Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΣΕ ευχαριστω πολυ!!!

Έχω προσθέσει ένα πίνακα στο προηγούμενο ποστ μου, δες τον. Αναφέρει τα μανιτάρια.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Πάντως σκεφτόμουν ευτυχώς που θηλάζω το Ηλεκτράκι μου. Γιατί αν έχει πχ αλλεργία στο αγελαδινό, το μόνο που θα κάνω είναι να το αποκλείσω από τη διατροφή μου.

Αντίθετα, αν το Ηλεκτράκι τρεφόταν με αγελαδινό θα έπρεπε να καταφύγουμε σε πολύ ακριβά και ειδικα γάλατα ή σε γάλα σόγιας. Με πιθανότητες και πάλι να εχει θέμα.

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κοριτσια να σασ πω τον πονο μο.Εχω ενα αγορακι 8 μινον. ενα προι οταν υταν 3,5 μινον ειδαμε εματακι πολλυ λιγο στα κακα του. Σταματισα τα γαλακτοκομικα οχη ομοσ το μοσχαρι -εμα +μιξα-πολλυ μιξα!Η παιδυγιατροσ με εβαλε σε αυστιρη διετα;κοτοπουλο αρνι μιλο αχλαδι μπανανα ελαιολαδο ριζη μακαρονια.Μετα απο 2 μινεσ σταματισε ,ξεκινισαμε με φρουτοκρεμα,μετα απο μια ευδομαδα χορτοσουπα[καροτο πατατα κολοκιθι] μετα+κοτοπουλο και+την κρεμα μιλο τησ ηουμανα με δικομου γαλα-ολα καλα!Τι γυνετε απο εδο και περα ομοσ? μπορω να προστεσω εγω λεμονι στα φαγιτα μου η κατι αλο η οσο θυλαζω ακομα τιποτα? αλο μου λεε η γαστροεντερολογοσ και αλο η παιδυγιατροσ?????Οπια ειχει τοιδιο προβλιμα διαφοτιστεμει που να απευτιντω ? Τρεμω στην ιδεα να ξεκινισει παλυ αυτοσ ο εφιαλτεσ εχω περασε απο πολλα δισαρεστα!!! [σιγνομι για την ορτογραφια]

"Περιορισμοί στη δίαιτα έχουν θεραπευτική αξία, μόνο όταν επαναληπτικά επιδεινώνεται η δερματοπάθεια μετά από χορήγηση της συγκεκριμένης τροφής. Για παράδειγμα, όταν η απομάκρυνση του αυγού από το διαιτολόγιο του παιδιού για 3 εβδομάδες προκαλέσει βελτίωση του εκζέματος και η επαναχορήγησή του έξαρση (η έξαρση παρατηρείται άμεσα), τότε το παιδί δεν πρέπει να παίρνει τη συγκεκριμένη τροφή για τον επόμενο ένα χρόνο. Η τροφική αλλεργία είναι παροδική. Βέβαια ο πειραματισμός γίνεται όταν υπάρχει υποψία για τροφική αλλεργία. Όταν είμαστε σίγουροι, τότε οποιοσδήποτε πειραματισμός ιδιαίτερα στο σπίτι είναι επικίνδυνος. "

από http://www.paidiatros.gr/index.php?cid=1&id=658&st=2

Αν λοιπόν εντοπίσεις συγκεκριμένες τροφές που προκαλούν αλλεργία θα πρέπει να τις απομακρύνεις τουλάχιστον για 1 χρόνο.

Τι σου είπε ο παιδίατρος και τι ο γαστρεντερολόγος;

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Διαφημίσεις

καλησπερα. θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι τα εχω χαμενα.εχω ενα μπομπο 5μιση μηνων τον οποιο θηλαζω αποκλειστικα και σημερα δοκιμασαμε πρωτη φορα ρυζαλευρο.του εδωσα μολις 3 κουταλιες τις οποιες τις εφτυσε.μετα απο 5 λεπτα, το προσωπο και ο λαιμος του (οπου ειχε ακουμπησει η κρεμα δηλαδη) γεμισε μεγαλες κοκκινιλες. πηρα τη γιατρο αμεσως και μου ειπε οτι εχουμε αλλεργια στο αγελαδινο γαλα (ειχαμε και μια υποψια παλαιοτερα αλλα νομιζα οτι ημουν υπερβολικη) και αν δω και χειροτερεψει να παω αμεσως στο νοσοκομειο για κορτιζονη. ευτυχως μιση ωρα αργοτερα εφυγαν και τωρα φαινεται να ειναι καλα.

τωρα λοιπον ξεκιναω αποχη απο τα γαλακτοκομικα. αλλα πως; με οτι διαβασα εδω μεσα κοντευω να σαλταρω! μα τι πρεπει να αποφευγω τελικα;

σας γραφω και λιγα πραγματα απο οσα εχω παρατηρησει εως σημερα. απο 2 εως 4 μηνων ειχε πρασινα κακκα με βλεννες. μονο μια φορα ειδα μια τριχουλα αιμα, ποτε ξανα.ξαφνικα στους 4 μηνες ολα σταματησαν οσο αποτομα αρχισαν. τα κακα του εγιναν παλι μουσταρδι χωρις βλεννες..εγω τρωω σιγουρα 2 γιαουρτια την ημερα! γιατι αυτο δεν τον πειραζε;

ειχα διαβασει για σημαδια αλλεργιας στο αγελαδινο, απο εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40412 αλλα εδω και 2 μηνες δεν εχει τιποτα απο αυτα! μα πως γινεται; αυτα που τρωω εγω δεν του προκαλουν αλλεργια;μονο αυτα που δοκιμαζει ο ιδιος τον πειραζουν;

το μονο που με παραξενευε απο τοτε που σταματησαν τα πρασινα κακα (τα οποια εγω εως σημερα νομιζα οτι ηταν απο υπερπαραγωγη) ειναι οτι αν και αλλαξαν χρωμα εξακολουθει να τα κανει 8-10 φορες τη μερα...αυτο ειναι ενδειξη αλλεργιας;

και τωρα πως ξεκιναω την αποχη;απο τι; εδω μεσα λεει δεκαδες τροφες!

και ασχετη ερωτηση αλλα θα την κανω μη γελασετε...να κοιμηθω ή να μην κοιμηθω σημερα; φοβαμαι μετα το σημερινο μην παθει τιποτα στον υπνο του και δεν τον ακουσω!! ποσες ωρες μετα το αλλεργικο σοκ μπορει να παθει κατι

ειναι λιγο σαν τηλεγραφημα το ποστ μου αλλα συγχωρεστε με δεν εχω συνελθει ακομα απο την τρομαρα...

καλησπερα. θα ηθελα την βοηθεια σας γιατι τα εχω χαμενα.εχω ενα μπομπο 5μιση μηνων τον οποιο θηλαζω αποκλειστικα και σημερα δοκιμασαμε πρωτη φορα ρυζαλευρο.του εδωσα μολις 3 κουταλιες τις οποιες τις εφτυσε.μετα απο 5 λεπτα, το προσωπο και ο λαιμος του (οπου ειχε ακουμπησει η κρεμα δηλαδη) γεμισε μεγαλες κοκκινιλες. πηρα τη γιατρο αμεσως και μου ειπε οτι εχουμε αλλεργια στο αγελαδινο γαλα (ειχαμε και μια υποψια παλαιοτερα αλλα νομιζα οτι ημουν υπερβολικη) και αν δω και χειροτερεψει να παω αμεσως στο νοσοκομειο για κορτιζονη. ευτυχως μιση ωρα αργοτερα εφυγαν και τωρα φαινεται να ειναι καλα.

τωρα λοιπον ξεκιναω αποχη απο τα γαλακτοκομικα. αλλα πως; με οτι διαβασα εδω μεσα κοντευω να σαλταρω! μα τι πρεπει να αποφευγω τελικα;

σας γραφω και λιγα πραγματα απο οσα εχω παρατηρησει εως σημερα. απο 2 εως 4 μηνων ειχε πρασινα κακκα με βλεννες. μονο μια φορα ειδα μια τριχουλα αιμα, ποτε ξανα.ξαφνικα στους 4 μηνες ολα σταματησαν οσο αποτομα αρχισαν. τα κακα του εγιναν παλι μουσταρδι χωρις βλεννες..εγω τρωω σιγουρα 2 γιαουρτια την ημερα! γιατι αυτο δεν τον πειραζε;

ειχα διαβασει για σημαδια αλλεργιας στο αγελαδινο, απο εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40412 αλλα εδω και 2 μηνες δεν εχει τιποτα απο αυτα! μα πως γινεται; αυτα που τρωω εγω δεν του προκαλουν αλλεργια;μονο αυτα που δοκιμαζει ο ιδιος τον πειραζουν;

το μονο που με παραξενευε απο τοτε που σταματησαν τα πρασινα κακα (τα οποια εγω εως σημερα νομιζα οτι ηταν απο υπερπαραγωγη) ειναι οτι αν και αλλαξαν χρωμα εξακολουθει να τα κανει 8-10 φορες τη μερα...αυτο ειναι ενδειξη αλλεργιας;

και τωρα πως ξεκιναω την αποχη;απο τι; εδω μεσα λεει δεκαδες τροφες!

και ασχετη ερωτηση αλλα θα την κανω μη γελασετε...να κοιμηθω ή να μην κοιμηθω σημερα; φοβαμαι μετα το σημερινο μην παθει τιποτα στον υπνο του και δεν τον ακουσω!! ποσες ωρες μετα το αλλεργικο σοκ μπορει να παθει κατι

ειναι λιγο σαν τηλεγραφημα το ποστ μου αλλα συγχωρεστε με δεν εχω συνελθει ακομα απο την τρομαρα...

Εφόσων έχετε αντιμετωπίσει αλλεργία στο αγελ γάλα, τότε δεν πρέπει να το εισάγετε στη διατροφή του πριν περάσει 1 χρόνος.

Το ότι το παιδί σας είναι αλλεργικό σε ένα τρόφιμο αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι αλλεργικό καιστις άλλες "ύποπτες" τροφές. Μπορεί ακόμα και να είναι, αλλά η αλλεργία να εκδηλωθεί μόνουπό συνθήκες. Πχ μονότονη κατανάλωση ενός φαγητού μπορεί να πυροδοτήσει αλλεργία.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Δέσποινα να σου ζήσει το αγοράκι σου! :-)

Εγώ θα σου πρότεινα να μην δώσεις αγελαδινά προϊόντα στον μικρό, μιας και τον πειράζουν, αλλά να μην αρχίσεις ακόμη εσύ ειδική διατροφή αποκλεισμού μιας και φαίνεται ότι μάλλον δεν τον πειράζει αν τα τρως εσύ. Αλλιώς μέχρι τώρα θα είχες δει αρκετό αίμα στα κακά. Ξεκίνα έτσι πιο χαλαρά, παρατήρησε τα συμπτώματα και το ξαναβλέπεις. Εδώ θα είμαστε. :wink:

gwggp2.png ISWTp2.png

(ειχαμε και μια υποψια παλαιοτερα αλλα νομιζα οτι ημουν υπερβολικη) και αν δω και χειροτερεψει να παω αμεσως στο νοσοκομειο για κορτιζονη. ευτυχως μιση ωρα αργοτερα εφυγαν και τωρα φαινεται να ειναι καλα.

το μωρό μπορεί να μην παρουσιάζει αλλεργία στις μικρές ποσότητες πρωτεΐνης του αγελαδινού γάλακτος που περνάνε μέσα από το γάλα σου, αλλά να έχει πρόβλημα όταν εκτίθεται άμεσα σε αυτές

σας γραφω και λιγα πραγματα απο οσα εχω παρατηρησει εως σημερα. απο 2 εως 4 μηνων ειχε πρασινα κακκα με βλεννες.

αυτό είναι σοβαρή ένδειξη αλλεργίας και στα μωρά που έχουν παρουσιάσει τέτοια συμπτώματα, καλό είναι να μη διακινδυνεύουμε την κατανάλωση γαλακτοκομικών πριν κλείσουν το έτος

μονο μια φορα ειδα μια τριχουλα αιμα, ποτε ξανα.ξαφνικα στους 4 μηνες ολα σταματησαν οσο αποτομα αρχισαν. τα κακα του εγιναν παλι μουσταρδι χωρις βλεννες..εγω τρωω σιγουρα 2 γιαουρτια την ημερα! γιατι αυτο δεν τον πειραζε;

προφανώς δεν έχει πρόβλημα με τις μικρές ποσότητες, μπορείς εσύ να συνεχίσεις να τρως αν βλέπεις ότι το μωρό δεν έχει συμπτώματα

το πιο πιθανό είναι αυτό!

ποσες ωρες μετα το αλλεργικο σοκ μπορει να παθει κατι

αυτό που έπαθε το μωρό δεν είναι αλλεργικό σοκ!

είναι ξαφνική αντίδραση μεν αλλά όχι αλλεργικό σοκ.

γεια σας κοριτσαρες!!τι κανετε?εγω τον ματιαξα.χαχαχα.του δωσε καθαρα δευτερα η πεθερα μου λαγανα.και νααααα το αιμα την αλλη μερα.τα πηρα λιγο κρανιο αλλα τωρα ειναι καλα.βαλερι θυ γραψω ισως το βραδακι αυτα που σε ενδιαφερουν γιατι τωρα δεν μ αφηνει.φιλακια

Διαφημίσεις

το μωρό μπορεί να μην παρουσιάζει αλλεργία στις μικρές ποσότητες πρωτεΐνης του αγελαδινού γάλακτος που περνάνε μέσα από το γάλα σου, αλλά να έχει πρόβλημα όταν εκτίθεται άμεσα σε αυτές

αυτό είναι σοβαρή ένδειξη αλλεργίας και στα μωρά που έχουν παρουσιάσει τέτοια συμπτώματα, καλό είναι να μη διακινδυνεύουμε την κατανάλωση γαλακτοκομικών πριν κλείσουν το έτος

προφανώς δεν έχει πρόβλημα με τις μικρές ποσότητες, μπορείς εσύ να συνεχίσεις να τρως αν βλέπεις ότι το μωρό δεν έχει συμπτώματα

το πιο πιθανό είναι αυτό!

αυτό που έπαθε το μωρό δεν είναι αλλεργικό σοκ!

είναι ξαφνική αντίδραση μεν αλλά όχι αλλεργικό σοκ.

ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση. εχω στενοχωρηθει πολυ ρε γμτ..τι το θελα και εβαλα ξενο γαλα η ηλιθια στο ρυζαλευρο αφου ειχα παρει βιολογικο χωρις γαλα για να βαζω το δικο μου --και μου τα λεγε η παιδιατρος ρε γμτ!!......τι να πω ειμαι ουφο...

αλλα δεν μπορω την αντληση ρε γμτ δεν μπορω!!!7 μηνες θηλασμο η πρωτη και 5μιση τωρα ο μικρος δεν εχω αντλησει ποτε...μου τη δινει!! :?

να ρωτησω κατι ακομα; η παιδιατρος σημερα μας εγραψε εξετασεις για την αλλεργια (δεδομενου οτι επρεπε να κανω και για την ελλειψη ενζυμου g6pd μου ειπε να κανουμε και αυτη την εξεταση) ..αυτο που ξεχασα να τη ρωτησω ειναι αν η εξεταση αυτη δειχνει και βαθμο αλλεργιας (δηλαδη αν ειναι ελαφρια). γινεται αυτο ή λεω μπουρδες;:oops::oops: επισης τελικα ποσο αξιοπιστη εξεταση ειναι γιατι το ντοκτορι μου ειπε πως δεν ειναι ιδιαιτερα..

Δέσποινα να σου ζήσει το αγοράκι σου! :-)

Εγώ θα σου πρότεινα να μην δώσεις αγελαδινά προϊόντα στον μικρό, μιας και τον πειράζουν, αλλά να μην αρχίσεις ακόμη εσύ ειδική διατροφή αποκλεισμού μιας και φαίνεται ότι μάλλον δεν τον πειράζει αν τα τρως εσύ. Αλλιώς μέχρι τώρα θα είχες δει αρκετό αίμα στα κακά. Ξεκίνα έτσι πιο χαλαρά, παρατήρησε τα συμπτώματα και το ξαναβλέπεις. Εδώ θα είμαστε. :wink:

που εισαι βρε jen!!! χρονια και ζαμανια!!! πως ειναι ο μικρος;την ξεπερασε την αλλεργια;

εννοειται πως δεν θα ξαναδωσω τιποτα..ασε με και τρελαθηκα χθες!!!

αληθεια κανενα θεματακι με συνταγες για μωρα με αλλεργιες στο αγελαδινο υπαρχει; εσυ τι εδινες στο μικρο τον πρωτο χρόνο;

και κατι ακομα βρε κοριτσια...κοιτουσα τωρα το ρυζαλευρο που πηρα και λεει πως πρεπει να προσθεσω 200 ml γαλα για ενα γευμα.. εγω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν θα βγαλω τοσο με το θηλαστρο!!! μια φορα ειχα δοκιμασει τον πρωτο μηνα που γεννησα και σε μιση ωρα εβγαλα 50 ml!!! που θα τα βρω τα 200 για μια κρεμα;;:shock::shock:

αλλα δεν μπορω την αντληση ρε γμτ δεν μπορω!!!7 μηνες θηλασμο η πρωτη και 5μιση τωρα ο μικρος δεν εχω αντλησει ποτε...μου τη δινει!! :?

Δέσποινα, μπερδεύεσαι. Ποτέ δεν αντλούμε για να ανακατέψουμε το γάλα με ρυζάλευρο. Αν κάποια μαμά έχει γάλα που της έχει περισσέψει και δεν θα το χρησιμοποιήσει, τότε προτείνουμε να το δώσει μαζί με γεύματα του μωρού για να μην πάει χαμένο, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο.

Ρυζάλευρο δεν χρειάζεται να δώσεις. Ξεκινάς κανονικά με τις υπόλοιπες τροφές.

να ρωτησω κατι ακομα; η παιδιατρος σημερα μας εγραψε εξετασεις για την αλλεργια (δεδομενου οτι επρεπε να κανω και για την ελλειψη ενζυμου g6pd μου ειπε να κανουμε και αυτη την εξεταση) ..αυτο που ξεχασα να τη ρωτησω ειναι αν η εξεταση αυτη δειχνει και βαθμο αλλεργιας (δηλαδη αν ειναι ελαφρια). γινεται αυτο ή λεω μπουρδες;:oops::oops: επισης τελικα ποσο αξιοπιστη εξεταση ειναι γιατι το ντοκτορι μου ειπε πως δεν ειναι ιδιαιτερα..

Σε αυτή την ηλικία οι εξετάσεις δεν είναι αξιόπιστες, δηλαδή πολύ συχνά δείχνουν ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα.

ε τωρα μπερδευτηκα παλι...ποιες υπολοιπες τροφες;

κρεμες δεν θα τρωει

γιαουρτια δεν θα τρωει

ε μα τι θα τρωει εκτος απο το κυριως γευμα;μονο φρουτα ;

Δέσποινα καλημέρα!

Χαθήκαμε όντως! Βλέπω έφυγες και προς τα βόρεια!

Εμείς πάμε καλά με την αλλεργία, πλέον του δίνω κατσικίσιο γάλα εδώ και αρκετό καιρό.

Τοπικ με συνταγές για παιδιά με αλλεργίες είναι αυτό εδώ αν το πάρεις από την αρχή έχουν γραφτεί κατά καιρούς πολλές συνταγές. Ίσως υπάρχει και άλλο όμως αλλά δεν είμαι σίγουρη.

Το ρυζάλευρο δεν είναι απαραίτητη τροφή από θρεπτικής άποψης για το μωρό σου. Εγώ του έδινα βιολογικό χωρίς γάλα, που το έφτιαχνα με νερό, μόνο σε έκτακτη ανάγκη που έπρεπε να βγούμε έξω ή δεν είχα προλάβει να ετοιμάσω κάτι άλλο. Συνήθως τα κουτιά μας λήγανε.

Υπάρχουν πολλές θρεπτικές τροφές τις οποίες μπορείς να δώσεις στο μωρό. Ξεκίνα με φρούτα που θα τα προσθέτεις 1-1 κάθε 5 μέρες στην για να δεις μήπως τον πειράζει κάτι. Μπορείς επίσης να ξεκινήσεις και με λαχανικά με τον ίδιο τρόπο και αργότερα, σε κανά μήνα να προσθέσεις και κρέας/κοτόπουλο. Έχεις ήδη δυο γεύματα με στερεές, φρούτα και λαχανικά/κρέας. Στο τρίτο γεύμα, το απογευματινό, εγώ του έδινα λαχανικά (καρότο ή κόκκινη κολοκύθα, ή πατάτα ή ότι άλλο του αρέσει) πάλι με όσπρια (κόκκινες φακές που είναι εύπεπτες ή ρεβυθια ημιβρασμένα και ξαφρισμένα και διατηρημένα σε μερίδες στην κατάψυξη). Το γεύμα αυτό ήταν πολύ πιο θρεπτικό από το ρυζάλευρο.

Ο μικρός τρελαινόταν. Μπορείς να κάνεις όποιον συνδυασμό δεις ότι του αρέσει.:wink:

Φυσικά εν μαγείρευα συνέχεια γιατί τα χέρια μου τα έλυσε ο παιδικός ατμομάγειρας που έχω ο οποίος είναι πολύ πρακτικός και τεράστια ευκολία και για διακοπές.

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Τοπικ με συνταγές για παιδιά με αλλεργίες είναι αυτό εδώ αν το πάρεις από την αρχή έχουν γραφτεί κατά καιρούς πολλές συνταγές. Ίσως υπάρχει και άλλο όμως αλλά δεν είμαι σίγουρη.

και εδω μπορειτε να βρειτε καποιες ιδεες για συνταγες

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=81921

Το ρυζάλευρο δεν είναι απαραίτητη τροφή από θρεπτικής άποψης για το μωρό σου.
τα δικα μου δεν τα εφαγαν ποτε,δεν τους αρεσε
Συνήθως τα κουτιά μας λήγανε.
το ιδιο και σε μας

Έχεις ήδη δυο γεύματα με στερεές, φρούτα και λαχανικά/κρέας.
στο παραπανω τοπικ μπορεις να δεις κρεμουλες ,απο διαφορα δημητριακα χωρις γλουτενη, φτιαγμενες στο σπιτι
ρεβυθια ημιβρασμένα και ξαφρισμένα και διατηρημένα σε μερίδες στην κατάψυξη
γιατι ημιβρασμενα ?δεν ειναι δυσπεπτα?μηπως εννοεις οτι μετα την καταψυξη τα ξαναεβραζες?

Φυσικά εν μαγείρευα συνέχεια γιατί τα χέρια μου τα έλυσε ο παιδικός ατμομάγειρας που έχω ο οποίος είναι πολύ πρακτικός και τεράστια ευκολία και για διακοπές.
εχει και παιδικο ατμομαγειρα ,ποιος ειναι?

γιατι ημιβρασμενα ?δεν ειναι δυσπεπτα?μηπως εννοεις οτι μετα την καταψυξη τα ξαναεβραζες?

Ναι αυτό εννοώ ότι τα μαγείρευα ξανά μαζί με τα λαχανικά. Πριν τα καταψύξω τα ειχα βράσει όλα ελάχιστα ίσα ίσα για να τα ξαφρίσω και να ξεφλουδίσω.

εχει και παιδικο ατμομαγειρα ,ποιος ειναι?

Eγώ έχω αυτόν http://www.beabausa.com/product-babycook.cfm

gwggp2.png ISWTp2.png

Δεσποινάκι τελικά μπήκες κ εσύ στο κλαμπ ε??

Δεν πειράζει λίγη υπομονη χρειάζεται.

Λοιπόν οι εξετάσεις δεν είναι καθόλου αξιόπιστες. Κ εμεις είχαμε κάνει επειδή θα κάναμε ετσι κ αλλιως για το ενζυμο κ για να βλέπαμε αν είχε έλειψη σιδήρου επειδή ηταν οκτώ μηνών κ μονο θήλαζε. Οι εξετάσεις δεν είχαν δείξει αλλεργία όπως κ οι τελευταίες που κάναμε στο παίδων δεν έδειξαν κάτι ωστόσο το παιδί έχει ξεκάθαρα πρόβλημα.

Τώρα για την εισαγωγη τροφών λένε πως στα παιδια με αλλεργία καλό είναι να ξεκινας στον 7ο μήνα. Επίσης σε εμας είχαν προτείνει να ξεκινήσουμε με λαχανικα κ μετα με φρούτα γιατί είναι λιγότερο υποπτα.

Όπως στα είπε η τζεν πατατα, γλυκοπατατα, κόκκινη κολοκύθα κτλ. Αποφρούτα καλό θα είναι να μην δωσεις αμέσως μπανανα όπως προτείνουν οι παιδίατροι επειδη είναι υποπτη (τη δική μου την είχε πειραξει). το αβοκάντο είναι εξερετική λύση κ πολύ θρεπτικό. Αργότερα θα δώσεις κ άλλες πιο θρεπτικές τροφές που δεν τις συνηθίζει ο κοσμος πχ κοκκινη φακή, κινόα, αμαρανθο κτλ.

Το ρυζαλευρο δεν είναι απαραίτητο ασε που μολις βάλεις το μητρικό γίνεται σαν κομμενο......

Το γιαούρτι δεν είναι επίσης τίποτα φοβερό... θα θηλάζει αντί να τρωει γιαούρτι.

Υπομονή κ ψυχραιμία. Σε βλέπω πελαγωμένη.

Τα δικά μας τώρα. Τόλμησα να της ξαναδώσω γάλα ΄κατσικίσιο μήπως κ η διαρροια την προηγούμενη φορά ήταν τυχαία..... Αμ δε.... το παιδι κυριολεκτικά διαλύθηκε στη διαρροια κ το σύγκαμα.....

Θα παρω τον αλλεργιολογο που ήταν πεπεισμένος πως το παιδί δεν έχει πια αλλεργία να δω τι θα μου πει....

|Πότε πρεπει τώρα να δοκιμάσω ξανα να της δώσω γαλα? Μετα από 3 ή εξι μήνες???

D9kvp2.png?3X2batCM

Καλησπερα! Εμεις παμε καλα, εχω φαει σοκολατα, φραουλες και δεν επαθε κατι. Το πειραξε ομως μαλλον το ταχινι. Συνεπεσε με την περιοδο που αρρωστησαμε ολοι και ενω ηταν καλα αρχισε να κανει παλι διαρροιες και οσο πηγαινε χειροτερευε. δλδ ολο και πιο υδαρη και το χρωμα να πρασινιζει σιγα σιγα.....πολυ ανοιχτο πρασινο ομως, χωρις βλεννες......τοτε σκεφτηκα οτι μπορει να ηταν το ταχινι. τΟ ΚΟΨΑ ΚΑΙ σιγα σιγα εφτιαξαν τα κακακια του.

Ειχα επαναπαυτει οτι μονο τα γαλακτοκομικα τον πειραζουν και αρχισα να θεωρω πραγματα δεδομενα. Παντως η σοκολατα και οι φραουλες που τρωω εδω και δυο βδομαδες δεν τον πειραξαν προς το παρον (προς μεγαλη μου χαρα γιατι λατρευω τις φραουλες!)

Απο κρεας ακομα δινω μονο κοτοπουλο γιατι δεν καταφερω να βρω αρνι σε βιολογκαδικο (μονο παιδακια βρισκω) Εσεις που ψωνιζετε αρνακι?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Δεσποινάκι τελικά μπήκες κ εσύ στο κλαμπ ε??

Δεν πειράζει λίγη υπομονη χρειάζεται.

Λοιπόν οι εξετάσεις δεν είναι καθόλου αξιόπιστες. Κ εμεις είχαμε κάνει επειδή θα κάναμε ετσι κ αλλιως για το ενζυμο κ για να βλέπαμε αν είχε έλειψη σιδήρου επειδή ηταν οκτώ μηνών κ μονο θήλαζε. Οι εξετάσεις δεν είχαν δείξει αλλεργία όπως κ οι τελευταίες που κάναμε στο παίδων δεν έδειξαν κάτι ωστόσο το παιδί έχει ξεκάθαρα πρόβλημα.

Τώρα για την εισαγωγη τροφών λένε πως στα παιδια με αλλεργία καλό είναι να ξεκινας στον 7ο μήνα. Επίσης σε εμας είχαν προτείνει να ξεκινήσουμε με λαχανικα κ μετα με φρούτα γιατί είναι λιγότερο υποπτα.

Όπως στα είπε η τζεν πατατα, γλυκοπατατα, κόκκινη κολοκύθα κτλ. Αποφρούτα καλό θα είναι να μην δωσεις αμέσως μπανανα όπως προτείνουν οι παιδίατροι επειδη είναι υποπτη (τη δική μου την είχε πειραξει). το αβοκάντο είναι εξερετική λύση κ πολύ θρεπτικό. Αργότερα θα δώσεις κ άλλες πιο θρεπτικές τροφές που δεν τις συνηθίζει ο κοσμος πχ κοκκινη φακή, κινόα, αμαρανθο κτλ.

Το ρυζαλευρο δεν είναι απαραίτητο ασε που μολις βάλεις το μητρικό γίνεται σαν κομμενο......

Το γιαούρτι δεν είναι επίσης τίποτα φοβερό... θα θηλάζει αντί να τρωει γιαούρτι.

Υπομονή κ ψυχραιμία. Σε βλέπω πελαγωμένη.

Τα δικά μας τώρα. Τόλμησα να της ξαναδώσω γάλα ΄κατσικίσιο μήπως κ η διαρροια την προηγούμενη φορά ήταν τυχαία..... Αμ δε.... το παιδι κυριολεκτικά διαλύθηκε στη διαρροια κ το σύγκαμα.....

Θα παρω τον αλλεργιολογο που ήταν πεπεισμένος πως το παιδί δεν έχει πια αλλεργία να δω τι θα μου πει....

|Πότε πρεπει τώρα να δοκιμάσω ξανα να της δώσω γαλα? Μετα από 3 ή εξι μήνες???

πολυαγαπημενη μου φιλεναδα δυστυχως ηρθα στο κλαμπ...

αρχισα να διαβαζω διαφορες συνταγες και αρθρα για τροφες που μπορω να δωσω στο μπεμπη και επαθα πλακα! καλα μιλαμε ειμαι πολυ ασχετη με το θεμα υγιεινης διατροφης τωρα το καταλαβα..:shock: και εγω που νομιζα οτι εκανα κατορθωμα που του πηρα βιολογικη κρεμα...:shock::shock::shock:πωπω ρομπααα!!!!

κυριως σοκαριστηκα οταν εψαξα για το κεχρι και κινοα (ουτε που ηξερα τι ειναι και το γκουγλαρα:rolleyes::rolleyes:)

σημερα μολις κοιμηθουν τα μαμουνια θα κατσω να φτιαξω βιβλιαρακι με συνταγες και θα κανω εφοδο στα βιολογικαδικα της θεσσαλονικης..

για φρουτα η γιατρος μου ειχε πει (προ του συμβαντος) να δωσω αχλαδι μηλο μπανανα και δαμασκηνα μολις κλεισει τον εκτο. για τη μπανανα οκ το καθυστερω, με τα δαμασκηνα υπαρχει πρόβλημα; (εχω παρει αποξηραμενα απο βιολογικαδικο γιατι φρεσκα δεν βρισκω εδω).

θα ξαναπαμε βεβαια στο ντοκτορι μολις βγουν οι εξετασεις (αυριο παμε για τρυπημα γμτ) και θα τη ρωτησω αλλα για πες και εσυ που εισαι ψαγμενη!:D

με τη μαμουνα σου αμαν ρε γαμωτο!! ο αλλεργιολογος που βασιστηκε και σας ειπε οτι το ξεπερασε; γιατι ελεγα να παω και εγω τον μικρο αλλα τελικα βοηθανε καθολου ή οχι;

και οσο για το αγχος μου...ρε φιλεναδα!!! μονη, σε ξενη πολη που δεν ξερω κανεναν, με 2 μικρα και το ενα διαολακι (ξερεις ποιο:-D) τα εχω παιξει....ολα βουνο μου φαινονται!!

ερχεσαι σε λιγους μηνες στο κλαμπ και θα με καταλαβεις.....τρελοκομειοοοοο!!!!!! και με 2 κορες να σε δω!!!!:lol::lol::lol::lol:ψυχοφαρμακα εχεις στο σπιτι;;;;ΠΑΡΕ!!!:lol::lol:

Δεσποινα να σου πω κατι? Μη το βλεπεις αρνητικα. Εμας επειδη μας ετυχαν πολλα, η αλλεργια δε με πειραξε καθολου γιατι ειναι κατι που μπορω να ρυθμισω εγω και να μη ταλαιπωρηθει το μωρο με φαρμακα θεραπειες κλπ. Μολις βρεις τι το πειραζει δεν εχεις προβλημα. Και η αποχη απο γαλακτοκομικα για μενα ηταν σωτηρια μου εκανε παρα πολυ καλο, μαλιστα δεν προκειται να επιστρεψω στα γαλακτοκομικα και μετα που θα ξεπερασει την αλλεργια. Διαβασα τοσα για το γαλα και πειστηκα πλεον οτι δεν χανω ουτε εγω ουτε το μωρο απο την αποχη. Δες το θετικα και μη στενοχωριεσαι.....θα βρειτε το τροπο και ολα θα πανε καλα!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Η βερα έχει δίκιο για την αποχή από τα γαλακτοκομικά. Κ εγώ θα ήθελα να είχα μπορέσει να την τηρήσω γενικότερα αλλά είμαι πολύ λιχούδα κ δεν τα καταφερα.

Είσαι ασχετη επειδή δεν είχε χρειαστει να ψαχτεις...

Λοιπόν σε θαυμαζω που έκανες ήδη βιβλίο με συνταγές. Πλιζ δωστο μου κ εμένα:P! Το οτι είσαι μόνη σου είναι ένα μεγάλο θέμα αλλά πιστεψε με η αλλεργια του μικρού δεν θα είναι κατι που θα επιβαρύνει αυτό το γεγονός. Απλά θα ψαχτεις λίγο στην αρχή κ μετά θα σου γίνει τρόπος ζωής.;)

για τους γιατρούς που ρωτάς από ότι είδα σε εμενα αλλά από ότι διαβαζω κ στα υπόλοιπα κορίτσια εδώ μέσα δεν βοηθάνε.

Οι εξετασεις δεν είναι αξιοπιστες και αυτοί μόνο υποαλλεργικά προϊόντα του εμπορίου ξέρουν να δίνουν (ασε που κ αυτά δεν σημαίνει οτι δεν θα πειράξουν το παιδί επειδή είναι υποαλλεργικα... πχ εμένα μου είχε δώσει τη σινλακ κ όταν πήγα να τη δώσω στη μικρή για αλλαγή από τα λαχανικά την έκανε εμετό κ εβγαλε σπυρια...)

Εσύ θα βασιστείς στην παρατήρηση τη δική σου για το τι πειράζει το παιδί.

Αν διαβάσεις πιο πάνω θα δεις γιατί ο γιατρός θεώρησε πως έχει ξεπερασει την αλλεργία, βασίστηκε σε δερματικά τεστ που βγηκαν αρνητικά και στη βιβλιογραφία που λέει πως ως τα 2 χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών ξεπερνα την αλλεργία στο γάλα.

Για το δαμασκηνο δεν γνωρίζω κάτι αλλά το έδινα στη δική μου κ δεν την πείραξε....

Πάντως να μην βιαστεις να εισάγεις τρόφιμα στο μπόμπο, να δίνεις μετα από 7 μέρες (νομίζω??) νέα τροφή. Κ μην βιαστεις να τον εισαγεις γενικά στις στερεες, στα αλλεργικά παιδια στον 7ο γίνεται η εισαγωγή...

Ριλαααααααααξξξξξξξξ.. Χαλλλλαρά που λένε κ στη νέα σου πατρίδα!!!!

ΥΓ:Ελπίζω να μου συστησεις εσύ τίποτα δοκιμασμένα χαπάκια:D

Βερα αρνάκι ψωνίζω συνηθως από το χωριό μου από έναν χασάπη που είναι κ τσοπάνης κ τα βλέπω τα καημένα τα προβατάκια πριν να τα φαω που βόσκουν ελευθερα στα χωραφάκια:lol: Βέβαια βιολογικά δεν είναι αλλά είναι σε καλές συνθηκες η ζωούλα τους.....

ΑΑΑΑΑ δεν μου είπατε αν ξέρετε πότε μπορω να ξαναδοκιμάσω το γάλα.....

D9kvp2.png?3X2batCM

ΑΑΑΑΑ δεν μου είπατε αν ξέρετε πότε μπορω να ξαναδοκιμάσω το γάλα.....

αφου εχεις αμεση εντονη διαρροια ,ε μαλλον πρεπει να το καθυστερησεις αρκετα,εγω θα δοκιμαζα σε κανενα 3μηνο τουλαχιστον και με μικρη ποσοτητα ;);),μην σου πω θα του εδινα αλλου ειδους γαλακτοκομικα και οχι το γαλα ,θα ξεκινουσα με το γιαουρτι που ειναι ταυτοχρονα ωφελιμο για το εντερακι

παντα σε ενα παιδακι, που για καποιο διαστημα δεν καταναλωνε γαλακτοκομικα,πρεπει να επανεισαγονται αυτα σε μικρες ποσοτητες για να αποφευχθει η αλλεργια αλλα και να δωθει η ευκαιρια στο εντερο να αρχισει να παραγει κ παλι λακταση

η λακταση θα βοηθησει στην πεψη

για τους γιατρούς που ρωτάς από ότι είδα σε εμενα αλλά από ότι διαβαζω κ στα υπόλοιπα κορίτσια εδώ μέσα δεν βοηθάνε.

Οι εξετασεις δεν είναι αξιοπιστες και αυτοί μόνο υποαλλεργικά προϊόντα του εμπορίου ξέρουν να δίνουν (ασε που κ αυτά δεν σημαίνει οτι δεν θα πειράξουν το παιδί επειδή είναι υποαλλεργικα... πχ εμένα μου είχε δώσει τη σινλακ κ όταν πήγα να τη δώσω στη μικρή για αλλαγή από τα λαχανικά την έκανε εμετό κ εβγαλε σπυρια...)

.

Εμεις καναμε εξετασεις και βγήκαν αρνητικές , μας εδωσε ο γιατρος το γαλα το ειδικό το Αλφαρε αλλά και αυτο τον πειραξε (δεν μπορω να καταλαβω τι σοι ειδικο γαλα για τις αλλεργιες ειναι αυτο )

Επισης μετα απο 5 χρονια ανακαλύψα τελικά οτι ο ενας μου γιος ειναι αλλεργικος στη μπανανα. Τοσα χρονια αναρωτιωμουνα τι να τον πειραζει και τελικα προχθες που εφαγε 3 μπανανες μαζι ηρθε και φουντωσε η φατσουλα του και εγινε σαν κλοουν.

Εμεις καναμε εξετασεις και βγήκαν αρνητικές , μας εδωσε ο γιατρος το γαλα το ειδικό το Αλφαρε αλλά και αυτο τον πειραξε (δεν μπορω να καταλαβω τι σοι ειδικο γαλα για τις αλλεργιες ειναι αυτο )

Ακόμα και το "ειδικό" αυτό "υποαλλεργικό" γάλα (όλων των εταιριών) έχει πάλι ως βάση του το αγελαδινό και απλά έχει υποστεί ειδική επεξεργασία (υδρολυμένη πρωτεΐνη). Ένα 10% των αλλεργικών παιδιών αντιδρά και σ' αυτό το γάλα... Προφανώς το μωρό σου είναι σ' αυτό το 10%...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...