Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

..... μάλιστα.....

Δεν θα εμπλακώ άλλο με εξετάσεις κ γιατρούς...... θα περιμένω κ θα δω πως θα πάει το παιδί....

Εσεις φαινεται πως είστε σε πολύ καλό δρομο. Μπράβο:P

Γενικά τρώει πλέον αρκετά από αυτά που του είχα κόψει. Δεν του έχω δώσει ακόμη αμύγδαλα, αγελαδινό και αβγό. Και το κατσικίσιο γιαουρτάκι νομιζω ότι τον πειράζει.

Εσείς, θύμισε μου, εκτός από γάλα σας πείραζε και κάτι άλλο?

gwggp2.png ISWTp2.png

Γενικά τρώει πλέον αρκετά από αυτά που του είχα κόψει. Δεν του έχω δώσει ακόμη αμύγδαλα, αγελαδινό και αβγό. Και το κατσικίσιο γιαουρτάκι νομιζω ότι τον πειράζει.

Εσείς, θύμισε μου, εκτός από γάλα σας πείραζε και κάτι άλλο?

Οχι, μόνο το γάλα την πειράζει....

Ό,τι άλλο έχω δοκιμάσει να της δώσω ακόμα κ κάποιους ξηρούς καρπούς τους τρώει χωρίς πρόβλημα.....

Κάτσε για να καταλάβω...Δεν τον πειράζει το κατσικίσιο γάλα αλλά τον πειράζει το κατσικίσιο γιαούρτι??? Περιεργο μου φαίνεται... τι να πω...

Εμένα το αντιθετο φαινεται πως την πειράζει το γάλα αλλά όχι τα παραγωγα.....

D9kvp2.png?3X2batCM

Αν το έντερο έχει ερεθιστεί, τότε μπορεί να έχει αίμα στα κακά και από άλλες τροφές, αλλεργιογόνες και μη.

σε αυτή την περίπτωση πόσο καιρό κάνει για να επανέλθει;

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Διαφημίσεις

ουτε μπανανα

ουτε φυσικα μοσχαρι ,αυτα αργοτερα

και το κορυφαιο μην περιμενεις να φαει απο τωρα :lol::lol: θα καθυστερησει

Kαλά, το έχω καταλάβει οτι δεν πρόκειται να φάει :mrgreen:, το θέμα μου είναι οτι τέλος του μήνα πρέπει να γυρίσω στην δουλειά. Εν τω μεταξύ δεν έχω αντλήσει ακόμη σταγόνα γιατί θεωρώ οτι δεν έχουμε καθαρίσει από τις τροφές οπότε δεν θέλω να αποθηκεύσω γάλα που θα "έχει πρόβλημα" και αγχώνομαι λιγάκι.

Καταλαβαίνεις τι πρόκειται να γίνει :Η μαμά φεύγει από το σπίτι, η Μελίνα θα πρέπει να :καθήσει με κάποιον άλλο, αποχωριστεί την μαμά για τόσες ώρες, φάει φαγητό, πιει γάλα από το ποτηράκι...θα μου πει στο τέλος "μήπως θες να χορέψω και κανένα τσάμικο ρε μάνα"???? :mrgreen:

Για την γιατρό που ρωτάς μας είπε να ξεκινήσει κανονικά κ μπανάνα και μοσχάρι. Αυτά από την αλλεργιολόγο γιατί παιδίατρο έχουμε κάτι χρόνια να πατήσουμε.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Kαλά, το έχω καταλάβει οτι δεν πρόκειται να φάει :mrgreen:, το θέμα μου είναι οτι τέλος του μήνα πρέπει να γυρίσω στην δουλειά. Εν τω μεταξύ δεν έχω αντλήσει ακόμη σταγόνα γιατί θεωρώ οτι δεν έχουμε καθαρίσει από τις τροφές οπότε δεν θέλω να αποθηκεύσω γάλα που θα "έχει πρόβλημα" και αγχώνομαι λιγάκι.

Καταλαβαίνεις τι πρόκειται να γίνει :Η μαμά φεύγει από το σπίτι, η Μελίνα θα πρέπει να :καθήσει με κάποιον άλλο, αποχωριστεί την μαμά για τόσες ώρες, φάει φαγητό, πιει γάλα από το ποτηράκι...θα μου πει στο τέλος "μήπως θες να χορέψω και κανένα τσάμικο ρε μάνα"???? :mrgreen:

Για την γιατρό που ρωτάς μας είπε να ξεκινήσει κανονικά κ μπανάνα και μοσχάρι. Αυτά από την αλλεργιολόγο γιατί παιδίατρο έχουμε κάτι χρόνια να πατήσουμε.

εγώ πάντως δεν θα το ρίσκαρα ούτε με τη μπανάνα ούτε με το μοσχάρι. καταρχήν το μωρό σου είναι μικρό ακόμα για αυτές τις τροφές είτε έχει αλλεργία είτε όχι...

τώρα για τις αλλαγές που λες είναι όντως πολλές και μαζεμένες αλλά δεν είμαι σίγουρη αν θα τη βοηθήσει το να επισπεύσεις τα πράγματα... θα λείπεις πολλές ώρες στη δουλειά; υπάρχει δυνατότητα να στη φέρουν εκεί να τη θηλάσεις; ή να χρησινοποιήσεις την κανονβικήγ σου άδεια ώστε να κερδίσεις μια παράταση;

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Μου έβαλε λοιπόν χέρι που έχω κόψει τόσες τροφές και οτι η οδηγία της ήταν μόνο για γαλακτικομικά, μοσχάρι, αυγό, σόγια και ξηρούς καρπούς και όλα τα άλλα να τα τρώω.

η δικια μου δεν ειχε πει καν για την σογια ,και μου την ειπε και μετα για αυτο

καμια φορα οντως κοβουμε πραγματα που δεν ειμαστε σιγουροι αν πειραζουν,δεν την βρισκω παραλογη σε αυτο

Της εξήγησα τελος πάντως οτι το παιδί έχει ακόμη και συνέχεια αίμα για τα σπυράκια αναγωγές όλα και η απάντηση: ε και??δεν θα σταματήσει αυτό παρα μόνο όταν μπει στις στερεές που θα δουλέψει το πεπτικό καλύτερα..
ξερεις τι ειχα διαπιστωσει στον μεγαλο μου γιο οταν ειχε μπει στιε στερεες τροφες ?αυτο ακριβως

βεβαια απειχα πριν για 2 μηνες απο πολλα φαγητα και οταν διαπιστωσα οτι με τις στερεες υπαρχει σημαντικη βελτιωση σιγα σιγα εβαλα στη διατροφη πολλα απαγορευμενα εκτος απο το αυγο ,το σκετο αυγο εννοω ,καπου το ξαναεγραψα αυτο ,οτι το αυγο δεν το εδινα (πες απο ενστικτο, πες τυχαια) μεχρι να γινει 3 χρ, και καποια στιγμη λεω καλε τι κανω γιατι δεν του δινω αυγο που ειναι μια τελεια τροφη? και αρχισα να του το δινω πολυ συχνα ,ε μετα απο ενα μηνα φουντωσε και ακομη να συνελθουμε γιατι απο τοτε αρχισαν να τον πειραζουν αρκετα φαγητα .

εντωμεταξυ μικρη ειχα και εγω αλλεργια στο λευκωμα του αυγου

Και μετά απο όλα αυτά σε ένα μήνα απο τώρα να αρχίσω τις κρέμες τις υποαλλεργικές.

αρχίζουμε με nutra +νερό

τι εχει αυτη η κρεμα ?
Πρέπει σε 7-10 μέρες να τρώει κανονική μερίδα και αντικαθιστώ το γεύμα των 5-6 το απόγευμα.

Ποιο είναι τώρα αυτό το γεύμα των 5-6 δεν ξέρω και τι θα πεί πρέπει σε 7-10 μέρες? Αν δεν θέλει αν δεν είναι έτοιμη?

κοιτα εγω ακολουθησα το παιδι (για τον μικρο λεω τωρα),βεβαια ξεκινησα απο τον 6ο μηνα ,αλλα αφου δεν ηθελε ξαναπροσπαθουσα μετα απο μερες ,και παλι τσιφος μεχρι και τον 9ο μηνα ,να προσπαθησεις με αλεσμενα και μη .
Εμεις τρώμε οποτε να'ναι όσο να'ναι και δεν ξέρω καν πόσα γεύματα κάνει που με ρώτησε.

Δεν πρέπει να κάνει κάτω απο 6 ούτε πάνω απο 8..

και εγω δεν ηξερα για τον αριθμο των γευματων
Της λέω δεν θέλω να σταματήσω να θηλάζω..Οχι με τίποτα θα θηλάσεις αλλά πρωί βράδυ...
να ενας γαστρεντερολογος που συμφωνει με εναν αλλεργιολογο(την δικη μας)

πως γινεται πρωι- βραδι? τα μη αλλεργικα παιδια με την εισαγωγη των στερεων τροφων θηλαζουν μονο πρωι βραδι?

. Μου έδωσε την εικόνα οτι είναι τόοοσο σημαντικο να αρχίσει να τρώει.

Της είπα για 6μηνο αποκλειστικό θηλασμό τουλάχιστον και η απάντηση

Αυτό ήταν παλιά τώρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα πρέπει να τα παιδιά να μπαινουν νωρίς στις στερεές γιατί μετά υπάρχουν άλλα προβλήματα..κατα τα άλλα μπράβο που θηλάζεις και να συνεχίσεις όσο μπορείς.

Πως να συνεχίσω καλέ που με αυτές τις οδηγίες θα κοπεί πριν την ώρα του το γάλα??

Μου έδωσε και 2 σελίδες υποαλλέργικές κρέμες και γάλατα.

τι ειδους προβληματα?

αντε για την κρεμα ενταξει ,τα γαλατα γιατι σου τα εδωσε ,μου εδωσε και μενα ακομη αναρωτιεμαι γιατι

Οπότε αναρωτιέμαι αν έχει δίκαιο η συγκεκριμένη γιατρός, μήπως τελικά οι στερεές βοηθήσανε τη μικρή μου να ξεπεράσει κάποια πεπτικά προβλήματα που είχε; :confused:

και εγω αναρωτιεμαι εδω και 2.5 χρονια

Κάπως πρέπει να βγάλουν λεφτά και οι αλλεργιολόγοι ... ο δικός μας μας συνέστησε να μην τα κάνουμε, είχαμε πάει 20 μηνών. Χαρακτηριστικά είχε πει "εγώ θα πάρω τα χρήματα αλλά εσείς δεν θα πάρετε απαντήσεις". Κρίμα που έχει πάρει σύνταξη πια, δύσκολο να βρεις ήθος ...

εννοεις τα πρικ?

..θα μου πει στο τέλος "μήπως θες να χορέψω και κανένα τσάμικο ρε μάνα"???? :mrgreen:

σιγουρα θα στο πει:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Για την γιατρό που ρωτάς μας είπε να ξεκινήσει κανονικά κ μπανάνα και μοσχάρι.
το μοσχαρι θα το καθυστερουσα σιγουρα

και τι να δωσεις θα πεις ?

τι εχει αυτη η κρεμα ?

πως γινεται πρωι- βραδι? τα μη αλλεργικα παιδια με την εισαγωγη των στερεων τροφων θηλαζουν μονο πρωι βραδι?

τι ειδους προβληματα?

αντε για την κρεμα ενταξει ,τα γαλατα γιατι σου τα εδωσε ,μου εδωσε και μενα ακομη αναρωτιεμαι γιατι

δεν ξέρω μου έλεγε μόνο τίτλους μάρκες όχι τι είναι το κάθε τι..

Υποθέτω ρυζάλευρο.

Δεν ξέρω για το πρωί βράδυ πως θα γίνει πραγματικά και μάλλον δεν θα γίνει..

Και καλά οτι μετά δεν θέλουν να φάνε και πάνε πίσω στην ανάπτυξη, οτι μετά απο κάποια ηλικία πρέπει να φάνε και άλλα πράγματα εκτός απο το γάλα να πάρουν θρεπτικά συστατικά (ενω το γάλα δεν έχει ας πούμε) κτλ κτλ..

Για να τα ανακατεύω με τις κρέμες που είναι για πιο μετά. Α! μου είπε και το κορυφαίο. μπορείς να βάζεις μητρικό στις κρέμες αν έχεις και μπορείς να βγάζεις

χαχα τώρα το θυμήθηκα.. Αν τα ακολουθήσω σίγουρα δεν θα έχω...

δεν ξέρω μου έλεγε μόνο τίτλους μάρκες όχι τι είναι το κάθε τι..

,

αντι να λενε τι εχει η κρεμα σου λενε μαρκες και τιτλους :confused::confused::confused:

α ξεχασα να πω κατι ,επειδη ειπαμε οτι πιθανον η εισαγωγη των στερεων τροφων(μη αλλεργιογονων) μπορει και να βελτιωνει την αντιδραση του πεπτικου στην αλλεργια ,στον μικρο μου γιο εγινε το αντιθετο ,μολις ετρωγε ,εστω λιγο καθυστερουσε να κανει κακακια για 4-5 μερες(φαντασου ποσο δηλητηριαζεται ο οργανισμος με συνεπεια να χειροτερευει η αλλεργια) ,οποτε σταματουσα να του δινω φαγητο(αυτο το λιγο που δεχοταν) μεχρι να φτιαξει λιγο,τωρα που εκδηλωνει ενδιαφερον ο ιδιος και τρωει ,κανει κακα τακτικα(καμια φορα μερα παρα μερα):wink:;-)

Διαφημίσεις

,

α ξεχασα να πω κατι ,επειδη ειπαμε οτι πιθανον η εισαγωγη των στερεων τροφων(μη αλλεργιογονων) μπορει και να βελτιωνει την αντιδραση του πεπτικου στην αλλεργια ,στον μικρο μου γιο εγινε το αντιθετο ,μολις ετρωγε ,εστω λιγο καθυστερουσε να κανει κακακια για 4-5 μερες(φαντασου ποσο δηλητηριαζεται ο οργανισμος με συνεπεια να χειροτερευει η αλλεργια) ,οποτε σταματουσα να του δινω φαγητο(αυτο το λιγο που δεχοταν) μεχρι να φτιαξει λιγο,τωρα που εκδηλωνει ενδιαφερον ο ιδιος και τρωει ,κανει κακα τακτικα(καμια φορα μερα παρα μερα):wink:;-)

Αυτό γιατί θεωρείς ότι είναι πρόβλημα;

Και η δική μου το έκανε τον πρώτο καιρό που άρχισα τις στερεές αλλά όταν τελικά έκανε κακά ήτανε μια χαρά, μαλακά, μουσταρδί κτλ.

Είναι αναμενόμενο για ένα μωράκι που θηλάζει αποκλειστικά η οποιαδήποτε έστω και ελάχιστη ποσότητα από στερεά τροφή να αναταράζει προσωρινά τη λειτουργία του εντέρου του.

Εγώ πάντως δοκιμάζω να της δώσω τα πάντα, μόνο αυγό ακόμη δεν δοκίμασα.

Φράουλες (οι αγαπημένες της), πορτοκάλι, μπανάνα, μοσχαρίσιο κιμά, αβοκάντο, μπρόκολο, χυλό βρώμης κτλ.

Δεν είχε καμία αρνητική αντίδραση.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ευχομαι και ελπίζω κάποια στιγμή να φάει..Είναι τόσο κολημένη στο στήθος μου μου φαίνεται δύσκολο.

Μπορεί να κάνω και λάθος όμως.

Εννοείται οτι προτιμώ να φτιάξω ρυζάλευρο μόνη μου ή να πάρω της Holle παρά όλο αυτό το κατεβατό που μου έδωσε.

Απο το τηλέφωνο ήταν τόσο αγχωτική. Έπρεπε να είχε σταματήσει το αίμα να κάνουμε κωλονοσκόπιση και απο κοντά έλα μωρέ και τι έγινε τώρα σιγά το πράμμα..μας αιφνιδίασε τόσο πολύ που κολλήσαμε και ξεχάσαμε και τα μισά να πούμε.

όταν θα έιναι 8 με 8,5 μηνών πάω δουλειά και θα ήταν καλά να τρώει..αν ξεκινήσω απο τον 6 (κλεισμένο) σιγά σιγά, θα τα καταφέρουμε ή εξαρτάται μόνο απο το παιδί τελικά?

Κι εμείς τα περισσότερα συμπτώματα τα είχαμε μετά την εισαγωγή των στερεών τροφών, οπότε δεν νομίζω ότι είναι απόλυτο αυτό που λένε ότι βελτιώνεται τότε.

Σίγουρα κάποια πράγματα "οφείλουν" να βελτιωθούν, καθώς ωριμάζει το πεπτικό σύστημα και το ανοσοποιητικό (σχεδόν ταυτόσημα) του μωρού.

Κατινάκι, δεν κατάλαβα ότι το σκέφτεσαι σοβαρά αυτό το "πρωί-βράδυ". Για ποιο λόγο, ειδικά όταν έχετε τόσες αλλεργίες; :?

Αυτή την επιμονή των γιατρών με τις κρέμες δεν θα την καταλάβω ποτέ, είτε πρόκειται για "κανονικές", είτε για υποαλλεργικές, είτε για βιολογικές, είτε με γάλα, είτε χωρίς, είτε με μητρικό, είτε χωρίς. Θαρρείς και κάνουμε αγώνα πάχυνσης των μωρών μας!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Κατινάκι, δεν κατάλαβα ότι το σκέφτεσαι σοβαρά αυτό το "πρωί-βράδυ". Για ποιο λόγο, ειδικά όταν έχετε τόσες αλλεργίες; :?

Οχιιιι...

Κάποια στιγμή μπορεί να γίνει απο μόνο του εγώ δεν προκειται να το επιδιώξω και ας λένε..

Ευχομαι και ελπίζω κάποια στιγμή να φάει..Είναι τόσο κολημένη στο στήθος μου μου φαίνεται δύσκολο.

Μπορεί να κάνω και λάθος όμως.

Εννοείται οτι προτιμώ να φτιάξω ρυζάλευρο μόνη μου ή να πάρω της Holle παρά όλο αυτό το κατεβατό που μου έδωσε.

Απο το τηλέφωνο ήταν τόσο αγχωτική. Έπρεπε να είχε σταματήσει το αίμα να κάνουμε κωλονοσκόπιση και απο κοντά έλα μωρέ και τι έγινε τώρα σιγά το πράμμα..μας αιφνιδίασε τόσο πολύ που κολλήσαμε και ξεχάσαμε και τα μισά να πούμε.

όταν θα έιναι 8 με 8,5 μηνών πάω δουλειά και θα ήταν καλά να τρώει..αν ξεκινήσω απο τον 6 (κλεισμένο) σιγά σιγά, θα τα καταφέρουμε ή εξαρτάται μόνο απο το παιδί τελικά?

Ειναι στο παιδακι...αλλα μην ανχωνεσε απο τωρα...Κατι αλλο,εγω του φτιαχνω κρεμες holle με γαλα μου μονο καθολου νερο.Ισως αυτο τον βοηθησε να φαει και κατι αλλο η γνωριμη γευση και σιγα σιγα συνεδεα τη προηγουμενη-που την ηξερε-με κατι καινουριο..πχ εκανα βρωμη με γαλα και μετα εκανα μηλο αλλεσμενο με βρωμη κ.λ.π. αν και δεν ειναι απαραιτητο.Εχεις τοοοοσες επιλογες,θα βλεπεις και θα κανεις..

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Διαφημίσεις

δηλαδή ένας διαιτολόγος/διατροφολόγος (κάπου έχω σημειωμένη τη διαφορά ανάμεσα στους δυο) δεν μπορεί να καταρτίσει διαιτολόγιο για αλλεργικούς, χορτοφάγους, ειδικές ομάδες;

...

η απαντηση ενος διαιτολογου/διατροφολογου -γιατρου ηταν - εαν δεν ξεκαθαρισεις σε τι ειναι αλλεργικος εγω ειμαι αχρηστος

πραγματικα εαν δεν ξερει σε τι ειναι αλλεργικο το παιδι πως να βοηθησει?

Αυτό γιατί θεωρείς ότι είναι πρόβλημα;

Και η δική μου το έκανε τον πρώτο καιρό που άρχισα τις στερεές αλλά όταν τελικά έκανε κακά ήτανε μια χαρά, μαλακά, μουσταρδί κτλ.

Είναι αναμενόμενο για ένα μωράκι που θηλάζει αποκλειστικά η οποιαδήποτε έστω και ελάχιστη ποσότητα από στερεά τροφή να αναταράζει προσωρινά τη λειτουργία του εντέρου του.

.

θεωρω οτι οταν ενα μωρο ,αλλεργικο κατα τα αλλα ,με αρκετα απο τα συμπτωματα να επιμενουν ,οταν δεν ενεργειται για 4-5 μερες καθε φορα που εισαγω στερεες τροφες ,αθελα του κιολας ,ειναι ακομη μια ενδειξη οτι δεν τις δεχεται ακομη το πεπτικο του και δηλητηριαζεται ο οργανισμος του χωρις λογο

κανενα απο τα παιδια μου δεν δεχεται καμια κρεμα ,εννοω τις αλεσμενες του εμπορειου ,βιολογικες και μη

βεβαια και εγω η ιδια δεν μπορω να τις δω ως τροφη ,μου φαινεται οτι ειναι κατι αφυσικο σαν τροφη:?:?

κολλήσαμε και ξεχάσαμε και τα μισά να πούμε.

ποση ωρα σας κρατησε? ενας γονιος ,για να μην ξεχασει να ρωτησει τα παντα , η επισκεψη πρεπει να διαρκει τουλαχιστον μια ωρα ,ειδικα σε αλλεργικες καταστασεις .;)

ενταξει μπορεις να ξεκινησεις ,δοκιμαστικα ,λιγο πιο νωρις 5.5 ας πουμε ,το παιδι θα σου πει:lol::lol::lol: απλα θα κανεις ολων των ειδων τις δοκιμες

Κατι αλλο,εγω του φτιαχνω κρεμες holle με γαλα μου μονο καθολου νερο.Ισως αυτο τον βοηθησε να φαει και κατι αλλο η γνωριμη γευση και σιγα σιγα συνεδεα τη προηγουμενη-που την ηξερε-με κατι καινουριο..πχ εκανα βρωμη με γαλα και μετα εκανα μηλο αλλεσμενο με βρωμη κ.λ.π. αν και δεν ειναι απαραιτητο.Εχεις τοοοοσες επιλογες,θα βλεπεις και θα κανεις..

δυστυχως ,τιποτα απο ολα αυτα δεν επιασε στο μικρο μου :cry::cry:

Παιδια....

μην αγχώνεστε για το πότε θα φάει...

Αλήθεια. Το έχω περάσει. Εμένα η μικρή εφαγε 9,5 μηνών. Κ μάλιστα διαπίστωσα πως έτρωγε μόνο ό,τι ήταν σε κομματάκι κ μπορούσε να πιάσει με το χέρι της. Εννοείται πως τα κομμάτια ήταν σαν σπιρτόξυλα.

Εγώ ως τους δέκα μήνες τσάμπα αλεθα κ πετούσα το φαγητό. Αυτή έφαγε όταν ήταν έτοιμη, έτρωγε μονη της (εντάξει βοηθούσα κ εγώ την κατάσταση) κ μάλιστα ποτέ πια δεν άλεσα. Τώρα αν κ αδυνατούλα είναι απίστευτα καλόφαγη, τρωει ΤΑ ΠΑΝΤΑ πχ φασολαδα, φακες, γαυρο, φασολάκια δυσκολα δηλαδη φαγητα για παιδί κ μάλιστα δεν την ταϊζω ποτέ.

Σας τα λέω για να μην αγχώνεστε.

D9kvp2.png?3X2batCM

η απαντηση ενος διαιτολογου/διατροφολογου -γιατρου ηταν - εαν δεν ξεκαθαρισεις σε τι ειναι αλλεργικος εγω ειμαι αχρηστος

πραγματικα εαν δεν ξερει σε τι ειναι αλλεργικο το παιδι πως να βοηθησει?

Εκεί θα ισχύσει ο δικός μας λόγος και όχι το τεστ. Εφόσον εμείς ξέρουμε ότι το ενοχλούν τα γαλακτοκομικά, θα κάνουμε τέτοιο διαιτολόγιο. Και πάλι ο ειδικός, όταν δώσει "συνταγή", θα υπάρξει δοκιμή και λάθος, γιατί τα πράγματα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Άλλα παιδάκια είναι αλλεργικά στο ξένο γάλα αλλά δεν τα πειράζει, όταν η μαμά τους πίνει γάλα. Άλλα αντιδρούν σε πολλά από αυτά που τρώει η μαμά, άλλα αντιδρούν σε λίγες περιπτώσεις. Άλλη μαμά θεωρεί ότι οι μαύροι κύκλοι δεν είναι σοβαρό σύμπτωμα και πανικοβάλλεται μόνο στο αίμα στα κακά και άλλη μαμά κόβει τα πάντα, για να έχει το κεφάλι της ήσυχο. Ο ειδικός θα τροποποιήσει ανάλογα, γιατί εντέλει η κάθε μαμά κάνει αυτό που καταλαβαίνει.

θεωρω οτι οταν ενα μωρο ,αλλεργικο κατα τα αλλα ,με αρκετα απο τα συμπτωματα να επιμενουν ,οταν δεν ενεργειται για 4-5 μερες καθε φορα που εισαγω στερεες τροφες ,αθελα του κιολας ,ειναι ακομη μια ενδειξη οτι δεν τις δεχεται ακομη το πεπτικο του και δηλητηριαζεται ο οργανισμος του χωρις λογο

Συμφωνώ κι εγώ αλλά όταν είναι οι πρώτες φορές, ίσως να είναι και τυχαία η δυσκοιλιότητα. Μπορεί να είναι θέμα έλλειψης υγρών (νερού) δεδομένου ότι ένα μωρό σε αυτή τη φάση πίνει ελάχιστο ή καθόλου νερό. Γι' αυτό και θεωρώ σημαντικό το θηλασμό πέριξ του γεύματος. Αφενός λαμβάνει υγρά, αφετέρου ειδικά το μητρικό γάλα σπάει πολύ εύκολα τους υδατάνθρακες και γενικώς διευκολύνει την πέψη. Ένας άλλος λόγος που υποστηρίζω τα μη λιωμένα αλλά και το να τρώει=παίζει το μωρό μόνο του με το φαΐ είναι ότι τότε το μωρό κάνει περισσότερα σάλια που βοηθούν στην πέψη, σε αντίθεση με το λιωμένο που γλιστράει αμάσητο προς το στομάχι.

κανενα απο τα παιδια μου δεν δεχεται καμια κρεμα ,εννοω τις αλεσμενες του εμπορειου ,βιολογικες και μη

βεβαια και εγω η ιδια δεν μπορω να τις δω ως τροφη ,μου φαινεται οτι ειναι κατι αφυσικο σαν τροφη:?:?

Είτε τις δέχονται, είτε όχι, είναι δική μας επιλογή το τι θα περάσουμε ως φυσικό στα μωρά μας.

Σκέφτομαι ότι τα ζώα -και παλιότερα οι άνθρωποι- μασούν την τροφή, πριν τη δώσουν στα μωρά τους. Αφού έχουμε ξεφύγει από τέτοιες πρακτικές, νομίζω ότι είναι αναμενόμενο να αντιμετωπίζουμε διάφορα προβλήματα στην εισαγωγή των τροφών: αντί να ακολουθούμε το ένστικτο μας, προσπαθούμε να διαμορφώσουμε κανόνες, και φυσικά τα μωρά μας δεν προσαρμόζονται απόλυτα σε κανένα "μοντέλο".

Παιδια....

μην αγχώνεστε για το πότε θα φάει...

Αλήθεια. Το έχω περάσει. Εμένα η μικρή εφαγε 9,5 μηνών. Κ μάλιστα διαπίστωσα πως έτρωγε μόνο ό,τι ήταν σε κομματάκι κ μπορούσε να πιάσει με το χέρι της. Εννοείται πως τα κομμάτια ήταν σαν σπιρτόξυλα.

Εγώ ως τους δέκα μήνες τσάμπα αλεθα κ πετούσα το φαγητό. Αυτή έφαγε όταν ήταν έτοιμη, έτρωγε μονη της (εντάξει βοηθούσα κ εγώ την κατάσταση) κ μάλιστα ποτέ πια δεν άλεσα.

.

ακριβως ετσι ειναι ο μικρος μου

βεβαια τωρα αρχισα να του τα παταω με το πιρουνι και τα δεχεται και αυτα μια χαρα

Εκεί θα ισχύσει ο δικός μας λόγος και όχι το τεστ. Εφόσον εμείς ξέρουμε ότι το ενοχλούν τα γαλακτοκομικά, θα κάνουμε τέτοιο διαιτολόγιο. Και πάλι ο ειδικός, όταν δώσει "συνταγή", θα υπάρξει δοκιμή και λάθος, γιατί τα πράγματα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες.

. Ο ειδικός θα τροποποιήσει ανάλογα, γιατί εντέλει η κάθε μαμά κάνει αυτό που καταλαβαίνει.

ναι απλα οταν ακομη ψαχνεσαι με το τι αλλο τον πειραζει ειναι πιο δυσκολο,πρεπει να βρεις εναν διατροφολογο που θα δεχεται τις συχνες τηλεφωνικες ερωτησεις σου

Συμφωνώ κι εγώ αλλά όταν είναι οι πρώτες φορές, ίσως να είναι και τυχαία η δυσκοιλιότητα
αυτο κρατησε 1 μηνα περιπου δηλ.ενω εβλεπα οτι καθυστερει να ενεργηθει(γιατι αλλο η δυσκοιλιοτητα και αλλο να καθυστερει να ενεργηθει καποιος) συνεχιζα να του δινω φαγητο τις 2 κουταλιες περιπου που δεχοταν,αφου δεν βελτιωνοταν η κατασταση ,αποφασισα να σταματησω για λιγο
Μπορεί να είναι θέμα έλλειψης υγρών (νερού) δεδομένου ότι ένα μωρό σε αυτή τη φάση πίνει ελάχιστο ή καθόλου νερό. Γι' αυτό και θεωρώ σημαντικό το θηλασμό πέριξ του γεύματος
σχεδον παντα θηλαζε μετα το¨" γευμα"

. Ένας άλλος λόγος που υποστηρίζω τα μη λιωμένα αλλά και το να τρώει=παίζει το μωρό μόνο του με το φαΐ είναι ότι τότε το μωρό κάνει περισσότερα σάλια που βοηθούν στην πέψη, σε αντίθεση με το λιωμένο που γλιστράει αμάσητο προς το στομάχι.
συμφωνω

αμαρεττο θηλαζεις και τα 2 παιδια ?

εγω, μολις κοψαμε και το γαλα απο την διατροφη του μεγαλου μου γιου ,αποφασισα να βγαζω γαλα πρωι βραδι και να του το δινω ,δηλ μοιραζα το γαλα μου

τοτε ο μικρος ηταν περιπου 6 μηνων

αυτο που παρατηρησα μετα απο καμια εβδομαδα( αν θυμαμαι καλα) ηταν οτι ο μικρος αρχισε να κανει καταπρασινα κακακια ,συνεχισα να μοιραζω το γαλα ,αλλα ο μικρος συνεχισε να βγαζει συχνα πρασινα κακα

στην αρχη ειπα οτι εχει σχεση με την αλλεργια του, αλλα ηταν πολυ πρασινα και δεν ειχαν βλεννα ουτε κατι αλλο ,οποτε σκεφτηκα οτι γινεται λαθος "μοιρασια"και το εκοψα

μετα απο συζητηση με την Αγλαια ,καταληγω στο οτι μαλλον υποσιτιζοταν ,

αφου βελτιωθηκε το χρωμα μολις σταματησα να το μοιραζω

καμια φορα σκεφτομαι να το ξανακανω ,αλλα δεν ξερω πως να το ξεκινησω σωστοτερα:?:?

Δεν είμαι σίγουρη για τον σωστό τρόπο, ούτε ξέρω τι ποσότητες πίνει η μεγάλη ... προσπαθώ πάντως να είναι χαοτικό το σύστημα, για να μην επαναλαμβάνεται κάποιο λαθος.

Εγώ αντίθετα θεωρώ αναμενόμενο ένα μωράκι που θηλάζει αποκλειστικά να αργεί να ενεργηθεί όταν εισάξουμε και την παραμικρή ποσότητα στερεής τροφής.

Όπως σου είπα έτσι έκανε και η κόρη μου στην αρχή για μια-δυο βδομάδες, τώρα ενεργείται κανονικά δυο φορές τη μέρα και εξακολουθεί να τρώει τα ίδια πράγματα συν κάποια άλλα καινούργια.

Λιωμένα δεν θέλει με τίποτα, της δίνω κομματάκια και χθες που έλειπα η μαμά μου της έδωσε και λίγο νεράκι με το κουταλάκι και έκανε σαν τρελλή, ενθουσιάστηκε! :confused:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

ποση ωρα σας κρατησε? ενας γονιος ,για να μην ξεχασει να ρωτησει τα παντα , η επισκεψη πρεπει να διαρκει τουλαχιστον μια ωρα ,ειδικα σε αλλεργικες καταστασεις .;)

ενταξει μπορεις να ξεκινησεις ,δοκιμαστικα ,λιγο πιο νωρις 5.5 ας πουμε ,το παιδι θα σου πει:lol::lol::lol: απλα θα κανεις ολων των ειδων τις δοκιμες

1 ώρα κάναμε να πάμε και να γυρίσουμε...

το πολύ τέταρτο μαζί με το θηλασμό της μικρής που ήθελε να φάει..

Είδε την μικρή, τον πωπό της μας ζύγισε, είπε τις οδηγίες "διατροφής" και ότι και αν έλεγα εγώ μετά ήταν λάθος, υπερβολικό κτλ...(ένα ένα τα θυμάμαι είπε οτι καθόμαστε στο ιντερνετ και όλες είμαστε μέσα στην παραπληροφόρηση..να μην διαβάζω αυτά που γράφουν είναι υπερβολές)

Νόμίζω οτι δεν θα με ξαναδει..πήρε και το 80αρι φυσικά :twisted:

Την πρώτη φορά καμία σχέση μιλούσαμε πολύ ώρα και ένιωσα καλά όταν έφυγα!

Όπως σου είπα έτσι έκανε και η κόρη μου στην αρχή για μια-δυο βδομάδες, τώρα ενεργείται κανονικά δυο φορές τη μέρα και εξακολουθεί να τρώει τα ίδια πράγματα συν κάποια άλλα καινούργια.

! :confused:

μαλλον σε σας τα πραγματα ειναι απλουστερα ;);)

ο δικος μου απο την ωρα που αρχισε να δοκιμαζει τις στερεες το εκανε αυτο, και για αρκετο καιρο ,συνολικα με τις διακοπες που εκανα ,μας πηρε γυρω στους 2-2.5 μηνες

1 ώρα κάναμε να πάμε και να γυρίσουμε...

το πολύ τέταρτο μαζί με το θηλασμό της μικρής που ήθελε να φάει..

Είδε την μικρή, τον πωπό της μας ζύγισε, είπε τις οδηγίες "διατροφής" και ότι και αν έλεγα εγώ μετά ήταν λάθος, υπερβολικό κτλ...(ένα ένα τα θυμάμαι είπε οτι καθόμαστε στο ιντερνετ και όλες είμαστε μέσα στην παραπληροφόρηση..να μην διαβάζω αυτά που γράφουν είναι υπερβολές)

Νόμίζω οτι δεν θα με ξαναδει..πήρε και το 80αρι φυσικά :twisted:

Την πρώτη φορά καμία σχέση μιλούσαμε πολύ ώρα και ένιωσα καλά όταν έφυγα!

εμεις στην δευτερη επισκεψη στην παιδογαστρεντερολογο(για τον μεγαλο μου γιο) καθησαμε 1 ωρα και...

εγραψε, αναλυτικα, στον υπολογιστη το τι τρωει το παιδι πρωι -μεσημερι-βραδι

πλακα ειχε οταν της ειπα για το κεχρι ,κινοα ,φαγοπυρο ,γελουσε και μου ελεγε -τι ειναι αυτο ?:lol::lol::lol: πως γραφεται?

ειναι πολυ υπομονετικη ,ευγενικη και ακομη και στο τηλεφωνο δεν βιαζεται :wink:;-):wink:

στο τελος την ρωτησα και για τον μικρο μου

οσο για την παραπληροφορηση ,που σου ειπε ? η δουλεια της ειναι να σου λυσει ολες της απορειες ,ακου 15 λεπτα(συν τον θηλασμο) :mad::mad::mad: με 80 ευρω

αποδειξη σου εδωσε τουλαχιστον?

εμεις στην δευτερη επισκεψη στην παιδογαστρεντερολογο(για τον μεγαλο μου γιο) καθησαμε 1 ωρα και...

εγραψε, αναλυτικα, στον υπολογιστη το τι τρωει το παιδι πρωι -μεσημερι-βραδι

πλακα ειχε οταν της ειπα για το κεχρι ,κινοα ,φαγοπυρο ,γελουσε και μου ελεγε -τι ειναι αυτο ?:lol::lol::lol: πως γραφεται?

ειναι πολυ υπομονετικη ,ευγενικη και ακομη και στο τηλεφωνο δεν βιαζεται :wink:;-):wink:

στο τελος την ρωτησα και για τον μικρο μου

οσο για την παραπληροφορηση ,που σου ειπε ? η δουλεια της ειναι να σου λυσει ολες της απορειες ,ακου 15 λεπτα(συν τον θηλασμο) :mad::mad::mad: με 80 ευρω

αποδειξη σου εδωσε τουλαχιστον?

Ναι απόδειξη πήρα..

Αν θες στείλε μου ένα πμ με την δίκια σου αν χρειαστώ κάτι να μην ξαναπάω εκεί..

Ποιο υπολογιστή τι αναλυτικά. Κοιτάω τα χαρτιά που έδωσε και δεν βγάζω και τα γράμματα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...