Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει


Recommended Posts

σαγια κι εμείς με θετική μάγιερ μετά από πολύ καιρό και σήμερα της έκαναν άλλη μία, που νομίζω ότι θα βγει θετική. Κι εγώ να σκάσω είμαι. Σε μένα υποψιάζομαι το αβοκάντο της προηγούμενης βδομάδας. Διαφορετικά, μήλο αχλάδι που τα παίρνω μή βιολογικά. Δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω. Η αλήθεια είναι ότι το μυαλό μου δεν πήγε στο κρέας. Πάντως πλέον κάνουν έλεγχο αιμοσφαιρίνης, επομένως η λήψη κρέατος πριν την εξέταση δεν είναι απαγορευτική...Δεν ξέρω κι εγώ τι να πω...Πώς σε καταλαβαίνω να ξερες...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

βρε κοριτσια εκανα τρεις συνεχομενες μαγερ (σε τρεις συνεχομενες κενωσεις (προχθες,χθες) και η τριτη η φαρμακερη βγηκε θετικη...απο 5 μαρτιου ειχα να δω θετικη μαγερ ενω κανουμε μαγερ ΚΑΘΕ εβδομαδα!...υπαρχει περιπτωση να δειξει ψευδως θετικο, αν για παραδειγμα εχει φαει πολυ κατσικι?

θελω να πω οτι χωρις να υπαρχει καμια αλλαγη στη διατροφη (ο μικρος τρωει μηλο, καροτο, κολοκυθι, ρυζι και κατσικι εδω και εβδομαδες), η τριτη συνεχομενη φορα αυτη την εβδομαδα βγηκε θετικη :cry:

εκανα τρεις μαγερ γιατι βλεπω ατοπικη δερματιτιδα και ηθελα να ξερω οτι τουλαχιστον αιμα δεν εχουμε...και να το....

οταν τα μωρα τρωνε κρεας παιζει ρολο στις μαγερ?

μηπως πρεπει να βαλω το ερωτημα στο θεμα με τα παιδακια που τρωνε στερεες? ουφφφφφφφφφφ!

 

Και αν το μωρό ζορίστηκε λίγο παραπάνω και το αίμα οφειλόταν εκεί;

 

Κοίτα, δεν θα μπορείς να το ελέγχεις για πάντα με αυτόν τον τρόπο.

Έχετε ήδη κάποια φαγητά που τρώτε και βγήκε μια στις 15 μάγιερ θετική, που μπορεί να είναι για διάφορους λόγους. Θα εμπλουτίσετε σιγά-σιγά το διαιτολόγιο με καλοκαιρινά τρόφιμα που είναι άφθονα και το μωρό θα μεγαλώνει και θα ξεπερνά κάποια πράγματα, άλλα θα επιμένουν. Η ατοπική λένε ότι δεν συνδέεται πάντα με αλλεργία αλλά πιστεύω ότι η διατροφή παίζει καταλυτικό ρόλο στο να αποφεύγονται οι εξάρσεις. Παρόλα αυτά, μπορεί η αιτία της να μην είναι στην αλλεργία. Αν δεν έχετε άλλα συμπτώματα, μήπως χρειάζεται να το πάρεις αλλιώς, για να μην αγχώνεσαι με το καθετί;

Αν έχεις κάνει πρόσφατα εξέταση για αναιμία και ήσασταν ΟΚ, νομίζω ότι καλύτερα να κάνεις μια ακόμη εξέταση αίματος σε 2-3 μήνες ή όποτε προτείνει ο γιατρός και να παρακολουθείς αν κάνει αναιμία, παρά να αναζητάς μια κουκκίδα αίμα κάθε λίγο και λιγάκι.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα κορίτσια!!

 

tselinkas εγώ ομολογώ ότι μπερδεύτηκα με την περίπτωσή σου:-D Στην αρχή σκέφτηκα ότι οκ το παιδί απλά το πειράζουν τα φρουτα κ τα λαχανικά κ ίσως τίποτα αλλο... αλλά λες ότι το πειράζει και το ψωμί (αρα η γλουτένη;; ) γιατί όχι όμως και η πίτα αφού κ αυτή έχει αλεύρι;;:roll:

Πάντως πιστεύω ότι αν βάζεις σιγά σιγά τροφές όπως ήδη κάνεις σίγουρα θα βγάλεις κάποια ακρη!!

 

Εμείς δυστυχώς δεν πάμε καλά:(:(

Της ξεκίνησα κατσικάκι την Κυριακή. Την Τρίτη τα κακά της ήταν πολύύυυ μαλάκα κ με βλέννες. Χθες δεν έκανε, σήμερα το πρωί τα ίδια. Εν τω μεταξύ την Κυριακή και την Δευτέρα είχε πυρετούλι μέχρι 38 εφτασε κ της πέρασε ετσι όπως ήρθε;; Μπορεί οι βλέννες να είναι από αυτό;; Τρώω και ταχίνι εδώ και 3 εβδόμαδες το οποίο έκοψα πάλι χθες μήπως την πείραξε αυτό...

Λέω να συνεχίσω το κατσικάκι για 2-3 μέρες ακόμη και να δω αντιδράσεις.... αα μου έβγαλε και κάτι γουλίτσες δευτέρα κ τρίτη:?

Και της άρεσε τόσο πολύ το κατσικάκι:(:(

αχ κοριτσακι,με το ταχινι την πατησα κι εγω...
Link to comment
Share on other sites

Αν το παιδί είχε πυρετό, οπότε κάποια ίωση, οι βλέννες και οι γουλίτσες μπορεί να οφείλονταν εκεί, οπότε καλύτερα είναι να αφήνεις την καινουργια τροφή για λίγες μέρες και όταν περνά η ίωση, να ξαναδοκιμάζεις, για να βεβαιωθείς.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Link to comment
Share on other sites

πηγα το απογευμα στο μικροβιολογικο, εκει με διαβεβαιωσαν οτι το κρεας που τρωει δε φταιει, αυτα τα λεγανε παλια με τα ψευδως θετικο λογω κρεατος.τωρα ανιχνευουν την αιμοσφαιρινη και ειναι 100% αξιοπιστο το αποτελεσμα.

Παρ ολα αυτα, με ανεβασατε εσεις παιδια...αμαρεττο, εχεις δικιο, δε προκειται να τρελλαθω.

σιγα σιγα θα την βγαλω την ακρη...:rolleyes:

WEW9p3.png

 

 

gZ5Xp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

αχ κοριτσακι,με το ταχινι την πατησα κι εγω...

 

Το ξαναέκοψα για λίγες μέρες και περιμένω....

 

Αν το παιδί είχε πυρετό, οπότε κάποια ίωση, οι βλέννες και οι γουλίτσες μπορεί να οφείλονταν εκεί, οπότε καλύτερα είναι να αφήνεις την καινουργια τροφή για λίγες μέρες και όταν περνά η ίωση, να ξαναδοκιμάζεις, για να βεβαιωθείς.

 

Μακάρι να ήταν από την ίωση και όχι από την νέα τροφή γιατί το έχω λίγο άγχος το πως θα προσλαμβάνει αρκετό σίδηρο αφού τρώμε πολύ λίγα πράγματα και από κρεατικά απολύτως τίποτα, γιατί και το κοτοπουλάκι που είχαμε ξεκινήσει της το σταματήσα προσωρινά αφού το ξερνούσε...:-(

Λέω να δοκιμάσω και κουνελάκι μήπως και το δεχτεί καλύτερα...

 

Πάντως σήμερα ήταν καλύτερα τα πράγματα...και οι αναγωγές σταματήσανε...

 

πηγα το απογευμα στο μικροβιολογικο, εκει με διαβεβαιωσαν οτι το κρεας που τρωει δε φταιει, αυτα τα λεγανε παλια με τα ψευδως θετικο λογω κρεατος.τωρα ανιχνευουν την αιμοσφαιρινη και ειναι 100% αξιοπιστο το αποτελεσμα.

Παρ ολα αυτα, με ανεβασατε εσεις παιδια...αμαρεττο, εχεις δικιο, δε προκειται να τρελλαθω.

σιγα σιγα θα την βγαλω την ακρη..

 

πράγματι αυτό το τόπικ εκτός από πολύ ενημερωτικό είναι και το τονωτικό μας!!! :D

Link to comment
Share on other sites

zaharini θυμηθηκα οτι και στο δικο μου μωρο οταν του εδωσα για πρωτη φορα κατσικι την επομενη μερα ειχε πολλες κλωστουλες αιμα στα κακα του. Σκεφτηκα τοτε οτι μπορει να εφταιγε ο ζωμος του κατσικιου, ισως του ηταν βαρυς επειδη εχει πολυ λιπος. Ετσι εβραζα χωρια τα λαχανικα απο το κρεας και στην αρχη του αλεθα το κατσικι και τα λαχανικα μονο με το ζουμι των λαχανικων. Απο τοτε δεν ξαναειχε αιμα. Μετα απο 1-2 μηνες αρχισα να προσθετω σταδιακα και το ζωμο του κατσικιου. Δεν ξερω αν εφταιγε αυτο ή κατι αλλο , παντως δεν το εκοψα το κατσικι. Ακομα μονο κατσικι και αρνι τρωει απο κρεατα.

Α, και κατι ακομα. Το ξερεις οτι πρεπει να το αλλαζεις μια φορα το νερο οταν βραζεις το κατσικι και το αρνι , για να φευγει το πολυ λιπος? Εγω το αλλαζω δυο φορες, οπως μου ειχε πει η fairy's mom.

Link to comment
Share on other sites

κοριτσια καλησπερα.παρολη τη δυσκολια της καταστασης,εχω αχισει κι ανεβαινω λιγο ψυχολογικα,γιατι μου φαινεται οτι θα τρωμε περισοτερα πραγματα.ηδη η μπεμπα εφαγε αρνι σημερα,που οποτε της το ειχα δοκιμασει,βογγαγε η καημενη λες και ειχε φαει ενα ολοκληρο αρνι μονη της.ισως φταιει που της δινω επαντορεν αυτες τις μερες,αλλα θα το δω και στις επομενες μερες.εφαγε και αχλαδι που πριν την πειραζε.εγω εφαγα αυγο και ψαρι.απιστευτο,να την πειραζουν τα λαχανικα με αναγωγες κτλπ και να ειναι οκ απο αυτα.ενταξει,μεγαλωνει κι ολας.τσελινικας,γραφεις οτι το μωρο σου εχει αναγωγες.σε τι βαθμο?ποναει καθολου ο οισοφαγος του?και τι ενοεις θα το συνηθησει?εμενα η καημενη αν φαμε κατι που την πειραζει και κανει αναγωγες,χειροτερευει μερα με την ημερα αν επιμεινω στην συγκεκριμενη τροφη.και ειναι και 8 μηνων τωρα.και να ρωτησω και κατι οποια ξερει.υπαρχει περιπτωση να πειραζει το μωρο το ψωμι και τα μακαρονια αλλα να μην το πειραζει το σιμιγδαλι?γιατι προσπαθω να θυμηθω παλιοτερα που εφτιαχνα χαλβα,νομιζω δεν την πειραζε..παει καιρος βεβαια και λεω να δοκιμασω κι εγω κατι σε σπιτικη εκδοση.η ειναι νωρις λετε?

Link to comment
Share on other sites

λοιπον.για αρχη να πω οτι και το κινοα εχει πολυ σιδηρο.αχλάδι κ μηλο κ εμας τον πειραζουν κ πολυ.σημερα δοκιμασα ξανα μετα απο καιρο μπανανα.θα δουμε αυριο αν θα χει αιμα.μαυροματακι κι εμενα τον πειραζουν λαχανικα κ φρουτα.οσο για τα σιτηρα που ρωτας πχ τον πειραζει το ψωμι,δεν τον πειραζουν ομως τα μακαρονια.παλια εβγαζε συνεχεια γουλιες οταν τον πειραζε κατι.τωρα σπανια.αν τον πειραξει τωρα κατι θα μου κανει 3 με 4 φορες εμετο.αντε κ κανενα σπυρακι,αντε κ καμια κουκιδα αιμα.(εκτος απ την ντοματα τελευταια που εβγαλε πολυ).οταν λεω θα συνηθισει εννοω με τον καιρο ολο κ πιο πολυ δεχεται καποια τροφη.μεγαλωνουν κ ξεπερνανε σιγα σιγα την αλλεργια.ουτε εγω επιμενω σε καποια τροφη που τον πειραζει.απλα ξαναδοκιμαζω μετα απο λιγο καιρο.η μεγαλη μου κορη ειχε αλλεργια στην ντοματα.εγω ποτε δεν καταλαβα οτι ηταν αλλεργια.τωρα που ασχολουμαι με τις αλλεργιες το καταλαβα.αλλα με τον καιροτο ξεπερασε.

Link to comment
Share on other sites

οσο για τα σιτηρα που ρωτας πχ τον πειραζει το ψωμι,δεν τον πειραζουν ομως τα μακαρονια.

 

 

Αν μιλάς για ψωμί του εμπορίου, τα ψωμιά συχνά έχουν γάλα σε σκόνη για να βελτιώνουν γεύση και υφή. Μετά, κάποιο προζύμι μπορεί να έχει μέσα κάτι "απαγορευμένο".

Επίσης, το ψωμί μπορεί να είναι δύσπεπτο ανάλογα με το πόσο πρόσφατα έχει (ξανα)ψηθεί και πόσο φρέσκο είναι.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

...............

Επίσης, το ψωμί μπορεί να είναι δύσπεπτο ανάλογα με το πόσο πρόσφατα έχει (ξανα)ψηθεί και πόσο φρέσκο είναι.

 

Εννοείς ότι είναι προψημένο και το ξαναψήνουν και το σερβίρουν ως φρέσκο;

 

Κάτι διάβασα για εισαγωγές ζυμαριού από Κίνα. Ισχύει;

.pngy3DLp3.png
Link to comment
Share on other sites

και να ρωτησω και κατι οποια ξερει.υπαρχει περιπτωση να πειραζει το μωρο το ψωμι και τα μακαρονια αλλα να μην το πειραζει το σιμιγδαλι?γιατι προσπαθω να θυμηθω παλιοτερα που εφτιαχνα χαλβα,νομιζω δεν την πειραζε..παει καιρος βεβαια και λεω να δοκιμασω κι εγω κατι σε σπιτικη εκδοση.η ειναι νωρις λετε?

 

το σιμιγδάλι φτιάχνεται από καλαμπόκι αν δεν κάνω λάθος, το οποίο δεν έχει γλουτένη όπως το σιτάρι (ψωμί, μακαρόνια), οπότε αν το μωράκι σου το πειράζει η γλουτένη είναι πολύ πιθανό να μην έχει πρόβλημα με το σιμιγδάλι:D

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς ότι είναι προψημένο και το ξαναψήνουν και το σερβίρουν ως φρέσκο;

 

Κάτι διάβασα για εισαγωγές ζυμαριού από Κίνα. Ισχύει;

 

Εννοώ πολύ απλά και πρακτικά ότι το φρέσκο ψωμί είναι πιο εύπεπτο, το μπαγιάτικο πιο δύσπεπτο και το ζεσταμένο/φρυγανισμένο ψωμί πιο εύπεπτο από το μπαγιάτικο. Έχει να κάνει με την δομή του αμύλου και πώς αυτή αλλάζει με το ψήσιμο αλλά και με το κρύωμα του ψωμιού. Στο πώς αλλάζει η δομή παίζει ρόλο και ο τρόπος αποθήκευσης του ψωμιού, πχ πλαστική ή χάρτινη σακούλα.

 

(Μια ενδιαφέρουσα εργασία που δίνει πολλές πληροφορίες για το μπαγιάτεμα του ψωμιού - και για να δείτε γιατί οι αρτοποιοί δεν θα απαρνηθούν το γάλα στη συνταγή, που φτιάχνει πιο θελκτική κόρα - και γιατί το δικό μας το ψωμάκι δεν φαίνεται τόσο ωραίο:

http://eureka.lib.teithe.gr:8080/bitstream/handle/10184/1594/Aggelopoulos-Fotiou%20%5BMain%5D.pdf?sequence=1 )

 

Όσο για τις εισαγωγές ζυμαριού, έχω ακούσει για βαλκανικές χώρες .. αλλά δεν έχει και πολλή σημασία, έχει; Οι νοθείες και οι κουτοπονηριές ορισμένων ελλήνων αρτοποιών ξεπερνούν κάθε φαντασία ...

 

το σιμιγδάλι φτιάχνεται από καλαμπόκι αν δεν κάνω λάθος, το οποίο δεν έχει γλουτένη όπως το σιτάρι (ψωμί, μακαρόνια), οπότε αν το μωράκι σου το πειράζει η γλουτένη είναι πολύ πιθανό να μην έχει πρόβλημα με το σιμιγδάλι:D

 

 

 

Το σιμιγδάλι είναι από σιτάρι.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Link to comment
Share on other sites

ΝΑΙ ΑΜΑΡΕΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ.ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΕΚΟΨΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΣΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ....ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΗΓΑ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΕΙΠΕ Η ΠΩΛΗΤΡΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΤΗΚΕ.ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΒΓΗΚΕ Η ΦΟΥΡΝΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΑΛΑ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ ΒΑΖΩ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ.Η Π[ΑΙΔΟΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΡΩΩ ΜΟΝΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΙΡΝΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΕΒΓΑΖΕ ΑΙΜΑ./ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΕΚΟΨΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑ ΣΙΔΗΡΟ ΚΑΙ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ.ΤΩΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΧΖΑΜΟΣ ΑΠΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΠΥΡΑΚΙ.ΜΟΝΟ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΕΜΕΤΟ.ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ,Ε 2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ.ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΕΦΤΙΑΞΑ ΝΑ ΦΑΩ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΙΑ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ.

Link to comment
Share on other sites

Παρακαλώ πολύ να γράφετε με μικρά γράμματα για να διαβάζονται τα κείμενά σας πιο εύκολα. Στο διαδίκτυο, όταν κάποιος γράφει με κεφαλαία, θεωρείται ότι φωνάζει.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το σιμιγδάλι είναι από σιτάρι.

 

ΣIMIΓΔAΛI: Tο σιμιγδάλι είναι το χοντροκομμένο σιτάρι. Eχουμε δύο τύπους σιμιγδαλιού, το σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι, που είναι και το σιμιγδάλι που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή ζυμαρικών -χοντρό ή ψιλό- και το σιμιγδάλι από μαλακό σιτάρι που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή γλυκών.

 

Έχεις δίκιο!!! Καλά ήμουν τόσο σίγουρη ότι είναι από καλαμπόκι που έπαιρνα και όρκο γι'αυτό.... ίσως επειδή το χρησιμοποιεί συχνά η μητέρα μου αντί για καλαμποκάλευρο...:roll:

Link to comment
Share on other sites

εχετε δικιο.ολο ξεχνιεμαι με τα γραμματα.τελικα η χτεσινη μπανανα εκανε την ζημια της.ο μικρος κλαιει,κανει απανωτα κακα κ μια κλωστη αιμα.αληθεια αν εχει αλλεργια στην μπανανα,μηλο κ αχλαδι τι θα τρωει οταν αρχισει τις τροφες?

Link to comment
Share on other sites

ΣIMIΓΔAΛI: Tο σιμιγδάλι είναι το χοντροκομμένο σιτάρι. Eχουμε δύο τύπους σιμιγδαλιού, το σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι, που είναι και το σιμιγδάλι που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή ζυμαρικών -χοντρό ή ψιλό- και το σιμιγδάλι από μαλακό σιτάρι που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή γλυκών.

 

Έχεις δίκιο!!! Καλά ήμουν τόσο σίγουρη ότι είναι από καλαμπόκι που έπαιρνα και όρκο γι'αυτό.... ίσως επειδή το χρησιμοποιεί συχνά η μητέρα μου αντί για καλαμποκάλευρο...:roll:

 

Στο εξωτερικό κυκλοφορεί η πολέντα που είναι όπως το σιμιγδάλι αλλά από καλαμπόκι. Εδώ δεν ξέρω αν υπάρχει δεν το έχω ψάξει.

 

Το σιμιγδάλι που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά γράφει στη συσκευασία (είτε είναι ψιλό είναι είναι χονδρό) ότι γίνεται 100% από σκληρό σιτάρι.

Link to comment
Share on other sites

tselinkas,συγνωμη για το θαρρος που παιρνω να σε συμβουλεψω προσωπικα χωρις να ειμαι ειδικη,αλλα νομιζω οτι η προσεγγιση σου στο θεμα αλλεργιας ειναι πολυ λαθος....ειχα διαβασει οτι εκανες τρομερα αυστηρη διατροφη-μονο πατατες-,μετα διαβασα οτι θεωρεις πως τον πειραζουν τα μηλα και οχι τα σοκολατακια και οι πιτες......

αρχικα εχει γραφτει πολλες φορες οτι η αποχη απο τα γαλακτοκομικα πρεπει να γινεται για ενα μηνα πριν βγαλουμε το συμπερασμα οτι ευθυνεται και κατι αλλο.εαν δεις τοτε οτι τα συμπτωματα επιμενουν,και με την προυποθεση οτι κρατας και ενα ημερολογιο της διατροφης σου,προσπαθεις να καταλαβεις ποιες τροφες ειχες καταναλωσει οταν το μωρο παρουσιαζε συμπτωματα,και εκεινες τις τροφες αποφευγεις.

τα φρουτα οπως μηλο-αχλαδι ειναι τα τελευταια που ενοχοποιουνται για αλλεργιες,γι'αυτο αλλωστε και συστηνονται για πρωτη στερεα τροφη ολων των μωρων-και των μωρων με ταση για αλλεργια.δεν αποκλειεται τιποτα βεβαια,αλλα θελει προσοχη.

κατα την γνωμη μου,το καλυτερο ειναι να τρωμε μονο οτι μαγειρευουμε μονες μας,τιποτα συσκευασμενο,εννοειται οχι τζανκ και ετοιματζιδικα,και τις υπολοιπες ωρες φρουτα και λαχανικα εποχης.και αυτο ειναι το καλυτερο διατροφικο πλανο και ενος ενηλικα,και ενος μωρου.

εμενα ολη αυτη η περιπετεια με την αλλεργια του νικολα μονο καλο μου εχει κανει.

ακομα κι οταν ειχα αφαιρεσει ολες τις αλλεργιογονες τροφες,και ολοι με κοιταζαν με οικτο επειδη δεν ετρωγα "η κακομοιρα",ειχα απιστευτη ενεργεια,και δεν πεινουσα ποτε.

ετρωγα πολλα φρουτα,καροτα,σαλατες μαρουλι-αγγουρι,το μεσημεριανο μου κανονικα....ετρωγα καλυτερα απο οσους μου ελεγαν να σταματησω τον θηλασμο γιατι "δεν ετρωγα σωστα".Ακομα και τωρα,που εχω προσθεσει τα σιτηρα στην διατροφη μου και τρωω πχ ψωμι,σκεφτομαι πως η διατροφη μου ηταν πολυ πιο υγιεινη χωρις αυτα.

θελω να πω,οτι θελει υπομονη και πανω απο ολα να μην απελπιζομαστε.

το μωρο ειναι οδηγος μας,με την προυποθεση οτι εμεις αντιμετωπιζουμε το θεμα "αλλεργια" υπευθυνα.

σορι για το σεντονακι....και ελπιζω να βοηθησα εστω κ λιγο.:)

fBaep3.png

 

uwK7p3.png

Link to comment
Share on other sites

οχι πωλινα μου.ισως καταλαβες λαθος.απο τοτε που ηταν 1 μηνων ο μικρος κ εβγαλε αιμα εκοψα τα παντα απο γ΄λακτοκομικα.τα παντα.μετα εκοψα και ολες τις αλλες τροφες γιατι δεν ειδα χαιρι.το αιμα ηταν τρελο.πιστευω οτι το τσεκαρισμα που κανω ειναι οτι καλυτερο μπορει να κανει ο καθενας.το πιο σιγουρο.εκοψα για καιρο ολα τα φαγητα.εκτος απο πατατα.κ μετα οταν ηταν καθαρος αρχισα μια μια τροφη .δυστυχως ο γιος μου θες δεν θες(κουφο το ξερω)αλλα εχει οντως αλλεργια στα φρουτολαχανικα.ευτυχως μερικα λαανικα τα δεχεται,αλλα τα φρουτα οχι,κανενα απ τα 3.οσο για τα σοκολατακια στανταρ μπορω και τα τρωω.δεν τα τρωω κ καθε μερα.και συγκεκριμενα αιμα βγαζει παρα πολυ σπανια.και αυτο ειναι με την μπανανα,το μηλο,το αχλαδι,το ψωμι,το καροτο,την ντοματα και το κρεμμυδι.σε 3 μερες θα δοκιμασω κανενα κουνουπιδι.γιατι περναει ο καιρος.τι θα τρωει ο μικρος αν εχει τετοια αλλεργια.και μην ξεχνας οτι δεν ειναι μονο η αλλεργια στα γαλακτοκομικα.καθε παιδι εχει σε κατι αλλο.η κορη μου η μεργαλη ειχε μονο στην ντοματα αλλα την ξεπερασε.

Link to comment
Share on other sites

και φυσικα εννοπειται οτι εδω και μηνες κραταω ημερολογιο καθε μερα για τα παντα...ηταν πολυ δυσκολο ολο αυτο που εκανα με την διατροφη μου και υπεφερα καιρο αλλα τωρα ειμαι καλα,τρωω αρκετα και ξερω ακριβως τι τον πειραζει.

Link to comment
Share on other sites

......ΤΩΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΧΖΑΜΟΣ ΑΠΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΠΥΡΑΚΙ.ΜΟΝΟ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΑΚΙ ΕΜΕΤΟ.ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ,Ε 2 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ.ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΕΦΤΙΑΞΑ ΝΑ ΦΑΩ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΙΑ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ.

 

Οι φρυγανιές του εμπορίου έχουν ΓΑΛΑ. Μήπως φταίνε αυτές για το αίμα και όχι η μπανάνα;

.pngy3DLp3.png
Link to comment
Share on other sites

βρε κοριτσια γιατι δεν διαβαζετε?χαχα.γι αυτο διευκρινησα απο το ντια.ειναι χωρις γαλα.γραφει συστατικα.στα νορμαλ σουπερ μαρκετ ναι εχει.εκει βρηκα χωρις.οχι μαμα δεν ειναι απο την φρυγανια.ειναι απο την μπανανα.οποτε κανω τεστ στην μπανανα βγαζει αιμα.δεν την αντεχει ακομα.πηγαμε παιδιατρο σημερα.θα ξεκινησουμε αρχες αυγουστου τροφη που θα ναι 6 και μηνων και θα αρχισει απο τα λαζχανικα που μπορει...δηλ στανταρ πατατα,κολοκυθακι και ξαναρχιζω να δοκιμαζω ολα τα λαχανικα...

Link to comment
Share on other sites

zaharini θυμηθηκα οτι και στο δικο μου μωρο οταν του εδωσα για πρωτη φορα κατσικι την επομενη μερα ειχε πολλες κλωστουλες αιμα στα κακα του. Σκεφτηκα τοτε οτι μπορει να εφταιγε ο ζωμος του κατσικιου, ισως του ηταν βαρυς επειδη εχει πολυ λιπος. Ετσι εβραζα χωρια τα λαχανικα απο το κρεας και στην αρχη του αλεθα το κατσικι και τα λαχανικα μονο με το ζουμι των λαχανικων. Απο τοτε δεν ξαναειχε αιμα. Μετα απο 1-2 μηνες αρχισα να προσθετω σταδιακα και το ζωμο του κατσικιου. Δεν ξερω αν εφταιγε αυτο ή κατι αλλο , παντως δεν το εκοψα το κατσικι. Ακομα μονο κατσικι και αρνι τρωει απο κρεατα.

Α, και κατι ακομα. Το ξερεις οτι πρεπει να το αλλαζεις μια φορα το νερο οταν βραζεις το κατσικι και το αρνι , για να φευγει το πολυ λιπος? Εγω το αλλαζω δυο φορες, οπως μου ειχε πει η fairy's mom.

 

Τα κάνω στον ατμό, στην κατσαρόλα και βάζω και λίγο από το ζουμάκι αυτό που δημιουργείται. Λες να πειράζει; Πάντως πάμε καλύτερα. Της ξανάρχισα κατσικάκι και δεν μου ξαναέκανε γουλιές. Μόνο προχθές που δοκίμασα μια χωρικάτικη πίτα είχε πάλι βλέννες και έκανε και κάτι σπυράκια στο μπουτάκι...αλλά τώρα πάλι οκ.

 

Στο εξωτερικό κυκλοφορεί η πολέντα που είναι όπως το σιμιγδάλι αλλά από καλαμπόκι. Εδώ δεν ξέρω αν υπάρχει δεν το έχω ψάξει.

Το σιμιγδάλι που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά γράφει στη συσκευασία (είτε είναι ψιλό είναι είναι χονδρό) ότι γίνεται 100% από σκληρό σιτάρι.

 

Όχι αυτό που χρησιμοποιεί η μάδερ είναι το κλασικό ελληνικό σιμιγδάλι, απλά το χρησιμοποιεί πολλές φορές σε κάτι κρέμες (κουρκούτι το λένε στο χωριό), και σε κάποιες πίτες όταν της τελειώνει το καλαμποκάλευρο, και γι'αυτό είχα την εντύπωση ότι είναι από καλαμπόκι...:cool:

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...