Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Kοριτσια καλημερα!Θελω την βοηθεια σας!

Εχτες πηγαμε σε μια καινουρια παιδιατρο που μου προτεινε η ομοιοπαθητικος της ειπαμε το ιστορικο μας δεν ακουσα και κατι το καινουριο μας εξετασε και μου ειπε να ξεκινησω κρεμα ρυζαλευρο.

Μου προτεινε κατι δικιες της αλλα εγω θελω να γορασω κατι βιολογικο και συγκεκριμενα της holle.ειναι υποαλλεργικες;και πως την φτιαχνεις με νερο ή γαλα;Την θεραπεια της ομοιοπαθητικης και του βιοσυντονισμου δεν την εχουμε τελειωσει ακομα αλλα ειμαστε πολυ καλυτερα!:D

Μανουλες πειτε μου πως ξεκινησατε εσεις τις στερεες;Εμενα με ενδιαφερει να ξεκινησω φρουτα λαχανικα και οχι κατι του κουτιου αλλα η παιδιατρος μου ειπε οτι ετσι πρωτα ξεκιναμε.

Εγω σκεφτομαι να του ξεκινησω το απογευμα το ρυζαλευρο και αργοτερα να ξεκινησω ενα-ενα το φρουτο για να βλεπω και τι μας πειραζει.Τι λετε βρε κοριτσια εχω αγχωθει λιγακι;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και τι γινεται οταν το πειραζουν πολλα πραγματα;ποτε θα μπορεσουμε να φαμε κατι παραπανω....

Στην περίπτωση αυτή, έρχεσαι εδώ για ψυχολογική υποστήριξη :D

Και εντάξει, κάποια στιγμή εσύ θα σταματήσεις να θηλάζεις και θα ξαναφάς. Ελπίζουμε ότι με αυτή την προσπάθεια, θα μπορέσουν κάποτε και τα παιδιά μας να δοκιμάσουν ανώδυνα τις λιχουδιές που ξέρουμε. Είναι αρκετά δύσκολο να εκπαιδεύεις ένα παιδί να μη ζητάει και να αρνείται τα απαγορευμένα.

Μακροπρόθεσμα συνειδητοποιείς ότι η κατάσταση αυτή σε βοηθά να επιλέγεις πιο υγιεινές τροφές για όλη την οικογένεια. :mrgreen:

(γιατί συνήθως οι τροφές που προκαλούν το πρόβλημα βρίσκονται κυρίως σε τζανκ ή δεν είναι ιδιαίτερα θρεπτικές, οπότε και δεν χρειάζονται, βλέπε μακαρόνια, ενώ κάποια στιγμή βλέπεις ότι αν δεν υπάρχουν τα ισχυρά αλλεργιογόνα στη διατροφή, σταματούν να τα πειράζουν και αρκετά από τα λιγότερο αλλεργιογόνα)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

fairy's mom να τα εκατοστησει το μωρακι σου και με το καλο το ονομα, να σου ζησει. Ευχομαι να ξεπερασει γρηγορα τις αλλεργιες του.

Μπανανα δεν της δινεις? Εγω τωρα του δοκιμαζω το αχλαδι. την πρωτη φορα ειχε δωσει αιμα, για να δουμε τωρα τι θα γινει. Αχλαδια βιολογικα μονο απο την Αργεντινη βρηκα. Εσεις τι αχλαδια δινετε, γιατι δεν ειναι και η εποχη τους τωρα. Του εδωσα λιγο απο αυτα απο αργεντινη. Ελπιζω να μην τον πειραξουν.

Δεν υπάρχει λόγος να δίνεις μια περιουσία για να αγοράζεις πράγματα που είναι ΚΑΙ εισαγόμενα ΚΑΙ εκτός εποχής!

Τώρα που είναι κάπως δύσκολη εποχή με τα φρούτα, μπορούμε να περιοριστούμε στα λαχανικά και να περιμένουμε τα καλοκαιρινά φρούτα.

Εχτες πηγαμε σε μια καινουρια παιδιατρο που μου προτεινε η ομοιοπαθητικος της ειπαμε το ιστορικο μας δεν ακουσα και κατι το καινουριο μας εξετασε και μου ειπε να ξεκινησω κρεμα ρυζαλευρο.

Μου προτεινε κατι δικιες της αλλα εγω θελω να γορασω κατι βιολογικο και συγκεκριμενα της holle.ειναι υποαλλεργικες;και πως την φτιαχνεις με νερο ή γαλα;Την θεραπεια της ομοιοπαθητικης και του βιοσυντονισμου δεν την εχουμε τελειωσει ακομα αλλα ειμαστε πολυ καλυτερα!:D

Μανουλες πειτε μου πως ξεκινησατε εσεις τις στερεες;Εμενα με ενδιαφερει να ξεκινησω φρουτα λαχανικα και οχι κατι του κουτιου αλλα η παιδιατρος μου ειπε οτι ετσι πρωτα ξεκιναμε.

Εγω σκεφτομαι να του ξεκινησω το απογευμα το ρυζαλευρο και αργοτερα να ξεκινησω ενα-ενα το φρουτο για να βλεπω και τι μας πειραζει.Τι λετε βρε κοριτσια εχω αγχωθει λιγακι;

Το ρυζάλευρο ΔΕΝ είναι απαραίτητο στοιχείο της διατροφής του βρέφους. Ο παιδίατρος εκπαιδεύεται από τα φυλλάδια των εταιρειών και λέει τέτοιες μπαρούφες;

Ξεκίνα όπως το σκέφτεσαι, όπως είπα παραπάνω, τα φρούτα είναι κάπως δύσκολα αυτή την εποχή, μπορείς να ξεκινήσεις με λαχανικά.

Διάβασε στο υπόμνημα για την εισαγωγή στις στερεές για περισσότερες λεπτομέρειες. Το πολύ σημαντικό είναι αυτό που ξέρεις ήδη, 4-7 μέρες ανάμεσα σε νέες τροφές.

Το ρυζάλευρο ΔΕΝ είναι απαραίτητο στοιχείο της διατροφής του βρέφους. Ο παιδίατρος εκπαιδεύεται από τα φυλλάδια των εταιρειών και λέει τέτοιες μπαρούφες;

Ξεκίνα όπως το σκέφτεσαι, όπως είπα παραπάνω, τα φρούτα είναι κάπως δύσκολα αυτή την εποχή, μπορείς να ξεκινήσεις με λαχανικά.

Διάβασε στο υπόμνημα για την εισαγωγή στις στερεές για περισσότερες λεπτομέρειες. Το πολύ σημαντικό είναι αυτό που ξέρεις ήδη, 4-7 μέρες ανάμεσα σε νέες τροφές.[/QUO

και εγω αυτης της αποψης ειμαι

ηθελα μονο φρουτα και λαχανικα να ξεκινησω αλλα μου ειπε για αρχη μονο ρυζαλευρο και θελει να φαει μωρε ο καημενος οταν βλεπει φαγητο κοιταει καπως:shock:συμβουλευτηκα και την ομοιοπαθητικο και μου ειπε να του δωσω για μια εβδομαδα ρυζαλευρο(πηρα της holle)ειναι λεει χωρις γαλα και γλουτενη αλλα πως να την φτιαξω που θελει και γαλα ή να βαλω μονο νερακι;και μετα το μηλο και παντα εποχης φρουτα (οχι αχλαδι)να δω πως θα αντιδραση και μετα λεω και καμια σουπιτσα το μεσημερακι καροτακι,πατατουλα ή γλυκοπατατα.

τι λετε βρε κοριτσια και εσεις να του δωσω ρυζαλευρο η να ξεκινησω φρουτο και μετα απο καποιες μερες λαχανικα;και αν δινει καποια μανουλα της holle κρεμα ρυζιου πως την φτιαχνει;

θα ηθελα λιγο την βοηθεια σας θα μου ειναι πολυτιμη

Διαφημίσεις

κοριτσακια εμεις σχεδον καθαριζουμε απο την ατοπικη δερματιτιδα μονο το βραδυ μου ειναι λιγο ανυσηχος κ τις αμολαει αλλα δεν δειχνει να ποναει...εγω δεν τρωω γαλακτοκομικα κ αυγα ακομη ενω τα υπολοιπα με πολυ προσοχη...ηθελα να μου πει καμια αν ξερει,σημερα πηρα απο τα βιολογικα τυρι βουβαλισιο.διαβασα οτι εχει πολλα οφελη αλλα εφαγα ενα μικρο κομματι για να δω αν θα τον πειραξει...ξερει καμια τιποτα γιαυτο το ειδος?παντως εαν δεν τον πειραξει ειναι νοστιμοτατο κ βγαινει κ γαλα κ βουτυρο.:P

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Αντί να προβληματίζεσαι, ξεκινάς απλά με φρούτα.

Το ρυζάλευρο δεν προτείνεται από κανέναν φορέα που ασχολείται με τη διατροφή του παιδιού.

ΕΛΙΝΑ ΜΟΥ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ.ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΡΕΑΣ ΒΟΥΒΑΛΙΟΥ...ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΔΩ.ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ.ΕΜΕΙΣ ΦΑΓΑΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ.2 ΜΕΡΕΣ ΟΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΖΕΜΑ ΤΡΕΛΟ.Η ΑΤΟΠΙΚΗ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ?ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΖΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ...

Στην περίπτωση αυτή, έρχεσαι εδώ για ψυχολογική υποστήριξη :D

Και εντάξει, κάποια στιγμή εσύ θα σταματήσεις να θηλάζεις και θα ξαναφάς. Ελπίζουμε ότι με αυτή την προσπάθεια, θα μπορέσουν κάποτε και τα παιδιά μας να δοκιμάσουν ανώδυνα τις λιχουδιές που ξέρουμε. Είναι αρκετά δύσκολο να εκπαιδεύεις ένα παιδί να μη ζητάει και να αρνείται τα απαγορευμένα.

Μακροπρόθεσμα συνειδητοποιείς ότι η κατάσταση αυτή σε βοηθά να επιλέγεις πιο υγιεινές τροφές για όλη την οικογένεια. :mrgreen:

(γιατί συνήθως οι τροφές που προκαλούν το πρόβλημα βρίσκονται κυρίως σε τζανκ ή δεν είναι ιδιαίτερα θρεπτικές, οπότε και δεν χρειάζονται, βλέπε μακαρόνια, ενώ κάποια στιγμή βλέπεις ότι αν δεν υπάρχουν τα ισχυρά αλλεργιογόνα στη διατροφή, σταματούν να τα πειράζουν και αρκετά από τα λιγότερο αλλεργιογόνα)

ωραια τα λες αλλα εγω δεν τρωω τιποτε απο τα τζανκ εδω και καιρο.κι οποτε εχω δοκιμασει να φαω κατι διαφορετικο απο τα συνηθησμενα(και μην νομιζεις οτι ειναι και πολλα)αν δεν κανει σπυρακια,κοκινιλες,αιμα στα κακα,μπουκωμα και ροχαλητο,κανει προβλημα στο στομαχι της.γοπ.κι αυτο κραταει μερες μεχρι να περασει και ξανα τα ιδια.και χορτα εφαγα,ειχε γοπ.το μονο καλο στην υποθεση ειναι οτι εχω κανει λιστα με αυτα που την πειραζουν...ευτυχως που εισαστε και ολες εσεις και παιρνω κουραγιο.

Καλησπερα!Με λενε Βασω και ειμαι καινουρια μανουλα και θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα την Αγλαια και οποια κοπελα ξερει.

Κατ αρχην θηλαζω και μονο στις περιπτωσεις που ειμαι εκτος σπιτιου δινουμε ξενο γαλα.

Θα ηθελα τη γνωμη σας καθως ο παιδιατρος μου εχει απαγορευσει καποιες τροφες για να μη εμφανισει το παιδι αλλεργιες, οπως σοκολατες, φραουλες,

ντοματες, ακτινιδια, μου ειπε να αποφευγω τις πολλες πρασιναδες (μαρουλια κτλ)και μου νομιζω οτι ειναι υπερβολικος.

Κατι αλλο που θελω να ρωτησω ειναι αν ειναι απαραιτητο να βαζω το παιδι

και στα 2 στηθη σε καθε γευμα ή οχι.

Επισης κατι τελευταιο......το γαλα οσο περναει ο καιρος μειωνεται???

Χωρις να ειμαι σιγουρη εχω αυτη την αισθηση.Βεβαια το παιδι μετα το θηλασμο κοιμαται μεχρι και 4 ωρες (αν παιζει ρολο αυτο) βρεχει σχεδον ολες τις πανες του (6-8 την ημερα) και κανει κακακια περιπου 4 φορες.

Ρωταω γιατι ετυχε 2-3 φορες στον θηλασμο να δειχνει οτι δεν εχει αλλο γαλα το στηθος (γιατι τον πιεσα να πιει) και ο μικρος να κλαιει και μολις του εδωσα ξενο ηπιε αλλα 60γρ περιπου.Βεβαια πχ στο προηγουμενο γευμα μας πιναμε περιπου μιση ωρα και χαρηκα λιγο γιατι λεω οτι θα εκανα λαθος που νομιζα οτι κοβεται αλλα δεν ειμαι σιγουρη.Σας παρακαλω βοηθηστε γιατι δεν θελω να κοπει το γαλα μου...ειμαστε μονο 3 εβδομαδων και ειναι κριμα!

Ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Κατ αρχην θηλαζω και μονο στις περιπτωσεις που ειμαι εκτος σπιτιου δινουμε ξενο γαλα.

Θα ηθελα τη γνωμη σας καθως ο παιδιατρος μου εχει απαγορευσει καποιες τροφες για να μη εμφανισει το παιδι αλλεργιες, οπως σοκολατες, φραουλες,

ντοματες, ακτινιδια, μου ειπε να αποφευγω τις πολλες πρασιναδες (μαρουλια κτλ)και μου νομιζω οτι ειναι υπερβολικος.

Γεια σου Βάσω και να σας ζήσει!

Η πιο συχνή αλλεργία που εμφανίζουν τα μωρά είναι στο γάλα της αγελάδος. Αν λοιπόν ο παιδίατρός σας ενδιαφερόταν πραγματικά για να μειώσει τις πιθανότητες να εμφανίσει αλλεργία το παιδί, τότε θα έπρεπε να σου πει να μην τρώς καθόλου προϊόντα από γάλα αγελάδος και να μην πίνεις καθόλου γάλα, φυσικά και να μην δίνεις στο παιδί.

Από τα μωρά που εμφανίζουν τροφικές αλλεργίες, το 50% τις εμφανίζει στο γάλα της αγελάδος. Το υπόλοιπο 50% το μοιράζονται όλες οι άλλες τροφές.

Ο παιδίατρος, λοιπόν, προσπαθεί να σου κάνει τη ζωή δύσκολη και όχι να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της αλλεργίας. Σκοπός του είναι να μην αντέξεις πολύ. Στο πρώτο πρόβλημα που θα εφανιστεί θα σου πει ότι φταίει το γάλα σου.

Προληπτικά δεν κόβουμε καμία τροφή, αν εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα το ξανασυζητάε.

Για το γεύμα τις εξόδου, σκέψου λίγο πώς θα νιώθει το μωρό σου που μυρίζει το γάλα σου αλλά εσύ αρνείσαι να του το δώσεις. Μπορείς εύκολα να θηλάσεις παντού το μωρό, μπορείς να το καλύψεις με ένα σεντονάκι, με ένα παρεό, με την ουρά από το ριγκ σλιγκ (τους μαρσιπους αγκαλιάς με τους κρίκους, όπως αυτόν που φοράει ο Ρουβάς!)

Κατι αλλο που θελω να ρωτησω ειναι αν ειναι απαραιτητο να βαζω το παιδι

και στα 2 στηθη σε καθε γευμα ή οχι.

Το βάζεις στο ένα στήθος μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον του. Το σηκώνεις να ρευτεί, το βάζεις στο δεύτερο, αν θηλάσει έχει καλώς, αν δεν θηλάσει, πάλι έχει καλώς.

Μπορεί σε κάποιο γεύμα να θηλάζει μόνο από το ένα στήθος (συνήθως το πρωί) και σε κάποιο άλλο να θηλάζει και από τα δύο (συνήθως το απόγευμα)

Επισης κατι τελευταιο......το γαλα οσο περναει ο καιρος μειωνεται???

Χωρις να ειμαι σιγουρη εχω αυτη την αισθηση.

Όχι, δεν μειώνεται το γάλα, μειώνεται το πρήξιμο, μειώνεται η παραγωγή σε άσχετες ώρες και αυξάνεται την ώρα του θηλασμού.

Βεβαια το παιδι μετα το θηλασμο κοιμαται μεχρι και 4 ωρες (αν παιζει ρολο αυτο) βρεχει σχεδον ολες τις πανες του (6-8 την ημερα) και κανει κακακια περιπου 4 φορες.

Αυτό σημαίνει ότι πάτε πολύ καλά. Θα πρέπει να το ζυγίσεις τώρα που έκλεισε την τρίτη εβδομάδα για να ξέρουμε την πορεία του βάρους.

Γράψε όλες τις ζυγίσεις με τις ημερομηνίες δίπλα σε κάθε ζύγιση για να έχουμε πλήρη εικόνα για το ρυθμό ανάπτυξης.

Ρωταω γιατι ετυχε 2-3 φορες στον θηλασμο να δειχνει οτι δεν εχει αλλο γαλα το στηθος (γιατι τον πιεσα να πιει) και ο μικρος να κλαιει και μολις του εδωσα ξενο ηπιε αλλα 60γρ περιπου.

Αν νομίζεις οτι δεν έχει άλλο γάλα, το ξαναβάζεις στο άλλο στήθος, και κάνεις όσες εναλλαγές χρειαστεί. Μπορεί να θηλάσει αρκετές φορές από το κάθε στήθος, αν το χρειάζεται.

Καλή συνέχεια!

ΕΛΙΝΑ ΜΟΥ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ.ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΡΕΑΣ ΒΟΥΒΑΛΙΟΥ...ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΔΩ.ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ.ΕΜΕΙΣ ΦΑΓΑΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ.2 ΜΕΡΕΣ ΟΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΖΕΜΑ ΤΡΕΛΟ.Η ΑΤΟΠΙΚΗ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ?ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΖΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ...

εγω περιμενω να δω αντιδρασεις απο το τυρακι,παντως διαβασα πολλα οφελη...

θα δειξει...http://www.pharmapoli.com/Content.php?PageId=115 διαβασε εδω για την ατοπικη.εκζεμα εχουμε κι εμεις σε ενα μονο σημειο κατω απο το λαιμακι του το οποιο ειναι κοντα στο να φυγει (ξεκινησε απο ατοπικη)με την ομοιοπαθητικη και την αποχη μου καθαρισαμε σχεδον παντου δοξα το Θεο.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

fairy's mom να τα εκατοστησει το μωρακι σου και με το καλο το ονομα, να σου ζησει. Ευχομαι να ξεπερασει γρηγορα τις αλλεργιες του.

Μπανανα δεν της δινεις? Εγω τωρα του δοκιμαζω το αχλαδι. την πρωτη φορα ειχε δωσει αιμα, για να δουμε τωρα τι θα γινει. Αχλαδια βιολογικα μονο απο την Αργεντινη βρηκα. Εσεις τι αχλαδια δινετε, γιατι δεν ειναι και η εποχη τους τωρα. Του εδωσα λιγο απο αυτα απο αργεντινη. Ελπιζω να μην τον πειραξουν.

Ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές. :P Βέβαια κάποιο λάθος έχω κάνει γιατί η μικρή έχει γενέθλια την Παρασκευή..:oops:

Μπανάνα την δοκίμασα πριν κανα 2μηνο και άρχισε βλένες και την σταμάτησα. Αχλάδια παίρνω Τυρνάβου, μη βιολογικά. Δεν νομίζω να τον πειράξουν τα εισαγόμενα, μην ανησυχείς.

Μου προτεινε κατι δικιες της αλλα εγω θελω να γορασω κατι βιολογικο και συγκεκριμενα της holle.ειναι υποαλλεργικες;και πως την φτιαχνεις με νερο ή γαλα;

Να σου πω τι κάναμε εμείς, όσο τα θυμάμαι. Ξεκινήναμε στέρεες τέλος 6ου αρχές 7ου. Στην αρχή βιολογικό ρυζάλευρο της Biobambine ή Holle ό,τι έβρισκα. Μετά βάλαμε μήλο, αχλάδι και αμέσως μετά πατάτα, καρότο κολοκύθι μαζί (πιο πολύ κολοκύθι, για να βοηθηθεί με τη δυσκοιλιότητα). Μετά αρνί, στη συνέχεια και κοτόπουλο. Τα κρέατα πάντα βρασμένα μια φορά, πετάω το νερό και ξανά βράσιμο. Εν τω μεταξύ άλλαξα το απογευματινό ρυζάλευρο με κεχρί και αργότερα εναλλάξ με κινόα.

Τρόπος παρασκευής τους: Εγώ στην αρχή τα έφτιαχνα με το alfare που δεν το πολυέτρωγε. Εσύ μπορείς να τα φτιάχνεις με μητρικό. Όταν σταμάτησε να τα τρώει σκέτα, της τα έβαζα είτε με φρούτα, είτε με λαχανικά. Έχει οδηγίες και πάνω στο κουτί.

Να σου πώ και κάτι άλλο χωρίς παρεξήγηση; Δεν μου άρεσε αυτό που σου είπε ότι ξεκινάμε οπωσδήποτε με του κουτιού. Μήπως είναι παιδίατρος-πωλήτρια; Έχε το νου σου..

Καλή επιτυχία με τις τροφές και μην απελπιστείς αν στην αρχή δεν τις τρώει. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, θέλουν χρόνο να συνηθίσουν τις νέες γεύσεις και να κατασταλλάξουν πού έχουν προτίμηση τελικά :P

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Να σου πω τι κάναμε εμείς, όσο τα θυμάμαι. Ξεκινήναμε στέρεες τέλος 6ου αρχές 7ου. Στην αρχή βιολογικό ρυζάλευρο της Biobambine ή Holle ό,τι έβρισκα. Μετά βάλαμε μήλο, αχλάδι και αμέσως μετά πατάτα, καρότο κολοκύθι μαζί (πιο πολύ κολοκύθι, για να βοηθηθεί με τη δυσκοιλιότητα). Μετά αρνί, στη συνέχεια και κοτόπουλο. Τα κρέατα πάντα βρασμένα μια φορά, πετάω το νερό και ξανά βράσιμο. Εν τω μεταξύ άλλαξα το απογευματινό ρυζάλευρο με κεχρί και αργότερα εναλλάξ με κινόα.

Τρόπος παρασκευής τους: Εγώ στην αρχή τα έφτιαχνα με το alfare που δεν το πολυέτρωγε. Εσύ μπορείς να τα φτιάχνεις με μητρικό. Όταν σταμάτησε να τα τρώει σκέτα, της τα έβαζα είτε με φρούτα, είτε με λαχανικά. Έχει οδηγίες και πάνω στο κουτί.

Να σου πώ και κάτι άλλο χωρίς παρεξήγηση; Δεν μου άρεσε αυτό που σου είπε ότι ξεκινάμε οπωσδήποτε με του κουτιού. Μήπως είναι παιδίατρος-πωλήτρια; Έχε το νου σου..

Καλή επιτυχία με τις τροφές και μην απελπιστείς αν στην αρχή δεν τις τρώει. Είναι απόλυτα φυσιολογικό, θέλουν χρόνο να συνηθίσουν τις νέες γεύσεις και να κατασταλλάξουν πού έχουν προτίμηση τελικά :P

Σ΄ευχαριστω

Να σε ρωτησω ομως κατι εγω εχτες του εφτιαξα λιγη κρεμα απο ρυζι με νερο φυσικα δεν τον ενθουσιασε.Τι να κανω;

Λεω να του δωσω μηλαρακι κατευθειαν οπως ειπε και η Αγλαια.

να το βρασω ή οχι;σκετο μηλο για αρχη για να δω αν τον πειραξει.

Παντα καθε αρχη εχει και τις δυσκολιες της.Πιστευω να βρουμε τους ρυθμους μας και σιγουρα τι μας πειραζει.Μεχρι τωρα καλα ειμασταν μονο με τον θηλασμο.Τωρα που θα καταλαβω τι τον πειραζει;αυτο που εφαγε;ή αυτο που εφαγα εγω.Σημερα να προσπαθησω με μηλο ή να του δωσω παλι το απογευμα ρυζαλευρο με νερο;τι να κανω;

fairy's mom τα φρουτα τα ξεκινησατε μαζι με το ρυζαλευρο;εγω που θελω να του ξεκινησω μηλο ή και καποιο λαχανικο να του το δωσω πρωι;το ρυζαλευρο μου ειναι δυσκολο να το φτιαξω με γαλα και να βγαλω με το χερι, πως να του το φτιαξω;

Διαφημίσεις

Τωρα που θα καταλαβω τι τον πειραζει;αυτο που εφαγε;ή αυτο που εφαγα εγω.

Δεν θα βάζεις στην διατροφή σου κάτι καινούργιο, ενώ δοκιμάζεις κάτι στο μωρό. Ας υποθέσουμε ότι δεν έτρωγες όσπρια. Θέλεις να δώσεις μήλο στο μωρό. Θα δώσεις το μήλο στο μωρό, θα περιμένεις τουλάχιστον 4 μέρες για να δεις συμπτώματα και έστω ότι το μήλο δεν το πειράζει. Μετά από αυτές τις μέρες, θα φας όσπρια, ενώ το μωρό θα συνεχίσει να τρώει μόνο μήλο (ή/και ό,τι άλλο έχει φάει χωρίς να το πειράξει) και θα περιμένεις άλλες 4 μέρες. Δηλαδή όπως όταν εισάγεις στο μωρό νέα τροφή. Αν κάνεις πειραματισμούς με τη δική σου διατροφή, άσε τα γαλακτοκομικά τελευταία (ή και τη γλουτένη, αν έχετε τέτοιο θέμα).

Να επιστήσω μόνο την προσοχή, συχνά οι τροφές πρέπει να καταναλωθούν αρκετές φορές, για να παρουσιάσουν αλλεργικό σύμπτωμα, οπότε καλό είναι να κρατάς ένα ημερολόγιο. Εμείς, για παράδειγμα, τρώγαμε μπανάνα όλο το χειμώνα και την άνοιξη άρχισε να την πειράζει. Το φθινόπωρο ξαναέφαγε κανονικά. Μπορεί να έφταιγε κάτι με τις συγκεκριμένες μπανάνες, μπορεί να έφταιγε κάτι που είχα φάει εγώ. Μη κρατώντας ημερολόγιο, δεν ήξερα τι έφταιγε, για να το σταματήσω.

Γιατί προβληματίζεσαι ακόμη με το ρυζάλευρο, αφού θέλεις να δώσεις φρούτα και λαχανικά; :roll:

Να σε ρωτησω ομως κατι εγω εχτες του εφτιαξα λιγη κρεμα απο ρυζι με νερο φυσικα δεν τον ενθουσιασε.Τι να κανω;

Λεω να του δωσω μηλαρακι κατευθειαν οπως ειπε και η Αγλαια.

να το βρασω ή οχι;σκετο μηλο για αρχη για να δω αν τον πειραξει.

Παντα καθε αρχη εχει και τις δυσκολιες της.Πιστευω να βρουμε τους ρυθμους μας και σιγουρα τι μας πειραζει.Μεχρι τωρα καλα ειμασταν μονο με τον θηλασμο.Τωρα που θα καταλαβω τι τον πειραζει;αυτο που εφαγε;ή αυτο που εφαγα εγω.Σημερα να προσπαθησω με μηλο ή να του δωσω παλι το απογευμα ρυζαλευρο με νερο;τι να κανω;

Στην αρχή δεν ενθουσιάζονται με καμία τροφή. Αν θες κάνεις λίγη υπομονή, αν θες ξεκινάς μήλο. Είναι στην επιλογή σου. Το φρούτο σίγουρα είναι πιο υγιεινό. Εγώ έδινα ρυζάλευρο, γιατί ήθελα πολλές θερμίδες (το παιδί πήγε να βγει εκτός καμπύλων). Το μήλο το ξεκίνησα άβραστο, αλλά βρασμένο γίνεται πιο γλυκό και ίσως το φάει πιο ευχάριστα. Κάνε δοκιμές, σε άλλα παιδιά αρέσουν τα πιο ξινά σε άλλα οι πιο γλυκιές γεύσεις.

fairy's mom τα φρουτα τα ξεκινησατε μαζι με το ρυζαλευρο;εγω που θελω να του ξεκινησω μηλο ή και καποιο λαχανικο να του το δωσω πρωι;το ρυζαλευρο μου ειναι δυσκολο να το φτιαξω με γαλα και να βγαλω με το χερι, πως να του το φτιαξω;

Το ρυζάλυρο φτιάξτο καλύτερα με γάλα (δικό σου ή ξένο). Σε καμία βδομάδα αφού το δίνεις πρόσθεσε το φρούτο. Στην αρχή μόνο πρωί και μετά αν το δεχτεί, βάλτο και στο ρυζάλυρο. Μετά από 1 βδομάδα με τα φρούτα, βάλε και τα λαχανικά (πατάτα, καρότο, κολοκύθι). Εγώ τα έβαλα και τα 3 λαχανικά μαζί.

Μην αγχώνεσαι, όλα θα πάνε καλά και θα βρείτε τους ρυθμούς σας και στις στέρεες. Είναι αρχή και γι' αυτό νιώθεις πελαγωμένη κι εγώ έτσι ήμουν. Άν έχεις άλλες απορίες, εδώ είμαστε κι εμείς, ο,τι ξέρουμε να σου πούμε :P

Kt0tp2.png NaAfp3.png

tauraki καλημερα. καλυτερα ξεκινα με μηλο ή με πατατα. Εγω στη κορη μου που δεν ειχε προβλημα ειχα ξεκινησει με πατατα. Τωρα με το μικρο φοβηθηκα με τις αλλεργιες και ακουσα τους κωλογιατρους( συγνωμη κιολας) και ξεκινησα με κρεμες. Εγω ειμαι της αποψης και τα λαχανικα να τα βαλεις χωριστα ανα εβδομαδα και οχι και τα 3 μαζι. Υπαρχουν και παιδια που τα εχει πειραξει το ρυζαλευρο, νομιζω της Αφροδιτης.

Εγω το ρυζαλευρο το φτιαχνω με το ζουμι απο τα λαχανικα.

Καλημέρα!!Στο κλαμπ κι εμείς...Έχω απογοητευτεί πάρα πολύ,γιατί παλέψαμε πολύ για να θηλάσουμε αποκλειστικά κι εγώ και η μπέμπα μου και μας έχει εμφανίσει έντονη δερματική αλλεργία στα γαλακτοκομικά και τα σιτηρά.Δεν ξέρω τι να φάω,ένα τεράστιο μέρος της διατροφής μου ήταν γάλα-τυριά-γιαούρτια και ζυμαρικά-αλεύρι-ψωμί-φρυγανιές...

Η μαμά μου (παιδίατρος) λέει να σταματήσουμε σιγά σιγά το θηλασμό,να της βάλουμε άνθος ορύζης για αρχή και αραβοσίτου σε λίγο...

Και επίσης,ότι καλό θα είναι να μη θηλάσω το 2ο παιδί για να μην ρισκάρουμε πάλι αλλεργία....

Είμαι πολύ μπερδεμένη...

doraki σε νιώθω πολύ μιας και ήμουν στην ίδια θέση...

αλλά μου κάνει εντύπωση που η μαμα σου ως παιδιατρος επιμένει σε αυτό ξέροντας για την αλλεργία...τι εναλλακτικη θα έχει να του δωσεις του μωρου σου που εχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά? ενα χημικα επεξεργασμένο γάλα με υδροδιαλυμενη την πρωτεινη του γάλακτος και γενικα κατι που δνε φτανει το μητρικο ουτε στο μικρο του δαχτυλάκι...ιδίως τώρα που το γάλα ειναι η μοναδική πηγή θρεπτικών συστατικών του μωρού σου...το να σταματήσεις το θηλασμό είναι πολυ επίκινδυνο για το μωρό σου...έχεις βρει τι το πειράζει? και εμένα τον πείραζαν τα γαλακτοκομικά και αν και έτρωγα πολλά βρήκα λύσεις να τρώω πράγματα άπειρες που δεν εχουν γαλακτοκομικά μέσα...ακόμη και τώρα που δεν θηλάζω έχω κρατήσει αυτές τις συνήθειες γιατι κατέληξα οτι τα γαλακτοκομικά δεν μου ταιριάζουν πλέον (και πριν ημουν μεγαλος φαν)....πες μας τι τρως καθημερινα να σε βοηθήσουμε...και κουράγιο! κάνεις κάτι πολύ σπουδαίο για το μωρό σου!

gwggp2.png ISWTp2.png

Δεν εννοεί να σταματήσω τελείως ακόμα,αλλά να το ελαττώσω...Και δώσαμε τόσο μεγάλο αγώνα με το μωρό μου....

Αυτή τη βδομάδα δεν έχω φάει τίποτα που να περιέχει γαλακτοκομικό ή σιτηρό.Την προηγούμενη εβδομάδα όμως πολλή γραβιέρα,γάλα,σιτάρι βρασμένο,φρυγανιές...

Και σκέψου ότι άρχισα να τρώω σιτάρι για πρωινό αντί για το γάλα,για να μην την πειράζει...

Το είχε ξαναπάθει πριν λίγο καιρό και τότε μόλις σταμάτησα το γάλα,ηρέμησε,αλλά τότε έτρωγα τουλάχιστον λίγο τυρί...Τώρα δεν ξέρω τι να φάω...

Κι εκείνη μου λέει ότι αν δεν είχα θηλάσει,ποιος ξέρει τι θα είχε περάσει το μωρό,γιατί στην αρχή που της έδινα συμπλήρωμα,δεν το δεχόταν με τίποτα ο οργανισμός της,ούτε το υποαλλεργικό,ούτε το ελεύθερο λακτόζης...

Doraki για να μην αισθάνεσαι μόνη να σου οω ότι και εγώ πέρσι απείχα σχεδόν 4 μηνες απο γαλακτοκομικά, σιτηρα, αυγο, θαλασσινα, ψάρια, μοσχάρι, χοιρινό, ντομάτα, πορτοκαλί, ξηρους καρπους, κλπ και ειδα πολυ βελτίωση...φυσικα αν θηλαζα πιο πολυ θα εκανα σταδιακη εισοδο τοων τροφων αυτων στη διατροφη μου αλλα ειχαμε και άλλα προβλήματα που δεν είναι επί του παρόντος...

πάντως εγώ για πρωινό ετρωγα ρυζογκοφρετα με λιγο ταχινι και μέλι (γιαμ γιαμ) ακόμη αυτό τρώω...με ελληνικό καφέ.

ετρωγα πολλα λαχανικά, πατατες, μελιντζάνες, κολοκυθάκια (ήταν καλοκαιρι) με κοτοπουλο, αρνι κατσικι γαλοπουλα κλπ...ναι δνε ηταν ευκολο αλλα ειχα παλι ποικιλία...φακες εμαθα να φτιάχνω χωρις ντομάτα και ακόμη ετσι τις κανω γιατι μου αρεσουν πιο πολυ έτσι...

γενικα όμως με την αποχη απο ντοματα δεν μπορουσα να συνηθσω τα λαδερα αλλά τα έκανα αλλιώς...ψητα πχ.

μακαρονια στην αρχη ετρωγα αυτα που ειναι απο ρυζι που ειναι πολυ νοστιμα αλλα μετα τα ξεσυνηθισα κιόλας..

με την ευακιριεα αυτη έκοψα και το χωμί με το φαγητό...αν θελεις όμως υπαρχει και ψωμι χωρις γλουτένη αλλά σε βιολογικάδικο και ειναι ακριβό και άνοστο...αλλα δεν ειναι απαραίτητο τελικά το ψωμί...ας φας λιγο πιο πολύ φαγητό και σαλάτα για να χορτάσεις...

δεν είναι εύκολο αλλα δεν είναι και αδύνατο για λίγο καιρό...φρόντιζε μονάχα να έχεις μέθοδο στην αποχή και να μην τρως λιγο απο το ενα με τη λογική ε λιγο είναι δνε πειράζει γιατι εγω την πατησα έτσι και θα μπερδευτείς...

τα γαλακτοκομικά θέλουν 1 μηνα για να καθαρισουν απο σενα και το ωμρο σύνολο και να επανέλθει το μωρό οπότε να ξέρεις οτι αφου εσυ δεν τα έχεις κόψει ακόμη πλήρως μπορει και να είναι αυτο που το ενοχλεί και όχι τα σιτηρά. Θέλει πολύ καλή μέθοδο για να απομονώσεις την αιτία.

Καλή τύχη.

gwggp2.png ISWTp2.png

Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμπαράσταση!!

Αυτή την εβδομάδα τα έχω κόψει όλα τελείως,ευτυχώς όχι ντομάτα και φρούτα!!

Ρυζογκοφρέτα εεεε?Και μου αρέσει πολύ το ταχίνι!

Θα δοκιμάσω,θα ψάξω,δε θέλω μετά από 45 μέρες συνεχόμενης προσπάθειας,ωρών θηλασμού να τα παρατήσω τώρα που τα έχουμε επιτέλους καταφέρει...

Καλημέρα!!Στο κλαμπ κι εμείς...Έχω απογοητευτεί πάρα πολύ,γιατί παλέψαμε πολύ για να θηλάσουμε αποκλειστικά κι εγώ και η μπέμπα μου και μας έχει εμφανίσει έντονη δερματική αλλεργία στα γαλακτοκομικά και τα σιτηρά.Δεν ξέρω τι να φάω,ένα τεράστιο μέρος της διατροφής μου ήταν γάλα-τυριά-γιαούρτια και ζυμαρικά-αλεύρι-ψωμί-φρυγανιές...

Η μαμά μου (παιδίατρος) λέει να σταματήσουμε σιγά σιγά το θηλασμό,να της βάλουμε άνθος ορύζης για αρχή και αραβοσίτου σε λίγο...

Και επίσης,ότι καλό θα είναι να μη θηλάσω το 2ο παιδί για να μην ρισκάρουμε πάλι αλλεργία....

Είμαι πολύ μπερδεμένη...

Την πάτησες! Εγώ τους παιδιάτρους που μου έδιναν λάθος οδηγίες τους άλλαζα, την μαμά μου όμως που με έφαγε να σταματήσω τον θηλασμό, δεν μπορούσα να την αλλάξω. :P Εσύ με μαμά παιδίατρο σου εύχομαι διπλή δύναμη! :P

Για να σοβαρευτώ, η διατροφή που καλείσαι να κάνεις είναι πράγματι πολύ δύσκολη, γιατί αρχικά τουλάχιστον πρέπει να κόψεις πολλά και σιγά σιγά να προσθέτεις. Αν σταματήσεις τον θηλασμό θα κάνεις κακό στο παιδί σου! Κράτα το τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει τις στέρεες μετά τον 6ο. Και με όλο το σεβασμό στην μαμά σου, η παιδίατρος δεν είναι ούτε αλλεργιολόγος ούτε γαστρντερολόγος. Πες της ότι η Παπαδοπούλου (γαστρντερολόγος) στο Αγλαια Κυριακού είναι απόλυτη για θηλασμό το πρώτο 6μηνο και αν γίνεται και για χρόνο. Είναι γνωστή γιατρός, η μαμά σου θα την ξέρει και ίσως μετρήσει διαφορετικά την γνώμη της και σταματήσει να σε πιέζει. Ενημερώσου από μόνη σου όσο μπορείς μιλώντας με ειδικούς, για να είσαι σίγουρη ότι αυτό που κάνεις είναι το πιο σωστό για το παιδάκι σου και να παίρνεις δύναμη. Και όταν γίνει 6 μηνών ας πάτε και σε αλλεργιολόγο. Εδώ θα βρεις κάποιους καλούς.

Την ντομάτα να την τρως χωρίς σπόρια και φλούδα. Κράτα ημερολόγιο για να σε βοηθήσει να βρεις τι μπορεί να πειράζει το μωρό. Καλή δύναμη σας εύχομαι!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...