Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Ετσι διαβασα καπου οτι αυτες οι αλλεργιες εχουν σχεση με την καισαρικη.

Από όσο έχω διαβάσει κι εγώ, αυτό ισχύει αλλά όχι τόσο για τις τροφικές αλλεργίες, όσο για ατοπική δερματίτιδα και ρινίτιδες. Σε γενικές γραμμές, έχω διαβάσει παρόμοια δημοσιεύματα με αυτό:

http://www.vita.gr/html/ent/399/ent.7399.asp

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ πάντως γέννησα φυσιολογικά, πιστεύω γενικά ότι με τις αλλεργίες μπορείς να συσχετίσεις σχεδόν τα πάντα. Θα μπορούσα να καταλάβω να έχουν σχέση με κάποιον παράγοντα κατά την εγκυμοσύνη, αλλά με το είδος του τοκετού? Όσο γιά κληρονομικότητα κι εμείς απολύτως καμία! Τι να πώ. Απ΄ότι καταλαβαίνω πάντως κάποιες έχετε περάσει το χρόνο και ακόμη συνεχίζει να σας ταλαιπωρεί, ε? Με τις στερεές πως τα πήγατε από αντιδράσεις όσες είχατε θέμα με την αλλεργία?

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, κάτι τέτοιο συμβαίνει γιατί όταν το βρέφος γεννιέται με καισαρική δεν εκτίθεται στην κολπική χλωρίδα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έμμεσες ανοσολογικές διαταραχές οι οποίες ενισχύουν τις πιθανότητες εμφάνισης αλλεργιών μελλοντικά.

Αποσπασμα απο το λινκ που εβαλε η αμαρετο.

Εχω διαβασει και αλλου οτι τα υγρα που καταπινει το μωρο οταν γεννιεται φυσιολογικα ειναι πολυτιμα(βλ και Παπαγιαννοπουλος)

Εγώ πάντως γέννησα φυσιολογικά, πιστεύω γενικά ότι με τις αλλεργίες μπορείς να συσχετίσεις σχεδόν τα πάντα. Θα μπορούσα να καταλάβω να έχουν σχέση με κάποιον παράγοντα κατά την εγκυμοσύνη, αλλά με το είδος του τοκετού? Όσο γιά κληρονομικότητα κι εμείς απολύτως καμία! Τι να πώ. Απ΄ότι καταλαβαίνω πάντως κάποιες έχετε περάσει το χρόνο και ακόμη συνεχίζει να σας ταλαιπωρεί, ε? Με τις στερεές πως τα πήγατε από αντιδράσεις όσες είχατε θέμα με την αλλεργία?

εμεις τρωγαμε κρεμα απο το φαρμακειο χωρις γαλα και προσθεταμε το αντιαλλεργικο...επισης στην αρχη δεχοταν μονο μηλο μετα λιγο αχλαδι ....

καποια περιοδο δε δεχομασταν ουτε κοτοπουλο,ουτε χοιρινο ,ουτε μπανανα,ουτε ντοματα,ουτε πατζαρια ουτε ρυζι,ουτε κολοκυθι,ουτε πολλα αλλα ....

ευτυχως τωρα δε τρωμε τα εξης : μοσχαρι,ψαρι,αυγο,γαλακτομικα εννοειται απο αγελαδινο ,πορτοκαλι,μελιτζανα και γενικα οταν ειναι να φαει κατι καινουργιο εχω ενα θεμα...

εμενα μαλλον εφταιγε η λαθος ενημερωση που ειχε κανει ο δευτερος παιδιατρος που επρεπε να μου πει ενα ενα να τα δοκιμαζω ...αλλα αυτος ηθελε σε ενα μηνα να μου βαλει και φρουτοκρεμα και σουπα λαχανικων και μετα κοτοπουλο στα καπακια.....με συνδυασμο το υποαλλεργικο πρωτα γαλα που της εδινα εγινε η μικρη αστα να πανε......τα πηρα της εκοψα τα παντα....και αρχισα για μι βδομαδα να της κανω σουπα απο πατατα καροτο κρεμμυδι και σιγα σιγα εβαζα αλλα.....τωρα τρωμε πολλα παντως.... :wink:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, κάτι τέτοιο συμβαίνει γιατί όταν το βρέφος γεννιέται με καισαρική δεν εκτίθεται στην κολπική χλωρίδα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται έμμεσες ανοσολογικές διαταραχές οι οποίες ενισχύουν τις πιθανότητες εμφάνισης αλλεργιών μελλοντικά.

Αποσπασμα απο το λινκ που εβαλε η αμαρετο.

Εχω διαβασει και αλλου οτι τα υγρα που καταπινει το μωρο οταν γεννιεται φυσιολογικα ειναι πολυτιμα(βλ και Παπαγιαννοπουλος)

Aυτο το ανεφερε σημερα και στην πολυ αξιολογη εκπομπη "Υγεια" της ΝΕΤ που την εχει καθε Σαββατο. Ερευνα απο Ελβετους επιστημονες σε χιλιαδες παιδια εδειξε οτι το 12% ειχαν ασθμα και το 9% ειχε γεννηθει με καισαρικη, και αιτιολογουσαν τη μεγαλη διαφορα μεταξυ των δυο γκρουπ με το οτι τα παιδια που ειχαν γεννηθει με καισαρικη δεν ειχαν ερθει σ'επαφη με τη βακτηριακη χλωριδα της μητερας περνωντας απο το γεννητικο καναλι κατα τον τοκετο.

Διαφημίσεις

ε ωραια και καλα τα λενε ...δε καταλαβαινω το σκοπο ομως αφου για να γεννησεις με καισαρικη πρεπει να υπαρχει καποιος λογος.....δε καταλαβα...θα μας δημιουργησουν και ενοχες που τελικα γεννησαμε με καισαρικη οτι εμεις φταιμε για τις αλλεργιες και για οοοοολλαα τα αλλα???

:evil:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

ε ωραια και καλα τα λενε ...δε καταλαβαινω το σκοπο ομως αφου για να γεννησεις με καισαρικη πρεπει να υπαρχει καποιος λογος.....δε καταλαβα...θα μας δημιουργησουν και ενοχες που τελικα γεννησαμε με καισαρικη

Τι εννοεις? :? Για πληροφορηση προκειται, οπως λενε οτι η αυξημενη χοληστερολη στο αιμα μπορει να δημιουργησει προβληματα στις αρτηριες. Πληροφορηση πρεπει να υπαρχει παντα σε ολους τους τομεις της υγειας, αυτο ειναι αυτονοητο.

Αν η καισαρικη εχει γινει για το σωστο λογο (δηλ. την επιβιωση του μωρου), απο πού κι ως πού η μαμα να εχει ενοχες? Επειδη σωθηκε το παιδι της? :shock: Πρωταρχικη σημασια εχει η επιβιωση του μωρου, οχι αν αποκτησει κατι δευτερευον απο την εγχειρηση κι αυτο ειναι γνωστο κι αποδεκτο σε ολες τις περιπτωσεις εγχειρησης! Εξαλλου, δεν ειπαν οι ανθρωποι οτι "η καισαρικη θα προκαλεσει οπωσδηποτε ασθμα" (υπαρχουν κι ενα σωρο παιδια γεννημενα με καισαρικη που δεν εχουν ασθμα), ειπαν απλά οτι στα παιδια που εχουν ασθμα αυτα που εχουν γεννηθει με καισαρικη ειναι στατιστικα πολυ περισσοτερα και το αιτιολογησαν.

Οπως ξερουμε οτι σε παιδια που εχουν γεννηθει πολυ προωρα ειναι στατιστικα πολυ περισσοτερα οσα εχουν προβληματα στα ματια σε σχεση με τα τελειομηνα, που αιτιολογειται με το οτι οι οφθαλμοι ειναι απο τα πρωτα οργανα που βλαπτονται κατα την παραμονη στη θερμοκοιτιδα. Να μην το ξερει αυτο μια μαμα με προωρο μωρο και να μην εχει στο νου της να το πηγαινει στον παιδοφθαλμιατρο για ελεγχο? Η αγνοια ειναι ο,τι χειροτερο για εναν γονιο!

Ναι βρε Yasemi οπως τα λεει η τασουκι ειναι!

Ερυενα καναν οι ανθρωποι,για να τα ακουνε μερικες που πανε με καισαρικη γιατι ετσι...χωρις λογο...εγω γνωστη που μολις εμεινε εγκυος διαλεξε καισαρικη και ηταν ανενδοτη!Αυτη ισως αλλαζε γνωμη αν ηξερε κατι τετοιο...

Ναι βρε Yasemi οπως τα λεει η τασουκι ειναι!

Ερυενα καναν οι ανθρωποι,για να τα ακουνε μερικες που πανε με καισαρικη γιατι ετσι...χωρις λογο...εγω γνωστη που μολις εμεινε εγκυος διαλεξε καισαρικη και ηταν ανενδοτη!Αυτη ισως αλλαζε γνωμη αν ηξερε κατι τετοιο...

αυτη δε νομιζω να το αλλαζε.....

ισως λαθος να το διατυπωσα...αλλα να δε μου εχει κατσει ποτε καλα που τελικα καταληξαμε σε καισαρικη και αν οντως ισχυει κατι τετοιο τοτε στο δευτερο που θα παω αναγκαστικα χειρουργειο με τη ψυχολογια θα παω???οτι θα κανω κακο ενδεχομενα στο παιδι μου???....ειμαι στις μαυρες μου γενικοτερα να με συμπαθατε.....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Κι εγω καισαρικη εκανα γιατι εχω πολυ μυωπια και κανεις δε δεχοταν να παω φυσιολογικα αλλά οκ,δεν μπορω να κανω κατι...Κανω αυτο που μπορω,θηλαζω το μωρο μου,και γενικα ό,τι άλλο μπορω,θα το κανω...Αλλά δεν σκαω για κατι που εγινε και τελιωσε!Μην το σκεφτεσαι κι εσυ,τωρα τελιωσε και τζαμπα χαλιεσαι...

Διαφημίσεις

τοτε στο δευτερο που θα παω αναγκαστικα χειρουργειο με τη ψυχολογια θα παω???οτι θα κανω κακο ενδεχομενα στο παιδι μου???

Γιατι θα πας αναγκαστικα για ΚΤ στο δευτερο? Ξερεις εκ των προτερων οτι θα συντρεχουν οι λογοι που συνετρεξαν στο πρωτο?

Στο εξωτερικο ο κανονας ειναι ΚΑΘΕ τοκετος να ξεκινα για ΦΤ, εκτος φυσικα κι αν υπαρχει λογος που επιβαλεται ΚΤ. Η προηγουμενη ΚΤ δεν επιβαλει επομενη ΚΤ, απλά αυτο ειναι το συνηθισμενο στην Ελλαδα που η συντριπτικη πλειοψηφια των γιατρων ειναι απειροι στο να ξεγεννουν με ΦΤ μια μητερα που εχει κανει προηγουμενη ΚΤ, γι'αυτο απλά της ξανακανουν ΚΤ!

Υπαρχουν ομως μερικοι εμπειροι γιατροι σε Αθηνα και Θεσ/νικη, οπότε αν δε θελεις να ξανακανεις ΚΤ απλά και μονο επειδη ηδη εχεις κανει μια ΚΤ, μπορεις απλά ν'αλλαξεις γιατρο. (εννοειται οτι δεν μπορεις να ξερεις εκ των προτερων αν κι ο δευτερος τοκετος σου θα χρειαστει να καταληξει σε ΚΤ, αλλά σιγουρα δε θα ξεκινησεις πηγαινοντας "αναγκαστικα" για ΚΤ!!!)

Απο κληρονομικότητα κορίτσια πως είστε? Διάβασα αρκετές από τις μελέτες γιά αυτό που λέτε με την καισαρική και τελικά μάλλον έχει νόημα η αιτιολόγηση που κάνουν γιά τη χλωρίδα του κόλπου και τα λοιπά. Βέβαια, η κυρίως έρευνα στην οποία αναφέρονται αφορά παιδιά που ήδη έχουν κληρονομικότητα και από αυτά, παρατηρείται αυξημένο ποσοστό άσθματος σε αυτά που γεννήθηκαν με ΚΤ. Μάλλον τελικά ξέρουμε πολύ λίγα και γιά την εγκυμοσύνη και γιά τον τοκετό, η φύση έχει προνοήσει γιά τα πάντα και καλό είναι να μην πολυεπεμβαίνουμε αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος!

"Κι εγω καισαρικη εκανα γιατι εχω πολυ μυωπια και κανεις δε δεχοταν να παω φυσιολογικα" sta grigora enimerono oti exo 8,5 ke 9,5 vathmous miopia ke mikres aliosis ston amfivlistroidi - exo omos kani 2 fisiologikotates genes xoris kamia sinepia ... theli poli kalo psaksimo se ginekologo ke mea ... gisika meta apo kesariki mpori na gini fisiologik

Απο κληρονομικότητα κορίτσια πως είστε? Διάβασα αρκετές από τις μελέτες γιά αυτό που λέτε με την καισαρική και τελικά μάλλον έχει νόημα η αιτιολόγηση που κάνουν γιά τη χλωρίδα του κόλπου και τα λοιπά. Βέβαια, η κυρίως έρευνα στην οποία αναφέρονται αφορά παιδιά που ήδη έχουν κληρονομικότητα και από αυτά, παρατηρείται αυξημένο ποσοστό άσθματος σε αυτά που γεννήθηκαν με ΚΤ. Μάλλον τελικά ξέρουμε πολύ λίγα και γιά την εγκυμοσύνη και γιά τον τοκετό, η φύση έχει προνοήσει γιά τα πάντα και καλό είναι να μην πολυεπεμβαίνουμε αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος!

εμεις κανεις δεν εχει αλλεργια πουθενα ουτε εγω ουτε ο αντρας μου...η πεθερα μου εχει βεβαια αλλα οχι σε φαγητα ...σε αλλα ...γυρη και τετοια...λετε να εχει σχεση?????????????????/ :twisted:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια εχει μιλησει καποια απο εσας που ειχε προβλημα με το παιδι της με την Αγλαια για τον θηλασμο και τις τροφες?Και αν τα μωρα παρουσιαζουν αλλεργιες στο μητρικο δηλ με τα αλλα τα σκατογαλατα τι κανουν? :oops: Αυτο παντως περι καισαρικης και φ.τ το βρισκω λιγο παρατραβηγμενο αλλα κατι θα ξερουν για να το λενε τι να πω πια.Και αμα κοψουμε ολες αυτες τις τροφες τοτε τι θα τρωμε?ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΧΥΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

Bouboukaki, το τι θα τρώμε που έγραψες είναι μεγάλο θέμα. Εγώ θυμάμαι τότε είχα φτάσει στο σημείο να τρώω ψωμί με μέλι όλη μέρα αντε και καμμια φορά σιμιγδαλένιο χαλβά. Το κοτόπουλο επιτρέπεται αλλά εμένα δε μου άρεσε. Εκείνο το διάστημα ήταν (αν εξαιρέσεις τη χαρά από τη γέννηση του γιού μου) από τα χειρότερα της ζωής μου. Ημουν συνέχεια μεσ΄το σπίτι (ήταν και χειμώνας), γενικώς λόγω μωρού δε κοιμόμουν, δεν έτρωγα, δεν έπινα (όχι ποτά κανα γαλατάκι, χυμό), φίκι- φίκι δε μπορούσα, κανά τσιγαράκι δεν έκανα, οι ορμόνες και τα νευρα χάλια κόντευα να τρελαθώ.

Τέλος πάντων περασμένα ξεχασμένα! Κέρδισα έναν υπέροχο γιο οπότε άξιζε τον κόπο! Α! η γέννα ήταν φυσιολογική αν μαζευετε στατιστικά για τις αλλεργίες.

καλημέρα και απο μένα και εγώ με φτ γεννησα και αλλεργία παρουσιάσαμε.

αν έχω κάτι να συμβουλέψω μια μαμά που το μωράκι της έχει αλλεργία είναι να μη κόψει με τίποτα το θηλασμό γιατί αυτό είναι το φάρμακο στην όλη ιστορία.

όσο για τη διαιτα και αυτή αξίζει το κόπο γιατί πρώτον το κάνεις για το καλό του παιδιού σου και δεύτερον .... :cool: αδυνατίζεις πιο γρήγορα!!

εμείς με το που κόψαμε το θηλασμό λόγω συσπάσεων της μήτρας εμφάνισε αιματάκι οπότε κόψαμε όλα τα γαλακτοκομικά, που της άρεσαν τόσο και η μικρή μου πίνει μόνο το υποαλλεργικό γάλα για 6 μήνες ακόμα.

μακάρι να είναι όλα περαστικά ,το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή , ψυχραιμία και επιμονή.

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Για όσες τα κόβουν "όλα" για να αποφύγουν τις αλλεργίες, παραθέτω αυτό από άλλο τόπικ:

Πρόστιμο 3.000 ? στην επιχείρηση «Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ», διότι σε δείγμα του προϊόντος «σοκολάτα μαύρη Carrefour» βρέθηκε σύμφωνα με τις αναλύσεις του Χημείου του Κράτους Μη Κανονικό, καθώς περιείχε γάλα ή προϊόν με βάση το γάλα χωρίς να αναφέρεται στην ετικέτα.

Και ύστερα απορούμε γιατί δε βγάζουμε άκρη με τις αλλεργίες του παιδιού .. άρα γε πόσα τέτοια ... :roll::evil:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Πάντως, έτσι και αλλιώς όλες οι σοκολάτες υγείας έχουν πάνω σήμανση ότι μπορεί να περιέχουν ίχνη γάλακτος και ξηρών καρπώνς (λογικό, μάλλον πρόκειται γιά την ίδια γραμμή παραγωγής και με τις σοκολάτες γάλακτος, αλλά και άλλα διάφορα γλυκά), οπότε καλύτερα μακριά από όλες. Εγώ το ίδιο είχα πάθει και με τις φρυγανιές , που σχεδόν όλες έγραφαν πάνω στη συσκευασία ότι παρασκευάζονται σε εγκαταστάσεις που επεξαργάζονται γάλα, ξηρούς καρπούς κλπ, εκτός από μιά ή δυό μάρκες.Είναι όμως δυνατόν σε αυτές να διαφέρει τόσο πολύ η διαδικασία παραγωγής? μάλλον δεν το αναγράφουν.

Εμείς πάντως έχουμε τώρα δέκα μέρες που έχω ξεκινήσει και έχω ήδη φάει ψάρι, αυγό, μοσχάρι ,κακάο χωρίς καμία ένδειξη προβλήματος...ελπίζω μέχρι τέλους (δηλαδή του γάλακτος). Είχαμε μάλιστα τρείς mayer αρνητικές πριν ξεκινήσουμε και θα το ξανατσεκάρουμε μετά την εισαγωγή όλων των τροφών. Βέβαια μόλις τελειώσει η διαδικασία αυτή ξεκινάμε και στερεές!!!!! Ελπίζω να μη μπερδευτεί η μικρή μου. Όσες είχατε το πρόβλημα με ποιά σειρά βάλατε τις στερεές? Η παιδογαστρεντερολόγος μου λέει να ξεκινήσουμε με ρυζάλευρο (ως λιγότερο αλλεργιογόνο), θεωρώ όμως ότι μάλλον είναι άχρηστο και η παιδίατρος γενικά συστήνει πρώτα τα λαχανικά, στην περίπτωσή μας όμως... ότι από τα δύο αποφασίσω! Εσείς τι αποφασίσατε?

Ολοι με το ρυζάλευρο ξεκινάνε αλλά αν δώσετε υποαλλεργικό πολύ πιθανό να μη της αρεσει!

Εμεις δώσαμε βραστό μηλο και αχλάδι. Αλλά καλό είναι να κάνεις αυτό που σου λεει η γιατρός!

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...