Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

να πω και εγω τι γνωριζω για το θεμα.Και αν κανω καπου λαθος, παρακαλω διορθωστε με.

δυσανεξια στη γλουτενη ή αλλιως νόσος κοιλιοκάκη. Ειναι νόσος εφόρου ζωής, δεν ειναι αλλεργια, συνοδευεται με μη πρόσληψη βάρους και διαπιστώνεται με συγκεκριμενες εξετάσεις αίματος.(αν την εχεις τη νόσο,δε περνάει)

αλλεργία στο σιτάρι: ειναι πολυ συχνή, το διαπιστωνεις ψάχνοντας σε αλευρια, μακαρονια κλπ κλπ και ελπιζεις οτι θα περασει όπως η αλλεργια στα γαλακτοκομικα.

αν κανείς ξερει κάτι περισσοτερο, ας με συμπληρωσει-διορθωσει.

αχ ρε παιδια μπερδευτηκα εγω αυτο δεν το ξερα η ασχετη.δήλ.αλλο η αλλεργια στη γλουτενη κ αλλο στο σταρι...μαλιστα...και τωρα πως γινεται?εγω εχω την εντυπωση οτι αν τον πειραζει κατι θα ειναι το σταρι κ οχι η γλουτενη...αλλα τι τρως δηλαδη?παλι την ιδια αποχη δεν κανεις?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Διάβασα πολλές σελίδες μαζεμένες και φρίκαρα λίγο - με τους γιατρούς!

Καταρχάς, καλό κουράγιο σε όλες.

Κορίτσια, να περνάτε από 40 κόσκινα όσα σας λένε και να μην υποβάλετε τα μωρά σας σε άχρηστη ταλαιπωρία, ούτε και τους εαυτούς σας.

1. Στη δική μας διατροφή δεν κόβουμε πράγματα προληπτικά. Τα κόβουμε εφόσον έχουμε ενδείξεις ότι κάτι συγκεκριμένο πειράζει το μωρό.

2. Αν δεν είστε σίγουρες για πολλά πράγματα, αποφεύγετε να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες. Τρώτε ποικιλία τροφών και από λίγο. Προτιμάτε πράγματα εποχής, όταν είναι η κατάλληλη εποχή, τα λαχανικά είναι πιο θρεπτικά και νόστιμα.

3. Κάντε έναν κατάλογο από τροφές, όσες τροφές μπορείτε να φανταστείτε. Χωρίστε τις τροφές σε τρεις στήλες, αυτά που τρώτε άφοβα, αυτά που είναι ύποπτα και αυτά που είναι ένοχα. Θα δείτε πολύ περισσότερα στην πρώτη στήλη. Σκεφτείτε πολύ σοβαρά κατά πόσο σας είναι απαραίτητα τα 4 άσπρα κακά της μοίρας μας: αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι και γάλα.

4. Τροποποιήστε τις συνταγές σας, για να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή σας. Ξεχωρίζετε τη δική σας μερίδα πριν μπουν στην κατσαρόλα κρεμμύδια, ντομάτες και ό,τι άλλο αποφεύγετε.

5. Χορτοφαγία και θηλασμός, ναι, συμβαδίζουν. Απλά προσέξτε τον εαυτό σας. Χορτοφαγία δεν σημαίνει απλά να μην τρώμε κρέας και να τρώμε τόνους μπισκότα χωρίς γάλα!

6. Στις γιορτές/επισκέψεις κουβαλήστε το δικό σας φαγητό - πλήρες μενού, και το δικό σας γλυκό μαζί. Είναι πολύ εύκολο να κάνετε ατασθαλίες, όταν δεν έχετε εναλλακτική. Και επίσης εύκολο να γίνουν λάθη. Κάτι "ασήμαντο" που έπεσε στο φαγητό και δεν αναφέρθηκε μπορεί να σας πάει πολλές βδομάδες πίσω. Δεν είναι όπως η δίαιτα αδυνατίσματος που έφαγες ένα γλυκάκι και τι έγινε;

7. Μην το πολυσυζητάτε. Εγώ έχω "καούρες" εδώ και χρόνια :rolleyes:

8. Να είστε περήφανες που φροντίζετε τα παιδιά σας με πιο ιδιαίτερο τρόπο. Αν μη τι άλλο, τους περνάτε αρχές καλής διατροφής. Η κατανάλωση της -έστω νόστιμης- σαβούρας δεν αποτελεί κοινωνική ή άλλου είδους υποχρέωση.

Όσο για τα μωρά που ξεκινάνε τώρα τροφές και θηλάζουν:

- Το γάλα σας καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής τους. Θηλάζετε όποτε ζητάνε και προσφέρετε κι εσείς τακτικά. Τα μωρά από δω και πέρα είναι απασχολημένα και ξεχνάνε να ζητήσουν αλλά ακόμη το χρειάζονται.

- Εστιάστε σε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ τροφές. Το κρεμμύδι, ο μαϊντανός κτλ δεν είναι απαραίτητα, δεν χάθηκε ο κόσμος αν δεν υπάρχουν στο φαΐ τους για πολύ καιρό - άλλωστε τα πιο πολλά παιδιά εκτιμούν τις "σάλτσες" πολύ αργότερα, ίσως και μετά την εφηβεία. Το ρύζι δεν είναι απαραίτητο. Τα ζυμαρικά δεν είναι απαραίτητα. Το ψωμί δεν είναι απαραίτητο. Δεν υπάρχει κάτι με γαλακτοκομικά ή γλουτένη που να είναι απαραίτητο σε ένα μωρό. Μάλλον άχρηστα και μάλλον βλαβερά είναι τα περισσότερα παράγωγα.

- Εστιάστε σε μερικές θρεπτικές τροφές που δεν πειράζουν το παιδί και μην δοκιμάζετε καινούργια πράγματα, όταν τα συμπτώματα είναι έντονα. Η ποικιλία δεν είναι και τόσο απαραίτητη σε αυτή τη φάση. Τα πιο πολλά μωρά τρώνε αυτό που μαθαίνουν, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ΚΑΙ για την ποικιλία.

- Σε αλλεργικά παιδιά -με οποιαδήποτε αλλεργία- αναβάλλουμε σίγουρα για μετά τον χρόνο το αυγό και καθυστερούμε και το ψάρι 2 ή 3 χρόνια. Δεν υπάρχει λόγος να κάνετε πατς και άλλες εξετάσεις για πράγματα που ΔΕΝ θα φάει το παιδί στο εγγύς μέλλον. Μπορεί να δείξουν ψευδώς αρνητικό. Το καλύτερο εργαλείο σας είναι η παρατήρηση και καταγραφή - πέρα από την αποχή από τα ισχυρώς αλλεργιογόνα.

- Μην δοκιμάζετε νέες τροφές ταυτόχρονα σε σας και στο παιδί. Αν απέχετε από κάτι και θέλετε να το δοκιμάσετε, καταναλώστε το εσείς για λίγες μέρες, περιμένετε για συμπτώματα και μετά δώστε στο παιδί και περιμένετε για συμπτώματα. Μην βιάζεστε να εισάγετε νέες τροφές, όλα θα έρθουν με τη σειρά τους. Οι αλλεργίες έχουν το δικό τους ρολόι.

- Βρίσκετε εναλλακτικές. Κάντε μια βόλτα στη λαϊκή, στο βιολογικάδικο και δείτε πόσες προτάσεις υπάρχουν. Οι περισσότερες μαμάδες μας είχαν περιορισμένο ρεπερτόριο στην κουζίνα, ας μην κολλάμε κι εμείς.

- Μην θεωρείτε στερημένο το παιδί σας επειδή τρώει "λιγότερα" από άλλα παιδιά. Το δικό σας παιδί θα δοκιμάσει τροφές που τα άλλα παιδιά αγνοούν την ύπαρξη τους.

Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω για να μην πανικοβάλεστε και να μην αγχώνεστε, επιστρατεύεστε τη λογική σας και ψάξτε για επιπλέον πληροφορίες, μη συμβιβάζεστε με γιατρούς που λένε μπούρδες. Η γνώση είναι δύναμη. Ευτυχώς έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Σας γραφω λιγο βιαστικα τη συνταγη της μηλοπιτας που εφτιαξα. Πηρα τη συνταγη της μηλοπιτας που ειχα και εκανα τροποποιησεις αναλογα με αυτα που τρωω. Σε ενα μεσαιο μεγεθος ταψι ,το λαδωσα , εστρωσα τα μηλα κομμενα χοντρες ροδελες και απο πανω ριχνω μια κουπα ζαχαρη. Χτυπαω στο μιξερ 2 κουπες ρυζαλευρο, 1 κουπα ζαχαρη, μιση κουπα λαδι και περιπου μιση με 1 κουπα νερο( να γινει ενα μιγμα λιγο αραιο). Το εριξα πανω απο τα μηλα και το εψησα. Αν βαλετε και λιγοτερη ζαχαρη νομιζω θα γινει πιο καλη. καταλαβα οτι στο ρυζαλευρο δεν θελει πολυ ζαχαρη γιατι γινεται αηδια.

Αν μπορειτε να φατε το αλευρι χωρις γλουτενη που φουσκωνει μονο του( το ειχατε γραψει σε προηγουμενα μηνυματα) ισως γινει πιο καλη. Και αν τρωτε βιταμ δεν θα βαλετε λαδι, αλλα θα βαλετε το βιταμ κομμενο κοματια πανω απο τα μηλα με τη ζαχαρη.

Βεβαια απο εμφανιση καμια σχεση με τις μηλοπιτες που ξερουμε, ουτε και στη γευση. Μηλοπιτα χωρις κανελα γινετε? Τι να κανουμε? Εμενα παντως μου φανηκε πεντανοστιμη.

Καλη επιτυχια

Υ.Γ αν ξερετε και καμια αλλη συνταγη γραψτε τη, μηπως φαμε και κατι διαφορετικο!!!

κοριτσια μπορειτε να φτιαξετε και λουκουμαδες (χωρις μελι και κανελα) με ζαχαρη αχνη απο πανω....εγω βαζω αλευρι.μαγια,λιγη ζαχαρη,λιο ξυσμα πορτοκαλι (για οσες δεν απεχουν απο αυτο εννοιειτα...αλλιως βαλτε ξυσμα απο αλλο φρουτο που να τρωτε), νερο..κπ τηγανιζω και τρωγονται και χωρις μελοκανελο....εγω βαζω και λιγο βανιλια και απο ποανω ζαχαρη αχνη.....υπραχουν πολλες συνταγες νηστισιμες και μη φαντασια θελει

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Αχ yasemi μου, συνταγες νηστισιμες οντως υπαρχουν πολλες. Συνταγες ομως χωρις αλευρι και χωρις καλαμποκαλευρο υπαρχουν? Οσα γλυκα δεν εχουν αλευρι , εχουν καλαμποκαλευρο που επισης δεν μπορω να φαω. Αστα, μιλαμε για πολυ πικρα. Θα προσπαθησω να κανω τους λουκουμαδες με ρυζαλευρο, να δουμε τι θα βγει. Ευτυχως που τρωω μελι.

Διαφημίσεις

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ.ΑΜΑΡΕΤΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ.ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΦΑΓΗΤΑ...ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ.ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΕΡΕΨΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΤΑΤΑ-ΛΟΛΟΚΥΘΑΚΙ-ΜΕΛΙ-ΜΗΛΟ-ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ...ΠΕΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΧΤΕΣ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΕΚΑΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΡΕΒΥΘΙ ΑΛΛΑ ΑΠΕΤΥΧΕΡ.ΕΦ ΟΣΟΝ ΕΧΕΙΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΡΕΒΥΘΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ?Η ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

tselinkas δεν δοκιμαζεις καλυτερα τις φακες? Νομιζω ειναι λιγο πιο ελαφριες απο ρεβυθια και φασολια. Δεν νομιζω οτι ειναι αλλεργια στα οσπρια. Απλα το εντερο του μωρου ειναι ερεθισμενο τωρα. οποτε τα οσπρια επειδη ειναι βαρια επιδεινωνουν το προβλημα.

fairy's mom τωρα θυμηθηκα οτι χθες εγραψες οτι εφτιαχνες γλυκο με γλυκια κολοκυθα. θυμασαι τη συνταγη να μου γραψεις?

fairy's mom τωρα θυμηθηκα οτι χθες εγραψες οτι εφτιαχνες γλυκο με γλυκια κολοκυθα. θυμασαι τη συνταγη να μου γραψεις?

πίτα ήταν όχι γλυκό. Με την κολοκύθα κάνεις πίτα και γλυκειά και "αλμυρή", ανάλογα ττην όρεξη. Πίτα όμως = αλεύρι, οπότε μάλλον σου είναι άχρηστη...:-( Αν θες όμως να την ψάξω και να την ποστάρω

Kt0tp2.png NaAfp3.png

αχ ρε παιδια μπερδευτηκα εγω αυτο δεν το ξερα η ασχετη.δήλ.αλλο η αλλεργια στη γλουτενη κ αλλο στο σταρι...μαλιστα...και τωρα πως γινεται?εγω εχω την εντυπωση οτι αν τον πειραζει κατι θα ειναι το σταρι κ οχι η γλουτενη...αλλα τι τρως δηλαδη?παλι την ιδια αποχη δεν κανεις?

γλουτένη έχουν κ άλλα σιτηρά εκτός από το σιτάρι, όπως η βρώμη, το κριθάρι, η σίκαλη. Οπότε αν το πρόβλημα είναι μόνο το σιτάρι τότε τρως άφοβα απ'όλα αυτά...

Διαφημίσεις

πίτα ήταν όχι γλυκό. Με την κολοκύθα κάνεις πίτα και γλυκειά και "αλμυρή"' date=' ανάλογα ττην όρεξη. Πίτα όμως = αλεύρι, οπότε μάλλον σου είναι άχρηστη...:-( Αν θες όμως να την ψάξω και να την ποστάρω

μην το λες... μου έφτιαξε η μαμά μου πίτα με κολοκύθι, ρύζι, σταφίδα μόνο... λίγο χάλια ήταν να σου πω την αλήθεια αλλά απ'το όλοτελα:P

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ.ΑΜΑΡΕΤΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ.ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΦΑΓΗΤΑ...ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ.ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΕΡΕΨΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΤΑΤΑ-ΛΟΛΟΚΥΘΑΚΙ-ΜΕΛΙ-ΜΗΛΟ-ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ...ΠΕΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΕΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΧΤΕΣ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΕΚΑΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΡΕΒΥΘΙ ΑΛΛΑ ΑΠΕΤΥΧΕΡ.ΕΦ ΟΣΟΝ ΕΧΕΙΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΡΕΒΥΘΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ?Η ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?

έχεις δοκιμάσει άλλα λαχανικά κ σαλατικά; μαρούλι, παντζάρια, μπρόκολο; επίσης αν τρως σιμιγδάλι, προφανώς μπορείς να φας καλαμποκίσιο αλεύρι με το οποίο φτιάχνεις ψωμάκι αν θες, και ακόμη μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν φύλλο σε πίτες (κολοκυθόπιτα πχ που αναφέρει και η fairy's mom) αφού πρώτα το αναμείξεις με λίγο νερό

από κρεατικά δεν τρως καθόλου; αρνί, κατσίκι, γαλοπούλα, κουνέλι;

μην το λες... μου έφτιαξε η μαμά μου πίτα με κολοκύθι, ρύζι, σταφίδα μόνο... λίγο χάλια ήταν να σου πω την αλήθεια αλλά απ'το όλοτελα:P

Κι εμένα η μανούλα την έφτιαχνε, αλλά ήταν πεντανόστιμη!!! Χωρίς σταφίδες όμως... Ξηροί καρποί δεν είναι κι οι σταφίδες??

Επίσης εναλλακτικό φαγητό, που επίσης ξετρελαινόμουν από γεύση, ντολμαδάκια τυλιγμένα με παντζαρόφυλλα ή μαρουλόφυλλα. Ειδικά με τα παντζαρόφυλλα, δεν σας λέω νοστιμιά!!

Αλήθεια, θα μπορούσα να δώσω παντζάρι στο παιδί (το φύλλο)? :roll:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

fairy's mom και zaharini θελω τις συνταγες απο τη γλυκεια κολοκυθοπιτα, και θα κανω εγω τις αναλογες τροποποιησεις. Ευχαριστω.

ντολμαδακια με αμπελοφυλλα δεν κανει να τρωμε?

για το παντζαροφυλλο δεν εχω ιδεα αν μπορει να το φαει το μωρο, αλλα νομιζω οτι ειναι μικρα ακομα.

Ναι κοριτσια βαλτε τις συνταγες κι εγω τις θελω...κι εγω εκανα μια μηλοπιτα με τροποποιηση βεβαια και εμενα μου φανηκε ονειρο....εγω την κανω τριφτη και τα μηλα και την ζυμη.παντως εχθες ο μικρος μου βγαλε το λαδι ολο το βραδυ να στριφογυριζει κ να κλαιει απο το ζορι για να κανει κακα..τι στο καλο τον πειραξε παλι δεν ξερω πια..

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια βραζωωωωωωωωωω!!!!Μολις γυρισαμε απο τον αλλεργιολογο.Ειναι ο πρωτος που επισκεπτομαστε.Το μωρο εχει παρουσιασει αιμα στα κακα και ατοπικη και συχνες αναγωγες.Τι να σας πρωτογραψω.Θα σας τα πω εν συντομια γιατι θα μπορουσα να γραφω ωρες.

Μου ειπε:

- Το μωρο σου πρεπει σιγα σιγα να αποθηλασει,τα μωρα βυζαινουν μεχρι να βγαλουν δοντι,το γαλα σου ειναι πολυ ελαφρυ αφενος και αφετερου θα τον ενοχλει και στην αλλεργια του και δε θα μπορουμε να το ελεγχουμε.

Απαντω: Δηλαδη γιατρε παταμε ενα κουμπι και το γαλα ελαφραινει και ειναι ξαφνικα καλυτερο το γαλα αγελαδας?Εγω του λεω θα ηθελα αν γινεται να θηλαζω δυο χρονια οχι να το κοψω τωρα.Του ειπα και για τον ΠΟΥ και μου λεει τα γαλατα που κυκλοφορουν ειναι πολυ καλα!!!!

Μου ειπε: Εγω ειχα δυο γυναικες εδω που θηλασαν δυο χρονια και εχουν καρκινο του μαστου τωρα, αυτο θα παθεις εαν συνεχισεις και εσυ τοσο πολυ.Επισης μου λεει οτι θηλαζω για συναισθηματικους λογους και να κοιταξω να μεγαλωσω το παιδι σωστα να μην προσκολληθει επανω μου.Μου ειπε οτι προκειται για ανθρωπακι οχι για παιχνιδι και να μην κανω τετοιο λαθος στην ανατροφη του.Οτι τα ζωα διωχνουν τα μωρα τους οταν αποθηλαζουν και δε φευγουν τα μωρα μονα τους και αυτος (ο γιος μου) εχει βολευτει και δε θα φευγει ευκολα.Οτι ο θηλασμος βολευει γιατι δεν αποστειρωνεις και αλλα........Τι να πρωτοθυμηθω.

Για την αλλεργια τωρα μου ειπε να κρατησω ενα γευμα δικο μου γαλα μηπως το παιδι δεν δεχθει το υποαλλεργικο και να εισαγαγω σταδιακα οτι εχω βγαλει προληπτικα μονη μου απο το διαιτολογιο μου και να κανω ελεγχο.Επισης μου ειπε να του ξεκινησω στερεες Του λεω δεν τις καθυστερουμε στην αλλεργια και μου ειπε οχι.Εκανε και ανακαινηση στο ιατρειο του και μαλλον εχει εξοδα για αυτο προτεινε το υποαλλεργικα!!!Τελος μου ειπε πως κανεις ετσι,τι σου εχει κανει η αγελαδιτσα!!!!!!!!!!!

Ποιος γιατρός είναι?

Να σε ενημερωσω μονο οτι αν εχεις σκοπο να βάλεις καποτε το υποαλλεργικο ενα μπυκαλακι μονο δικο σου δεν φτάνει για την περιόδο αποθηλασμού! Εμείς αποθηλάζαμε για σχεδόν 1,5 μηνα όπου πολυ αργα και σταδιακά άυξανα το ξένο και μείωνα το δικό μου στο μπουκάλι....ανά 10 ml...οπότε αυτο που σου είπε είναι άκυρο (συν και όλα τα άλλα φυσικά).

gwggp2.png ISWTp2.png

Κοριτσια βραζωωωωωωωωωω!!!!Μολις γυρισαμε απο τον αλλεργιολογο.Ειναι ο πρωτος που επισκεπτομαστε.Το μωρο εχει παρουσιασει αιμα στα κακα και ατοπικη και συχνες αναγωγες.Τι να σας πρωτογραψω.Θα σας τα πω εν συντομια γιατι θα μπορουσα να γραφω ωρες.

Μου ειπε:

- Το μωρο σου πρεπει σιγα σιγα να αποθηλασει,τα μωρα βυζαινουν μεχρι να βγαλουν δοντι,το γαλα σου ειναι πολυ ελαφρυ αφενος και αφετερου θα τον ενοχλει και στην αλλεργια του και δε θα μπορουμε να το ελεγχουμε.

Απαντω: Δηλαδη γιατρε παταμε ενα κουμπι και το γαλα ελαφραινει και ειναι ξαφνικα καλυτερο το γαλα αγελαδας?Εγω του λεω θα ηθελα αν γινεται να θηλαζω δυο χρονια οχι να το κοψω τωρα.Του ειπα και για τον ΠΟΥ και μου λεει τα γαλατα που κυκλοφορουν ειναι πολυ καλα!!!!

Μου ειπε: Εγω ειχα δυο γυναικες εδω που θηλασαν δυο χρονια και εχουν καρκινο του μαστου τωρα, αυτο θα παθεις εαν συνεχισεις και εσυ τοσο πολυ.Επισης μου λεει οτι θηλαζω για συναισθηματικους λογους και να κοιταξω να μεγαλωσω το παιδι σωστα να μην προσκολληθει επανω μου.Μου ειπε οτι προκειται για ανθρωπακι οχι για παιχνιδι και να μην κανω τετοιο λαθος στην ανατροφη του.Οτι τα ζωα διωχνουν τα μωρα τους οταν αποθηλαζουν και δε φευγουν τα μωρα μονα τους και αυτος (ο γιος μου) εχει βολευτει και δε θα φευγει ευκολα.Οτι ο θηλασμος βολευει γιατι δεν αποστειρωνεις και αλλα........Τι να πρωτοθυμηθω.

Για την αλλεργια τωρα μου ειπε να κρατησω ενα γευμα δικο μου γαλα μηπως το παιδι δεν δεχθει το υποαλλεργικο και να εισαγαγω σταδιακα οτι εχω βγαλει προληπτικα μονη μου απο το διαιτολογιο μου και να κανω ελεγχο.Επισης μου ειπε να του ξεκινησω στερεες Του λεω δεν τις καθυστερουμε στην αλλεργια και μου ειπε οχι.Εκανε και ανακαινηση στο ιατρειο του και μαλλον εχει εξοδα για αυτο προτεινε το υποαλλεργικα!!!Τελος μου ειπε πως κανεις ετσι,τι σου εχει κανει η αγελαδιτσα!!!!!!!!!!!

3_8_2.gifti na peis.....απαραδεκτος!!!!και ποσα σκασατε εαν επιτρεπετε να σας πει αυτες τις (&*(&*(*(*ιες??

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

iphi, νομιζω πως πρεπει να βαλεις το ονομα του γιατρου που πηγες για να μην κανει το λαθος και κανενας αλλος και παει...κριμα τα λεφτα δηλαδη...και τζαμπα ο χρονος...

ριξτε μια ματια εδω, http://www.vita.gr/html/ent/326/ent.1326.asp, εχει λιγο ενδιαφερον

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Επισης μου μιλησε για τις τσιγγανες που θηλαζουν μεχρι το παιδι να φαει παγωτο!!!!!!Οτι επειχηρημα υπαρχει εναντιον του θηλασμου το χρησιμοποιησε!!Ο γιατρος αυτος ειναι στην Καλλιθεα κοντα στους Αγ.Παντες. οποια μαμα φοβαται μη πεσει σε αυτον να μου στειλει πμ να της πω τα στοιχεια δε γραφω το ονομα μηπως εκληφθει σα δυσφημηση.Πολυ μεγαλοψυχη με βρισκω,τελοσπαντων...Και ειναι γιατρος με ονομα και πολυ μεγαλη πελατεια!!Sagia πολυ χρησιμο το αρθρο μπραβο!!!

Κοριτσια το μωρακι μου εμφανισε ξηροδερμια στα χερακια της και πισω στον αυχενα της,νομιζα οτι ισως εφταιγε η ντοματα και την εκοψα απο το φαγητο της,τελικα προσπαθησα να κανω μια αναδρομη τις τελευταιες 2 εβδομαδες και θυμηθηκα οτι εφαγα πολλα φιστικια και κατι μπισκοτα με μακανταμια(ειδος ξηρου καρπου).

Λετε εκει να οφειλονται οι κοκκινιλες που εχει??

Περναει και αυτο απο το γαλα μου ετσι δεν ειναι??

Αισθανομαι πολυ ασχημα,αθελα μου με τη χαζοκεφαλια μου ισως εκανα κακο στο μωρακι μου.

Τα κοβω μαχαιρι,ο λογος που ξεκινησα να τρωω ξηροκαρπια ειναι επειδη νηστευω το κρεας,αλλα προφανως την εκανα την γκαφα μου....

6Qyip2.pngKvUzp2.png

iphi τι κουταμαρες ηταν αυτες που ακουσες? Κακως δεν γραφεις το ονομα του , τετοιος που ειναι του αξιζει η δυσφημιση. Τελοσπαντων μερες που ειναι ας μην τσαντιζομαστε.Απο τη μια προσπαθουσε να σε πεισει να κοψεις το θηλασμο, απο την αλλη ομως σου ειπε οτι υπαρχει πιθανοτητα να μην μπορει να πιει ουτε το υποαλλεργικο γαλα το παιδι, δηλαδη φασκει και αντιφασκει.

Μου αρεσει που σου εκανε και υποδριξεις για το πως θα μεγαλωσεις το παιδι σου. Επρεπε να του ελεγες οτι εγω ηρθα εδω για την αλλεργια του μωρου και οχι για συμβουλες τετοιες. Και αυτο με τα ζωα που διωχνουν τα μικρα τους τι κουλο ηταν? Εμεις ειμαστε ανθρωποι, δεν ειμαστε ζωα. Χριστε μου τι αλλες χαζομαρες θα ακουσουμε απο τους γιατρους?

Και κατι τελευταιο , σε καμια περιπτωση μην αρχισεις στερεες τροφες του μωρου πριν τον εκτο μηνα(οσο πιο αργα ξεκινησει τοσο το καλυτερο). Το πιο σωστο ειναι να εχεις αρνητικη mayer κοπρανων θηλαζοντας, και μετα να αρχισεις τροφες.

Jen συμφωνω απολυτα πως αυτη η συμβουλη ηταν τελειως λαθος.Εννοειται πως εαν ηθελα να αποθηλασω θα το εκανα οπως εσεις,σταδιακα και λιγο λιγο.

yasemi ευτυχως δεν πληρωσαμε γιατι για καλη μας τυχη ηταν συμβεβλημενος με το ταμειο μας,εαν τον ειχα πληρωσει κιολας τωρα θα ημουν φοβερα εκνευρισμενη!!!!

candy θα περιμενω οπως λες να κλεισει το μωρο τους εξι μηνες και μετα πολυ προσεκτικα θα βαλω στερεες,εαν τις δεχεται χωρις προβληματα.Εφασκε και αντιφασκε συνεχεια.Μου ειπε οτι το μωρο πινει γαλα ελαφρυ απο μενα και του λεω εσεις τον χαρακτηρισατε τροφαντο πως πηρε το βαρος?Μου απαντησε οτι το γαλα μου εχει πολλη ζαχαρη!!!Τι να πεις!!

Ευχαριστω για τις απαντησεις!!

sagia σε ευχαριστουμε, οντως πολυ καλο το αρθρο που βρηκες.

Να σας ρωτησω και κατι πασχαλινο. Κοκορετσι κανει να φαμε? Συκωτι και γενικα τα εντοσθια? ή να φαμε λετε μονο το αρνακι?

Εφασκε και αντιφασκε συνεχεια.Μου ειπε οτι το μωρο πινει γαλα ελαφρυ απο μενα και του λεω εσεις τον χαρακτηρισατε τροφαντο πως πηρε το βαρος?Μου απαντησε οτι το γαλα μου εχει πολλη ζαχαρη!!!Τι να πεις!!

Ευχαριστω για τις απαντησεις!!

Πολύ απαράδεκτος....:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted: Δεν έχω λόγια, το μόνο που μου προκαλεί είναι απέχθεια....απίστευτος:evil::evil::evil::evil:

Aso4p2.pngplWtp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...