Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Ευτυχώς το μωράκι μου δε φαινεται να έχει σημάδια αναιμίας. Επομένως καλύτερα να ξεχάσω το σίδηρο.

Συνεχίζουμε να κάνουμε κακάκια με σταγονίτσες ή ίνες αίματος. Όμως οι κενώσεις της έχουν μειωθεί στις μία την ημέρα. Αυτό μου φαίνεται παράξενο, από 4-5 στη 1 κένωση ή και καμία την ημέρα :?:

Θα ήθελα να σας ρωτησω και κάτι άλλο...

Όταν οι κενώσεις της ήταν καθαρές έτρωγα αρκετά αυγά και περέμεναν χωρίς αιματάκι. Μπορεί να την πέιραξε το αυγό μετά από πολύ καιρό ή την πειράζει κάποιο άλλο τρόφιμο :?:

Και κάτι τελευταίο :oops::oops::oops:

Διάβασα ότι ζυμώνατε ψωμί πολλές από εσάς. Με τι αλεύρι? Η σικάλη είναι αλλεργιογόνα, το κριθάρι επίσης απ΄ότι ξέρω. Αυτό το μπλέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις δε μου αρέσει καθόλου.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συνεχίζουμε να κάνουμε κακάκια με σταγονίτσες ή ίνες αίματος. Όμως οι κενώσεις της έχουν μειωθεί στις μία την ημέρα. Αυτό μου φαίνεται παράξενο, από 4-5 στη 1 κένωση ή και καμία την ημέρα :?:

Εφόσον το μωρό θηλάζει αποκλειστικά, δεν ανησυχούμε για τη συχνότητα των κενώσεων μέχρι την εβδομάδα, εκτός αν τα κακάκια που βγαίνουν τελικά δεν είναι φυσιολογικού χρώματος, σύστασης και υφής. Απλά μέτρα βρεγμένες πάνες, για να είσαι σίγουρη ότι τρώει καλά.

Θα ήθελα να σας ρωτησω και κάτι άλλο...

Όταν οι κενώσεις της ήταν καθαρές έτρωγα αρκετά αυγά και περέμεναν χωρίς αιματάκι. Μπορεί να την πέιραξε το αυγό μετά από πολύ καιρό ή την πειράζει κάποιο άλλο τρόφιμο :?:

Κάποιο τρόφιμο μπορεί να την πειράξει και μετά από καιρό.

Εμείς τελικά κόψαμε και το μοσχάρι, γιατί φαίνεται ότι σε μερικές περιπτώσεις επηρεάζει και αυτό. Αλλά αφού έχεις κόψει τόσα πράγματα από τη διατροφή σου (πότε ήταν το τελευταίο ατυχηματάκι που αναφέρεις; ), νομίζω καλό θα ήταν να δείτε οικογενειακώς και έναν ειδικό αλλεργιολόγο, για να πάρετε πιο ειδικές κατευθύνσεις (και να συζητήσετε και για την καθυστέρηση εισαγωγής στερεών υπό αυτές τις συνθήκες).

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Τελευταία φορά έφαγα αυγό πριν 10 ημέρες. Κομμένο κι αυτό !!

Σήμερα νομίζω (φοβάμαι να το πω με σιγουριά) οι κενώσεις της δεν είχαν ίχνη αίματος και το χρώμα τους ήταν πιο μουσταρδί από πορτοκαλί. Μάλλον αρχίζουν να γίνονται φυσιολογικές ξανά. Θα το επιβεβαιώσω αύριο.

Σε αλλεργιολόγο έχουμε πάει. Δηλαδή παιδίατρο που ασχολέιται με τις παιδικές αλλεργίες, αλλά δε με βοήθησε ιδιαίτερα. Μου είπε τα ίδια με την παιδίατρο της, στέρηση μόνο στα γαλακτοκομικά, μοσχάρι και θαλασσινά. Τα υπόλοιπα τα έκοψα μόνη μου μετά από παρακολούθηση του μωρού μου. Η αλλεργιολόγος μου είπε και έναρξη στερεών τροφών όταν κλέισει τον 6ο μήνα.

Ασχετο........... Πώς κάνουμε " παράθεση" ?

Σε αλλεργιολόγο έχουμε πάει. Δηλαδή παιδίατρο που ασχολέιται με τις παιδικές αλλεργίες, αλλά δε με βοήθησε ιδιαίτερα. Μου είπε τα ίδια με την παιδίατρο της, στέρηση μόνο στα γαλακτοκομικά, μοσχάρι και θαλασσινά.

Εγω ετρωγα μια χαρα μοσχαρι και θαλασσινα, αλλά ηταν αδυνατο να φαω αγελαδινα γαλακτοκομικα και ξηρους καρπους (ειδικα αραπικα φυστικια και καρυδια!), τον πειραζαν πραγματικα! Απορω που κανεις τους δε σου ανεφερε τους ξηρους καρπους, ειναι πολυ συχνη αλλεργια.

Διαφημίσεις

Εγω ετρωγα μια χαρα μοσχαρι και θαλασσινα, αλλά ηταν αδυνατο να φαω αγελαδινα γαλακτοκομικα και ξηρους καρπους (ειδικα αραπικα φυστικια και καρυδια!), τον πειραζαν πραγματικα! Απορω που κανεις τους δε σου ανεφερε τους ξηρους καρπους, ειναι πολυ συχνη αλλεργια.

Sorry, ξέχασα (το Alzheimer χτύπησε πάλι!!) έχω κόψει και τους ξηρόυς καρπούς από τον Αύγουστο.

Πάντως νομίζω ότι πάμε καλά..

2 κενώσεις σήμερα και μόνο μια μικρή κουκίδα αίμα.

Όμως η μία κένωση ήταν πρασινο-μουσταρδί με μικρά κομματάκια πράσινα.

Είναι φυσιολογική αυτή η κένωση ή είναι κι αυτή σημάδι άλλεργίας :?:

Sorry, ξέχασα (το Alzheimer χτύπησε πάλι!!) έχω κόψει και τους ξηρόυς καρπούς από τον Αύγουστο.

Όντως, το Αλτσχάιμερ χτύπησε, ξέχασες ότι το είχες γράψει :lol: :lol:

Η μπέμπα μου είναι 5 μηνών και στο 2ο μήνα παρουσίασε αίμα στα κακάκια :oops: της. Καταλαβαίνετε το σοκ που έπαθα, το έχετε περάσει. Έκοψα άμεσα όλα τα γαλακτοκομικά, το ψάρι και τους ξηρούς καρπούς και σταμάτησε το αιματάκι ή τουλάχιστον δεν έβλεπα κάτι

Πάντως νομίζω ότι πάμε καλά..

2 κενώσεις σήμερα και μόνο μια μικρή κουκίδα αίμα.

Όμως η μία κένωση ήταν πρασινο-μουσταρδί με μικρά κομματάκια πράσινα.

Είναι φυσιολογική αυτή η κένωση ή είναι κι αυτή σημάδι άλλεργίας :?:

Μια στο τόσο, οι πράσινες κενώσεις δεν είναι ανησυχητικές. Το πορτοκαλί είναι αποδεκτή απόχρωση.

Το δικό μου μωρό κάνει πράσινες κενώσεις συνέχεια εδώ και 20 μέρες

περιπου, που ξεκίνησε τις τροφές.

Επίσης έπαθε ατοπική δερματίτιδα.

Αυτά δείχνουν αλλεργία;

Εχω ξεκινήσει αποχή από τα γαλακτοκομικά και οι απορίες μου είναι αν

πρέπει να μην τρώω και μοσχάρι και αν πρέπει να μην δίνω και στο παιδί

μοσχάρι.

Τέλος εννοείται οτι απαγορεύεται να τρώει κρέμα ρυζάλευρου;

Επίσης έπαθε ατοπική δερματίτιδα.

Αυτά δείχνουν αλλεργία;

Ω ναι!!!

Εχω ξεκινήσει αποχή από τα γαλακτοκομικά και οι απορίες μου είναι αν

πρέπει να μην τρώω και μοσχάρι και αν πρέπει να μην δίνω και στο παιδί

μοσχάρι.

Τέλος εννοείται οτι απαγορεύεται να τρώει κρέμα ρυζάλευρου;

Αφου πριν ξεκινησει τις στερεες δεν ειχε κανενα συμπτωμα, δε φταιει κατι απο αυτα που ετρωγες εσυ, αλλά κατι που εφαγε το μωρο. Να κανεις διαιτα αποκλεισμου, δηλ. να σταματησεις να προσθετεις νεες τροφες και ν'αρχισεις ν'αφαιρεις μεχρι να βρεις τι ειναι αυτο που τον πειραζει. Οταν προσθετεις νεες τροφες, θα προσθετεις μια ανα 5-7 μερες περιπου. Μηπως του εδωσες πορτοκαλι ή μανταρινι? Το πορτοκαλι ειναι πολυ αλλεργιογονο σε παιδια με προδιαθεση και πρεπει να το τρωνε μετα τους 10 μηνες περιπου, εμεις ετσι ακριβως την πατησαμε! (ο παιδιατρος νομιζε οτι μας το ειχε πει, αλλά δε μας το ειχε πει, μας το ειπε εκ των υστερων)

Αφου πριν ξεκινησει τις στερεες δεν ειχε κανενα συμπτωμα, δε φταιει κατι απο αυτα που ετρωγες εσυ, αλλά κατι που εφαγε το μωρο.

Η αλλεργία όμως μπορεί δημιουργείται σε συνδυασμό με το γάλα μου

επειδή έτρωγα γαλακτοκομικά

Πάντως στην αρχή έδωσα αχλάδι,

επόμενη μέρα αχλάδι-μήλο,

επόμενη αχλάδι-μήλο-πορτοκάλι (η παιδίατρός είχε πει να ξεκινήσω

μ'αυτά τα τρία μαζί και να δίνω πάντα αυτά για φρουτόκρεμα :evil: )

επόμενη αχλάδι-μήλο-μπανάνα (σταμάτησα το πορτοκάλι αφού όλοι

λένε οτι μπαίνει στον 9ο μήνα).

Δεν είχα δει οτι το ιδανικό θα ήταν να ξεκινούσα με ένα φρούτο

και να το συνέχιζα 4 μέρες.

Εδωσα μερικές μέρες αχλάδι-μήλο-μπανάνα

Από προχτές άρχισα να αφαιρώ όπως προτείνεις κι εσύ tasuki.

Από χορτόσουπα έδωσα κατ'ευθείαν κολοκύθι-καρότο-πατάτα - μάλλον

λάθος.

Μετά κολοκύθι-καρότο-πατάτα-κρεμμύδι-ντομάτα.

Από 22-11, για 3 μέρες έδωσα κολοκύθι-καρότο-πατάτα-κρεμμύδι-

ντομάτα-μοσχάρι.

Θα αρχίσω να αφαιρώ και απ'αυτά. Θα μπερδευτώ :o

Διαφημίσεις

Επειδή δοκιμάσατε ήδη πολλά μαζεμένα, μου φαίνεται πιο εύκολο να αρχίσεις από την αρχή, αντί να αφαιρείς. Αν υποθέσουμε ότι ενοχλεί το μωρό η τελευταία τροφή που θα αποκλείσεις, θα σου πάρει καιρό αν αφαιρείς σταδιακά. Γι'αυτό προτείνω, πρώτη μέρα ένα φρούτο ή λαχανικό, για 3-4 μέρες το ίδιο, για να δεις αντιδράσεις, μετά προσθέτεις ακόμη ένα κοκ.

Η κόρη μου εκδήλωσε συμπτώματα αλλεργιών που οφείλονταν στα δικά μου γαλακτοκομικά αρκετό καιρό αφότου κάναμε εισαγωγή στερεών. Ο αλλεργιολόγος μας είπε ότι αλληλεπιδρούν και δίνουν εσφαλμένη εικόνα για την αλλεργία στις τροφές. Όντως, αφού έκανα την αποχή από τα γαλακτοκομικά, το παιδί άρχισε να τρώει αρκετές τροφές από αυτές που την πείραζαν, χωρίς ανεπιθύμητα συμπτώματα. Σε κάποιες άλλες τροφές η ευαισθησία παραμένει (και εγώ συνεχίζω την αποχή, όσο δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα).

Για το λόγο αυτό, θα πρότεινα να συμβουλευτείς καποιον ειδικό και ίσως σου προτείνει να κάνεις ταυτόχρονα αποχή τουλάχιστον 4 εβδομάδων από γαλακτοκομικά, ώστε να έχετε πιο καθαρή εικόνα για τις τροφές που τρώει το μωρό.

Varona, σε ποια φαση απο τις παραπανω παρουσιασε τα συμπτωματα, θυμασαι? Οντως ολα μπηκαν πολυ γρηγορα... περαστικα σας, δεν ειναι αργα, θα την βρουμε την ακρη.

Γνωμη μου ειναι να συνεχεισεις για το διαστημα που ωαχνεις το τι φταιει την αποχη απο τα γαλακτοκομικα και εσυ.

GwASp3.png

Μου έχει κολλήσει οτι άρχισε να βγάζει τα σπυράκια με τις κοκκινίλες στα

μάγουλα από τότε που λερωνόταν με την φρουτόκρεμα στο πρόσωπο

(δηλαδή από την πρώτη μέρα κιόλας) κι εγώ την σκούπιζα ίσως πιο δυνατά

απ'ότι έπρεπε.

Οι κοκκινιλίτσες προχώρησαν στο προγουλάκι, στον λαιμό και λίγο πιο

κάτω. Εκεί έχουν σταματήσει.

Εμφανίζονται όταν τρίβεται σε οποιοδήποτε ύφασμα (και σε βαμβακερό

σεντόνι) κι εξαφανίζονται από μόνες τους.

Η παιδίατρος μας έγραψε κορτιζονούχα αλοιφή. Ελεος :?

Οπου να' ναι την καταργούμε την γιατρό.

Πάντως εχτές που είχε υποχωρήσει η κοκκινίλα (όχι τα σπυράκια), όταν

τρίφτηκαν τα μάγουλά της σε μια ακρυλική ζακέτα, κοκκίνησε αμέσως.

Κάτι τέτοια βλέπω και συνέχεια μπερδεύομαι οτι είναι μόνο από ακρυλικά

Από 22-11, για 3 μέρες έδωσα κολοκύθι-καρότο-πατάτα-κρεμμύδι-

ντομάτα-μοσχάρι.

Λοιπον, για να μην μπερδευτεις, θα γραφεις σ'ενα μπλοκακι ή τετραδιο τι εφαγε καθε μερα κι αν ειχε συμπτωματα για τις επομενες 2-3 μερες.

Φρουτοκρεμα προς το παρον να δινεις μονο μηλο κι αχλαδι, καποια μωρακια τα πειραζει η μπανανα (ο δικος μου μπορεσε να τη φαει χωρις προβλημα μετα τον 8ο μηνα). Για ποικιλια γευσης κι υφης, εγω αλλαζα τις ποσοτητες των φρουτων (δηλ. τη μια μερα μισο αχλαδι κι ενα μηλο, την επομενη ενα αχλαδι και μισο μηλο, τη μεθεπομενη δυο μισα αχλαδια και μισο μηλο, κλπ), καθως και τις ποικιλιες τους, δηλ. μηλα σταρκινγκ, μηλα γκολντεν, αχλαδια κρυσταλλια, αχλαδια φετελ, κλπ. Υπαρχουν παρα πολλα ειδη αχλαδιων και μηλων, μπορεις πραγματικα να του φτιαχνεις διαφορετικη φρουτοκρεμα καθε μερα! Ετσι περασαμε 2-3 μηνες, οπότε ξαναπροσθεσα την μπανανα, που πλεον μπορεσε να τη δεχτει χωρις αντιδραση.

Χορτοσουπα προς το παρον να δινεις κολοκυθακι-καροτο-πατατα, η ντοματα και το κρεμμυδι μπορει να πειραξουν μερικα μωρα. Ειδικα η ντοματα ηταν εντελως απαγορευμενη για εμας, τον πειραζε το ιδιο σχεδον με το λεμονι.

Εχοντας αυτα ως βαση, μπορεις ν'αρχισεις να προσθετεις 1 νεο τροφιμο καθε 5 μερες, μετα ακομη 1 νεο τροφιμο, κλπ.

Μοσχαρι ειναι πολυ νωρις ακομα για να δωσεις! Ο παιδιατρος μου ηταν διευθυντης στο παιδιατρικο τμημα νοσοκομειου και οταν μου εδωσε γραπτες οδηγιες εγραφε: "Μετα απο μια βδομαδα που θα τρωει χορτοσουπα, προσθετουμε κοτοπουλο στηθος (χωρις την πετσα) κι ετσι γινεται κρεατοχορτοσουπα. Δυο βδομαδες μετα δινουμε μοσχαρι."

Για να μην αποθαρρυνεσαι, σου λεω οτι μετα τους 13 μηνες, ο μικρος μου μπορεσε να φαει παρα πολλα πραγματα που ειχαμε αναγκαστει να κοψουμε, χωρις κανενα προβλημα πλεον! :D Και ψαρι πρωτοεφαγεμια χαρα, και αυγο ολοκληρο, και αγελαδινο γιαουρτι και γαλα! Η ευαισθητη περιοδος ειναι απο 6-12 μηνων και χρειαζεται πολυ προσοχη για να μην ταλαιπωρηθειτε μετα. Ειδικα με την ατοπικη δερματιτιδα, επειδη οφειλεται σε γονιδια που εχει το παιδι και ενεργοποιουνται απο περιβαλλοντικα ερεθισματα, να γνωριζεις οτι υπαρχουν παιδια που μπορει να εκδηλωσουν κι αλλες αλλεργιες, οπως αλλεργικη ρινιτιδα, ασθμα, κλπ.

Το μαλλι, το πολυεστερ, το ακρυλλικο, διαφορες αλλες συνθετικες ινες μπορει να προκαλεσουν τη δερματικη αντιδραση. Ποτε ζεστη και ξηροτητα στο περιβαλλον, ουτε βαρια ρουχα (δεν κανει να ιδρωνει), παντα δροσερη θερμοκρασια! Το νερο του μπανιου πρεπει να φτανει τους 34 βαθμους, οχι παραπανω!

Τελος, πρεπει να του βαζεις υδατικη κρεμα για να προλαμβανεις την ξηροτητα του δερματος (χαρακτηριστικο παιδιων με ατοπία), αλλά προσοχη στην προβληματικη περιοχη θα βαζεις την κρεμα μονο σε βρεγμενο δερμα! (δηλ. μετα το μπανακι του, πρωτα θα βαζεις την κρεμα στην προβληματικη περιοχη και μετα θα σκουπιζεις! Εννοειται οτι παντα σκουπιζουμε ταμποναριστα, ποτε με τριψιμο.)

Εγω οταν τα εφαρμοσα ολα αυτα ειδα υφεση που κρατησε πανω απο μισιο χρονο, τοτε ειχε υποτροπη απο καποιο συνθετικο ρουχο και δεν ξαναειχε υποτροπη μεχρι σημερα (2,5 ετων).

Όντως, το Αλτσχάιμερ χτύπησε, ξέχασες ότι το είχες γράψει :lol: :lol:

Με τον κ. Αλτσχάιμερ είμαστε τελικά κολλητοί :lol::lol:

Συνεχίζουμε να έχουμε κάποιες ίνες αίματος και αύριο έχουμε εμβόλια....

Ανησυχώ....

Γιατί ακόμα αιματάκι??

Γιατί η παιδίατρος, η παιδογαστρεντερολόγος και η αλλεργιολόγος μου είπαν ότι τα εμβόλια δεν επειρεάζουν αυτήν την κατάσταση?

Διαφημίσεις

Συνεχίζουμε να έχουμε κάποιες ίνες αίματος και αύριο έχουμε εμβόλια....

Ανησυχώ....

Γιατί ακόμα αιματάκι??

Γιατί η παιδίατρος, η παιδογαστρεντερολόγος και η αλλεργιολόγος μου είπαν ότι τα εμβόλια δεν επειρεάζουν αυτήν την κατάσταση?

Μα καλα, αλλα πραματα σπουδαζει ο καθε γιατρος.... Εμενα ολοι οι παιδογαστρεντερολογοι που ειδα, αλλα και μερικοι παιδιατροι μου ειπαν οτι επηρρεαζουν τα εμβολια. Απο προσωπικη εμπειρια ειδα επισης οτι επηρεαζουν και πολυ (σε καποια ειχαμε μεγαλη επιδεινωση μετα το εμβολιο, σε αλλα παλι δεν ειδα διαφορα)

GwASp3.png

Ευχαριστώ πολύ!

Εσείς ξέρετε πολλά :wink:

Η αποχή απο γαλακτοκομικά μοιάζει με νηστεία και η μαμά μου με

δουλεύει που δεν έχω νηστέψει ποτέ πάνω από μία μέρα :lol:

Μα καλα, αλλα πραματα σπουδαζει ο καθε γιατρος.... Εμενα ολοι οι παιδογαστρεντερολογοι που ειδα, αλλα και μερικοι παιδιατροι μου ειπαν οτι επηρρεαζουν τα εμβολια. Απο προσωπικη εμπειρια ειδα επισης οτι επηρεαζουν και πολυ (σε καποια ειχαμε μεγαλη επιδεινωση μετα το εμβολιο, σε αλλα παλι δεν ειδα διαφορα)

Τι να πώ πια.....

Τελικά κάναμε τα εμβόλια. Αυξήθηκαν πάλι οι κενώσεις μας σε 4-5 την ημέρα αλλά το αιματάκι παραμένει σταθερά λίγο, δηλ. 1 σταγονίτσα όχι σε όλες τις κενώσεις.

Γεια σας και από μένα, αν και χωρίς παρεξήγηση δεν ήθελα με τίποτα να μπω σε αυτήν την παρέα. Δυστυχώς, όμως η αλλεργία χτύπησε κι εμάς! Διάβασα όλα τα προηγούμενα και έχω ψιλομελαγχολήσει!

Να σας πω και εγώ εν συντομία τη δική μας ιστορία: Ο μπεμπούκος μου κάπου στον 3ο μήνα άρχισε να κάνει πολλούς εμετούς και να βγάζει αρκετή ποσότητα! Πήγαμε στην παιδίατρο μας είπε για ΓΟΠ και μας έδωσε epadoren Επειδή οι εμετοί αυξήθηκαν αρχικά πήγαμε και στην παιδογαστρεντερολόγο του ΜΗΤΕΡΑ η οποια μου πρότεινε να μειώσω τα γαλακτοκομικά αγελάδος, να συνεχίσω το σιρόπι και μετά από δική μας επιμονή κάναμε και κάποιες εξετάσεις αίματος και ούρων στις οποίες βγήκαν αυξημένα ιωνοσινόφιλα (το σκότωσα?) και μία εξέταση που δεν θυμάμαι και δείχνει προδιάθεση για αλλεργία τριπλάσια του κανονικου! Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν έδωσα και πολύ σημασία αφού οι εμετοί συχνά μειωνόταν αλλά περιόρισα λίγο τα γαλακτοκομικά!Εδώ και μία εβδομάδα όμως και ενώ είχα ήδη κόψει σχεδόν όλα τα γαλακτοκομικά αγελάδας και οι εμετοί είχαν σχεδόν σταματήσει και εμείς χαιρόμασταν τσουπ οι πρώτες σταγόνες αίμα στα κακά. Εδώ και τρεις μέρες το αίμα έστω και ελάχιστο παρουσιάζεται σχεδόν σε κάθε κένωση. Από τότε έκοψα τελείως όλα τα γαλακτοκομικά(και σόγιας), τη ΣΟΚΟΛΑΤΑ, το μοσχαρίσιο κρέας, το ψάρι, τα αυγά και τους ξηρούς καρπούς (αν και τα τέσσερα τελευταία τα είχα ήδη κόψει εδώ και 10 μέρες).Σήμερα όμως είχε πάλι μία σταγονίτσα.Μου είπε η γιατρός να του δίνω και σίδηρο αλλά συνήθως το κάνει εμετό και τώρα τελευταία δεν του δίνω, είναι όμως χλωμός! Αφροδίτη μου έχεις ήδη πει για τον ομοιοπαθητικό ελπίζω να συμφωνήσει ο σύζυγος να πάμε αν και προς το παρόν το σκέφτομαι κι εγώ! Θα τα λέμε συχνότερα κορίτσια αν και ελπίζω μία-μία να φεύγουμε από αυτή τη συζήτηση ή να μπαίνουμε ΄μόνο για να δίνουμε συμβουλές! Δε νομίζω ότι θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο προς το παρόν, πιο πολύ ηθελα να γράψω τον πόνο μου! :(

marina28, περίμενε με το καλό να περάσουν οι 4 εβδομάδες αποχής, για να αξιολογηθεί το αιματάκι. Πρόσεχε τα κρυμμένα γαλακτοκομικά! Αν φας κάτι κατα λάθος, οι 4 εβδομάδες μετράνε πάλι από την αρχή ...

Μην ανησυχείς που δεν παίρνει το σίδηρο, ίσως είναι καλύτερα, για τους λόγους που έχουμε αναφέρει. Σύντομα το μωράκι θα είναι καλύτερα, γιατί θα σταματήσει να χάνει αυτό το αιματάκι.

Γεια σας και πάλι κορίτσια! Σήμερα θα έγραφα anyway και ενώ ήμουν χαρούμενη και θα σας έγραφα τα καλύτερα, πριν λίγο άνοιξα την πάνα του μικρού και είχε περισσότερο αίμα από άλλες φορές, πάλι ίνες και μικρές κουκίδες όμως....απογοητέυτηκα τελείως! Μπορεί να είναι πάλι κάτι που έφαγα και τον πείραξε ή η ίδια πληγή που απλά υποτροπίασε? Νομίζω ότι είναι φάυλος κύκλος! Επειδή έφαγα κάτι χαζομελομακάρονα μπορεί το μέλι ή τα καρύδα να τον ενοχλούν και αυτά?Επίσης, χτες έφαγα και μπρόκολο και κουνουπίδι, και αυτά πειράζουν? :cry::cry: Δεν μπορώ άλλο! Έχω και τους άλλους να με ρωτάνε, μα τι έφαγες και τον πείραξε...

Εκεί που έλεγα τι καλά τώρα που το μωρό δε με ζορίζει με το θηλασμό ενώ μέχρι πριν 10 μέρες είχαμε πολλά θέματα, είμαι σε φάση που λέω άντε να περάσει το εξάμηνο κα να δοκιμάσουμε το υποαλλεργικό γάλα, ίσως αν το έκανα νωρίτερα να μην συνέχιζε το αιματάκι.Να ρωτήσω και κάτι άλλο? ΄Γιατί δε βλέπω και θέμα στο forum με μωρά που δε θηλάζουν και έχουν αλλεργία?Είναι τυχαίο????

Να ρωτήσω και κάτι άλλο? Έχω συλλέξει πολύ γάλα στην κατάψυξη από όταν έτρωγα γαλακτοκομικά. Μη μου πείτε ότι πρέπει να το πετάξω... :(

Μαρινα cool οσο μπορεις!

Τα καρυδια και το μελι,και γενικα οι ξηροι καρποι ειναι σουπερ αλλεργιογονα νομιζω,κοψτα και αυτα,προφανως αυτα τον πειραξαν.

Ακομη ειναι νωρις για να δεις αποτελεσματα.

Κατα την δικη μου γνωμη,ειναι λαθος να κοψεις το θηλασμο και να δωσεις υποαλλεργικο,θα στο πουνε και τα κοριτσια που εχουν εμπειρια σε αυτο.Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να θηλαζεις.

Για το γαλα στην καταψυξη,αστο προς το παρον και μετα βλεπεις,καλο ειναι να μην το πιει τωρα.

Οσο για τα μωρα που δεν θηλαζουν σε πληροφορω οτι ειναι παρα πολλα αυτα που εχουν αλλεργια,απλα καποια μαμα δεν ετυχε να εχει ανοιξει σχετικο τοπικ.

Αθηνα μενεις;

Μπορεί να είναι πάλι κάτι που έφαγα και τον πείραξε ή η ίδια πληγή που απλά υποτροπίασε? Νομίζω ότι είναι φάυλος κύκλος! Επειδή έφαγα κάτι χαζομελομακάρονα μπορεί το μέλι ή τα καρύδα να τον ενοχλούν και αυτά?Επίσης, χτες έφαγα και μπρόκολο και κουνουπίδι, και αυτά πειράζουν? :cry::cry:

Σχεδον σιγουρα φταινε τα καρυδια (οι ξηροι καρποι ειναι ΠΟΛΥ αλλεργιογονοι!!!), αλλά επιπλεον το εντερακι του μπορει να ερεθιστηκε κι απο τα συγκεκριμενα λαχανικα που προκαλουν πολλα αερια ακομη και στους ενηλικες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...