Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Babylove Χωρίς να είμαι ειδική θα σου πω ότι τα μωράκια που εμφανίζουν αλλεργίες συνήθως εμφανίζουν χαμηλή πρόσληψη βάρους (και τα τεστ αλλεργίας δεν είναι πάντα αξιόπιστα) άρα το γεγονός ότι βάλατε μόνο 150γρ μπορεί να σχετίζεται με αυτό και όχι με την παραγωγή σου. Επίσης το τι γάλα μπορείς να αντλήσεις δεν είναι ενδεικτικό της παραγωγής σου καθώς η άντληση εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες π.χ τι θήλαστρο χρησιμοποιείς, πότε αντλείς, πόσο καιρό (αν χρησιμοποιείς για πρώτη φορά θήλαστρο το στήθος θέλει κάποιο καιρό να προσαρμοστεί), η ψυχολογία σου και τέλος υπάρχουν και μαμάδες που μπορούν να θηλάζουν τα μωρά τους ικανοποιητικά αλλά δεν μπορούν να αντλήσουν χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο.... Το γεγονός ότι η διατροφή σου είναι πολύ περιορισμένη πάλι έχει να κάνει με την κούραση σου και την κακή ψυχολογία σου που ίσως να επηρεάζουν την παραγωγή σου αλλά σε ασήμαντο βαθμό (η γυναίκες στις τριτοκοσμικές χώρες θηλάζουν για πολύ καιρό τα παιδιά τους και όλοι ξέρουμε ότι υποσιτίζονται-πεινάνε). Απάντησε στις ερωτήσεις εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795 και γράψε μας για την ρουτίνα σας για να μπορέσουν να σε βοηθήσουν και οι πιο έμπειρες κοπέλες.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια καλησπέρα. Γράφω πρώτη φορά αν και παρακολοθώ το θέμα εδώ και καιρό γιατί έχουμε και μεις αλλεργεία. Η μπέμπα μου έκλεισε τους 6 μήνες πριν μια εβδομάδα. Πριν γίνει 4 μηνών εμφάνισε αίμα στα κακά της και από τότε έκοψα τα γαλακτομικά (αγελαδινά, πρόβεια, κατσικίσια). Αλλάξαμε παιδίατρο, ειδαμε και 2 παιδογαστρεντερολογους, κάναμε και διαφορες εξετάσεις οι οποίες δεν έδειξαν αλλεργεία, αλλά παρόλα αυτά το μωρό δεν βελτιώθηκε. Γενικά η όλη κατάσταση είναι μεγάλο μπλέξιμο και με έχει φθείρει πολύ ψυχολογικά. Στην πορεία έβγαλα και άλλα πράγματα απο την διατροφή μου όπως ψάρι, πορτοκάλι, ντομάτα, χοιρινό, ξηρούς καρπούς, σόγια (είναι κρυμμένη παντού), λεμόνι, φράουλα, ακτινίδιο, σύκο (δεν δοκιμασα καν να φάω σύκο), κανέλλα. Ψωμί φτιάχνω μόνη μου γιατί τα περισσότερα ψωμιά περιέχουν είτε πρωτεϊνες γάλακτος ή σογιάλευρα.Τελευταία φορά είδαμε αίμα πριν 24 μέρες. Το μωρό το θηλάζω αποκλειστικά εώς τώρα αλλά τις τελευτάιες μέρες έχω αρχίσει να φρικάρω. Έχω χάσει αρκετό βάρος λόγω της διατροφής που κάνω (είμαι κάτω απο το βάρος που είχα πριν την εγκυμοσύνη) και φοβάμαι οτι για αυτό το λόγο έχει αρχίσει να μειώνεται το γάλα μου. Δεν έχουμε αρχίσει ακόμα στερεές τροφές και επειδή σήμερα ξεκίνησα δουλειά προσπαθούσα τις τελευταίες μέρες να βγάζω γάλα με θήλαστρο (ηλεκτρικό) για να τρώει το μωρό όταν θα λείπω. Για αυτό και φρίκαρα. Γιατί μετά από πολύ προσπάθεια κατεφέρνω να βγάλω 30ml. Με τίποτα δεν μπορώ να μαζέψω σε καθημερινή βάση 150ml ώστε να συμπληρωθεί ένα γεύμα για το μωρό. Επίσης η μπέμπα το τελευταία 20ήμερο ξυπνάει καθε μια ώρα το βράδυ και θηλάζει. Επιπλέον τον τελευταίο μήνα πήρε μόνο 150gr πράγμα που με ανησύχησε ιδιαίτερα. Φοβάμαι πως δεν έχω αρκετο γάλα και το μωρό πεινάει. Αποφάσισα να της δίνω γάλα υποαλλαεργικό για συμπλήρωμα όταν θα είμαι στη δουλεία και ίσωσ και λίγο πριν κοιμηθεί γιατί δε μπορώ να βρω άλλη λύση. Δε θέλω με τίποτα να σταματήσω να τη θηλάζω και μου στοιχίζει πολυ που θα αναγκαστώ να της δώσω ξένο γάλα, αλλά δε μπορώ να αισθάνομαι οτι το μωρό πεινάει εξαιτίας μου. Εχει κάποια από εσας ανάλογη εμπειρία? Υπάρχει περίπτωση να μην έχω αρκετό γάλα επειδη έχασα πολυ βάρος. Προσπαθώ να αυξήσω την παραγωγή γάλακτος αλλα δεν είμαι σίγουρη για το πως μπορεί να γίνει αυτό.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Αν θέλεις, απάντησε μας αναλυτικά στις ερωτήσεις:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Γειά σου Μαρία. Δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει αυτό που θα σου πω αλλά προς το παρόν αυτό που κάνω για να βοηθήσω τον εαυτό μου και φυσικά το μωρό είναι να δω το όλο θέμα πιο χαλαρά. Έκοψα εντελώς τις αντλήσεις γιατί με άγχωναν πολύ, συνεχίζω να θηλάζω το μωρό όποτε θέλει, συνεχίζω την αυστηρή διατροφή για να μην πειράζει το γάλα μου το μωρό, όσο είμαι στη δουλεία της δίνουμε υποααλεργικό γάλα, το οποίο δεν πίνει. Τώρα αρχίζουμε τις στερέες τροφές οπότε ελπίζω πως σε μια εβδομάδα το γεύμα της όσο είμαι στη δουλεία θα είναι κρεμούλα (φρούτο ή ριζάλευρο). Προσπαθώ να δω την κατάσταση με αισιοδοξία γιατί υπήρξα πολυ down για πολύ καιρό, πιστέυω πως θα μπορέσω να συνεχίσω τον θηλασμό και πως το μωρό θα βελτιώνεται όσο περνάει ο καιρός. Είμαι και γω υπέρ του θηλασμού αλλά δε 8έλω να μου γίνει εμμονή γιατί πιστεύω πως έτσι θα το χάσω το παιχνίδι.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος -> 39η

Β. Το φύλο του βρέφους -> ΚΟΡΙΤΣΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ->ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία -> Επισκληρήδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη -> ΟΧΙ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο ->ΟΧΙ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

26/02/2009 -> 3,500Kgr (γέννηση)

02/03/2009 -> 3,19 Kgr (έξοδος από μαιευτήριο)

26/03/2009 -> 4,300Kgr

27/04/2009 -> 5,450Kgr

25/05/2009 -> 6,300Kgr

25/06/2009 -> 7,100Kgr

22/07/2009 -> 7,500Kgr

25/08/2009 -> 7,650Kgr

02/09/2009 -> 7,900Kgr

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο -> Πάνω απο 8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει -> Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα -> Δεν παίρνει συμπλήρωμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία

-> NUK sensitive (χειροκίνητο)

-> Amenda lactaline personal (ηλεκτρικό)

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις -> κάποιες φορές περιστασιακά με το NUK. Προσπάθησα εντατικά τον τελευταίο καιρό (με το amenda)για 1 εβδομάδα (επειδή θα λείπω στη δουλειά). Σταμάτησα γιατί αφενός έβγαζα ελάχιστο γάλα (20 ml σε κάθε άντληση) και αφετέρου έπαθα μαστίτιδα (τώρα παίρνω αντιβίωση).

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο -> 2-3

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι -> πρωί, απόγευμα, βράδυ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση-> 20 λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

-> περίπου 6 και ίσως παραπάνω

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο -> 2-5

Το μωρό έχει αλλεργία στα γαλακτωμικά (εδω και 2,5 μήνες) οπότε για μεγάλο διάστημα είχε πολλές κενώσεις καθημερινά.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Αλλεργία στα γαλακτωκομικά και ίσως και σε άλλες τροφές οπότε εγω κάνω πολύ αυστηρή διατροφή. Δεν έχουμε μπει ακόμα στις στερεές τροφές, μόλις αρχίσαμε ρυζάλευρο. Εγω ξεκίνησα δουλεία (λέιπω 5 ώρες) και πρέπει κάπως να βγει το γεύμα της τις ώρες που λείπω.Δεν μπορώ να βγάλω με το θήλαστρο οπότε τώρα προσπαθω να της δώσω υποαλλεργικό γάλα, αλλά δεν της αρέσει.

Το μωρό σου είχε αλματώδη ανάπτυξη τους προηγούμενους μήνες και μάλλον προσαρμόζεται σε πιο ήπιο ρυθμό. Μήπως συνέβη κάτι πριν από έναν μήνα, που επηρέασε το βάρος; (πχ ίωση, δόντια, πολλή ζέστη, λιγότεροι θηλασμοί κτλ) Πάντως, δείχνει να ανακάμπτει. Γενικά, το βάρος σας είναι μια χαρά και από τις πάνες σας φαίνεται ότι και η παραγωγή σου είναι μια χαρά.

Στη θέση σου θα έψαχνα καλύτερα το θέμα με το θήλαστρο, αυτά που αναφέρεις δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά και ούτε και φτάνουν λίγες αντλήσεις, για να έχεις μια σταθερή παραγωγή στο θήλαστρο. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να συσχετίζεις την πρόσληψη του μωρού με το θήλαστρο, μιας και το μωρό "αντλεί" με πολύ διαφορετικό και πιο αποτελεσματικό τρόπο. Διάβασε τα ποστς για τα θήλαστρα μαζί με τις υποδείξεις των έμπειρων στις αντλήσεις και είμαι σίγουρη ότι θα κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς, χωρίς άγχος.

Το ρυζαλευρο που δίνεις δεν έχει αγελαδινό γάλα μέσα; Καλύτερα είναι να ξεκινήσεις με πιο φυσικές τροφές, διάβασε παραπάνω τις πολλές και καλές συμβουλές που δίνουν οι μαμάδες με αλλεργικά παιδιά.

Αν το μωρό σου προχωρήσει στις στερεές γρήγορα, ίσως να μην χρειαστεί να συνεχίσεις τις προσπάθειες με το υποαλλεργικό, αν το μωρό σου βολεύεται με 2-3 γεύματα κατά την απουσία σου και θηλάζει τις υπόλοιπες ώρες απεριόριστα.

Διαφημίσεις

εμένα κορίτσια εμφάνισε αίμα στα κακά 2 μηνών..μέχρι 3 μηνών άκουγα το μακρύ και το κοντό του καθενός.Πηγα πάιδων Αγλαια Κυριακου στους αλλεργιολόγους και επιβαινεώσαμε με την αλλεργική προκτωκολλήτιδα. Δεμ θεωρείτε αλλεργία αφο'υ τα pats test k patch test είναι αρνητικά.επι 7 μήνες έτρωγα μόνο μακαρονια πατατες ρύζι ψωμί(χωρίς σουσάμι) μήλο κολοκύθι και κοτόπουλο και δεν έβγαζε καθόλου. Το αίμα σταματάει περίπου 25 μέρες αφού αρχίζεις την διαιτα γιατί στον οργανισμο μας δεν αποβάλλεται αμ'εσως.Όταν π.χ. του έδωσα πρώτη φορά ρυζάλευρο 6 μηνών έβγαλε κατευθείαν και κράτησε 20 ημέρες.Καταφέραμε μέχρι 1 έτος και φάγαμε απο φρούτα μήλο αχλάδι, μεσημεριανό και απογευματινό κοτοπουλο ή αρνι κολοκύθι καρότο πατάτα.Στους 10,5 μήνες ήπιε στοιχειακό γάλα neocate 55,90 ευρώ και όλα καλά.Προσέχουμε και πάμε καλά έτσι που είμαστε. Φανταστείτε ότι είναι 17 μηνών κάναμε πρόκληση στο υποαλλεργικό και μου έβγαλε ξανά. Τ'ωρα θα του ξαναδώσω μήπως ήταν καμια γαστρεντερίτιδα....αν τον ξαναπειράξει ξανα neocate και μετά AC...και βλέπουμε

επίσης όλες οι κρέμες και τα γάλατα πλην του neocate φτιαχνοντε στις ίδιες γραμμές παρασκευής .Δηλαδή στην ίδια δεξαμενή.Μου το είπαν και στο παίδων και οι παιδίατροι που πήγα. Εμάς μέχρι και η allergy care και η sinlac μας πειράξαν.....:cry::cry:δεν έχουμε βάλει γλυκό στο στόμα μας.:cry:

κοριτσια, μια ερωτηση θελω να κανω!!! εχω γιο 1,5 μηνων, θηλαζουμε αποκλειστικα, οταν εκλεισε 2 βδομαδες αρχισαν τα οργανα..κλαιει γοερα τα βραδια, την ημερα ειναι ανησυχος και παλι παρα πολυ συχνα κλαιει..ο γιατρος λεει ειναι κολικοι...συχνα τρωει λιγο απο το στηθος (κανα 3λεπτο) και μετα σπαραζει στο κλαμα, ενω πειναει και ψαχνει με το στομα, αλλα δεν μπορει να το πιασει... ο παιδιατρος λεει ειναι αλλεργια, εκοψα γαλακτοκομικα και πολλα αλλα, τρωω πατατες και κοτοπουλο, κανα μηλο, πατζαρι, μαρουλι, καροτο και αχλαδι...φετα και ανθοτυρο...αυτα μαλλον..αλλα εδω διαβαζω οτι τα αλλεργικα παιδακια παρουσιαζουν αιματακι στα κακακια τους..μπερδευτηκα τωρα...μηπως εμεις κατι αλλο εχουμε???με ολα αυτα που κανω δεν βελτηώθηκε η κατασταση καθολου μα καθολου...

6iY7p3.png?cAMNhNbb

Καλημέρα κοριτσάκι... μάλλον θα πρέπει να κόψεις και τα τυριά αν είναι αλλεργία στο αγελαδινό γάλα. Γιατί δεν συννενοείσαι με τον παιδίατρο τι πρέπει ακριβώς να κάνεις? Εμένα στον δεύτερο που είχε αλλεργία μου έκοψαν και το θηλασμό, και έδινα ειδικό υποαλλεργικό γάλα. Κοιτάξτε το όμως μήπως τελικά όντως είναι κολικοί και μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία χωρίς λόγο.Ταλαιπωρείσαι έτσι?

[sIGPIC][/sIGPIC]

κοριτσια, μια ερωτηση θελω να κανω!!! εχω γιο 1,5 μηνων, θηλαζουμε αποκλειστικα, οταν εκλεισε 2 βδομαδες αρχισαν τα οργανα..κλαιει γοερα τα βραδια, την ημερα ειναι ανησυχος και παλι παρα πολυ συχνα κλαιει..ο γιατρος λεει ειναι κολικοι...συχνα τρωει λιγο απο το στηθος (κανα 3λεπτο) και μετα σπαραζει στο κλαμα, ενω πειναει και ψαχνει με το στομα, αλλα δεν μπορει να το πιασει... ο παιδιατρος λεει ειναι αλλεργια, εκοψα γαλακτοκομικα και πολλα αλλα, τρωω πατατες και κοτοπουλο, κανα μηλο, πατζαρι, μαρουλι, καροτο και αχλαδι...φετα και ανθοτυρο...αυτα μαλλον..αλλα εδω διαβαζω οτι τα αλλεργικα παιδακια παρουσιαζουν αιματακι στα κακακια τους..μπερδευτηκα τωρα...μηπως εμεις κατι αλλο εχουμε???με ολα αυτα που κανω δεν βελτηώθηκε η κατασταση καθολου μα καθολου...

Αν θέλεις, απάντησε μας στις ερωτήσεις που υπάρχουν στο λινκ:

Διαφημίσεις

Στη θέση σου θα έψαχνα καλύτερα το θέμα με το θήλαστρο, αυτά που αναφέρεις δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά και ούτε και φτάνουν λίγες αντλήσεις, για να έχεις μια σταθερή παραγωγή στο θήλαστρο. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να συσχετίζεις την πρόσληψη του μωρού με το θήλαστρο, μιας και το μωρό "αντλεί" με πολύ διαφορετικό και πιο αποτελεσματικό τρόπο. Διάβασε τα ποστς για τα θήλαστρα μαζί με τις υποδείξεις των έμπειρων στις αντλήσεις και είμαι σίγουρη ότι θα κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς, χωρίς άγχος.

amaretto ευχαριστω πολυ για το ενδιαφέρον. Το θήλαστρο της amenda το νοίκιασα απο το μαιευτήριο αλλά μάλλον δεν είναι καλό. Ίσως πρέπει να το ψάξω περισσότερο αλλά μετα την μαστίτιδα δεν ξέρω αν έχω διάθεση να μπω πάλι σε αυτή την διαδικασία. Θα δώσω λίγο χρόνο στον εαυτό μου να ανακάμψει και μετά θα το δω πάλι.

Το ρυζαλευρο που δίνεις δεν έχει αγελαδινό γάλα μέσα; Καλύτερα είναι να ξεκινήσεις με πιο φυσικές τροφές, διάβασε παραπάνω τις πολλές και καλές συμβουλές που δίνουν οι μαμάδες με αλλεργικά παιδιά.

Το ρυζάλευρο που της δίνω είναι με υποαλλεργικό γάλα με μερικώς υδρολυμένη πρωτεϊνη γάλακτος. Αλλά το άσχημο είναι πως σήμερα το πρωϊ είχε ελάχιστο αίμα στα κακά της (μετα από ένα μήνα που ήμασταν μια χαρά). Προσπαθώ να καταλάβω τι φταίει. Μπορεί να φταίει η κρέμα που της δίνω, ίσως να έπρεπε να είναι πιο υποαλλεργική. Της δίνω την nutricia HA αλλά μάλλον έχω κάνει βλακεία. Το μόνο διαφορετικό που εγώ τρώω τον τελευταίο καιρό είναι μέλι. Μήπως την πειράζει αυτό? Τι να πω....έχει καμία από εσάς ανάλογη εμπειρία?

Αν το μωρό σου προχωρήσει στις στερεές γρήγορα, ίσως να μην χρειαστεί να συνεχίσεις τις προσπάθειες με το υποαλλεργικό, αν το μωρό σου βολεύεται με 2-3 γεύματα κατά την απουσία σου και θηλάζει τις υπόλοιπες ώρες απεριόριστα.

Αυτό θέλει περίπου ένα με ενάμισι μήνα για να επιτευχθεί. Την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε φρούτο και αργότερα χορτόσουπα.Οπότε τώρα μόνο κρεμούλα μπορούν να της δίνουν όσο λείπω και ότι πιει από το υποαλλεργικό γάλα.

εμένα κορίτσια εμφάνισε αίμα στα κακά 2 μηνών..μέχρι 3 μηνών άκουγα το μακρύ και το κοντό του καθενός.Πηγα πάιδων Αγλαια Κυριακου στους αλλεργιολόγους και επιβαινεώσαμε με την αλλεργική προκτωκολλήτιδα. Δεμ θεωρείτε αλλεργία αφο'υ τα pats test k patch test είναι αρνητικά.επι 7 μήνες έτρωγα μόνο μακαρονια πατατες ρύζι ψωμί(χωρίς σουσάμι) μήλο κολοκύθι και κοτόπουλο και δεν έβγαζε καθόλου. Το αίμα σταματάει περίπου 25 μέρες αφού αρχίζεις την διαιτα γιατί στον οργανισμο μας δεν αποβάλλεται αμ'εσως.Όταν π.χ. του έδωσα πρώτη φορά ρυζάλευρο 6 μηνών έβγαλε κατευθείαν και κράτησε 20 ημέρες.Καταφέραμε μέχρι 1 έτος και φάγαμε απο φρούτα μήλο αχλάδι, μεσημεριανό και απογευματινό κοτοπουλο ή αρνι κολοκύθι καρότο πατάτα.Στους 10,5 μήνες ήπιε στοιχειακό γάλα neocate 55,90 ευρώ και όλα καλά.Προσέχουμε και πάμε καλά έτσι που είμαστε. Φανταστείτε ότι είναι 17 μηνών κάναμε πρόκληση στο υποαλλεργικό και μου έβγαλε ξανά. Τ'ωρα θα του ξαναδώσω μήπως ήταν καμια γαστρεντερίτιδα....αν τον ξαναπειράξει ξανα neocate και μετά AC...και βλέπουμε

Γειά σου ράφαελ. Πως διέγνωσαν την αλλεργική προκτωκολλήτιδα? Και εμέις πήγαμε σε 2 παιδογαστρεντερολόγους, η μια εκ των οποίων στο πάιδων Αγία Σοφία. Σε αλλεργιολόγο δεν πήγαμε. Κάναμε rast στην αγελαδινη πρωτεϊνη γάλακτος και IgE και βγήκαν αρνητικά. Τι ρυζάλευρο του έδωσες? Εγω της έδινα ρυζάλευρο κρέμα nutricia HA και μετά από 4 μέρες έβγαλε ελάχιστο αιματάκι. Ίσως φτάιει η κρέμα, ίσως το μέλι που έφαγα τις τελαυταίες μέρες. Δεν ξέρω τι να πω. Τους τελευταίους 2 1/2 μήνες εγώ τρώω ρύζι, μακαρόνια, ψωμί που φτιάχνω εγώ, πατάτες, κολοκύθια ,καρότα, κοτόπυλο, μοσχάρι, μήλο, αχλάδι, μπανάνα, ροδάκινα, πεπόνι. Εδώ και 5 μέρες προσπαθω να της δώσω ένα γεύμα γάλα ξένο όταν λείπω, το Almiron pepti αλλά δεν της πολυαρέσει. Το neocate φαντάζομαι θα έχει ακόμα χειρότερη γεύση γιατί προφανώς είναι για πιο σοβαρές αλλεργίες.

Τα τεστ στις αλλεργίες δεν είναι αξιόπιστα σε τόσο μικρές ηλικίες, μπορεί να δείχνουν ψευδώς αρνητικό. Εμπιστευτείτε καλύτερα τα συμπτώματα που βλέπετε εσείς, σε αυτά βασίζονται κυρίως και οι (σοβαροί) γιατροί. Πολλοί άλλοι κάνουν τεστ και τεστ και τρώνε τα λεφτά του κοσμάκη, ενώ ξέρουν ότι δεν είναι τίποτε δεδομένο σε τόσο μικρή ηλικία.

Καλημέρα κοριτσάκι... μάλλον θα πρέπει να κόψεις και τα τυριά αν είναι αλλεργία στο αγελαδινό γάλα. Γιατί δεν συννενοείσαι με τον παιδίατρο τι πρέπει ακριβώς να κάνεις? Εμένα στον δεύτερο που είχε αλλεργία μου έκοψαν και το θηλασμό, και έδινα ειδικό υποαλλεργικό γάλα. Κοιτάξτε το όμως μήπως τελικά όντως είναι κολικοί και μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία χωρίς λόγο.Ταλαιπωρείσαι έτσι?

Πολυ κοριτσι μου, εγω οκ, το μωρακι μου ομως...:cry: ο παιδιατρος ειπε να κοψω ολα αυτα, αλλα καμια αλλαγη, οπως εκλαιγε κλαιει και τωρα...ασε...δεν ξερω, παντως αιματακι στα κακακια του δεν ειδα ποτε...αυριο θα κανουμε και ενα υπερηχο, θα δουμε τι θα δουμε...

6iY7p3.png?cAMNhNbb

Τι εννοείς όταν λες ότι δεν μπορεί να πιάσει;

Και έχουν δίκιο τα κορίτσια! Δεν έχει νόημα να κόβεις το γάλα. χωρίς να κόψεις τα τυριά, τα μπισκότα και ότι άλλο περιέχει και παράγεται από γάλα, καθώς και τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες του γάλακτος πχ καζεΐνη (σε κάτι λουκάνικα κτλ).

Η δυσφορία μπορεί να οφείλεται σε αλλεργία, μπορεί και όχι.

για να δούμε μήπως φταίει κάτι άλλο.

Διαφημίσεις

Αν θέλεις, απάντησε μας στις ερωτήσεις που υπάρχουν στο λινκ:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος - 38+2

Β. Το φύλο του βρέφους - αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας - ολικη

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη - 10,5

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο - οχι

Γεννήθηκε 3630 21.07.09

27.07.09 - 3600

29.08.09 - 5400

4.09.09 - 4820

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο - γυρω στα 10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει - σε ολα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα - δεν παιρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία - δεν αντλω

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: δεν κανω

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει - 8 περιπου

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο - 3-4

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Κυρίως τα βραδια ενω πειναει, τρωει λιγο απο το στηθος και μετα σπαραζει στο κλαμα και ενω δειχνει οτι πειναει ακομα (ανοιγει το στοματακι του και ψαχνει) δεν μπορει να πιασει τη θηλη και κλαιει γοερα...γουλιτσες κανει πολυ σπανια..επισης σφιγγεται συνεχεια για να βγαλει αερια, εχει πολλα, πολυ συχνα η κοιλιτσα του ειναι φουσκωμενη..οτι και να φαω, δεν βλεπω διαφορα στο μωρακι...:-( αμα κοιμαται ξυπναει ανα 3ωρο να φαει, ανα ειναι ξυπνιος θελει καθε ωρα στηθος..τρωει περιπου 10 λεπτακια και το αφηνει το στηθος μονος του!!!

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!!

6iY7p3.png?cAMNhNbb

Γεννήθηκε 3630 21.07.09

27.07.09 - 3600

29.08.09 - 5400

4.09.09 - 4820

Νομίζω κάποιο λάθος υπάρχει στην τελευταία ζύγιση.

Τι εννοείς όταν λες ότι δεν μπορεί να πιάσει;

Και έχουν δίκιο τα κορίτσια! Δεν έχει νόημα να κόβεις το γάλα. χωρίς να κόψεις τα τυριά, τα μπισκότα και ότι άλλο περιέχει και παράγεται από γάλα, καθώς και τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες του γάλακτος πχ καζεΐνη (σε κάτι λουκάνικα κτλ).

Η δυσφορία μπορεί να οφείλεται σε αλλεργία, μπορεί και όχι.

για να δούμε μήπως φταίει κάτι άλλο.

Οταν λεω δεν μπορει να πιασει, εννοω οτι προσπαθει, κανει σαν σκυλακι, αλλα δεν τα καταφερνει (ενω αλλες φορες δεν εχει κανενα προβλημα) και νευριαζει και κλαει...δεν θελω να κοψω θηλασμο με τιποτα..τυριά, τα μπισκότα και ότι άλλο περιέχει και παράγεται από γάλα, καθώς και τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες του γάλακτος εχω βδομαδες να φαω...

6iY7p3.png?cAMNhNbb

babylove καλησπέρα.εμένα μου ειπαν οι αλλεργιολόγοι απο το παιδων αγλαια κυριακού ότι θεωρείτε πρωκτοκολλήτιδα (με αυτά τα συμπτώματα) και σταματάει 12-24 μηνών. Το neocate ειναι το μόνο που όποια περίπτωση και αν έχει, δεν θα έχει προβλημα.Εμένα τον πειράζουν σχεδόν τα πάντα.Εγω έτρωγα οτι έγραψα παραπάνω ααααα έπινα φραπέ και για γλυκό βανίλια υποβρύχιο....μια μέρα έφαγα τσίχλα που είχε σόγια έβγαλε κατευθείαν αιμα.Απλά προσοχή στο τι τρώς!!!!Τώρα του άρχισα υποαλλεργικό και θα δουμε αν και ξέρω θα γυρίσω πάλι στο neocate, εχω διαισθηση!

Τον πείραξαν οι κρέμες οι υποαλλεργικές και το HA τον πειραξε αλλά ξανακάνουμε τεστ.Τα τεστ που κάνουν δείχνουν μόνο αμα έχει ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΟΒΑΡΗ σηυνήθως έχουν την πρωκτοκολλήτιδα και η εξήγηση που μου δώσαν απο το παιδων είναι ότι δεν 'εχει ωριμάσει το εντεράκι τους ακόμα...Ελπίζω να βοήθησα.

tatianaki, πιστέυω ότι το πρόβλημα σας είναι εναλλαγή στα στήθη συχνότερα από όσο χρειάζεται (που προκαλεί υπερπαραγωγή, γι'αυτό και τα αέρια και πιθανώς και το μωρό δυσκολεύεται με τη ροή)

. Δοκίμασε να θηλάζεις από το ίδιο στήθος για συγκεκριμένες ώρες (block feeding) πχ κάθε τρεις ώρες, όσες φορές θηλάζει το παιδί μέσα στο διάστημα αυτό, θα είναι στο ίδιο στήθος. Αν διαμαρτύρεται και ζητά το άλλο στήθος, δοκιμάζεις άλλη στάση πχ ξαπλώνετε ανάποδα από την κλασική ξαπλωτή στάση ή κάνεις κράτημα football. Το ακολουθείς για 2-3 μέρες και, αν δεις ότι χρειάζεται, ανοίγεις το διάστημα στις 4 ώρες κοκ. Στο ενδιάμεσο, αν δυσφορείς από το άλλο στήθος, βγάζεις λίγο γάλα με το χέρι, ίσα-ίσα για να ανακουφιστείς. Θηλάζεις συχνά και δεν παραλείπεις γεύματα. Αν είναι ανήσυχος, βάζεις κατευθείαν στο στήθος, γιατί έτσι ανακουφίζεται από τα πονάκια.

Ταυτόχρονα διατηρείς την αποχή από τα γαλακτοκομικά κτλ, για να είσαι σίγουρη ότι δεν μπαίνει μέσα ο παράγοντας αυτός. Αφού δεις βελτίωση στο πρόβλημα με τα πονάκια και τα αέρια, μπορείς να εισάγεις μικρές ποσότητες γαλακτοκομικών και να δεις αν επανέρχεται το πρόβλημα. Αν ναι, σημαίνει ότι υπάρχει και αλλεργία, οπότε επιστρέφεις στην αποχή σου και κάνεις παρέα σε εμάς.

tatianaki, επίσης, αν δυσανασχετεί, ενώ μόλις έχει μπει στο στήθος, προσπάθησε να τον κρατάς λίγο πιο ψηλά από το στήθος, ώστε να έχει καλύτερο έλεγχο της ροής, για την περίπτωση που πνίγεται.

και επίσης να ξέρετε ότι κάνοντας διαιτα δεν προκειτε να εξαγφανιστεί το αίμα απο την μία μέρα στην άλλη.Θέλει περίπου 25 ημέρες.Και εγώ αγχωνόμουν αλλα όταν είδα το αποτέλεσμα όλα οκ.

Καλημέρα ραφαελ. Εύχομαι να πάνε όλα κάλα με το μικρό σου και να το ξεπεράσει σύντομα. Έχει μεγαλώσει αρκετά οπότε είσαστε σε καλό δρόμο. Λίγη ακόμα υπομονή ... Και εμείς στο θέμα της αλλεργίας μια από τα ίδια είμαστε! Μάλλον την πείραξε η ΗΑ κρέμα που της έδωσα, και αυτό απο δική μου βλακεία γιατί μπερδεύτηκα και δεν πήρα σκέτο ρυζάλευρο να το αναμίξω με γάλα υποαλλεργικό. Ελπίζω το almiron pepti (το οποίο είναι για μωρά με διαγνωσμένη αλλεργία στην πρωτεϊνη του αγελαδινού) που χρησιμοποιώ για την κρέμα της να μην την πειράζει. Ίσως δικιμάσουμε την allergy care και την sinlac, αλλά πάλι φοβάμαι γιατί με τρόμαξες που είπες ότι και αυτές εσάς σας πείραξαν. Από ότι είδα στα συστατικά η μία έχει χαρουπάλευρο και η άλλη καλαμποκάλευρο που μου φαίνονται επικύνδινα. Σε λίγο θα αρχίσουμε φρούτο και ίσως την καταργήσουμε την κρέμα. Η παιδίατρος μου είπε να της φτιάχνω διάφορες κρέμες (χωρίς γάλα ή με υποαλλεργικό εννοείται) για να συνηθίζει τις γεύσεις. Εγώ όμως φοβάμαι, δεν θέλω να ξανακυλίσουμε...και είμασταν μια χαρά για ένα μήνα....Αχ αυτές η αλλεργίες...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...