Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Αγλαϊα μου και όλες όσες απαντήσατε, σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Δεν ξέρω σε τί από όλα αυτά που έχω κόψει έχει αλλεργία, πάντως σίγουρα έχει στο ψάρι!Ενώ το είχα κόψει από μόνη μου είπε η γιατρός να το δοκιμάσω, μήπως και δεν τον πειράζει, γιατί είναι πολύτιμο, αλλά σήμερα γέμισε σπυράκια στο πρόσωπο και στην πλατούλα.Αίμα στα κακά ως τώρα δεν είδα.Και ήταν ήδη μια βδομάδα καθαρός..Του έκανα ένα θεραπευτικό μπανάκι και έβαλα ενυδατική.Ελπίζω να περάσει.Πάντως ψάρι δεν ξανατρώω!Στεναχωριέμαι που για κάποια χρόνια το παιδάκι μου θα στερείται τόσα, αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι κατά πάσα πιθανότητα θα περάσει η αλλεργία.Τουλάχιστον τώρα ξέρω ότι ένα από αυτά τον πειράζει σίγουρα και δεν είναι εικασία.Και πριν δω πρώτη φορά αιματάκι, ψάρι είχα φάει!Να είστε πάντα καλά που μας βοηθάτε..

Vd4Sp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Να προσθέσω μια ακόμα απορία;Για ένα μήνα μου είπε να δίνω φρούτα το πρωί και απόγευμα την κρέμα.Εάν δεν δώσω την κρέμα, καλύπτεται μόνο με ένα γεύμα φρούτων και θηλασμό στην ηλικία που βρισκόμαστε;Εγώ και κυριώς ο μπεμπάκος μου σας ευχαριστούμε πολύ!

Vd4Sp3.png

Δεν ξέρω σε τί από όλα αυτά που έχω κόψει έχει αλλεργία, πάντως σίγουρα έχει στο ψάρι!Ενώ το είχα κόψει από μόνη μου είπε η γιατρός να το δοκιμάσω, μήπως και δεν τον πειράζει, γιατί είναι πολύτιμο, αλλά σήμερα γέμισε σπυράκια στο πρόσωπο και στην πλατούλα.

Πολύτιμο δεν είναι, οπότε μην ανησυχείς!;)

(Τα ψάρια είναι πολύ επιβαρυμένα με βαρέα μέταλλα, μπορεί η αντίδραση του οργανισμού να είναι σε αυτά και όχι στο ίδιο το ψάρι)

Στεναχωριέμαι που για κάποια χρόνια το παιδάκι μου θα στερείται τόσα,

Μην ανησυχείς, τα περισσότερα παιδιά περνάνε περιόδους που τρώνε τόσο λίγα πράγματα με δική τους πρωτοβουλία, που είναι να απορείς πώς ζούνε

αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι κατά πάσα πιθανότητα θα περάσει η αλλεργία.

Οι περισσότερες αλλεργίες που εμφανίζονται σε αυτή την ηλικία, υποχωρούν αργότερα αν το παιδί απέχει από τις συγκεκριμένες τροφές για κάποιο διάστημα. :)

Να προσθέσω μια ακόμα απορία;Για ένα μήνα μου είπε να δίνω φρούτα το πρωί και απόγευμα την κρέμα.Εάν δεν δώσω την κρέμα, καλύπτεται μόνο με ένα γεύμα φρούτων και θηλασμό στην ηλικία που βρισκόμαστε;Εγώ και κυριώς ο μπεμπάκος μου σας ευχαριστούμε πολύ!

Mπορεί να φάει και δεύτερο γεύμα φρούτων ή και όχι. Μην αγχώνεσαι!

Την κρέμα σίγουρα δεν τη χρειάζεται από καμία άποψη.:wink:

Αγλαϊα μου σ΄ευχαριστώ πολύ για μια ακόμα φορά!Ο λόγος σου είναι...πυροσβεστικός!!!Εκεί που έχει φουντώσει το άγχος φφσσσστ...και μας ηρεμείς...Καληνύχτα!!!

Vd4Sp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας

Ο μικρος μου είναι εναμιση μηνος, και 2 φορες ειχα δει στην πανα ενα ιχνος αιματος.

Το σαββατο ομως ξεκινησε αιματακι σε καθε κενωση που συνεχιστηκε και χτες και μειωνοταν οσο περναγε η ωρα. σημερα δεν εχει τπτ.

Το μωρο θηλαζει αποκλειστικα.

Πηρα τον γιατρο και μου ειπε πιθανη αλλεργια στα γαλ/κα και να του κανω ραστ για τα γαλ/κα ( πως γινεται αυτο?), γενικη αιματος και ΙgE.

Επισης να κοψω τα γαλ/κα.

Μου ειπε οτι μπορει να εχει και σε ξηρους καρπους η ψαρι, και οτι ειναι δυσκολο να βγαλεις ακρη.

Θελω να ρωτησω, αν μπορω να τρωω το πρωι φρυγανιες, αντι για ψωμι που δεν μπορω να το φτιαξω μονη λογω ελλειψης χρονου.

Το ψωμι τ'ι προβλημα εχει και απαγορευεται? Τα λουκανικα τυπου φρανκφουρτης?

νιωθω οτι δεν θα μπορω να φαω τπτ.

Επισης αυτες οι εξετασεις που μπορουν να γινουν?

Σε ιδιωτικο μικροβιολογικο γινονται? Βιοιατρική τα κανουν? Ειναι αξιοπιστα?

Nαι μια χαρα γίνονται σε όλα τα ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια. Εμείς τα κανουμε Βιοϊατρική ή Διάγνωση και ειναι μια χαρά.

Τα λουκάνικα, τα αλλαντικά, τα έτοιμα ψωμιά κλπ περιέχουν συνήθως πρωτεΐνες γάλακτος οι οποίες ειναι αυτές που προκαλούν την αλλεργία και για αυτό οταν κανουμε αποχή απο γαλακτοκομικά κάνουμε και από οτιδήποτε γράφει στα συστατικά οτι περιέχει πρωτεΐνες γάλακτος.

gwggp2.png ISWTp2.png

καλησπερα! καναμε την μαγιερ και βγηκε ελαφρως θετικη.την αλλη δευτερα θα ξανακανω.αυτες τις μερες θα παρω τον γαστρεντερολογο να τον ρωτησω για στερεες.ειμαστε ηδη 6 μηνων.

εγω συνεχιζω να παιρνω ψωμι απο εξω.εκοψα απο μονη μου τους ξυρους καρπους,ντοματα και αυγο.

να σας ρωτησω,χταποδι κανει να φαω? η κοκκινη πιπερια μπορει να πειραξει?το ταχινι με μελι?

odFi.jpgK9qbp3.png

ο γαστρεντερολογος μας ειπε να μην κανουμε ακομα ραστ γιατι λεει ειναι ακριβη η εξεταση.να κανω την αποχη και τον ιανουαριο θα κανουμε εισαγωγη και θα την κανουμε στο νοσοκομειο.

odFi.jpgK9qbp3.png

Γεια σας

Ο μικρος μου είναι εναμιση μηνος, και 2 φορες ειχα δει στην πανα ενα ιχνος αιματος.

Το σαββατο ομως ξεκινησε αιματακι σε καθε κενωση που συνεχιστηκε και χτες και μειωνοταν οσο περναγε η ωρα. σημερα δεν εχει τπτ.

Το μωρο θηλαζει αποκλειστικα.

Πηρα τον γιατρο και μου ειπε πιθανη αλλεργια στα γαλ/κα και να του κανω ραστ για τα γαλ/κα ( πως γινεται αυτο?), γενικη αιματος και ΙgE.

Είναι κάπως νωρίς για εξετάσεις γιατί σε αυτή την ηλικία τα τεστ μπορεί να βγουν αρνητικά ενώ το μωρό θα έχει αλλεργία.

Άλλωστε αν κόψεις τα γαλακτοκομικά και λυθεί το πρόβλημα, δεν έχεις λόγο να κάνεις όλες αυτές τις εξετάσεις.

Οι εξετάσεις έχουν νόημα όταν το παιδί φαίνεται να έχει αλλεργία σε πολλά τρόφιμα, οπότε είναι σημαντικό να ξέρεις τι μπορείς να φας. Όταν αποκλείεις μόνο μία ομάδα τροφίμων, έχεις πολλες επιλογές και ξέρεις πώς να το χειριστείς.

Επισης να κοψω τα γαλ/κα.

Μου ειπε οτι μπορει να εχει και σε ξηρους καρπους η ψαρι, και οτι ειναι δυσκολο να βγαλεις ακρη.

Σωστά τα είπε αλλά δεν χρειάζεται να μεγαλοποιούμε κάτι εκ των προτέρων.

Αν κόψεις τώρα τα γαλακτοκομικά, το μωρό θα απαλλαγεί από αυτά σε ένα μήνα περίπου. Αν μετά το μήνα εμφανίζει πάλι αίμα στα κακά, ψάχνεις και άλλες ομάδες τροφίμων.

αν μπορω να τρωω το πρωι φρυγανιες,

Μπορείς να τρως φρυγανιές αρκεί να μην έχουν μέσα γάλα. Διαβάζεις την ετικέτα, αν υπάρχουν γαλακτοκομικά έστω σε ίχνη, το γράφουν (είναι υποχρεωμένοι από το νόμο και θα δεις ότι αναγράφεται παντού.

αντι για ψωμι που δεν μπορω να το φτιαξω μονη λογω ελλειψης χρονου.

Το ψωμί δεν διαφέρει στα συστατικά από τις φρυγανιές. Αν μπορείς να φας φρυγανιές, μπορείς και ψωμί αρκεί να προσέχεις να μην έχει μέσα γαλακτοκομικά. Αν αγοράζεις φρέσκο ψωμί, ρωτάς πιο από αυτά δεν περιέχει γάλα.

Το ψωμι τ'ι προβλημα εχει και απαγορευεται?

Απαγορεύεται όταν το μωρό έχει αλλεργία στη γλουτένη, μια πρωτεΐνη του σιταριού και άλλων δημητριακών.

Τα λουκανικα τυπου φρανκφουρτης?

Τα περισσότερα αλλαντικά περιέχουν πρωτεΐνες γάλακτος. Το γράφουν στην ετικέτα τους. Το πρόβλημα με τα λουκάνικα όπως και με όλα τα αλλαντικά είναι τα συντηρητικά που περιέχουν (τα γράφουν και αυτά στην ετικέτα). Πολλά μωρά δεν είναι αλλεργικά στα ίδια τα τρόφιμα αλλά στα χημικά πρόσθετα που υπάρχουν σε αυτά, δηλαδή τα συντηρητικά, τα χρώματα, τα αρώματα κλπ)

Λαχανικά, φρούτα, όσπρια, κρέατα, δημητριακά είναι από μόνα τους πάρα πολλά.;)

Διαφημίσεις

Είναι κάπως νωρίς για εξετάσεις γιατί σε αυτή την ηλικία τα τεστ μπορεί να βγουν αρνητικά ενώ το μωρό θα έχει αλλεργία.

Άλλωστε αν κόψεις τα γαλακτοκομικά και λυθεί το πρόβλημα, δεν έχεις λόγο να κάνεις όλες αυτές τις εξετάσεις.

Οι εξετάσεις έχουν νόημα όταν το παιδί φαίνεται να έχει αλλεργία σε πολλά τρόφιμα, οπότε είναι σημαντικό να ξέρεις τι μπορείς να φας. Όταν αποκλείεις μόνο μία ομάδα τροφίμων, έχεις πολλες επιλογές και ξέρεις πώς να το χειριστείς.

Σωστά τα είπε αλλά δεν χρειάζεται να μεγαλοποιούμε κάτι εκ των προτέρων.

Αν κόψεις τώρα τα γαλακτοκομικά, το μωρό θα απαλλαγεί από αυτά σε ένα μήνα περίπου. Αν μετά το μήνα εμφανίζει πάλι αίμα στα κακά, ψάχνεις και άλλες ομάδες τροφίμων.

Μπορείς να τρως φρυγανιές αρκεί να μην έχουν μέσα γάλα. Διαβάζεις την ετικέτα, αν υπάρχουν γαλακτοκομικά έστω σε ίχνη, το γράφουν (είναι υποχρεωμένοι από το νόμο και θα δεις ότι αναγράφεται παντού.

Το ψωμί δεν διαφέρει στα συστατικά από τις φρυγανιές. Αν μπορείς να φας φρυγανιές, μπορείς και ψωμί αρκεί να προσέχεις να μην έχει μέσα γαλακτοκομικά. Αν αγοράζεις φρέσκο ψωμί, ρωτάς πιο από αυτά δεν περιέχει γάλα.

Απαγορεύεται όταν το μωρό έχει αλλεργία στη γλουτένη, μια πρωτεΐνη του σιταριού και άλλων δημητριακών.

Τα περισσότερα αλλαντικά περιέχουν πρωτεΐνες γάλακτος. Το γράφουν στην ετικέτα τους. Το πρόβλημα με τα λουκάνικα όπως και με όλα τα αλλαντικά είναι τα συντηρητικά που περιέχουν (τα γράφουν και αυτά στην ετικέτα). Πολλά μωρά δεν είναι αλλεργικά στα ίδια τα τρόφιμα αλλά στα χημικά πρόσθετα που υπάρχουν σε αυτά, δηλαδή τα συντηρητικά, τα χρώματα, τα αρώματα κλπ)

Λαχανικά, φρούτα, όσπρια, κρέατα, δημητριακά είναι από μόνα τους πάρα πολλά.;)

Ευχαριστώ Αγλαία!

Τα είχαμε πει και στο θεμα ''πρασινες κενωσεις- υπερπαραγωγή'', αλλα απο οτι φαίνεται εγω είμαι σε αυτη την κατηγορία!!!

Θα συνεχίσω την αποχη απο τα γαλ/κα, και βλεπουμε.

Βρήκα και μια σοκολατα της ιον που λεγεται υγειας μους κακαο, που ειναι πολυ νοστιμη, αλλα λεει οτι μπορει να περιεχει ιχνη πρωτεινων γαλατος. Λες να πειραξουν και αυτα? Είναι ρίσκο να την φαω?

Σημερα παντως αντλησα με το σουινγκ λιγο γαλα ( τι λιγο δλδ, 100 μλ σε 3 λεπτα) και το εβαλα στον καφε μου! τί να κανω!! ωραιος εγινε παντως...

και χτες με τα μακαρονια εβαλα κατσικισιο τυρι, καλο ηταν και αυτο...

δεν λεω, υπαρχουν εναλλακτικες, απλα θελει συνεχως ψαξιμο και προσοχη!

credo83 το ταχίνι και το φυστικοβούρο βασίζονται σε πολύ υπόπτες για αλλςργία τροφές, δηλαδή το σουσάμι και το φυστικι. Σε εμένα το ταχίνι τη μικρή τη πείραζε οπότε και το σταμάτησα . Μπορεί όμως το δικό σου το μωρό να μη το πειράζει οπότε ή το δοκιμάζεις ή απλά περιμένεις.

Εχω μια ερώτηση για όλες σας : όταν κάνατε mayer σας βγήκαν θετικές ;;;

η μικρή μου όποτε έχει κάνει αίμα και της έχω κάνει την εξέταση έχει βγει αρνητική. Αρνητικές έβγαιναν πάντα και στη μεγάλη.

Η μικροβιολόγος μας εξηγησε οτι αυτό είτε είναι αίμα είτε όχι , και η εξέταση είναι πάντα εγκυρή και δεν έχει να κάνει με την ποσότητα στο δείγμα !!

Μου είπε οτι αυτό που βλέπω μπορεί να είναι χρωστικές από αύτα που τρώω εγω το οποίο μου ακούγεται λίγο κουλό!!!

αφροδίτη μου αυτές τις φρουτόκρεμες από που τις έπερνες;;;;

candy να ξέρεις οτι οι παιδίατροι που προτείνουν τη διακοπή του θηλασμού το κάνουν για να τους αφήσουν ήσυχους οι μαμάδες. Οι παιδογατρεντερολόγοι επιμένουν στο θηλασμό για όσο το δυνατόν περισσότερο!

Η επιλογή είναι δική σου !

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

filoudaki να ξέρεις οτι και η σοκολάτα είναι ιδιαίτερα αλλεργιογόνος .

Αν θέλεις γλυκό γιατί δε τρως λίγο χαλβά πολίτικο.

Οσο για το κατσικήσιο τυρί δοκίμασε το αφού σταματήσει το αίμα για να είσαι σίγουρη οτι δε το πειράζει και αυτό το παιδί!

υπομόνη σύντομα θα περάσουν όλα !!!! είναι θέμα χρόνου!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

credo83 το ταχίνι και το φυστικοβούρο βασίζονται σε πολύ υπόπτες για αλλςργία τροφές, δηλαδή το σουσάμι και το φυστικι. Σε εμένα το ταχίνι τη μικρή τη πείραζε οπότε και το σταμάτησα . Μπορεί όμως το δικό σου το μωρό να μη το πειράζει οπότε ή το δοκιμάζεις ή απλά περιμένεις.

Εχω μια ερώτηση για όλες σας : όταν κάνατε mayer σας βγήκαν θετικές ;;;

η μικρή μου όποτε έχει κάνει αίμα και της έχω κάνει την εξέταση έχει βγει αρνητική. Αρνητικές έβγαιναν πάντα και στη μεγάλη.

Η μικροβιολόγος μας εξηγησε οτι αυτό είτε είναι αίμα είτε όχι , και η εξέταση είναι πάντα εγκυρή και δεν έχει να κάνει με την ποσότητα στο δείγμα !!

Μου είπε οτι αυτό που βλέπω μπορεί να είναι χρωστικές από αύτα που τρώω εγω το οποίο μου ακούγεται λίγο κουλό!!!

αφροδίτη μου αυτές τις φρουτόκρεμες από που τις έπερνες;;;;

candy να ξέρεις οτι οι παιδίατροι που προτείνουν τη διακοπή του θηλασμού το κάνουν για να τους αφήσουν ήσυχους οι μαμάδες. Οι παιδογατρεντερολόγοι επιμένουν στο θηλασμό για όσο το δυνατόν περισσότερο!

Η επιλογή είναι δική σου !

προτιμω να περιμενω.δεν θελω να πειραματιζομαι.

αυτο που σου ειπε μαλλον ισχυει αφου και εμενα αυτο μου ειπε ο μικροβιολογος.αλλα καναμε μαγιερ και βγηκε ελαφρως θετικη.

για θαλασσινα ξερετε?δεν ξερω τι εχω παθει.ενω τοσο καιρο ποτε δεν θελησα εντονα κατι που στερουμαι,τωρα θελω να φαω χταποδακι.:oops::oops:

odFi.jpgK9qbp3.png

χταποδάκι ε!

εγω πάντως που έφαγα και καλαμαράκια την προηγούμενη εβδομάδα δεν είδα κάτι ανησυχητικό!!!

από όλα έχω διαβάσει τώρα τελευταία βλέπω οτι κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό και μπορεί να υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής αλλά τα υπόλοιπα διαφέρουν . Δηλαδή μπορεί τα γαλακτοκομικά να τα πειράζουν όλα αλλά στα υπόλοιπα διαφέρουμε!

μπορείς να δοκιμάσεις και να δεις αν το πειράζει ή να κάνεις απλά υπομονή μέχρι να χρονίσει που είναι το πρώτο στάδιο κατά το οποίο τα παιδια ξεπερνούν τις αλλεργίες !!!!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!Αποφάσισα να μην σταματήσω τον θηλασμό.Σήμερα κάναμε Hb(αιμοσφαιρίνη) κοπράνων και ελπίζω να βγει αρνητική.Κι εγώ ξέρω ότι η σοκολάτα είναι αλλεργιογόνος.Αν γράφει ότι έχει ίχνη γάλακτος δεν κάνει να την φας.Bon-bon,όταν λες πολίτικο χαλβά εννοείς τον σιμιγδαλένιο?Γιατί μάλλον εγώ δεν μπορώ ούτε αυτό να φάω γιατί ο μπέμπης έχει αλλεργία στο σιτάρι.Η Αφροδίτη μάλλον έπερνε τις κρέμες αυτές από τα βιολογικά,γιατί κι εγώ στην κόρη μου από εκεί τις αγόραζα.Aglaia,σου είχα γράψει τις τροφές που έχει αλλεργία ο μπέμπης για να με βοηθήσεις στο διαιτολόγιο μου..,το είδες το μήνυμα?

Από σήμερα φτιάχνω μόνη μου το ψωμί,μήπως έφταιγε αυτό που δεν βελτιώνονται τα κακά του,γιατί έχω κόψει όλες τις τροφές που έχει αλλεργία και πολλές άλλες επιπλέον...

Βρήκα και μια σοκολατα της ιον που λεγεται υγειας μους κακαο, που ειναι πολυ νοστιμη, αλλα λεει οτι μπορει να περιεχει ιχνη πρωτεινων γαλατος. Λες να πειραξουν και αυτα? Είναι ρίσκο να την φαω?

Στα περισσότερα μωρά δεν πειράζουν τα ίχνη. Μόνο αν το μωρό έχει σοβαρή αλλεργία θα έχει πρόβλημα με κάτι τέτοιο.

Αν όμως έχει σοβαρή αλλεργία, το πιθανότερο είναι να έχει πρόβλημα με όλα τα γαλακτοκομικά!

Σημερα παντως αντλησα με το σουινγκ λιγο γαλα ( τι λιγο δλδ, 100 μλ σε 3 λεπτα) και το εβαλα στον καφε μου! τί να κανω!! ωραιος εγινε παντως...

:D

Σε λίγο θα το χρησιμοποιείς και σε συνταγές!

και χτες με τα μακαρονια εβαλα κατσικισιο τυρι, καλο ηταν και αυτο...

Στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολλά τυριά από αιγοπρόβειο γάλα: φέτα, μανούρι, κασέρι, πολλές γραβιέρες, κεφαλογραβιέρες και κεφαλοτύρια. Αρκεί να διαβάζεις τι περιέχουν.

απλα θελει συνεχως ψαξιμο

δες το σαν μια ευκαιρία να μάθεις τι περιέχουν αυτά που τρως!:wink:

Καλησπέρα κορίτσια!Aglaia,ο μπέμπης έχει σλλεργία στις εξής τροφές:στο αγελαδινό γάλα,στη σόγια,στα σιτηρά,στο κοτόπουλο,στο αυγό και στο καλαμπόκι.

Το μωρό αυτή τη στιγμή τρώει καρότο,πατάτα,κολοκύθι και κάθε απόγευμα ρυζάλευρο με ζουμί από τα χορταρικά.

Το ρύζι μην το δίνεις, δημιουργεί και αυτό πρόβλημα όταν υπάρχει πρόβλημα με τα δημητριακά. Είναι το λιγότερο αλλεργιογόνο αλλά είναι και αυτό.

Φρούτα τρώει;

Απο κρεατικά τι τρώει;

Στην αρχή του έδινα την Allergy Care αλλά επειδή περιέχει καλαμπόκι τη σταματήσαμε και του δίνουμε σκέτο ρυζάλευρο.

Δεν είναι καθόλου allergy care η συγκεκριμένη κρέμα. Το ότι σε αυτή έχουν κάπως λιγότερο συχνά αλλεργία τα μωρά, δεν σημαίνει τίποτα. Δεν υπάρχει λόγος να εκθέτουμε τα μωρά σε αλλεργιογόνες τροφές ακόμη και αν παρουσιάζονται ως λιγοτερο αλλεργιογόνες.

Θα ακολουθήσεις περίπου τη δίαιτα της Jen.

Το μωρό της είχε κάπως περισσότερες αλλεργίες, οπότε μπορείς να τρως περισσότερα.

Από σήμερα φτιάχνω μόνη μου το ψωμί,μήπως έφταιγε αυτό που δεν βελτιώνονται τα κακά του,γιατί έχω κόψει όλες τις τροφές που έχει αλλεργία και πολλές άλλες επιπλέον...

Με τι κάνεις ψωμί;

Αφού το μωρό είναι αλλεργικό σε όλα τα σιτηρά και το καλαμπόκι. Τι αλεύρι χρησιμοποιείς;

Κορίτσια, μετά το ψάρι που έφαγα (κατόπιν προτροπής της γιατρού) το μωρό γέμισε εξανθήματα στο πρόσωπο τα οποία την άλλη μέρα υποχώρησαν, αλλά γέμισε η πλατούλα του και οι ώμοι.Του κάνω μπάνιο με exomega και μετά ενυδατική.Δεν ζήτησε να το δει το παιδί και ανησυχώ.Εσάς έβγαζαν εξάνθημα σε τόσο μεγάλη επιφάνεια και τι θεραπεία ακολουθούσατε;;;Αν δεν ηρεμήσει και ύριο την Πέμπτη θα τον πάω να τον δει.Το παλιόψαρο...

Vd4Sp3.png

Γεια σας κορίτσια!Ευτυχώς η αιμοσφαιρίνη κοπράνων βγήκε αρνητική.Μήπως πρέπει να την κάνω 3 φορές για επιβεβαίωση?Aglaia,στο ρύζι ο μπέμπης δεν βγήκε αλλεργικός για αυτό του το δίνω.Έχεις καμιά ιδέα τι άλλο να του δίνω το απόγευμα εκτος από ρυζάλευρο?Από φρούτα δεν τρώμε τίποτα.6,5 μηνών του έδωσα μήλο και η mayer κοπράνων βγήκε θετική και το σταμάτησα.Όταν ήταν 8 μηνών το ξαναπροσπαθήσαμε μαζί με αχλάδι και μπανάνα και ήταν πάλι θετική.Να έφταιγαν τα φρούτα ή κάτι άλλο που έτρωγα εγώ δεν ξέρω..!Από κρέας δώσαμε μοσχάρι και η mayer βγήκε πάλι θετική.Η αλλεργιολόγος λέει να ξαναδώσουμε τώρα μοσχάρι που δεν έχει αίμα στα κακά του.Αν και εγώ πιστεύω πάλι τα ίδια θα έχουμε και καλύτερα είναι να δώσω κατσίκι.Έτσι μου έρχεται να το δώσω από μόνη μου και να μην ακούσω τι μου λέει η αλλεργιολόγος.Όσον αφορά το ψωμί,το φτιάχνω με το σταρένιο αλεύρι και τρώω μόνο 2 φέτες την ημέρα.Το ξέρω ότι δεν κάνει να το τρώω,αλλά πως αλλιώς μπορώ να το φτιάξω?Το φτιάχνω μόνη μου γιατί οι φούρνοι διάβασα ότι βάζουν σόγια και διογκωτικά.Τι άλλο να πω...???

Όσον αφορά το ψωμί,το φτιάχνω με το σταρένιο αλεύρι και τρώω μόνο 2 φέτες την ημέρα.Το ξέρω ότι δεν κάνει να το τρώω,αλλά πως αλλιώς μπορώ να το φτιάξω?Το φτιάχνω μόνη μου γιατί οι φούρνοι διάβασα ότι βάζουν σόγια και διογκωτικά.Τι άλλο να πω...???

Αν το μωρό είναι αλλεργικό στη γλουτένη, τότε μπορεί να σου βγάζει συνέχεια θετικές μάγιερ ή ορατό αίμα στα κακά και μόνο εξαιτίας της γλουτένης. Πώς θα καταλάβεις αν κάτι το πειράζει ή όχι;

Το να φτιάχνεις μόνη σου ψωμί σε βοηθάει να γλιτώνεις το γάλα αλλά αυτό θα ήταν χρήσιμο μόνο αν το μωρό είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά.

Αν βάζουν σε κάποια ψωμιά και σόγια, γλιτώνεις και από αυτή.

Αν όμως το μωρό σου είναι αλλεργικό στη γλουτένη τότε θα πρέπει να κόψεις όλα τα προϊόντα που περιέχουν γλουτένη.

Αλλεργία στη γλουτένη έχει το 19% των παιδιών και αυτό από μόνο του μπορεί να δημιοργήσει σοβαρά προβλήματα.

Κορίτσια,σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας και τη βοήθεια που μου προσφέρετε.

Πριν 2 εβδομάδες σταμάτησα να του δίνω μοσχάρι γιατί βγήκε θετική η mayer κοπράνων.Την τελευταία εβδομάδα δεν έχει καθόλου αίμα και έκανα 2 mayer κοπράνων και βγήκαν αρνητικές.Τώρα λέω να του δώσω κατσίκι.Να ξεκινήσω να του το δίνω ή πρέπει να περιμένω μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς αίμα για να βάλω την νέα τροφή?

Η γλυκοπατάτα ξέρετε εάν κάνει αλλεργίες ή μπορώ να του την δώσω άφοβα?

Jen,το δικό σου μωρό σε τι τρόφιμα είχε αλλεργία,γιατί μου είπε η aglaia να συμβουλευτώ εσένα που τα κατάφερες μια χαρά!!!Απλά δεν έχω τον χρόνο να ψάξω σε προηγούμενες σελίδες...

Eμένα ειχε (και έχει) σίγουρα σε αυγό με βάση τις εξετάσεις.

Αλλά με βάση το αίμα στα κακά έχει και στα γαλακτομοκικά.

Από εκεί και πέρα εγώ είχα παρατηρήσει να τον πειράζουν και οι ακόλουθες τροφές όταν πήγα να τις εισάγω μια μια στη διατροφή μου: ντομάτα, χοιρινό, φράουλα. Αλλά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος γιατι μπορεί να έφαγες κάτι που να μην το γνωρίζεις οτι εχει μεσα κατι που τον πειράζει και έτσι να ενοχοποιείς άδικα τροφές. Παρόλα αυτα η μόνη λύση για μένα ήταν να κόψω μαχαιρι ότι υποψιαζόμουν συν οτι ειναι υψηλά αλλεργιογόνο έτσι ώστε να καθαρίσει από αίμα και εκζέματα και μετά να κάνω σιγά σιγά εισαγωγή.

Ετσι δεν έτρωγα τα εξής:

γλουτένη, γαλακτοκομικά, μοσχάρι, χοιρινό, ντομάτα, θαλασσινά, ψάρια, ξηρούς καρπούς, φράουλα, πορτοκάλι, σοκολάτα, αυγό.

Για πρωινό έτρωγα ρυζογκοφρέτα με ταχίνι και μέλι (μου άρεσε τόσο πολύ που το τρώω ακόμη).

Μεσημεριανό έτρωγα πατάτα, ρύζι, λαχανικά, κοτοπουλο, γαλοπουλα, κατσικι, αρνί. Ισως σου φαίνονται λίγες οι επιλογές αλλά δεν είναι. Επειδή ειχε πέσει η αποχή και σε περίοδο διακοπών που τρώγαμε σε ταβέρνες, έτρωγα πολυ συχνα κοτοπουλο, με τηγανητες πατατες και μελιτζάνες τηγανητες (χωρις αλευρι) και οτι σαλατα υπηρχε. Σπίτι μαγείρευα όλα τα λαδερά και όσπρια χωρίς ντομάτα κάτι που στις φακές το τηρώ ακόμη γιατι ειναι πιο νόστιμες έτσι αλλα με τα ρεβύθια δεν μπορούσα καθόλου.

Επίσης πολύ συχνά έτρωγα γεμιστές πιπεριες, μελιτζανες κολοκυθάκια χωρις ντομάτα όμως. Μεσα στη γεμιση μπορεις να βαλεις ενα σωρο πράγματα (πχ το μεσα της μελιτζανας και του κολοκυθιυ) και βγαινουν νοστιμότατα. Επίσης έτρωγα πολυ κατσικάκι με πατατουλες στο φουρνο. Ή και μελιτζάνες ψητές στο φούρνο σε φέτες (αντι για τηγανητες).

Γενικά είναι δύσκολα αν το κάνεις αυτό για πολύ καιρό (εγώ το έκανα 4 μηνες και κουράστηκα) και θαυμάζω τις κοπέλες που το κάνουν αυτό για μεγάλα διαστήματα. Αλλά αξίζει η προσπάθεια. ;)

gwggp2.png ISWTp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...