Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Οι κενώσεις μπορεί να είναι υδαρείς ή πηχτές και είναι όλα φυσιολογικά, αν είναι μουσταρδί, αλλά αν το μωρό κάνει μόνο υδαρείς και εκρηκτικές κενώσεις, μπορεί να έχουμε μικρή υπερπαραγωγή ή να ενοχλείται ελαφρά από κάτι.

Αν είναι περιστασιακά πράσινα, μπορεί να ενοχοποιείται ίωση. Αν είναι συνήθως πράσινα, καλό είναι να ψάχνουμε άλλες αιτίες (υπερπαραγωγή, αλλεργία κτλ).

Καλησπέρα, ο μπεμπούλης μου είναι 50 ημερών και θηλάζω αποκλειστικά.

Οι κενώσεις του είναι αρκετά υδαρείς, ενίοτε πρασινωπές (το αποδίδω σε υπερπαραγωγή) αλλά ως επί το πλείστον πορτοκαλοκίτρινες. Οι περισσότερες κενώσεις μέσα στη μέρα είναι εκρηκτικές.

Αυτό που με προβλημάτισε τις τελευταίες μέρες είναι η μεγάλη ποσότητα βλεννών που περιλαμβάνουν καθώς και το ότι ο μπεμπάκος έχει βγάλει πολύ πολύ μικρά σπιθουράκια στο πρόσωπο και στο στέρνο του. Έχει επίσης αρκετές μυξούλες που τις καταπίνει.

Συνδυάζουν όλα τα παραπάνω αλλεργία;

Να σημειώσω ότι λόγω των πρασινωπών κενώσεων απέχω πειραματικά από τα γαλακτοκομικά εδώ και 2 εβδομάδες...

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα, ο μπεμπούλης μου είναι 50 ημερών και θηλάζω αποκλειστικά.

Οι κενώσεις του είναι αρκετά υδαρείς, ενίοτε πρασινωπές (το αποδίδω σε υπερπαραγωγή) αλλά ως επί το πλείστον πορτοκαλοκίτρινες. Οι περισσότερες κενώσεις μέσα στη μέρα είναι εκρηκτικές.

Αυτό που με προβλημάτισε τις τελευταίες μέρες είναι η μεγάλη ποσότητα βλεννών που περιλαμβάνουν καθώς και το ότι ο μπεμπάκος έχει βγάλει πολύ πολύ μικρά σπιθουράκια στο πρόσωπο και στο στέρνο του. Έχει επίσης αρκετές μυξούλες που τις καταπίνει.

Συνδυάζουν όλα τα παραπάνω αλλεργία;

Να σημειώσω ότι λόγω των πρασινωπών κενώσεων απέχω πειραματικά από τα γαλακτοκομικά εδώ και 2 εβδομάδες...

Γεια σου maria_s. Να σου ζήσει ο μπεμπούλης.

Για τα συμπτώματα αλλεργίας κοίτα εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40412

Αυτά που αναφέρεις μπορεί να οφείλονται σε αλλεργία αλλά μπορεί και όχι.

Ίσως σε βοηθούσε να καταγράφεις τι τρώς και πως αντιδρά το μωρό στο καθετί.

Καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον παιδίατρο σου.

Γεια σου maria_s. Να σου ζήσει ο μπεμπούλης.

Για τα συμπτώματα αλλεργίας κοίτα εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40412

Αυτά που αναφέρεις μπορεί να οφείλονται σε αλλεργία αλλά μπορεί και όχι.

Ίσως σε βοηθούσε να καταγράφεις τι τρώς και πως αντιδρά το μωρό στο καθετί.

Καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον παιδίατρο σου.

Ευχαριστώ πολύ babylove. Επικοινώνησα με τον γιατρό, μου είπε να του δώσω 2 μέρες fenistil :(

Είπα στο γιατρό ότι το παιδί παρουσιάζει τα παρακάτω συμπτώματα: εξανθήματα, σφύριγμα στην αναπνοή, βλέννες, φτάρνισμα, δακρύρροια.

Μου ζήτησε να του δώσω δύο μέρες 3 φορές τη μέρα από 1ml. Δεν θέλω όμως και δεν ξέρω τι να κάνω :(

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ babylove. Επικοινώνησα με τον γιατρό, μου είπε να του δώσω 2 μέρες fenistil :(

Eίμαι σίγουρη ότι μπορείς πολύ εύκολα να βρεις έναν γιατρό λίγο πιο σοβαρό και αξιόπιστο.

Για την ώρα κόψε τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή σου και θήλαζε από το ίδιο στήθος για ένα τρίωρο, το επόμενο τρίωρο από το αλλο στήθος κλπ για να μειωθεί κάπως η παραγωγή και να πάρει το μωρό και το πιο λιπαρό γάλα.

Καλησπέρα Αγλαϊα. Απέχω από όλα τα γαλακτοκομικά εδώ και 2 εβδομάδες. Επίσης περίπου ένα μήνα εφαρμόζω το μοτίβο να δίνω το ίδιο στήθος κάθε δύο γεύματα (στην αρχή τρίωρο και τώρα τετράωρο) και όντως έχει ισορροπήσει η παραγωγή. Ο μπέμπης βάζει βάρος και βρέχει πάνω από 10 πάνες τη μέρα (γεννήθηκε 08/09 3550 και σήμερα 27/10 ήταν 5440).

Με έβαλε σε σκέψεις η πρόταση του γιατρού να δώσω fenistil (αν και τα συμπτώματα συνάδουν με αυτά μιας αλλεργίας)...από την άλλη, το Σάββατο έφαγα για πρώτη φορά από τη γέννηση του παιδιού κοτόπουλο, στο οποίο και έχει αλλεργία ο πατέρας μου. Θεωρείς ότι μπορεί να γίνει συσχετισμός;

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!

Με έβαλε σε σκέψεις η πρόταση του γιατρού να δώσω fenistil (αν και τα συμπτώματα συνάδουν με αυτά μιας αλλεργίας)...από την άλλη, το Σάββατο έφαγα για πρώτη φορά από τη γέννηση του παιδιού κοτόπουλο, στο οποίο και έχει αλλεργία ο πατέρας μου. Θεωρείς ότι μπορεί να γίνει συσχετισμός;

H προδιάθεση για αλλεργίες είναι πολύ συχνά κληρονομική, οπότε μπορεί να υπάρχει συσχέτιση.

Τα συμπτώματα είναι συμπτώματα αλλεργίας, ο γιατρός προτείνει φενιστίλ για να τα εξαφανίσει και να μην τον ενοχλείς. Όμως εσύ δεν θέλεις να εξαφανίσεις τα συμπτώματα, θέλεις να καταλάβεις από πού προήλθαν για να μην ξαναπροκληθούν. Προφανώς αυτό είναι έξω από τη λογική του γιατρού. Δεν μπορεί να φανταστεί ότι υπάρχουν μητέρες που ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο...:roll:

H προδιάθεση για αλλεργίες είναι πολύ συχνά κληρονομική, οπότε μπορεί να υπάρχει συσχέτιση.

Τα συμπτώματα είναι συμπτώματα αλλεργίας, ο γιατρός προτείνει φενιστίλ για να τα εξαφανίσει και να μην τον ενοχλείς. Όμως εσύ δεν θέλεις να εξαφανίσεις τα συμπτώματα, θέλεις να καταλάβεις από πού προήλθαν για να μην ξαναπροκληθούν. Προφανώς αυτό είναι έξω από τη λογική του γιατρού. Δεν μπορεί να φανταστεί ότι υπάρχουν μητέρες που ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο...:roll:

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου.

Μου διέφυγε να αναφέρω στον γιατρό το κοτόπουλο. Με ρώτησε αν έδωσα ξένο γάλα στο μωρό και στην απάντησή μου ότι συνεχίζω αποκλειστικό θηλασμό, με παρέπεμψε να απέχω από τα γαλακτοκομικά όπου και τον ενημέρωσα ότι το κάνω ήδη.

Πως θα μπορούσε να με καθοδηγήσει να καταλάβω τι προκαλεί την αλλεργία; Προφανώς και θα ήθελα να το ξέρω...

Πως θα μπορούσε να με καθοδηγήσει να καταλάβω τι προκαλεί την αλλεργία;

Δεν μπορεί να σε καθοδηγήσει με κάτι ιδιαίτερο. Ρωτά αν έφαγες κάτι που συνήθως δεν τρως και ρωτά αν υπάρχουν αλλεργίες στην οικογένεια.

Τα φάρμακα όπως το φενιστίλ χρειάζονται όταν τα συμπτώματα είναι πολύ ενοχλητικά και βασανίζουν το μωρό. Αλλιώς είναι καλύτερα να μην τα δώσεις.

Συχνά οι γονείς πιέζουν τους γιατρούς να κάνουν σώνει και καλά κάτι για τα συμπτώματα και συχνά οι γιατροί θέλουν να παρέμβουν στην εμφάνιση των συμπτωμάτων για να επιβεβαιωθεί ο ρόλος τους, ότι μπορούν να κάνουν κάτι.

Διαφημίσεις

Ναι τα εχω κοψει ουτε ψωμι δεν τρωω...σ'ευχαριστω..

Κι εμένα τον πείραζε και το μέλι ακόμα. Όποτε έτρωγα έκανε αίμα στα κακά. Το μέλι και τη ντομάτα άργησα πολύ να τα καταλάβω και να τα αποκλείσω πλήρως.. Κόψε εντελώς τα διάφορα που παρασκευάζονται βιομηχανικά και μείωσε αν μπορείς τις τροφές που καταναλώνεις σε μικρή σχετικά ποικιλία για αρχή - εμένα τα απολύτως άφοβα ήταν ψωμί (ζύμωνα μόνη μου κάτι απλό), πατάτες, καρότο, κολοκύθι, κοτόπουλο, χοιρινό, μήλο, αχλάδι και η μαρμελάδα τους που έφτιαχνα μόνη μου. Και ελαιόλαδο μπόλικο βέβαια!!! Στη συνέχεια σιγά σιγα πρόσθετα διάφορα. Θέλει υπομονή και μην απογοητεύεσαι. Το αίμα μπορεί να κάνει πολλές μέρες να σταματήσει αλλά δεν νομίζω ότι είναι λόγος να σταματήσεις το θηλασμό. Κι εμείς ταλαιπωρηθήκαμε με αλλεργία αλλά επιμείναμε και απέδωσε. Κάπου στον έβδομο μήνα τα ξεπέρασε όλα και ξαλαφρώσαμε συνεχίζοντας το θηλασμό ακάθεκτοι! Καλό κουράγιο και υπομονή!

Kαλημερα.Εμεις προχτες καναμε εξετασεις αιματος και η φεριτινη βγηκε υπερβολικα χαμηλη απο 11 εχει παει 3.ο γιατρος μου ειπε οτι υπαρχει πιθανοτητα να χανει αιμα απο τα κακα και να μην το βλεπω.οχι τιποτα αλλο αλλα ημουν σιγουρη οτι τοσο καιρο ηταν μια χαρα.τωρα θα παρει σιδηρο για 2 μηνες και το προβλημα μου ειναι πως θα καταλαβω αν κατι την πειραζει.φοβαμαι μηπως γινει και δυσκοιλια...τωρα ειμαστε στην 10η μερα που δοκιμαζουμε το πορτοκαλι και μεχρι στιγμη ειναι ενταξει.αλλα τους επομενους 2 μηνες τι θα κανω?να μην της εισαγω καμμια τροφη?

Και σήμερα είδα πρώτη φορά μια κόκκινη απειροελάχιστη τριχούλα αίμα στα κακά :(

Πάμε γιατρό σε λίγο...

Aπλά να σου πω αυτο που μας ειπαν εμας οι αλλεργιολογοι για να εισαι ενήμερη σε περίπτωση που ο γιατρός σας πει άλλα...

Αίμαστα κακά=αλλεργία στην πρωτείνη του γάλακτος...που σημαίνει οτι λογικά πρέπει να περάσει ενας μηνα πλήρους αποχής και μετά βλεπεις.

gwggp2.png ISWTp2.png

Kαλημερα.Εμεις προχτες καναμε εξετασεις αιματος και η φεριτινη βγηκε υπερβολικα χαμηλη απο 11 εχει παει 3.ο γιατρος μου ειπε οτι υπαρχει πιθανοτητα να χανει αιμα απο τα κακα και να μην το βλεπω.οχι τιποτα αλλο αλλα ημουν σιγουρη οτι τοσο καιρο ηταν μια χαρα.τωρα θα παρει σιδηρο για 2 μηνες και το προβλημα μου ειναι πως θα καταλαβω αν κατι την πειραζει.φοβαμαι μηπως γινει και δυσκοιλια...τωρα ειμαστε στην 10η μερα που δοκιμαζουμε το πορτοκαλι και μεχρι στιγμη ειναι ενταξει.αλλα τους επομενους 2 μηνες τι θα κανω?να μην της εισαγω καμμια τροφη?

Το αν έχει αίμα στα κακά μπορεί να στο δείξει μια εξέταση μάγιερ κοπράνων, δεν σας είπε ο γιατρός να κάνετε;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Το αν έχει αίμα στα κακά μπορεί να στο δείξει μια εξέταση μάγιερ κοπράνων, δεν σας είπε ο γιατρός να κάνετε;

επειδη ξεκινησε να παιρνει σιδηρο μου ειπε οτι μπορει να βγει θετικη χωρις να ειναι οποτε οσο καιρο παρει σιδηρο δεν θα μπορω να κανω μαγιερ.

επειδη ξεκινησε να παιρνει σιδηρο μου ειπε οτι μπορει να βγει θετικη χωρις να ειναι οποτε οσο καιρο παρει σιδηρο δεν θα μπορω να κανω μαγιερ.

Δεν ειναι σιγουρο... στα παλια μηχανηματα ισχυε αυτο, αλλα στα καινουργια ειναι πιο αξιοπιστα τα αποτελεσματα. αυτα μου ειπε τουλαχιστον ενας μικροβιολογος της Βιοϊατρικής. Εμας θυμαμαι καποιες φορες εβγαινε "ασθενως θετικη". δε χανεις τιποτα να δοκιμασεις να κανεις και αν βγει αρνητικη θα εισαι σιγουρη.

αναιμια μπορει να εκανε επειδη εχανε αιμα, αλλα ισως και να μην γινοταν καλη απορροφηση του σιδηρου, λογω παλι της αλλεργιας.

Παντως το ζητημα με το σιδηρο ειναι να μην επηρρεασει χειροτερα το εντερο. Ακριβως το ιδιο προβλημα ειχε κ η κορη μου με 2 φερριτινη. σημερα ξανακαναμε μετα απο πολυ καιρο εξετασεις κ αυριο θα ξερω. Σημερα επισης καναμε κ στον μικρο εξετασεις ο οποιος εχει το ιδιο προβλημα με τα αιμα στα κακα απο 20 ημερων. Επισης απο σημερα τον ξεκινησα με ομοιοπαθητικη θεραπεια. για να δουμε....

GwASp3.png

Δεν ειναι σιγουρο... στα παλια μηχανηματα ισχυε αυτο, αλλα στα καινουργια ειναι πιο αξιοπιστα τα αποτελεσματα. αυτα μου ειπε τουλαχιστον ενας μικροβιολογος της Βιοϊατρικής. Εμας θυμαμαι καποιες φορες εβγαινε "ασθενως θετικη". δε χανεις τιποτα να δοκιμασεις να κανεις και αν βγει αρνητικη θα εισαι σιγουρη.

αναιμια μπορει να εκανε επειδη εχανε αιμα, αλλα ισως και να μην γινοταν καλη απορροφηση του σιδηρου, λογω παλι της αλλεργιας.

Παντως το ζητημα με το σιδηρο ειναι να μην επηρρεασει χειροτερα το εντερο. Ακριβως το ιδιο προβλημα ειχε κ η κορη μου με 2 φερριτινη. σημερα ξανακαναμε μετα απο πολυ καιρο εξετασεις κ αυριο θα ξερω. Σημερα επισης καναμε κ στον μικρο εξετασεις ο οποιος εχει το ιδιο προβλημα με τα αιμα στα κακα απο 20 ημερων. Επισης απο σημερα τον ξεκινησα με ομοιοπαθητικη θεραπεια. για να δουμε....

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.Η αληθεια ειναι οτι αν και αντιμετωπιζουμε αυτο το προβλημα μηνες παντα κατι προκυπτει που με κανει να αγχωνομαι αλλα ευτυχως οχι να τα παρατησω.Μακαρι να εχεις καλα αποτελεσματα με τις εξετασεις των παιδιων σου.

Σημερα επισης καναμε κ στον μικρο εξετασεις ο οποιος εχει το ιδιο προβλημα με τα αιμα στα κακα απο 20 ημερων. Επισης απο σημερα τον ξεκινησα με ομοιοπαθητικη θεραπεια. για να δουμε....

Afrodite είσαι ικανοποιημένη από την ομοιοπαθητική θεραπεία? Αν δεν κάνω λάθος (επειδή έχω διαβάσει όλα τα ποστ για αλλεγία σε μωρό που θηλάζει) έκανες την ίδια θεραπεία και στην κόρη σου. Το ξεπέρασε τελικά με την ομοιπαθητική? Θα μπορούσες να μου στείλεις σε πμ τα στοιχεία του ομοιπαθητικού παιδίατρου που σας παρακολουθεί?

Καλή επιτυχία με τις εξετάσεις και τη θεραπεία του μπέμπη.

To αίμα προέρχεται συχνά από αλλεργία στο αγελαδινό γάλα (ή σε κάθε ξένο γάλα). Αυτό από μόνο του είναι αρκετό να προκαλέσει αναιμία. Θα πρέπει το μωρό να μην έχει καμία επαφή με αυτά τα προϊόντα.

To αίμα προέρχεται συχνά από αλλεργία στο αγελαδινό γάλα (ή σε κάθε ξένο γάλα). Αυτό από μόνο του είναι αρκετό να προκαλέσει αναιμία. Θα πρέπει το μωρό να μην έχει καμία επαφή με αυτά τα προϊόντα.

Εχω να φαω γαλακτοκομικα πανω απο 10 μηνες η μικρη ειναι τωρα 12,5 μηνων και το καλοκαιρι ξεκινησαμε το μοσχαρι.το δοκιμασα 2 εβδομαδες και ειχα κανει 2 μαγιερ που ειχαν βγει αρνητικες.

Εχω να φαω γαλακτοκομικα πανω απο 10 μηνες η μικρη ειναι τωρα 12,5 μηνων και το καλοκαιρι ξεκινησαμε το μοσχαρι.το δοκιμασα 2 εβδομαδες και ειχα κανει 2 μαγιερ που ειχαν βγει αρνητικες.

Aφού οι Μάγιερ βγαίνουν αρνητικές γιατί μιλάει ο γιατρός για αιμοραγία; :roll:

Επειδη η φερριτινη επεσε απο το 11 στο 3.

Δηλαδή ο γιατρός πιστεύει ότι με την εξέταση κοπράνων (που συνήθως γίνεται και για να ανιχνεύσει αίμα που δεν είναι ορατό με το μάτι) δεν ανιχνεύθηκε η αιμορραγία;

Συγνώμη που ρωτώ τόσα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την προσέγγιση του γιατρού.

Από όσο γνωρίζω υπάρχουν αναιμίες χωρίς αιμορραγίες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...