Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα! Μου πε η Ροζι οτι συζητατε την gaps διαιτα που με ενδιαφερει παρα πολυ καθως ειμαι σιγουρη οτι εχει αυτο το προβλημα ο μικρος μου. Δεν ανοιγατε ενα ξεχωριστο θεμα? Κριμα γιατι χανεται εδω μεσα και θα χαθει ακομα περισσοτερο. Δεν ξεκινησαμε ακομα διαιτα γιατι ακομα διαβαζω (και ειναι συναρπαστικο το βιβλιο!) και πρετοιμαζομαι ψυχολογικα.

Εξηγει παρα πολλά πραγματα αυτη η θεωρια, ειναι λες και περιγραφει τα θεματα του μικρου μου. Την αλλεργια, το θεμα με τις ανοσοσφαιρινες, το προβληματικο ανοσοποιητικο, τα κακα του.........

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

μΠΡΑΒΟ μιρικι, ειναι πολυ ενδιαφερον το θεμα και εδω χανεται. Μολις μου πε η Ροζι οτι το συζητατε εδω ειπα ' Οιιιι μανουλαμ!" :lol:

Na saw pv kai ta nea μας . Στο ετος, το Μαιο δλδ εδωσε η μαμα μου γιαουρτι στο μικρο και το φαγε χωρις προβλημα. Αρχικα σαλταρα αλλα δεν εδειξε προβλημα. Εχει φαει και τυρια. Γαλα δεν εχει πιει ακομα, μονο κεφιρ που του δινω εντατικα πλεον.

Το μονο που βλεπω ειναι οτι τα κακα του ειναι πολυ οξιν και βρωμανε ξυνιλα. Επισης πολλες τροφες καταληγουν στα κακα ολοκληρες, οπως τα περιγραφει Η καμπελ. Και πριν ακομα διαβασω το αρθρο υποπτευομουν οτι υπηρχε θεμα εντερικης χλωριδας. Παντως το ανοσοποιητικο του παει καλυτερα απο οτι μου παν στις τελευταιες εξετασεις.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Κατερινούλα πήρα το ασιντόφιλους 10 της λάμπερτς. Δεν ξέρω πώς να το ψάξω αλλά από αυτά που βλέπω δε φαίνεται να έχει σόγια και γάλα.

Ingredients

1 capsules provides: Lactobacillus acidophilus La5 10 Billion and Bifidobacterium Bb12. Other ingredients: Capsule Shell (Hydroxypropyl Methylcellulose, Colour, Titanium Dioxide), dextrose, potato starch, microcrystalline cellulose, magnesium stearate.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια μου, οσο κι αν προσπαθω δεν τα τρωει η μικρη...:-(

Δεν θελει καθολου την σουπα, ουτε τα λαχανικα,ουτε το ginger tea, ουτε το τουρσι... μονο το κρεας τρωει...

κ θηλαζει ολη μερα γυρω στις 20 ωρες την ημερα!!!!:shock: Μονο θηλαζει..Καλα κοντευω να εξα'υλωθω

Ο θηλασμος απο μονος του ειναι θεραπευτικος??

Παντως κ μονο με αυτα τα λιγα κ το ultra levure χτες πρωτη μερα που δεν εκανε πρασινη διαρροια, ηταν βλεννωδη αλλα κ καπως σχηματισμενα..:-)

(sorry κατι εχει παθει το κουμπι του τονισμου:?)

Να προτεινω κατι? Ουτε ο δικος μου παιρνει αυτα που δεν του αρεσουν, οποτε του δινω το κεφιρ με τη συριγγα οπως την αντιβιωση...αρχικα δεν ηθελε, ηταν με το ζορι, αλλα βλεπω οτι πλεον το δεχεται καλα.....απο το ποτηρι ουτε γι αστειο. Μηπως δοκιμασεις και της φανει διασκεδαστικο? Εγω παντως θελει δεν θελει εστω και μια ποσοτητα θα φροντιζω να την παιρνει.

Κατερίνα εγώ έστειλα μήνυμα για το βιβλίο γιατί είδα στο σαιτ τους ότι στέλνουν μόνο Αμερική κ Καναδά κ μου είπαν να παραγγείλω μέσω του σαιτ nutrivene.com κ θα το στείλουν στην Ελλάδα. Πιστεύω το ίδιο μπορεί να ισχύει κ για άλλα προιόντα. Αν θες πες μου τι θες να πάρεις κ ξαναρωτάμε. Κ γω αυτές τις μέρες κοιτώ τι θα πάρω για να τα πάρω όλα μαζί αλλά δεν έχω ακόμα καταλήξει. Αν σε βολεύει κάνουμε ΜΙΑ παραγγελία... :idea:

Ενημερωσε μας!

οι γευσεις απο αυτα τα φαγητα δεν ειναι πολυ περιεργες για ενα παιδι ?

στην σουπα εβαλες και το πιπερι που γραφει?πως γινεται να συστηνει μαυρο πιπερι για ενα ερεθισμενο εντερο?

το to ginger ειναι πολυ πικρο πως να το πιει?

κανε τσαι απο αγριοτριανταφυλλια ,πολυ καλο ,πολυ πλουσιο σε βιταμινη C

τωρα τα τουρσι παλι πως να τα φαει ? γενικα τα τουρσοειδη, απο οτι εχω διαβασει, ερεθιζουν το εντερο :confused::confused::confused::confused: λογω της ξινοτητας τους ,αντε να βγαλεις ακρη,ακομη και το ξινο γιαουρτι μπορει να πειραζει

Ρωτα τα δικα μου πως τα τρωνε! Τα καταπινουν αμασητα ειδικα τα αγγουρια.

Το κακο με τα ultra levure είναι ότι περιέχει μονο μια αποικία ενώ αλλα που περιέχουν πολυ περισσότερες γράφουν για σόγια κ γάλα..

Δες και αυτό:

http://www.iherb.com/Sedona-Labs-iFlora-Kids-Multi-Probiotic-2-1-oz-60g-Powder/7405?at=0

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία. Κι ο δικός μου έχει τρέλα με κάπαρη και ελιές και γιαούρτι (θα το ξαναξεκινήσω σύντομα. Προς το παρόν του δίνω 1 κουτ του γλυκού τη μέρα, γιατί συγκαιγόταν απίστευτα πάρα πολύ. Σιγά σιγά θα το αυξάνω). Το δε λεμόνι το παίρνει και το τρώει μόνος του. Επίσης τρελαίνεται για κρεμύδι στον ατμό.....

Αυτό που συνειδητοποίησα είναι ότι δε μπορώ να του κάνω τη δίαιτα κανονικά, γιατί δεν είναι μόνο μαζί μου, οπότε δεν μπορώ να ελέγχω απόλυτα τι τρώει. Σκέφτομαι λοιπόν να εφαρμόσω όσα περισσότερα μπορώ και να ελπίσω σε καλύτερες μέρες. Λέω να ξεκινήσω φτιάχνοντας δικό μου τουρσί και εντοπίζοντας κόκαλά για ζωμό. (Κοτόπουλο μαζεύω αυτά που μαγειρεύω αλλά για τα υπόλοιπα λέω να πάω στο βιολογικό κρεοπωλείο στην Καλλιθέα μπας και βρω τίποτα).

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κατερινούλα πήρα το ασιντόφιλους 10 της λάμπερτς. Δεν ξέρω πώς να το ψάξω αλλά από αυτά που βλέπω δε φαίνεται να έχει σόγια και γάλα.

Ingredients

1 capsules provides: Lactobacillus acidophilus La5 10 Billion and Bifidobacterium Bb12. Other ingredients: Capsule Shell (Hydroxypropyl Methylcellulose, Colour, Titanium Dioxide), dextrose, potato starch, microcrystalline cellulose, magnesium stearate.

Kι εγω αυτα εχω παρει.Απο οτι εχω δει δεν εχουν κατι υποπτο.

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Να πω κατι βρε κοριτσια?εμενα ο μικρος οταν εμφανισε την αλλεργια(απο 1 μηνος περιπου)ειχε ως συμπτωματα εκζεμα και κοιλιακο αλγος και καποιες φορες τα κλασσικα πρασινα κακα που κι αυτα γρηγορα σταματησαν.Δηλαδη στα κακα του ποτε δεν εμφανισε αιμα η βλεννες κτλ.Σημαινει κατι αυτο?Τελικα εχει η δεν εχει θεμα με το εντερο του?δεν ξερω πια τα χω ψιλομπερδεψει απο το πολυ ψαξιμο:confused:

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Κι εμείς τα ίδια έχουμε. Απλά επειδή έγώ ταλαιπωρούμαι με μύκητες κι επειδή κι οι δυο πήραμε πολλή αντιβίωση στρέφομαι προς τα εκεί. Στην τελική μια τέτοια διατροφή δεν του κάνει κακό, αλλά καλό. Ίσως όλοι μας θα έπρεπε να τρεφόμαστε έτσι για αρκετό χρονικό διάστημα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Ελινα αν διαβασεις την Καμπελ θα δεις οτι υπαρχουν εξετασεις ουρων και κοπρανων που δειχνουν το παιδι αν εχει προβλημα απο νεογεννητο.

Εμενα παρουσιαστηκε το προβλημα στην ουρολοιμωξη κι το εξηγει η Καμπελ λεγοντας οτι τα καλα e coli ειναι που κανουν τη πεψη στη λακτοζη, οταν αυτα πεθαινουν λογω αντιβιωσης τοτε εχεις προβλημα. Οποτε εξηγω εται τηη εμφανιση του δικου μας θεματος. Δυστυχως ομως ακομα παιρνουμε χημειοπροφυλαξη που σκεφτομαι να συζητησω με τους γιατρους διακοπη της......θα δουμε.

Εγω ειχα παρει πολλες αντιβιωσεις την τελευταια δεκαετια λογω ουρολοιμωξης, ειχα παρει λογω αμνιο στην εγκυμοσυνη και ειχα μεγαλο θεμα με κολπιτιδες στην εγκυμοσυνη και εχω ακομα. πλεον εχω συστηματικη καντιντα. Ευτυχως που δεν εκανα κανενα εμβολιο στον μικρο......ειναι sitting duck που λεει και η Καμπελ!

Διαφημίσεις

Μιρικι η γιατρος λεει 2 χρονια θες να επανελθει η χλωριδα! Καλο κουραγιο μας! Το θεμα που λες το εχω κι εγω, μερικες μερες θα το κραταει η μαμα και πρεπει να την πεισω να ακολουθει τη διαιτα.

Εμενα νε απασχολει το θεμα του ψωμιου...το εχετε λυσει? Βρηκα στνταγες για ψωμι χωρις μαγια, και θα δοκιμασω με αλευρα που δεν ειναι σιτου.

Κι εμείς τα ίδια έχουμε. Απλά επειδή έγώ ταλαιπωρούμαι με μύκητες κι επειδή κι οι δυο πήραμε πολλή αντιβίωση στρέφομαι προς τα εκεί. Στην τελική μια τέτοια διατροφή δεν του κάνει κακό, αλλά καλό. Ίσως όλοι μας θα έπρεπε να τρεφόμαστε έτσι για αρκετό χρονικό διάστημα.

α καλα κι εγω εχω θεμα μεγαλο με μυκητες γεννησα,το παιδι επαθε στοματιτιδα ημερων ακομη,κι εγω σε ολη την εγκυμοσυνη ταλαιπωρηθηκα.Τον τελευταιο καιρο περιορισα ζαχαρες κτλ κ εκανα κ ομοιο κ μπορω να πω καταλαγιασε το προβλημα μου κατα πολυ.Πιστευω οτι ολη η φαση με τις αλλεργιες ειναι στανταρ απο τους μηκυτες που ειχα εγω...Και συμφωνω καλο κανει μια τετοια διατροφη:wink:

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Ελινα αν διαβασεις την Καμπελ θα δεις οτι υπαρχουν εξετασεις ουρων και κοπρανων που δειχνουν το παιδι αν εχει προβλημα απο νεογεννητο.

Εμενα παρουσιαστηκε το προβλημα στην ουρολοιμωξη κι το εξηγει η Καμπελ λεγοντας οτι τα καλα e coli ειναι που κανουν τη πεψη στη λακτοζη, οταν αυτα πεθαινουν λογω αντιβιωσης τοτε εχεις προβλημα. Οποτε εξηγω εται τηη εμφανιση του δικου μας θεματος. Δυστυχως ομως ακομα παιρνουμε χημειοπροφυλαξη που σκεφτομαι να συζητησω με τους γιατρους διακοπη της......θα δουμε.

Εγω ειχα παρει πολλες αντιβιωσεις την τελευταια δεκαετια λογω ουρολοιμωξης, ειχα παρει λογω αμνιο στην εγκυμοσυνη και ειχα μεγαλο θεμα με κολπιτιδες στην εγκυμοσυνη και εχω ακομα. πλεον εχω συστηματικη καντιντα. Ευτυχως που δεν εκανα κανενα εμβολιο στον μικρο......ειναι sitting duck που λεει και η Καμπελ!

Κι εγω κανενα εμβολιο δεν του εκανα ευτυχως!Επισης μεγαλη ταλαιπωρια με κολπιτιδες χροοοονια τωρα...

Το βιβλιο θελω πολυ να το διαβασω αλλα θελω να διαβασω στα ελληνικα γμτ γιατι αν και γνωριζω αγγλικα δεν μπορω...:cry:

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Δεν ειναι δυσκολο Ελινα...κι εγω δεν ξερω τα τελεια αγγλικα αλλα το καταλαβαινω....αλλωστε τα μισα στα ελληνικα ειναι λογω ορολογιας...χαχα.....

Νομιζα οτι θα ειναι βαρετο αλλα ειναι συναρπαστικο. εξηγει πως λειτουργει ο οργανισμος ποσο σπουδαιος ειναι ο ρολος του εντερου, θα μαθεις δλδ πραγματα που θα σου φυγει το καφασι. Βασικα πρεπει να το συζητησουμε στην Αρνικα γιατι θεωρω πολυ σημαντικο το γεγονος οτι υπαρχουν εξετασεις που δειχνουν αν το μωρο εχει προβλημα και μπορει να παθει ζημια απο τα εμβολια. Για αυτο θεωρω οτι πρεπει αυτο το τοπικ να ειναι ξεχωριστο (μη βαρατε!) για να διαβαζουν κι οσοι δε θηλαζουν.

Παντως οσο ενα παιδι θη΄λαζει προστατευεται πολυ απο τα αντισωματα της μαμας (γιατι απο αυτη πηρε τα μικροβια) και δεν του κανουν την αναμενομενη ζημια. Το προβλημα ξεκινα στον αποθηλασμο.

Δεν ειναι δυσκολο Ελινα...κι εγω δεν ξερω τα τελεια αγγλικα αλλα το καταλαβαινω....αλλωστε τα μισα στα ελληνικα ειναι λογω ορολογιας...χαχα.....

Νομιζα οτι θα ειναι βαρετο αλλα ειναι συναρπαστικο. εξηγει πως λειτουργει ο οργανισμος ποσο σπουδαιος ειναι ο ρολος του εντερου, θα μαθεις δλδ πραγματα που θα σου φυγει το καφασι. Βασικα πρεπει να το συζητησουμε στην Αρνικα γιατι θεωρω πολυ σημαντικο το γεγονος οτι υπαρχουν εξετασεις που δειχνουν αν το μωρο εχει προβλημα και μπορει να παθει ζημια απο τα εμβολια. Για αυτο θεωρω οτι πρεπει αυτο το τοπικ να ειναι ξεχωριστο (μη βαρατε!) για να διαβαζουν κι οσοι δε θηλαζουν.

Παντως οσο ενα παιδι θη΄λαζει προστατευεται πολυ απο τα αντισωματα της μαμας (γιατι απο αυτη πηρε τα μικροβια) και δεν του κανουν την αναμενομενη ζημια. Το προβλημα ξεκινα στον αποθηλασμο.

με ενδιαφερει γιατι κατι ειχα ψιλοδιαβασει σε αποσπασματα κ οντως επαθα πλακα..

Απο που να το παραγγειλω ?Εσυ απο που το πηρες?

Η Αρνικα τι ειναι???Σορρυ δεν γνωριζω:oops:

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Απο το αμαζον το πηρα αλλα εδωσε η Ροζι ενα λινκ που στο στελνουν δωρεαν.

Αρνικα ειναι ενας συλλογος (παγκοσμιος) που εχει και στην Ελλαδα παρακλαδι και αφορα τα εμβολια, εμας δλδ που ανησυχουμε και δεν εμβολιαζουμε, εχουμε συναντησεις καθε μηνα, εχουμε γιατρους κατα καιρους με πολλές πληροφοριες, δικηγορο, μια φορα το μηνα. Αν σε ενδιαφερει θα σου δωσω ινφο. την παρασκευη εχουμε συναντηση. Μαλλον σου στελνω πμ με καποιο λινκ να ενημερωθεις. Ειναι πολυ ενδιαφερον γιατι εχουμε μαθει ενα καρο πραγματα, τι να φοβομαστε, πως αντιμετωπιζονται οι αρρωστιες κλπ.

Απο το αμαζον το πηρα αλλα εδωσε η Ροζι ενα λινκ που στο στελνουν δωρεαν.

Αρνικα ειναι ενας συλλογος (παγκοσμιος) που εχει και στην Ελλαδα παρακλαδι και αφορα τα εμβολια, εμας δλδ που ανησυχουμε και δεν εμβολιαζουμε, εχουμε συναντησεις καθε μηνα, εχουμε γιατρους κατα καιρους με πολλές πληροφοριες, δικηγορο, μια φορα το μηνα. Αν σε ενδιαφερει θα σου δωσω ινφο. την παρασκευη εχουμε συναντηση. Μαλλον σου στελνω πμ με καποιο λινκ να ενημερωθεις. Ειναι πολυ ενδιαφερον γιατι εχουμε μαθει ενα καρο πραγματα, τι να φοβομαστε, πως αντιμετωπιζονται οι αρρωστιες κλπ.

Ωραια ναι στειλε μου με ενδιαφερει!!Σε ευχαριστω πολυ!!

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Να πω κατι βρε κοριτσια?εμενα ο μικρος οταν εμφανισε την αλλεργια(απο 1 μηνος περιπου)ειχε ως συμπτωματα εκζεμα και κοιλιακο αλγος και καποιες φορες τα κλασσικα πρασινα κακα που κι αυτα γρηγορα σταματησαν.Δηλαδη στα κακα του ποτε δεν εμφανισε αιμα η βλεννες κτλ.Σημαινει κατι αυτο?Τελικα εχει η δεν εχει θεμα με το εντερο του?δεν ξερω πια τα χω ψιλομπερδεψει απο το πολυ ψαξιμο:confused:

Πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο.

Τα εντερικά προβλήματα δεν εκδηλώνονται μόνο με αίμα/ βλέννες κτλ.

Τα περισσότερα παιδάκια μάλιστα δεν έχουνε τέτοια συμπτώματα, αλλά ένα σωρό άλλα που συνδέονται με την εντερική χλωρίδα, πχ έκζεμα, αλλεργίες, διαταραχές στον ύπνο και νευρικότητα, ακόμη και αυτισμό.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Να προτεινω κατι? Ουτε ο δικος μου παιρνει αυτα που δεν του αρεσουν, οποτε του δινω το κεφιρ με τη συριγγα οπως την αντιβιωση...αρχικα δεν ηθελε, ηταν με το ζορι, αλλα βλεπω οτι πλεον το δεχεται καλα.....απο το ποτηρι ουτε γι αστειο. Μηπως δοκιμασεις και της φανει διασκεδαστικο? Εγω παντως θελει δεν θελει εστω και μια ποσοτητα θα φροντιζω να την παιρνει.

Vera μου εσύ καλά τα λες κι εγώ έτσι σκεφτόμουν κάπως...αλλά δυστυχως η μικρή μου έχει άλλη άποψη:cool:

Οταν λέμε δεν θέλει....ασ'το τα φτύνε,ι τα πετάει από το τραπέζι, τα χύνει κα ,έχει πάρα πάρα πολύ ισχυρό χαρακτήρα κ δεν μπορώ να την κουμαντάρω εύκολα ειδικά στο φαγητό....(με τις αντιβιώσεις ασ'το κι αυτό δύο άτομα κ ποτέ δεν πήρε σωστή δόση~ευτυχώς τελικά:mad:)

Ετσι κάνουμε μια πιο χαλαρή διατροφή βασισμένη στην gaps κάνω ότι καλύτερο μπορώ,π'αντως την έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό ψυχολογικά κ στη συμπεριφορά της...

Δυστυχώς ακόμα δεν βλέπω αποτελέσματα παρά μόνο στο χρώμα...'εχει γινει μουσταρδί από πράσινο που ήταν...

Αυτό που με απασχολέι είναι οτί γενικά ακούω κ διαβάζω όλα αυτά που έχετε περάσει με μυκητιάσεις κλπ κ εγώ δεν έιχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα... κ σκεφτόμουν λέτε να κάναμε αυτές τις εξετάσεις κοπράνων κ τώρα σάυτή την ηλικία να σιγουρευόμασταν??

Αποφάσισα πάντως να π'αω σε ομοιοπαθητικό γιατί αν μας πιάσει κάτι τώρα που χειμωνιάζει αποκλείεται να πάρει αντιβίωση στην κατάσταση που βρίσκεται το εντεράκι της...

Yugup3.png

Κατερινούλα δεν είναι απαραίτητο να έχει πάρει μύκητες από τη μαμά ένα παιδάκι για να έχει εντερικά προβλήματα.

Πώς γεννήθηκε η κόρη σου, με κ.τ. η φ.τ.;

Πήρε καθόλου αντιβίωση;

Έκανε εμβόλια;

Και στο βιβλίο υπάρχει αν θυμάμαι καλά ένα κεφάλαιο πως δίνουμε στα δύσκολα με το φαγητό παιδάκια όλα αυτά τα "περίεργα" τρόφιμα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...