Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα κορίτσια και πάλι (αλήθεια, είμαστε μόνο κορίτσια στο forum; ) !

Μετά από αναζήτηση που έκανα στο ιντερνετ βρήκα ότι είναι συγκεκριμένα τα συστατικά του γάλακτος που πρέπει να αποφεύγονται στα συστατικά των τροφών. Σας τα γράφω κι εσάς για να τα ξέρετε: υδρολυμένη πρωτεϊνη γάλακτος, ορός γάλακτος, υδρολυμένη μορφή ορού γάλακτος, λακταλβουμίνη, φωσφο-λακταλβουμίνη, λακτοσφαιρίνη, λακτόζη, λακτουλόζη, καζεϊνη, υδρολυμένη καζεϊνη (casein hydrolysate), καζεϊνικό αμμώνιο (ammonium caseinate), καζεϊνικό ασβέστιο (calcium caseinate), καζεϊνικό κάλιο (potassium caseinate), καζεϊνικό μαγνήσιο (magnesium caseinate), καζεϊνικό νάτριο (sodium caseinate), καζεϊνικός σίδηρος (iron caseinate), παρακαζεϊνη (paracasein), rennet casein, καζεϊνικός ψευδάργυρος (zinc caseinate), ορολευκωματίνη με τις εξής μορφές: sweet whey, whey powder, whey protein, whey protein consetrate, whey protein hydrolysate (γλυκιά, σκόνη, συμπυκνωμένη πρωτείνη και υδρολυμένη πρωτείνη). Σας παραθέτω και τις αντίστοιχες ιστοσελίδες:

http://estia.hua.gr:8080/dspace/bitstream/123456789/652/1/karasoulh.pdf

http://www.katiasofianou.edicypages.com/files/%CE%94%CE%99%CE%91%CE%99%CE%A4%CE%91%20%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%98%CE%95%CE%A1%CE%97%20%CE%93%CE%91%CE%9B%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%9F%CE%9A%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%9A%CE%A9%CE%9D.pdf

http://www.paediatriki.gr/data/issue3/01-Karagiozoglou.pdf

Εν τω μεταξύ παιδίατρος-σύμβουλος θηλασμού-αλλεργιολόγος που επικοινώνησα ηλεκτρονικά μου είπε ότι το γαλακτικό οξύ δεν περιέχει πρωτείνες, άρα απίθανο να δημιουργήσει πρόβλημα, και επίσης ότι συστατικά από τις κρέμες απορροφώνται μεν από το δέρμα αλλά ότι αυτό στις αλλεργίες δε φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο.

Οπότε, έχει καμιά από εσάς καμιά ιδέα γιατί, αφού αποφεύγω όλα τα γαλακτοκομικά (με εξαίρεση εκείνο το καταϊφι στις 13 Ιουνίου που είχε το βούτυρο:evil:), γιατί όχι μόνο δε μειώνεται το αιματάκι αλλά κατά καιρούς αυξάνεται κιόλας; Σπάω το κεφάλι μου και δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο που να τρώω που να επηρεάζει...:? Υπάρχει περίπτωση και άλλες τροφές πέραν των γαλακτοκομικών να προκαλούν αίμα στα κακά;

h3amp2.png

qHAsp2.png

Εγω ειμαι μεσα στην τσαντιλα τωρα με μια εταιρια που κανει βιολογικες πιτες.αγορασΑ μια χορτοπιτα την οποια εχω ξανααγορασει και σημερα οπως ετρωγα καταλαβαινα σαν ναα χει μεσα΄λιγο γευση τυρι.Λεω η ιδεα μου θα ειναι.Τελικα την ανοιγω κ βλεπω σε διαφορα σημεια τυρι:evil::evil::evil:

Και ειχα δωσει κ στον μικρο κ εφαγα κι εγω αρκετη:confused:.Τωρα τα χω παιξει κ περιμενω να δω τι θα γινει εως αυριο.Τους ξεχ...ζεις τωρα η οχι?Να μην εχω αγγιξει τιποτα 18 μηνες κ να την παθω απο αυτους τωρα?Τα νευρα μου...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

[Υπάρχει περίπτωση και άλλες τροφές πέραν των γαλακτοκομικών να προκαλούν αίμα στα κακά;[/

Εμένα ο γιατρός μου έχει απαγορέψει γαλακτοκομικά, μοσχάρι, ψάρι, αυγό, ξηρούς καρπούς και συνεχίζω να βλέπω αίμα. Είμαι σε αδιέξοδο....

Από άλλες κοπέλες εδώ έχω διαβάσει ότι άλλα ύποπτα είναι το ποροκάλι και το ταχίνι.

Διαφημίσεις

Εύχομαι να μην παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα το μωράκι σου!

Εγώ πλέον είμαι σίγουρη. Το Aerius φταίει που όλο κατά καιρούς βλέπω επιδείνωση στη μικρή μου (ή τουλάχιστον και αυτό. Εύχομαι μόνο αυτό.). Όλον αυτό τον καιρό που δεν τρώω γαλακτοκομικά παίρνω κατά καιρούς το Aerius, για την εποχική αλλεργία, πρέπει να έχω πάρει συνολικά 10-15 χαπάκια, και, το ζώον :evil:, ούτε μία φορά δε σκέφτηκα ότι τα φάρμακα εκτός από τη δραστική τους ουσία έχουν και έκδοχα και ότι έκδοχο μπορεί να είναι και η λακτόζη :evil: :evil: :evil: !!

Αυτό περιέχει μονοϋδρική λακτόζη, η οποία περιέχει μια μικρή ποσότητα πρωτεϊνών γάλακτος. Εκεί πάλι που για τρεις μέρες, στα μέσα της περασμένης βδομάδας, έβλεπα λίγο έως καθόλου αιματάκι, ξαφνικά για άλλες 2-3 μέρες έβλεπα πάλι πολύ, και μαντέψτε: είχα πάρει Aerius! :evil:

h3amp2.png

qHAsp2.png

Κορίτσια καλησπέρα!!!!

Θηλάζω αποκλειστικά!Ο μπέμπης μου είναι 3 μηνών και εδώ και 1,5 μηνα κάνει κακά πράσινα, κιτρινοπράσινα με βλέννες και 3-4 φορές με ίχνη αίματος... Έχω αρχίσει εδώ και ένα μήνα διατροφή ... Βέβαια στην αρχή έτρωγα φρυγανιες και ψωμί για τοστ γιατί δεν ειχα φανταστει ότι περιέχουν γάλα... και μια φορά ξεχάστηκα και έφαγα μια μπουκιά τυρόπιτα.... Επίσης έχω κόψει και άλλα αλλεργιογονα όπως μοσχαρι, αυγο, ψαρι, κτλ

Τα κακά του καθ ολη τη διαρκεια της ημέρας δενέιναι ίδια... Μια μου κάνει υδαρα και πράσινα, μια πιο κίτρινα, μια κιτρινοπράσινα και πιο σχηματισμένα

Πριν λίγες μέρες έδειχναν να στρώνουν αλλά παλι τα ιδια...

Θελω να ρωτήσω... πρέπει να αποκλείσουμε όλα τα γαλακτοκομικά προβεια - κατσικισια ....ή μόνο τα αγελαδινά? Από φρούτα και λαχανικά μπορούμε να τα τρώμε όλα ή όχι??? Είμαι πολύ στεναχωρημένη... δε θέλω να σταματησω τον θηλασμο αλλα πάνω απ όλα δεν θέλω να ταλαιπωρω το μωρακι μου...

Να σημειώσω πως δεν είναι γκρινιαρης και ότι παίρνει βάρος κανονικά!!

καλησπέρα κ από μένα!μόλις τελείωσα όλες τις σελίδες, πραγματικά πολύ χρήσιμο. συγχαρητ'ηρια στις μανούλες με τόση αυστηρή δίαιτα!!η μπέμπα μου είναι τώρα 5 μηνών. στον 4ο είδα αίμα στα κακά της, μία τριχίτσα, 3 φορές περίπου. έκοψα τα γαλακτοκομικά και είδα βελτίωση, δυστηχώς έφαγα ένα κρυμμένο και πάλι είδα αίμα, αλλά συνεχίζω χάρη στο κουράγιο που παίρνω από εδώ, γιατί όταν ανοίγει η πάνα και βλέπεις αίμα...δεν τρώω επίσης ψαρι,πορτοκάλι και αυγό.λέω πάντως να τα δοκιμάσω και να δω τι θα γίνει..ήθελα να ρωτήσω.α)εσείς από την πείρα σας πότε βλέπετε την επίδραση του αλλεργιογόνου στα κακά;;η αγλαΐα, νομίζω, έχει πει,από μερικές ώρες έως την επόμενη ημέρα.β)να πάω σε αλλεργιολόγο, ή παιδογαστρεντερολόγο;;ποιά ειδικότητα βοηθάει πιο πολύ;;γ)μη γελάσετε(!), για γλυκό τρώω λουκούμι και για πρωινό μουστοκούλουρο, αθώα δεν είναι αυτά;;καλό κουράγιο σε όλες, να θυμάστε ότι όλα αυτά είναι περαστικά!!:P

)να πάω σε αλλεργιολόγο, ή παιδογαστρεντερολόγο;;ποιά ειδικότητα βοηθάει πιο πολύ;;

!!:P

ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΑΙΔΟΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟ ΟΙ ΠΑΙΔΟΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ ΕΩς ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ οι περισσοτεροι τουλαχιστον ,τωρα εαν υπαρχει καποιος ποιο σχετικος αντε να τον βρεις

Οπότε, έχει καμιά από εσάς καμιά ιδέα γιατί, αφού αποφεύγω όλα τα γαλακτοκομικά (με εξαίρεση εκείνο το καταϊφι στις 13 Ιουνίου που είχε το βούτυρο:evil:), γιατί όχι μόνο δε μειώνεται το αιματάκι αλλά κατά καιρούς αυξάνεται κιόλας; Σπάω το κεφάλι μου και δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο που να τρώω που να επηρεάζει...:? Υπάρχει περίπτωση και άλλες τροφές πέραν των γαλακτοκομικών να προκαλούν αίμα στα κακά;

Ψάξε το θέμα με τις τροφές που [εριέχουν ισταμίνη ή απελευθερώνουν ισταμίνη στον οργανισμό.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

Κορίτσια θέλω την βοήθειά σας!

Η μικρή μου είναι 4 μηνών και ενώ έχω κόψει γαλακτοκομικά, ψάρι, αυγό συνεχίζει να έχει αίμα. Λέω να πάρω μια γνώμη και απο αλλεργιολόγο. Επειδή άκουσα καλά λόγια από εσάς για την συρίγου, μπορώ να την επισκεφθώ στο σωτηρία ή έχει και ιδιωτικό ιατρείο?

Η μικρή μου είναι 4 μηνών και ενώ έχω κόψει γαλακτοκομικά, ψάρι, αυγό συνεχίζει να έχει αίμα. Λέω να πάρω μια γνώμη και απο αλλεργιολόγο. Επειδή άκουσα καλά λόγια από εσάς για την συρίγου, μπορώ να την επισκεφθώ στο σωτηρία ή έχει και ιδιωτικό ιατρείο?

΄Πόσο καιρο τα έχεις κομένα??? Θέλει περιπου 1 μηνα να καθαρίσει ο οργανισμός σου! Τα κρυφά γαλακτοκομικά τα προσέχεις? πχ στις φρυγανιες, ψωμί, κύβοι κοτοπουλο κνορ, αλλαντικα!

καλησπέρα κ από μένα!μόλις τελείωσα όλες τις σελίδες, πραγματικά πολύ χρήσιμο. συγχαρητ'ηρια στις μανούλες με τόση αυστηρή δίαιτα!!η μπέμπα μου είναι τώρα 5 μηνών. στον 4ο είδα αίμα στα κακά της, μία τριχίτσα, 3 φορές περίπου. έκοψα τα γαλακτοκομικά και είδα βελτίωση, δυστηχώς έφαγα ένα κρυμμένο και πάλι είδα αίμα, αλλά συνεχίζω χάρη στο κουράγιο που παίρνω από εδώ, γιατί όταν ανοίγει η πάνα και βλέπεις αίμα...δεν τρώω επίσης ψαρι,πορτοκάλι και αυγό.λέω πάντως να τα δοκιμάσω και να δω τι θα γίνει..ήθελα να ρωτήσω.α)εσείς από την πείρα σας πότε βλέπετε την επίδραση του αλλεργιογόνου στα κακά;;η αγλαΐα, νομίζω, έχει πει,από μερικές ώρες έως την επόμενη ημέρα.β)να πάω σε αλλεργιολόγο, ή παιδογαστρεντερολόγο;;ποιά ειδικότητα βοηθάει πιο πολύ;;γ)μη γελάσετε(!), για γλυκό τρώω λουκούμι και για πρωινό μουστοκούλουρο, αθώα δεν είναι αυτά;;καλό κουράγιο σε όλες, να θυμάστε ότι όλα αυτά είναι περαστικά!!:P

Σε πόσο καιρό είδες βελτίωση... Εϊχε μόνο αίμα στα κακα ή είχε και βλέννες?????

Γεια σας κι από μένα,

Ο γιος μου - η ζωή μου - είναι 7,5 μηνών. Από τις 18 Απριλίου, μετά από εμβόλιο, είναι σε μια μόνιμη έξαρση ατοπικής δερματίτιδας. Μέχρι τότε, είχα παρατηρήσει καποια ξηρά στίγματα (ένα στο μάγουλο του κ ένα στο μπούτι) που ανέφερα δυο φορές στον παιδίατρο κ δεν έδωσε σημασία. Μετά από την έναρξη της έξαρσης ήρθε κ το αίμα στις κενώσεις του (βλέννη με ίνες αίματος = η επιστήμη των κακ... - που λέτε στο φόρουμ) --- πράγμα που μας οδήγησε στο Αγ.Σοφια.

Συνοπτικά, παιδογαστρεντερολογοι, δερματολογοι και ΣΙΑ συμφώνησαν ότι και η δερματική έξαρση και το αίμα είναι απο αλλεργία. Περιττό να πω πως για τους 9 στους 10 η λύση ήταν η διακοπή θηλασμού (δεν τους έκανα τη χάρη). Μετά από πού αυστηρή δίαιτα, δεν βλέπω άλλο αίμα στα κακάκια του αλλά η έξαρση καλά κρατεί. Το παιδί θηλάζει αποκλειστικά 6,5 μήνες (εκτός από το μαιευτήριο όπου τη πάτησα κ γω κ του δώσανε κ ξένο τις πρώτες δυο μέρες - μέχρι που άρχισα να αγριευω :evil:) Έχουμε εισάγει μερικά λαχανικά κ φρούτα το τελευταίο μήνα. Προβληματίζομαι όμως με κάποια πράγματα κι θέλω να μοιραστώ μαζί σας:

1. Τρωω μόνο πατάτες, κοτόπουλο, γαλοπούλα, ρύζι, μουστοκούλουρα (με το κιλο) μμμ λίγο ψωμάκι - μετά από οδηγίες παιδογαστρεντερολόγου (γνωστή). Ενώ το αίμα έφυγε αμέσως η έξαρση στο πρόσωπο του συνεχίζεται. Αυτό όντως έχει να κάνει με τη δίαιτα μου? Κάτι από αυτά (τα λίγα) που τρωω τον ενοχλεί ή είναι άλλο πράγμα?

2. Στο μαιευτήριο, όταν μου έφερναν το μωρό να φάει αυτό δεν έπιανε στήθος - κ τον ζορίζανε πολύ μέχρι που άρχισε να κάνει εμετούς. Παιδίατρος στο Αγ. Σοφια μου είπε πως αυτό πιθανώς ήταν το πρώτο σημάδι που μου έδωσε το παιδί ότι έχει πρόβλημα με το αγελαδινό γάλα κ έπρεπε να το καταλάβω (κλαψ!!!). Κ ότι πιθανώς η πρόωρη έκθεσή του σε αυτό να ξεκίνησε το όλο 'αλλεργικό τρένο' σε ένα κατά τα άλλα 'κληρονομικά' ευαίσθητο παιδί (εγω έχω αλλεργίες κ οπως έχω διαβάσει οι πιθανότητες ήταν εναντίων του. Αν είναι έτσι, γιατί δεν παίρνουν αλλεργικό ιστορικό γονέων πριν γεννηθούν τα παιδιά --- μα τι λέω τώρα! σιγά μην τους νοιάζει -- τα γαλατά τους θέλουν να προωθήσουν...

3. Επειδή όμως εγώ νοιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά διότι έχω χάσει πολλά κιλά (8 λιγότερα απ'ότι ήμουν πριν μείνω έγκυος) κ θέλω να απολαμβάνω το μωρό μου κ να μην είμαι μόνιμα ένα κουρέλι, τι άλλο μπορώ να κάνω. Δεν θέλω να του δώσω ξένο για να φάω εγώ τα πάντα, άλλωστε μου φαίνεται οξύμωρο να δώσω αγελαδινό γάλα (έστω κ επεξεργασμένο) σε ένα παιδί που έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα :confused:. Να πάρω βιταμίνες, να δω διατροφολόγο (αχχχ έχω βαρεθεί τους ιατρούς!!!)

4. Κ κάτι τελευταίο. Πριν 3-4 μέρες έφαγα (από αναγκη γιατι ήμουν έξω κ κατάκοπη) ενα σαντουιτς από Γρηγόρη. Ενώ έβγαλα τα ύποπτα κ κράτησα μόνο το κοτόπουλο κ το μαρούλι, διαβάσα (στο τέλος :oops:) ότι κ η πίτα είχε ορό γάλακτος. Το Σ/Κ λοιπόν έχω βγάλει ένα εξάνθημα μεγάλο στο στέρνο μου - τρελή φαγούρα, σχεδόν καίει. Υπάρχει περίπτωση να 'ατοπίασα' κ γω? Μετά από 3 μήνες αποτοξίνωσης το σώμα μου να αντέδρασε έτσι...? Τρελό εεε?

Πω πω ποστ! Είναι μάλλον για όλες τις φορές που ήθελα να γραψω αλλά δεν προλάβαινα! Τελος, σας ευχαριστώ πολύ! Ξέρω εγώ γιατί.....

h9mbp2.png

ΘΗΛΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ.

Καλησπέρα και απο εμένα! Είμαι και εγώ θύμα της αλλεργίας στην πρωτεϊνη αγελάδας. Η κόρη μου έίναι 6 μηνών και όταν ήταν περίπου 3,5 μηνών έβγαλε στο μαγουλάκι της ένα εξάνθημα το οποίο σταδιακά εμφανίστηκε στο ένα γόνατο και έπειτα και στο άλλο. Χωρις πολλές λεπτομέρειες και χωρίς να έχω διαβάσει όλες τις σελίδες του θέματος απλά σας αναφέρω την δικιά μου εμπειρία όπως έχει έως και σήμερα για να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ.

Στους 4 μήνες λοιπόν εμφάνησε βλέννες και ιχνη αίματος στα κακάκια της. Αμέσως και υποψιασμένη απο όσα είχα διαβάσει για την συγκεκριμένη αλλεργία απο το forum του parents εντελώς τυχαία, πήρα τηλέφωνο την γιατρό μας και μου είπε να κάνω μια mayer κοπράνων. Για να μην πολυλογώ βγήκε καθαρή και όλες οι άλλες που ακολούθησαν ενώ το αίμα συνέχισε σε πολύ μικρές πάντα ποσότητες, σχεδόν τριχούλες. Καναμε και rast test αλλά επειδή το παιδί είναι πολύ μικρό δεν έδειξε κάτι. Εγώ ξεκίνησα αμέσως διατροφή. Δεν τρώω μοσχάρι, χοιρινό, γάλα αγελαδινό και οτιδήποτε μπορεί να περιέχει ίχνος γάλατος (βούτυρο, μπισκότα, φρυγανιές, ψωμί του τοστ, πίτες που τυλίγουν τα σουβλάκια, αραβική πίτα κτλ.)ακόμα και το ψωμί το φτιάχνω εγώ (ευτυχώς είχα πάρει πριν 2 χρόνια ενα αρτοπαρασκευαστή και σώθηκα). Ξυρούς καρπούς δεν έχω φάει καθόλου απο τη στιγμή που γέννησα και ούτε οστρακοειδή γιατί είναι τα πρώτα αλλεργιογόνα που μου τόνισε η παιδίατρος οτι πρέπει να μην τρώω όσο θηλάζω.Ευτυχώς και η παιδίατρος είναι υπέρ του θηλασμού και μου λέει να συνεχίσω μέχρι όσο πάει γιατί λέει οτι είναι η μόνη θεραπεία για την αλλέργία. Εντωμεταξύ πίνω γάλα κατσικίσιο (ΟΛΥΜΠΟΣ), φέτα κατσικίσια (ΟΛΥΜΠΟΣ) και γιαούρτι κατσικίσιο (ΟΛΥΜΠΟΣ). Δεν κάνω διαφήμιση απλά αναφέρω την μάρκα για να διευκολίνω όσες μανούλες δεν ξέρουν.

Η μπέμπα δεν έχει βγάλει καθόλου αίμα εδώ και 1,5 μήνα ενώ οι ατοπίες στο πρόσωπο και στα πόδια έχουν σχεδόν εξαφανιστεί τις τελευταίες μέρες. έχουμε ξεκινήσει και ρυζάλευρο στους 4,5 μήνες (nutricia HA) και φρουτόκρεμα (μήλο, αχλάδι) με φαγητό (κοτόπουλο,κολοκύθι,πατάτα,καρότο,ρύζι) στους 5,5 μήνες και τώρα ξεκινήσαμε και κατσικάκι με μανεστρα και αύριο μπάινουμε στην μπανάνα. Μέχρις στιγμής τα τρώει όλα η βελουδένια μου.

Θέλει αρκετή δύναμη για να τα καταφέρουμε οι μανούλες αλλά αξίζει και με το παραπάνω για τα αγγελούδια μας να τους δίνουμε το καλύτερο γάλα που υπάρχει(το δικό μας). Να φανταστείτε αποθηκεύω γάλα απο τις 15 πρώτες ημέρες που γέννησα και το πιο δύσκολο πράγμα ήταν όταν πέταξα τα γάλατα που είχα αποθηκεύσει πριν ξεκινήσω την διατροφή. Χαλάλι τα ξενύχτια μου που ενώ το παιδί κοιμόταν όλο το βράδυ εγώ σηκωνόμουν και ακομα σηκώνομαι να βγάλω γάλα. Βλέπετε είμαι εργαζόμενη και μάλιστα σε δικό μου μαγαζί (χωρίς υπάλληλο) που αυτό σημαίνει φουλ ωράριο...

Συγνώμη για όλο αυτό το κατεβατό αλλά θέλω να παροτρύνω τις συμπάσχουσες μανούλες να συνεχίσουν τον αγώνα με τον θηλασμό γιατί αξίζει...

Διαφημίσεις

jdr Κι εγώ στεναχωρήθηκα πολύ όταν πέταξα όλο το γάλα που είχα μαζέψει για όταν θα επέστρεφα στη δουλεία. Πω πω σταγόνα σταγόνα το μάζευα μήνες κ έφυγαν στο νεροχύτη σε μια στιγμή. Είχα στείλει ένα εμαιλ με κάποια σύμβουλο που είχα βρει στο ιντερνετ μήπως μπορούσα να το δώσω κάπου αλλά δεν πήρα ποτέ απάντηση.

Κορίτσια θέλω να ρωτήσω κ κάτι άλλο. Επειδή η έξαρση άρχισε μετά από εμβόλιο δεν τον έχω παει για τις τρίτες δόσεις. (Τότε είχε κάνει 2η δόση Prevenar και 1η δόση Meningitis - έχει επίσης κάνει κ 2 δόσεις Infarvix). Αχ μακάρι να ήξερα πριν αρχίσει τα εμβόλια αυτα που ξέρω τώρα για αυτά. Λοιπόν, αν δεν του κάνω τις 3ες δόσεις θα πάνε χαμένα αυτά που έκανε? Μέχρι πότε πρέπει να γίνουν οι τρίτες δόσεις? Μπορεί να μην τις κάνει καθόλου κ να συνεχίσει με τις επαναληπτικές δόσεις που είναι συνήθως μετά το έτος? Υπάρχει πάντως κορίτσια ένα σαιτ που λέει τα εθνικά προγράμματα εμβολιασμών καθώς κ λέει πόσες δόσεις χρειάζονται ανάλογα με την ηλικία έναρξης εμβολιασμών.

h9mbp2.png

Κανε μια καταγραφή όλων όλων όσων τρως την κάθε ημέρα. Δεν χρειάζονται στην αρχή τουλάχιστον δραματικές απαγορευτικές δίαιτες.

Ξακινάμε αποκλείοντας γαλακτοκομικά και μερικές φορές μοσχάρι και παρατηρούμε τις κενώσεις και τοδέρμα του νωρού. ΄

Θέλει χρόνο και υπομονή.

Πόσο καιρό κάνεις αποχή; Μήπως τρως έτοιμες τροφές; Εννοώ μήπως τρως κάτι που δεν έχεις φτιάξει μόνη σου να ξέρεις τι έχεις βάλει μέσα, Το γάλα ή απλά οι πρωτεΐνες του υπάρχουν μέσα σε όλα τα έτοιμα προϊόντα του σουπερμάρκετ. Η κόρη μου σταμάτησε τις αιμοραγικές κενώσεις, μετά από 3+ μήνες αποχής δικής μου, όταν αγόρασα αρτοπαρασκευαστή και έφτιαχνα ψωμάκι μόνη μου.

Ψάξε λίγο τη διατροφή σου...

.pngy3DLp3.png

......

1. Τρωω μόνο πατάτες, κοτόπουλο, γαλοπούλα, ρύζι, μουστοκούλουρα (με το κιλο) μμμ λίγο ψωμάκι - μετά από οδηγίες παιδογαστρεντερολόγου (γνωστή). Ενώ το αίμα έφυγε αμέσως η έξαρση στο πρόσωπο του συνεχίζεται. Αυτό όντως έχει να κάνει με τη δίαιτα μου? Κάτι από αυτά (τα λίγα) που τρωω τον ενοχλεί ή είναι άλλο πράγμα?

....

Μου θυμίζεις τον εαυτό μου πρίν από δύο χρόνια. Ηρέμησε και κοίτα λίγο το μωρό σου. Είναι ένα υγιές μωρό που τυχαίνει σε αυτή τη φάση της ζωής του να είναι αλλεργικό. Δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Στο λέω έχοντας περάσει από τη φάση που βρίσκεσαι.

Η δίαιτα που μου είχε δώσει η παιδογαστρεντεροόγος ήταν μιά δίαιτα φτιαγμενη έτσι που να λυγίσει και την πιο φανατική μανούλα και να "καταστρέψει" και τον αρμονικότερο θηλασμό. Αλλά δεν μου είχε μιλήσει ποτ'ε για τα κρυμένα γαλακτοκομικά.(Κατά λάθος άραγε;...) Αν τρως μόνο αυτά που γράφεις κάνεις κακό στην υγεία σου. Από φρούτα και λαχανικά τι τρως;

Επίσηε είδα ότι τρως μουστοκούλουρα. Τα φτιάχνεις μόνη σου; Αν όχι πάρε έναν αρτοπαρασκευαστή και φτιάξε το δικό σου ψωμί. (το προτείνω συνέχεια και θα νομίζει κανείς ότι πουλάω αρτοπαρασκευαστές)

Μην τρως απ'έξω. Αν πεινάς και είσαι στο δρόμο πάρε ένα καλαμάκι κρεας (σουβλάκι εννοώ αλλά χωρίς τις πίτες) και φάτο χωρίς ψωμί ή έχε στην τσάντα σου μια μπανάνα (αυτό έκανα εγώ).

Στην αρχή είναι δύσκολο αλλά μετά όλα θα γίνουν μηχανικές κινήσεις. Έκανα αποχή από γαλακτοκομικά 15 μήνες και ανακάλυψα ένα σωρό συνταγές με όσπρια, κοτόπουλο, αρνί και διάφορα λαχανικά.

Κάνε κουράγιο και να ξέρεις ένα πράγμα:

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για το αλλεργικό παιδί σου είναι να ΤΟ ΘΗΛΑΣΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

.pngy3DLp3.png

Η δίαιτα που μου είχε δώσει η παιδογαστρεντεροόγος ήταν μιά δίαιτα φτιαγμΕνη έτσι που να λυγίσει και την πιο φανατική μανούλα και να "καταστρέψει" και τον αρμονικότερο θηλασμό. Αλλά δεν μου είχε μιλήσει ποτ'ε για τα κρυμένα γαλακτοκομικά.(Κατά λάθος άραγε;)

XMMM αυτό έχω αρχίσει κ σκέφτομαι κ γω. Η ιατρος μου είπε: εχεις 2 επιλογές. Ή σταματας τον θηλασμό κ δίνεις υποαλλεργικό γάλα κ με την εισαγωγή στερεών τροφών καταλάβεις τι τον πειράζει Ή θηλάζεις αλλά κάνεις δίαιτα. Τελικά είναι σαν να μην μου έδωσε καμία επιλογή με τόση αυστηρή δίαιτα - πάλι στο να σταματήσω τον θηλαμσό με οδηγεί. Την κάνω 3 μήνες. Κ το μόνο που έχω καταφέρει είναι να είμαι σκιά του εαυτού μου. Κ έχω κ όλους τους γύρω μου να μου λένε να κόψω το θηλασμό γιατι τους έχω δώσει τροφή με την κατάντια μου.

Αλλά είναι όντως το αγελαδινό γάλα? Ή κάτι από την τεράστια λίστα απαγορευμένων? Αν ήταν από το γάλα κ εφόσον το παιδί δεν φαίνεται να έχει πια αίμα στα κακά, το ξεπέρασε? Δηλαδή αν αρχίσω να τρώω κ άλλα πράγματα αλλά συνεχίσω να αποκλείσω το αγελαδινό γάλα θα είμαστε οκ? Τι να πω, περιμένουμε κ κάτι μηνες αποτελέσματα εξετάσεων απο το παίδων - δεν έχουν γίνει ακόμα λέει κ ας ήταν μωρό κ ας ήταν επείγον μερικες εξετάσεις απο τη νοσηλεία μας :?

Μάλλον θέλει λίγη ηρεμία κ ψυχραιμία το θέμα. Αλλά με έχουν μπερδέψει πολυ...

h9mbp2.png

Από φρούτα και λαχανικά τι τρως;

Επίσηε είδα ότι τρως μουστοκούλουρα. Τα φτιάχνεις μόνη σου; Αν όχι πάρε έναν αρτοπαρασκευαστή και φτιάξε το δικό σου ψωμί. (το προτείνω συνέχεια και θα

χα χα ή τα πουλάς ή παίρνεις ποσοστά :P Τα μουστοκούλουρα δεν τα φτιάνω εγώ. Τα αγοράζω. Βέβαια εξήγησα στον ιδιοκτητη το θέμα κ μου είπε πως έχουν μόνο αλεύρι, νερό κ μούστο. Κ για σόγια ρώτησα. Τώρα τι να πω.

Εγώ δουλεύω κάποιες ώρες κ μετά ασχολούμαι με σπίτι κ παιδί. Η πεθερά μου με βοηθάει με καννα μαγείρεμα. Να της πω κ για αρτοπαρασκευαστή κ θα παραιτηθεί!!! :lol:

Δηλαδή εσυ πιστεύεις ότι τα γαλακτοκομικα (τα κρυφά) δεν αφήνουν να υποχωρήσει κ το δερματικό? Κ κάτι που δεν έχω καλοξεκαθαρίσει: τα αγελαδινά ή κ τα αιγοπρόβεια?

h9mbp2.png

Το υποαλλεργικό γάλα δεν είναι λυση!!! Πιστεψε με!!! Εγω γύρω στον 11 που ηθελα να βάζω λίγο γάλα στην κρεμούλα (δεν μπορουσα να αντλησω με τίποτα) εδωσα υποαλλεργικο της Nestle κ της έκανε σπυράκια αλλεργίας!!! :shock:

Αχ κορίτσια θα μπούμε κι εμείς μάλλον στην παρέα σας, την Δευτέρα έχω ραντεβου με αλλεργιολόγο να κάνουμε πατσ... αλλεργία στα αγελαδινα....:|

Yugup3.png

χα χα ή τα πουλάς ή παίρνεις ποσοστά :P Τα μουστοκούλουρα δεν τα φτιάνω εγώ. Τα αγοράζω. Βέβαια εξήγησα στον ιδιοκτητη το θέμα κ μου είπε πως έχουν μόνο αλεύρι, νερό κ μούστο. Κ για σόγια ρώτησα. Τώρα τι να πω.

Εγώ δουλεύω κάποιες ώρες κ μετά ασχολούμαι με σπίτι κ παιδί. Η πεθερά μου με βοηθάει με καννα μαγείρεμα. Να της πω κ για αρτοπαρασκευαστή κ θα παραιτηθεί!!! :lol:

Δηλαδή εσυ πιστεύεις ότι τα γαλακτοκομικα (τα κρυφά) δεν αφήνουν να υποχωρήσει κ το δερματικό? Κ κάτι που δεν έχω καλοξεκαθαρίσει: τα αγελαδινά ή κ τα αιγοπρόβεια?

Τα αιγοπρόβεια περιέχουν κάποιες πρωτείνες γάλακτος... μπορεί και να πειράζουν μπορεί και όχι.... Εγώ 1 μήνα έπινα γάλα κατσικίσιο... αυτό τον μήνα το έχω κόψει και αυτό...

Εμένα δεν έχει πρόβλημα με το δερμα... μόνο με τα κακά... Εσας είχαν μόνο αίμα στα κακά ή και βλέννες??? Εμείς είμαστε φουλ στη βλέννα!!!

Εμένα έκανε συνεχώς βλέννες κ δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία:oops: Μέχρι που έκανε ένα μπαμ κ επί 20 μέρες έβγαζε ΜΟΝΟ βλεννες κ τρελάθηκα τότε κατάλαβα οτί κατι έτρεχε...Ευτυχως που έχουμε κ το forum να μας ανοίγει τα μάτια, γιατί το έλεγα στον παιδίατρο κ έλεγε "Μην ανησυχείτε είναι επειδή θηλάζει:shock:"...

Yugup3.png

2. Στο μαιευτήριο, όταν μου έφερναν το μωρό να φάει αυτό δεν έπιανε στήθος - κ τον ζορίζανε πολύ μέχρι που άρχισε να κάνει εμετούς. Παιδίατρος στο Αγ. Σοφια μου είπε πως αυτό πιθανώς ήταν το πρώτο σημάδι που μου έδωσε το παιδί ότι έχει πρόβλημα με το αγελαδινό γάλα κ έπρεπε να το καταλάβω (κλαψ!!!). Κ ότι πιθανώς η πρόωρη έκθεσή του σε αυτό να ξεκίνησε το όλο 'αλλεργικό τρένο' σε ένα κατά τα άλλα 'κληρονομικά' ευαίσθητο παιδί (εγω έχω αλλεργίες κ οπως έχω διαβάσει οι πιθανότητες ήταν εναντίων του. Αν είναι έτσι, γιατί δεν παίρνουν αλλεργικό ιστορικό γονέων πριν γεννηθούν τα παιδιά --- μα τι λέω τώρα! σιγά μην τους νοιάζει -- τα γαλατά τους θέλουν να προωθήσουν.

πραγματι η προωρη εκθεση ,ειδικα με το ζορι ,ειναι η αφορμη να εκδηλωθει η αλλεργια σε ενα παιδι με κληρονομικο ιστορικο ..

.

Να πάρω βιταμίνες, να δω διατροφολόγο (αχχχ έχω βαρεθεί τους ιατρούς!!!)

εαν βρεις καποιον σχετικο διατροφολογο, ναι

4. Κ κάτι τελευταίο. Πριν 3-4 μέρες έφαγα (από αναγκη γιατι ήμουν έξω κ κατάκοπη) ενα σαντουιτς από Γρηγόρη. Ενώ έβγαλα τα ύποπτα κ κράτησα μόνο το κοτόπουλο κ το μαρούλι, διαβάσα (στο τέλος :oops:) ότι κ η πίτα είχε ορό γάλακτος. Το Σ/Κ λοιπόν έχω βγάλει ένα εξάνθημα μεγάλο στο στέρνο μου - τρελή φαγούρα, σχεδόν καίει. Υπάρχει περίπτωση να 'ατοπίασα' κ γω? Μετά από 3 μήνες αποτοξίνωσης το σώμα μου να αντέδρασε έτσι...? Τρελό εεε?

τιποτα δεν αποκλειεται ,

το παιδι αντεδρασε?

εαν ηταν απο τον ορο θα επαναληφθει και παλι οταν φας ορο γαλακτος

Εμένα έκανε συνεχώς βλέννες κ δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία:oops: Μέχρι που έκανε ένα μπαμ κ επί 20 μέρες έβγαζε ΜΟΝΟ βλεννες κ τρελάθηκα τότε κατάλαβα οτί κατι έτρεχε...Ευτυχως που έχουμε κ το forum να μας ανοίγει τα μάτια, γιατί το έλεγα στον παιδίατρο κ έλεγε "Μην ανησυχείτε είναι επειδή θηλάζει:shock:"...

Κι εμένα η παιδίατρος είναι λίγο άσχετη... Αντι να μου τα λέει αυτη της τα λέω εγώ!!!

Κατερινουλα τωρα εχουν στρωσει τα κακα του??? εμενα ακόμα!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...