Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Μπορεί να μην δείξουν αλλεργία τα τεστ αλλά το παιδί να εξακολουθεί να έχει συμπτώματα. Οπότε μετά υπάγεσαι στο κεφάλαιο "GAPS".

Δηλαδη μπορει να μην φανει στις αιματος εαν εχει αλλεργια σε καποια τροφη?

Εμεις ειμαστε μεγαλη ιστορια εχει διαπιστωμενη αλλεργια σε αυγο σογια και γαλακτοκομικα(περασε και αλλεργικο σοκ με τυρι το δεκεμβριο),δεν εχουμε διαρροιες κτλ ειμαστε σε μια καλη φαση απλα θελω να δω πλεον εαν εχει πχ στο ψαρι που δεν εχει δοκιμασει ποτε να φαει η ακομη και αν υπαρχει αλλεργια σε κατι που δεν μου περναει απο το μυαλο...

Την ξερω την γκαπς εχω και το βιβλιο απλα ειναι δυσκολο να την εφαρμοσω ακομη στον μικρο και σε μενα εξολοκληρου εφοσον ειναι πολλα που δεν τρωω επειδη φοβαμαι οτι θα τον πειραξουν.Ειμαι και εγκυος οποτε αστα να πανε!!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπερα κοριτσια!εχω ενα μωρακι 10 ημερων!εδω και 2 μερες ειχα εντονα πονακια σαν να σφιγγεται για να κανει κακα του αλλα δεν εχει δυσκοιλιοτητα!!!του αλλαξα γαλα γιατι του δινω και ξενο και τον θηλαζω!το θεμα ειναι οτι 2 μερες τωρα οταν του δωσω δικο μου γαλα το κανει εμετο η βγαζει γουλιτσες αρκετες φορες μετα το γευμα!να συμπληρωσω οτι το γαλα το ξενο ειναι αντααναγωγικο και δεν βγαζει οταν πινει απο αυτο!να τον πειραζει κατι που τρωω;η ετυχε;

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες και στις οικογένειες σας.

Μάλλον μπήκα κι εγώ στο club της αλλεργίας...:(.

Η κόρη μου είναι 2,5 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά, χθες από το πρωί έδειχνε ότι ζορίζεται λίγο με τα κακά της και το απόγευμα είδα ένα τριχίδιο αίματος στην πάνα της:(.

Τα κακά της είναι νερουλά άρα φαντάζομαι ότι δεν είναι δυσκοίλια και να ερέθισε το έντερο της, και ήταν λίγο πράσινα με βλέννες. Εκανα block feeding και σήμερα ήταν ωραιότατα...:-) μουσταρδί χωρίς αίμα και βλέννες!

Το μόνο που άλλαξα στην διατροφή μου ήταν τα αυγά, ενώ τρώω 2 κάθε 15 μέρες, έφαγα 4 σε 3 μέρες συν τσουρέκι και κάποια άλλα φαγητά που περιέχουν αυγά:!::!:

Λέτε να φταίνε αυτά και τι προτείνετε να κάνω;

Να κόψω και τα γαλακτοκομικά ή μόνο τα αυγά;

Ο παιδίατρος μας είπε ότι μπορεί να πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός και απλά να παρατηρώ τις κενώσεις τις, αν ξαναδώ τότε θα το συζητήσουμε. (είναι υπέρ του θηλασμού).

Υπάρχει τέτοια περίπτωση δηλαδή να είναι μεμονωμένο γεγονός;

Κάναμε και τα πρώτα μας εμβόλια πριν 5 μέρες (εξαπλό και γαστρεντερίτιδας rotateq) λέτε να ευθύνονται αυτά;

Ευχαριστώ και συγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις...:?

lulop3.pngWyeQp2.png

γεια σας....χρειαζομαι επιγωντος την ενημερωση σας κ την γνωμη οσων γνωριζουν κατι σχετικο..

το μωρο μου 6 μηνων εχει αλλεργια στα γαλακτ..(κ ολα τα υπολοιπα)κ δεν εκανε κακακια.απο τοτε που το διαπιστωσαμε αλλαξα διατροφη κ το προβλημα διορθοθηκε.τωρα σταματαω τον θηλασμο (κανω 3 αντλησεις τη μερα μονο)γιατι θα ξεκινησω δουλεια,θα λειπω πολλες ωρες κ δυστυχως δε γινεται να συνεχισω.εχω αρχισει να του δινω κ ξενο γαλα που λεει ειναι υποαλλεργικο.ειναι το 2ο γαλα που αλλαζω ομως γιατι εχει ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ ΣΑΝ ΠΕΤΡΑ!!Κ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ!!Κ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΜΟΝΟ 1 2 ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ!!εχω τρελαθει!!δε γινεται να μενει με αυτα μεσα!!θα εχει αλλα προβληματα μετα!!

κ ρωταω..ποσο υποαλλεργικα γαλατα θεωρουντε αυτα αφου εχουν μεσα την πρωτεινη του αγελαδινου γαλατος;;κ αν υποθεσουμε οτι ετσι παει ,εγω,αφου εχω διαπιστωσει απ τον θηλασμο(6 μηνες)οτι εχει την αλλεργια στο αγελαδινο γαλα γιατι πρεπει να τον ταλαιπωρω με τα ξενα γαλατα ξεκινοντας απ αυτο που δεν ειναι τοσο υποαλλεργικο μεχρι να φτασω σε αυτο που θα κανει για το μωρο;κ μεχρι τοτε τι γινεται;πως θα ενεργητε το παιδι;

πειτε μου τι γνωριζετε σας παρακαλω!!

yV3Pp3.png

7xz6p3.png

γεια σας....χρειαζομαι επιγωντος την ενημερωση σας κ την γνωμη οσων γνωριζουν κατι σχετικο..

το μωρο μου 6 μηνων εχει αλλεργια στα γαλακτ..(κ ολα τα υπολοιπα)

ποια υπολοιπα ?

κ δεν εκανε κακακια.απο τοτε που το διαπιστωσαμε αλλαξα διατροφη κ το προβλημα διορθοθηκε.
πως το διαπιστωσατε ?

και τι εννοεις οτι δεν εκανε κακακια ?

τωρα σταματαω τον θηλασμο (κανω 3 αντλησεις τη μερα μονο)γιατι θα ξεκινησω δουλεια,θα λειπω πολλες ωρες κ δυστυχως δε γινεται να συνεχισω.εχω αρχισει να του δινω κ ξενο γαλα που λεει ειναι υποαλλεργικο.ειναι το 2ο γαλα που αλλαζω ομως γιατι εχει ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ ΣΑΝ ΠΕΤΡΑ!!Κ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ!!Κ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΜΟΝΟ 1 2 ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ!!εχω τρελαθει!!δε γινεται να μενει με αυτα μεσα!!θα εχει αλλα προβληματα μετα!!

κ ρωταω..ποσο υποαλλεργικα γαλατα θεωρουντε αυτα αφου εχουν μεσα την πρωτεινη του αγελαδινου γαλατος;;κ αν υποθεσουμε οτι ετσι παει ,εγω,αφου εχω διαπιστωσει απ τον θηλασμο(6 μηνες)οτι εχει την αλλεργια στο αγελαδινο γαλα γιατι πρεπει να τον ταλαιπωρω με τα ξενα γαλατα ξεκινοντας απ αυτο που δεν ειναι τοσο υποαλλεργικο μεχρι να φτασω σε αυτο που θα κανει για το μωρο;κ μεχρι τοτε τι γινεται;πως θα ενεργητε το παιδι;

ποιο γαλα δινεις? πιο ηταν το πρωτο?και τι συμπτωματα κανει με αυτα τα γαλατα εκτος απο την δυσκοιλιοτητα?

Διαφημίσεις

ποια υπολοιπα ?ξηρους καρπους,ψαρι,ντοματα.

πως το διαπιστωσατε ?το διαπιστωσαμε μετα απο 3 μηνες περιπουοταν εβγαλε δλδ καποια σπυρακια κ εξανθηματα.πριν απ αυτο ειχε μονο δυσκοιλιοτητα.

και τι εννοεις οτι δεν εκανε κακακια ?του βαζαμε υποθετο 1 φορα την βδμ για να κανει αλλιως δεν εκανε μονος του.

ποιο γαλα δινεις? πιο ηταν το πρωτο?και τι συμπτωματα κανει με αυτα τα γαλατα εκτος απο την δυσκοιλιοτητα?

το πρωτο ηταν το ΗΑνουβαλακ(το πηραμε για 10 μερες περιπου),τωρα πηραμε το ΑΤνουτριμπεν (2ημερα).εχει παλι σπυρακια κ τα ιδια εξανθηματα.

επισης εχει κουραστει το παιδι μου αυτες τις μερες!!καθε 2 με 3 ωρες κλαιει για να κανει κακακια κ μετα απ την εξαντληση του κοιμαται.κ δεν τα χει κανει κιολας..

σκεφτομαι να παρω απο μονη μου το νεοκατε(που δεν εχει καθολου πρωτεινη αγελ.γαλατος)για να δω τι θα γινει.

σε ευχαριστω για το ενδιαφερον!!

κ Καλη Ανασταση σε ολους!!

απο το αγχος μου ουτε που ευχηθηκα!!

yV3Pp3.png

7xz6p3.png

Η κόρη μου είναι 2,5 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά, χθες από το πρωί έδειχνε ότι ζορίζεται λίγο με τα κακά της και το απόγευμα είδα ένα τριχίδιο αίματος στην πάνα της:(.

Τα κακά της είναι νερουλά άρα φαντάζομαι ότι δεν είναι δυσκοίλια και να ερέθισε το έντερο της, και ήταν λίγο πράσινα με βλέννες. Εκανα block feeding και σήμερα ήταν ωραιότατα...:-) μουσταρδί χωρίς αίμα και βλέννες!

Το μόνο που άλλαξα στην διατροφή μου ήταν τα αυγά, ενώ τρώω 2 κάθε 15 μέρες, έφαγα 4 σε 3 μέρες συν τσουρέκι και κάποια άλλα φαγητά που περιέχουν αυγά:!::!:

Ο παιδίατρος μας είπε ότι μπορεί να πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός και απλά να παρατηρώ τις κενώσεις τις, αν ξαναδώ τότε θα το συζητήσουμε. (είναι υπέρ του θηλασμού).

Κάναμε και τα πρώτα μας εμβόλια πριν 5 μέρες (εξαπλό και γαστρεντερίτιδας rotateq) λέτε να ευθύνονται αυτά;

Σίγουρα υπάρχει η πιθανότητα του να ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Απο όσα έχω μάθει γιατί το έχω ψάξει σε βάθος το θέμα αλλεργία, το αυγό δεν σχετίζεται με αίμα και βλέννη στα κακά αλλά μόνο η πρωτεινη του αγελ. γάλακτος . Οπότε δεν έχει νόημα να κόψεις τίποτα σε αυτή την φάση. Με βάση τις οδηγίες που είχα λάβει εγώ απο γιατρό αλλεργιολόγο τρώς κανονικά και αν ξαναδείς αίμα και βλέννη 1-2 φορές οφείλεις να διακόψεις τα γαλακτοκομικά πλήρως και φυσικά να συμβουλευτείς έναν καλό γιατρό.

το μωρο μου 6 μηνων εχει αλλεργια στα γαλακτ..(κ ολα τα υπολοιπα)κ δεν εκανε κακακια.απο τοτε που το διαπιστωσαμε αλλαξα διατροφη κ το προβλημα διορθοθηκε.τωρα σταματαω τον θηλασμο (κανω 3 αντλησεις τη μερα μονο)γιατι θα ξεκινησω δουλεια,θα λειπω πολλες ωρες κ δυστυχως δε γινεται να συνεχισω.εχω αρχισει να του δινω κ ξενο γαλα που λεει ειναι υποαλλεργικο.ειναι το 2ο γαλα που αλλαζω ομως γιατι εχει ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΕΝΩΣΕΙΣ ΣΑΝ ΠΕΤΡΑ!!Κ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ!!Κ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΜΟΝΟ 1 2 ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ!!εχω τρελαθει!!δε γινεται να μενει με αυτα μεσα!!θα εχει αλλα προβληματα μετα!!

Οταν λες υπόλοιπα τι εννοείς?Πως διαπιστώθηκε η αλλεργία στο γάλα?.

Εχει κάνει το παιδί αναφυλακτική αντίδραση ή έχει αλλεργική πρωκτοκολίτιδα?

το πρωτο ηταν το ΗΑνουβαλακ(το πηραμε για 10 μερες περιπου),τωρα πηραμε το ΑΤνουτριμπεν (2ημερα).εχει παλι σπυρακια κ τα ιδια εξανθηματα.

επισης εχει κουραστει το παιδι μου αυτες τις μερες!!καθε 2 με 3 ωρες κλαιει για να κανει κακακια κ μετα απ την εξαντληση του κοιμαται.κ δεν τα χει κανει κιολας..

σκεφτομαι να παρω απο μονη μου το νεοκατε(που δεν εχει καθολου πρωτεινη αγελ.γαλατος)για να δω τι θα γινει.

σε ευχαριστω για το ενδιαφερον!!

κ Καλη Ανασταση σε ολους!!

απο το αγχος μου ουτε που ευχηθηκα!!

το πρωτο ειναι μερικης υδρολυσης

το δευτερο δεν το εχω υποψη

1.επειδη μου λες οτι διορθωθηκε το προβλημα με την αποχη απο καποια "αλλεργιογονα", ισως θα ηταν καλυτερα να συνεχισεις τον θηλασμο ,ειδικα τωρα που βλεπεις οτι αντιδρα στα γαλατα

2. επισης τωρα ειναι η στιγμη να εισαγεις στερεες τροφες οποτε θα δυσκολευτεις διπλα να καταλαβεις τι πειραζει

δεν ξερω σκεψου το

το νεοκειτ ειναι πολυ ακριβο για να το προμηθευεσαι μονη σου

Δίνεις πολλούς παράγοντες μαζί που θα μπορούσαν να ευθύνονται για το αίμα (υπερπαραγωγή - διατροφή - εμβόλια).

Αν έχεις υπερπαραγωγή τότε ναι, το έντερο του μωρού μπορεί να ερεθίζεται σε βαθμό να αιμορραγήσει. Καλύτερα να ρυθμίσεις πρώτα αυτό και αν συνεχίζεται το αίμα ή οι βλέννες να δεις τους άλλους παράγοντες. Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να κάνεις πολλές αλλαγές μαζί (δηλ. block feeding KAI δίαιτα αποκλεισμού) γιατί δεν θα καταλάβεις τι τελικά φταίει. Ειδικά οι δίαιτες αποκλεισμού δεν θα πρέπει να γίνονται παρά μόνο όταν είμαστε σίγουρες ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στη διατροφή.

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργάτιδα

γιατι θα ξεκινησω δουλεια,θα λειπω πολλες ωρες κ δυστυχως δε γινεται να συνεχισω.εχω αρχισει να του δινω κ ξενο γαλα που λεει ειναι υποαλλεργικο.

Aν δεν θέλεις να συνεχίσεις, εντάξει.

Αν θέλεις να συνεχίσεις και νομίζεις ότι δεν γίνεται, θα μπορούσαμε να δούμε πώς γίνεται.

(Ακόμη και γιατροί που λείπουν για 36ωρες εφημερίες, καταφέρνουν να συνεχίσουν το θηλασμό)

Τα υποαλλεργικά γάλατα είναι αυτό που λένε: λιγότερο αλλεργιογόνα από τα υπόλοιπα αλλά εξακολουθούν να είναι αλλεργιογόνα.

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

καλησπερα..

αγλαια θελω να συνεχιζω να του δινω μητρικο γαλα εαν ειναι εφικτο..δεν θηλαζω εδω κ 2 μηνες περιπου(πλεον δε θελει το στηθος αλλωστε).το σκεφτομαι να το προσπαθησω κ οτι γινει.δλδ να αντλω 2 φορες(πρωι-βραδυ)κ να του δινω ξενο μονο το μεσημερι(μεχρι να μπει το φαγητο).

αυριο θα παω στην παιδογαστρ..να δει το δερματακι του..κ να δω τι θα μου πει..

ειμαι πιο ανακουφισμενη γιατι με το αλλο γαλα που πηραμε εχει καλες σχετικα κενωσεις αλλα εχει εξανθηματα κ μικρα σπυρακια..οποτε ακυρο κ αυτο το γαλα μαλλον.

αγλαια στην ουσια δεν υπαρχει κανενα γαλα υποαλλεγικο με την ακριβη του εννοια;

αλλα γαλα χωρις γαλα γινεται;δε γινεται.

yV3Pp3.png

7xz6p3.png

Κορίτσια καλημέρα!

Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.

Εμενα η μικρή μου από 2 μηνών περίπου εμφάνισε δυσανεξία στην πρωτεΐνη του γάλακτος με αίμα στα κακάκια. Έκανα αποχή από τα γαλακτοκομικά και για πολλούς μήνες, από το καλοκαίρι νομίζω (μέχρι να πάρω χαμπάρι ότι ένα χαπάκι που έπαιρνα είχε λακτόζη και την πείραζε κι αυτό πέρασαν κάτι μήνες κι έφτασε το καλοκαίρι :rolleyes:) δεν είδα στην πάνα της ούτε ίχνος.

Τώρα είναι 13μιση μηνών και από το Πάσχα άρχισα να τρώω. Είπα ότι θα αρχίσω σταδιακά αλλά έπεσα με τα μούτρα (σχεδόν): τυρί, τσουρέκι, γαλακτομπούρεκο, παγωτό. (Βασικά μέσα στη Σαρακοστή έτρωγα για πολύ καιρό, κάνα δυο βδομάδες, τα μπισκοτάκια τα Μιράντα που έχουν μέσα λακτόζη, αλλά δεν το ήξερα, το έμαθα αφού είχα φάει αρκετές μερες, και δεν την πείραξαν όμως. Πήρα και 3 χαπάκια που είχαν ως έκδοχο λακτόζη και ούτε και αυτά την πείραξαν. Οπότε ψιλοθεώρησα ότι μάλλον το είχε ξεπεράσει και το Πάσχα έφαγα κανονικά) . Και θέλω να ρωτήσω τώρα το εξής: Αίμα στα κακάκια λοιπόν από τότε που άρχισα να τρώω, δεν έχω δει. Αυτό σημαίνει ότι όντως σίγουρα το έχει ξεπεράσει, ή υπάρχει περίπτωση η φλεγμονή να δημιουργηθεί σιγά σιγά και να εμφανιστεί πάλι μετά από μερικές ημέρες; Και σε περίπτωση που όντως για καιρό δε δω αίμα, μετά από πόσο καιρό το παιδί μπορεί το ίδιο να φάει γαλακτοκομικά;

h3amp2.png

qHAsp2.png

Κορίτσια καλημέρα!

Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση.

Εμενα η μικρή μου από 2 μηνών περίπου εμφάνισε δυσανεξία στην πρωτεΐνη του γάλακτος με αίμα στα κακάκια. Έκανα αποχή από τα γαλακτοκομικά και για πολλούς μήνες, από το καλοκαίρι νομίζω (μέχρι να πάρω χαμπάρι ότι ένα χαπάκι που έπαιρνα είχε λακτόζη και την πείραζε κι αυτό πέρασαν κάτι μήνες κι έφτασε το καλοκαίρι :rolleyes:) δεν είδα στην πάνα της ούτε ίχνος.

Τώρα είναι 13μιση μηνών και από το Πάσχα άρχισα να τρώω. Είπα ότι θα αρχίσω σταδιακά αλλά έπεσα με τα μούτρα (σχεδόν): τυρί, τσουρέκι, γαλακτομπούρεκο, παγωτό. (Βασικά μέσα στη Σαρακοστή έτρωγα για πολύ καιρό, κάνα δυο βδομάδες, τα μπισκοτάκια τα Μιράντα που έχουν μέσα λακτόζη, αλλά δεν το ήξερα, το έμαθα αφού είχα φάει αρκετές μερες, και δεν την πείραξαν όμως. Πήρα και 3 χαπάκια που είχαν ως έκδοχο λακτόζη και ούτε και αυτά την πείραξαν. Οπότε ψιλοθεώρησα ότι μάλλον το είχε ξεπεράσει και το Πάσχα έφαγα κανονικά) . Και θέλω να ρωτήσω τώρα το εξής: Αίμα στα κακάκια λοιπόν από τότε που άρχισα να τρώω, δεν έχω δει. Αυτό σημαίνει ότι όντως σίγουρα το έχει ξεπεράσει, ή υπάρχει περίπτωση η φλεγμονή να δημιουργηθεί σιγά σιγά και να εμφανιστεί πάλι μετά από μερικές ημέρες; Και σε περίπτωση που όντως για καιρό δε δω αίμα, μετά από πόσο καιρό το παιδί μπορεί το ίδιο να φάει γαλακτοκομικά;

Κι εγω έχω παρόμοιες απορίες και θα ηθελα να μας πουν τα κοριτσια την γνωμη τους.

Εγω δεν τρώω τίποτα απο γαλακτοκομικα ακόμα. Να πω την αλήθεια μου έχουν λείψει κάποια πράγματα :( Ετρωγες αιγοπροβεια γαλακτοκομικα το διάστημα της αποχής σου;

Γιαούρτι (προβειο) της έχεις δώσει;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Κι εγω έχω παρόμοιες απορίες και θα ηθελα να μας πουν τα κοριτσια την γνωμη τους.

Εγω δεν τρώω τίποτα απο γαλακτοκομικα ακόμα. Να πω την αλήθεια μου έχουν λείψει κάποια πράγματα :( Ετρωγες αιγοπροβεια γαλακτοκομικα το διάστημα της αποχής σου;

Γιαούρτι (προβειο) της έχεις δώσει;

Δεν έτρωγα απολύτως τίποτα από γαλακτοκομικά. Ούτε τα προϊόντα που τα περιείχαν. Και τα μπισκότα με λακτόζη που έτρωγα τα ετρωγα επειδή... δεν ήξερα ότι περιείχαν λακτόζη. Και μου κάνει εντύπωση γιατί υποτίθεται ότι είχα διαβάσει τα συστατικά τους. Τέλος πάντων, τι να πω, αφού δεν την πείραξαν εντάξει. Στη μικρή από γαλακτοκομικά δεν έχω δώσει τίποτα ακόμα.

h3amp2.png

qHAsp2.png

Διαφημίσεις

Δεν έτρωγα απολύτως τίποτα από γαλακτοκομικά. Ούτε τα προϊόντα που τα περιείχαν. Και τα μπισκότα με λακτόζη που έτρωγα τα ετρωγα επειδή... δεν ήξερα ότι περιείχαν λακτόζη. Και μου κάνει εντύπωση γιατί υποτίθεται ότι είχα διαβάσει τα συστατικά τους. Τέλος πάντων, τι να πω, αφού δεν την πείραξαν εντάξει. Στη μικρή από γαλακτοκομικά δεν έχω δώσει τίποτα ακόμα.

Κι εγω κανένα γαλακτοκομικο δεν έτρωγα κι ούτε της έχω δώσει. Η παιδιατρος είχε πει κάποια στιγμη που την είχα ρωτήσει αγελαδινα να φάω κι εγω κι η μικρη όταν θα ειναι 2 χρονών. Τυπικά αιγοπροβεια μπορω να φάω κι εγω κι αυτη αλλα όταν ήταν 5-6 μηνών είχε αίμα στο κατσικίσιο τυρι και βουβαλινο γάλα που έτρωγα εγω. Βέβαια έχει περάσει τόσος καιρός αλλα ακόμα δεν έχω επιχειρήσει άλλη δοκιμή.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Επίσης μόλις πήραμε κάτι εξετάσεις αίματος που είχαμε κάνει της μικρής. Το rash test στο αγελαδινό βγήκε αρνητικό, αλλά η IgE βγήκε με τιμή 85, με φυσιολογική τιμή για μωρά 1-2 ετών κάτω από 15. Αυτό σημαίνει πως η μικρή έχει αλλεργία σε κάποια άλλη τροφή που τρώει, ή φανερώνει μια γενική προδιαθεση αλλεργίας, που μπορεί να συμπεριλαμβάνει από αλλεργία σε τροφή μέχρι πχ αλλεργίκή ρινίτιδα που μπορεί να αναπτύξει στο μέλλον κτλ;

h3amp2.png

qHAsp2.png

Χθες πήγα στην παιδογαστρεντερολόγο που μας παρακολουθεί.Η μικρή δόξα το Θεό ειναι πολύ καλά στις καμπυλες στο 75 τοις εκατό τρωει μοσχάρι εδω και 2 μηνες και μαγιερ αρνητικές ολα καλά..Τη ειπα αφού ειναι καλά να δοκιμάσω να φαω αιγοπρόβεια.Μου ειπε ΟΧΙ ακόμα να κάνω αυστηρά τη διαιτα μέχρι το Σεπτέμβρη , να κάνω λίγο υπομονή γιατί ειναι να δώσουμε σοβαρες τροφες όπως αυγό ψάρι απο τον άλλο μήνα και μπορει από αυτα που τρωω ενω θα ειναι μια χαρά να μας βγάλει αλλεργία σε τροφή που με την πλήρη αποχή να μην έκανε κανένα συμπτωμα.Και για το κοτόπουλο που την πειραξε τότε μου ειπε ειναι σπάνιο και μηπως δεν έκανα αυστηρά τη διαιτα και ετρωγα ιχνη..Επίσης μου ειπε ότι αν δεχτει αυτα κια όλα τα υπόλοιπα που μου έχει σε λίστα για τους επόμενους 3 μήνες παιρνει βαρος και ειναι όλα οκ πλέον μπορούμε να επισπευσουμε τη διαδικασία και ειμαστε σε θέση για προκληση στο σπιτι, δεν θα έχει εχει κινδυνο για σοκ και θα δώσει οδηγίες για το πως τον Σεπτέμβρη που θα μας ξαναδει.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Z-Maria το οτι οι εξετάσεις για το αγελαδινο βγήκαν αρνητικές δε σημαίνει οτι ειναι κιόλας. Μπορεί να είναι ψευδώς αρνητικό το αποτέλεσμα.

ΖΑ25 δεν θα δοκιμασεις πρώτα εσύ γαλακτοκομικα, κατευθείαν η μικρη;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Καλημέρα,

εδώ και 10 μέρες τα κακά μας είναι μια πράσινη βλέννα βέβαια ο παιδίατρος μας είπε ότι περνάμε ιωσούλα γιατί είχαμε τσίμπλες, κόκκινα ματάκια και πολλές μύξες. Κάνω αποχή από γαλακτοκομικά τις τελευταίες 3 μέρες (ελπίζω το ψωμί του φούρνου να μην έχει μέσα γάλα!)

Πότε θα δω διαφορά στα κακά;

Υπάρχει περίπτωση οι βλέννες να είναι από την ίωση;

Ευχαριστώ.

lulop3.pngWyeQp2.png

ΖΑ25 δεν θα δοκιμασεις πρώτα εσύ γαλακτοκομικα, κατευθείαν η μικρη;

Για το Σεπτέμβρη μιλάμε αν και εφόσον δεχθει τα υπόλοιπα..Εγω πλέον το μετάνιωσα που πήγα Θεσσαλονίκη και δεν εμεινα στο Παιδογαστρεντερολόγο της πόλης μου, ο οποίος συστηνει αποχή να σταματήσουν τα συμπτωματα και μολις υποχωρήσουν προκληση όσων μηνών και να ειναι και αν βγει θετική η προκληση τότε μπαινει διαγνωση αλλεργία στο γάλα και γινεται αποχη για ενα χρονο, όχι απλά επιεδή ειχε αιμα στα κακα.Ενός συναδέλφου το παιδί που σιτιζόταν με ξενο με διαρροιες και αιμα στα κακα απο 10 ημερών και πολύ θεμα πήγε σε αυτόν 4 μιση μηνων έκαναν προκληση και το μωρό δεν ειχε τίποτα:shock::shock::shock:.Αν πηγαινε στην άλλη που πάω θα του τα έκοβε μεχρι 18 μηνων..Και το άλλο ενω τρωμε μοσχάρι μια χαρά μολις χθες της δοκίμασα κοτόπουλο μετα απο 3μιση μηνες διακοπής και τα ίδια και χειρότρερα 5 εμετους μεχρι να αδειασει εντελως το στομάχι και έβγαλε σπυράκια στα ποδια μικρα.Με το γάλα ετσι δεν έκανε ποτέ.Άρχίζω να πιστευω οτι στο γάλα δεν εχει αλλεργία και απτο κοτόπουλο ήταν το αιμα γιαυτο και με την αποχή αργήσαμε να δουμε αποτελεσμα, οταν σταματησα εγω καποια στιγμη τοτε το κοτόπουλο γιατι δεν μου αρεσει απλά το έριξα εκει γιατι δεν μπορουσα να φάω μοσχάρι αλλά δεν μου αρεσε και το εκοψα, τοτε νομίζω καθάρισε σταματησε...Μετα την περιπτωση του παιδιου πιο πάνω μου φαινεται η προκληση ειναι ο πιο αξιοπιστος τροπος να ξεκαθαρίσει το τοπίο( στην δική μας περιπτωση τουλάχιστον).

tEksp3.png?8gzbt5YV

Για το Σεπτέμβρη μιλάμε αν και εφόσον δεχθει τα υπόλοιπα..Εγω πλέον το μετάνιωσα που πήγα Θεσσαλονίκη και δεν εμεινα στο Παιδογαστρεντερολόγο της πόλης μου, ο οποίος συστηνει αποχή να σταματήσουν τα συμπτωματα και μολις υποχωρήσουν προκληση όσων μηνών και να ειναι και αν βγει θετική η προκληση τότε μπαινει διαγνωση αλλεργία στο γάλα και γινεται αποχη για ενα χρονο, όχι απλά επιεδή ειχε αιμα στα κακα.Ενός συναδέλφου το παιδί που σιτιζόταν με ξενο με διαρροιες και αιμα στα κακα απο 10 ημερών και πολύ θεμα πήγε σε αυτόν 4 μιση μηνων έκαναν προκληση και το μωρό δεν ειχε τίποτα:shock::shock::shock:.Αν πηγαινε στην άλλη που πάω θα του τα έκοβε μεχρι 18 μηνων..Και το άλλο ενω τρωμε μοσχάρι μια χαρά μολις χθες της δοκίμασα κοτόπουλο μετα απο 3μιση μηνες διακοπής και τα ίδια και χειρότρερα 5 εμετους μεχρι να αδειασει εντελως το στομάχι και έβγαλε σπυράκια στα ποδια μικρα.Με το γάλα ετσι δεν έκανε ποτέ.Άρχίζω να πιστευω οτι στο γάλα δεν εχει αλλεργία και απτο κοτόπουλο ήταν το αιμα γιαυτο και με την αποχή αργήσαμε να δουμε αποτελεσμα, οταν σταματησα εγω καποια στιγμη τοτε το κοτόπουλο γιατι δεν μου αρεσει απλά το έριξα εκει γιατι δεν μπορουσα να φάω μοσχάρι αλλά δεν μου αρεσε και το εκοψα, τοτε νομίζω καθάρισε σταματησε...Μετα την περιπτωση του παιδιου πιο πάνω μου φαινεται η προκληση ειναι ο πιο αξιοπιστος τροπος να ξεκαθαρίσει το τοπίο( στην δική μας περιπτωση τουλάχιστον).

Μήπως φταίνε τα γαλακτοκομικα που τρωει η κότα;

Αν και πολυ πιθανόν να είναι το κοτοπουλο έτσι όπως το περιγράφεις.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Καλημέρα,

εδώ και 10 μέρες τα κακά μας είναι μια πράσινη βλέννα βέβαια ο παιδίατρος μας είπε ότι περνάμε ιωσούλα γιατί είχαμε τσίμπλες, κόκκινα ματάκια και πολλές μύξες. Κάνω αποχή από γαλακτοκομικά τις τελευταίες 3 μέρες (ελπίζω το ψωμί του φούρνου να μην έχει μέσα γάλα!)

Ευχαριστώ.

10 μέρες ειναι αρκετές για να ειναι ιωση αλλα δεν ειναι κι απίθανο.

Το ψωμι του φουρνου ειναι πιθανόν να έχει γάλα για την ακρίβεια ειναι σχεδόν σίγουρο ότι έχει.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Μήπως φταίνε τα γαλακτοκομικα που τρωει η κότα;

Αν και πολυ πιθανόν να είναι το κοτοπουλο έτσι όπως το περιγράφεις.

Εδω τρωει μοσχαρι και δεν την ενοχλεί καθόλου.Η κοτα την πειράζει και η βιολογική και η ελευθερας και του κρεοπώλη.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Καλημέρα,

Ευχαριστώ.

Ολα ειναι πιθανα αν και συμφωνω με την Nina-Nana ειναι αρκετες οι μέρες αλλά μπορει να έπεσε το ανοσοποιητικό του μωρου και να κρατά ακόμα μεχρι να επανελθει. Το ψωμί πολύ πιθανό να έχει σιγουρα το μαυρο δεν έχει αν παιρνεις από αγνωστο φουρνο και απτον δικό σου ζητα του να σου γραψει τα συστατικά.Γενικά πρεπει να βλέπεις ετικέτες ότι λεει ιχνη γαλακτος 'η ορο γαλακτος, πρωτεινη γαλακτος, ορολευκωματίνη, λακτοσφαιρίνη, καζεινη πρεπει να μην τα τρως ετσι κανεις πραγματική αποχή..Ομως αφου ο γιατρός σου ειπε έτσι περιμενε λιγο ακόμα.Βελτίωση απο την αποχή αν ειναι όντως τα γαλακτοκομικά που την ενοχλούν θα δεις μετα απο 15 μερες και εντελώς απουσια συμπτωματων μετα απο μήνα ή και περισσότερο ανάλογα με το πόσο έχει ερεθιστει το έντερο.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...