Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Να αναφέρω οτι κάνω περίπου 5 τσιγάρα την ημέρα. μπορεί να επηρέασε αυτό το στομαχάκι του?:confused::confused:

δεν σχετιζεται

Εάν οι αλλεργίες του μωρού οφείλονται σε candida overgrowth τότε φυσικά συσχετίζονται αυτά τα δύο.

Το κάπνισμα είναι ευνοϊκος παράγοντας μυκητιάσεων, όπως και η καφεϊνη και το αλκοόλ, και η ζάχαρη φυσικά.

Παρήγγειλα αυτό το βιβλίο γιατί παρόλο που δεν φαίνεται να έχουμε εμείς πρόβλημα πια ανάπτυξα έντονο ενδιαφέρον για το θέμα:

http://www.bookdepository.com/book/9780954852023/Gut-and-Psychology-Syndrome

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μου είπε ότι έχει αλλεργεία αλλά μάλλον αυτό το κατάλαβε από τα αποτελέσματα των rast

μα τα αποτελεσματα των ραστ που ειχες ηταν μονο για τα σιτηρα και λιγο στο λευκωμα του αυγου ,τα υπολοιπα για το γαλα ηταν ανεπαρκη

Εάν οι αλλεργίες του μωρού οφείλονται σε candida overgrowth τότε φυσικά συσχετίζονται αυτά τα δύο.

Το κάπνισμα είναι ευνοϊκος παράγοντας μυκητιάσεων, όπως και η καφεϊνη και το αλκοόλ, και η ζάχαρη φυσικά.

Παρήγγειλα αυτό το βιβλίο γιατί παρόλο που δεν φαίνεται να έχουμε εμείς πρόβλημα πια ανάπτυξα έντονο ενδιαφέρον για το θέμα:

http://www.bookdepository.com/book/9780954852023/Gut-and-Psychology-Syndrome

ενταξει το καπνισμα γενικα επηραζει το οτιδηποτε

μα τα αποτελεσματα των ραστ που ειχες ηταν μονο για τα σιτηρα και λιγο στο λευκωμα του αυγου ,τα υπολοιπα για το γαλα ηταν ανεπαρκη

To ξέρω ωστόσο φαίνεται πως κάπου έχει αλλεργία....

Λες με την αλλεργιολόγο τον Σεπτέμβριο να βγάλω άκρη???

To ξέρω ωστόσο φαίνεται πως κάπου έχει αλλεργία....

Λες με την αλλεργιολόγο τον Σεπτέμβριο να βγάλω άκρη???

αλλεργια η ψευδοαλλεργια σιγουρα υπαρχει ,ακομη και στο γαλα

αν θυμασαι, ειχα γραψει για 3 πρωτεινες του γαλακτος

με την αλλεργιολογο θα βγαλεις ακρη αρκει να ξερει και απο θηλασμο

αλλεργια η ψευδοαλλεργια σιγουρα υπαρχει ,ακομη και στο γαλα

αν θυμασαι, ειχα γραψει για 3 πρωτεινες του γαλακτος

με την αλλεργιολογο θα βγαλεις ακρη αρκει να ξερει και απο θηλασμο

Τι ειναι η ψευδοαλλεργια valeri???

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια. Παρακολουθώ τουλάχιστον ένα χρόνο το θέμα αν και δεν έχω γράψει ποτέ. Θα σας πω όσο πιο συνοπτικά μπορώ τη δική μου ιστορία. Ο μικρός μου παρουσίασε διάρροια με βλέννες και αίμα από 40 ημερών παρόλο που θήλαζα αποκλειστικά. Μετά από αρκετό χαμένο καιρό (περίπου 20 μέρες) καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ήταν αλλεργία. Μας το επιβεβαίωσε κορυφαία παιδογαστρεντερολόγος της Θεσ/νίκης και συνεχίσαμε τον αποκλειστικό θηλασμό με δικό μου αποκλεισμό των γαλακτοκομικών. Ωστόσο οι βλένες και οι χαλαρές κενώσεις συνεχίζονταν. Στις δύο εβδομάδες με την καθοδήγηση της γιατρού απέκλεισα εκτός από όλα τα γαλακτοκομικά (κρυμμένα και μη), μοσχάρι, χοιρινό, φράουλες, ψάρια, θαλασσινά, σόγια, σουσάμι, αυγό, ντομάτα και δεν θυμάμαι τι άλλο. Κοινώς όπως οι περισσότερες από εσάς γνωρίζετε έτρωγα ελάχιστα πράγματα. Όμως η κατάσταση ελάχιστα καλυτέρευε. Ήμουν στα όρια της απελπισίας. Για 3 -4 μέρες δοκίμασα να τρώω μόνο πατάτες (βλακεία μου) και πάλι τίποτα. Ήμουν χάλια. Ένιωθα ότι δεν είμαι άξια μάνα. Έκλαιγα συνέχεια, φανταζόμουν ότι θα συμβούν τα χειρότερα στο μωράκι μου. Εδώ να τονίσω ότι χάριν στο φορουμ δεν σταμάτησα το θήλασμό και σας ευχαριστώ πολύ. Όλοι γύρω μου μου λέγαν δώσε ξένο γάλα κάνεις κακό στο παιδί και στον εαυτό σου. Να μην σας κουράζω...με την εισαγωγή στερεών τροφών οι κενώσεις έσφιξαν αν και οι μάγιερ πάλι βγαίναν θετικές. Άλλα όσο δεν έβλεπα με το μάτι αίμα είχα αποφασίσει να μην τις αξιολογώ πολύ σοβαρά. Το παιδί δέχθηκε πολύ καλά όλες τις τροφές που πολύ αργά και πάντα με την καθοδήγηση της γιατρού εισάγαμε στην διατροφή του (εκτός από φακές και βερίκοκα αλλά δεν θα σκάσω γι' αυτό). Και τέλος πριν 4 μέρες σε ηλικία πλέον 16 μηνών σταματήσαμε οριστικά το θηλασμό και κάναμε προκληση στο γάλα με πλήρη επιτυχία. Το μωρό μου ξεπέρασε το πρόβλημα και το ίδιο θα γίνει με όλα τα μωράκια. Απλά ήθελα να μοιραστώ την χαρά μου και να σας πώ πως καταλαβαίνω απόλυτα την στεναχώρια ίσως και την απελπισία που νιώθετε μερικές φορές αλλά είναι κάτι περαστικο. Μόνο υπομονή χρειάζεται. Συγνώμη και πάλι για το μακροσκελές μήνυμα.

Καλησπέρα κορίτσια. Παρακολουθώ τουλάχιστον ένα χρόνο το θέμα αν και δεν έχω γράψει ποτέ. Θα σας πω όσο πιο συνοπτικά μπορώ τη δική μου ιστορία. Ο μικρός μου παρουσίασε διάρροια με βλέννες και αίμα από 40 ημερών παρόλο που θήλαζα αποκλειστικά. Μετά από αρκετό χαμένο καιρό (περίπου 20 μέρες) καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ήταν αλλεργία. Μας το επιβεβαίωσε κορυφαία παιδογαστρεντερολόγος της Θεσ/νίκης και συνεχίσαμε τον αποκλειστικό θηλασμό με δικό μου αποκλεισμό των γαλακτοκομικών. Ωστόσο οι βλένες και οι χαλαρές κενώσεις συνεχίζονταν. Στις δύο εβδομάδες με την καθοδήγηση της γιατρού απέκλεισα εκτός από όλα τα γαλακτοκομικά (κρυμμένα και μη), μοσχάρι, χοιρινό, φράουλες, ψάρια, θαλασσινά, σόγια, σουσάμι, αυγό, ντομάτα και δεν θυμάμαι τι άλλο. Κοινώς όπως οι περισσότερες από εσάς γνωρίζετε έτρωγα ελάχιστα πράγματα. Όμως η κατάσταση ελάχιστα καλυτέρευε. Ήμουν στα όρια της απελπισίας. Για 3 -4 μέρες δοκίμασα να τρώω μόνο πατάτες (βλακεία μου) και πάλι τίποτα. Ήμουν χάλια. Ένιωθα ότι δεν είμαι άξια μάνα. Έκλαιγα συνέχεια, φανταζόμουν ότι θα συμβούν τα χειρότερα στο μωράκι μου. Εδώ να τονίσω ότι χάριν στο φορουμ δεν σταμάτησα το θήλασμό και σας ευχαριστώ πολύ. Όλοι γύρω μου μου λέγαν δώσε ξένο γάλα κάνεις κακό στο παιδί και στον εαυτό σου. Να μην σας κουράζω...με την εισαγωγή στερεών τροφών οι κενώσεις έσφιξαν αν και οι μάγιερ πάλι βγαίναν θετικές. Άλλα όσο δεν έβλεπα με το μάτι αίμα είχα αποφασίσει να μην τις αξιολογώ πολύ σοβαρά. Το παιδί δέχθηκε πολύ καλά όλες τις τροφές που πολύ αργά και πάντα με την καθοδήγηση της γιατρού εισάγαμε στην διατροφή του (εκτός από φακές και βερίκοκα αλλά δεν θα σκάσω γι' αυτό). Και τέλος πριν 4 μέρες σε ηλικία πλέον 16 μηνών σταματήσαμε οριστικά το θηλασμό και κάναμε προκληση στο γάλα με πλήρη επιτυχία. Το μωρό μου ξεπέρασε το πρόβλημα και το ίδιο θα γίνει με όλα τα μωράκια. Απλά ήθελα να μοιραστώ την χαρά μου και να σας πώ πως καταλαβαίνω απόλυτα την στεναχώρια ίσως και την απελπισία που νιώθετε μερικές φορές αλλά είναι κάτι περαστικο. Μόνο υπομονή χρειάζεται. Συγνώμη και πάλι για το μακροσκελές μήνυμα.

Μπράβο!! Πολυ ευχαριστο μήνυμα!!! Δηλαδή έκανες 12 μήνες περίπου αποχή απο τα αλλεργιογονα;;

Yugup3.png

Κατερινούλα, πλήρης αποχή μέχρι τους 8 μήνες. Μετά ότι τροφή δεχόταν το μωρό εννοείται ότι την έτρωγα και εγώ. Τους δύο τελευταίους μήνες η αποχή ήταν μόνο από τα γαλακτοκομικά.

Έχει ξαναπάρει ceclor; Ενοχοποιείται για πάρα πολλές αλλεργίες διότι έχει φράουλα (απ΄ότι θυμάμαι) . Η ανηψια μου κατέληξε στο νοσοκομείο με τη ceclor. Μετά την λήψη της αντιβίωσης είχε το αίμα;

Και ρε φιλενάδα τι το ήθελες το ξένο γάλα; Δε βλεπεις τι τραβήξαμε οι υπόλοιπες εδώ με τις αλλεργίες; Δωσε το καλύτερο γαλατάκι στο μωρό σου.... Το δικό σου!!!! (Δε φταίνε τα τσιγάρα)

λες να είναι απο την αντιβίωση? Η γιατρός λέει οτι δεν έχει ξανασυναντήσει αλλεργία λόγω αντιβίωσης, αλλά όλα ξεκίνησαν αφού άρχισα να του τη δίνω.

ΥΓ Με το δικό μου γάλα αποκλειστικά ο μπέμπης ξυπνάει 2-3 φορές τη νύχτα και τώρα που ξεκίνησα τη δουλειά απλώς σέρνομαι. Τις 5 μέρες που του έδωσα ένα μπουκάλι ξένο το βράδυ κοιμήθηκε συνεχόμενα μέχρι το πρωί. :rolleyes:

mpempoukos είναι πολύ πιθανόν να είναι από τη ceclor!!! Εμείς 6 μηνών πάθαμε ουρολείμωξη και μετά την θεραπεία έπρεπε για ένα μήνα να παίρνει χημειοπροφύλαξη. Ο γιατρός μας έδωσε ceclor ως την πιο ελαφριά αντιβίωση. Από την επόμενη κιόλας ημέρα είχε άπειρα κόκκινα σημαδάκια στις κενώσεις (που ούτως ή άλλως ήταν χάλια με άπειρη βλέννη αλλά όχι τόσο κόκκινο!) . Ο άντρας μου επέμεινε ότι ήταν από την αντιβίωση. Ο παιδίατρος το αρνιόταν. Με δική μας πίεση σε μια εβδομάδα μας άλλαξε την αντιβίωση (σε procef αν θυμάμαι καλά). Και ω του θαύματος!!! τα κόκκινα σημαδάκια μειώθηκαν και σε 2-3 μέρες εξαφανίστηκαν.

Διαφημίσεις

λες να είναι απο την αντιβίωση? Η γιατρός λέει οτι δεν έχει ξανασυναντήσει αλλεργία λόγω αντιβίωσης, αλλά όλα ξεκίνησαν αφού άρχισα να του τη δίνω.

Έχεις διαβάσει το θέμα στις προηγούμενες σελίδες;

Η αντιβίωση διαταράσσει την εντερική χλωρίδα μας με αποτέλεσμα στο στομάχι μας να έχουμε ανάπτυξη μύκητων (yeast overgrowth).

Η καντίτα (ο πιο συχνός εντερικός μύκητας) εμποδίζει τη σωστή απορρόφηση των τροφών και έτσι δημιουργούνται διάφορα προβλήματα στο έντερο.

Ακόμη και εάν η μαμά πάρει αντιβιώση ενδέχεται το μωρό να παρουσιάσει εντερικά προβλήματα (ψευδοαλλεργίες), γιατί το δικό της πεπτικό σύστημα εμποδίζει τη διάσπαση κάποιων τροφών (πχ των πρωτεϊνων των γαλακτοκομικών προϊοντων) και έτσι αυτές περνάνε στο μητρικό γάλα αδιάσπαστες.

Τώρα θα πρέπει να αποκατασταθεί η εντερική χλωρίδα του μωρού με βρεφικά προβιοτικά και με σωστή διατροφή της μαμάς.

Στη θέση σου θα έπαιρνα κι εγώ προβιοτικά, καθώς και πεπτικά ένζυμα και θα σταματούσα προσωρινά το κάπνισμα μέχρι να αναρρώσει το εντεράκι του μωρού.

ΥΓ Με το δικό μου γάλα αποκλειστικά ο μπέμπης ξυπνάει 2-3 φορές τη νύχτα και τώρα που ξεκίνησα τη δουλειά απλώς σέρνομαι. Τις 5 μέρες που του έδωσα ένα μπουκάλι ξένο το βράδυ κοιμήθηκε συνεχόμενα μέχρι το πρωί. :rolleyes:

Με το ξενο γαλα ο μπεμπης δεν ξυπναει γιατι αυτό ειναι πιο δυσκολοχώνευτο από το δικό σου, πέφτει σαν πέτρα στο στομάχι του και ο μικρός π΄φτει σε "χειμερία νάρκη" για να το χωνέψει. Είναι καλύτερο αυτό λες;

Επέστρεψα στη δουλειά όταν η κόρη μου ήταν 8+ μηνών. Τότε θήλαζε 10,30το βράδυ, 1πμ, 4πμ, και 6 το πρωί.Κυκλοφορούσα στην αρχή σα ζόμπι. Μετά κάθε φορά που ξύπναγε και ήθελε να πιει, την ξάπλωνα πλάι μου , την έβαζα στο στήθος και κοιμόμουνα. Ας έτρωγε όσο ήθελε. Μεγαλώνοντας με ξύπναγε στις 3 και στις 6. (μετά ετοιμαζόμουν για τη δουλεά και ούτως ή άλλως δεν ξανακοιμόμουν) Δεν σου λέω ότι είναι πάντα εύκολο. Μα προκειμένου να μην πιει συτά τα "σκατογάλατα" που μας πουλάνε και καλά ως γάλατα ανάπτυξης θα το ξαναέκανα ευχαρ'ιστως. Για μένα δεν υπάρχει άλλη επιλογή από αυτό....

.pngy3DLp3.png

Τι ειναι η ψευδοαλλεργια valeri???

ψευδοαλλεργια ειναι η αντιδραση του πεπτικου σε διαφορες τροφες αλλα οχι αλλεργικης αιτιολογιας δηλ.δεν παραγονται αντισωματα εναντι των πρωτεινων της τροφης

μπορει να συνυπαρχει με μια αλλεργια ,εννοω οτι εαν το εντερο ειναι ερεθισμενο π.χ λογω αντιδρασης στο γαλα τοτε αρχιζει και ερεθιζεται απο την επιδραση και αλλων τροφων

και στις δυο περιπτωσεις εχουμε τα ιδια συμπτωματα

Η αντιβίωση διαταράσσει την εντερική χλωρίδα μας με αποτέλεσμα στο στομάχι μας να έχουμε ανάπτυξη μύκητων (yeast overgrowth).

Η καντίτα (ο πιο συχνός εντερικός μύκητας) εμποδίζει τη σωστή απορρόφηση των τροφών και έτσι δημιουργούνται διάφορα προβλήματα στο έντερο.

μηπως εννοεις το εντερο και οχι το στομαχι? γιατι στο στομαχι δεν μπορει να ανπτυχθει κανενας οργανισμος λογω των οξεων που εχει

μηπως εννοεις το εντερο και οχι το στομαχι? γιατι στο στομαχι δεν μπορει να ανπτυχθει κανενας οργανισμος λογω των οξεων που εχει

Ναι, έχεις δίκαιο, το έγραψα βιαστικά.

Εννοούσα το έντερο (gut).

Διαφημίσεις

Μακάρι η κάθε μια από εμάς να έχει μια ιστορία με καλό τέλος να διηγηθεί!!!! Να είναι καλά το παιδάκι σου!!!!

Polimerou έχεις δοκιμάσει να τρως κουνελακι;; Εμείς έχουμε βρει την υγεία μας!!!:-D αρέσει κ στη μικρη ευτυχώς κ δεν υπάρχει θέμα αλλεργίας απ΄οτι μας είπαν κ όλοι οι γιατροί που ρώτησα!! Ως εναλλακτική λύση στο λέω...

Yugup3.png

Polimerou έχεις δοκιμάσει να τρως κουνελακι;; Εμείς έχουμε βρει την υγεία μας!!!:-D αρέσει κ στη μικρη ευτυχώς κ δεν υπάρχει θέμα αλλεργίας απ΄οτι μας είπαν κ όλοι οι γιατροί που ρώτησα!! Ως εναλλακτική λύση στο λέω...

Ευχαριστω Κατερινούλα που με σκέφτεσαι!!!

Eχω αρχίσει και το τρώω!!!! Το κάνω και στο φούρνο και δεν έχει πολύ κρεατάκι το καημένο και θέλω ένα κουνέλι τη φορά!! χεχεχε!!!!

Εχεις ιδέα για κινόα, κεχρι και φαγόπυρο που τρωνε και τα μωρά???? Είναι αλλεργιογόνα!!!???

Ευχαριστω Κατερινούλα που με σκέφτεσαι!!!

Eχω αρχίσει και το τρώω!!!! Το κάνω και στο φούρνο και δεν έχει πολύ κρεατάκι το καημένο και θέλω ένα κουνέλι τη φορά!! χεχεχε!!!!

Εχεις ιδέα για κινόα, κεχρι και φαγόπυρο που τρωνε και τα μωρά???? Είναι αλλεργιογόνα!!!???

Οχι απ'οτι έχω διαβασει δεν είναι αλλεργιογόνα, τουλαχιστον ξέρω πως δεν περιέχουν γλουτένη...

Yugup3.png

δεν εχουν γλουτενη

το κινοα και το κεχρι δεν εχουν χρησσιμοποιηθει στην διατροφη μας (στην Ελλαδα)οποτε δεν υπαρχουν επαρκη στοιχεια για τις αλλεργιες που προκαλουν(ετσι νομιζω δηλαδη)

το φαγοπυρο μπορει και να προκαλει ,ειναι αρκετα αλλεργιογονο απο οτι εχω διαβασει

εγω παντως που το τρωω απο μικρη δεν εχω κανενα προβλημα

το τρωνε και τα παιδια μου με μεγαααλη ορεξη

και η βρωμη ομως ειναι πολυ καλη τροφη με πολλα θρεπτικα συστατικα

τελικα η αλλεργια στο σηταρι συσχετιζεται με την περιεκτικοτητα της σε γλουτενη η σε καποια αλλη πρωτεινη ? εβγαλες ακρη?

τελικα η αλλεργια στο σηταρι συσχετιζεται με την περιεκτικοτητα της σε γλουτενη η σε καποια αλλη πρωτεινη ? εβγαλες ακρη?

H παιδογαστρεντερολόγος δεν μου το ξεκαθάρισε... το μόνο που μου είπε είναι πως ένα ερεθισμένο έντερο μπορεί να ερεθιστεί ακόμη περισσότερο από τη γλουτένη ασχετως αλλεργίας ή δυσανεξίας... γι αυτό καλό είναι μωρά με αλλεργίες να μη καταναλώνουν τεραστιες ποσότητες τροφίμων που περιέχουν γλουτένη

Θα ρωτήσω και την αλλεργιολόγο μήπως και μπορεέσει να μου απαντήσει πιο συγκεκριμένα!!!

Το πρωί είχαμε μια κένωση με πολύ ωραίο μουσταρδί χρώμα, γεμάτο σποράκια αλλά και πολλές βλέννες!!

Μετά από 2 ώρες περίπου είχαμε μια κένωση πάρα πολύ καλή χωρίς βλέννες... Και περιμένουμε την επόμενη

Ξέρει κανείς που μπορεί να ωφείλεται το ότι εκεί που πάει να φτιάξει εκεί ξαναχαλάει... χωρίς να εχω προσθέσει κάτι καινούριο στη διατροφή μου!!!??

H παιδογαστρεντερολόγος δεν μου το ξεκαθάρισε... το μόνο που μου είπε είναι πως ένα ερεθισμένο έντερο μπορεί να ερεθιστεί ακόμη περισσότερο από τη γλουτένη ασχετως αλλεργίας ή δυσανεξίας... γι αυτό καλό είναι μωρά με αλλεργίες να μη καταναλώνουν τεραστιες ποσότητες τροφίμων που περιέχουν γλουτένη

!!

ναι αυτο ισχυει ,το εφαρμοζω και εγω

Ξέρει κανείς που μπορεί να ωφείλεται το ότι εκεί που πάει να φτιάξει εκεί ξαναχαλάει... χωρίς να εχω προσθέσει κάτι καινούριο στη διατροφή μου!!!??

αυτο ειναι μια ενδειξη του οτι ,ειδικα σε τοσο μικρες ηλικιες, το προβλημα στο εντερο δεν οφειλεται αποκλειστικα στην διατροφη αλλα στην ανωριμοτητα του πεπτικου ως αφορα στην ισορροπια της εντερικης χλωριδας ,στην ανεπαρκεια των ενζυμων που παραγει το πεπτικο και οδηγει στην ανεπαρκη πεψη , αρα μπορει να επηρεαστει και απο μια κατα τα αλλα "φυσιολογικη "τροφη

συνηθως κατα των 6ο -7ο μηνα φτιαχνουν καπως τα πραγματα

αυτο ειναι μια ενδειξη του οτι ,ειδικα σε τοσο μικρες ηλικιες, το προβλημα στο εντερο δεν οφειλεται αποκλειστικα στην διατροφη αλλα στην ανωριμοτητα του πεπτικου ως αφορα στην ισορροπια της εντερικης χλωριδας ,στην ανεπαρκεια των ενζυμων που παραγει το πεπτικο και οδηγει στην ανεπαρκη πεψη , αρα μπορει να επηρεαστει και απο μια κατα τα αλλα "φυσιολογικη "τροφη

συνηθως κατα των 6ο -7ο μηνα φτιαχνουν καπως τα πραγματα

Σε αυτο τον τομέα δεν μπορούν να βοηθήσουν τα ενζυμα;;;

Η βρωμη περιέχει λίγη γλουτενη (όχι όπως το σιτάρι δηλαδή), επίσης "βοηθάει" στη λειτουργία του εντέρου οπότε καλύτερα να την αποφύγεις μέχρι τουλάχιστον να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τη γλουτενη... Ακόμα κ σε μας ο αλλεργιολογος μου είπε να μην την χρησιμοποιω τόσο συχνά ( μας αρέσει τι να κάνουμε :oops:) γιατί επιδεινωνονται τα σύμπτωματα στο εντερο...

Yugup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...