Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στον παιδίατρο που πρότεινε τόσο νωρίς στερεές σε ένα μωρό που διαπιστωμένα είχε αλλεργίες, είπες κάτι;

Η ανευθυνότητά του είναι συνηθισμένη αλλά αυτό δεν την κάνει λιγότερο μεμπτή...

Αγαπητή Αγλαΐα

Μάλλον πρέπει να αναλογιστώ τις δικές μου ευθύνες πρώτα. Διαβάζω για τις αλλεργίες στο φόρουμ εδώ και πολύ καιρό άρα είμαι ενήμερη για το ότι ο θηλασμός είναι ο καλύτερος για όσο περισσότερο διάστημα γίνεται. Ίσως δεν ήθελα να πιστέψω ότι η κατάσταση ήταν τόσο δύσκολη με το μωρό. Ίσως επειδή η μεγάλη μου κόρη μεγάλωσε χωρίς κανένα πρόβλημα με τροφικές αλλεργίες και χωρίς να την θηλάζω.

Τέλος πάντων, δεν πρέπει να τα ρίχνουμε όλα στους άλλους. Κάνεις δεν μου έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο να ξεκινήσω στερεές τώρα.

Το ζήτημα είναι ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο περίπλοκη από ότι φαίνεται. Διαπιστωμένες αλλεργίες δεν υπάρχουν με την έννοια ότι δεν είμαστε σίγουροι για κάποια από αυτές. Η παιδογαστρεντερολόγος μας είπε ότι δεν έχει νόημα να κάνει εξετάσεις γιατί δεν δείχνουν. Μόνο υποψίες υπάρχουν από παρατήρηση δική μου και κρίνουμε εκ του αποτελέσματος.

Η παιδίατρος σίγουρα αγνοεί. Δεν νομίζω όμως να πρόκειται για ανευθυνότητα. Εκτός αν είναι ανεύθυνο να γνωρίζεις ότι δεν γνωρίζεις και να μην κάνεις κάτι για αυτό. Όμως η ίδια με παρέπεμψε σε παιδογαστρεντερολόγο.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Η παιδίατρος σίγουρα αγνοεί. Δεν νομίζω όμως να πρόκειται για ανευθυνότητα. Εκτός αν είναι ανεύθυνο να γνωρίζεις ότι δεν γνωρίζεις και να μην κάνεις κάτι για αυτό. Όμως η ίδια με παρέπεμψε σε παιδογαστρεντερολόγο.

νομιζω οτι η αγλαια θεωρει ανευθυνοτητα το γεγονος οτι σου συνεστησε να ξεκινησετε στερεες τροφες πριν απο τους 6 μηνες,πρακτικη η οποια ενοχοποιειται για την εμφανιση αλλεργιων και ασθματος,και αργοτερα στο παιδι...οσον αφορα τις γνωσεις,γι'αυτο υπαρχουν πολλες ειδικοτητες στην ιατρικη,ο καθενας ειναι "γνωστης" στον τομεα του.ασχετα αν πολλοι παιδιατροι θεωρουν τους εαυτους τους παντογνωστες,και δινουν συμβουλες και για τις αλλεργιες...:cool:

fBaep3.png

uwK7p3.png

κοριτσια γεια σας κι απο μενα.δυστυχως η μπανανα την εχει πειραξει πολυ την μπουμπουκα μου κι εχει γοπ,κολοικους και βλενες στα κακα.τωρα να δουμε ποτε θα της περασει.προληπτικα της εκοψα και το κρεας και θα το προσθεσω οταν συνελθει.α!και το κοτοπουλο την πειραζει.το αρνι της ερχεται βαρυ στο στομαχι.αντε να δουμε τι θα της δινω..

Διαφημίσεις

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΙ ΑΠΟ ΜΑΣ.ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ?ΣΥΓΧΙΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ.ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ Ε?ΧΑΧΑ.ΝΑΙ ΚΑΛΑ.ΑΡΡΩΣΤΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΠΡΟΧΤΕΣ ΕΒΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΣΤΙΑ ΠΑΤΑΤΕΣ Κ ΒΓΑΛΑΜΕ ΑΙΜΑ.ΧΤΕΣ ΗΠΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΛΟΓΩ ΠΟΝΟΛΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΦΑΓΑ ΛΙΓΟ ΚΑΡΟΤΟ Κ ΒΡΑΛΑΜΕ ΑΙΜΑ.ΧΤΕΣ ΠΟΝΟΥΣΕ ΚΙ ΟΛΑΣ.ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΗΚΑ.ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.ΣΗΜΕΡΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ.ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ.ΠΗΡΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥΚΑΘΑΡΙΣΕ Κ ΕΒΑΛΑ 3 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ.ΟΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΙΣΩ.ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑ.ΤΙ ΑΛΛΟ?ΟΛΑ ΚΑΛΑ?ΣΑΓΙΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.Κ ΕΓΩ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ.ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ.ΚΟΝΤΕΥΩ ΣΤΙΣ 1 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ 2 ΜΗΝΕΣ ΑΥΣΤΗΡΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ.ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΩ....ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΑΣ....ΟΛΟ ΒΗΧΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΧΙ....

κοριτσια γεια σας κι απο μενα.δυστυχως η μπανανα την εχει πειραξει πολυ την μπουμπουκα μου κι εχει γοπ,κολοικους και βλενες στα κακα.τωρα να δουμε ποτε θα της περασει.προληπτικα της εκοψα και το κρεας και θα το προσθεσω οταν συνελθει.α!και το κοτοπουλο την πειραζει.το αρνι της ερχεται βαρυ στο στομαχι.αντε να δουμε τι θα της δινω..

πόσο είναι το μικρό σου;

Άσχετο, αλλά επειδή στο παρελθόν κάποια ζητούσε συνταγές, έχετε δοκιμάσει σάμαλι (σιμιγδάλι, σόδα υγρή ζάχαρη); Αν σας ενδιαφέρει να σας τη γράψω αναλυτικά. Είναι σπεσιαλ.

0A53p3.png

oC8dp2.png

7 μηνων ειναι.κι επειδη τρωω μπανανα και δεν την ειχε πειραξει,ειπα να δοκιμασω.αλλα αποτυχια και δραμα,γιατι αυτη οτι την πειραζει εχει και γοπ.καλα απο υπνο το βραδυ,δραμα.δεν σας λεω τιποτα..

Διαφημίσεις

Μαμαδες που ειστε σε διαιτα,πινετε καφε?

δεν πινω ουτε καφε ουτε τσαι,αλλα δεν θα επινα ουτως η αλλως...οπως δεν επινα και στην εγκυμοσυνη...απλα γιατι θεωρω πως ετσι ειναι καλυτερα,εξαλλου δεν μου λειπει καθολου:)

fBaep3.png

uwK7p3.png

δεν πινω ουτε καφε ουτε τσαι,αλλα δεν θα επινα ουτως η αλλως...οπως δεν επινα και στην εγκυμοσυνη...απλα γιατι θεωρω πως ετσι ειναι καλυτερα,εξαλλου δεν μου λειπει καθολου:)

Κι εγω δεν ηπια καθολου στην εγκυμοσυνη,αλλα τον αγαπαω τον καφε και μου λειπει.Θα ηθελα να πινω ενα την ημερα.Μεχρι τωρα επινα εναν ελληνικο ντεκαφεινε και αν εβγαινα εξω επινα εσπρεσσο ντεκαφεινε.Μου περασε ομως απο το μυαλο μηπως ειναι υποπτος ο καφες επειδη ειναι συσκευασεμενο προιον και περιεχει σογια ή συντηρητικα και δημιουργει προβλημα με την αλλεργια.Μια απολαυση μου ειχε μεινει παει και αυτη!!Υπαρχει μαμα που πινει καφε χωρις προβλημα?

Ο καφές δεν έχει σόγια, ούτε συντηρητικά (γιατί να έχει; διατηρείται χωρίς πρόβλημα! αν είχε θα το έγραφε στη συσκευασία, μην κυνηγάτε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν...)

ουφ, να μαι και εγω...λοιπον , καφε-τσαγια -χαμομηλια μηδεν.

(αλλα αν ηταν να αμαρτανω, θα πεθαινα για μια σοκολατα ροφημα:P)

θα του ξεκινησω κατσικι αυριο γιατι κοτοπουλο μου ειπαν πολυ αργοτερα (δε ξερω γιατι)

κρεμα ,να παω να παρω κινοα,κεχρι ή νωρις ειναι ακομα?...ελεγα μηπως κρατησω μια εβδομαδα το κατσικι και την επομενη του βαλω κρεμουλα το απογευμα.η αλλη εναλλακτικη μου ειναι να του δωσω αυτη την εβδομαδα κατσικι και την επομενη να φαω εγω ντοματα :-P!!ωραιο μου ακουγεται και αυτο!

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Διαφημίσεις

Ο καφές δεν έχει σόγια, ούτε συντηρητικά (γιατί να έχει; διατηρείται χωρίς πρόβλημα! αν είχε θα το έγραφε στη συσκευασία, μην κυνηγάτε φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν...)

Και το νερο που πινω υποπτευομαι,ολα υποπτα μου φαινονται!Αγλαια ευχαριστω για την απαντηση!!Τουλαχιστον να μπορω να πιω αυτο το καφεδακι!!!!

ουφ, να μαι και εγω...λοιπον , καφε-τσαγια -χαμομηλια μηδεν.

(αλλα αν ηταν να αμαρτανω, θα πεθαινα για μια σοκολατα ροφημα:P)

θα του ξεκινησω κατσικι αυριο γιατι κοτοπουλο μου ειπαν πολυ αργοτερα (δε ξερω γιατι)

κρεμα ,να παω να παρω κινοα,κεχρι ή νωρις ειναι ακομα?...ελεγα μηπως κρατησω μια εβδομαδα το κατσικι και την επομενη του βαλω κρεμουλα το απογευμα.η αλλη εναλλακτικη μου ειναι να του δωσω αυτη την εβδομαδα κατσικι και την επομενη να φαω εγω ντοματα :-P!!ωραιο μου ακουγεται και αυτο!

ντοματα οχι ωμη ελπιζω

sagia ο μικρος μου βγηκε αλλεργικος στο κοτοπουλο και η αλλεργιολογος μου ειπε οτι ειναι λογω του αυγου. Ισως και εσενα γιαυτο να σου ειπαν να το δωσεις αργοτερα. Την ντοματα μου ειχε πει να την τρωω ξεφλουδισμενη και ξεσποριασμενη. Δεν το εχει πειραξει το μωρο. Με τον ιδιο τροπο την βαζω και στα φαγητα.

Η fairy's mom ειχε πει κεχρι μετα τον 7 μηνα και κινοα μετα τον 9.

sagia ο μικρος μου βγηκε αλλεργικος στο κοτοπουλο και η αλλεργιολογος μου ειπε οτι ειναι λογω του αυγου. Ισως και εσενα γιαυτο να σου ειπαν να το δωσεις αργοτερα.

Νομίζω ότι αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει με τα βιολογικά ή τελοσπάντων με αυτά που ξέρουμε ότι τρώνε σωστά.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλησπέρα κορίτσια...

Έχω κατασυγχιστει..... βρήκα αίμα στα κακά του:(:(:(:( και θα σκάσω γιατί είναι η εβδομάδα που έχω κάνει την πιο "σκληρή" διατροφή και είχε βελτιωθεί και η ΓΟΠ λίγο...:(:(:(:(

Το μόνο που έφαγα καινούργιο ήταν ψωμί με προζύμι απο άλλο φούρνο (αν και τους ρώτησα αν έχει γάλα...) και λίγες σκέτες νιφάδες βρώμης....:roll::roll::roll:

Πάντως ίσως και να μου έχει ξανακάνει και να μην το είδα γιατί σήμερα τον άλλαξα αμέσως μόλις έκανε κακά ενώ άλλες φορές περίμενα λίγη ώρα γιατί αν τον ταρακουνούσα πολύ μετά το φαί τα "έβγαζε"...και τώρα που ξαναέλεγξα την πανα δεν φαινόταν τίποτα...:roll::roll::roll::roll:

ΓΚΡΡΡΡΡΡ:evil: Τα έχω φτύσει... τόσο καιρό νόμιζα ότι είχαμε μόνο ΓΟΠ και ότι βελτιωνόμασταν... τώρα απογοητεύτηκα...

Aso4p2.pngplWtp2.png

ντελενι ναι.εμενα μου χε φερει ο μπαμπας μου βρω,η κ βγαλαμε αιμα.οπως φυσικα κ με την προζυμι.ασε τι σου λενε στον φουρνο,η παιδογαστρεντερολογος μου πε οτι απο ψωμι μονο χωριατικο αν θελω να τρωω ψωμι.τα αλλα να μην τα εμπιστευομαι.μην απογοητευεσαι.κι εγω μετα απο κοτα κ πατατα ποσο καιρο εφαγα λαθος πραγματα κ εβγαλε αιμα.απλα ξανατρωω αυτο το αηδιαστικο πια διδυμο κ προχωραμε.τι να κανουμε...θα υπαρχουν κ τροφες που θα μας υρνανε πισω..

Λοιπόν, η παιδογαστρεντερολόγος μου είπε να μην τρώω τίποτα από κρέας παρά μόνο κοτόπουλο και αυτό μόνο αν ξέρω με τι είναι ταϊσμένο (και μόνο βιολογικό). Το πρόβλημα με τα κοτόπουλα είναι ότι τα ταΐζουν συχνά με ζωικές τροφές (όπως τις τρελές αγελάδες ένα πράμα) και έτσι εσύ ενώ τρως κοτοπουλάκι τρως μαζί και μοσχαράκι χωρίς να το ξέρεις. Έτσι μου είπε. Το καλύτερο είναι να τρέφεις κοτόπουλα (για όσους μπορούν). Πάντως εμείς αυτό θα κάνουμε. Επίσης, ψωμί ζυμώνω στο σπίτι και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Εγώ καφέ έχω να πιω από την εγκυμοσύνη. Εδώ και 1 χρόνο και τρεις μήνες δηλαδή.

Από διατροφή μου είπε ότι τα λιγότερο ύποπτα είναι: πατάτες, καρότο, κολοκύθι, ζυμαρικά, ρύζι, σιμιγδάλι (για να έχω και τα γλυκάκια μου όπως το χαλβά και το σάμαλι), καλαμπόκι, κοτόπουλο, χόρτα, μαρούλι, λάχανο, μήλο, αχλάδι.

0A53p3.png

oC8dp2.png

εμενα παλι 3 γιατροι με αφησαν κατσικι κ αρνι που δεν μ αρεσει και απο λαχανικα οχι μαρουλι οχι χορτα.οποτε βγαλε ακρη.ο καθενας οτι θελει λεει.αλλους παλι τους πειραζει το σιμιγδαλι το αχλαδι και το ρυζι οπως εμας.κ εχω κ αμφιβολιες κ για το καροτο αλλα αυτο θα το ξαναδω μετα απο 2 μερες.

εμενα εχθες ολο στριφογυριζε κ ειχε αερια μου βγαλε το λαδι...ειναι συμπτωμα της αλλεργιας αυτη η δυσφορια απο οτι διαβασα,αυτες τις μερες ειχε ηρεμησει κ κοιμοταν λιγο καλυτερα,αλλα μαλλον εφαγα κατι που δεν επρεπε κ τον πειραξε.κοντοσουβλι με πατατες τηγανητες απεξω...μαλλον αυτο θα ναι ε???:?:???::?αιμα δεν βγαζουμε απλα λιγη δυσφορια με αερια.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Ελινα οσο μπορεις να μην τρως φαγητα απ' εξω γιατι δεν ξερεις τι βαζουν και με τι τα φτιαχνουν. Για παραδειγμα μπορει τις πατατες να τις ειχαν τηγανισει με σογιελαιο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...