Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

ερωτηση....η πρωτη μου κορη εχει διαπιστωμενη αλλεργια και παρακολουθειται απο το αλλεργιολογικο τμημα στο παιδων ....για τη δευτερη που ερχετε για να μη τη ξαναπατησουμε οπως στη πρωτη που θηλαζα και επινα πολυ γαλα γιατι ειχα πεσει σε ασχετους γιατρους στην αρχη και το αιμα στα κακα το ριχνανε σε ευαισθησια του εντερου και την ατοπικη δερματιτιδα στα σαλια του παιδιου (εβγαλε και δοντια 3 μηνων ) και δεν ηξερα μεχρι να βγουνε οι εξετασεις που θα τις κανουμε με το που γεννηθει (ο αλλεργιολογος λεει πως 80%) να εχει και αυτη αλλεργια ) με ληψη αιματος απο τον ομφαλιο λωρο να πινω υποαλλεργικο γαλα (ναι αυτη τη τη σκονη που δινουν στα μωρα....)αν δεν πινω καθολου γαλα και απεχω απο τα γαλακτοκομικα θα εχω αρκετο γαλα???τι μπορω να κανω σε αυτη τη περιπτωση???

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ερωτηση....η πρωτη μου κορη εχει διαπιστωμενη αλλεργια και παρακολουθειται απο το αλλεργιολογικο τμημα στο παιδων ....για τη δευτερη που ερχετε για να μη τη ξαναπατησουμε οπως στη πρωτη που θηλαζα και επινα πολυ γαλα γιατι ειχα πεσει σε ασχετους γιατρους στην αρχη και το αιμα στα κακα το ριχνανε σε ευαισθησια του εντερου και την ατοπικη δερματιτιδα στα σαλια του παιδιου (εβγαλε και δοντια 3 μηνων ) και δεν ηξερα μεχρι να βγουνε οι εξετασεις που θα τις κανουμε με το που γεννηθει (ο αλλεργιολογος λεει πως 80%) να εχει και αυτη αλλεργια ) με ληψη αιματος απο τον ομφαλιο λωρο να πινω υποαλλεργικο γαλα (ναι αυτη τη τη σκονη που δινουν στα μωρα....)αν δεν πινω καθολου γαλα και απεχω απο τα γαλακτοκομικα θα εχω αρκετο γαλα???τι μπορω να κανω σε αυτη τη περιπτωση???

γεια.....αν καταλαβα καλα,οταν θηλαζες το μωρακι σου ειχε κολλικους?

το πειραζε το γαλα που επινες εσυ???????????

LcNGp3.png

k90zp3.png

θηλαζα αποκλειστικα για εξι μηνες περιπου....κολικους και τετοια δεν ειχε ποτε ....αλλα καπου 3μιση μηνων αρχιζα να βλεπω να εμφανιζεται ατοπικη δερματιτιδα (τραχυ δερμα ) και μαλιστα εκζεμα γυρω απο το στομα της που σιγα σιγα χειροτερευε (η τοτε παιδιατρος το εριξε οτι και καλα ειναι απο τα πολλα σαλια επειδη ετυχε εκεινη την εποχη να βγαλει και δοντια ) και να βλεπω καθε τοσο αιμα στα κακα της (λιγο σα κλωστιτσα ητανε ) και να μου λεει οτι απλα ειναι απο τις πολλες κενωσεις λογω θηλασμου (!) ....πηγα αλλου και μου ανοιξανε τα ματια αλλα επεσα σε αλλο ασχετο παιδιατρο που με επεισε να κοψω το θηλασμο και να της δινω υποαλλεργικο που τελικα κακο περισσοτερο της εκανε....στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα...ο αλλεργιολογος ητανε κατηγορηματικος....μινιμουμ χρονο θηλασμο στο δευτερο ....(αν και δεν ιεχα προβλημα με αυτο αυτος ειναι ο στοχος μου)απλα δε ξερω τι γινεται με το θεμα γαλακτοκομικων....αν δε τρωω τι μπορω να κανω για να εχω πιω πολυ γαλα??

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

θηλαζα αποκλειστικα για εξι μηνες περιπου....κολικους και τετοια δεν ειχε ποτε ....αλλα καπου 3μιση μηνων αρχιζα να βλεπω να εμφανιζεται ατοπικη δερματιτιδα (τραχυ δερμα ) και μαλιστα εκζεμα γυρω απο το στομα της που σιγα σιγα χειροτερευε (η τοτε παιδιατρος το εριξε οτι και καλα ειναι απο τα πολλα σαλια επειδη ετυχε εκεινη την εποχη να βγαλει και δοντια ) και να βλεπω καθε τοσο αιμα στα κακα της (λιγο σα κλωστιτσα ητανε ) και να μου λεει οτι απλα ειναι απο τις πολλες κενωσεις λογω θηλασμου (!) ....πηγα αλλου και μου ανοιξανε τα ματια αλλα επεσα σε αλλο ασχετο παιδιατρο που με επεισε να κοψω το θηλασμο και να της δινω υποαλλεργικο που τελικα κακο περισσοτερο της εκανε....στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα...ο αλλεργιολογος ητανε κατηγορηματικος....μινιμουμ χρονο θηλασμο στο δευτερο ....(αν και δεν ιεχα προβλημα με αυτο αυτος ειναι ο στοχος μου)απλα δε ξερω τι γινεται με το θεμα γαλακτοκομικων....αν δε τρωω τι μπορω να κανω για να εχω πιω πολυ γαλα??

και εμενα ειχε πολλους κολλικους,και τον πειραζε το γαλα που επινα εγω,γενικα ο,τι ειχε σχεση με αγελαδινο μονο!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ετσι επινα προβιο γαλα,προβιο γιαουρτι,προβιο τυρι,και οχι μοσχαρι,βοδινο.

συνηθως για τα αγελαδινα λενε για αλεργιες και κολλικους,

αρα μην αγχωνεσαι υπαρχει λυση!!!!!!!!!!!!!!!!!

ρωτα και τον γιατρο σου........

καλη τυχη......

ετσι μια χαρα.......

LcNGp3.png

k90zp3.png

Τελικα βρηκα αυτο, δεν ξερω αν ειναι εγκυρα τα οσα λεει:

http://erinsthoughtoftheday.wordpress.com/2008/11/29/breastfeeding-woes-colic-gassiness-acid-reflux-sleeplessness/

Προφανως αν κοψεις 9 κατηγοριες εχεις καλυψει 90% των αλλεργιων? Μαλλον σωστο μου φαινεται.

Γράφει:

cow-milk products, soy, shellfish, wheat, tree nuts, peanuts, egg whites, citrus fruits, and food additives.

Τα πρόσθετα των τροφίμων (συντηρητικά, χημικά χρώματα και αρώματα, βελτιωτικά γεύσης) είναι ουσίες που δεν υπάρχουν στη φύση. Το σώμα αντιδρά γιατί τις θεωρεί εντελώς ξένες.

Η αντίδραση στο ασπράδι του αυγού συμβαίνει κυρίως γιατί με το μαγείρεμα οι πρωτεΐνες μεταβάλλονται τόσο που δημιουργούν αλλεργική αντίδραση. Η κατανάλωση ωμού αυγού δημιουργεί πολύ σπανιότερα αλλεργίες.

Τα ξυνά φρούτα πιο συχνά φέρνουν στην επιφάνεια προβλήματα παρά προκαλούν τα ίδια προβλήματα. Τα έχουμε στα υπόψη αλλά όχι στην κορυφή της λιστας.

Τα μύδια κλπ είναι συχνά επιβαρυμένα με πολλά βαριά μέταλλα (είναι οι καθαριστές του βυθού) και μόνο αυτό τα βάζει στη μαύρη λίστα.

Οι ξηροί καρποί δημιουργούν πρόβλημα κυρίως επειδή καταναλώνονται ψημένοι. Ωμοί, σπάνια προκαλούν αλλεργική αντίδραση. Τα φυστίκια πιο συχνά από άλλους ξηρούς καρπούς.

Η σόγια είναι μεγάλος ένοχος, εκτός κι αν έχει υποστεί ζύμωση, οπότε μειώνεται η πιθανότητα να δημιουργήσει προβλήματα αλλά πάντα είναι υψηλά στη λίστα.

Το σιτάρι είναι το δημητριακό που περιέχει την περισσότερη γλουτένη και είναι πολύ πάνω στη λίστα. Όμως ενοχοποιούνται και τα υπόλοιπα δημητριακά που την περιέχουν σε μικρότερο ποσοστό (βρώμη, κριθάρι, σίκαλη)

Η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα είναι η πιο συχνή σε σχέση με αλλεργία σε άλλα γάλατα γιατί οι πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος έχουν μεγαλύτερες διαφορές από το ανθρώπινο σε σχέση με τις πρωτεΐνες του κατσικίσιου ή του πρόβειου γάλακτος.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και από εμένα.Ισως κάποιες με θυμάστε αφού είχα ζητήσει τη βοήθειά σας από τις πρώτες κιόλας μέρες!Με τη βοήθειά σας κατάφερα να θηλάσω αποκλειστικά μέχρι και χθες που πλέον μπήκαμε στις στερεές τροφές. Για την ακρίβεια φάγαμε μισό αχλάδι. Το μωρό υποψιαζόμαστε ότι έχει αλλεργία αφού έχει εμφανίσει κάποιες φορές αίμα-4,5 μηνών πρώτη φορά- ή μάλλον μια πολύ μικρή υποψία αίματος στα κακά.Εχω κόψει γαλακτοκομικά,(προσέχω και τα κρυμμένα, αλλά π.χ. ψωμί παίρνω από φούρνο), μοσχάρι, αυγό, ξηρούς καρπούς και τελευταία υποψιάζομαι και το ψάρι. Είχα ένα μήνα που δεν είχαμε τίποτα και τον τελευταίο μήνα 3-4 φορές είδα αιματάκι. Όταν πρωτοεμφάνισε το αιματάκι είχε και βλέννες. Μετά όμως όχι και τόσο. Χθες το πρωί είδα μία κουκκιδίτσα, δοκίμασε το αχλάδι και σήμερα έφαγε όλη την κρεμούλα. Σήμερα το βράδυ όμως είχε πάλι μία {σαν "γρατσουνίτσες αίματος" μοιάζουν} και τα κακά του ήταν τελείως αλλιώς.Εμοιαζαν συμπαγή, σαν τροφή μασημένη.Συγγνώμη κορίτσια για τις περιγραφές, αλλά προσπαθώ να καταλάβω τί γίνεται. Γενικά το μωρό είναι μια χαρά, πολύ ήσυχο από την πρώτη μέρα, χωρίς κολικούς, κλάματα κτλ. Και ύπνος το βράδυ 10 ώρες με ένα γεύμα ενδιάμεσα. Κάπου μέσα μου θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει αλλεργία, αλλά πάλι αυτές οι γρατσουνιές αίματος υπάρχουν, όπως υπήρχαν και οι βλέννες.Και στο δέρμα κάποια ελάχιστα μικρά σπυράκια που ενίοτε φουντώνουν για λίγες ώρες και υποχωρούν (1-2 φορές νομίζω.)

Τώρα με το αχλάδι τί να κάνω;;Σκέφτηκα να καθυστερήσω 3-4 μέρες να βάλω το μήλο, για να δω αν σταματήσει το αιματάκι.

Το αίμα εμφανίζεται πάντα έτσι;;

Μέχρι πότε θα του αποκλείω τροφές;;Πότε π.χ. δοκιμάσατε να δείτε εάν έφυγε η αλλεργία;;

Εχουμε από χθες και βουλωμένη μύτη και είμαι να σκάσω...

Vd4Sp3.png

γεια σας και απο μένα!

Η μικρή μου κόρη είναι 9 μηνών και μια φορα οταν ήταν4 μηνων ειχε αιμα στα κακά της. Εχω κόψει τα γαλακτομικα και το αυγό απο τοτε.

Εκτος απο την κρέμα allergy care και τα φρούτα τι αλλο μπορω να της δωσω ? φαγητο τρωει κανονικα.

ευχαριστω!!!

tBTkp3.png

και ο μικρός μας Θοδωρής ήρθε στις 11/04/2011

γεια σας και απο μένα!

Η μικρή μου κόρη είναι 9 μηνών και μια φορα οταν ήταν4 μηνων ειχε αιμα στα κακά της. Εχω κόψει τα γαλακτομικα και το αυγό απο τοτε.

Εκτος απο την κρέμα allergy care και τα φρούτα τι αλλο μπορω να της δωσω ? φαγητο τρωει κανονικα.

ευχαριστω!!!

Καλησπέρα, εγώ δίνω την Sinlac η οποία του αρέσει πολύ, επίσης έδινα και την Humana με μήλο. Η παιδογαστρεντερολόγος όμως κατηγορηματικά μου απαγόρευσε να δίνω δύο διαφορετικές κρέμες...οπότε δίνω μόνο την πρώτη. Συγκεκριμένα το πρωί θηλάζω (αν και όλο το βράδυ δε σταματάω), μετά δίνω φρούτο με έναν κρόκο αυγού βρασμένο μέσα στο φρούτο, το μεσημέρι φαγητό και θηλασμό, το απόγευμα την κρέμα και το βράδυ πάλι φαγητό και θηλασμό. Αυτό το πρόγραμμα έχουμε. Επίσης δίνω και ψωμί με μαρμελάδα που έκανα εγώ όταν δεν ξέρω τι να του δώσω. Γενικά με τόση αποχή δεν ξέρω κι εγώ τι να του δώσω να φάει...περιμένω να δω τον άλλο μήνα που χρονίζει τι αλλαγές θα έχουμε!

Καλησπέρα και από εμένα.Ισως κάποιες με θυμάστε αφού είχα ζητήσει τη βοήθειά σας από τις πρώτες κιόλας μέρες!Με τη βοήθειά σας κατάφερα να θηλάσω αποκλειστικά μέχρι και χθες που πλέον μπήκαμε στις στερεές τροφές. Για την ακρίβεια φάγαμε μισό αχλάδι. Το μωρό υποψιαζόμαστε ότι έχει αλλεργία αφού έχει εμφανίσει κάποιες φορές αίμα-4,5 μηνών πρώτη φορά- ή μάλλον μια πολύ μικρή υποψία αίματος στα κακά.Εχω κόψει γαλακτοκομικά,(προσέχω και τα κρυμμένα, αλλά π.χ. ψωμί παίρνω από φούρνο), μοσχάρι, αυγό, ξηρούς καρπούς και τελευταία υποψιάζομαι και το ψάρι. Είχα ένα μήνα που δεν είχαμε τίποτα και τον τελευταίο μήνα 3-4 φορές είδα αιματάκι. Όταν πρωτοεμφάνισε το αιματάκι είχε και βλέννες. Μετά όμως όχι και τόσο. Χθες το πρωί είδα μία κουκκιδίτσα, δοκίμασε το αχλάδι και σήμερα έφαγε όλη την κρεμούλα. Σήμερα το βράδυ όμως είχε πάλι μία {σαν "γρατσουνίτσες αίματος" μοιάζουν} και τα κακά του ήταν τελείως αλλιώς.Εμοιαζαν συμπαγή, σαν τροφή μασημένη.Συγγνώμη κορίτσια για τις περιγραφές, αλλά προσπαθώ να καταλάβω τί γίνεται. Γενικά το μωρό είναι μια χαρά, πολύ ήσυχο από την πρώτη μέρα, χωρίς κολικούς, κλάματα κτλ. Και ύπνος το βράδυ 10 ώρες με ένα γεύμα ενδιάμεσα. Κάπου μέσα μου θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει αλλεργία, αλλά πάλι αυτές οι γρατσουνιές αίματος υπάρχουν, όπως υπήρχαν και οι βλέννες.Και στο δέρμα κάποια ελάχιστα μικρά σπυράκια που ενίοτε φουντώνουν για λίγες ώρες και υποχωρούν (1-2 φορές νομίζω.)

Τώρα με το αχλάδι τί να κάνω;;Σκέφτηκα να καθυστερήσω 3-4 μέρες να βάλω το μήλο, για να δω αν σταματήσει το αιματάκι.

Το αίμα εμφανίζεται πάντα έτσι;;

Μέχρι πότε θα του αποκλείω τροφές;;Πότε π.χ. δοκιμάσατε να δείτε εάν έφυγε η αλλεργία;;

Εχουμε από χθες και βουλωμένη μύτη και είμαι να σκάσω...

Κορίτσια, να προσθέσω άλλη μια απορία μήπως και ξέρει κάποια κοπέλα;;Υπάρχει περίπτωση κάτι πικάντικο που θα φάω, ή π.χ. τα όσπρια να του ερεθίζουν το εντεράκι και γι αυτό να βγάζει το αιματάκι;;;Πάντως με το αχλάδι εκτός από την πρώτη μέρα που είχε ένα ελάχιστο σημαδάκι, δεν ξαναέβγαλε.Μία κένωση όμως τη μέρα είναι σαν πρασινωπή βλέννα.Αύριο δίνω μήλο.Μήπως έκανα βλακεία που ενώ το μωρό είναι συναχωμένο του άρχισα τις στερεές;;;Μήπως οι βλέννες είναι από εκεί;;Ουφ!!!!!

Vd4Sp3.png

Καλησπέρα, εγώ δίνω την Sinlac η οποία του αρέσει πολύ, επίσης έδινα και την Humana με μήλο. Η παιδογαστρεντερολόγος όμως κατηγορηματικά μου απαγόρευσε να δίνω δύο διαφορετικές κρέμες...οπότε δίνω μόνο την πρώτη. Συγκεκριμένα το πρωί θηλάζω (αν και όλο το βράδυ δε σταματάω), μετά δίνω φρούτο με έναν κρόκο αυγού βρασμένο μέσα στο φρούτο, το μεσημέρι φαγητό και θηλασμό, το απόγευμα την κρέμα και το βράδυ πάλι φαγητό και θηλασμό. Αυτό το πρόγραμμα έχουμε. Επίσης δίνω και ψωμί με μαρμελάδα που έκανα εγώ όταν δεν ξέρω τι να του δώσω. Γενικά με τόση αποχή δεν ξέρω κι εγώ τι να του δώσω να φάει...περιμένω να δω τον άλλο μήνα που χρονίζει τι αλλαγές θα έχουμε!

Ευχαριστώ πολύ! που την βρηκες αυτη τη humana? πρωτη φορα την ακουω

Διαβασα εδω για καποιο δημητριακο κινοα. Θελω να το δοκιμασω αλλα μενω Καρδιτσα και λιγο δυσκολο να το βρω. Ξερετε σε ποιο super το εχουν να στειλω την αδερφη μου που μενει στην Αθηνα ?

tBTkp3.png

και ο μικρός μας Θοδωρής ήρθε στις 11/04/2011

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ! που την βρηκες αυτη τη humana? πρωτη φορα την ακουω

Διαβασα εδω για καποιο δημητριακο κινοα. Θελω να το δοκιμασω αλλα μενω Καρδιτσα και λιγο δυσκολο να το βρω. Ξερετε σε ποιο super το εχουν να στειλω την αδερφη μου που μενει στην Αθηνα ?

Εβελινα θα βρεις σε ολα τα βιολογικα καταστηματα. Και στην καρδιτσα εχει τετοια απο οσο θυμαμαι. Ειναι σαν το ρυζι κ μαγειρευεται οπως αυτο. Για ποιο γευμα το σκεφτεσαι?

Μπορεις να δοκιμασει βιολογικα μουσλι, σε δικο σου γαλα ή σε γαλα βρωμης (επισης σε βιολογικαδικο) ή κ σε νερο, γλυκοπατατα (σε ολα τα μεγαλα σουπερ μαρκετ, αλλιως ζητα απο τον μαναβη σου να σου φερει και υπαρχουν και πολλα αλλα αφου δεν τρωτε μονο γαλακτομικα κ αβγα (καταλαβα καλα?), τοσα πολλα που μπορεις να αντικαταστησεις και το γευμα της κρεμας αν θες!

GwASp3.png

Μια λίστα με καταστήματα βιολογικών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο:

http://www.bionews.gr/framegreece.htm

και για την Αττική:

http://www.bionews.gr/frameathens.htm

Βλέπω κάμποσα καταστήματα στην Καρδίτσα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Εβελινα θα βρεις σε ολα τα βιολογικα καταστηματα. Και στην καρδιτσα εχει τετοια απο οσο θυμαμαι. Ειναι σαν το ρυζι κ μαγειρευεται οπως αυτο. Για ποιο γευμα το σκεφτεσαι?

Μπορεις να δοκιμασει βιολογικα μουσλι, σε δικο σου γαλα ή σε γαλα βρωμης (επισης σε βιολογικαδικο) ή κ σε νερο, γλυκοπατατα (σε ολα τα μεγαλα σουπερ μαρκετ, αλλιως ζητα απο τον μαναβη σου να σου φερει και υπαρχουν και πολλα αλλα αφου δεν τρωτε μονο γαλακτομικα κ αβγα (καταλαβα καλα?), τοσα πολλα που μπορεις να αντικαταστησεις και το γευμα της κρεμας αν θες!

Afrodith η κινοα που αγόρασα εγώ λέει πως μπορει να περιεχει ίχνη από ξηρους καρπους κ αλάτι...

φανταζομαι πως δεν κανει να της την δώσω... εσύ τι κινοα δίνεις???

Επίσης μουσλι μπορώ να δώσω από τωρα?κ αν ναι πως τα φτιαχνεις? τα πολτοποιεις στο μουλτι?

τη γλυκοπατατα η δικια μου τη σιχαινεται:shock:

Το αβοκαντο οταν το τρωει κανει μιαμ μιαμ!!το τσακιζει!!!!

D9kvp2.png?3X2batCM

Afrodith η κινοα που αγόρασα εγώ λέει πως μπορει να περιεχει ίχνη από ξηρους καρπους κ αλάτι...

φανταζομαι πως δεν κανει να της την δώσω... εσύ τι κινοα δίνεις???

Επίσης μουσλι μπορώ να δώσω από τωρα?κ αν ναι πως τα φτιαχνεις? τα πολτοποιεις στο μουλτι?

τη γλυκοπατατα η δικια μου τη σιχαινεται:shock:

Το αβοκαντο οταν το τρωει κανει μιαμ μιαμ!!το τσακιζει!!!!

Εγω δεν του εχω δωσει ακομη δημητριακα ειναι πιο μικρος, σιγα σιγα ομως θα αρχισω να δοκιμαζω.

Μουσλι λεω της Holle to baby muesli που δηλωνει οτι ειναι diary free, και το φτιαχνεις ειτε με δικο σου, ειτε με υποαλλεργικο, ειτε με γαλα βρωμης, σογιας αλλα κ με νερο. Νομιζω το βραζεις λιγο κ γινεται κρεμα. Απο αποψη ηλικιας μπορεις να δωσεις, δοκιμασε το και δες πως θα παει. Δε σου ειχε παρουσιασει θεμα με καποιο απο τα συστατικα του?

Τωρα δεν θυμαμαι την μαρκα απο την κινοα που επαιρνα, αλλα σιγουρα δεν ελεγε για ιχνη. Τις επομενες θα παω να ξαναπαρω για να αρχισω με τον μικρο κ θα σου πω.

Γλυκοπατατα της εδωσες την κοκκινη η την ασπρη? (εγω την ασπρη τωρα την ανακαλυψα κ ειναι σαν να τρως καστανα)

GwASp3.png

Εγω δεν του εχω δωσει ακομη δημητριακα ειναι πιο μικρος, σιγα σιγα ομως θα αρχισω να δοκιμαζω.

Μουσλι λεω της Holle to baby muesli που δηλωνει οτι ειναι diary free, και το φτιαχνεις ειτε με δικο σου, ειτε με υποαλλεργικο, ειτε με γαλα βρωμης, σογιας αλλα κ με νερο. Νομιζω το βραζεις λιγο κ γινεται κρεμα. Απο αποψη ηλικιας μπορεις να δωσεις, δοκιμασε το και δες πως θα παει. Δε σου ειχε παρουσιασει θεμα με καποιο απο τα συστατικα του?

Τωρα δεν θυμαμαι την μαρκα απο την κινοα που επαιρνα, αλλα σιγουρα δεν ελεγε για ιχνη. Τις επομενες θα παω να ξαναπαρω για να αρχισω με τον μικρο κ θα σου πω.

Γλυκοπατατα της εδωσες την κοκκινη η την ασπρη? (εγω την ασπρη τωρα την ανακαλυψα κ ειναι σαν να τρως καστανα)

Ρε (με την καλή έννοια) κορίτσια,

1) Τι είναι η "κινόα";

2) Την γλυκοπατάτα πώς την δίνετε; Σαν φαγητό βρασμένη με κρέας λιωμένη ή σαν φρούτο;

40+mama

ΥΓ. Όσον αφορά στις κρέμες και εμεις της Holle παιρνουμε. Πολύ καλές!

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

Αφροδίτη την άσπρη γλυκοπατάτα που την βρήκες? σε βιολογικάδικο?

εγώ από αυτό που ψωνίζω έχει μονο την κόκκινη και το μωρό δείχνει να μην του αρέσει καθόλου! :(

gwggp2.png ISWTp2.png

Γεια σας!Είμαι νέο μέλος!Διάβασα αυτά που είχατε στείλει πριν 2 χρόνια και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα!Το μωρό μου είναι 9 μηνών και έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα,αυγό,κοτόπουλο,σιτηρά,στη σόγια και στο καλαμπόκι.Εγώ κάνω αυστηρή δίαιτα επειδή θηλάζω.Όσον αφορά τον θηλασμό εσάς τι σας είχαν πει γιατί εμένα με έχουν μπερδέψει οι γιατροί.Άλλοι μου λένε να δώσω υποαλλεργικό γάλα και άλλοι να συνεχίσω τον θηλασμό.

JEN, ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ τις πηρα και πηρα ασπρες γιατι κοκκινες δε βρηκα.

η κινοα ειναι ψετοδημητριακο ,πληρης τροφη και πολυ θρεπτικη. δεν φημιζεται να προκαλει αλλεργιες!

Καντυ, περαστικα σου ευχομαι. Εσυ αποφασιζεις τι θα κανεις με τον θηλασμο, αλλα να ξερεις οτι για τους γιατρους ειναι το πιο ευκολο να προτεινουν διακοπή του, ειδικα αυτοι πουν δεν γνωριζουν απο αλλεργιες. Οι γαστρεντερολογοι παντως, που ειναι πιο σχετικοι, συστηνουν θηλασμο.

ΤΥο μωρο σου εχει αποδεδειγμενη αλλεργια σε ολα αυτα, ή απο αυτα απεχεις προληπτικα?

GwASp3.png

καλησπερα! πριν σας γραψω τα νεα μας να σας θυμισω την περιπτωση μας.θηλαζω αποκλειστικα την 6 μηνων κορουλα μου.τελη σεπτεμβριου εμφανισε αιμα στις κενωσεις τις.απο τοτε κανω αποχη απο γαλακτοκομικα και μοσχαρισιο κρεας.το αιμα συνεχιστηκε.οχι καθε μερα και οχι σε ολες τις κενωσεις.

την προηγουμενη βδομαδα πηγαμε στον παιδογαστρεντερολογο.ο γιατρος,υπερ του θηλασμου,μου ειπε να κοψω ολα τα κρεατα εκτος το κατσικι.μπορω να φαω κατσικι,ψαρι,ζημαρικα,λαχανικα,ρυζι,οσπρια και απο φρουτα μηλο και αχλαδι.στερεες δεν θα ξεκινησουμε ακομα.μας ειπε να κανουμε 3 φορες την εξεταση mayer,δηλαδη 3 εβδομαδες.την πρωτη θα την κανουμε την επομενη δευτερα.αναλογα με τα αποτελεσματα βλεπουμε ποτε θα αρχισουμε την κρεμα sinlac.θελουμε 3 αρνητικα.να σας γραψω τις απορειες/ερωτησεις μου...

1.το μωρο καποιες φορες εχει μουσταρδι κενωσεις και αλλες κιτρινοπρασινες με βλεννες η αιμα.δεν καταλαβαινω,αν εχει αλλεργεια θα ειχε μουσταρδι κακα?

2.φυστικοβουτυρο και ταχινι κανει να φαω?

3.να κανουμε εξεταση αιματος για αναιμια μηπως χρειστει να παρει σιδηρο?

(εγω αρχισα συμπληρωματα σιδηρου και ασβεστιου)

odFi.jpgK9qbp3.png

Γεια σας!Είμαι νέο μέλος!Διάβασα αυτά που είχατε στείλει πριν 2 χρόνια και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα!Το μωρό μου είναι 9 μηνών και έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα,αυγό,κοτόπουλο,σιτηρά,στη σόγια και στο καλαμπόκι.Εγώ κάνω αυστηρή δίαιτα επειδή θηλάζω.Όσον αφορά τον θηλασμό εσάς τι σας είχαν πει γιατί εμένα με έχουν μπερδέψει οι γιατροί.Άλλοι μου λένε να δώσω υποαλλεργικό γάλα και άλλοι να συνεχίσω τον θηλασμό.

γεια σου candy! εμενα και ο παιδιατρος μας και ο παιδογαστρεντερολογος ειναι υπερ του θηλασμου.μαλιστα ο γαστρεντερολογος μου ειπε ολα τα οφελη του θηλασμου και οτι το υποαλλεργικο γαλα ειναι απαισιο στη γευση και πολλα μωρακια αρνουνται να το πιουν κανοντας απεργια πεινας. με αυστηρη διαιτα συνεχιζουμε τον θηλασμο.

odFi.jpgK9qbp3.png

1.το μωρο καποιες φορες εχει μουσταρδι κενωσεις και αλλες κιτρινοπρασινες με βλεννες η αιμα.δεν καταλαβαινω,αν εχει αλλεργεια θα ειχε μουσταρδι κακα?

αν δεν εχει αλλεργια, θα σταματησουν οι βλεννες κ κυριως το αιμα. Πιθανοτατα να γινουν μουσταρδι κ τα κακα του!

αν μπορεις να φας ξηροκαρπια μπορεις κ φυστικοβουτυρο. Ομοια, αν μπορεις σουσαμι, μπορεις κ ταχινι.

Η αναιμια (μικρου βαθμου) απο οτι καταλαβα ψιλοδικαιολογειται σε τετοια ηλικια. γνωμη μου ειναι να αφησεις για λιγο αργοτερα αυτη την εξεταση

Εγω δεν καταλαβα, απο την προηγουμενη βδομαδα, σταματησε το (εμφανες με το ματι) αιμα? αν μπορεις κ το βλεπεις, η μαγιερ δεν εχει νοημα, παντως... θες τρεις αρνητικες απο τη στιγμη που δεν θα βλεπεις πια αιμα.

GwASp3.png

ξεχασα να πω οτι ο γαστρεντερολογος μας ειπε οτι τον ιανουριο θα κανουμε εισαγωγη για μια μερα για εξετασεις.

εγω τρωω μαυρο σιταρι,μπορει να πειραξει?

odFi.jpgK9qbp3.png

αν δεν εχει αλλεργια, θα σταματησουν οι βλεννες κ κυριως το αιμα. Πιθανοτατα να γινουν μουσταρδι κ τα κακα του!

αν μπορεις να φας ξηροκαρπια μπορεις κ φυστικοβουτυρο. Ομοια, αν μπορεις σουσαμι, μπορεις κ ταχινι.

Η αναιμια (μικρου βαθμου) απο οτι καταλαβα ψιλοδικαιολογειται σε τετοια ηλικια. γνωμη μου ειναι να αφησεις για λιγο αργοτερα αυτη την εξεταση

Εγω δεν καταλαβα, απο την προηγουμενη βδομαδα, σταματησε το (εμφανες με το ματι) αιμα? αν μπορεις κ το βλεπεις, η μαγιερ δεν εχει νοημα, παντως... θες τρεις αρνητικες απο τη στιγμη που δεν θα βλεπεις πια αιμα.

σταματησε το αιμα για λιγες μερες και μετα ξαναεκανε.απο την προηγουμενη τριτη εκανε 2-3 φορες αιμα και 1 ροζ βλεννες.ο γιατρος μας ειπε οτι το αιαμ δεν φαινεται παντα.μπορει δηλαδη να εχει και να μην το βλεπω,το ιδιο μου ειχε πει και ο μικροβιολογος.

odFi.jpgK9qbp3.png

γεια σου candy! εμενα και ο παιδιατρος μας και ο παιδογαστρεντερολογος ειναι υπερ του θηλασμου.μαλιστα ο γαστρεντερολογος μου ειπε ολα τα οφελη του θηλασμου και οτι το υποαλλεργικο γαλα ειναι απαισιο στη γευση και πολλα μωρακια αρνουνται να το πιουν κανοντας απεργια πεινας. με αυστηρη διαιτα συνεχιζουμε τον θηλασμο.

Ειδικά τα μωρά μεγάλης ηλικίας αποκλείεται να πιούνε αυτό το γάλα!

Σε μωρά με αλλεργία στο αγελαδινό προτείνεται η συνέχιση του θηλασμού για όσο το δυνατό περισσότερο, τουλάχιστον 2 χρόνια για να καλύπονται οι ανάγκες του παιδιού σε γάλα. Αυτή είναι η μόνη επιστημονική άποψη.

Αυτοί που σου λένε να δώσεις υποαλλεργικό γάλα με ποια λογική σου το προτείνουν; Επιστημονικά δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα, απλά θα με ενδιέφερε η προσωπική τους προσέγγιση, να μάθω πώς σκέφτονται.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...