Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

καλησπέρα! είμαι καινούργια και έχω ένα ,ωράκι 3 μηνών και έχω πεθάνει στη πατάτα και το κοτόπουλο εδώ και 3 μήνες περίπου!! εσείς πως τα καταφέρνετε κάνετε κάτι διαφορετικό????

Δεν καταλαβαινω τοσους μηνες δεν εκανες τουλαχιστον σταδιακη εισαγωγη νεων τροφων;

Θα σου πω τι τρωω χωρις να παιρνω συμπληρωματα και οι εξετασεις μου βγηκαν σουπερ:

Σχεδον καθε μερα βραστα λαχανικα (καροτο,κολοκυθι, κολοκυθα, πατατες, μπροκολο, κουνουπιδι, παντζαρια κτλ)

3-4 φορες την εβδ κρεας (κοτοπουλο και χοιρινο, κατσικι κι αρνι ο αντρας ου δεν τρωει κι ετσι ουτε κι γω) με κιμα φτιαχνω μπιφτεκια, μπιφτεκια λαχανικων, κεφτεδακια, σουτζουκακια, κιμα με σαλτσα.

2-3 φορες οσπρια, στην αρχη τα φοβομουν, αλλα αδικα απηχα, τα δοκιμασα και δεν εχουμε κανενα προβλημα.

Αυτο που μου ελειπε πολυ ηταν τα σνακ οποτε δοκιμασα εναν εναν και τωρα τρωω ολους τους ξηρους καρπους με πρωτα τα αμυγδαλα, φρουτα, ρυζογκοφρετες και για γλυκο μελι,ταχινι,κακαο, που και που λουκουμια, χαλβα, παστελια, μαρμελαδα, σταφιδες (ολα αυτα δεν τα ετρωγα παλια, θα γελαγα αν μου ελεγαν οτι για γλυκο θα ετρωγα σταγαλια με μαυρες σταφιδες;) κι ομως βολευεσαι με οτι εχεις...)

Δεν ξερω αν ξεχναω κατι.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια Δευτερα-Τριτη δοκιμασα φετα και δεν φαινεται να υπαρχει καποιο προβλημα,:P:p:p:p:p θα περιμενω και σημερα βεβαια αλλα

αν ολα πανε καλα με τι ρυθμο θα μπορω να την τρωω απο εδω και περα;οσο κι οποτε θελω;;;;

Κοριτσια Δευτερα-Τριτη δοκιμασα φετα και δεν φαινεται να υπαρχει καποιο προβλημα,:P:p:p:p:p θα περιμενω και σημερα βεβαια αλλα

αν ολα πανε καλα με τι ρυθμο θα μπορω να την τρωω απο εδω και περα;οσο κι οποτε θελω;;;;

θα το φοβόμουνα λίγο....αν φας πολύ απότομα μήπως την πειράξει!! πάντως τρως πολλά!!! εμένα μου είπαν όχι ψάρια,χοιρινο,μπρόκολο κ κουνουπίδι θα του πέσουν βαριά,να αποφεύγω το μοσχάρι,τους ξηρούς καρπούς,το αυγό!!

και λίγα φρούτα!!!!

ZLmVp2.png

θα το φοβόμουνα λίγο....αν φας πολύ απότομα μήπως την πειράξει!! πάντως τρως πολλά!!! εμένα μου είπαν όχι ψάρια,χοιρινο,μπρόκολο κ κουνουπίδι θα του πέσουν βαριά,να αποφεύγω το μοσχάρι,τους ξηρούς καρπούς,το αυγό!!

και λίγα φρούτα!!!!

ZLmVp2.png

Α, και ψαρια τρωω.Η αληθεια ειναι οτι κι εγω στην αρχη τα εκοψα ολα, κατι που τωρα θεωρω λαθος και δεν το προτεινω.

Αποψη μου ειναι οτι ολα αυτα που σας λενε να κοψετε δεν ειναι για τον φοβο αλλεργιων αλλα για να μην επιδεινωσουν πιθανες πληγες του εντερου απο αλλεργικη πρωκτοκολλιτιδα.Απο τη στιγμη που βλεπετε το εντερακι του να πηγαινει καλυτερα και δεν κανει αιμα (παρα μονο σπανια) δεν υπαρχει λογος να μη τα τρωτε.Παντα καλα μαγειρεμενα τα φαγητα, ωριμα φρουτα και να αποφευγετε τρροφες που μπορει να δυσκολεψουν ακομη και το δικο σας εντερο αναλογα με τις ευαισθησιες σας.

Δεν τρωω εγω πολλα, εσεις τρωτε λιγα :) :) ;)

Διαφημίσεις

Για να ειμαστε δικαιοι, κι εγω στην αρχη τα ειχα κοψει ολα απο ελλειπη ενημερωση;υπερβαλοντα ζηλο;πανικο; Επειτα θεωρησα οτι αυτο δεν ειναι σωστο ουτε για το μωρο ουτε για μενα, αναγκαστικα ξεπερασα τους φοβους μου και εξεληξα τη διατροφη μας. Δοκιμαζα και παρατηρουσα κι ετσι μεσα σε λιγους μηνες καναμε μεγαλη προοδο.:P:p:p

Για να ειμαστε δικαιοι, κι εγω στην αρχη τα ειχα κοψει ολα απο ελλειπη ενημερωση;υπερβαλοντα ζηλο;πανικο; Επειτα θεωρησα οτι αυτο δεν ειναι σωστο ουτε για το μωρο ουτε για μενα, αναγκαστικα ξεπερασα τους φοβους μου και εξεληξα τη διατροφη μας. Δοκιμαζα και παρατηρουσα κι ετσι μεσα σε λιγους μηνες καναμε μεγαλη προοδο.:P:p:p

να ρωτήσω....μακαρόνια,ρύζια,κριθαράκι επιτρέπεται????

sOOLp2.png

Όλες σχεδόν το κάναμε αυτό το λάθος. Το θέμα είναι ότι μάθαμε και δεν το επαναλαμβάνουμε.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

να ρωτήσω....μακαρόνια,ρύζια,κριθαράκι επιτρέπεται????

sOOLp2.png

Θα ρωτησεις το μωρο σου.

Οτι τροφη υποψιαζεσαι εκτος των γαλακτοκομικων,μοσχαρι,σογια την κοβεις για μια εβδ μετα κανεις επανεισαγωγη τρωγωντας μικρη ποσοτητα για δυο μερες και περιμενεις αλλες δυο για αλλεργικες αντιδρασεις.

Μανουλες γεια σας και πάλι. Εχω θέμα με τον μικρουλη μου λόγω αλλεργίας στα γαλακτοκομικα. Η παιδογαστρεντερολος μου είπε να μη τρωο πολλα από αυτά που έχει κόψει σε όλες και μου είπε να μη τρωο βιταμ. Το μόνο βούτυρο που μπορώ να φάω είναι ένα βιταμ bio μου είπε. Φτιάχνεται μόνο με ελαιόλαδο και φυτικά. Εχω πάρει το χωριό βιολογικό αλλά δεν ξέρω αν είναι τέτοιο που εννοούσε η γιατρός γιατι περιέχει γάλακτωματοιητη. ??? ξέρει καμία σας κάτι πάνω σε αυτο??

Ο γαλακτωματποιητης τι είναι βρε κορίτσια ???είναι κ αυτο από τα απαγορευμένα??

Παρακαλώ βοηθήσετε με εάν γνωρίζετε !!

aDMJET1.jpgaDMJp2.png

Οι γαλακτοματοποιητες δεν εχουν σχεση με γαλα, ειναι προσθετικο για την ομοιγενοποιηση του προιοντος.

Ιδανικο θα ηταν να απεφευγες ολα τα συσκευασμενα τροφιμα.

Το κακο με τα συσκευασμενα ειναι οτι πρεπει να προσεχεις και για αλλες ουσιες, να μην γραφουν επανω καζεινη, καζεικο οξυ, γαλακτοβουλμινη, καποια που εχουν πρωτο συνθετικο το λακτο- και δεν θυμαμαι τωρα τι αλλο, τα γραφουμε καμμια 10αρια σελιδες πριν.Εκτος αυτου το γαλα υπαρχει παντου, μεχρι και στο μπεικον θα βρεις, σε κυβους κνορ , στο ψωμι του τοστ... ετσι ειναι πολυ ευκολο κατι να σου ξεφυγει.Αλλωστε τα συντηρητικα δεν ειναι κι οτι καλυτερο σε ενα ταλαιπωρημενο απο την αλλεργια εντερο.

Διαφημίσεις

Καλημερα, εχω κοψει γαλα και μοσχαρι εδω και σαραντα μερες περιπου και ο μικρος εχει ακομα αιμα. Προχτες εκοψα ξηρους καρπους, ψαρι και αυγο. Ποτε φαινονται τα αποτελεσματα απο αυτα; Θελουν κι αυτα 2-3 εβδομαδες για να φυγουν απο τον οργανισμο η αν πχ δω αιμα σημερα, θα πει οτι φταιει κατι αλλο;

Ευχαριστω!

SSdUp2.png

wviXp2.png

Οχι μονο τα γαλακτοκομικα χρειαζονται τοσο καιρο.Ειναι ομως λογικο να κανει ακομη αιματακι μεχρι να ηρεμησουν οι πληγες απο την αλλεργικη πρωκτοκολλιτιδα, κανε λιγη υπομονη και μη κοψεις κατι αλλο ακομη μπορει να μην τον πειραζει τιποτα απο αυτα που ανεφερες.

Αιμα βλεπω περιστασιακα, και τελευταια φορα ειδα πριν απο 24 ωρες.. Αρα δεν πρεπει να εχει μονιμη ανοιχτη πληγη.. Τελος παντων ας μην γραφω τσαμπα, αν ξαναδω αιμα σας ξαναρωταω! Ευχαριστω!

SSdUp2.png

wviXp2.png

Καλημερα, λοιπον σημερα ειδα ξανα αιμα με βλεννες ενω απο την Παρασκευη εχω κοψει ολα αυτα (ξηρους καρπους, ψαρι και αυγο). Χτες εφαγα δυο σουβλακια με πιτα κοτοπουλο μαρουλι και ντοματα. Ξερει κανεις αν η πιτα εχει αυγο; Αν και δε νομιζω.... Η ειναι φυσιολογικο και να περιμενω λιγες μερες ακομα;

SSdUp2.png

wviXp2.png

Καλημερα, λοιπον σημερα ειδα ξανα αιμα με βλεννες ενω απο την Παρασκευη εχω κοψει ολα αυτα (ξηρους καρπους, ψαρι και αυγο). Χτες εφαγα δυο σουβλακια με πιτα κοτοπουλο μαρουλι και ντοματα. Ξερει κανεις αν η πιτα εχει αυγο; Αν και δε νομιζω.... Η ειναι φυσιολογικο και να περιμενω λιγες μερες ακομα;

Η πίτα δεν έχει αυγό άλλα μπορεί να έχει γάλα.

6kQ4p3.png

Καλό μήνα μανούλες!

Έχουμε 20 μέρες χωρίς αίμα και γενικά μέ πολύ βελτίωση τους τελευταίους μήνες.

Μέχρι προτινος τρώγαμε για μεσημεριανό κρέας μέ πατάτα καρότο και κρεμμύδι. Πριν 4 μέρες της προσθέσα κολοκυθάκι. Χθες 3η μέρα είδα στο πιπί της και στον ποπό της κάποια κόκκινα σημεία όπως γίνεται το δέρμα όταν το τσίμπαμε. Δεν έμοιαζαν μέ σύγκαμα. Το απέδωσα στα μωρομάντηλα πού άνοιξα προχθές και είχα μήνες να χρησιμοποιήσω αυτη την μάρκα. Σήμερα απο το απόγευμα βλέπω στα μάγουλά της κ γύρω απο το στόμα πολύ πολύ μικρά σπιθουράκια όπως ειναι τα ιδρωτήρια,όχι ιδιαίτερα κόκκινα,σχεδόν στο χρώμα τόυ δέρματος.φαγούρα δεν έχει κ απο χθες έχει πολύ σάλιο κ την τρώνε απίστευτα τα ούλα της . Οπότε είπα μήπως απο τα δόντια.

Μια άλλη φορά πού την είχε πειραξει κάτι πού έφαγε έβγαλε κόκκινα σπυρακια απο τη μύτη κ κάτω, καμία σχέση εμφάνισιακα μέ τα σημερινά. Εκείνα είχαν και απίστευτη φαγούρα. Η σούπα τότε είχε και κολοκυθάκι άλλα και σπανάκι και μαιντανο,κ είπαμε μάλλον ότι εφταιξαν τα πολύ πράσινα. Πάνε 2 μήνες απο τότε.

Στο πιπί της σήμερα έβαλα κηραλοιφή μέ σπαθόλαδο κ ήταν καλύτερα.

Απλά αναρωτιέμαι μήπως συνδέονται τα δύο συμπτώματα. Θέλω παρά πολύ να μην συνδέονται άλλα αν συνδέονται μια πιο ξεκάθαρη σύμπτωματολογία θα μέ επειθε να μην της ξανάδωσω κολοκυθάκι.

Τώρα τί να κάνω?να της ξανάδωσω?σε πόσες μέρες θα έχω πιο σαφή εικόνα? Να το κόψω?αν ναι για πόσες μέρες?

Και γενικά ποια η γνώμη σας για τα σύμπτωματα μας?

6kQ4p3.png

Δεν ξέρω αν είναι από το κολοκυθάκι, αλλά καλού κακού βγάλτο για καμια βδομάδα, εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα. Αλλά έχω άλλη ένσταση! Γιατί χρησιμοποιείς μωρομάντηλα; Θεωρώ ότι επιβαρύνουν πολύ το δερματάκι τους και έμενα η παιδίατρος αλλά και από το μαιευτήριο μου είχαν πει να τα αποφεύγω. Την κάνω με νεράκι και όταν κάνει κακάκια σαπούνι. Για να καταλάβεις δυο φορές χρησιμοποίησα μωρομάντηλα για να την αλλάξω σε ταξίδι και κοκκίνισε και τις δύο.

NiHHp2.png

Εχεις δικιο γενικα για τα μωρομαντηλα απλα η δικια μου ποτε δε μου εβγαλε κατι δερματικο με κανενα μωρομαντηλο,και ποτε δεν συγκαηκε. γι αυτο και ειμαι ελαστικη με τη χρηση τους, χρησιμοποιω βεβαια συχνοτερα νερο.

Σημερα εφαγε κολοκυθακι. θα παρακολουθησω κ απο δευτερα θα το αφαιρεσω! ;)

6kQ4p3.png

Και για να μη λέμε μόνο τα δυσάρεστα, μετά από τόσους μήνες ταλαιπωρίας διανύουμε μεγάλα διαστήματα χωρίς αίμα στα κακά (το μεγαλύτερο είναι τώρα 23 μέρες) και το ζύγισμα του 8ου μήνα έδειξε ότι από τον 7ο μέχρι τον 8ο η μικρή μου πήρε ... 1 ολόκληρο κιλό!!! :lol::lol::lol:

6kQ4p3.png

Και για να μη λέμε μόνο τα δυσάρεστα, μετά από τόσους μήνες ταλαιπωρίας διανύουμε μεγάλα διαστήματα χωρίς αίμα στα κακά (το μεγαλύτερο είναι τώρα 23 μέρες) και το ζύγισμα του 8ου μήνα έδειξε ότι από τον 7ο μέχρι τον 8ο η μικρή μου πήρε ... 1 ολόκληρο κιλό!!! :lol::lol::lol:

Αυτά είναι! Εύγε! Και εις ανώτερα!

NiHHp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...