Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

EvaMD πολύ σωστά αυτά που λες - κ όμως αυτό το λάθος το έχουμε κάνει οι περισσότερες από εμάς γιατί μέχρι να αποκτήσουμε πρόσβαση σε όλες αυτές τις πληροφορίες μας πήρε πολύ καιρό. Ιατρός δεν είμαι κ από ιατρούς δεν είχα καμία καθοδήγηση προς αυτή την κατεύθυνση. Ποιο άρθρο τύπωσες...? Προσπαθώ κ γω να ανοίξω αυτή τη κουβέντα με την παιδίατρό μου ... μεγάλη ιστορία...

Αυτό http://gaps.me/preview/?page_id=34

Πάντως, ειδικά η τελευταία παράγραφος θέτει το κλίμα λίγο πιο "εναλλακτικά" ή "ακραία" ανάλογα με το τι πρεσβεύει ο κάθε γιατρός... Δεν ξέρω πολλούς γιατρούς που θα δεχτούν χωρίς ειρωνία την πρόταση π.χ. τού να πλένουμε ένα μωράκι μόνο με νερό για να μην ερεθίσουμε το δέρμα του ή να αργήσουμε να εμβολιάσουμε σεβόμενοι το ευαίσθητο ιστορικό του. Η δική μου παιδίατρος ξέρω ότι είναι ανοιχτή σε όλα αυτά τα θέματα, οπότε δεν χτυπούσα στο βρόντο... Το λεώ για να είσαι προετοιμασμένη ή να αφαιρέσεις αυτό το κομμάτι της εκτύπωσης αν θες να επικεντρώσεις τη συζήτηση μόνο στο θέμα της διατροφής...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ποιο είναι αυτο το βιβλίο να το διαβάσω και εγω. Αν μπορείτε στειλτε μου ενα π.μ.

και το bookdepository.com που το έχει προτείνει η Ροσιε είναι καλό - χωρίς έξοδα αποστολής. ΑΠό τότε που πήρα το Gut and Psychology Syndrome το έχω συνεχίσει με άπειρα βιβλία :-D

Κ αυτό για την αυστηρότητα ή μη και το πως να εφαρμόσουμε (όσες το σκέφτονται) την δίαιτα:

It is essential to listen to your body's desires when you are following the GAPS diet - the Introduction Diet or the Full GAPS Diet. Your desires will let you know how quickly to move through the stages of the Introduction Diet. It is possible that you would have to eat something not allowed on a particular stage if you really desire it, because that is what your body requires at that time, and you have to respect it. You are unique and nobody can prescribe the right sequence of food introduction for you. If you were following the GAPS Introduction Diet to a letter and felt well, but then one day you get a strong desire for, let's say, raw tomatoes (which are not included into the plan), then listen to this desire! This is your body telling you that it needs particular nutrients at this particular time, and raw tomatoes will provide them. If you deny your body that need, you may get yourself into trouble: your electrolyte balance may get upset or your hormones may not work well, or something else will not work. Yes, you would have 'cheated' on the diet by eating tomatoes, but once that particular need of your body has been satisfied, you can continue with your programme. Any progress goes through two steps forward then one step back, and healing is no exception. So, don't worry about 'cheating' on the diet sometimes if your body has really asked for it. This is not cheating; this is working with your body and respecting it. Remember, your body knows infinitely more about itself than we will ever know with all our intelligence and science!

Είχα κ γω αυτές τις απορίες... Πως θα προχωράμε, πως θα αντέξω χωρίς τροφές που θα θέλω διακαώς, κλπ. Μου έχει μείνει όμως οι απορία αυτή: πόσο αποτελεσματικός θα είναι ο συνδυασμός: intro για μένα full diet για το μωράκι (11 μηνών είπαμε :mrgreen:)??? Σας παρακαλώ, αν το έχετε σκεφτεί/εφαρμόσει πειτε μου την άποψή σας... ΑΑ, κ τι είναι το φαγόπυρο???

Rosie, Κατερίνα, η Campbell λέει juniper berries - διαφέουν τα goji που παίρνετε εσείς (ή και τα άλλα mulberries κλπ)?

h9mbp2.png

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Αυτό http://gaps.me/preview/?page_id=34

Πάντως, ειδικά η τελευταία παράγραφος θέτει το κλίμα λίγο πιο "εναλλακτικά" ή "ακραία" ανάλογα με το τι πρεσβεύει ο κάθε γιατρός... Δεν ξέρω πολλούς γιατρούς που θα δεχτούν χωρίς ειρωνία την πρόταση π.χ. τού να πλένουμε ένα μωράκι μόνο με νερό για να μην ερεθίσουμε το δέρμα του ή να αργήσουμε να εμβολιάσουμε σεβόμενοι το ευαίσθητο ιστορικό του. Η δική μου παιδίατρος ξέρω ότι είναι ανοιχτή σε όλα αυτά τα θέματα, οπότε δεν χτυπούσα στο βρόντο... Το λεώ για να είσαι προετοιμασμένη ή να αφαιρέσεις αυτό το κομμάτι της εκτύπωσης αν θες να επικεντρώσεις τη συζήτηση μόνο στο θέμα της διατροφής...

όχι οχι δεν θα το αφαιρέσω γιατι το 'μεγαλη ιστορια' εκεί κολλάει... σε αυτό το θέμα έχουμε κολλήσει. όπως εχω ξαναγραψει η ιατρός θελει να εμβολιαστούμε τωρα παρα τα τοσα θεματα κ γω θελω τεκμηριωση από τη πλευρά της ότι αυτό είναι απαραιτητο, οτι δεν θα προκαλεσει προβληματα και οτι το εμβολιο θα κανει τη δουλεια για το οποιο ειναι σχεδιασμενο... εγω ειδικα στο τελευταιο διαφωνω... τεσπα, θα δουμε...

h9mbp2.png

Rosie καλο άρθρο.

Άλλη μια ερωτησούλα βρε κορίτσια: γιατί πρέπει να είναι dairy free καποιες συνταγές? Δεν μπορούμε να βάλουμε δικό μας γάλα? Την έχω αυτή την απορία γιατί ο δικός μου τρομοκράτης :-P δεν τρώει πια μαμίσιο γάλα τώρα που είμαι στη δουλειά! Καθόλου! Κ το γάλα που έβγαζα το έχω ακόμα στην κατάψυξη κ τώρα δεν βγάζω άλλο (βεβαια τώρα που δεν βγάζω στη δουλειά νοιώθω να μειώνεται οπότε θα ξαναρχίσω). Αλλά να το βγάζω κ να το πετώ? Κρίμα δεν είναι?

h9mbp2.png

Διαφημίσεις

όχι οχι δεν θα το αφαιρέσω γιατι το 'μεγαλη ιστορια' εκεί κολλάει... σε αυτό το θέμα έχουμε κολλήσει. όπως εχω ξαναγραψει η ιατρός θελει να εμβολιαστούμε τωρα παρα τα τοσα θεματα κ γω θελω τεκμηριωση από τη πλευρά της ότι αυτό είναι απαραιτητο, οτι δεν θα προκαλεσει προβληματα και οτι το εμβολιο θα κανει τη δουλεια για το οποιο ειναι σχεδιασμενο... εγω ειδικα στο τελευταιο διαφωνω... τεσπα, θα δουμε...

A!!! Συγγνώμη, δεν είχα παρακολουθήσει αυτή την παράμετρο στα μηνύματά σου... ΟΚ τότε. Να το πας ως έχει!

και το bookdepository.com που το έχει προτείνει η Ροσιε είναι καλό - χωρίς έξοδα αποστολής. ΑΠό τότε που πήρα το Gut and Psychology Syndrome το έχω συνεχίσει με άπειρα βιβλία :-D

Πάρε κι αυτό αν θες για να φτιάχνεις καταπληκτικά τουρσιά όλων των ειδών:

http://www.bookdepository.com/Wild-Fermentation-Sandor-Ellix-Katz/9781931498234

Εγώ προσωπικά το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, αν δεν ήτανε αυτό θα είχα τελειώσει με το διάβασμα του GAPS αλλά μπαίνω στον πειρασμό.

Φυσικά είναι χρήσιμο κι αυτό γιατί φτιάχνω πολύ ωραία τουρσια! :-D

Είχα κ γω αυτές τις απορίες... Πως θα προχωράμε, πως θα αντέξω χωρίς τροφές που θα θέλω διακαώς, κλπ. Μου έχει μείνει όμως οι απορία αυτή: πόσο αποτελεσματικός θα είναι ο συνδυασμός: intro για μένα full diet για το μωράκι (11 μηνών είπαμε :mrgreen:)??? Σας παρακαλώ, αν το έχετε σκεφτεί/εφαρμόσει πειτε μου την άποψή σας... ΑΑ, κ τι είναι το φαγόπυρο???

Μα ακριβώς οι τροφές που λιγουρευόμαστε είναι οι τροφές που μας ενοχλούνε περισσότερο, αυτό είναι κάτι που λένε όλοι οι εναλλακτικοί γιατροί.

Κανονικά και το μωρό σου θα έπρεπε να κάνει την Ιντρο, ή τουλάχιστον να ακολουθήσεις την εισαγωγή στις στερεές που προτείνει η Campbell.

Αυτό θα κάνω με την κόρη μου.

Rosie, Κατερίνα, η Campbell λέει juniper berries - διαφέουν τα goji που παίρνετε εσείς (ή και τα άλλα mulberries κλπ)?

Αυτό είναι μπαχαρικό και τα αγοράζουμε αποξηραμένα.

Πού λέει γι' αυτά;

Edit: Χθες στο αεροπλάνο είχα ζητήσει το γεύμα με φρούτα μόνο, αλλά μου τα έφαγε ο γιος μου και τελικά κατέληξα να τρώω 2 λευκά στρογγυλά ψωμάκια με εκείνο το επεξεργασμένο τριγωνικό τυράκι μέσα... είχα μαζί μου ξηρούς καρπούς και ξηρά φρούτα αλλά τα μπούκτισα :cry:

Η κόρη μου ακόμη δεν συνήλθε και πολύ (βήχει) και θηλάζει αποκλειστικά και πεινάω σαν λύκος.

Το μόνο που έφαγε σήμερα ήτανε ένα κομματάκι λουκάνικο (βιολογικό χωρίς νιτρικά κτλ) που ετοιμάσα για μεσημεριανό, το υπόλοιπο το έφαγε ο γιος μου μαζί με τα αυγά που ετοίμασα... :roll:

Δυστυχώς δεν είχα τίποτα άλλο στο σπίτι, μόνο μήλα!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

οπως επισης οι ζωμοι απο κρεας δεν διευκρινιζει ξεκαθαρα εαν επιτρεπονται στην αρχη ,μιλαει μονο για ζωμους απο κοκκαλα,παντα μιλαω για τα αρχικα σταδια της ιντρο

Ζωμοί από σκέτο κρέας όχι, αλλά μαζί με κόκκαλα ναι, αυτό κατάλαβα.

Δες τη σελίδα 146.

:oops::oops::oops: συγνωμη αλλα δεν καταλαβα ,εγω εννοω το βραστο κρεας απο οποιοδηποτε μερος του σωματος

τα ζελατινωδη ειναι οι χονδροι και ο"τι εχει στις αρθρωσεις(αυτα τρωγονται απο οστα κοτας πολυ καλα ,οπως και κουνελιου ,τα τρωω και ειναι πολυ νοστιμα ,και μικρη τα ετρωγα )

οπως επισης οι ζωμοι απο κρεας δεν διευκρινιζει ξεκαθαρα εαν επιτρεπονται στην αρχη ,μιλαει μονο για ζωμους απο κοκκαλα,παντα μιλαω για τα αρχικα σταδια της ιντρο

συμφωνα με διαιτες που προτεινονται σε διαταραχες του εντερου οι ζωμοι απο κρεας πρεπει να αποφευγονται η να αραιωνονται με αρκετο νερο, σε αντιθεση με τους ζωμους απο κοκκαλα που επιτρεπονται και σε αυτες

Valeri λεει να φτιαξεις το ζωμό από τα κόκκαλα κ μέσα στο ζωμό να βράσεις το κρέας (το οποίο να είναι ζελατινώδες πχ ποντικι )* κ τα λαχανικα σου μέχρι να γινουν όλα πάρα πολύ μαλακά...

*λεει κ χαρακτηριστικα να ζητήσεις τετοιο κομμάτι με gel πέρα από τα ζελατινώση γύρω από τα κόκκαλα..

Yugup3.png

εχετε καταλαβει εαν επιτρεπεται κρεας στην αρχη της ιντρο ? καπως μπερδεμενα τα γραφει ,αναφερεται στα ****** ζελατινωδη μερη ,εννοει και το κρεας ?δηλ.μπορει κανεις τις πρωτες μερες να χωρτασει τρωγοντας κρεας ?

το κρέας περιλαμβάνεται

απλά λεει να προτιμούμε τα ζελατινώδη μέρη που έχουν περισσότερο θεραπευτική δράση, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό

ζελατινώδη μέρη υπάρχουν σε μεγάλα κομάτια γύρω από τους χόνδρους, στις αρθρώσεις αλλά και μέσα στο κρέας σε μερικά τμήματα όπως το ποντίκι

Διαφημίσεις

Juniper berries τα διάβασα στη λιστα με τις τροφές που επιτρέπονται στη GAPS diet.

Rosie, πως να κανω εισαγωγή όπως προτείνει η Campbell σε ένα παιδάκι 11 μηνών που ήδη τρώει στερεες τροφές - πάλι από την αρχή? Με ένα γεύμα την ημέρα? Δεν νομίζω ότι γίνεται για εμάς αυτό, στη συγκεκριμένη φάση, γιατί εγώ λείπω 7-8 ώρες την ημέρα, αυτός ΔΕΝ θέλει να δει γάλα δικό μου όσο λείπω (τι ποτήρι, τι μπιμπερό παλαιότερα, τι sip cup, τι στόμιο σε μπιμπερό) όλα τα έχουμε δοκιμάσει... Περιμένει τη μαμά να γυρίσει από τη δουλεια κ μετά βουυρρρ :P

Άρα τόσες ώρες να δώσω μόνο ένα γεύμα ή 2 φορές το ίδιο πράγμα? Τα γεύματα που τρώει τώρα στερεές (όσο λείπω) είναι πρωινό κ μεσημεριανό. Προσπαθώ κατά τις 5 - 6 το απόγευμα να είμαι σπίτι να θηλάσει κ πιο μετά τρώει φρούτο. Πως να γίνει η επανεισαγωγή?

BTW έκανα κόκορα stock! Μετά από κάννα 3ωρο σιγανού βρασίματος έβγαλα κάποια ποσότητα ζουμί κ έβρασα πράσα καρότα κ πιπεριές όλα ψιλοκομένα, με ελάχιστο αλάτι κ λίγο ελαιόλαδο καταβροχθίσαμε από 2 μπωλ κ γω κ ο σύζυγος! Το υπόλοιπο το άφησα να σιγοβρασει κ άλλες 3 ώρες. Πήρα κ γω κρέας σήμερα στη δουλειά (τίποτα άλλο δεν πρόλαβα να ετοιμάσω - σαν Neanderthal έτρωγα κρέας σκέτο :mrgreen:) κ τώρα θα πάω σπίτι να το βράσω κ κάννα 2ωρο ακόμα... Σας το λέω να το δοκιμάσετε γιατί, όσο είναι φρέσκο τουλάχιστον, δεν μυρίζει καθόλου κ είναι νοστιμότατο (πιο μαλακό κρέας από το κοτόπουλο :roll:)...

Απλά βλέπω ότι θέλει πολύ προετοιμασία σωστή η GAPS για να μην τρέχεις όταν δεν έχει κάτι να φας...

h9mbp2.png

το κρέας περιλαμβάνεται

απλά λεει να προτιμούμε τα ζελατινώδη μέρη που έχουν περισσότερο θεραπευτική δράση, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό

ζελατινώδη μέρη υπάρχουν σε μεγάλα κομάτια γύρω από τους χόνδρους, στις αρθρώσεις αλλά και μέσα στο κρέας σε μερικά τμήματα όπως το ποντίκι

Ναι, το κρέας περιλαμβάνεται στο βράσιμο αλλά δεν το δίνουμε/τρώμε από την αρχή. Κάπου λέει ότι εισάγουμε σιγά-σιγά κομματάκια από το κρέας που χρησιμοποιήσαμε για το ζωμό.

Feeding your baby

I cannot emphasise strongly enough, how important it is to breastfeed your baby! Particularly in those first few days, when colostrum is produced.

If you cannot do it yourself, try to find a wet nurse or a breast milk donor: a good place to start looking for one is in your maternity ward before giving birth (if you arrived to the hospital in a planned fashion) or straight after giving birth. In order to insure good supply of breast milk for your baby, it is practical to look for 2-4 wet nurses or breast milk donors. Look for healthy women who live not too far away from you. Even in the case of formula feeding supplementing your babyʼs diet with some breast milk (even occasional) will do wonders for your babyʼs development and overall health. No commercial formula will ever get close to the quality of breast milk!

If you have no alternative but to feed your baby formula (even supplemented occasionally with breast milk), add good quality probiotics into every bottle feed right from the start.

Mastitis

Mastitis is an integral part of breastfeeding. Most breastfeeding women get it and not once. If the mother gets mastitis – the last thing she should do is to stop breastfeeding! Carry on feeding your baby with the inflamed breast as it will bring benefits for both you and the baby.

For you: emptying the breast regularly is an essential treatment for mastitis; you must not allow milk to stagnate in your breast.

For your baby: the infection from you breast is one of the fist natureʼs ways of maturing your babyʼs immune system. Babies are born with an immature immune system, which requires education. The environment educates your babyʼs immune system by exposing it to common pathogens. Mastitis is a safe way to introduce common microbes into your babyʼs body to train her immune system: the milk from the inflamed breast will supply these microbes in a complex with antibodies and many other immune factors, which will interact with your babyʼs immune system and teach it the right response.

Mastitis creates very high temperature in the body: this is essential though can be hard to cope with! The high temperature allows the body to dissolve blockages in the milk ducts in the breast. Your baby suckling will remove those blockages. A qualified homeopath can help you with both the temperature and the mastitis. Freshly brewed willow tea or plain aspirin will also help you to cope with the high temperature.

Antibiotics are usually prescribed for mastitis. However, there is no consensus amongst medics if antibiotics really help: the important thing is to open up the blocked milk ducts, and your baby can do that for you very effectively. If you have to take antibiotics, carry on breastfeeding. Yes, your baby will be exposed to those antibiotics, but in a mixture with many protective immune factors in your milk. As the mastitis gets resolved your milk will restore normal balance in your babyʼs digestive system.

http://gaps.me/preview/?page_id=34

Διαφημίσεις

οντως φαινεται ουτοπικη

και εγω οταν την διαβασα εκανα ετσι :shock::shock::shock::shock:

το θεμα των βιολογικων ειναι μεγαλο,εαν ασχοληθεις ξερεις περιπου τι ειναι αληθινο και τι οχι

κατ"αρχην τι προβλημα εχει το μικρακι σου δεν ειπες ακριβως ?

εκτος απο το οτι δεν τρως γαλακτοκομικα

εαν διαβασεις λιγο θα δεις οτι δεν υπαρχει μια μαγικη λυση , το καθε παιδακι εχει το δικο του ιστορικο

να εισαι ανοιχτη για καθε λυση ψαχνοντας και βλεποντας πια ταιριαζει στο παιδακι σου

Εχουμε μια κένωση την ημέρα νερουλή κιτρινοπράσινη με βλέννη ελαχιστη αν είναι και βλένη(αν και στο μικροβιολογικό βγαίνει βλεννη όχι)..Στην αρχή την είχα δείξει και μου είπαν φθσιολογική. 4μηνών είδα μια ίνα με αιματάκι μου έλεγε ο παιδίατρος πιθανή αλλεργία στο γάλα θα το δούμε στις κρεμες. Το είδα άλλες 2 φορες άλλαξα παιδίατρο κάναμε μαγιερ και μικροσκοπική η σε πάνα που δεν φαινόταν με το μάτι να έχει αίμα μάγιερ θετική η μικροσκοπική 6-7 ερυθρά, βλέννη όχι....Τα έκοψα όλα τα γαλακτοκομικα σογιας κατσικισιου κρυφακλπ. Μετά μου είπε ενας παιδογαστρεντερολόγος και το μοσχάρι και ότι τη βλέννη δεν την βγάζει το μικροβιολογικο.Η παιδίατρος το αρνειται για το μοσχαρι γιατι λέει απο τα ερυθρα δεν ειναι τοσο έντονο το προβλημα και να περιμέναμε ενα μήνα να δουμε αν θα περναμε μαγιερ αρνητική και λεει οτι πήγε σε ένα συνέδριο βαρκελώνη που ανέφεραν ότι στο μοσχάρι επειδη το βράζουμε πολύ ώρα διασπάται αυτη η πρωτεινη και δεν υπαρχει προβλημα τουλάχιστον μέσω του μητρικου.Μετά από 20 ημέρες μου έκανε μια πάνα που με το μάτι φαινόταν να έχει πολύ αιμα, κάναμε στην πάνα αυτη μαγιερ θετικη, μικροσκοπικη 3-4 ερυθρα!!!(μου λεει θα ήταν τιποτα χρωστικές γιατι είχε λιγότερα και απο αυτη που δεν φαινόταν με γυμνό ματι, και στην όψη φαινόταν να έχει πολύ αιμα), rast αρνητικα, φεριτίνη, σιδηρο αιματοκρίτη όλα πολύ κάλα και IGE 3 έπίσης πολύ καλή..Τι να πω ενα μήνα τωρα δεν είδα να σφιξανε τα κακάκια, και το Ige 3 ήταν 5 μηνών όταν την έκανε,δείχνει νομίζω ότι δεν υπάρχει ο αλλεργιογόνος παράγοντας πότε πρόλαβε και καθάρισε σε 15μερες απο γαλακτοκομικά και 7 μέρες απο μοσχάρι?Δεν ξέρω δεν έχω πειστει με την όλη κατάσταση για αλλεργία θα συνεχίσω την αυστηρή δίαιτα γαι ενα μήνα ακόμα μέχρι να παρουμε μαγιερ αρνητική και μετα βλέπουμε.

tEksp3.png?8gzbt5YV

Εχουμε μια κένωση την ημέρα νερουλή κιτρινοπράσινη με βλέννη ελαχιστη αν είναι και βλένη(αν και στο μικροβιολογικό βγαίνει βλεννη όχι)..Στην αρχή την είχα δείξει και μου είπαν φθσιολογική. 4μηνών είδα μια ίνα με αιματάκι μου έλεγε ο παιδίατρος πιθανή αλλεργία στο γάλα θα το δούμε στις κρεμες. Το είδα άλλες 2 φορες άλλαξα παιδίατρο κάναμε μαγιερ και μικροσκοπική η σε πάνα που δεν φαινόταν με το μάτι να έχει αίμα μάγιερ θετική η μικροσκοπική 6-7 ερυθρά, βλέννη όχι....Τα έκοψα όλα τα γαλακτοκομικα σογιας κατσικισιου κρυφακλπ. Μετά μου είπε ενας παιδογαστρεντερολόγος και το μοσχάρι και ότι τη βλέννη δεν την βγάζει το μικροβιολογικο.Η παιδίατρος το αρνειται για το μοσχαρι γιατι λέει απο τα ερυθρα δεν ειναι τοσο έντονο το προβλημα και να περιμέναμε ενα μήνα να δουμε αν θα περναμε μαγιερ αρνητική και λεει οτι πήγε σε ένα συνέδριο βαρκελώνη που ανέφεραν ότι στο μοσχάρι επειδη το βράζουμε πολύ ώρα διασπάται αυτη η πρωτεινη και δεν υπαρχει προβλημα τουλάχιστον μέσω του μητρικου.Μετά από 20 ημέρες μου έκανε μια πάνα που με το μάτι φαινόταν να έχει πολύ αιμα, κάναμε στην πάνα αυτη μαγιερ θετικη, μικροσκοπικη 3-4 ερυθρα!!!(μου λεει θα ήταν τιποτα χρωστικές γιατι είχε λιγότερα και απο αυτη που δεν φαινόταν με γυμνό ματι, και στην όψη φαινόταν να έχει πολύ αιμα), rast αρνητικα, φεριτίνη, σιδηρο αιματοκρίτη όλα πολύ κάλα και IGE 3 έπίσης πολύ καλή..Τι να πω ενα μήνα τωρα δεν είδα να σφιξανε τα κακάκια, και το Ige 3 ήταν 5 μηνών όταν την έκανε,δείχνει νομίζω ότι δεν υπάρχει ο αλλεργιογόνος παράγοντας πότε πρόλαβε και καθάρισε σε 15μερες απο γαλακτοκομικά και 7 μέρες απο μοσχάρι?Δεν ξέρω δεν έχω πειστει με την όλη κατάσταση για αλλεργία θα συνεχίσω την αυστηρή δίαιτα γαι ενα μήνα ακόμα μέχρι να παρουμε μαγιερ αρνητική και μετα βλέπουμε.

μολις τωρα διαβασα σε αλλο θεμα μια δικια σου ερωτηση

μιλας για καντιντα(διαπιστωθηκε με καλλιεργεια?) και ευερεθιστο εντερο ,πραγματικα σαστισα

η Ροσι επιβεβαιωνεται καθε μερα

απο οτι φαινεται η κσντιντα υπαρχει στο ιστορικο των περισσοτερων μαμαδων εδω μεσα

εκτος απο τις διαρροικες βλεννωδεις κενωσεις εχετε καποιο αλλο συμπτωμα (δερματικο,αναπνευστικο)?

στην προσπαθεια σου να αποκλεισεις τα γαλακτοκομικα και οτιδηποτε τα περιεχει ,θα αυξησεις την καταναλωση των υδατανθρακων γιατι δεν θα εχεις τι να φας (πατατα ,ρυζι,μακαρονια ,ψωμι, γλυκα )με αποτελεσμα να παρατεινονται τα συμπτωματα και να ψαχνομαστε το γιατι

δεν μπορω να σου πω τιποτα με σιγουρια ,αλλα μην μπαινεις στο τρυπακι να αποκλειεις καθε 2-3 μερες καποια καινουργια τροφη ,γιατι αυτο θα γινει και στο τελος μενουν τροφες που δεν προσφερουν πολλα απο θρεπτικης αποψης

ισως και λεω ισως να βοηθουσε να αποφυγεις οσο μπορεις τα πιο αλλεργιογονα(π.χ το φρεσκο γαλα ) αλλα και πολλους υδατανθρακες(καθολου ζαχαρη ,και απο τους αλλους μικρεs ποσοτητες ) για να δωσεις περιθωριο στο μωρο να ανακαμψει ,γιατι η ιδια η χλωριδα εχει την δυνατοτητα να αποκαθισταται ,ειδικα πριν τον πρωτο χρονο, απο μονη της

αν και εχω πολλες επιφυλαξεις για την διαιτα που προτεινει η Καμπελ,πιστευω οτι δινει πολλες λυσεις για το πως θα επεξεργαστεις τις τροφες για να ειναι πιο ευπεπτες και λιγοτερο αλλεργιογονες ,δεν εχεις να χασεις τιποτα

εκμεταλευσου τα καινουργια δεδομενα που εχουν προκυψει σε σχεση με την χλωριδα για να δεις αν βοηθαει

ηδη εδω υπαρχει ενα παιδακι που με μια διατροφη που προσεγγιζει αρκετα αυτην που προτεινει η Καμπελ ειχε αμεσα αποτελεσματα

οσο για τα εργαστηριακα την βλεννη αλλα ναι και το αιμα (πολλες φορες δεν τα ανιχνευουν ενω φαινονται με το ματι ,δεν ξερω ακριβως τον λογο),ραστ κανατε και στις 3 πρωτεινες του γαλακτος η μονο στο ολικο γαλα?

μολις τωρα διαβασα σε αλλο θεμα μια δικια σου ερωτηση

μιλας για καντιντα(διαπιστωθηκε με καλλιεργεια?) και ευερεθιστο εντερο ,πραγματικα σαστισα

απο οτι φαινεται η κσντιντα υπαρχει στο ιστορικο των περισσοτερων μαμαδων εδω μεσα

εκτος απο τις διαρροικες βλεννωδεις κενωσεις εχετε καποιο αλλο συμπτωμα (δερματικο,αναπνευστικο)?

στην προσπαθεια σου να αποκλεισεις τα γαλακτοκομικα και οτιδηποτε τα περιεχει ,θα αυξησεις την καταναλωση των υδατανθρακων γιατι δεν θα εχεις τι να φας (πατατα ,ρυζι,μακαρονια ,ψωμι, γλυκα )με αποτελεσμα να παρατεινονται τα συμπτωματα και να ψαχνομαστε το γιατι

δεν μπορω να σου πω τιποτα με σιγουρια ,αλλα μην μπαινεις στο τρυπακι να αποκλειεις καθε 2-3 μερες καποια καινουργια τροφη ,γιατι αυτο θα γινει και στο τελος μενουν τροφες που δεν προσφερουν πολλα απο θρεπτικης αποψης

ισως και λεω ισως να βοηθουσε να αποφυγεις οσο μπορεις τα πιο αλλεργιογονα(π.χ το φρεσκο γαλα ) αλλα και πολλους υδατανθρακες(καθολου ζαχαρη ,και απο τους αλλους μικρεs ποσοτητες ) για να δωσεις περιθωριο στο μωρο να ανακαμψει ,γιατι η ιδια η χλωριδα εχει την δυνατοτητα να αποκαθισταται ,ειδικα πριν τον πρωτο χρονο, απο μονη της

αν και εχω πολλες επιφυλαξεις για την διαιτα που προτεινει η Καμπελ,πιστευω οτι δινει πολλες λυσεις για το πως θα επεξεργαστεις τις τροφες για να ειναι πιο ευπεπτες και λιγοτερο αλλεργιογονες ,δεν εχεις να χασεις τιποτα

εκμεταλευσου τα καινουργια δεδομενα που εχουν προκυψει σε σχεση με την χλωριδα για να δεις αν βοηθαει

ηδη εδω υπαρχει ενα παιδακι που με μια διατροφη που προσεγγιζει αρκετα αυτην που προτεινει η Καμπελ ειχε αμεσα αποτελεσματα

οσο για τα εργαστηριακα την βλεννη αλλα ναι και το αιμα (πολλες φορες δεν τα ανιχνευουν ενω φαινονται με το ματι ,δεν ξερω ακριβως τον λογο),ραστ κανατε και στις 3 πρωτεινες του γαλακτος η μονο στο ολικο γαλα?

Κοιτα γιαυτο θελω να παω σε γαστρεντερολόγο, μου έλεγαν για ευερεθιστο εντερο ο παθολόγος αλλά με αυτα που διαβασα απο την αγλαια δεν μου φαινεται και τόσο..Οσο για τον καντίντα υποθέτω γιατί εχω λίγο φαγούρα και ο γυναικολόγος μου έδινε εκεινο το φάρμακο..Το μωρό επίσης το γέννησα δυστυχώς με καισαρική και τα αδέρφια της πεθεράς μου τα παιδιά τους είχαν αλλεργια στο γάλα..Ισως είμαι επηρρεασμένη απο αυτη τη gaps και τα αποδίδω όλα εκει..Επίσης είχα να φάω όσπρια 5 μηνες τα απεφευγα ΄λόγω των κολικών και τωρα που τα έφαγα όλα απότομα και μετα απο καισαρική γιαυτο να έχω φουσκώματα..Πάντως ούτε διαρροιες έχω ουτε δυσκοιλιότητα δεν καταλαβαινω γιατί μου έλεγαν για ευερεθιστο. Τεσπα...Αυτη τη δίαιτα ειναι αδύνατο να την ακολουθήσω ήδη κατηφόρησαν τα κιλά μου..Θα δω τι θα μου πει και ο γαστρεντερολόγος. Ο άντρας μου τα κοροιδευει και πιστευει ότι ειναι ακραια θεωρία και οτι επηρεστηκα και όλα τα αποδίδω εκει..Παντως και οι εξετάσεις καλές ουτε αναιμία ουτε τπτ δεν έχω απο αυτα που αναφέρονατι στο άρθρο που κοινοποιησε η Αγλαια στο άλλο ποστ..Το μωρό ειχε μόνο αυτο στα κακάκια τιποτα αλλο

tEksp3.png?8gzbt5YV

ZA25 οι ξηροί καρποί σου αρέσουν?? Ειδικά τα αμύγδαλα είναι ιδανική τροφή... μπορείς να φτιάχνεις διάφορα με αλεύρι αμυγδάλου για να μειώσεις κάπως τους υδατάνθρακες...

Επίσης μπορείς να αντικαταστησεις τη ζάχαρη που είναι καταστροφική κ για σένα (λογώ καντιντα) με μέλι ή αποξηραμένα φρούτα στο μπλέντερ για τα γλυκα ή πολύ ωριμες μπανάνες..

Επίσης πολύ καλή τροφή ότι προέρχεται από καρύδα (δεν ξέρω αν σου αρέσει) αλλά βοηθά πολύ το έντερο..

Ακόμα σε πρώτη φάση μπορείς να αντικαταστήσεις τα άσπρα αλεύρια με ολικής ή ακόμη καλύτερα με άλλα δημητριακά που δεν έχουν γλουτένη (πχ κεχρι) ή που έχουν λιγότερη (πχ βρώμη) για να είναι πιο εύπεπτα..(κ στα ζυμαρικα)

Δεν ξέρω αν σου αρέσουν τα όσπρια... μπορείς να τρώς φακές κ άσπρα ξερά φασόλια που επιτρέπονται στη gaps..

Δι'αλεξε ένα κρεατικό που να σου αρέσει κ με τα κόκκαλα του κάνε ζωμους..

Τα λαχανικά τουρσί σου αρέσουν να τρώς λιγάκι καθε μέρα??

Δηλαδή μπορείς σιγα σιγά αν συμφωνείς με αυτή τη διατροφή να εντάξεις διάφορα που βοηθούν κ να μειώσεις αυτά που δυσκολεύουν την κατασταση... καλύτερα θα είναι από το να μην κάνεις τίποτα..

Κι εγώ δεν κάνω κατα γράμμα την διατροφή αλλά προσπαθω καθημερινα να κάνω ένα βήμα παραπάνω...

Δες κ κάποια site που έχουν προτείνει η Rosie κ η Aglaia να πάρεις διάφορες ιδέες για συνταγές..

Yugup3.png

Κοιτα γιαυτο θελω να παω σε γαστρεντερολόγο, μου έλεγαν για ευερεθιστο εντερο ο παθολόγος αλλά με αυτα που διαβασα απο την αγλαια δεν μου φαινεται και τόσο..Οσο για τον καντίντα υποθέτω γιατί εχω λίγο φαγούρα και ο γυναικολόγος μου έδινε εκεινο το φάρμακο..Το μωρό επίσης το γέννησα δυστυχώς με καισαρική και τα αδέρφια της πεθεράς μου τα παιδιά τους είχαν αλλεργια στο γάλα..Ισως είμαι επηρρεασμένη απο αυτη τη gaps και τα αποδίδω όλα εκει..Επίσης είχα να φάω όσπρια 5 μηνες τα απεφευγα ΄λόγω των κολικών και τωρα που τα έφαγα όλα απότομα και μετα απο καισαρική γιαυτο να έχω φουσκώματα..Πάντως ούτε διαρροιες έχω ουτε δυσκοιλιότητα δεν καταλαβαινω γιατί μου έλεγαν για ευερεθιστο. Τεσπα...Αυτη τη δίαιτα ειναι αδύνατο να την ακολουθήσω ήδη κατηφόρησαν τα κιλά μου..Θα δω τι θα μου πει και ο γαστρεντερολόγος. Ο άντρας μου τα κοροιδευει και πιστευει ότι ειναι ακραια θεωρία και οτι επηρεστηκα και όλα τα αποδίδω εκει..Παντως και οι εξετάσεις καλές ουτε αναιμία ουτε τπτ δεν έχω απο αυτα που αναφέρονατι στο άρθρο που κοινοποιησε η Αγλαια στο άλλο ποστ..Το μωρό ειχε μόνο αυτο στα κακάκια τιποτα αλλο

Το αντίθετο θα έλεγα...απλά η gaps βοηθάει κ δίνει λύση σε πάρα πολλά προβλήματα:D:lol:

Yugup3.png

ZA25 οι ξηροί καρποί σου αρέσουν?? Ειδικά τα αμύγδαλα είναι ιδανική τροφή... μπορείς να φτιάχνεις διάφορα με αλεύρι αμυγδάλου για να μειώσεις κάπως τους υδατάνθρακες...

Επίσης μπορείς να αντικαταστησεις τη ζάχαρη που είναι καταστροφική κ για σένα (λογώ καντιντα) με μέλι ή αποξηραμένα φρούτα στο μπλέντερ για τα γλυκα ή πολύ ωριμες μπανάνες..

Επίσης πολύ καλή τροφή ότι προέρχεται από καρύδα (δεν ξέρω αν σου αρέσει) αλλά βοηθά πολύ το έντερο..

Ακόμα σε πρώτη φάση μπορείς να αντικαταστήσεις τα άσπρα αλεύρια με ολικής ή ακόμη καλύτερα με άλλα δημητριακά που δεν έχουν γλουτένη (πχ κεχρι) ή που έχουν λιγότερη (πχ βρώμη) για να είναι πιο εύπεπτα..(κ στα ζυμαρικα)

Δεν ξέρω αν σου αρέσουν τα όσπρια... μπορείς να τρώς φακές κ άσπρα ξερά φασόλια που επιτρέπονται στη gaps..

Δι'αλεξε ένα κρεατικό που να σου αρέσει κ με τα κόκκαλα του κάνε ζωμους..

Τα λαχανικά τουρσί σου αρέσουν να τρώς λιγάκι καθε μέρα??

Δηλαδή μπορείς σιγα σιγά αν συμφωνείς με αυτή τη διατροφή να εντάξεις διάφορα που βοηθούν κ να μειώσεις αυτά που δυσκολεύουν την κατασταση... καλύτερα θα είναι από το να μην κάνεις τίποτα..

Κι εγώ δεν κάνω κατα γράμμα την διατροφή αλλά προσπαθω καθημερινα να κάνω ένα βήμα παραπάνω...

Δες κ κάποια site που έχουν προτείνει η Rosie κ η Aglaia να πάρεις διάφορες ιδέες για συνταγές..

Καποια απο αυτα θα τα ξεκινήσω κατα γράμμα δυσκολευομαι

tEksp3.png?8gzbt5YV

Εγώ καλέ Βάλερι μου; :lol:

Εγώ απλά στην αρχή έκανα κάποιες ικασίες με βάση την προσωπική μου εμπειρία με τους μύκητες και τα προβληματάκια που παρουσίασε η κόρη μου, έπειτα άρχισα να διαβάζω για την κάντιτα και έβαλα τα δύο μαζί.

Αλλά η Campbell είναι αυτή που αναφέρει πολλές φορές σ' όλο το βιβλίο της ότι όλοι οι ασθενείς GAPS έχουνε μύκητες στο έντερό τους (almost without exception).

Και δεν εκφράζει απλά ικασίες και θεωρίες, η γυναίκα είναι γιατρός με τόσα πτυχία και κάνει εργαστηριακές αναλύσεις στους ασθενείς της για να καταλήξει στα συμπεράσματα αυτά. Επίσης στο πίσω μέρος του βιβλίου της αν πρόσεξες έχει επιστημονικές αναφορές για το κάθε κεφάλαιο.

Δυστυχώς εχω πανικοβληθεί..Διαβασα για καντιντιαση και υπ΄΄αρχουν ενα σωρό άρθρα. Ειναι να αρχίσω και στερεες στο μωρο (ρυζαλευρο ειπε η παιδιατρος υποαλλεργικόμε δικό μου γαλα αλλά είχε ζαχαρη και φοβαμαι πως δεν επρεπε να της δωσω μετα από όλα αυτα που διαβάζω).Πηρα τωρα της ΗΟLLE..2 χρόνια για να θεραπευθει αυτη η κατάσταση μου φαινονται βουνό. Με φαρμακα δεν σκοτώνεται και έπειτα με διατροφη να επαν'έλθει το έντερο αλλά πιο σύντομα?Το τουρσι αποτι διαβασα θα αργήσει και ζωμους δεν εχω κάνει ποτε οπότε θα εκτιμούσα αν μουλέγατε τι ακριβώς κρεας παιρνεται και ποσο τα βράζεται και με τι λαχανικά.Για το μωρό ποσο και ρο παιρνει η επουλωση?Εσεις με αλλεργία στο γάλα τρωγατε κεφιρ?Υπάρχει κάποιος γιατρός εξειδικευμένος σε τέτοια θέματα?Τι να πω, κόμπος το στομαχι μου και δεν ειναι κάτι που το κάνεις ένα μηνα θελει χρόνια για να απαλλαγεις.Στενοχωριέμαι για τη μικρη μου..Και κάτι άλλο στις νηστείες που δεν επιτρέπεται το κρεας τι κάνουμε?

tEksp3.png?8gzbt5YV

Δυστυχώς εχω πανικοβληθεί..Διαβασα για καντιντιαση και υπ΄΄αρχουν ενα σωρό άρθρα. Ειναι να αρχίσω και στερεες στο μωρο (ρυζαλευρο ειπε η παιδιατρος υποαλλεργικόμε δικό μου γαλα αλλά είχε ζαχαρη και φοβαμαι πως δεν επρεπε να της δωσω μετα από όλα αυτα που διαβάζω).Πηρα τωρα της ΗΟLLE..2 χρόνια για να θεραπευθει αυτη η κατάσταση μου φαινονται βουνό. Με φαρμακα δεν σκοτώνεται και έπειτα με διατροφη να επαν'έλθει το έντερο αλλά πιο σύντομα?Το τουρσι αποτι διαβασα θα αργήσει και ζωμους δεν εχω κάνει ποτε οπότε θα εκτιμούσα αν μουλέγατε τι ακριβώς κρεας παιρνεται και ποσο τα βράζεται και με τι λαχανικά.Για το μωρό ποσο και ρο παιρνει η επουλωση?Εσεις με αλλεργία στο γάλα τρωγατε κεφιρ?Υπάρχει κάποιος γιατρός εξειδικευμένος σε τέτοια θέματα?Τι να πω, κόμπος το στομαχι μου και δεν ειναι κάτι που το κάνεις ένα μηνα θελει χρόνια για να απαλλαγεις.Στενοχωριέμαι για τη μικρη μου..Και κάτι άλλο στις νηστείες που δεν επιτρέπεται το κρεας τι κάνουμε?

Αν κάνεις τον κόπο (το ξέρω είναι αρκετες σελιδες) κ διαβάσεις από την σελ. 96,97 περίπου σε αυτό το θέμα, καθώς κ το θέμα αντικαντιντα gaps diet στην υγειινη διατροφή θα σου λυθούν πάρα πολλές από τις απορίες σου!!

Κοίτα η Cambell σίγουρα λέει πως σε τέτοια μωράκια τα σιτιρα κ τα δημητριακά είναι η χειρότερη τροφή...Λέει να ξεκινήσεις με ζωμους σκέτους στην αρχή από κόκκαλα κ σιγα σιγα να εντάξεις κ το κρέας, λέει για κοτόπουλο στην αρχή...αν πας στο site http://www.gapsdiet.com στο πλάι ΄έχει κουμπι pregnancy and baby λέει ακριβώς πως θα εισάγεις σιγα σιγα τις τροφές στο παιδί σου...βρες κ κάποιον για τα αγγλικά να σε βοηθήσει ή χρησιμοποίησε το google translate (πολύ εύχρηστο)

Θα δεις βελτ'ιωση σύντομα μην ανησυχείς, εγώ τουλάχιστον έχω δει μεγάλη...

Στα μωράκια απότι έχω καταλάβει δεν χορηγείται κάποιο φάρμακο...εκτος από προβιοτικα που μπορεις να προμηθευτείς από το http://www.specialhealthstore.co.uk

Εμείς που έχουμε αλλεργια στο γάλα δεν έχουμε δοκιμάσει κεφιρ αν όμως μπορείς να βρείς ωμό γάλα κ να φτιάξεις δικό σου θα ήταν ακόμη πιό ασφαλές ακόμη εγώ φοβάμαι να δώσω από παστεριωμένο (μπορεί να έχω κ άδικο)

Δυστυχώς γιατρός ΔΕΝ υπάρχει!!! (μάλλον θα κάνουμε την Rosie certified gaps practitioner:lol::lol::lol:)

Διάβασε αυτά κ ξεκίνα σταδιακά κ ότι μπορέσεις βήμα βήμα για να κρατάς σταθερή πορεία..εδώ είμαστε κ δίνουμε κουράγιο η μια στην άλλη...

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...