Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Κορίτσια μου η μικρή απο την Κυριακή με την γίδα δεν έχει σταματήσει να βγάζει αίμαι. Σε κάθε κένωση και είναι κάμποση ποσότητα. Απο εχτές το βράδυ επειδινόθηκε κιάλο. Εγω τρώω βραστή πατάτα καρότο κολολύθι, βραστό κοτόπουλο και μήλο μέχρι να ηρεμίσει αλλά χειροτερεύει. Εχω ανησυχίσει πολύ..κάναμε το εμβόλιο εχτές το διπλό υπάρχει περίπτωση να υποτροπίασε απο το εμβόλιο. Εχει συμβεί σε καμία να επιρρεάζει το εμβόλιο στην αλεργία?

Λυπάμαι! :(

Σίγουρα κάτι άλλο φταίει κορίτσι μου και όχι η σταλίτσα σοκολατίτσα και το τυράκι που έφαγες!

Θα έπρεπε να είχε σταματήσει το αιματάκι, δεν δικαιολογείται τόσες μέρες...

Αχ εμβόλιο δεν έπρεπε να κάνεις, ειδικά αυτές τις μέρες που έχει πρόβλημα η μικρούλα.

Και γενικά δεν κάνουμε εμβόλια σε αλλεργικά παιδάκια ή παιδάκια με δυσανεξίες, ο παιδίατρός σας έπρεπε να σας είχε ενημερώσει :?

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σίγουρα κάτι άλλο φταίει κορίτσι μου και όχι η σταλίτσα σοκολατίτσα και το τυράκι που έφαγες!

Θα έπρεπε να είχε σταματήσει το αιματάκι, δεν δικαιολογείται τόσες μέρες...

Αχ εμβόλιο δεν έπρεπε να κάνεις, ειδικά αυτές τις μέρες που έχει πρόβλημα η μικρούλα.

Και γενικά δεν κάνουμε εμβόλια σε αλλεργικά παιδάκια ή παιδάκια με δυσανεξίες, ο παιδίατρός σας έπρεπε να σας είχε ενημερώσει :?

Εχω ανησηχίσει πάρα πολύ είμαι στο τσακ να την πάω νοσοκομείο..

Αν αύριο δεν έχει ηρεμίσει λίγο θα μιλήσω με τη γαστρεντερολόγο να δω τι θα κάνουμε.

Τον ρώτησα τον μπαγλαμα (συγνώμη αλλά του τα έχω μαζεμένα) οτι έχω ακούσει οτι μπορεί να επιρρεάσουν αρνητικά τα εμβόλια και επέμενε οτι δεν έχει καμία σχέση. Αχχ το παιδάκι μου...ευτυχώς δεν έχουμε κωλικούς είναι ήρεμη αλλά κάνει κακά, εκτός απο το βράδυ, ανα 1 ώρα και είναι χάλια απο χρώμα υφή και αίμα.

καλησπέρα!..τρέξιμο, γιατροί,εξετάσεις,δίαιτα και αγωνία...δεν ξέρω πόσο θα αντέξω...κοιμάμαι ελάχιστα, θηλάζω συνέχεια,τρέχω συνέχεια...και τρώω πόσους μήνες δεν ξέρω..κοτόπουλο,πατάτο,μήλο και γλυκό κυδώνι....πάμε ΠΟΛΥ αργά...

σας θυμίζω τα δικά μας: 8 μήνών τώρα, πέρασε πολλούς πόνους με κολικούς και παλινδρόμηση και στομάχι και εκζέματα και δυσκοιλιότητα και ουρολοιμώξεις..απ' ό,τι έχουμε καταλάβει μέχρι τώρα έχει αλλεργία σε γάλα, σιτηρά ( έδειξε και το πατς ) και ρύζι ...μιλάω καθημερινά με παιδίατρο, αλλεργιολόγο,παιδογαστρεντερολόγο και ομοιοπαθητικό... μικρή βελτίωση.... και συνέχεια mayer θετικές..

διάβασα την δημοσίευση της Αγλαίας για την διακοπή θηλασμού...ότι ίσως φέρει πρόβλημα...αλλά ειλικρινά δεν αντέχω άλλο...δεν ζω φυσιολογικά...μάλλον είμαι στα όρια ..ονειρεύομαι ότι τρώω ψωμί και το φτύνω με τρόμο!!! αλλά και η μικρή έχει δοκιμάσει γουλιές από 7 γάλατα και κανένα δεν πήρε...άσε που με έχει πιπίλα... μια ώρα δεν μπορώ να πάω μακρυά...

την πέμπτη βγαίνουν οι αιματολογικές για τα ραστ...αντε να δούμε μπας και καταλάβουμε τίποτα...

πάντως πραγματικά κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει...όλοι υπομονή λένε...σιγά σιγά.... μήπως ξέρει κανείς αν στο εξωτερικό υπάρχουν πιο εξειδικευμένες εξετάσεις?

περαστικά σε όλα τα παιδάκια ...

Τον ρώτησα τον μπαγλαμα (συγνώμη αλλά του τα έχω μαζεμένα) οτι έχω ακούσει οτι μπορεί να επιρρεάσουν αρνητικά τα εμβόλια και επέμενε οτι δεν έχει καμία σχέση.

Γι αυτόν δεν υπάρχει καμία σχέση όμως το δικό σου παιδί είναι που έχει το πρόβλημα και εσύ καλείσαι να το αντιμετωπίσεις.

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το ξαναγράψω: υπάρχουν και άλλοι γιατροί. Το μωρό δεν μπορεί να διαλέξει μόνο του το γιατρό....

Διαφημίσεις

Γι αυτόν δεν υπάρχει καμία σχέση όμως το δικό σου παιδί είναι που έχει το πρόβλημα και εσύ καλείσαι να το αντιμετωπίσεις.

Το έχω γράψει πολλές φορές και θα το ξαναγράψω: υπάρχουν και άλλοι γιατροί. Το μωρό δεν μπορεί να διαλέξει μόνο του το γιατρό....

Αχ, αυτό ξαναπέστο! Μόλις άκουσα μια τραγική ιστορία από φιλικό πρόσωπο σε σχέση με επιλογή και συμβουλή γιατρού...

Δεν είναι όλοι οι γιατροί καλοί, όπως δεν είναι όλοι οι δάσκαλοι, όπως δεν είναι όλοι οι μάστορες.

Ο γιατρός όπως κι ο κάθε επιστήμονας ή επαγγελματίας χτίζει την εμπειρία του και με λάθη... Σκεφτείτε ότι η περίπτωση του δικού μας παιδιού μπορεί να είναι το λάθος αυτού του γιατρού. Οφείλουμε να πάρουμε δεύτερη και τρίτη γνώμη, να σχηματίζουμε άποψη οι ίδιοι και να ελέγχουμε τα λεγόμενα του κάθε γιατρού.

Αν χρειαστείς στοιχεία για αλλεργιολόγο σε νοσοκομείο πολυ΄ευχαρίστως να σου πω για τη δικιά μου. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένη.

. Γενικά η χρόνια κορτιζόνη είναι μεγάλος εχθρός της ομοιοπ.

Τα πατσ της κόρης μου έδειξαν θετική την πατάτα. Και η αλλεργιολόγος μας είπε ότι το αγνοούμε γιατί η πατάτα κάνει πάρα πολύ συχνά ψευδώς θετικά. Δεν ξέρω όμως γιατί. Πράγματι η πατάτα ποτέ δεν την πείραξε την δικά μου ούτε μέσω θηλασμού' date=' όύτε με απευθείας λήψη.

Ταχίνι τώρα ξεκίνησα δειλά δειλά να της δίνω και απ ότι φαίνεται μάλλον με επιτυχία.

Συμπληρωματα όταν λες τι εννοείς? Σϊδηρο ασβέστιο?[/quote']

ευχαριστω φαιρις ,εγω μενω θεσσνικη

επειδη η κορτιζονη κανει φοβερη ανοσοκαταστολη,

ο μεγαλος μου γιος αντεδρασε και στο ταχινι για αυτο ρωταω και για την πατατα

οταν λεω συμπληρωματα εννοω ,πολυβιταμινες ,εκτος απο το ασβεστιο

,καλα σιδηρο δεν χρειαζεται γενικα, αναπληρωνεται σχετικα ευκολα ακομη και απο τις λιγες τροφες που καταναλωνουμε εμεις οι μαμαδες αλλεργικων παιδιων

συμφωνω

τα εμβολια δεν πρεπει να γινονται οταν ο οργανισμος αντιμετωπιζει εκεινη την στιγμη καποια παθηση ,ακομη και απλη ιωση χωρις πυρετο,η γνωμη μου ετσι,ποσο μαλλον οταν προκειται για εξαρση μιας αλλεργικης παθησης

Τον ρώτησα τον μπαγλαμα (συγνώμη αλλά του τα έχω μαζεμένα) οτι έχω ακούσει οτι μπορεί να επιρρεάσουν αρνητικά τα εμβόλια και επέμενε οτι δεν έχει καμία σχέση. Αχχ το παιδάκι μου...ευτυχώς δεν έχουμε κωλικούς είναι ήρεμη αλλά κάνει κακά, εκτός απο το βράδυ, ανα 1 ώρα και είναι χάλια απο χρώμα υφή και αίμα.

Δεν μπορώ, όσο το σκέφτομαι αυτό τόσο περισσότερο εξοργίζομαι με τον παιδίατρό σας!

Γνώριζε δηλαδή ότι η μικρή έχει τόσο έντονο πρόβλημα αυτές τις μέρες και το αγνόησε και προχώρησε να της κάνει εμβόλιο;

Είναι ποτέ δυνατόν να έχει τόση άγνοια;

Εδώ ο κτηνίατρος μας μια φορά μου είπε ότι αν είναι άκεφο το γατί λόγω κρυολογήματος δεν πρέπει να το επιβαρύνουμε με εμβόλιο, και αυτός ο γιατρός θεώρησε ότι ένα μωράκι μόλις τριών μηνών με τέτοιο πρόβλημα στο εντεράκι του είναι έτοιμο να δεκτεί ένα εμβόλιο;;;

Έλεος πια! :evil:

(δες και το quote στην υπογραφή μου να προβληματιστείς λιγάκι για τον τύπο αυτό! :wink: )

κάναμε το εμβόλιο εχτές το διπλό υπάρχει περίπτωση να υποτροπίασε απο το εμβόλιο. Εχει συμβεί σε καμία να επιρρεάζει το εμβόλιο στην αλεργία?

Πιο συγκεκριμένα σχετίζονται με την αναλογία των βοηθητικών λεμφοκυττάρων Th1 (T-helper 1) και Th2 (T-helper i 2). Πολύ περιληπτικά θα αναφέρουμε ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα χωρίζεται σε δύο βασικούς τομείς. Στην κυτταρική ανοσία στην οποία οφείλονται οι φλεγμονώδεις αντιδράσεις κυτταρικού τύπου που κινητοποιούν τους πρωταρχικούς αμυντικούς μηχανισμούς και στην οποία συμμετέχουν τα Th1, και στην,χυμική ανοσία στην οποία οφείλεται η ειδική παραγωγή αντισωμάτων από τα Β λεμφοκύτταρα. Τα Th2, μέσω των δικών τους κυτοκινών, μειώνουν την κυτταρική ανθί σία προς χάριν της χυμικής, ενώ συγκεκριμένες κυτοκίνες των Th2 κινητοποιούν την παραγωγή ανοσοσφαιρινών IgE των οποίων η αύξηση συσχετίζεται με αλλεργικές καταστάσεις. Νωρίς στην έναρξη της ζωής, τα Th λεμφοκύτταρα διαφοροποιούνται είτε σε Th1 είτε σε Th2. Η αρχική αυτή διαφοροποίηση των βοηθητικών λεμφοκυττάρων σε Th1 ή σε Th2 παίζει σημαντικό ρόλο στην τελική προσαρμοστική ικανοτητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος σε σχέση με το περιβάλλον, αφού αναλόγως κυριαρχεί η κινητοποίηση των μακροφάγων κυττάρων (κυτταρική ανοσία, υπερίσχυση των Th1) ή των ειδικών αντισωμάτων (χυμική ανοσία, υπερίσχυση των Th2).

απόσπασμσα από το άρθρο του Κυβέλου Οι εμβολιασμοί υπό επιστημονική κρίση. 'Οταν ηρεμήσετε με το καλό διάβασε το.

Το να ενημερώσει ο παιδίατρος είναι ανέκδοτο! Εδώ δεν ενημερώνουν οι αλλεργιολόγοι!!!

Όταν πήγα με το άρθρο στο χέρι, τότε μου τα άλλαξαν παιδίατρος και αλλεργιολόγος. :twisted: Αν η ίδια όμως δεν το είχα ψάξει?????

Αν αύριο δεν έχει ηρεμίσει λίγο θα μιλήσω με τη γαστρεντερολόγο να δω τι θα κάνουμε.

Τον ρώτησα τον μπαγλαμα (συγνώμη αλλά του τα έχω μαζεμένα) οτι έχω ακούσει οτι μπορεί να επιρρεάσουν αρνητικά τα εμβόλια και επέμενε οτι δεν έχει καμία σχέση. Αχχ το παιδάκι μου...

Μην ξανακάνεις στο παιδί αμβόλιο εφόσον αντιδράει έτσι!!! Άσχετα τι θα σου πουν οι διάφοροι γιατροί. Εύχομαι περαστικά μέσα από την καρδιά μου!

ο μεγαλος μου γιος αντεδρασε και στο ταχινι για αυτο ρωταω και για την πατατα

οταν λεω συμπληρωματα εννοω ,πολυβιταμινες ,εκτος απο το ασβεστιο

,καλα σιδηρο δεν χρειαζεται γενικα, αναπληρωνεται σχετικα ευκολα ακομη και απο τις λιγες τροφες που καταναλωνουμε εμεις οι μαμαδες αλλεργικων παιδιων

Το ταχίνι θεωρείται επίφοβο σε πιο μικρές ηλικίες. Η πατάτα όχι.

Εγώ πολυβιταμίνες δεν έπαιρνα, ούτε μου τις είχε συστήσει κάποιος. Αν θεωρείς ότι τις χρειάζεσαι η Rosie μπορεί να σου συστήσει κάποιες καλές.

Δεν μπορώ, όσο το σκέφτομαι αυτό τόσο περισσότερο εξοργίζομαι με τον παιδίατρό σας!

Γνώριζε δηλαδή ότι η μικρή έχει τόσο έντονο πρόβλημα αυτές τις μέρες και το αγνόησε και προχώρησε να της κάνει εμβόλιο;

Για έναν παιδίατρο οκ μπορεί να μιλάμε και για αγνοια, αν και είναι απαράδεκτο! Ένας αλλεργιολογος ομως ή η δική μας παιδίατρος που ήταν καθηγ γενετικής και μιλάμε για ειδικότητες που η ανοσολογία είναι αντικείμενό τους, ΓΙΑΤΙ να αποκρύπτουν τη συνδεσιμότητα εμβολίων και αλλεργιών? Δεν θεωρώ ότι πρόκειται για άγνοια, αλλά για επικίνδυνη απόκρυψη λόγω...(?)συμφερόντων? Συγνώμη μόνο εκεί πάει το μυαλό μου...

Γι αυτό λέω διαβάστε μόνοι σας και ενημερωθείτε. Το ότι μας αναγκάζουν όμως σαν γονείς να μην τους έχουμε εμπιστοσύνη και να μπαίνουμε στα ιατρικά τους χωράφια για να είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά μας θα έχουν την καλύτερη δυνατή ιατρική αντιμετώπιση το θεωρώ ανήκουστο, απαράδεκτο και άλλα πολλά!

Συγνώμη για το ξέσπασμα :oops:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Rosie τι εχεις να μου συστησεις απο βιταμινες ?να μην εχουν προσθετα ,σογια ,εσπεριδοειδη ,κ.α περιεργα και κυριως για τον μεγαλο μου γιο ,στα φαρμακεια δεν εχω βρει τιποτα που να επιτρεπεται ,και να μην εχει και 100 βιταμινες μαζι στην ιδια συσκευασια

Διαφημίσεις

Βάλερι εγώ δεν δίνω στο γιο μου γιατί τρώει αρκετά καλά αλλά αν ποτέ αποφασίσω να του δώσω θα του πάρω αυτές που δεν είναι συνθετικές (No Isolated or Synthetic Nutrients):

http://www.iherb.com/Garden-of-Life-Vitamin-Code-Kids-Chewable-Whole-Food-Multivitamin-for-Kids-Cherry-Berry-60-Chewable-Bears/24315?at=0

Λέει ότι δεν έχουνε γαλακτοκομικά, γλουτένη και σόγια.

[Εγώ του δίνω ομέγα-3 (Krill Oil) και βιταμίνη D3]

Εδώ ο κτηνίατρος μας μια φορά μου είπε ότι αν είναι άκεφο το γατί λόγω κρυολογήματος δεν πρέπει να το επιβαρύνουμε με εμβόλιο, και αυτός ο γιατρός θεώρησε ότι ένα μωράκι μόλις τριών μηνών με τέτοιο πρόβλημα στο εντεράκι του είναι έτοιμο να δεκτεί ένα εμβόλιο;;;

Έλεος πια! :evil:

(δες και το quote στην υπογραφή μου να προβληματιστείς λιγάκι για τον τύπο αυτό! :wink: )

Ναι! Τον πήρα τηλ να ακυρώσω το ραντεβού και του λέω: η μικρή είμαι κρυωμένη έχει μίξες και έχουμε ΠΑΛΙ έξαρση με το έντερο να κάνουμε το εμβόλιο την άλλη εβδομάδα να μην γίνει χειρότερα.

Οχι δεν έχει σχέση το εμβόλιο και πρέπει να γίνει γιατι δεν πρέπει να καθυστερήσει.

Εγώ και μόνο φταίω κανείς άλλος τον εαυτό μου κατηγορώ γιατί δεν εμπιστεύτηκα το ένστικτό μου που έλεγε μην το κάνεις και άκουσα τον βλάκα.

Μην ξανακάνεις στο παιδί αμβόλιο εφόσον αντιδράει έτσι!!! Άσχετα τι θα σου πουν οι διάφοροι γιατροί. Εύχομαι περαστικά μέσα από την καρδιά μου!

Για έναν παιδίατρο οκ μπορεί να μιλάμε και για αγνοια' date=' αν και είναι απαράδεκτο! Ένας αλλεργιολογος ομως ή η δική μας παιδίατρος που ήταν καθηγ γενετικής και μιλάμε για ειδικότητες που η ανοσολογία είναι αντικείμενό τους, ΓΙΑΤΙ να αποκρύπτουν τη συνδεσιμότητα εμβολίων και αλλεργιών? Δεν θεωρώ ότι πρόκειται για άγνοια, αλλά για επικίνδυνη απόκρυψη λόγω...(?)συμφερόντων? Συγνώμη μόνο εκεί πάει το μυαλό μου...

Γι αυτό λέω διαβάστε μόνοι σας και ενημερωθείτε. Το ότι μας αναγκάζουν όμως σαν γονείς να μην τους έχουμε εμπιστοσύνη και να μπαίνουμε στα ιατρικά τους χωράφια για να είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά μας θα έχουν την καλύτερη δυνατή ιατρική αντιμετώπιση το θεωρώ ανήκουστο, απαράδεκτο και άλλα πολλά!

Συγνώμη για το ξέσπασμα :oops:[/quote']

Σε ευχαριστώ πολυ και όλες μόνο εδώ μπορείς να βρεις πραγματική στήριξη και βοήθεια.

Σημερινές κενώσεις ΟΚ! είμαι πολύ χαρούμενη. Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ περίμενα πότε θα ξυπνήσει να κάνει κακά να δω αν είναι εντάξει ή έστω μια βελτίωση. Εφιάλτης αλλά φαίνεται οτι περνάει.

Οπως είπα και πιο πάνω μόνο έμενα κατηγορώ για αυτό που περνάει το παιδί μου που δεν παίρνω απόφαση να τους γράψω όλους εκεί που δεν πιάνει μελάνι και να κάνω ΜΟΝΟ αυτό που πιστεύω εγώ καλυτερο..Εγώ και ο παιδίατρος ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ήταν το τελευταίο που συγχώρεσα.

Ορίστε ξέσπασα και εγώ να μην νοιώθεις μόνη

και ξέχασα να πώ το κορυφάιο οτι θεωρεί οτι είμαι απαράδεκτη που δεν της δίνω υποαλλέργικο για να "ηρεμίσει" όπως λέει απο όλο αυτό και "επιμένω" στο θηλασμό που μόνο κακό της κάνει αφού έχει αλλεργία..(να το βάλω στο τι άλλο θα ακούσω??)

Η γαστρεντερολόγος δε επιμένει στο θηλασμό.

Σημερινές κενώσεις ΟΚ! είμαι πολύ χαρούμενη. Δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ περίμενα πότε θα ξυπνήσει να κάνει κακά να δω αν είναι εντάξει ή έστω μια βελτίωση. Εφιάλτης αλλά φαίνεται οτι περνάει.

:D

Το ήξερα ότι θα είναι ΟΚ σήμερα το μωράκι σου!

Προσευχήθηκα γι' αυτό χθες πριν κοιμηθώ με το δικό μου τρόπο.

Ίσως να μην πιστεύουνε πολλές στη δύναμη της θετικής ενέργειας αλλά εγώ πιστεύω και πρόσεξα ότι συνήθως λειτουργεί!

Συνέχισε να σκέφτεσαι θετικά και να λες ότι η μικρή είναι καλά χωρίς κανένα πρόβλημα!

Η γαστρεντερολόγος δε επιμένει στο θηλασμό.

Έσω έτοιμη ότι κάποια στιγμή και αυτή κάποια στιγμή θα σε σπρώξει στο ξένο. Λογικά όμως θα το κάνει μετά το 6μηνο. Στο λέω απλά για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως και με βάση τη δική μου εμπειρία.

Είναι τόσο κρίμα που δεν υπάρχει υποστήριξη για τον θηλασμό και ακόμα πιο κρίμα σε περιπτώσεις παιδιών με προβλήματα υγείας. :-(

Ίσως να μην πιστεύουνε πολλές στη δύναμη της θετικής ενέργειας αλλά εγώ πιστεύω και πρόσεξα ότι συνήθως λειτουργεί!

:-):-):-)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

:D

Το ήξερα ότι θα είναι ΟΚ σήμερα το μωράκι σου!

Προσευχήθηκα γι' αυτό χθες πριν κοιμηθώ με το δικό μου τρόπο.

Συνέχισε να σκέφτεσαι θετικά και να λες ότι η μικρή είναι καλά χωρίς κανένα πρόβλημα!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την θετική ενέργεια!!

Εγω πιστεύω πολύ και πάντα μου βγαίνει!

Έσω έτοιμη ότι κάποια στιγμή και αυτή κάποια στιγμή θα σε σπρώξει στο ξένο. Λογικά όμως θα το κάνει μετά το 6μηνο. Στο λέω απλά για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως και με βάση τη δική μου εμπειρία.

Είναι τόσο κρίμα που δεν υπάρχει υποστήριξη για τον θηλασμό και ακόμα πιο κρίμα σε περιπτώσεις παιδιών με προβλήματα υγείας. :-(

:-):-):-)

Καλά πλέον το έχω σίγουρο!!! Δεν πα να λένε ότι θέλουν...το μωρό αποφασίζει...

δεν ζω φυσιολογικά...μάλλον είμαι στα όρια ..ονειρεύομαι ότι τρώω ψωμί και το φτύνω με τρόμο!!! αλλά και η μικρή έχει δοκιμάσει γουλιές από 7 γάλατα και κανένα δεν πήρε...άσε που με έχει πιπίλα... μια ώρα δεν μπορώ να πάω μακρυά...

την πέμπτη βγαίνουν οι αιματολογικές για τα ραστ...αντε να δούμε μπας και καταλάβουμε τίποτα...

πάντως πραγματικά κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει...όλοι υπομονή λένε...σιγά σιγά.... μήπως ξέρει κανείς αν στο εξωτερικό υπάρχουν πιο εξειδικευμένες εξετάσεις?

...

κοριτσι μου υπαρχουν μερες που και εγω αισθανομαι εξαντληση

δεν εχεις κανει ψωμι απο αλλα αλευρια?

κανατε πρωτα τα πατσ και μετα τα ραστ?

διαβασε και τα προηγουμενα μηνυματα μηπως βοηθηθεις απο προβιοτικα και ενζυμα,

σε αρκετες χωρες του εξωτερικου δινονται απο γιατρους (δηλ.ειναι στο προτωκολλο για την θεραπεια δυσβακτηριωσεων, ) ακομη και στα παιδια, για να βελτιωσουν την εντερικη χλωριδα και την πεψη

Βάλερι εγώ δεν δίνω στο γιο μου γιατί τρώει αρκετά καλά αλλά αν ποτέ αποφασίσω να του δώσω θα του πάρω αυτές που δεν είναι συνθετικές (No Isolated or Synthetic Nutrients):

]

ευχαριστω

ο γιος σου δεν ειναι αλλεργικος ετσι?

τα 2 παιδια ειναι σχεδον της ιδιας ηλικιας με τα δικα μου

τα ω3 μπορεις να τα συμπληρωνεις με λιναροσπορο και λινελαιο

φαιρις μομ θυμασαι που το λεγαμε ,τελικα ο λιναροσπορος εχει αντιαλλεργικες ιδιοτητες γιατι περιεχει μια ουσια την κουορσετινη ,που περιεχεται σε μεγαλες ποσοτητες στα μηλα και βατομουρα

τα ω3 μπορεις να τα συμπληρωνεις με λιναροσπορο και λινελαιο

Τα ωμέγα-3 ζωικής προέλευσης είναι πιο απορροφήσιμα απ' αυτά που προέρχονται από τους σπόρους, ειδικά στα παιδιά.

Ο γιος μου δεν έχει αλλεργίες, έχει όμως δυσανεξία στα γαλακτοκομικά.

Τα ωμέγα-3 ζωικής προέλευσης είναι πιο απορροφήσιμα απ' αυτά που προέρχονται από τους σπόρους, ειδικά στα παιδιά.

Ο γιος μου δεν έχει αλλεργίες, έχει όμως δυσανεξία στα γαλακτοκομικά.

αααα μαλιστα

την δυσανεξια ποτε και πως την διαγνωσατε?

Rosie, ειλικρινά, μπορείς σε παρακαλώ πάρα πολύ να γράψεις ένα βιβλίο με όλα αυτά που γνωρίζεις; Είναι κρίμα όλα αυτά που ξέρεις να υπάρχουν διάσπαρτα μέσα σε ένα φόρουμ όταν θα μπορούσαν να είναι οργανωμένα σε βιβλίο

jv42p3.png

DfUyp2.png

αααα μαλιστα

την δυσανεξια ποτε και πως την διαγνωσατε?

Εγώ τη διέγνωσα γιατί από μικρούλης όποτε έτρωγε/τρώει γαλακτοκομικά κάνει μυξούλα και μαύρους/κόκκινους κύκλους κάτω από τα ματάκια του.

Όταν ήτανε βρέφος έκανε και βλέννα στα κακάκια του.

Χθες αργά το βράδυ έφαγα 2 βραστά αυγά (σφικτά μάλιστα που είναι δύσπεπτα) και ξέχασα να πάρω ένζυμα.

Σήμερα αργά το απόγευμα η κόρη μου άρχισε να έχει πολλά αέρια και μόλις πριν από λίγο έκανε κακά και είδα αρκετή βλέννα και λίγο αιματάκι :?

Rosie, ειλικρινά, μπορείς σε παρακαλώ πάρα πολύ να γράψεις ένα βιβλίο με όλα αυτά που γνωρίζεις; Είναι κρίμα όλα αυτά που ξέρεις να υπάρχουν διάσπαρτα μέσα σε ένα φόρουμ όταν θα μπορούσαν να είναι οργανωμένα σε βιβλίο

Χα χα! :lol:

Σκέφτομαι σοβαρά όμως να αφήσω τη θέση μου στο πανεπιστήμιο όταν τελειώσει η άδεια ανατροφής και μόλις μεγαλώσουνε λίγο τα παιδιά ν' ασχοληθώ με εναλλακτικές θεραπείες.

Εγώ τη διέγνωσα γιατί από μικρούλης όποτε έτρωγε/τρώει γαλακτοκομικά κάνει μυξούλα και μαύρους/κόκκινους κύκλους κάτω από τα ματάκια του.

Όταν ήτανε βρέφος έκανε και βλέννα στα κακάκια του.

Χθες αργά το βράδυ έφαγα 2 βραστά αυγά (σφικτά μάλιστα που είναι δύσπεπτα) και ξέχασα να πάρω ένζυμα.

Σήμερα αργά το απόγευμα η κόρη μου άρχισε να έχει πολλά αέρια και μόλις πριν από λίγο έκανε κακά και είδα αρκετή βλέννα και λίγο αιματάκι :?

και παλι ααα μαλιστα

ο δικος μου ο μεγαλος οταν ηταν μικρος ειχε για 2 μηνες βλεννα - διαρροικες αιματηρες προσμιξεις (οταν ξεκινησε η Αφροδιτη αυτο το θεμα ημουν και εγω αναμεσα στις πρωτες)με αποχη περασαν ολα τα συντομα

,φετος τον χειμωνα τους κοκκινους κυκλους που λες και εσυ τους εμφανιζε πολυ σπανια ,ενω το γαλα το επινε καθημερινα ,εγω ενστικτωδως δεν του εδινα αυγο συχνα ,τον αυγουστο αποφασισα να του το δινω πολυ συχνα με αποτελεσμα να εμφανισει ολα τα συμπτωματα που εχει τωρα και δεν υποχωρουν και να αντιδρα πια σε πολλες τροφες

αυτο που εχει ο γιος σου εσυ το λες δυσανεξια ε? δεν εκανες καποια εξεταση?

τα εχεις κοψει ολα τα γαλακτοκομικα η του τα δινεις που και που?

προφανως το ασβεστιο των γαλακτοκομικων το αντικαθιστας με οοολες τις υπολοιπες τροφες που μπορει και τρωει

παντως μπορει το σφιχτο αυγο να ειναι δυσπεπτο αλλα ειναι λιγοτερο αλλεργιογονο

μπηκα στο i-herb για τις πολυβιταμινες ,δεν ειναι για πολυαλλεργικα παιδια η για παιδια με πολλες δυσανεξιες ,διοτι εχουν εκχυλισματα απο παρα πολλα λαχανικα και φρουτα ,π.χ εγω στον δικο μου δεν δινω χυμο ντοματας, σε αυτα εχει,θα συνεχισω το ψαξιμο και βλεπουμε

παντως μπορει το σφιχτο αυγο να ειναι δυσπεπτο αλλα ειναι λιγοτερο αλλεργιογονο

Βάλερι ισχύει ακριβώς το αντίθετο!

Όσο πιο κοντά είναι μια τροφή στην αρχική της κατάσταση (πχ ωμό αυγό ή ελαφρώς βρασμένο) τόσο λιγότερο αλλεργιογόνα είναι γιατί διατηρεί αναλλοίωτα τα ένζυμά της που θα βοηθήσουνε στη σωστή πέψη της.

Άνθρωποι για παράδειγμα με διεγνωσμένη αλλεργία στα γαλακτοκομικά δεν έχουνε κανένα πρόβλημα με την κατανάλωση ωμού γάλακτος ή τυριών κτλ γιατί: 1. διατηρούν τα ένζυμα τους όπως είπα και πιο πάνω που θα βοηθήσουνε στην πέψη τους ενώ η παστερίωση τα καταστρέφει, 2. οι πρωτεϊνες τους δεν αλλοιώνονται από την ομογενοποίηση η οποία της μετατρέπει από απλές και εύπεπτες σε αλλεργιογόνες και δύσπεπτες.

Για τους πιο πάνω λόγους το ωμό γάλα (raw milk) έχει αρχίσει να γίνεται ευρέως διαδεδομένο στο εξωτερικό ενώ στην Ελλάδα απαγορεύεται η πώλησή του :?

Ο γιος μου δεν επηρεάζεται από την περιστασιακή κατανάλωση γαλακτοκομικών (πχ ένα κομμάτι πίτσα, λίγη φέτα 1-2 φορές το μήνα), μόνο από τη συστηματική κατανάλωσή τους.

Αλλά αν έβρισκα ωμό γάλα και γαλακτοκομικά σίγουρα θα του έδινα πιο συχνά.

Διαβάζοντας την περίπτωση με το εμβόλιο πιο πάνω από την μια ανακουφίζομαι που δεν έχω κάνει κανένα ακόμη στη μικρή και από την άλλη εξοργίζομαι με όλους αυτούς τους τύπους που κυκλοφορούν.

Ο δικός μας παιδίατρος έχει φρίξει με τα εμβόλια που δεν κάνουμε. Εν τω μεταξύ είχα μια αμφιβολία σχετικά με την αλλεργία γιατί η μικρή δεν έχει εμφανίσει αίμα-έχει βέβαια όλα τα υπόλοιπα-και ψάχνοντας το topic βρήκα ένα μήνυμα της vera που λέει οτι ούτε αυτοί έχουν κάνει εμβόλια και μάλλον για αυτό δεν έχουν αίμα.

Το μικράκι μου πάντως είναι χάλια αυτές τις μέρες. Οι κενώσεις τίγκα στη βλέννα. Το έκζεμα την περιοχή της πάνας φούντωσε και δώρο έκπληξη ένα καινούργιο στο πρόσωπο της που έχει κυκλώσει όλο το δεξί ματάκι και εξαπλώνεται :cry: :cry:

Aπό διάθεση χάλια, πρέπει να κάνει και κολικούς και τον λίγο ύπνο που είχαμε τον χάσαμε και αυτόν.

Τηλεφώνησα χθες στη Συρίγου και θα έρθουμε Αθήνα την άλλη εβδομάδα - ελπίζω να τα καταφέρουμε γιατί είναι 5 ώρες ταξίδι :?

Πραγματικά εύχομαι να βγάλουμε άκρη γιατί δεν μπορώ να την βλέπω άλλο να παιδεύεται και εγώ να έχω κόψει τα πάντα χωρίς αποτέλεσμα.

Μήπως έχω υπερβολικές προσδοκίες από την συνάντηση???

Για πείτε κορίτσια που την ξέρετε.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...