Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Πρεπει να διαβασω τι λεει η Campbell, αλλα προβληματιζομαι γενικοτερα για την καλη λειτουργια του πεπτικου τους με βαση κι αλλες ενδειξεις (συχνες ωτιτιδες, κλπ) και γιαυτο σκεφτηκα οτι ισως συνδεεται και το βαρος.

Εμπιστεψου το ενστικτο σου! Και στη συνεχεια διαβασε οσο μπορείς για είσαι σίγουρη για τον δρόμο που θα ακολουθησεις.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμενα προσωπικα ειναι πανω απο τα ορια μου πια να ακολουθησω μια ακριβη διαιτα ειδικα τωρα που με ενοχλουν ολα τα τροφιμα!Εχω μαλλον κουραστει και απο τις συνεχεις στερησεις 2 χρονων...

Ομως θελω να ακολουθησω καποια πραγματα κι εγω και το παιδι.

παντως ο μικρος δεν μου ζηταει πολλα παθογονα η αληθεια ειναι.Δεν του αρεσουν τα επεξεργασμενα ιδιαιτερα θα ελεγα και χαιρομαι γιατι δεν ερχομαι σε πολυ δυσαρεστη θεση να πρεπει να του τα απαγορευω.

Το προβλημα ειναι βεβαια και οτι απο τα λιγα που εχω δει οτι επιτρεπονται, δεν μου αρεσουν πολλα τροφιμα!!!Πως κανεις λοιπον μια διαιτα που στην ουσια σιχαινεσαι τις τροφες που προτεινει???Δεν μιλαω οτι μαρεσει το αλλο ακρο,ποτε δεν ημουν του τζανκ φαγητου αλλα παντα ειχα μια ισορροπια στα φαγητο...

Δεν ξερω μακαρι ομως να ειχα τα κουραγια σας.Ισως παιζει ρολο και οτι τον βλεπω πολυ καλα πια τον γιο μου και πηρα φορα...

Δεν με νοιαζει να μαθει να τρωει αηδιες αλλα θελω να τρωει ενα αυγο ενα τυρι κατι κι αυτος.Δηλαδη φυσιολογικες καταστασεις...

Πειτε μου βρε κοριτσια εγω δεν εχω το βιβλιο,υπαρχει καπου ενας καταλογος, κατι, να δω τι ακριβως επιτρεπεται απο τροφιμα στην φουλ εκδοχη της γκαπς??

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Εμενα προσωπικα ειναι πανω απο τα ορια μου πια να ακολουθησω μια ακριβη διαιτα ειδικα τωρα που με ενοχλουν ολα τα τροφιμα!Εχω μαλλον κουραστει και απο τις συνεχεις στερησεις 2 χρονων...

Ομως θελω να ακολουθησω καποια πραγματα κι εγω και το παιδι.

παντως ο μικρος δεν μου ζηταει πολλα παθογονα η αληθεια ειναι.Δεν του αρεσουν τα επεξεργασμενα ιδιαιτερα θα ελεγα και χαιρομαι γιατι δεν ερχομαι σε πολυ δυσαρεστη θεση να πρεπει να του τα απαγορευω.

Το προβλημα ειναι βεβαια και οτι απο τα λιγα που εχω δει οτι επιτρεπονται, δεν μου αρεσουν πολλα τροφιμα!!!Πως κανεις λοιπον μια διαιτα που στην ουσια σιχαινεσαι τις τροφες που προτεινει???Δεν μιλαω οτι μαρεσει το αλλο ακρο,ποτε δεν ημουν του τζανκ φαγητου αλλα παντα ειχα μια ισορροπια στα φαγητο...

Δεν ξερω μακαρι ομως να ειχα τα κουραγια σας.Ισως παιζει ρολο και οτι τον βλεπω πολυ καλα πια τον γιο μου και πηρα φορα...

Δεν με νοιαζει να μαθει να τρωει αηδιες αλλα θελω να τρωει ενα αυγο ενα τυρι κατι κι αυτος.Δηλαδη φυσιολογικες καταστασεις...

Πειτε μου βρε κοριτσια εγω δεν εχω το βιβλιο,υπαρχει καπου ενας καταλογος, κατι, να δω τι ακριβως επιτρεπεται απο τροφιμα στην φουλ εκδοχη της γκαπς??

Mήπως έχεις τρομοκρατηθεί από την intro??? Το αυγό είναι βασικο συστατικό της διατροφής αυτής όπως κ τα τυριά (επιτρέπονται αρκετά τυριά) κ τα βάζει με πολύ ωραία σειρά να εισαχθούν στην διατροφή....Γενικά το βιβλίο είναι κ σαν μπουσουλας γιατί ασχολείται πολύ με τις αλλεργίες κι έτσι σε ξεκινά από το λιγότερο αλλεργιογόνο κ βάζει σιγά σιγά όλες τις τροφές...ακόμα περιγράφει κ πως να κάνεις εισαγωγή τροφών όταν θα 'εχει τελειώσει η θεραπεία κ θα μπορείς να καταναλώνεις τα "πάντα"..

Εγώ και γι αυτό την κάνω για να μπορεί το παιδάκι μου στο μέλλον να τρώει τα παντα

Yugup3.png

Αν έχεις κι άλλες ενδείξεις, τότε αξίζει πραγματικά να το ψάξεις περισσότερο.

Δεδομένου ότι τα μωρά σου είναι από διαφορετικά ωάρια, δεν έχουν ίδιο γενετικό υλικό, άρα θα έχουν τις διαφορές που θα είχαν οποιαδήποτε αδέλφια. Δηλαδή ο ένας μπορεί να προορίζεται γενετικά να γίνει πιο κοντός ή/και πιο αδύνατος, όσο υγιής και καλοταϊσμένος να είναι. Απλά επειδή αυτό... τελικά δεν το ξέρει κανείς με βεβαιότητα αξίζει να "εξαντλήσεις" και τις άλλες παραμέτρους.

Σημ. Η Campbell έχει στο βιβλίο της ένα εξαιρετικό κεφάλαιο για τις ωτίτιδες. Και μόνο γι' αυτό αξίζει να το διαβάσεις.

Εμπιστεψου το ενστικτο σου! Και στη συνεχεια διαβασε οσο μπορείς για είσαι σίγουρη για τον δρόμο που θα ακολουθησεις.

ευχαριστω κοριτσια, αυτο θα κανω! Και θα ειμαι εδω για αποριες ετσι;

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=100239&page=6

Tην εβαλα στο σχετικο θεμα

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Mήπως έχεις τρομοκρατηθεί από την intro??? Το αυγό είναι βασικο συστατικό της διατροφής αυτής όπως κ τα τυριά (επιτρέπονται αρκετά τυριά) κ τα βάζει με πολύ ωραία σειρά να εισαχθούν στην διατροφή....Γενικά το βιβλίο είναι κ σαν μπουσουλας γιατί ασχολείται πολύ με τις αλλεργίες κι έτσι σε ξεκινά από το λιγότερο αλλεργιογόνο κ βάζει σιγά σιγά όλες τις τροφές...ακόμα περιγράφει κ πως να κάνεις εισαγωγή τροφών όταν θα 'εχει τελειώσει η θεραπεία κ θα μπορείς να καταναλώνεις τα "πάντα"..

Εγώ και γι αυτό την κάνω για να μπορεί το παιδάκι μου στο μέλλον να τρώει τα παντα

Κατερινα εχεις δικιο ειχα την ιντρο στο μυαλο μου:mrgreen:Ετσι κι αλλιως λογω εγκυμοσυνης μπορω να ακολουθησω μονο την φουλ κατα καποιο τροπο.

Σε παρακαλω εαν μπορεις και εχεις λινκ απο που πηρες το βιβλιο να δω ποιο ακριβως ειναι μηπως το παραγγειλω κι εγω,βαλτο μου!!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=100239&page=6

Tην εβαλα στο σχετικο θεμα

Τελεια σε ευχαριστω παρα πολυ:D:D:D

Τα περισσοτερα μπορω να τα κανω τωρα που τα ειδα,μονο που μαλλον θα πρεπει να δοκιμασω σιγα σιγα αυγα και τα τυρια που προτεινει καθως και το ψαρι αφου ο μικρος δεν εχει φαει ποτε του.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Τα περισσοτερα μπορω να τα κανω τωρα που τα ειδα,μονο που μαλλον θα πρεπει να δοκιμασω σιγα σιγα αυγα και τα τυρια που προτεινει καθως και το ψαρι αφου ο μικρος δεν εχει φαει ποτε του.

http://www.bookdepository.com/Gut-Psychology-Syndrome-Dr-Natasha-Campbell-McBride/9780954852023

εχει δωρεαν μεταφορικα κι ερχεται πολυ γρηγορα.

Θα κανεις το τεστ ευασθησιας για ολες τις νεες τροφές. Καλο ειναι να διαβασεις το βιβλιο. Τα γραφει πολύ αναλυτικά

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Παρεμπιμπτόντως, σήμερα προσπαθούσα να δω κάτι links της campbell και δεν δούλευαν... άλλαξε κάτι; γνωρίζετε; π.χ. αυτό http://gapsdiet.com/Pregnancy_and_Baby.html

Θέλω να στείλω σε μια φίλη μου τις οδηγίες για την εγκυμοσύνη...

Διαφημίσεις

http://www.bookdepository.com/Gut-Psychology-Syndrome-Dr-Natasha-Campbell-McBride/9780954852023

εχει δωρεαν μεταφορικα κι ερχεται πολυ γρηγορα.

Θα κανεις το τεστ ευασθησιας για ολες τις νεες τροφές. Καλο ειναι να διαβασεις το βιβλιο. Τα γραφει πολύ αναλυτικά

Eυχαριστω πολυ το παρηγγειλα!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Γεια σας κορίτσια! Πήρα τα αποτελέσματα των εξετάσεων της μικρής. Η μάγιερ είναι αρνητική. Σε όλα τα ραστ (γάλα αγελάδος, α-λακταλβουμίνη, β-λακταλβουμίνη, καζεΐνη, τυρίνη) λέει στην τιμή "τάξη 0" με φυσιολογικές τιμές "τάξη 0". Και στην ανοσοσφαιρίνη ΙgE έχει τιμή 1,57 IU/ml με φυσιολογικές τιμές 1-5 ετών <60 ΙU/ml.

Mε το λειψό μυαλό μου συμπεραίνω ότι είμαστε μια χαρά.

Οι δικοί μου στους οποίους έσπευσα όλο χαρά να το ανακοινώσω με έκαναν χάλια καθότι επιμένουν ότι είμαι μια παλαβή που στέρησα τόσο καιρό τα γαλακτοκομικά από το παιδί μόνο με την υποψία αλλεργίας. Είναι δυνατόν τόσα συμπτώματα να ήταν συμπτώσεις? Αυτό που με την αποχή μια μέρα όταν η μπέμπα ήταν 3-4 μηνών καταλάθος έφαγα ένα κριτσίνι με γάλα αγελάδος σε σκόνη όπως έμαθα εκ των υστέρων και στην επόμενη κένωση η μπέμπα είχε αρκετές τριχούλες αίμα με είχε κάνει να σιγουρευτώ πέρα από όλα τα άλλα συμπτώματα.

Είναι απίθανο να είχε αλλεργία και να την ξεπέρασε; Νιώθω πολύ άσχημα όταν ακούω να με κατηγορούν έτσι!

Είναι απίθανο να είχε αλλεργία και να την ξεπέρασε; Νιώθω πολύ άσχημα όταν ακούω να με κατηγορούν έτσι!

Τι μπορεί να ξέρουν; Μην τους ακούς ...

κι οι δικές μας οι εξετάσεις βγαίνουν "καθαρές" αλλά τα συμπτώματα υπάρχουν. Το πόσο τα παίρνει κανείς στα σοβαρά (είτε τις εξετάσεις, είτε τα συμπτώματα) είναι άλλο θέμα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

καλησπέρα! γραφω πρωτη φορα για το προβλημα που και εσεις αντιμετωπίζετε τοσο καιρο.

εχω σταματήσει 1 μηνα γαλακτοκομικα, ξηρους καρπούς, πορτοκαλι, αυγο , σοκολατα και οσπρια.την τελευταια εβδομαδα δεν βλέπω πια πραισνες κενώσεις αλλά πορτοκαλι.που και που βλεπω καμια τριχιτσα αιμα.τα κακα του μωρου παντα νερουλα απο την ωρα που γεννήθηκε.λετε τα πορτοκαλι κακα να ειναι κακα με αιμα;ξερετε καποια καλη γαστρεντερολο; πρεπει να παω και σε αλλεργιολογο;

θα ήθελα να σας ρωτήσω αν φετες αλλαντικου γαλοπούλα επιτρεπεται καθως κανω διατροφη επειδη το μωρο μου εχει αιμα στα κακα;

επισης η μικρή μου απο τοτε που γεννήθηκε εχει νερουλα κακα αλλα περνει βαρος αρκετο.ουρολοιμωξη δεν εχουμε, μονο παλινδρομηση ουρων.

Διαφημίσεις

θα ήθελα να σας ρωτήσω αν φετες αλλαντικου γαλοπούλα επιτρεπεται καθως κανω διατροφη επειδη το μωρο μου εχει αιμα στα κακα;

επισης η μικρή μου απο τοτε που γεννήθηκε εχει νερουλα κακα αλλα περνει βαρος αρκετο.ουρολοιμωξη δεν εχουμε, μονο παλινδρομηση ουρων.

Επειδή έχω περάσει απο αυτήν τη φάση αφαιρώντας συνεχώς τροφές μέχρι να δω βελτίωση και πηγαίνοντας σε αλλεργιολογο και παιδογαστρεντερολογο που ο καθένας έλεγε τα δικα του αλλα και σε ομοιοπαθητικο, άκρη έβγαλα μόνο όταν πήγα σε παιδιατρο-σύμβουλο θηλασμού. Έχω να προτείνω κάποια πράγματα.

Καταρχάς απο την διατροφή σου αφαίρεσε σε πρώτη φάση μόνο τα γαλακτοκομικά και οτιδήποτε τα περιέχει πχ ψωμιά (πάρε μόνο βιολογικο ή φτιαχνε εσύ), αλλαντικά, μπισκότα, σοκολάτες κτλ. Συνήθως όλα αυτά έχουν κρυφά γαλακτοκομικά. Η παιδιατρος-σύμβουλος θηλασμού θεωρει ενοχη την αγελαδινη πρωτεινη οποτε δε θέλει να τρώω μοσχάρι και οτιδήποτε τρέφεται με ζωοτροφη όπως το κοτόπουλο(μπορω να τρώω μόνο βιολογικο όπως και αυγό), χοιρινό, ψάρι ιχθυοτροφειου κτλ. Αν το σκεφτείς έχει λογική και η αλήθεια είναι ότι όταν είχα αφαιρέσει όλες τις αλλεργιογονες τροφές αλλα έτρωγα κότα η μικρη μου είχε αίμα και απορουσα γιατί. Αν δεις βελτίωση μπορείς να δοκιμασεις να φας αιγοπροβεια γαλακτοκομικά ή βουβαλιν.

Τα κακα έχουν μια μυρωδιά περίπου σαν κάτι καμένο; Σαν μια σπιρταδα (δεν ξέρω πως να το περιγράψω); Πάντως μην πανικοβαλεσαι και στο λέω εγώ που μου είχαν γίνει (κι ακόμα δηλαδή) εμμονή ιδέα οι πάνες της. Ξέρουμε κι εμάς ήταν και οι βλεννες μόνιμη κατάσταση. Αλλα με τις στερεές τροφές έπηξε λίγο η κατάσταση.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Πατς τεστ κανατε? Γιατί κι εμας είχαν βγει καλές οι εξετάσεις του αίματος και οι ευαισθηίες φάνηκαν μόνο στα πατς.

Όσο για τους άλλους...κοπέλα μου μην τους ακούς!!!! Όλες μας τα ίδια περνάμε και σε καταλαβαίνουμε πώς νιώθεις. Αλλά μην τους ακούς!!! Δεν είναι φυσιολογικό να υπάρχει αίμα στα κακά ενός μωρού!

Κατηγορηματικά όχι αλλαντικά! Έχουν συντηρητικά που απαγορεύονται. Νομίζω η Κατερινούλα είχε πει ότι ήταν οκ το προσούτο, αλλά μην σε πάρω στο λαιμό μου..

άκρη έβγαλα μόνο όταν πήγα σε παιδιατρο-σύμβουλο θηλασμού.

Σε παιδίατρο-σύμβουλο πήγε και η φίλη μου που της ανακάλυψα το αίμα στα κακά και από αυτά που μου έλεγε μου έκανε πάρα πολύ καλή εντύπωση! Απόλυτα ενημερωμένη για το θέμα και χωρίς να πανικοβάλλει και να αγχώνει δίνει διατροφή όσο γίνεται χωρίς στερήσεις. Και πάντα με γνώμονα ότι το παιδί πρέπει να συνεχίζει τον θηλασμό. Μόνο στα εμβόλια μου τα χάλασε :lol: Την έβαλα να την ρωτήσει και της είπε ότι πρέπει να τα κάνει κανονικά και με εξέπληξε η απάντηση της.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Τι μπορεί να ξέρουν; Μην τους ακούς ...

κι οι δικές μας οι εξετάσεις βγαίνουν "καθαρές" αλλά τα συμπτώματα υπάρχουν. Το πόσο τα παίρνει κανείς στα σοβαρά (είτε τις εξετάσεις, είτε τα συμπτώματα) είναι άλλο θέμα.

Πατς τεστ κανατε? Γιατί κι εμας είχαν βγει καλές οι εξετάσεις του αίματος και οι ευαισθηίες φάνηκαν μόνο στα πατς.

Όσο για τους άλλους...κοπέλα μου μην τους ακούς!!!! Όλες μας τα ίδια περνάμε και σε καταλαβαίνουμε πώς νιώθεις. Αλλά μην τους ακούς!!! Δεν είναι φυσιολογικό να υπάρχει αίμα στα κακά ενός μωρού!

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Να είστε καλά με κάνετε και νιώθω πολύ καλύτερα! Πατς τεστ δεν κάναμε και θα είναι μάλλον η αμέσως επόμενη πρότασή μου.

Τη Δευτέρα θα συνεννοηθώ με την παιδίατρο. Αυτή είχε τη γνώμη αν βγουν καθαρές οι εξετάσεις να προχωρήσουμε σε εισαγωγή της τροφής και να επαναλάβουμε τη μάγιερ. Κι αν εξακολουθήσει να βγαίνει καθαρή τότε ξεχνάμε το θέμα αλλεργία. Είναι αρκετό νομίζετε?

Να σημειώσω ότι ούτως ή άλλως η οικογένεια έχουμε κόψει εδώ και καιρό οτιδήποτε έχει σχέση με αγελάδα, φανερά και κρυφά γαλακτοκομικά, αλλαντικά κλπ εκ πεποιθήσεως. Τρώμε μόνο κατσικίσια και πρόβεια. Και αυτά θα εισάγω στη διατροφή της μπέμπας.

Γεια σας κορίτσια! Πήρα τα αποτελέσματα των εξετάσεων της μικρής. Η μάγιερ είναι αρνητική. Σε όλα τα ραστ (γάλα αγελάδος, α-λακταλβουμίνη, β-λακταλβουμίνη, καζεΐνη, τυρίνη) λέει στην τιμή "τάξη 0" με φυσιολογικές τιμές "τάξη 0". Και στην ανοσοσφαιρίνη ΙgE έχει τιμή 1,57 IU/ml με φυσιολογικές τιμές 1-5 ετών <60 ΙU/ml.

Mε το λειψό μυαλό μου συμπεραίνω ότι είμαστε μια χαρά.

Οι δικοί μου στους οποίους έσπευσα όλο χαρά να το ανακοινώσω με έκαναν χάλια καθότι επιμένουν ότι είμαι μια παλαβή που στέρησα τόσο καιρό τα γαλακτοκομικά από το παιδί μόνο με την υποψία αλλεργίας. Είναι δυνατόν τόσα συμπτώματα να ήταν συμπτώσεις? Αυτό που με την αποχή μια μέρα όταν η μπέμπα ήταν 3-4 μηνών καταλάθος έφαγα ένα κριτσίνι με γάλα αγελάδος σε σκόνη όπως έμαθα εκ των υστέρων και στην επόμενη κένωση η μπέμπα είχε αρκετές τριχούλες αίμα με είχε κάνει να σιγουρευτώ πέρα από όλα τα άλλα συμπτώματα.

Καλε κι εμένα ολες οι rast πεντακαθαρες βγήκαν αλλα η μικρή μου δεν ανέχεται καθολου καποιες τροφές!! Υπάρχουν δυο τύποι αλλεργιών Ige k non-Ige...

Εμεις εχουμε τις δεύτερες που φαίνονται απο τα πατς τεστ... Όμως σε οτι τεστ κ να κανεις να ξέρεις οτι παντα βγαίνουν κ ψευδή αποτελέσματα...η εμπειρία της μαμάς ειναι η καλύτερη εξέταση :D

Yugup3.png

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Να είστε καλά με κάνετε και νιώθω πολύ καλύτερα! Πατς τεστ δεν κάναμε και θα είναι μάλλον η αμέσως επόμενη πρότασή μου.

Τη Δευτέρα θα συνεννοηθώ με την παιδίατρο. Αυτή είχε τη γνώμη αν βγουν καθαρές οι εξετάσεις να προχωρήσουμε σε εισαγωγή της τροφής και να επαναλάβουμε τη μάγιερ. Κι αν εξακολουθήσει να βγαίνει καθαρή τότε ξεχνάμε το θέμα αλλεργία. Είναι αρκετό νομίζετε?

Να σημειώσω ότι ούτως ή άλλως η οικογένεια έχουμε κόψει εδώ και καιρό οτιδήποτε έχει σχέση με αγελάδα, φανερά και κρυφά γαλακτοκομικά, αλλαντικά κλπ εκ πεποιθήσεως. Τρώμε μόνο κατσικίσια και πρόβεια. Και αυτά θα εισάγω στη διατροφή της μπέμπας.

Κι εμεις μαγιερ αρνητική εχουμε αλλα μόλις το παιδι φάει έστω κ ίχνος απο γαλα ( πχ είχε φάει παλιά ψωμάκι με μαγιά που περιείχε ίχνη γάλακτος ) την πιάνουν αμέσως τα συμπτωματα!!! Μην ακους τους παιδιατρος δεν ξέρουν τιποτα απο αλλεργιες κι ας το παίζουν ειδικοί... Φαντασου οτι αλλεργιολογοι για παιδια υπάρχουν μόνο 7 σε ολη τη χώρα μας!!! Οι ίδιοι μου είπαν οτι ειναι στα σπαργανα η επιστήμη τους....

Yugup3.png

Σε παιδίατρο-σύμβουλο πήγε και η φίλη μου που της ανακάλυψα το αίμα στα κακά και από αυτά που μου έλεγε μου έκανε πάρα πολύ καλή εντύπωση! Απόλυτα ενημερωμένη για το θέμα και χωρίς να πανικοβάλλει και να αγχώνει δίνει διατροφή όσο γίνεται χωρίς στερήσεις. Και πάντα με γνώμονα ότι το παιδί πρέπει να συνεχίζει τον θηλασμό. Μόνο στα εμβόλια μου τα χάλασε :lol: Την έβαλα να την ρωτήσει και της είπε ότι πρέπει να τα κάνει κανονικά και με εξέπληξε η απάντηση της.

εγώ πήγα στη γνωστή παιδίατρ-σύμβουλο ;) και φυσικά εξακολουθώ να πηγαίνω την μικρή σε αυτήν κανονικά!

Το έχει ψαξει το θέμα καθώς εχει και προσωπική εμπειρία. Επίσης όσον αφορά στα εμβολια είναι εντελώς ανοιχτόμυαλων αντιλήψεων (με εφαρμογή αυτών των αντιλήψεων στην οικογένειά της).

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

μηπως το πορτοκαλι χρωμα που εχουν τα κακα της ειναι κακα με αιμα;σου εχει συμβει αυτο;αρνι και χοιρινο μπορω να τρωω αλλα΄να ειναι βιολογικά;

Δε νομίζω να είναι αίμα. Δεν ξέρω φυσικά. Κάνε μάγιερ κοπράνων σε μικροβιολογικό για να είσαι σίγουρη.

Μπορείς να τρως φρούτα, λαχανικά, όσπρια, μυρωδικά, λάδι (μόνο λάδι, όχι μαργαρίνες και βιτάμ), ξηρούς καρπούς, ψάρι ελευθέρας, βουβάλι, κουνέλι, αρνί, κατσίκι, κοτοπουλο και αυγό βιολογικό, ρύζι, σιτηρά. Για χοιρινό βιολογικό δεν είμαι σίγουρη καθώς δεν ξέρω με τι τρέφεται. Μπορείς να ρωτήσεις.

Φυσικά από όλα αυτά θα δεις τι δεν ενοχλεί το μωρό σου. Εμένα δεν την πειράζει τίποτα από αυτά και τρωει και η ίδια πολλά πράγματα.

Μπορεί πχ το δικό σου μωρό να μην ενοχλείται από γαλακτοκομικά κατσικίσια ή από το μοσχάρι. Γενικά να αποφεύγεις τα συσκευασμένα, τα πολλά πρόσθετα και βελτιωτικά γεύσης και μην τρως απο έξω αν δεν τριπλοτσεκάρεις!

1Xckp3.png

Franz Kafka

εγώ πήγα στη γνωστή παιδίατρ-σύμβουλο ;) και φυσικά εξακολουθώ να πηγαίνω την μικρή σε αυτήν κανονικά!

Το έχει ψαξει το θέμα καθώς εχει και προσωπική εμπειρία. Επίσης όσον αφορά στα εμβολια είναι εντελώς ανοιχτόμυαλων αντιλήψεων (με εφαρμογή αυτών των αντιλήψεων στην οικογένειά της).

Σε ευχαριστω πολύ!!!μπορεις να μου στειλεις το τηλ. της παιδιατρου συμβουλου θηλασμου σε πρ.μήνυμα.Επίσης οποιος εχει ψαξει γαστρεντερολο και αλλεργιολογο παρακαλω να μου πειτε κανενα ονομα δοκιμασμένο

Σε ευχαριστω πολύ!!!μπορεις να μου στειλεις το τηλ. της παιδιατρου συμβουλου θηλασμου σε πρ.μήνυμα.Επίσης οποιος εχει ψαξει γαστρεντερολο και αλλεργιολογο παρακαλω να μου πειτε κανενα ονομα δοκιμασμένο

Αν έχεις καταλήξει στο οτί είναι αλλεργία πήγαινε απευθείας σε αλλεργιολόγο κ όχι σε γαστρεντερολόγο- δεν γνωρίζουν κ πολλά κ θα σε μπερδέψουν με πειράματα κλπ. Ειχα κ καλή γαστρεντερολογο που με παρέπεμψε σε αλλεργιολόγο..

Εγώ έχω δύο που τους θεωρώ καλούς κ επεξηγηματικούς αλλά αν το μωράκι σου είναι μικρό δεν θα του κάνουν τετοιες εξετάσεις..συνήθως κοντά στους 6 μήνες αν κ πάλι είναι μικρό κ καλύτερα να γίνονται μετά τα 1,5 (λένε μερικοί)...

Σαν την δική σου παρατηρητικότητα όμως δεν υπαρχει γιατρος...εσυ πρέπει να καταλάβεις τι το πειράζει πραγματικά γι'αυτό μην κόβεις πολλές ομάδες τροφών μαζί..μία μία αν δεν βλέπεις αποτελέσματα...

Πόσο είναι το μωράκι??

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...