Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Afrodite μου θα μάθουμε σήμερα τι απόψεις έχει και η δικιά μας!!! Πάντως ένα είναι σίγουρο , οτι καμία μαμά δεν πρόκειται να ηρεμήσει αν δεν σταματήσουν αυτά τα συμπτώματα.... Και καλύτερα η μαμά να ταλαιπωρείται με το να μην τρώει κάποια φαγητά, παρά να ταλαιπωρείται το μωράκι με εξετάσεις...

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

η αληθεια ειναι οτι δεν θελω με τιποτα να διακοψω τον θηλασμο απο την αλλη δεν θελω ακομη να υποβαλλω το μωρο σε διαφορες εξετασεις αφου οι περισσοτερες (ειδικα τα ραστ δεν εφαρμοζονται σε παιδια κατω τον 18μηνων ,ενω τα πατς δεν ειναι πολυ αξιοπιστα).παντως εχεις δικιο τι θα τρωει το μωρο αν διακοψω τον θηλασμο εκτος απο το υδρολυμενο γαλα :?: μονο κανενα φρουτο

Εμείς 5 μηνών κάναμε rast για τις πρωτείνες του αγελάδινού γάλακτος :roll::roll: όταν λές δεν εφαρμόζονται τι εννοείς?

.png

Κορίτσια πάρα πολύ καλή η γιατρός . Θα σας πω όμως λεπτομέριες αύριο γιατί ... πρέπει να πάω να μαγειρέψω :wink:

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

koni αυτο θελει συζητηση.τα ραστ για τις τροφες συγκεκριμενα ειναι λιγοτερο αξιοπιστα απο τα πατς μεχρι την ηλικια των 18 μηνων(το διαβασα σε ενα βιβλιο σχετικο με τις αλλεργιες , δεν εξηγουσε γιατι).αν ομως ειναι θετικο σε καποια τροφη και με την διακοπη αυτης σταματαει η αιμορραγια του εντερου τοτε ειναι ,οπως καταλαβαινεις , απολυτως αξιοπιστη.παντως η αλλεργια κατα τον θηλασμο ακομη δεν εχει μελετηθει επαρκως ετσι οι γιατροι δεν μπορουν να μας κατατοπισουν σωστα, ορισμενοι συμφωνουν να γινονται τα τεστ ευαισθησιας αλλοι οχι ,μαλλον τελικα αποφαςιζουμε εμεις.

Αφροδιτη το αιμα ειχε σταματησει πριν στματησω να παιρνω σιδηρο.

Τα κακα της δεν εχουν βλενες, ουτε ειναι μαλακα,ειναι σαν τα...δικα μας :oops::oops:

Για το πλασματακι σου που δεν τρωει, κ το δικο μου ετσι ειναι, θα σου προτεινα να δοκιμασεις κουνελι. Η μικρη μου το τρωει πιο ευκολα απο το αρνι κ η παιδιατρος μας το θεωρει πολυ καλο κ για τα παιδια κ για μενα.

Koni μην εχεις ενοχες. Δεν φταις εσυ για την αλλεργια...Θα εκδηλωνοτανε καποια στιγμη σιγουρα.Εκτος αν φταις εσυ για τα... γονιδια σου :lol::lol: Και να σας πω κ κατι λιγο τραβηγμενο ισως?Ισως καλυτερα που παρουσιασαν την αλλεργια νωρις γιατι ετσι προσεχουμε τα αλλεργιογονα περισσοτερο κ ισως αποφυγουμε ατοπιες ασθματα κτλ Ο γιος μου ειχε αλλεργια σε μικρο ποσοστο. Δεν το ειχα καταλαβει.Ειχε κολικους κ πολλες αναγωγες, στους 6 μην παρουσιασε ατοπια και το αιμα εμφανιστηκε 10 μην.Απο 15μην κ μετα ειναι μια χαρα...Ουτε ιδιαιτερες

αλλεργιες ουτε τιποτα :D Ισως βοηθησε το οτι τον θηλασα 22μην. Γι' αυτο μην αγχωνεστε :D

Πανω σε καποιες συσκευασιες γραφει "μπορει να περιεχει ιχνη απο γαλα, ξηρους καρπους, σουσαμι" Αποριες Αυτα τα προσεχετε? Εγω οχι

Το συαμι θεωρειτε αλλεργιογονο? Γιατι το αναφερει?

.png.png[/url]

Διαφημίσεις

Λοιπόν κορίτσια πήγα χθες στη γιατρό και έμεινα ( προς το παρόν!) πολύ ευχαριστημένη. Αφού , λοιπόν , της είπα το ιστορικό μας , τι έτρωγα , αν έχουμε στην οικογένεια αλλεργίες κτλ, μου είπε οτι :

1. Θα κάνω μια δίαιτα για 4 εβδομάδες στην οποία θα αποκλείσουμε ό,τι έχω παρατηρήσει οτι μέχρι τώρα της έχει δημιουργήσει αυτή τη κατάσταση , συν όλα τα γαλακτοκομικά, πορτοκάλια, ξηρούς καρπούς , ντομάτα και αυγό.

2. Θα κάνουμε καλλιέργεια κοπράνων και ούρων.

Αν τα συμπτώματα περάσουν μετά απο το χρονικό διάστημα αυτό θα δίνουμε σιγά σιγά μία μία τροφή για να δούμε αντιδράσεις.

Αν μετά απο το διάστημα των 4αρων εβδομάδων τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν δίνουν ένα φαρμακάκι για να καθαρίσει και να αποστειρωθεί το εντεράκι.

Αν παρόλα αυτά συνεχίσουν τα συμπτώματα ( εξαιρετικά σπάνιο, δεν της έχει τύχει ποτέ) κάνουμε ορθοσκόπηση.

Μου είπε επίσης οτι δυστυχώς 1 στα 2 παιδιά εμφανίζουν αλλεργία σε τρόφιμα τα τελευταία 2 χρόνια :shock:

Οτι τα εμβόλια δημιουργούν έξαρση του φαινομένου και οτι καλό είναι να τα καθυστερούμε μέχρι να σταματήσει η ροή αίματος.

Τα πρόβεια προιόντα αν και στα περισσότερα συνέδρια και η βιβλιογραφία υποστηρίζει οτι δεν επηρεάζουν την πρόκληση αλλεργίας, έχει παρατηρήσει εμπειρικά οτι δημιουργούν συγγενεις αλλεργίες.

Το πολύ σημαντικό ήταν οτι μου είπε πως πολλές φορές ιδιαίτερα οι άντρες παιδίατροι, ή οι γυναίκες παιδίατροι που δεν έχουν παιδιά ή δεν έχουν θηλάσει είναι πολύ αυστηροί με τη μητέρα και το παιδί και προσπαθούν να τους τοποθετήσουν μέσα σε καλούπια θεραπειών . Αυτό το δίδυμο πρέπει να το λαβαίνουν υπόψη τους σαν ένα δοχείο, αδιάσπαστο και αδιαίρετο . Ο θηλασμός είναι σα μια μεταμόσχευση κυττάρων , ζωτικής σημασίας για το μωρό, που γίνεται με πολύ αγάπη απο τη μανούλα. Εφόσον η μανούλα λοιπόν επιλέγει τον αποκλειστικό θηλασμό πρέπει να την βοηθούν όσο μπορούν για να τα καταφέρει.

Τέλος μας είπε οτι για τη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να ρίξουμε λίγο τους τόνους και να μην αγχωνόμαστε τόσο.

Αν πάνε όλα καλά θα συνεχίσουμε τον αποκλειστικό θηλασμό μέχρι και τον 6ο και μετά θα πάμε να κάνουμε κάποια τεστ για να δούμε αν έχει αλλεργεία σε συγκεκριμένες τροφές, ωστε να μην αρχίσουμε τις στερεές τροφές και τις στης χορηγήσουμε.

Τελειώνοντας θέλω να σας πω ότι πέρα απο τα ιατρικά έννιωσα οτι μίλαγα με έναν άνθρωπο που καταλάβαινε την αγωνία μου, και μου μίλαγε πέρα απο την ιδιότητα της ως γιατρός , σαν μανούλα!!

Καλημέρα σε ολες και πολλά φιλιά.

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

valeri έχεις δίκιο είναι αναξιόπιστα αλλά μπορέι και κάτι να δείξουν ...εμάς πχ η τιμή 0,30 θεωρήθηκε οριακή οπότε πιστεύει η γιατρός στην αλλεργία....χωρίς να είναι σίγουρη βέβαια τρέχα γύρευε δηλαδή :roll::roll:

mama mia τις τροφές που λένε ίχνη από γάλα τις αποφεύγω...για το σουσάμι δεν ξέρω να σου πώ αλλά ελπίζω να μην είναι γιατί τελευταία τρώω ταχίνι γιατί έχει ασβέστιο.

bon bon ακούγεται πολύ καλή η γιατρός...και πιστεύω σε έβαλε σε ένα δρόμο και πάνω απόλα χωρίς άγχος...αυτό με το φαρμακάκι δεν το έχω ξαναακούσει ...θα ρωτήσω και την δική μου γιατί εμείς πλέον ξεπεράσαμε τον μήνα αλλά ευτυχώς δεν είναι σοβαρά τα φαινόμενα...έτσι κάτι τελίτσες 1-2 είδα πρίν τρείς μέρες.Καλή επιτυχία να έχεις με την νέα δίαιτα και να μην χρειαστεί τίποτα άλλο :wink:

.png

Αν μετά απο το διάστημα των 4αρων εβδομάδων τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν δίνουν ένα φαρμακάκι για να καθαρίσει και να αποστειρωθεί το εντεράκι.

bon-bon η παιδιατρος που πηγες φαινεται πραγματικα πολυ καλη απο ολες τις αποψεις.το φαρμακακι μηπως ειναι αντιβιωση :?: .

αντε καλη σου επιτυχια :!::!:

κοριτσια σκεφτηκα το εξης να κανουμε ενα δημοψηφισμα για την συχνοτητα των αλλεργιογονων τροφων στη διαρκεια του θηλασμου συμφωνειτε:?::?: αν ναι προσθεστε στις τροφες που θα γραψω παρακατω οτι αλλο υποψιαζεστε:1.αγελαδινο γαλα,2.μοσχαρισιο κρεας,3.προβειο κρεας 4.αυγο 5.σογια 6.κοτοπουλο 7.χοιρινο 8.κατσικισιο κρεας 9.ξηροι καρποι10.πορτοκαλι11.μελι 12.ντοματα

Καλημέρα κορίτσια και καλό μήνα.

bon-bon σε ποιο γαστρεντερολόγο πήγες? Εμείς κόψαμε όλα τα γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς και μοσχάρι αλλά συνεχίζει να έχει αιματάκι. Παρατήρησα ότι μπορεί να φταίνε και τα άλλα κρέατα που τρώω χοιρινό, κατσικάκι τα οποία η γαστρεντερολόγος δεν μου είχε απαγορεύσει.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει ο τρόπος που τα μαγειρεύω, π.χ τα ψητά ενοχλούν?

Η αλήθεια είναι ότι και εμένα πιστεύω τα συμπτώματα τα παρουσίασε μετά το πρώτο εμβόλιο. Δεν ξέρω αν έχει σχέση.

Εσένα σου είπε να μην κάνεις άλλο εμβόλιο? Πόσα έχετε κάνει.

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.....

Φιλικά

Μαίρη

Ειμαι εκτος αθηνων και εκτος pc και δεν σας παρακολουθησα τις τελευταιες μερες. Bon-bon χαιρομαι που εισαι ευχαριστημενη με την κυρια! Ειχα ακουσει πολύ καλά λογια για αυτη, κακώς που τελικά εμεις επιλέξαμε την άλλη "επιστημονα".

Λοιπον προφανως το σιροπάκι ειναι το flagyl, δεν ειναι αντιβιωση. To ειχαμε παρει και μεις για λιγες μερες και της ειχε καπει το αιμα μιας και αυτο βοηθαει να κλεισει η πληγουλα που εχει στο εντερακι. Απλα μετα απο καιρο ξαναεκανε γιατι προφανως συνεχισα να τρωω την κακή τροφη.

Η "επιστημονας" που ειδαμε μας ειπε ατι αν ισως και να πρεπει να το ξαναπάρουμε και μεις. Το καλο με μας ειναι οτι τωρα που δεν της δινω σιδηρο και "ξανοιξε" το χρωμα απο τα κακάκια της δεν φαινεται να εχουν αιματακι. Οταν γυρισω αθηνα θα της κάνω mayer και ελπιζω στο ηρωικό "οχι"

Θα επανελθω απο βδομαδα απο το δικό μου pcάκι

Φιλιά

Αφροδίτη

Α, ειναι κακο να αναφερθουμε ονομαστικά στους γιατρους που λέμε? Υπαρχει θεμα διαφημισης ή δυσφημισης? Τις εμπειρίες μας μοιραζομαστε. Μηπως τσαμπα τοση μυστικότητα? Ξερει καμιά σας?

GwASp3.png

Διαφημίσεις

bon-bon σε ποιο γαστρεντερολόγο πήγες?

Αν θέλεις προτιμώ να στο στείλω με πμ για να μην πιστεύουν κάποιοι οτι μπορεί να της κάνω διαφήμιση, άλλωστε εμείς μιλάμε με ψευδώνυμα οπότε θεωρώ οτι είναι κάπως να λέω το όνομα κάποιου γνωστού γιατρού εν αγνοία του σε ένα forum :roll:

Η αλήθεια είναι ότι και εμένα πιστεύω τα συμπτώματα τα παρουσίασε μετά το πρώτο εμβόλιο. Δεν ξέρω αν έχει σχέση.

Η γιατρός ήταν κατηγορηματική στο οτι έχει σχέση . Κάναμε το δευτερο απο το τριπλούν πριν 1 εβδομάδα και η γιατρός μου είπε οτι μέχρι να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα με τη δίαιτα των 4αρων εβδομάδων να μην της κάνω.

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.....

Μη ζητάς συγνώμη γιατί και εγώ έχω απεριόριστες :wink:

Bon-bon χαιρομαι που εισαι ευχαριστημενη με την κυρια!

Οπως το έγραψες Κυρία!! Φευγοντας μας ευχαρίστησε που κάναμε τόσο δρόμο (Ν.Μάκρη - Πατήσια) για να πάμε να μας δει. Οχι σαν κάτι άλλους γιατρόυς που σε κοιτάνε λες και είσαι παιδί ενός κατώτερου Θεού :x

Sorry! Afrodite ελπιζω να περνάς καλά εκεί που είσαι! Ανησύχησα που δεν είχες γράψει:lol:

Λοιπόν εχω και εγώ παρόμοιες απορίες με την dOLPHIN-Μαίρη.

Όταν τρώτε πατάτα ή κοτόπουλο έχετε παρατηρήσει κάποια συμπτώματα;;;

Με το σέλινο ή το πράσσο.;;;

Όλη την εβδομάδα έτρωγα κοτόπουλο με ρύζι ή με πατάτες ή με μακαρόνια. Κάθε μέρα την ίδια ώρα έχουμε λίγο αιματάκι- κατα τις 1900 σε μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας. Σήμερα έφαγα κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και έβαλα λίγο λεμόνι και το αιματάκι έγινε λίγο περισσότερο, όσο 2 κεφαλάκια καρφίτσας. Μπορεί νε έφταιγε το λεμόνι , επειδή ανήκει στην ίδια οικογένεια με τα πορτοκάλια;;;;

:?:?:?

ΥΓ. Συγνώμη που άργησα να απαντήσω

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Κορίτσια είμαι άσχετη με το θέμα που συζητάτε μιας και εχω αποθηλάσει έδω και αρκετό καιρό, διαβάζω όμως συχνά πυκνά το τόπικ σας και να ξέρετε πως σας θαυμάζω για την αντοχή σας και τις στερήσεις που κάνετε προκειμένου να θηλάσουν τα ζουζουνια σας... μπράβο σε όλες σας είστε αξιέπαινες μανούλες!!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

σε μας ενω ειχε σταματησει προχτες το αιμα,μετα το εμβολιο που καναμε χτες υποτροπιασε,ομως ειχα πιει σογια και εφαγα καρυδια στα οποια δεν εχω παρατηρησει ακομη αλλεργια.

".

Λοιπον προφανως το σιροπάκι ειναι το flagyl, δεν ειναι αντιβιωση. To ειχαμε παρει και μεις για λιγες μερες και της ειχε καπει το αιμα μιας και αυτο βοηθαει να κλεισει η πληγουλα που εχει στο εντερακι. Απλα μετα απο καιρο ξαναεκανε γιατι προφανως συνεχισα να τρωω την κακή τροφη.

Afrodite to flagyl ειναι αντιβιωση.

Σ' εμας το αιμα εμφανιστηκε σε ασχετη φαση απο το εμβολιο. Και αργοτε ρα μετα τα επαναληπτικα δεν εμφανιστηκε...Ομως εμεις καναμε το εξαπλο κ το menignitec κ το prevenar. Τα αναφερω μηπως τελικα εχει σχεση το τι εμβολιο κανει το μωρο...

Κοριτσια, αν εμεις ζοριζομαστε στο τι θα φαμε, που να δειτε αργοτερα ζορι στο τι θα τρωει το μωρο...Δεν ξερω πια τι να της δωσω...Εχω την εντυπωση οτι τα βαρεθηκε τα ιδια κ τα ιδια και τρωει πολυ δυσκολα. Φυσικα αυτα που τρωνε τα αλλα παιδακια εμεις δεν μπορουμε.

Ρωτησα τη γιατρο για να της δωσω καποια αλλη κρεμα π.χ. κουακερ (βρωμη) κ το απαγορευσε.Η βρωμη εχει,λεει, μια πρωτεινη που μπορει να κανει αλλεργια. Δηλαδη οι μαμαδες μας οταν ηταν μωρα, που δεν υπηρχαν οι κρεμες εμποριου κ τα υδροδιαλυμενα γαλατα, τι τρωγανε?

Πρεπει να βρω καμμια συνταγη για βρεφικες τροφες-μπισκοτακια, κρεμουλες κτλ- χωρις γαλα. Εχετε τιποτα υπ' οψην?

Απορια. Μπορεις να βαλεις το μητρικο γαλα σε μπισκοτα? Φανταστειτε παστιτσιο με μπεσαμελ μητρικου :lol::lol:

.png.png[/url]

Δηλαδη οι μαμαδες μας οταν ηταν μωρα, που δεν υπηρχαν οι κρεμες εμποριου κ τα υδροδιαλυμενα γαλατα, τι τρωγανε?

Άλλα τα φαγητά τώρα, κοπέλα μου, η ποιότητα τότε ήταν διαφορετική, για αυτό και σήμερα υπάρχει έξαρση του φαινομένου!!!

Μπορεις να βαλεις το μητρικο γαλα σε μπισκοτα? Φανταστειτε παστιτσιο με μπεσαμελ μητρικου

Νομίζω οτι έχει γραφτεί σε άλλο post οτι το μητρικό γάλα δεν αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες! Αλλά καλά θα ήταν!

Να φανταστείς οτι χθες ήθελα τόσο να πιω λίγο γάλα που είπα στον άντρα μου οτι θα πιω απο το δικό μου :shock: Επρεπε να δείτε τη φάτσα του :lol:

Κορίτσια είμαι άσχετη με το θέμα που συζητάτε μιας και εχω αποθηλάσει έδω και αρκετό καιρό, διαβάζω όμως συχνά πυκνά το τόπικ σας και να ξέρετε πως σας θαυμάζω για την αντοχή σας και τις στερήσεις που κάνετε προκειμένου να θηλάσουν τα ζουζουνια σας... μπράβο σε όλες σας είστε αξιέπαινες μανούλες!!!

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια .Κάνουμε οτι θα έκανες και εσύ και όλες οι μανούλες ! Προσωπικά δε με νοιάζει να στερηθώ , αρκεί αυτό να σταματήσει . Είναι μεγαλύτερη η αγωνία απο την ανάγκη να φας κάτι που θα δημιουργήσει πρόβλημα στο παιδάκι σου. Πολλές φορές νιώθω οτι φταίω εγώ και απο την άλλη την διαβάζω όσα γράφουν οι άλλες μαμάδες εδώ και παίρνω κουράγιο για να συνεχίσω!

Καλημέρα σε όλους!! :D

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

Να μαι πισω...

Τα κακα της δεν εχουν βλενες, ουτε ειναι μαλακα,ειναι σαν τα...δικα μας

Για το πλασματακι σου που δεν τρωει, κ το δικο μου ετσι ειναι, θα σου προτεινα να δοκιμασεις κουνελι. Η μικρη μου το τρωει πιο ευκολα απο το αρνι κ η παιδιατρος μας το θεωρει πολυ καλο κ για τα παιδια κ για μενα.

Πανω σε καποιες συσκευασιες γραφει "μπορει να περιεχει ιχνη απο γαλα, ξηρους καρπους, σουσαμι" Αποριες Αυτα τα προσεχετε? Εγω οχι

Το συαμι θεωρειτε αλλεργιογονο? Γιατι το αναφερει?

Η παιδιατρος τι λέει για την ποιοτητα τους? Αφου θηλάζει κιολας δε θα επρεπε να ειναι πιο μαλακά? Εχει δυσκοιλιοτητα?

Το κουνελι θα το δοκιμάσω, μακαρι να της αρεσει.

Το σουσαμι θεωρειται απο τα πιο υποαλλεργικα. Βεβαια το ιδιο ισχυει και για το ρυζι, αλλα εμεις.... Η επιστημονας που ειδα μου ειπε οτι μπορει να εκδηλωθει σε οτιδηποτε αλλεργια. Στις συσκευασιες το γραφουν γιατι ισως να τα περιεχουν ,φανταζομαι οχι σαν αλλεργιογονα. Προσωπικα αν δω ότι κατι από αυτά που υποπτευομαι περιεχεται, δεν τρωω το προιον.

Εμείς κόψαμε όλα τα γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς και μοσχάρι αλλά συνεχίζει να έχει αιματάκι. Παρατήρησα ότι μπορεί να φταίνε και τα άλλα κρέατα που τρώω χοιρινό, κατσικάκι τα οποία η γαστρεντερολόγος δεν μου είχε απαγορεύσει.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει ο τρόπος που τα μαγειρεύω, π.χ τα ψητά ενοχλούν?

την ιδια με σενα ειδαμε και μεις στην αρχη και μου ειπε μονο για ξηρους καρπους... Βεβαια αυτη μου ειχε συμβουλεψει να βρασω πολυ-πολυ καλα το κρεας κ ολες τις τροφες πριν δοκιμασω να τα δωσω στο παιδι. Καποιες αλλεργιογονες ουσιες σκοτωνονται με τη θερμοκρασια προφανως, το ειχα διαβασει οτι γινεται στα φρουτα αυτό, σε ενα site. Αυτη που ειδαμε μετα, -"την επιστημονα" για να μη μπερδευομαστε-μου ειπε οτι η πρωτη (η δικη σου) ηταν μαθητρια της και ειναι πολυ καλη γιατρος.... προσωπικά δε με κάλυψε
Όταν τρώτε πατάτα ή κοτόπουλο έχετε παρατηρήσει κάποια συμπτώματα;;;

Με το σέλινο ή το πράσσο.;;;

Όλη την εβδομάδα έτρωγα κοτόπουλο με ρύζι ή με πατάτες ή με μακαρόνια. Κάθε μέρα την ίδια ώρα έχουμε λίγο αιματάκι- κατα τις 1900 σε μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας. Σήμερα έφαγα κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και έβαλα λίγο λεμόνι και το αιματάκι έγινε λίγο περισσότερο, όσο 2 κεφαλάκια καρφίτσας. Μπορεί νε έφταιγε το λεμόνι , επειδή ανήκει στην ίδια οικογένεια με τα πορτοκάλια;;;;

Εμενα το κοτοπουλο ηταν στα απογερευμενα μου μεχρι προσφατα που που ειπε η γαστρεντερολογος να δωσω στη μικρη. Ισα-ισα που δοκιμασε ζωμο και δεν ειδα καμια αλλαγη στα κακά της (με το ματι παντα), αλλα ειχε μια γκρινια τη νυχτα. ισως να ειναι και ασχετο, θα ξαναδοκιμασω σε λιγες μερες να της δωσω. Βρε κοριτσια ομως το κοτοπουλο το τρωγαμε σκετο, ή ειχαμε και μπαχαρικά (πχ πιπερι ή μουσταρδα στη δική μου περιπτωση) που μπορει να εκανε τη ζημια??

Το σελινο ειναι αλλεργιογονα τροφη. Το πρασσο ειναι σαν το κρεμμυδι, δυσκολο για το εντερο δηλαδή. Τωρα που με (το ματι παντα) βλεπω βελτιωση εχω κομμενα τα μπαχαρικά αλλα κ τα μυρωδικα.

Το αν εβγαλε μια η δυο σταγονες δε νομιζω να εχει σημασια... Καλά αν δεις μεγαλη αλλαγη, αλλα τοση ελάχιστη δε νομιζω να εχει να κανει. Βεβαια τα εσπεριδοειδη ειναι αλλεργιογονα, αλλα προσωπικα το λεμονι δε το εκοψα. Αν το υποψιαζεσαι κοψ΄το για 2-3 μερες. Ουτε κοκκινιστα, ουτε λεμονάτα...:roll::roll:

Σ' εμας το αιμα εμφανιστηκε σε ασχετη φαση απο το εμβολιο. Και αργοτε ρα μετα τα επαναληπτικα δεν εμφανιστηκε...Ομως εμεις καναμε το εξαπλο κ το menignitec κ το prevenar. Τα αναφερω μηπως τελικα εχει σχεση το τι εμβολιο κανει το μωρο...

Κοριτσια, αν εμεις ζοριζομαστε στο τι θα φαμε, που να δειτε αργοτερα ζορι στο τι θα τρωει το μωρο...Δεν ξερω πια τι να της δωσω...Εχω την εντυπωση οτι τα βαρεθηκε τα ιδια κ τα ιδια και τρωει πολυ δυσκολα. Φυσικα αυτα που τρωνε τα αλλα παιδακια εμεις δεν μπορουμε.

Ρωτησα τη γιατρο για να της δωσω καποια αλλη κρεμα π.χ. κουακερ (βρωμη) κ το απαγορευσε.Η βρωμη εχει,λεει, μια πρωτεινη που μπορει να κανει αλλεργια. Δηλαδη οι μαμαδες μας οταν ηταν μωρα, που δεν υπηρχαν οι κρεμες εμποριου κ τα υδροδιαλυμενα γαλατα, τι τρωγανε?

Πρεπει να βρω καμμια συνταγη για βρεφικες τροφες-μπισκοτακια, κρεμουλες κτλ- χωρις γαλα. Εχετε τιποτα υπ' οψην?

Απορια. Μπορεις να βαλεις το μητρικο γαλα σε μπισκοτα? Φανταστειτε παστιτσιο με μπεσαμελ μητρικου :lol::lol:

Και μας πρωτη φορα, ηταν μισο μηνα μετα το εμβολιο. Καναμε το prevenar κ το infravix και για μηνιγγιτιδοκοκκο το neisvac. Στη δευτερη δοση του prevenar ομως ειχε υποτροπη αμεσως μετα, μετα απο καιρο χωρις αιμα. Ηταν μολις ειχαμε σταματησει το flagyl, το οποιο ειναι αντιβιωση, εχεις δικιο valeri :oops: . Στο παρελθον το ειχα παρει και γω για κατι γυναικολογικά θεματάκια. Στη τριτη δοση του prevenar ειχαμε αιμα μετα απο δυο μερες, παλι μετα απο καιρο χωρις αιμα. Δε μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι σχετιζεται.

Οσο για τα φαγητα, ποσο σε νιωθω... Αυριο θα δοκιμασω δικης μου εμπνευσεως μπισκοτακια, με μηλο και αλευρι ντινκελ που εχει λιγοτερη γλουτενη. Αν βγουν οκ, θα σου πω. Σε μαγαζια με βιολογικά εχει κ κρεμες και μπισκοτα χωρις γαλα, θα βρεις. Για μας δεν κανουν γιατι εχουν αβγο ή ρυζαλευρο.

Ειχατε πει τιποτα οτι σας ελειψα??? :lol::lol::lol:

GwASp3.png

κοριτσια ενας πιθανος μηχανισμος προκλησης αλλςργιας απο τα εμβολια ειναι η παραγωγη τους σε υλικο αυγου [δεν ειμαι σιγουρη αν ισχυει για ολα τα εμβολια]ετσι οσα παιδια εχουν αλλεργια στο αυγο θα εχουν αλλεργια και στο εμβολιο.Παντως προχτες που υποτροπιασαμε καναμε και εμεις to prenevar και απο αυτα που γραφεις ΑΦΡΟΔΙΤΗ για το prenevar μαζι με την αλλεργια που εχει το μωρακι στο αυγο[οπως και το δικο μου]συμπεραινω οτι οντως το συγκεκριμενο εμβολιο φταιει. mama-miaεκτος απο τοαγελαδινο γαλα και μοσχαρι εχετε αλλεργια σε τιποτα αλλο για να ξερουμε τη συνταγη να σου βρουμε και κατι αλλο ποτε ξεκινησες να δινεις στερεες τροφες στο μωρο :?: το κουνελι ειναι καλο το διαβασα καπου,επισης καλο ειναι και το φαγοπυρο το εχει στα μαγαζια με βιολογικα. Το δημοψηφισμα που σας προτεινα το προσεξατε καθολου :?: λεω να το δημοσιευσω αυριο, θα βοηθησει πολυ να καταλαβουμε στην πραξη ποιες τροφες ειναι οι πιο αλλεργιογονες .

Με βαση το αυγο παρασκευαζεται το mmr, δηλ το ιλαρας, το κανουν γυρω στους 15μην.Επειδη υποψιαζομασταν αλλεργια στο αυγο στον γιο μου, η γιατρος μας μάς ειχε πει να εχουμε μαζι μας μια ενεση κορτιζονης σε περιπτωση που του εκανε σοκ.Το καναμε κ λιγο αργοτερα απο τους 15μην.Τελικα ολα οκ.

Στην μικρη ξεκινησα στερεες τροφες 6μην. Δεν της εχω δωσει ακομη αυγο(εγω αρχισα να τρωω κ δεν την πειραξε μαλλον),πορτοκαλι,ντοματα, ξηρους καρπους φυσικα,βρωμη.Υποψζομαι οτι την πειραζει το ψαρι. Δυο φορες που εφαγα, παρουσιαστηκε ερεθισμος στο πηγουνι της. Αρχη ατοπιας ισως?Μετα υποχωρει μονο του.

.png.png[/url]

κοριτσια ενας πιθανος μηχανισμος προκλησης αλλςργιας απο τα εμβολια ειναι η παραγωγη τους σε υλικο αυγου [δεν ειμαι σιγουρη αν ισχυει για ολα τα εμβολια]ετσι οσα παιδια εχουν αλλεργια στο αυγο θα εχουν αλλεργια και στο εμβολιο.Παντως προχτες που υποτροπιασαμε καναμε και εμεις to prenevar και απο αυτα που γραφεις ΑΦΡΟΔΙΤΗ για το prenevar μαζι με την αλλεργια που εχει το μωρακι στο αυγο[οπως και το δικο μου]συμπεραινω οτι οντως το συγκεκριμενο εμβολιο φταιει. mama-miaεκτος απο τοαγελαδινο γαλα και μοσχαρι εχετε αλλεργια σε τιποτα αλλο για να ξερουμε τη συνταγη να σου βρουμε και κατι αλλο ποτε ξεκινησες να δινεις στερεες τροφες στο μωρο :?: το κουνελι ειναι καλο το διαβασα καπου,επισης καλο ειναι και το φαγοπυρο το εχει στα μαγαζια με βιολογικα. Το δημοψηφισμα που σας προτεινα το προσεξατε καθολου :?: λεω να το δημοσιευσω αυριο, θα βοηθησει πολυ να καταλαβουμε στην πραξη ποιες τροφες ειναι οι πιο αλλεργιογονες .

Για το φαγοπυρο και γω το εχω διαβασει, οπως επισης και για το κινοα. Στη δικη μου περιπτωση που δε τρωει ρυζι, το κινοα ειναι καλη λυση. Δε το δοκιμασα ομως ακομα γιατι περιεχει λυσινη η οποια περιεχεται και το αβγο, οποτε ψιλοφοβαμαι. Θα κανω ενα τεστ, αλλα πρεπει να βρω μερα που θα ειναι "καθαρη"

Οτιδηποτε μπορει να πειραζει. Οντως τα κοκκινα κρεατα ειναι υποπτα, αλλα εμενα δεν εχει δειξει να εχει προβλημα. Οποτε θα σου πω τι εχω κοψει:

Γαλακτοκομικα (ολων των ειδων), σογια, μοσχαρισιο κρεας, αβγο, ψαρι, θαλασσινα, οσπρια, ξηρους καρπους, κοτοπουλο, βρωμη, σικαλη, πορτοκαλι, τοματα, σελινο, ανηθο, μαιντανο, σπανακι, πιπερι ριγανη, κανελλα, γαρυφαλο,σοδα, αμμωνια, ρυζι

Απο αυτα καποια ειναι super sos (που λεγαμε κ στο σχολειο:lol::lol: ) ενω αλλα θελω σιγα σιγα να τα ξαναβαλω στη διατροφη μου. Αλλα για να γινει αυτο πρεπει να ειμαστε "καθαροι"

GwASp3.png

Καλησπέρα,

είμαι νέα στο forum παρόλο που σας παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό. Ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση. Έχετε σκεφτεί εάν σε κάποιες από τις περιπτώσεις το πρόβλημα δεν είναι αλλεργία στο αγελαδινό γάλα αλλά δυσανεξία στη λακτόζη? Εχω διαβάσει ότι μπορείς να το μπερδεψεις πολυ εύκολα ...

Ο γιος μου είναι 4,5 μηνών και πρωτοεμφάνισε αίμα στα κακάκια από 12 ημερών. Κάναμε εισαγωγή στο παίδων όπου μας έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Όλες αρνητικές (ουρολοίμωξη, γαστρεντερίτιδα κλπ) οπότε καταλήξαμε ότι είναι αλλεργία στο γάλα αγελάδος. Τότε Θήλαζα αλλά έδινα και συμπλήρωμα. Άκολούθησα αποκλειστικό θηλασμό και έκανα δίαιτα αλλά το αίμα συνέχιζε να υπάρχει. Σε μικρές ποσότητες βεβαια αλλά υπήρχε. σχετικά σύντομα κατάλαβα ότι η δίαιτα που πίστευα ότι έκανα δεν ήταν και η κατάλληλη αφού μία φορά είχα ξεχαστεί και είχα φάει ένα τυροπιτάκι και φυσικά δεν πρόσεχα τα κρυφά αλλεργιογόνα που υπάρχουν ακόμα και στο ψωμί...

Με προτροπή και της παιδογαστρεντερολόγου που εξέτασε το παιδί έκανα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ. Τα συμπτώματα σταμάτησαν σε 3 εβδομάδες από τη στιγμή που την εφάρμοσα. Το παιδί δεν έχει εμφανίσει αίμα από 2 μηνών. Τις τελευταίες 3 εβδομάδες έχω αρχίσει να τρώω κανονικά τα πάντα και δεν έχω δει τίποτα στα κακάκια. Βέβαια τώρα πια θηλάζω 2-3 φορές την ημέρα και τα υπόλοιπα γεύματα είναι με ξένο γάλα, ειδικό πάντα.

Έχω να σας πώ ότι το συγκεκριμένο θέμα αφήνει πολλά κατάλοιπα σε εμάς τις μαμάδες. Φανταστείτε ότι ο έλεγχος της πάνας μου έχει γίνει εμμονή ακόμα και στον μεγαλύτερο γιο μου που είναι τώρα 23 μηνών.

Δεν ξέρω τι θα γίνει όταν θα ξεκινήσουμε στερεά τροφή, επίσης με αγχώνει ιδιαίτερα και μία πιθανή εμφάνιση άσθματος στο μέλλον.

Σε 15 ημέρες θα ξαναπάμε στη γιατρό και θα σας ενημερώσω.

Δε θέλω να σας κουράσω άλλο, απλά ήθελα να ρωτήσω αν καμια σας ξέρει τη παίζεται με τη δυσανεξία στο γάλα.

Ευχαριστώ!

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

Η γαστρεντερολόγος μου είπε ότι το εμβόλιο επηρεάζει. Ο μικρός υποτροπίασε με το που κάναμε το πρώτο εμβόλιο. Βέβαια στα υπόλοιπα δεν είχαμε πρόβλημα.

tboys να χαιρεσαι τα παιδακια σου. Σε μας σιγουρα δεν ειναι η λακτοζη το προβλημα γιατι θα ειχε περασει, αφου εχω κοψει τα γαλακτοκομικά αλλα και οτιδηποτε εγραφε οτι περιεχει λακτοζη (πχ φρυγανιες) εδω και πολυ καιρο.

Φαινεται να εχεις παει σε καλη γαστρεντερολογο. Θες να μου στειλεις σε πμ ποια ειναι?

Θες να μας πεις και για την πραγματική-αποτελεσματική διαιτα? Τι ειχες σταματησει?

Οσο γαι την εμμονη ιδεα.... Σε καταλαβαινω. ΑΠλα το ιδιο θα γινοταν φανταζομαι σε οποιοδηποτε προβλημα θα μπορουσε να εχει το μωρακι. Θα γινουν ομως περαστικά και θα ειμαστε ολοι καλα:lol: . Τωρα οι πιθανες αλυσιδωτες αλλεργιες.... ας ελπίσουμε οτι θα ειμαστε τυχεροι :wink:

GwASp3.png

SOS tboys !!! Την θέλω και εγώ αυτή τη δίαιτα επειγόντως!!

Συγνώμη για τον τρόπο μου , αλλά καταλαβαίνεις την αγωνία μου!

Ενώ χθές δεν είχαμε τίποτα , σήμερα πάλι και μάλιστα λίγο έντονα ( 3 στίγματα σε μέγεθος καρφίτσας και 2 βλέννες στο μέγεθος του μισού νυχιού με νήματα απο αιματάκι) . Εφαγα σικάλεως ψωμί ( Afrodite μου τώρα το είδα οτι είναι και αυτό στη λίστα ) το πρωί και το μεσημέρι αρακά. Το μεσημέρι όμως που το εμφάνισε μόλις είχα φάει τον αρακά, πόσο γρήγορα περνάει στο γάλα το αλλεργιογόνο συστατικό :?:

Σήμερα , πραγματικά απογοητευτικά. Εκεί που λέγαμε οτι κάτι πάει να γίνει , πάλι απο την αρχή. Σε σας πόσο καιρό έκανε να σταματήσει η ροή :?:

:(:(:x:x:(

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Θα σας πω τι πρόσεξα εγώ. Αρχικά δώσαμε σιροπάκι, το flagyl για να καθαρίσει το έντερο, δε μπορώ να πώ ότι είδα κάποια σημαντική βελτίωση. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το σιρόπι πάντα το δίνουμε με συνταγή γιατρού αφού θα πρέπει να καθοριστεί η ακριβής δοσολογία.

Όχι στο κάπνισμα

Όχι καφέ

Όχι αναψυκτικά

Διάβαζα πάντα τα συστατικά των προϊόντων που αγόραζα και δεν αγόραζα τίποτα που περιείχε γάλα, ορό γάλακτος σε σκόνη, καζεϊνη. Υπάρχουν προϊόντα (πχ κάποια ψωμάκια) που γράφουν ότι μπορεί να υπάρχουν ίχνη γάλατος. Ούτε αυτά αγόραζα. Βούτυρο μόνο 100% φυτικό. Πολλές φορές θα βρείτε σαν συστατικό γαλακτοποιητής ή κάπως έτσι, αυτό δε μας πειράζει. Σύμφωνα πάντα με την γαστρεντερολόγο.

Φανταστείτε έχω δει σε λουκάνικα στα συστατικά τους ότι υπάρχει ορός γάλατος....(αν και τα λουκάνικα καλό είναι να τα αποφεύγετε γενικώς)

Δεν έτρωγα καθόλου μπισκότα, γλυκά, κρουασάν κτλ

Είχα γίνει υστερική, εάν χρειαζόταν ρώταγα στο φούρνο σε εστιατόρια εάν κάποια από αυτά που ήθελα να αγοράσω περιείχαν ίχνη γάλατος. Καλό είναι να τους εξηγείς και το πρόβλημα σου, ευαισθητοποιούνται και σου λένε την αλήθεια.

Μου ήταν πάρα πολύ δύσκολο στην αρχή αλλά συνήθισα. Πάντως είναι πολύ εύκολο να λάβεις τροφές με κρυφά αλλεργιογόνα και αυτά είναι που τις περισσότερες φορές δημιουργούν το πρόβλημα.

Τα αποτελέσματα φυσικά δεν είναι άμεσα ορατά. Χρειάζεται περίπου 3-4 εβδομάδες για να καθαρίσει ο οργανισμός του μωρού από τα αλλεργιογόνα στοιχεία...

Πάντως εγώ είχα απογοητευτεί τόσο που ήμουν έτοιμη να κάνω ορθοσκόπηση αλλά τελευταία στιγμή σταμάτησε το αίμα.

Η συγκεκριμένη ορθοσκόπηση πάντως που μου είχε προτείνει η γιατρός εάν δεν έβλεπα βελτίωση ήταν ανώδυνη και δεν απαιτούσε ούτε νάρκωση ούτε καν κανονική εισαγώγη στην κλινική. το μωρό την αντιλαμβάνεται σαν ... υπόθετο... Τελικά δεν χρειάστηκε. Απλά το αναφέρω μήπως πρέπει να το συζητήσετε με τους γιατρούς σας.

Αυτά προς το παρόν αν θυμηθώ κάτι άλλο θα σας γράψω.

Afrodite τι εννοείς η δυσανεξία περνάει .... πως το καταλαβαίνεις;;;;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...