Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Ευχαριστώ κορίτσια για το ενδιαφέρον! Αυτά τα παλοκαρύδια θα είναι πιθανότατα αλλά με πιάνει στέρηση για γλυκό και δεν ξέρω τι να κάνω, οπότε βρήκα παρηγοριά στα μελομακάρονα που είναι ακατάλληλα! Μήπως έχετε καμά ιδέα για κανένα γλυκό "άκακο" για το μωρό (εκτός από γλυκά του κουταλιού?)?

Το υποαλλεργικό το σκέφτομα γιατί τουλάχιστον τότε θα έτρωγε μόνο αυτό και πού θα πάει θα έστρωνε. Ενώ εγώ όλο και κάτι καινούριο θα σαβουρώσω και θα επηρεαστεί πάλι το μωράκι μου και τότε νιώθω ότι όλη η προσπάθειά μου να μην τρώω τα διάφορα που δε μου είναι και εύκολο νομίζω ότι είναι τελείως ανούσια εκτός του ότι του προκαλώ και πάλι πόνο στο μωρό, ενώ με το υποαλλεργικό δεν θα τα είχα αυτά. Βέβαια από ότι έχω ακούσει είναι πολύ δύσκολο να το δεχτεί το μωρό, γιατί μυρίζει χάλια! Ελπίζω να καταφερω το εξάμηνο και μετά θα το δοκιμάσω.

Ναι Φρύνη μου Αθήνα μένω.Ουφ, ελπίζω αύριο να σας έχω καλύτερα νέα γιατί και το απόγευμα είχε βλένες με αίμα! Καληνύχτα!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το υποαλλεργικό το σκέφτομα γιατί τουλάχιστον τότε θα έτρωγε μόνο αυτό και πού θα πάει θα έστρωνε.

Θα ξαναρχιζε ομως με την εισαγωγη των στερεων τροφων. Και μαλιστα επειδη δε θα ειχε βοηθηθει καθολου απο τις ιδιοτητες του μητρικου γαλακτος, το πιθανοτερο ειναι ολες οι αλλεργιες και οι δυσανεξιες που θα σου εβγαζε να ηταν πολυ εντονοτερες. Και τωρα θα πρεπει να προσεχεις πολυ, βεβαια, αλλά μετα το χρονο θα ηρεμησεις. Ενω χωρις θηλασμο... θα τυρρανιεσαι μια ζωη.

Το υποαλλεργικό το σκέφτομα γιατί τουλάχιστον τότε θα έτρωγε μόνο αυτό και πού θα πάει θα έστρωνε.

Θα ξαναρχιζε ομως με την εισαγωγη των στερεων τροφων. Και μαλιστα επειδη δε θα ειχε βοηθηθει καθολου απο τις ιδιοτητες του μητρικου γαλακτος, το πιθανοτερο ειναι ολες οι αλλεργιες και οι δυσανεξιες που θα σου εβγαζε να ηταν πολυ εντονοτερες. Και τωρα θα πρεπει να προσεχεις πολυ, βεβαια, αλλά μετα το χρονο θα ηρεμησεις. Ενω χωρις θηλασμο... θα τυρρανιεσαι μια ζωη.

Αυτό.

Συν ότι δεν σου εγγυάται κανείς ότι θα "στρώσει". Όταν δίνεις ξένο γάλα, δεν μπορείς να καθυστερήσεις τις στερεές τροφές, γιατί το ξένο γάλα επιβαρύνει το μωρό και πρέπει να μπουν τα γεύματα, για να ελαττωθεί το γάλα. Με το μητρικό μόνο, μπορείς να συνεχίσεις για πολλούς περισσότερους μήνες δοκιμάζοντας τροφές, χωρίς να αγχώνεσαι για τις ποσότητες.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

ΝΑι, τα κοριτσια εχουν δικιο. Παντως ξερω παρα πολλες μαμαδεςς που τα παιδια τους εχουν αλλεργια και δεν θηλαζουν. (καπου το ειχες ρωτησει αυτο).

Οσο για γλυκο ο σιμιγδαλενιος χαλβας ειναι μια γρηγορη λυση. ΕΠισης ειχα φτιαξει κ κεινο το μους σοκολατας μερικες φορες (που ειναι χωρις σοκολατα με χαρουπαλευρο). Τη συνταγη την εχει στις "υγιεινες συνταγες"

GwASp3.png

Ευχαριστώ και πάλι!

Αυτά που λέτε τα ξέρω αλλά μερικές φορές θέλω κάποιος να μου τα θυμίζει!Θα σας πω τι λένε οι φωνούλες μέσα μου:

Η καλή φωνούλα: Αυτό που λες Amarretto ότι με το θηλασμό δε θα χρειαστεί να τον πιέσω για τις ποσόστητες από τις άλλες τροφές παίζει για μένα σημαντικό ρόλο στη ζυγαριά υπερ του θηλασμού. Εξάλλου είναι απο τα παιδάκια που κοιμούνται σερί το βράδυ δηλαδή από τις 9.30 (τον θηλάζω κοιμισμένο στις 11.30) και ξυπνάει κατά τις 8.30 οπότε φοβάμαι μήπως με το ξένο μου χαλάσει αυτή την ωραία συνήθεια. Επιπλέον όταν γκρινιάζει τον θηλάζω και ηρεμεί και το βράδυ δεν τον νανουρίζω συνήθως, αλλά πίνει το γαλατάκι και χουπς!Θα αλλάξουν όλα αν διακόψουμε το θηλασμό!

Η κακή φωνουλα: Μήπως του κάνω κακό αφού όλο και κάτι μου ξεφεύγει που δε θα έπρεπε να είχα φάει?Όσο για τις τροφές είναι πολύ πιο εύκολο νομίζω να ελέγξεις σε ένα μωρό αυτά που τρώει αφού σταδιακά θα εισάγουμε τις τροφές, παρά σε έναν ενήλικα. Τι μπορεί να συμβεί αν συνεχίσει να έχει το αιματάκι?Εκτός αυτών έχω βαρεθεί τα σουτιέν θηλασμού, το πρησμένο στήθος, το γεγονός ότι χρειάζεται να λείψω για μία μέρα και πρέπει να κάνω ολόκληρη ιστορία πριν, ότι το γάλα που μάζεψα στο ψυγείο για αυτή την περίπτωση μάλλον θα πάει στα σκουπίδια! Με δυσκολεύει πολύ που πρέπει να σκέφτομαι τόσο πολύ τι επιτρέπεται να φάω και τελικά δεν έχω όρεξη να βγω έξω για φαγητό ή και για καφέ, εξάλλου στις γιορτές είμαι σίγουρη ότι θα ζηλεύω όλα αυτά.Επιπλέον για προσωπικούς λόγους θα ήθελα να ξεκινήσω προσπάθειες για άλλο μωρό αλλά με το θηλασμό δεν έχω ιδέα ούτε πότε θα αδιαθετήσω!

Σας έπρηξα ρε κορίτσια! Μη με παρεξηγήσετε είναι προσωπικές ανησυχίες απλά ήθελα με κάποιον να τις μοιραστώ!

Αυτή τη στιγμή είμαι σίγουρη ότι αν φτάσουμε το εξάμηνο θα το δοκιμάσω το υποαλλεργικό και απλά ελπίζω να το πιει!

Διαφημίσεις

Marina 28, σε καταλαβαίνω απόλυτα! Τις ίδιες σκέψεις κάνω πάρα πολύ συχνά, κυρίως όταν είμαι κουρασμένη, άυπνη, πεινασμένη....

Χαλάρωσε και σκέψου πόσο τυχερά είναι τα παιδιά μας που θηλάζουν και δεν αναγκάζονται να πιούν αυτά τα απαίσια γάλατα, σκέψου τα αντισώματα που τους δίνουμε για να χτίσουν ένα γερό οργανισμό! Να είσαι υπερήφανη για αυτό που προσφέρεις στο παιδί σου! Αυτά προσπαθώ να σκέφτομαι κι εγώ όταν όλα τα "βλέπω μαύρα"........

Έχω να σου προτείνω διάφορα γλυκά (είμαι φοβερά γλυκατζού!!) χωρίς γαλακτοκομικά ή ξηρούς καρπούς:

1)γλυκά κουταλιού

2)χαλβάς πολίτικος

3)λουκουμάδες

4)κουλουράκια της μαμάς "λαδερά"

5)παστέλι με σουσάμι (έχει και πολύ ασβέστιο!!)

6)ταχινόπιτα

7)μήλα, αχλάδια, κυδώνια στο φούρνο με ζάχαρη, κανέλα και λίγο κονιάκ

:wink:

Αχ bimba μου με κατάλαβες! Κατάλαβες το ευαίσθητο σημείο μου! Θα δοκιμάσω αυτό με τα ψητά μηλαράκια με κανέλα, το έχω ξαναφάει αλλά όταν μεπιάνει λύσσα στερεύω από ιδέες!

Στα θετικά του θηλασμου βάζω και το ότι ελπίζω με την αποχή από τα γαλακτοκομικά να χάσω και κανένα γραμμάριο!Τώρα γράφω πιο χαλαρά γιατί το μωρό στα απογευματινά κακάκια τού ήταν τελείος καθαρό και εγώ ξαναβρήκα το κουράγιο μου!

Σας είπα ευχαριστώ?Σας το ξαναλέω γιατί είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα ξαναχρειαστώ εμψύχωση στο μέλλον!

Mαρίνα, you are not alone!

Εμένα μου λείπει τρελά η σοκολάτα τώρα που απέχω από τα αγελαδινά και τρώω μια κατσαρόλα σιμιγδαλένιο χαλβά τη βδομάδα (δηλαδή όχι μόνο γραμμάριο δεν θα χάσω, αλλά θα βάλω και κανά κιλό :lol: ). Αντί για μόύσλι με γάλα, τρώω πρόβειο γιαούρτι με μπανάνα και μπόλικο μέλι (για να μην μυρίζω την προβατίλα) κι άλλες τέτοιες αλχημείες!

Όλα αυτά τα κατά που σκέφτεσαι τα σκέφτομαι κι εγώ, και ακόμα περισσότερα. ΠΛέον έχω επιστρέψει στη δουλειά, που σημαίνει ότι αντλώ το γάλα για το ένα γεύμα (το άλλο είναι φρουτόκρεμα) και αυτό με κουράζει.

Όμως: σκέφτομαι την ευκολία του θηλασμού - σιγά μην κάτσω να ζεσταίνω νερό και να φτιάχνω μπιμπερό. Αυτό είναι για μένα το μεγαλύτερο δέλεαρ μετά τα αντισώματα.

ΥΓ. Τώρα παιδιά, θα πέσετε να με φάτε, αλλά θα το πω: για 10 περίπου μέρες, πριν να μπει η φρουτόκρεμα, η μπέμπα έπινε ένα γεύμα υποαλλεργικό - δεν μπορώ να πω ότι της κακοφάνηκε. Τώρα το ξανακόψαμε.

ΥΓ. Τώρα παιδιά, θα πέσετε να με φάτε, αλλά θα το πω: για 10 περίπου μέρες, πριν να μπει η φρουτόκρεμα, η μπέμπα έπινε ένα γεύμα υποαλλεργικό - δεν μπορώ να πω ότι της κακοφάνηκε. Τώρα το ξανακόψαμε.

Σαν δεν ντρεπεσαι λεω γω, μας το λες κ καταμουτρα.... Δεν επρεπε να της δωσεις τιποτα, νηστικια επρεπε να την αφηνεις! Ακους εκει ξενο γαλα!

Μην τρελλαθουμε βρε παιδια, τι να πουν τα παιδια που δεν θηλασαν ποτε. Μην περναμε στο αλλο ακρο!

Προσωπικα μια χαρα θα με βολευε μια φορα στο τοσο να μπορει κ να παιρνει το υποαλλεργικο γαλα. Θα μπορουσαν να ξεμυτισω κ γω να κανω καμια δουλεια χωρις να την κουβαλαω μαζι και δεν νομιζω να της εκανε τοσο κακο πια (εκτος αν ειχε μεσα μελαμινη). Ουτε το δικο μου απο το ψυγειο δεν επινε (τωρα πια, δεν αντλω).

Προχτες της δοκιμασα κ κατσικισιο. Σκετο δεν το επινε (τουλαχιστον δεν εδειξε την αηδια που δειχνει στο υποαλλεργικο) τα κορν φλεικς ομως που εβαλα μεσα τα εφαγε!

GwASp3.png

Τρώτε και κορν φλέικς?Μπράβο στη Δανάη!

Εμείς πήγαμε χτες στην παιδίατρο. Βάρος 6.710 πήρε μόλις 320γρ. και 3 πόντους στο ύψος!Μόλις της είπα τι δεν τρώω μου απάντησε ότι πραγματικά τη στενοχωρεί που στερούμαι όλα αυτά, συγκεκριμένα μου λέει αν ΄΄ηταν μόνο για τα γαλακτοκομικά της αγελάδος και τη σοκολάτα Ο.Κ. αλλά τώρα???Της είπα που έφαγα μελομακάρονο και ο μικρός ξαναέκανε αίμα και μου λέει μπορεί να ήταν τυχαίο θα ξαναφάς για να δούμε τι θα γίνει. Έφαγα λοιπόν και εγώ απόψε (είχα λυσάξει κιόλας) και ο Θεός βοηθός να δούμε τι θα γίνει αύριο. Είχε 2-3 μέρες καθαρός, έχει βέβαια βλένες αλλά μου είπε ότι σε ένα βαθμό είναι αναμενώμενο σε μωρό που θηλάζει! Έκανα χοντρή βλακεία?Το καρύδι από πάνω το είχα τινάξει όσο μπορούσα.

Επίσης της είπα ότι δεν του δίνω το σίδηρο και μου είπε ότι δεν πειράζει γιατί έχει ήδη φτιάξει το χρώμα του. Της είπα ούτε το σκεύασμα βιταμινών του δίνω (Ακαι D) και επίσης μου είπε δεν πειράζει, όταν θυμάσαι δώστου το. Συνεχίζω μόνο με epadoren γιατί έχει δύο μέρες που μου κάνει πάλι εμετούλη.

Όσο για το βάρος μου ειπε ότι έχουμε 2 επιλογές:Ή να του δώσω 100 μλ συμπλήρωμα ξένο (μου έδωσε και δείγμα) ή να αρχίσουμε πατάτα. Εκεί κάπου μου ήρθε η αναλαμπή ότι κάθε πρωί αντλώ γύρω στα 100-130 μλ οπότε μου λέει θα δώσεις το δικό σου. Προς το παρόν λέω να συνεχίσω μόνο με δικό μου μέχρι να κλείσουμε τον 6ο και μετά να τα δοκιμάσω αυτά, ελπίζω να αντέξω. Πάντως δε θέλω με τίποτα και να του δίνω συμπλήρωμα και να στερούμαι για να τον θηλάσω. Δηλαδή όταν θα ξεκινήσω το υποαλλεργικό θα το κάνω με σκοπό να αντικαταστήσω σταδιακά το μητρικό. Αυτά τα νέα μας!

Διαφημίσεις

Προχτές δοκιμάσαμε με την μαμά μου να δώσουμε στο μωρό

αγελαδινό γάλα (Hippo), γιατί όταν πιάσω δουλειά δεν θα μπορώ

να αντλώ, οπότε αν χρειαστεί να πιεί γάλα η μπέμπα (ελπίζω να

αρκεστεί στο φαγητό) θα πρέπει να υπάρχει ένα γάλα στο σπίτι.

Ηπιε ελάχιστο βέβαια (δεν της άρεσε καθόλου) άλλά μετά από

10 λεπτά, οι κοκκινίλες της ατοπικής δερματίτιδας στα μάγουλα

φούντωσαν!

Μάλλον πρέπει να πάρω κανένα υποαλλεργικό.

Ξέρετε καμμιά καλή μάρκα;

Εγώ της έδινα το Humana το υποαλλεργικό. Υποτίθεται ότι η γεύση του είναι πιο κοντά στου μητρικού και επίσης ότι η εταιρία εκτρέφει δικές της αγελάδες ειδικά για αυτό το σκοπό - τρέχα γύρευε...

• 2 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια καλησπερα.Ειμαι η Ασπα κι εχω μια μικρουλα δυομισυ μηνων που μου παρουσιασε αιμα στα κακα της οταν ηταν 50 ημερων.Αφου την γυρισαμε σε ενα σωρο γιατρους μας ειπε ο τελευταιος για αλλεργια και μου απεκλεισε ενα σωρο τροφες.Το αιμα ομως εμφανιζεται ανα μερες και μου κανει και διαρροιες και αρκετες γουλιτσες.ξερει καμμια αν το κρεμμυδι ειναι αλλεργιογονο?Δεν ξερω τι να υποπτευθω πλεον,γιατι δεν τρωω σχεδον τιποτα.Ευτυχως παντως οσο ψαχνομουν με τους γιατρους τα κοριτσια στο forum με βοηθησαν πολυ. :)

Κοριτσια καλησπερα.Ειμαι η Ασπα κι εχω μια μικρουλα δυομισυ μηνων που μου παρουσιασε αιμα στα κακα της οταν ηταν 50 ημερων.Αφου την γυρισαμε σε ενα σωρο γιατρους μας ειπε ο τελευταιος για αλλεργια και μου απεκλεισε ενα σωρο τροφες.Το αιμα ομως εμφανιζεται ανα μερες και μου κανει και διαρροιες και αρκετες γουλιτσες.ξερει καμμια αν το κρεμμυδι ειναι αλλεργιογονο?Δεν ξερω τι να υποπτευθω πλεον,γιατι δεν τρωω σχεδον τιποτα.Ευτυχως παντως οσο ψαχνομουν με τους γιατρους τα κοριτσια στο forum με βοηθησαν πολυ. :)

Ασπα, εδώ και πόσο καιρό έχεις αποκλείσει τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή σου; Χρειάζονται τουλάχιστον 4 εβδομάδες, για να καθαρίσει το σύστημα και το δικό σου και του μωρού από τις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος. Μετά από αυτή την αποχή, γίνεται επανεκτίμηση του προβλήματος και η αποχή συνεχίζεται, αν χρειάζεται. Πρόσεχε τα κρυμμένα γαλακτοκομικά.

Ποιες άλλες τροφές έχεις κόψει; Τις έκοψες επειδή έκανες εσύ συσχέτιση με πρόβλημα που έκανε το μωρό; Ή σου τις έκοψε ο γιατρός αυθαίρετα;

Αν θέλεις, απάντησε στις τυπικές ερωτήσεις της Αγλαΐας από το τόπικ:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

και πες μας και πόσες πάνες βρέχει και λερώνει ημερησίως το μωρό σου. Είχες καθόλου θέμα υπερπαραγωγής;

Επίσης, διάβασε το τόπικ για την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9762

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Άσπα δυστυχώς εγώ δεν είμαι πολύ έμπειρη για να σε βοηθήσω. Κουράγιο και υπομονή μόνο!

Να σας πω και εγώ τα νέα μου?Από 6/12 έκανα αποχή από τα γαλακτοκομικά και από αρκετές άλλες αλλεργιογόνες τροφές. Μετά από 1 εβδομαδα από την αποχή το αίμα σταμάτησε τελείως. Και κάπου τότε ξεκίνησα να τρώω μελομακάρονα. Το μωρό δεν εμφάνισε πρόβλημα. Μετά τις 25 Δεκέμβρη όμως άρχισα να τρώω απ' όλα :oops::oops::oops: γιατί έλεγα άντε μία μέρα είναι αλλά τελικά και την επόμενη δεν αντιστάθηκα και επειδή μέχρι σήμερα το μωρό δεν είχε πρόβλημα συνέχισα να τρώω τα πάντα εκτός από σκέτο γάλα και προς το παρόν δεν είχε πρόβλημα το μωρό. Τι να κάνω, να ξαναγυρίσω στην αποχή?Όμως αυτό είναι κάτι που με δυσκολεύει πολύ και με κάνει να σκέφτομαι αν θα συνεχίσω το θηλασμό. Πώς θα καταλάβω αν και πότε μπορώ να δοκιμάζω από όλα?Εδώ να σημειώσω ότι εδώ και 10 μέρες το μωρό τρώει πατάτα (και από σήμερα και καρότο) και τα κακά του έχουν φτιάξει πολύ.

Διαφημίσεις

ΜΑρινα, παρολο που τρως γαλακτοκομικα (σχεδον ολα) δεν παρουσιαζει προβλημα??? Αυτο φαινεται να ειναι πολυ καλο νεο. :lol::lol:

Στη θεση σου θα συνεχιζα ετσι, αποφευγοντας δλδ τα πολλα γαλακτοκομικα ή/κι τις μεγάλες ποσότητες γαλακτοκομικων κ αλλεργιογονων τροφων. Αν μου τη βαραγε δλδ θα ετρωγα κατι απαγορευμενο, αλλα παντα με μετρο. Κ φυσικα θα ειχα το νου μου στις πάνες.

Εννοειται επισης οτι εισαγεις νεες τροφες στο μωρο πολυ πολυ σταδιακα αφηνοντας μεγαλα κενα μεταξυ νεων τροφων κ εισαγωντας τα "επικινδυνα" τελευταια!

Ασπα, δυστυχως μπορει οτιδηποτε να πειραξει το μωρο, ασχετως αν ειναι στα "sos". Θα σε βοηθησει αν καταγραφεις τι τρως κ τι αντιρδασεις εχει το παιδι μετα.

Ποτε εκοψες τα γαλακτοκομικα κ τα ξηροκαρπια?

GwASp3.png

Η αληθεια ειναι οτι τα γαλακτοκομικα,το ψαρι,το αυγο,,τους ξηρους καρπους,τη σοκολατα,το πορτοκαλι τα εχω κοψει αρκετο καιρο.Νομιζω κοντευει μηνας.Τα γαλακτοκομικα πολυ πανω απο μηνα.Εμπειρικα εκοψα το καλαμποκι(καθε φορα που ετρωγα πατατες τηγανισμενες σε σπορελαιο και κοτοπουλο απο το χωριο τιγκα στο καλαμποκι η μικρη μου εκανε αιμα),τα πολυσπορα,το κριθαρι,το πρασο και το ρυζι.Δεν μου κανει ακομα αιμα σε καθε πανα αλλα τωρα εχει 2 μερες με ψιλοδιαρροια.Α,επισης εκοψα το μελι,το ταχινι και τις φρυγανιες.

Αφροδίτη.....μουτσ, μουτσ!!!Πολλά-πολλά φιλάκια σε σένα και την κοιλίτσα σου (σε είδα στο άλλο forum σε φώτο και νομίζω ότι σε ξέρω από κάπου!!!)! Ναι, όντως το μωρό μέχρι στιγμής (φτου, φτου!) δεν έχει ξαναπαρουσιάσει κάτι κι ας είναι παλιολαίμαργη αυτή η μαμά του! Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου και θα τρώω όσο μπορώ με μέτρο προσέχωντας πάντα τις αντιδράσεις του και βλέποντας και κάνοντας! Έτσι, ο θηλασμός δεν θα είναι τόσο δύσκολη υπόθεση! Παρεπιμπτόντως μετά από δοκιμές στο ξένο γάλα δεν είχαμε μεγάλη επιτυχία. Μία φορά ήπιε 160ml (σε μεγάλη πείνα) και άλλες δύο με τα χίλια ζόρια 80-100ml! Μυρίζει σίγουρα ψαρίλα το υποαλλεργικό. Πάντως, στο να βελτιωθούν τα κακάκια μας πιστεύω ότι συνέβαλε και η πατάτα, την οποία τρώει με μεγάλη λαιμαργία. Από χτες όμως που βάλαμε και καροτάκι δε δείχνει τον ίδιο ενθουσιασμό!΄Φιλάκια και τα ξαναλέμε!!![/u]

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα σε όλες και όλους σας, είμαι καινούργια στο forum και έχω ήδη αναρτήσει αυτό το μήνυμα στο "θηλασμός', δεν πήρα όμως απάντηση και σκέφτηκα ότι μάλλον εδώ ταιριάζει περισσότερο. Λοιπόν Αγλαια (αλλά και όποιος άλλος έχει τη γνώση ή την εμπειρία να απαντήσει) , θα ήθελα τη γνώμη σας γιά κάτι που με απασχολεί. Όπως έγραψα και πιό πάνω, όταν ήταν περίπου 20 ημερών και ενώ θήλαζε και έτρωγε παράλληλα συμπλήρωμα Frisolac (λάφυρο του μαιευτηρίου!), η μικρή μας παρουσίασε κάποιες ερυθρές τριχούλες σε μιά της κένωση. Η παιδίατρος και η παιδογαστρεντερολόγος που επισκεφθήκαμε μας μίλησαν γιά αλλεργία και από τότε έως σήμερα που κοντεύει τους 5 μήνες εγώ δεν τρώω γαλακτοκομικά, αυγά, ψάρι, μοσχάρι, ξηρούς καρπούς κλπ, ενώ σαν συμπλήρωμα (1 μπουκάλι που τρώει πιά την ημέρα) δίνουμε το Almiron pepti. Από εκείνη τη φορά έως σήμερα δεν έχει παρουσιάσει ποτέ ξανά αίμα, μόνο που τα κακά της είναι σταθερά πράσινα, αλλά η παιδογαστρεντερολόγος μας είπε να μη μας απασχολεί. Η ερώτηση που θα ήθελα να κάνω ,εν όψει μάλιστα της έναρξης των στερεών τροφών από τον 6ο, είναι μήπως θα πρέπει να αρχίσω να βάζω πάλι τις απαγορευμένες τροφές στο διαιτολόγιό μου, όχι γιά μένα , αλλά αφ΄ενός γιά να δω αν συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα και αφ΄ετέρου γιατί σκέπτομαι μήπως είναι ομαλότερο να γίνει η πρώτη της επαφή με τα αλλεργιογόνα των τροφών μέσω του μητρικού γάλακτος. Δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικά , απλώς το θεωρώ μιά λογική υπόθεση. Τί νομίζετε? Οι ειδικοί με τους οποίους είμαι σε επαφή νομίζω ότι παρότι δε θεωρούν την κατάσταση σοβαρή (με μόνο μία φορά αίμα) δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη να μου συστήσουν κάτι τέτοιο, αλλά και το ίδιο το αντικείμενο απ΄όσο έχω καταλάβει είναι ρευστό. Φαντάζομαι λοιπόν ότι περισσότερα θα ξέρουν όσοι από εσάς ασχολήθηκαν με ανάλογα προβλήματα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και περιμένω με ανυπομονησία τις γνώμες σας!

Καλημερα σπορακι!

Αν καταλαβα καλα κοντευεις 4 μηνες μακρια απο γαλακτοκομικα κ τις λοιπες τροφες μονο κ μονο επιειδη ειδε μια φορα αιματακι, σωστα.

Μου φαινονται πολυ λογικες οι αποριες σου κ προσωπικα αυτο θα εκανα! 1ον γιατι δεν νομιζω οτι όλα αυτα που δεν τρως πειραζουν το μωρο σου, οποτε αδικος ο περιορισμος και 2ον γιατι μετα απο τοσο καιρο μπορει το προβλημα να εχει ξεπεραστει. Απλα βαλτα ενα ενα στη διατροφή σου κ ασε να περασε μεγαλο διαστημα 1-2 εβδομαδες πριν δοκιμασεις το επόμενο. Τελευταια ασε τα γαλακτοκομικα κ τους ξηρους καρπους. Δεν νμιζω να την πειραξει τιποτα τωρα πια!

Τα κακα της που λες οτι ειναι μονιμα πρασινα ειναι κ πολυ υγρα? Εχουν κ βλεννα?

ΚΑλη επιτυχια!

GwASp3.png

Καλημέρα Afridite! :D Μάλλον έτσι θα το κάνω, δεν ξέρω είναι που της έχουν βάλει την ταμπέλα της αλλεργίας και μάλλον θέλω να μην ισχύει! Αυτό φοβάμαι και με τις τροφές, μου έχουν πεί ότι αποφεύγοντάς τες τη βοηθάω να ξεπεράσει την όποια αλλεργική προδιάθεση εκφράζει, έχω διαβάσει όμως και άλλες γνώμες που ισχυρίζονται ότι είναι καλύτερα γιά το αλλεργικό προφίλ να έρχεται σε επαφή με τα αλλεργιογόνα ο οργανισμός . Τί να πώ! Άσε που τη μέρα που είδαμε το αίμα (ήταν βράδυ), το πρωί είχαμε κάνει mayer κοπράνων (ψάχναμε με την παιδίατρο γιατί κλαίει πολύ) και ήταν αρνητική! Το αντικείμενο "αίμα στα κακά" είναι μάλλον υπό διερεύνηση, εγώ αυτό καταλαβαίνω.Εσύ πέρασες καθόλου από τέτοια διαδικασία επανεισαγωγής των τροφών που απαγορεύονται; πως τα πήγατε από αντιδράσεις με την εισαγωγή των στερεών; Τα κακά της δικιάς μου είναι πάντοτε πράσινα μετά την εισαγωγή του pepti (μου είχε πεί η γαστρεντερολόγος ότι θα γινόντουσαν, παραμένουν όμως έτσι και τώρα που σχεδόν όλα τα γεύματα της μέρας είναι θηλασμός) και από απλώς μαλακά έως υδαρή. Μάλιστα έχει αρχίσει να ενεργείται κάθε μέρα- ανά 2η μέρα μόλις τον τελευταίο μήνα, πριν ήταν σχεδόν 1 φορά/ εβδομάδα (γλιτώσαμε ευτυχώς από αυτό!). Αυτά!!! Πώς σας φαινόμαστε στις συμπάσχουσες μανούλες;

Σπορακι καλημερα.Εχω μια μικρη 3 μηνων που μου πρωτοεκανε αιμα στα κακα 50 ημερων περιπου.Εγω αν κι εχω κοψει ολες τις υποπτες τροφες η μικρη συνεχιζει να κανει αιμα αλλα οχι σε καθε κενωση. :? Εσυ εισαι απο τις τυχερες.Στην θεση σου θα ξεκινουσα οπωσδηποτε να βαζω απο τις απαγορευνες τροφες στη διατροφη μου και κανε οπως σου ειπε η αφροδιτη.Ειναι νομιζω η πιο ειδικη σε αυτο το θεμα.

Εγω δεν ξερω τι να κανω.Μηπως αν σταματουσα να τρωω τα παντα εκτος απο πατατες,μακαρονια,ψωμι κι ελαιολαδο τα πραγματα εφτιαχναν :?: Η μηπως η πολλη καταναλωση και αυτων των τροφων την πειραξουν :?:

Γεια σας και απο μενα.

Ειχαμε το ιδιο προβλημα, καναμε λιγο πολυ αυτα που περιγραφετε και εχουμε φτασει στον 14ο μηνα.Τωρα πινουμε υποαλλεργικο γαλα και σταδιακα δοκιμασουμε τις υποπτες τροφες.Μεχρι στιγμης παμε καλα.

Οπως ολες εχουμε ταλαιπωρηθει πολυ και εχουμε αγχωθει ακομα περισσοτερο για την υγεια των παιδιων μας και γι'αυτο ψαχνω καποιες απαντησεις στο γιατι μας ετυχε αυτο. Ετσι διαβασα καπου οτι αυτες οι αλλεργιες εχουν σχεση με την καισαρικη.

Αναρωτιεμαι λοιπον ποσες απο εσας γεννησατε με καισαρικη και ποσες φυσιολογικα;

Γεια σας και απο μενα.

Ειχαμε το ιδιο προβλημα, καναμε λιγο πολυ αυτα που περιγραφετε και εχουμε φτασει στον 14ο μηνα.Τωρα πινουμε υποαλλεργικο γαλα και σταδιακα δοκιμασουμε τις υποπτες τροφες.Μεχρι στιγμης παμε καλα.

Οπως ολες εχουμε ταλαιπωρηθει πολυ και εχουμε αγχωθει ακομα περισσοτερο για την υγεια των παιδιων μας και γι'αυτο ψαχνω καποιες απαντησεις στο γιατι μας ετυχε αυτο. Ετσι διαβασα καπου οτι αυτες οι αλλεργιες εχουν σχεση με την καισαρικη.

Αναρωτιεμαι λοιπον ποσες απο εσας γεννησατε με καισαρικη και ποσες φυσιολογικα;

Εγω παντως γεννησα φυσιολογικότατα!!! Τραβηγμενο μου φαινεται!

GwASp3.png

Λοιπον κοριτσια καπου εχουμε χασει το μπουσουλα με τις αλλεργιες....να σας πω εγω λοιπον που και θηλασα και μετα της εδωσε υποαλλεργικο και τελικα καταληξαμε σε αντιαλλεργικο γαλα και συνεχιζουμε ακομη....υστερα απο μεγαλη ταλαιπωρια και αφου επιτελους καταληξαμε 11 μηνων πια στη παιδιατρο που εχουμε ακομη με μια φοβερη ατοπικη δερματιτιδα,επιμολυθες εκζεμα με σταφυλοκοκο και η αλλεργια στα υψη,αφου ταλαιπωρηθηκαμε και ακομη ταλαιποριομαστα με το γαλα κατεληξα στα εξης(συμφωνα παντα με την εμπειρια μου και αυτα που μου ειπαν και αργοτερα εμαθα)

το πιο σωστο ειναι να θηλαζεις σε περιπτωση αλλεργιας στο αγελαδινο και παραλληλα να κοψεις οοοοοοοοοοοολααααααααα τα γαλακτοκομικα,μοσχαρια,αυγα,ψαρια,σουσαμι-ταχινι,ξηρους καρπους,εσπεριδοειδη,ντοματα,μελιτζανες,και οτι αλλο αλεργιονα τροφη....θα πρεπει να προσεχεις πολυ τι γραφουν απεξω οι συσκευασιες και τι τρως....επειδη κανει συνολικα οπως προαναφερατε 4 βδομαδες να ηρενησει ο οργανισμος να μη προσθετεις καμια αλλαγη στη διατροφη σου...οταν προσθετεις κατι να περιμενεις 2-3 μερες και τοτε δοκιμαζεις κατι καινουργιο....τωρα....οταν για καποιους λογους σταματας να θηλαζεις....εχω ενα θεμα με τα υποαλλεργικα γαλατα και ρωτηστε καλα το παιδιατρο ....οταν ενα παιδι εχει (με εξετασεις ειδικες αιματος RAST) πιστοποιημενη αλλεργια στην πρωτεϊνη του αγελαδινου γαλακτος πως προτεινουν το υποαλλεργικο που απλα εχει υδρολυμενη πρωτεϊνη αγελαδινου γαλακτος (δηλ τη πρωτεϊνη που το πειραζει σε πιο ηπια μορφη)....εμεις εκει τη πατησαμε .....και για αυτο αλλαξα παιδιατρο.....θηλαζα και η πρωτη παιδιατρος ενω η μικρη αρχισε να εχει αιμα στα κακα,εκζεμα και ατοπικη δερματιτιδα (σε ηπια μεν μορφη αλλα το ειχε) μου ελεγε αρες μαρες κουκουναρες....παω σε αλλο καθηγητη μου λεει μαλλον ειναι αλλεργια και μου λεει να κοψω τα γνωστα που ολοι ξερετε.....για καποιο λογο κοβω το θηλασμο και μου δινει υποαλλεργικο γαλα ( ALMIRON PEPTI) ...ελα ομως που το παιδι αρχιζει και βγαζει περισσοτερο εκζεμα...με τα πολλα επειδη τα πηρα στη διαρκεια των μηνων που περνουσαν παω τη μικρη στο παιδων μου κανουν το Rast τεστ η μικρη εχει το υψηλοτατο ποσοστο και μου δινουν αντιαλλεργικο γαλα που δεν εχει καθολου πρωτεϊνη μεσα.....πιναμε μαζι με το θηλασμο το "κακο" αγελαδινο συνολικα 11 μηνες...φανταζεστε ποσους μηνες θα κανει να καθαρισει ο οργανισμος.....συμπερασμα....

προσεχτε τι τρωτε οσο θηλαζετε και μη το περνετε αψηφιστα γιατι θα τρεχετε....οσο για το υποαλλεργικο δεν λεω οτι ειναι κακο απλα αν δειτε οτιδηποτε (να αρχισει ενα μικρο εκζεμα ή ατοπικη δερματιτιδα ) ψαχτε το καλυτερα μηπως χρειαστει να παρετε αντιαλλεργικο......

σε ενα μηνα ξανακανουμε επαναληπτικες....το σεπτεμβρη απο το υψηλο πεσαμε στο μεσαιο...αντε να παμε στο χαμηλο επιπεδο μπας και δοκιμασουμε και κανενα αλλο....οσο για κατσικισιο γαλα...ποιο λετε αληθεια???θελω να βρω αλλα στα βιολογικα εχουν οι σκονες ή ενα απο εξωτερικο και δε το εμπιστευομαι .....

α και ναι ημουν με καισαρικη αλλα αυτο δεν εχει καμια σχεση με την αλλεργια.....και γυναικες που γεννουν φυσιολογικα το εχουν....απλα εχει κανει μπαμ τα τελευταια χρονια γιατι παλια θηλαζαν οι γυναικες και τρωγανε αγνες τροφες οχι τροποποιημενες οπως σημερα και επισης δεν δινανε τοσο ευκολα ξενο γαλα....

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...