Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Καλησπερα, θα ηθελα την βοηθεια σας, θηλαζω αποκλειστικα το τριτο μου παιδακι , εδω και ενα μηνα περιπου εχω δει περιπου 8 φορες αιμα κουκιδες και σαν τριχουλες στα κακα του. τα κακα του ειναι τις περισσοτερες φορες κιτρινα με σπορακια αλλες καποιες φορες εχουν πρασινοκιτρινη χροια.Απο θεμα βαρους και αναπτυξης ειναι πολυ καλος. Η παιδιατρος μου με συμβουλευσε να περιορισω τα γαλακτομικα για αρχη σε 1-2 μεριδες την ημερα και να δω πως θα παει. Η αληθεια ειναι πως το διαιτολογιο μου περιλαμβανει αρκετα γαλακτομικα μιας και μου αρεσουν πολυ.Θελω την συμβουλη σας για το αν θα πρεπει να τα κοψω εντελως. Επισης θελω να αναφερω πως καπνιζω γυρω στα 6 τσιγαρα την ημερα δυστυχως και αναρωτιεμαι αν αυτα επιβαρυνουν την κατασταση οσον αφορα την αλλεργια. εχω στεναχωρηθει πολυ και δεν θελω να σταματησω να θηλαζω το μωρακι μου απο την αλλη νιωθω οτι του κανω κακο καθε φορα που τρωω γαλακτομικα η καπνιζω.

kEnBp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δηλαδή ο γιατρός πιστεύει ότι με την εξέταση κοπράνων (που συνήθως γίνεται και για να ανιχνεύσει αίμα που δεν είναι ορατό με το μάτι) δεν ανιχνεύθηκε η αιμορραγία;

Συγνώμη που ρωτώ τόσα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την προσέγγιση του γιατρού.

Από όσο γνωρίζω υπάρχουν αναιμίες χωρίς αιμορραγίες.

κατι τετοιο μου ειπε οτι ισως επρεπε να ειχα κανει περισσοτερες μαγιερ.απλα εγω τρα της δοκιμαζω το πορτοκαλι και τα κακα αρχισαν ηδη να σφιγγουν αλλα μου φαινονται πρασινα και φοβαμαι μηπως ξεκινησε να την πειραζει.

Καλησπερα, θα ηθελα την βοηθεια σας, θηλαζω αποκλειστικα το τριτο μου παιδακι , εδω και ενα μηνα περιπου εχω δει περιπου 8 φορες αιμα κουκιδες και σαν τριχουλες στα κακα του. τα κακα του ειναι τις περισσοτερες φορες κιτρινα με σπορακια αλλες καποιες φορες εχουν πρασινοκιτρινη χροια.Απο θεμα βαρους και αναπτυξης ειναι πολυ καλος. Η παιδιατρος μου με συμβουλευσε να περιορισω τα γαλακτομικα για αρχη σε 1-2 μεριδες την ημερα και να δω πως θα παει. Η αληθεια ειναι πως το διαιτολογιο μου περιλαμβανει αρκετα γαλακτομικα μιας και μου αρεσουν πολυ.Θελω την συμβουλη σας για το αν θα πρεπει να τα κοψω εντελως. Επισης θελω να αναφερω πως καπνιζω γυρω στα 6 τσιγαρα την ημερα δυστυχως και αναρωτιεμαι αν αυτα επιβαρυνουν την κατασταση οσον αφορα την αλλεργια. εχω στεναχωρηθει πολυ και δεν θελω να σταματησω να θηλαζω το μωρακι μου απο την αλλη νιωθω οτι του κανω κακο καθε φορα που τρωω γαλακτομικα η καπνιζω.

Νομιζω οτι θα πρεπει να κοψεις εντελως τα γαλακτοκομικα.Βεβαια το αιμα κανει να σταματησει περιπου 4 εβδομαδες.

Επειδή υπάρχει αίμα είναι καλό να κόψεις τα γαλακτοκομικά για ένα μήνα. Μετά μπορείς να προσθέσεις πρόβειο και κατσικισιο γάλα και τα προϊόντα τους αλλά μην υπερβαίνεις τις 1-2 μερίδες τη μέρα.

Το κάπνισμα δεν σχετίζεται με το αίμα στα κακά.

Την αιμοραγία πρέπει να την αντιμετωπίσεις γιατί μπορεί να προκαλέσει αναιμία αν διαρκέσει πολύ.

Afrodite είσαι ικανοποιημένη από την ομοιοπαθητική θεραπεία? Αν δεν κάνω λάθος (επειδή έχω διαβάσει όλα τα ποστ για αλλεγία σε μωρό που θηλάζει) έκανες την ίδια θεραπεία και στην κόρη σου. Το ξεπέρασε τελικά με την ομοιπαθητική? Θα μπορούσες να μου στείλεις σε πμ τα στοιχεία του ομοιπαθητικού παιδίατρου που σας παρακολουθεί?

Καλή επιτυχία με τις εξετάσεις και τη θεραπεία του μπέμπη.

Ναι και στην κορη μου εκανα ομοιοπαθητικη και πιστευω οτι βοηθησε παρα πολυ. Οι "θωμαδες" ομως της οικογενειας δεν θελουν να το παραδεχτουν και λενε οτι ισως συνεπεσε με την εισαγωγη των στερεων κτλ. Η κορη ξεκινησε ομοιοπαθητικη μαζι με την ληψη σιδηρου (ειχε φεριττινη 2), αλλα το σιδηρο την πειραζε. οταν το σταματησε κ πηρε δυο νεες καψουλες, περιπου 14 μηνων τοτε, και ενω δεν ετρωγε τιποτα μετα τις καψουλες αρχισε να τρωει. σε λιγες μερες σταματησε κ το αιμα. Τωαρ αν την δουλεια την εκαναν οι καψουλες ή τα στερεα δε ξερω...

Τωρα με τον μικρο οσο δεν ετρωγα γαλακτοκομικα πηαγαιναν καλυτερα τα πραματα, αλλα τους τελευταιους μηνες η αποχη απο τα γαλακτοκομικα δεν αρκουσε κ εκανε παλι αιματακι. Ξεκινησαμε την πεμπτη ππυ μας περασε ομοιοπαθητικη δοκιμαστικα κ τα κακα του εχουν αλλαξει υφη, εγιναν πιο πηχτα κ πιο σκουρα (δεν εχει ξεκινησει ακομα να τρωει στερεα). Βεβαια το σαββατο ειχε παλι αιματακι, αλλα εφαγα κ γω κακαο.

Τα ραστ στις εξετασεις βγηκαν φυσικα αρνητικα, αλλα χαμηλα βγηκαν κ τα ηωσινοφιλα.... Σημερα θα τα στειλω στη γιατρο για να μου πει πως να συνεχισουμε. Βεβαια εχει σχετικα χαμηλη φερριτινη (13,6) αλλα ειναι μικρος ακομα κ δικαιολογειται.

Την συγκεκριμενη γιατρο την εχω συστησει σε πολλες μαμαδες απο δω μεσα που μου τη ζητησαν με πμ. Εχει παει καμια σας?

Σου στελνω πμ.

GwASp3.png

Διαφημίσεις

αφροδιτη αν θελεις στειλε μου πιο πολλές λεπτομέρειες..

αν κ γενικά φτου-φτου πάμε καλα..

τις εχω δωσει μονο κοτοπουλο καροτο πατατα αχλάδι. εγω απέχω μονο από γαλακτοκομικα κ όλα φαινονται καλά προς το παρον!!

Α! για τις λιχούδες μαμαδες σαν εμένα που απέχουν μονο από γαλακτοκομικά το ζαχαροπλαστείο fresh έχει γλυκά για ατομα αλλεργικα στο γάλα!!!!

Μιαμμμμ εφαγα τελειο μπραουνις κ λεμον πάϊ!!!!!!!

D9kvp2.png?3X2batCM

Yioupi μου να σε φιλησω!!!!!! Η διατροφη μου στηριζοταν 90% στα γαλακτοκομικα και εχω δυσκολευτει τωρα που τα περιορισα τοσο πολυ λογω ΓΟΠ της μικρης μου....Βουρ για fresh!!!!!

Καλησπέρα Αγλαϊα. Απέχω από όλα τα γαλακτοκομικά εδώ και 2 εβδομάδες. Επίσης περίπου ένα μήνα εφαρμόζω το μοτίβο να δίνω το ίδιο στήθος κάθε δύο γεύματα (στην αρχή τρίωρο και τώρα τετράωρο) και όντως έχει ισορροπήσει η παραγωγή. Ο μπέμπης βάζει βάρος και βρέχει πάνω από 10 πάνες τη μέρα (γεννήθηκε 08/09 3550 και σήμερα 27/10 ήταν 5440).

Με έβαλε σε σκέψεις η πρόταση του γιατρού να δώσω fenistil (αν και τα συμπτώματα συνάδουν με αυτά μιας αλλεργίας)...από την άλλη, το Σάββατο έφαγα για πρώτη φορά από τη γέννηση του παιδιού κοτόπουλο, στο οποίο και έχει αλλεργία ο πατέρας μου. Θεωρείς ότι μπορεί να γίνει συσχετισμός;

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!

Εγω κοριτσια καπως τα καταφερα με τη διαιτα (οσες θυμουνται εχουμε ΓΟΠ και ειπα να περιορισω τα γαλακτοκομικα), της δινω ενα στηθος τη φορα, αλλα το τριωρο δεν το ακουμπαμε με τιποτα! Κι εχω και πολυ γαλα να φανταστειτε, πιδακες! Εχθες το απογευμα επειδη κοιμηθηκε 4ωρο κατα λαθος, επαθε πλακα και ηθελε μετα να την ταιζω ανα μια ωρα μεχρι το βραδυ....μιλαμε για σπαρακτικο κλαμα, ουτε αγκαλια ουτε πιπιλα ουτε τιποτα...και να πνιγεται με τα σαλια της...δραμα η κατασταση. Εμενα αντε να περιμενει 2 ωρες την ημερα και να κανει το πολυ 2 4ωρα τις βραδινες ωρες.

Εγω κοριτσια καπως τα καταφερα με τη διαιτα (οσες θυμουνται εχουμε ΓΟΠ και ειπα να περιορισω τα γαλακτοκομικα), της δινω ενα στηθος τη φορα, αλλα το τριωρο δεν το ακουμπαμε με τιποτα! Κι εχω και πολυ γαλα να φανταστειτε, πιδακες! Εχθες το απογευμα επειδη κοιμηθηκε 4ωρο κατα λαθος, επαθε πλακα και ηθελε μετα να την ταιζω ανα μια ωρα μεχρι το βραδυ....μιλαμε για σπαρακτικο κλαμα, ουτε αγκαλια ουτε πιπιλα ουτε τιποτα...και να πνιγεται με τα σαλια της...δραμα η κατασταση. Εμενα αντε να περιμενει 2 ωρες την ημερα και να κανει το πολυ 2 4ωρα τις βραδινες ωρες.

Τι εννοείς "το τριωρο δεν το ακουμπαμε με τιποτα";

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Τι εννοείς "το τριωρο δεν το ακουμπαμε με τιποτα";

Εννοω οτι ποτε δεν περιμενει τοση ωρα για να ξαναφαει. Ολη μερα, αν ειναι ξυπνια θελει να φαει μετα απο 1,5 ωρα, ενω αν κοιμαται ξυπναει μετα απο 2 ωρες και χαλαει τον κοσμο για να φαει. Ισως το βραδυ να κοιμηθει κανενα 3-4ωρο και τοτε τρωει πιο μετα. Ομως νιωθει τοση πεινα που τρωει ατσαλα.

Διαφημίσεις

αχ! και εμείς ποτέ δε φτάσαμε το 3ωρο. Μάλιστα όταν κοιμάται 2 ώρες τρέχω να δω αν έχει πάθει τίποτα.

Αφροδίτη μου υπομονή , το ξέρουμε και οι δυο οτι θα περάσει. Εγω πήγα την προηγούμενη εβδομάδα στη γιατρό γιατί η μικρή μου έκανε μια κένωση όλο ροζ βλέννες. Στην πρώτη δεν είχα δει ποτέ κάτι τετοιο, τη στιγμή μάλιστα που απέχω από τα γαλακτοκομικά. Καταλήξαμε να κοψω και τα αυγα και ξηρούς καρπούς . Μου είπε να τρωω μοσχαρι αλλα εγω αν δε φτάσει τουλάχιστον 6 μηνών δεν πρόκειται να φάω ούτε ψάρι , ούτε σοκολάτα !!!

Το περίεργο είναι οτι μου είπε να της αρχίσω στερεές τροφές από 5,5 μηνών !! στη Θεοδώρα μου έγινε 7 για να το ξεκινήσουμε !!!

Τέλος πάντων , εμεις δεν έχουμε κάνει εξετάσεις αλλα αυτό πόυ έχω να πω είναι οτι στη δική μας περίπτωση σημαντικό ρόλο παίξαν τα εμβόλια και προσπαθώ να δω το θέμα της υπερπαραγωγής που και πάλι έχω φτάσει στα 4-5ωρα από το ένα στήθος και δεν έχω δει αλλαγή.

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Καλησπέρα κορίτσια, καλησπέρα Αγλαϊα, ελπίζω να είστε καλά. Έχω μήνες να μπω στο φόρουμ και γενικά λόγω έλλειψης χρόνου δεν κατάφερνα να διαβάζω νέα σας συχνά. Πολλές φορές χρειάστηκα τη βοήθεια της Αγλαίας με τους κολικούς που περάσαμε και τις δυσκολίες του θηλασμού...ευτυχώς η βοήθειά της έγινε αιτία να θηλάζω ακόμη το 10 μηνών αγοράκι μου, που προχθές ανακαλύψαμε ότι τελικά έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και σε όλα τα παράγωγα...ναι δυστυχώς τόσο αργά. Εγώ συνεχώς το είχα στο μυαλό μου αλλά ο παιδίατρος μου έλεγε ότι δεν είναι αλλεργία. Βασικά ποτέ δεν είδα αίμα στο κακά του, είχε μια ελαφριά δερματίτιδα όταν του έδωσα κάποιες φορές κρέμα βανίλια και από τους κολικούς οι οποίοι τράβηξαν σχεδόν έξι μήνες...και το γεγονός ότι ακόμη δεν κοιμάται τα βράδια. Κυρίως αυτό, τον έβλεπα που τα βράδια ήταν ανήσυχος, ξυπνούσε συνεχώς, θήλαζε και κάποιες φορές είχε και αέρια. Ε τη μια έλεγα κρύωσε, την άλλη τα δόντια, η συνήθεια...τελικά τα πήρα και πήγα μόνη μου και του έκανα rast test και βγήκε θετικό! Έχω 20 μέρες που από μόνη κάνω αποχή από όλα τα γαλακτοκομικά αλλά έχω πελαγώσει...μέχρι το ραντεβού με τον γαστρεντερολόγο. Δεν ξέρω αν πρέπει να κόψω και άλλα όπως αβγά, χοιρινό κλπ. Υπάρχει περίπτωση ο ύπνος του να επηρεάζεται από αυτή την αλλεργία? Στους δέκα μηνες έχει κοιμηθεί μια φορά μόνο 6 ώρες, γενικά ξυπνάει συνέχεια, ακόμη και ανα μισάωρα. Ευχαριστώ και σόρυ για το μεγάλο ποστ.

Αλίκη κόψε όλα τα ύποπτα αλλεργιογονα τροφιμα για ενα μηνα και μετα εισηγαγε τα σιγα σιγα ανα βδομαδα το λιγότερο.

Τα υποπτα αλλεργιογονα εκτος απο τα γαλακτοκομικά ειναι αυγο, ψαρι, χοιρινο, ντοματα, μοσχαρισιο, γλουτένη (δημητριακα), ξηροί καρποί, κακάο, φράουλα και γενικά οτι παρατηρήσεις οτι τον ενοχλεί. Αν εχεις ραντεβου με γαστρεντερολογο αυτος λογικα θα σου δωσει ενα αυστηρο διαιτολογιο που να τα αποκλειει ολα αυτα.

gwggp2.png ISWTp2.png

εγω παλι θα προτεινα να μην καψεις τιποτε αλλο περα απο τα γαλακτοκομικα αν δεν δεις καποιο "κακο" σημαδι. Δες την γαστρενετερολογο κ αυτη θα σε συμβουλεψει. Εχεις δει καμια διαφορα τις τελευταιες μερες? Να σου πω την αληθεια εισαι η πρωτη που τα ραστ της βγαινουν θετικα, ισως να ειναι και θεμα ηλικιας, ισως να ειναι κ διαφορετικo "ειδος" αλλεργιας. παντως ειναι πολυ θετικο οτι το παιδι δεν αντιρδουσε πολυ εντονα στο αγελαδινο το οποιο εφαγε κ απευθειας, ε?

Επισης ο υπνος δεν νομιζω οτι απο μονος του ειναι σημαδι αλλεργιας... δυστυχως πολλα παιδια ξυπνανε συχνα μεσα στη νυχτα, αυτο αρχιζει και στρωνει μετα τον χρονο ή κ μερικες φορες κοντα στα δυο (μη σε απογοητευω ομως, ισως στη δικη σας περιπτωση στρωσει τωρα με την αποχη).

GwASp3.png

Ευχαριστώ, έκλεισα ραντεβού την Παρασκευή οπότε θα περιμένω οδηγίες και θα σας πω τι θα μου πει η γαστρεντερολόγος να κάνω. Το rast πάντως βγήκε πολύ αυξημένο και για την ακρίβεια η ολική IgE βγήκε 280 με φυσιολογικές τιμές μικρότερες του 10 για την ηλικία του. Τι να πω...θα δούμε. Πάντως έντονα συμπτώματα δεν είχε όχι...απλά κάποιες κοκκινίλες που και που.

Διαφημίσεις

αλικη μην αγχωνεσαι! οι αλλεργίες σ΄αυτην την ηλικια ξεπερνιονται συνήθως.

και εγώ συμφωνω να μη κοψεις τιποτε αλλο και να δεις εν καιρο.

μπορεί τόσο καιρό με την αλλεργια να ειχε δυσφορία και να μη κοιμόταν το μωρό αλλα μπορεί και απλα να είναι ο τύπος του παιδιού τετοιος.

δε θελω να σε απογοητευσω αλλα ακομα και τωρα η μεγαλη μου ξυπναει στο 5ωρο τη νυχτα.

Α! προσεχε πολυ τις συσκευασιες γιατι πολλα προιοντα που δε περιμένεις περιέχουν γαλακτοκομικά!

φιλια

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Καλησπέρα. Μήπως ξέρει κάποια μαμά (ή μήπως έχει εμπειρία) αν το μαρούλι μπορεί να προκαλέσει αλλεργία. Βάζω στην χορτόσουπα της κόρης μου λίγο μαρούλι για να αποφύγουμε την δυσκοιλιότητα. Επίσης της έδωσα πρώτη φορά και κίτρινη κολοκύθα που υποτίθεται ότι είναι υποαλλεργική τροφή. Δεν ξερω αν πρέπει να το αξιολογήσω πάντως σήμερα τα κακά της ήταν πολλά και πρασινωπά και με ελάχιστες ίσως βλένες (λέω ισως γιατί δεν είμαι απολύτως σίγουρη). Συγνώμη για την αναλυτική περιγραφή αλλά δεν ξέρω πως να το αξιολογήσω. Να θεωρήσω ότι την πείραξε κάτι ή να θεωρήσω πως ήταν μια φυσιολογική κένωση? Μήπως έχει κάποια από σας εμπειρία με αλλεργία στην κίτρινη κολοκύθα?

Λοιπόν εγώ σήμερα πήγα στο γιατρό και μας διαβεβαίωσε οτι υπάρχει αλλεργία και μάλιστα έντονη...το μοσχάρι είναι το πιο επικίνδυνο και φυσικά τα γαλακτοκομικά όλα...κομμένα όλα για ένα χρόνο. Απλά δεν μου είπε να προσέχω άλλες τροφές...είπε να μη στερηθώ τίποτα από τα υπόλοιπα. Τη ρώτησα για προιοντα που μπορεί να περιέχουν ίχνη απο γάλα και μου είπε να τα τρώω. Η κουβερτούρα για παράδειγμα. Το θέμα είναι να περάσει! Και να μη μείνει κάποιο πρόβλημα, πχ άσθμα κλπ.αυτό με αγχώνει πολύ!

Λοιπόν εγώ σήμερα πήγα στο γιατρό και μας διαβεβαίωσε οτι υπάρχει αλλεργία και μάλιστα έντονη...το μοσχάρι είναι το πιο επικίνδυνο και φυσικά τα γαλακτοκομικά όλα...κομμένα όλα για ένα χρόνο. Απλά δεν μου είπε να προσέχω άλλες τροφές...είπε να μη στερηθώ τίποτα από τα υπόλοιπα. Τη ρώτησα για προιοντα που μπορεί να περιέχουν ίχνη απο γάλα και μου είπε να τα τρώω. Η κουβερτούρα για παράδειγμα. Το θέμα είναι να περάσει! Και να μη μείνει κάποιο πρόβλημα, πχ άσθμα κλπ.αυτό με αγχώνει πολύ!

Καλησπερα

σε τι γιατρο πηγες? και τι εξετασεις εκανε για να κανει τετοια διαγνωση?

Επειδη μας ειπαν ολοι οτι το rast σε αυτη την ηλικια (ειμαστε 2,5 μηνων) δεν ειναι αξιοπιστο, ηθελα να ρωτησω αν βγει θετικο, τοτε εχει αλλεργια το μωρο, απλα μπορει να βγει αρνητικο κι ας εχει, ή αυτο σημαινει οτι και θετικο να βγει μπορει να ειναι λαθος?

Επειδη μας ειπαν ολοι οτι το rast σε αυτη την ηλικια (ειμαστε 2,5 μηνων) δεν ειναι αξιοπιστο, ηθελα να ρωτησω αν βγει θετικο, τοτε εχει αλλεργια το μωρο, απλα μπορει να βγει αρνητικο κι ας εχει, ή αυτο σημαινει οτι και θετικο να βγει μπορει να ειναι λαθος?

αν βγει θετικο, ειναι θετικο! Το αρνητικο δεν ειναι αξιοπιστο!

εμει παμε πολυ καλα. Απο την μερα που πηρε τα ομοιοπαθητικα (πεμπτη κ παρασκευη), εκανε μια φορα αιμα την επομενη κ απο τοτε δεν ξανακανε κ τα κακα του βελτιωθηκαν παρα πολυ. καναμε τρεις μαγιερ κ οι τρεις αρνητικες αυτη την εβδομαδα! σημερα εφαγα μοσχαρι, δεν ειχα διαπιστωσει αν τον πειραζει ή οχι για να δω. Στον ιδιο ξεκινησα κ του δινω αχλαδι. απο τοτε σταματησε να κανει κ πολλες φορες τη μερα κακα, κανει μονο μια (χτες καθολου). φανταζομαι εινα φυσιολογικο με την εισαγωγη στερεων αν αλλαζει ο μεταβολισμος, ε?

GwASp3.png

Πήγα σε παιδοαλλεργιολόγο χωρίς εξετάσεις και από τα συμπτώματα μου είπε οτι λογικά έχει, κατόπιν έκανα ραστ τεστ θετικότατο και πήγα σε παιδογαστρεντερολόγο όπου και με διαβεβαίωσε...το θέμα είναι ότι σήμερα έδωσα αρνί και γέμισε κοκκινίλες! Θα σκάσω δε ξέρω τι να κάνω...μέχρι τώρα δεν μου το έκανε και σήμερα πολύ πραγματικά είναι να σκας! Το σκέφτομαι για ομοιοπαθητική και όλοι μου λένε ότι πολύ μπλέκομαι και πολύ τα μπερδεύω κλπ κλπ. Ήδη του έχω κάνει 2 φορές ομοιοπαθητική για τους κολικούς χωρίς ιδιάιτερη επιτυχία προφανώς όμως και λόγω της αλλεργίας! Πέστε μου τη γνώμη σας...

Αλίκη γεια σου. Εγώ δεν έχω εμπειρία με ομοιοπαθητική οπότε δε μπορώ να σου πω τη γνώμη μου, αλλά ξέρω πως άλλες μαμάδες έχουν δοκιμάσει την ομοιοπαθητική και είναι ευχαριστημένες.

Αρνί του έδινες για αρκετό καιρό και τώρα τον πείραξε πρώτη φορά ή τώρα έδωσες πρώτη φορά? Πάντως aπό όσο ξέρω μπορεί να έχει αλλεργική αντίδραση σε κάτι μετά απο καιρό... έχει να κάνει με το πόσο καιρό χρειάζεται ο οργανισμός να "φορτιστεί" από την τροφή αυτή (έτσι μου το είχε δικαιολογήσει ένας παιδίατρος).

Και η δική μου κόρη έχει αλλεργία (το διαπιστώσαμε από αίμα στα κακά όταν ήταν 4 μηνών) και είναι τώρα 8+1/2 μηνών. Δεν έχουμε κάνει ραστ αλλά τα IgE είχε βγει αρνητικό. Εώς τώρα από κρέας τρώμε μόνο κοτόπουλο και σκεφτόμουν να της ξεκινήσω κατσικάκι (αλλά δεν είναι πολύ παχύ και βαρύ κρέας?). Ο ύπνος της είναι χάλια, ξυπνάει παρα πολλές φορές το βράδυ τρώει λίγο και ξανακοιμάται. Δεν είμαι σίγουρη αν αυτό οφείλεται στην αλλεργία της. Τον τελευταίο καιρό (περίπου 2 μήνες) δεν έχουμε δείγματα αλλεργίας (αιματάκι δηλαδή) αλλά παρόλα αυτά ο ύπνος της είναι χάλια. Είμαι και γω πολύ προβληματισμένη σε αυτό το θέμα. Θα ήθελα να μπορούσα να καταλάβω αν ο άστατος ύπνος της οφείλεται στην αλλεργία ή είναι απλά θέμα συνήθειας και παιδιού.

Babylove καλησπέρα, το ξέρω πως κάποιοι βρήκαν λύση στην ομοιοπαθητική γι αυτό το σκεφτόμουν κι εγώ...απλά αποφάσισα τελικά ότι ίσως θα είναι καλύτερα να εμπιστευτώ τη γιατρό μου και να μην κάθομαι να σκάω με χίλιες γνώμες. Το θέμα είναι να κάνω το καλύτερο για το παιδί μου, στην τελική ούτε φάρμακα δίνω ούτε κάτι κακό κάνω, θηλάζω όσο μπορώ και απλά στερούμαστε κάποια τρόφιμα που στην τελική δε ξέρω και κατα πόσο καλό θα του έκαναν ούτως ή άλλως.

Σε ό,τι αφορά τον ύπνο δυστυχώς θα σου πω οτι η γαστρεντερολλόγος μου διαβεβαίωσε ότι ότι ο λόγος που το παιδί μου δεν κοιμόταν και ξυπνούσε συνέχεια είναι η αλλεργία του. 100%. Εγώ το πίστευα αλλά κανά δυό άλλοι γιατροί έλεγαν ότι πεινάει, ότι είναι η ιδιοσυγκρασία του τέτοια κλπ...ούτε καν να μου πουν μήπως το παιδί έχει αλλεργία! Συγκεκριμένα όμως μου είπε πως αν σε ένα μήνα με κομμένα τα γαλακτοκομικά και κυρίως το μοσχάρι δε συνέλθει ο ύπνος του θα πάμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Έχω ακόμη μισό μήνα στη διάθεση μου, απλά να σου πω ότι πρώτη φορά πριν από μέρες ξύπνησε μέσα σε 9 ώρες 2 φορές, συνήθως ξυπνούσε κάθε μισή με μία ώρα, σπάνια 2ωρό και σπανιότατα 3ωρο, ειδικά μετα τις 5-6 τα ξημερώματα...10 μήνες έχω να κοιμηθώ φυσιολογικά. Το θέμα είναι οτι εμένα δεν παρουσίασε ποτέ αίμα, δεν είδα τουλάχιστον εγώ ποτέ, και έβαζε κανονικά ύψος και βάρος, οπότε δεν πήγε ο νους μου στην αλλεργία...και το ανακάλυψα 10 μηνών...δυστυχώς.

Όσο για το αρνί έδινα γύρω στις δύο εβδομάδες, ναι είναι αρκετά παχύ αλλά καλύτερα για να αρχίσει να χορταίνει κιόλας,απλά προσπαθείς να δίνεις χωρίς λίπος, μπούτι κλπ. Αλλεργία μου έκανε μια φορά ξαφνικά και μίλησα με τη γαστρεντερολλόγο η οποία μου είπε πως θα του το ξαναδοκιμάσω μετά από λίγες μέρες...της είπα ότι έβγαλε εξανθήματα τα οποία υποχώρησαν μετά από 20-30 λεπτά και είχε φαγούρα και γκρίνια, μου είπε ότι οτιδήποτε υποχωρεί δεν το φοβόμαστε! Τι να πω...εσύ θηλάζεις φαντάζομαι ε? Εγώ έχω αρχίσει να αγχώνομαι με το θέμα του θηλασμού, αρχίζω να βλέπω αισθητή μείωση, ειδικα στο ένα στήθος και δε ξέρω πως να αυξήσω την παραγωγή. Αν είχα λίγο γάλα παραπάνω ειδικά το βράδυ ίσως κοιμόταν και καλύτερα.

Babylove καλησπέρα, το ξέρω πως κάποιοι βρήκαν λύση στην ομοιοπαθητική γι αυτό το σκεφτόμουν κι εγώ...απλά αποφάσισα τελικά ότι ίσως θα είναι καλύτερα να εμπιστευτώ τη γιατρό μου και να μην κάθομαι να σκάω με χίλιες γνώμες. Το θέμα είναι να κάνω το καλύτερο για το παιδί μου, στην τελική ούτε φάρμακα δίνω ούτε κάτι κακό κάνω, θηλάζω όσο μπορώ και απλά στερούμαστε κάποια τρόφιμα που στην τελική δε ξέρω και κατα πόσο καλό θα του έκαναν ούτως ή άλλως.

Καλησπέρα Αλίκη. Και γω σκεφτόμουν να στραφώ στην ομοιοπαθητική αλλά επειδή είχα δει 2 παιδογαστρεντερολόγους (και είχα αλλάξει και παιδίατρο λόγω της αλλεργίας) είπα να μην μπερδευτώ άλλο και τελικα ακολούθησα τις συμβουλές της παιδιάτορυ μου, από την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένη. Πριν λίγο καιρό μάλιστα σκεφτόμουν και πάλι την ιδέα της ομοιοπαθητικής γιατί εδώ και αρκετό καιρό το μωρό είναι καλά (δεν έχει αιματάκι) οπότε θέλω να αρχίσω να βάζω μερικά πράγματα στη διατροφή μου, αλλά στη φάση που είμαστε τώρα μάλλον η ομοιπαθητική δε θα μας βοηθούσε καθόλου.

Σε ό,τι αφορά τον ύπνο δυστυχώς θα σου πω οτι η γαστρεντερολλόγος μου διαβεβαίωσε ότι ότι ο λόγος που το παιδί μου δεν κοιμόταν και ξυπνούσε συνέχεια είναι η αλλεργία του. 100%. Εγώ το πίστευα αλλά κανά δυό άλλοι γιατροί έλεγαν ότι πεινάει, ότι είναι η ιδιοσυγκρασία του τέτοια κλπ...ούτε καν να μου πουν μήπως το παιδί έχει αλλεργία! Συγκεκριμένα όμως μου είπε πως αν σε ένα μήνα με κομμένα τα γαλακτοκομικά και κυρίως το μοσχάρι δε συνέλθει ο ύπνος του θα πάμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Έχω ακόμη μισό μήνα στη διάθεση μου, απλά να σου πω ότι πρώτη φορά πριν από μέρες ξύπνησε μέσα σε 9 ώρες 2 φορές, συνήθως ξυπνούσε κάθε μισή με μία ώρα, σπάνια 2ωρό και σπανιότατα 3ωρο, ειδικά μετα τις 5-6 τα ξημερώματα...10 μήνες έχω να κοιμηθώ φυσιολογικά. Το θέμα είναι οτι εμένα δεν παρουσίασε ποτέ αίμα, δεν είδα τουλάχιστον εγώ ποτέ, και έβαζε κανονικά ύψος και βάρος, οπότε δεν πήγε ο νους μου στην αλλεργία...και το ανακάλυψα 10 μηνών...δυστυχώς.

Τι εξετάσεις θα κάνετε άμα δεν βελτιωθέι ο ύπνος του? Εγώ εδώ και 5 σχεδόν μήνες απέχω από όλα τα γαλακτομικά (αγελαδινά, κατσικίσια, πρόβεια) και πολλές άλλες τροφές (σόγια, χοιρινό, ντομάτα, εσπερειδοειδή, όσπρια, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, ακτινίδια, φράουλες.... ) και ο ύπνος της όχι απλώς δε στρώνει αλλα όλο και χειροτερεύει. Στις αρχές που ανακαλύψαμε την αλλεργία είχε φτάσει να κοιμάται 5-6 ώρες συνεχόμενα. Όσο περνούσε ο καιρός αυτό άλλαζε και τώρα ξυπνάει πάνω από 5 φορές στο δεκάωρο (κάθε μισή, μία μιάμιση ώρα ανάλογα). Εγώ δεν κοιμάμαι σχεδόν καθόλου. Και όσο λέω χειρότερα δεν γίνεται διαπιστώνω ότι η κατάσταση χειροτερεύει (τώρα πια κοιμάται τόσο ελαφριά που ξυπνάει με το παραμικρό με αποτέλεσμα να μην μπορώ να τη βάλω στο κρεβάτι της γιατί ξυπνάει). Μοσχάρι βέβαια τρώω γιατί δεν διαπίστωσα να την πειράζει (άμα το κόψω και αυτό θα πρέπει να τρώω μόνο κοτόπουλο :?). Λες το μοσχάρι που τρώω να μας δημιουργεί όλο το πρόβλημα με τον ύπνο ;)? Εγώ έχω καταλήξει ότι είναι θέμα παιδιού...

Όσο για το αρνί έδινα γύρω στις δύο εβδομάδες, ναι είναι αρκετά παχύ αλλά καλύτερα για να αρχίσει να χορταίνει κιόλας,απλά προσπαθείς να δίνεις χωρίς λίπος, μπούτι κλπ. Αλλεργία μου έκανε μια φορά ξαφνικά και μίλησα με τη γαστρεντερολλόγο η οποία μου είπε πως θα του το ξαναδοκιμάσω μετά από λίγες μέρες...της είπα ότι έβγαλε εξανθήματα τα οποία υποχώρησαν μετά από 20-30 λεπτά και είχε φαγούρα και γκρίνια, μου είπε ότι οτιδήποτε υποχωρεί δεν το φοβόμαστε! Τι να πω...εσύ θηλάζεις φαντάζομαι ε? Εγώ έχω αρχίσει να αγχώνομαι με το θέμα του θηλασμού, αρχίζω να βλέπω αισθητή μείωση, ειδικα στο ένα στήθος και δε ξέρω πως να αυξήσω την παραγωγή. Αν είχα λίγο γάλα παραπάνω ειδικά το βράδυ ίσως κοιμόταν και καλύτερα.

Σχετικά με το θέμα του θηλασμού πέρασα και γω το ίδιο πριν ένα δίμηνο. Αγχώθηκα τόσο πολύ ότι το γάλα μου δεν ήταν αρκετό και το μωρό πεινούσε ώστε νοίκιασα επαγγελματικό θήλαστρο για να βγάζω το βραδυνό γεύμα και να της το δίνω έτσι ώστε να τρώει πιο πολύ και να κοιμάται καλύτερα. Δεν μπορούσα με τίποτα να βγάλω 150-200ml. Μόλις που έβγαζα 20-30ml. Από την επιμονή μου να βγάλω γάλα για το μωρό και να αυξήσω την παραγωγή μου κατέληξα με μαστίτιδα και αντιβίωση. Αν ψάξεις στο αντίστοιχο θέμα του forum θα δεις ότι το στήθος σου παράγει γάλα ανάλογα με τη ζήτηση, οπότε όσο γάλα θέλει το μωρό τόσο το στήθος παράγει. Σου είπα την δική μου περίπτωση για να δεις οτι δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι και να κάνεις κινήσεις που μάλλον δε θα βοθήσουν. Μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο σύμβουλο θηλασμού για το θέμα της παραγωγής. Πάντως εγώ νομίζοντας οτι δεν εχω αρκετό γάλα έδωσα μέχρι και ξένο υποαλλαεργικό στο μωρό για να χορτάσει και να κοιμηθεί. Καθόλου δε βοήθησε, ξυπνούσε πάλι πάρα πολλές φορές οπότε δεν συνέχισα να τις δίνω ξένο γάλα.

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ απλά παρέθεσα τις δικές μου εμπειρίες μήπως και σου φανούν χρήσιμες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...