Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Είναι αυτή στην Ευρωκλινική Παίδων? Αν ναι' date=' τότε νομίζω είχαν πάει σε αυτήν η Αφροδίτη που είχε ανοίξει αυτό το θέμα και κάποιες άλλες κοπέλες που έγραφαν στην αρχή. Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, αλλά ενώ θεωρείται καλή, δεν ήταν και ιδιαίτερα ενθουσιασμένες νομίζω. Αν το ψάξεις λίγο, θα τα βρεις τα σχόλια τους στην αρχή του θέματος σχετικά.[/quote']

ναι αυτή ειναι..ευχαριστώ πολυ θα το ψάξω!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

επειδή με τον αλλεργιιολόγο δεν έβγαλα άκρη και στο παίδων που πήρα για ραντεβού μου είπαν να πάρω αρχές φλεβάρη γαι ραντεβού τον Απρίλιο και στα προηγούμενα ποστ (όσα μπόρεσα να διαβάσω) δεν μου λύθηκαν ολες μου οι απορίες, τις ξαναθέτω σε εσάς αφού πρώτα γραψω συγκεντρωμένα τηνν ιστορία μας.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 41 και 2 ημέρες

Β. Το φύλο του βρέφους αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. όχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

15/6/10 3365

18/6/10 2990

20/6/10 3145

22/6/10 3260

6/7/10 4000

29/7/10 4420

5/8/10 4640

23/810 4950

3/9/10 5130

7/10/10 5600

18/10/10 5850

18/11/10 6050

20/12/10 6650

17/1/10 6840 (ΔΙΚΉ ΜΟΥ ΖΎΓΙΣΗ)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.8-12

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ΣΕ ΌΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα όχι από ξένο γάλα. Αρχίσαμε όμως στερεές εδώ και 1 μήνα (πρωί φρουτόκρεμα και μεσημέρι λαχανικά, από χτες πρόσθεσα στα λαχανικά και κοτόπουλο, κανονικη ποσότητα όμως τρώει από χτες, τις προηγούμενες ημέρες έτρωγε ελάχιστα περιστασιακά και καθόλου)

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Μedela swing

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: σπάνια

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 1-2

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι πρωί ή μεσημέρι ανάλογα ποιο γεύμα χάνει

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 15-20 λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. Έχει περίπου 5-6 πολύ βαριές πάνες

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο συνήθως 2

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

από 2,5 μηνών διαγνώστηκε με ΓΟΠ και παίρνει epadoren στο οποίο αντέδρασε καλά και μειώθηκε το κλάμα του. Από τότε εγώ είχα κόψει τα γαλ/κα από αγελάδα, μοσχάρι και ξηρούς καρπούς.

Τέλος νοέμβρη είχαμε την πρώτη αιμορραγική κένωση. Θεώρησα ότι έφταιγε που είχα φάει ψάρι και το έκοψα και αυτό. Επίσης έκοψα και τα υπόλοιπα γαλ/κα. Το επόμενο μήνα το παιδί πήρε καλό βάρος και αρχίσαμε στερεές μέσα δεκέμβρη με φρούτα. Φάνηκε να τον πειράζει η μπανάνα (μετά από 2 ημέρες) και την αφαίρεσα. Από τότε όμως έπαψε να θέλει φρουτόκρεμα (μήλο αχλάδι), δοκίμαζε 1-2 κουταλιές και σφράγιζε το στόμα. Μέσα στις γιορτές ξαναέκανε αίμα και βλέννες και έκλεισα ραντεβού με παιδοαλλεργιολόγο στο Αττικό. Στο ενδιάμεσο εισήγαγα πατάτα, καρότο και κολοκύθι στη διατροφή του.

Στο νοσοκομείο του έκαναν τεστ (με αυτοκόλλητα και αυτό που τον τρυπάνε) και έδειξε ότι δεν υπάρχει αλλεργία στο γάλα. Η μάγιερ όμως βγήκε θετική.

Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

- τι άλλες εξετάσεις χρειάζεται να κάνουμε; Γιατί αν δεν είναι αλλεργικό το μωρό, το αίμα στα κακά τι είναι;

- Εφόσον το αίμα δεν φαίνεται πάντα, πως θα καταλαβαίνω ποια τροφή τον πειράζει; Οι βλέννες και το χρώμα είναι επαρκείς ενδείξεις;

- Οι 5 ημέρες είναι αρκετές για την εισαγωγή νέας τροφής;

- Εγώ συνεχίζω την αποχή στα γαλ/κα, ψάρι, αυγό, ξηρούς καρπούς και μοσχάρι;

- Αν δω ότι κάτι πειράζει το μωρό, το κόβω και εγώ; Πίνω πχ χυμο πορτοκάλι, η παιδίατρος όμως μου είπε να μη δώσω ακόμα εσπεριδοειδή στο μωρό, αν τον πειράζει, μήπως πρέπει και εγώ να το κόψω;

- Μετά από πόσο καιρό να επιχειρήσω ξανά την μπανάνα;

- Υπάρχει κανένας γιατρός διατεθειμένος να κάνει καλά τη δουλειά του και να μας λύνει τις απορίες;;;;;

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ και τις πολλές απορίες αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω

vyLxp3.pngG7Azp3.png

τι άλλες εξετάσεις χρειάζεται να κάνουμε;

Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να βγήκε ψευδώς αρνητικό στο γάλα. Υπάρχουν και τα ραστ τεστ δλδ αίματος. Ή μπορεί να το πειράζουν άλλες κατηγορίες τροφών πχ λαχανικά ή γλουτένη ή ρύζι. Αυτά τα ελέγξατε? Μοσχάρι το έχεις κόψει? Θέλεις πάντως κατεύθυνση από έναν καλό αλλεργιολόγο. Σου συστήνω αν θες την δικιά μας, που με απογευματινό ραντεού θα βρεις πιο γρήγορα από τον Απρίλιο. Αν θες πες μου να σου στειλω πμ

Γιατί αν δεν είναι αλλεργικό το μωρό, το αίμα στα κακά τι είναι;

Τα κακά του δεν είναι πράσινα για να σκεφτούμε και πιθανή υπερπαραγωγή?

- Εφόσον το αίμα δεν φαίνεται πάντα, πως θα καταλαβαίνω ποια τροφή τον πειράζει; Οι βλέννες και το χρώμα είναι επαρκείς ενδείξεις;

Απο την στιγμη που ξεκινούν οι στέρεες μόνο με μαγιερ. Αλλά και οι βλένες είναι σημάδι που σε ανησυχεί.

- Οι 5 ημέρες είναι αρκετές για την εισαγωγή νέας τροφής;

Εγώ προτείνω για την δική σου περίπτωση τις 15 ημέρες.

- Εγώ συνεχίζω την αποχή στα γαλ/κα, ψάρι, αυγό, ξηρούς καρπούς και μοσχάρι;

- Αν δω ότι κάτι πειράζει το μωρό, το κόβω και εγώ; Πίνω πχ χυμο πορτοκάλι, η παιδίατρος όμως μου είπε να μη δώσω ακόμα εσπεριδοειδή στο μωρό, αν τον πειράζει, μήπως πρέπει και εγώ να το κόψω;

Εννοείται πως πρέπει να κόψεις τα όξινα (λεμόνι, πορτοκάλι, μανταρίνι). Κράτα ημερολογιο για να σε βοηθήσει με τις τροφές που πιθανώς το πειράζουν.

- Μετά από πόσο καιρό να επιχειρήσω ξανά την μπανάνα;

Υπάρχουν και άλλες τροφές, μην κολάς στην μπανάνα. Δες πρώτα αν είστε οκ με γλουτένη, ρύζι λαχανικά και έχεις χρόνο για την μπανανα. Εμείς την βάλαε 19,5 μηνών, μέχρι τότε μόνο μήλο αχλάδι.

- Υπάρχει κανένας γιατρός διατεθειμένος να κάνει καλά τη δουλειά του και να μας λύνει τις απορίες;;;;;

Προσωπικά μπορώ να σου συστήσω την αλλεργιολογο μας από την οποία σε γενικές γραμμες έχω μείνει ευχαριστημένη. Αλλά ο τέλειος γιατρός δεν υπάρχει.

Συγνώμη για το μεγάλο ποστ και τις πολλές απορίες αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αυτά δεν είναι ένζυμα αλλά καλά βακτήρια-προβιοτικά.

Αντιβίωση έχω χρόνια να πάρω και παρόλα αυτά είχα μυκητιάσεις στην εγκυμοσύνη.

Πολίνα ούτε κι εγώ βρήκα αξιόπιστο ολιστικό γιατρό στην Ελλάδα γι' αυτό συμβιβάστηκα με ομοιοπαθητικό.

το ξερω ροσι

τα συγκεγκριμενα ενζυμα που εχεις μπορεις να μας πεις πια ειναι? εγω αυτα που γνωριζω δεν εχουν λακταση

σε ορισμενες χωρες χρησιμοποιουνται εδω και χρονια απο συμβατικους ιατρους σε περιπτωσεις δυσανεξιας σε διαφορες τροφες.

Τον δικό μου τον πήρα από το lidl γύρω στα 50-60 ευρώ. Μια χαρά ψωμί κάνει

Αν μπορείς να διαθέσεις και περισσότερα η κένγουντ έχει πολύ καλούς

ευχαριστω

πως το φτιαχνεις ακριβως ?

απο οτι μου ειπανε ριχνεις ολα τα υλικα μεσα και μεσα σε μια δυο ωρες ειναι ετοιμο το ψωμι,με τι μαγια ομως τι γινεται ?

Τα έπαιρνες σε κάθε γεύμα;

Εγώ σκέφτομαι να τα παίρνω μόνο όταν είναι να φάω κάτι με γαλακτοκομικό γιατί μόνο αυτά φαίνεται να την ενοχλούν (και ίσως τα εσπεριδοειδή).

.

τα ενζυμα ειναι αποτελεσματικα οταν συνοδευουν το γευμα αφου βοηθουν στην πεψη του

αν ομως δεν εχουν λακταση τοτε το να τα παιρνει κανεις με τα γαλακτοκομικα οταν εχει δυσανεξια σε αυτα δεν εχει νοημα

Διαφημίσεις

Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να βγήκε ψευδώς αρνητικό στο γάλα. Υπάρχουν και τα ραστ τεστ δλδ αίματος. Ή μπορεί να το πειράζουν άλλες κατηγορίες τροφών πχ λαχανικά ή γλουτένη ή ρύζι. Αυτά τα ελέγξατε? Μοσχάρι το έχεις κόψει? Θέλεις πάντως κατεύθυνση από έναν καλό αλλεργιολόγο. Σου συστήνω αν θες την δικιά μας, που με απογευματινό ραντεού θα βρεις πιο γρήγορα από τον Απρίλιο. Αν θες πες μου να σου στειλω πμ

ραστ είχαμ εκάνει τον οκτώβρη και είχαν βγει επίσης αρνητικά. δεν έχοθυμε ελέξει τίποτα άλλο εκτός από γαλ/κα. το μοσχάρι κομένο από αύγουστο. στείλε μου σε παρακαλώ πμ με τα στοιχεία της γιατρού σου και που μπορώ αν τη βρω.

Τα κακά του δεν είναι πράσινα για να σκεφτούμε και πιθανή υπερπαραγωγή?

έκανε πράσινα κακά όταν έφαγε μπανάνα, με το που την έκοψα έφτιαξε και το χρώμα τους. αν είχα υπερπαραγωγή δεν θα ήταν πρησμένο το στήθος μου?

Απο την στιγμη που ξεκινούν οι στέρεες μόνο με μαγιερ. Αλλά και οι βλένες είναι σημάδι που σε ανησυχεί.

η μάγιερ ήταν θετική

σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις...:D

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Εχω ξεκινήσει να δίνω απο το 1 στήθος για 3 ώρες περίπου και έχω δει διαφορά στα κακά ως προς το χρωμα είναι μουσταρδί

πολύ καλό !

....αλλά οι βλένες πάνε σύνεφο. Της βγάζω την πάνα και κρέμονται απο τον πωπό (συγνώμη για το αηδιαστικό :oops:)

Οι βλέννες είναι ένδειξη αλλεργίας - δεν έχουν να κάνουν με την υπερπαραγωγή. Όσο για το αηδιαστικό, όπως βλέπεις δεν χαλιόμαστε - όλες την έχουμε πέσει στην ανατομία του σκατ.. ;)

Εχεις δίκιο για το θήλαστρο αλλά να δεις τι περόβλημα αντιμετωπίζω..

Ειχα πάει την μικρή στη μητέρα μου με ένα μπουκάλι 150μλ απο κατάψυξη και ένα φρέσκο 100μλ. Οταν επέστρεψα κοιμόταν και δεν είχε χρειαστεί να φάει αλλά λεω ας της δώσω της κατάψυξης που είχε ξεπαγώσει γιατί είναι αμαρτία να πεταχτεί. Εφαγε όλο το μπουκάλι και μετά απο 20λεπτά έφαγε και απο τα 2 στήθη πολύ καλά δεν πιπιλούσε όυτε έπαιζε..δλδ πόσο τρώει??? είναι 2,5μηνών προς 3 63πόντους και 6150 σε κιλά!! μήπως ήθελε το στήθος επειδή της έλειψε?

Κοίτα, σίγουρα ήθελε να θηλάσει επειδή της έλειψες αλλά μπορεί και να τρώει αρκετά. Το βάρος και το ύψος είναι πολύ καλά για την ηλικία της, χωρίς βέβαια να ξέρω από πού ξεκίνησε.

Για να μην πετάς γάλα, φρόντισε να ξεπαγώνεις μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Σε σχέση με την κατάψυξη επίσης και σε συνδυασμό με την αλλεργία, θα πρέπει να μην χρησιμοποιείς γάλα από περιόδους που δεν έκανες δίαιτα αποκλεισμού γιατί είναι δώρο άδωρο για την αποχή που κάνεις...

πολύ καλό !

Οι βλέννες είναι ένδειξη αλλεργίας - δεν έχουν να κάνουν με την υπερπαραγωγή. Όσο για το αηδιαστικό, όπως βλέπεις δεν χαλιόμαστε - όλες την έχουμε πέσει στην ανατομία του σκατ.. ;)

Κοίτα, σίγουρα ήθελε να θηλάσει επειδή της έλειψες αλλά μπορεί και να τρώει αρκετά. Το βάρος και το ύψος είναι πολύ καλά για την ηλικία της, χωρίς βέβαια να ξέρω από πού ξεκίνησε.

Για να μην πετάς γάλα, φρόντισε να ξεπαγώνεις μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Σε σχέση με την κατάψυξη επίσης και σε συνδυασμό με την αλλεργία, θα πρέπει να μην χρησιμοποιείς γάλα από περιόδους που δεν έκανες δίαιτα αποκλεισμού γιατί είναι δώρο άδωρο για την αποχή που κάνεις...

Η αλήθεια έιναι οτι αν την αφήσω και φύγω όταν γυρίσω θέλει να θηλάσει πινάει δεν πινάει αλλά αν δεν πινάει κυρίως πιπιλάει.

Γεννήθηκε 52πόντους και 3,5κιλά.

Εχω τουλάχιστον 6 σακουλάκια με 150μλ απο την περίοδο που δεν έκανα αποχή και δεν τα δίνω..κρίμα πολύ κρίμα αλλά τι να κάνεις.

Συννεχίζω με το 3ωρο ανα στήθος αλλά καμιά φορά (1-2γεύματα μαχ) δεν συνεργάζεται και αλλάζω στήθος οπότε λίγο χαλάει. Πόσο καιρό πρέπει να το κάνω αυτό; Μετα θα δίνω στήθος ανα γεύμα;

Ευχαριστώ πολύ και πάλι για την βοήθεια!

Η αλήθεια έιναι οτι αν την αφήσω και φύγω όταν γυρίσω θέλει να θηλάσει πινάει δεν πινάει αλλά αν δεν πινάει κυρίως πιπιλάει.

Γεννήθηκε 52πόντους και 3,5κιλά.

Εχω τουλάχιστον 6 σακουλάκια με 150μλ απο την περίοδο που δεν έκανα αποχή και δεν τα δίνω..κρίμα πολύ κρίμα αλλά τι να κάνεις.

Συννεχίζω με το 3ωρο ανα στήθος αλλά καμιά φορά (1-2γεύματα μαχ) δεν συνεργάζεται και αλλάζω στήθος οπότε λίγο χαλάει. Πόσο καιρό πρέπει να το κάνω αυτό; Μετα θα δίνω στήθος ανα γεύμα;

Ευχαριστώ πολύ και πάλι για την βοήθεια!

Το μωρό αναπτύσσεται πάρα πολύ καλά, υποθέτω ότι δεν χρειάζεται να στο πω εγώ!

Τα μωρά θηλάζουν όταν επανασυνδέονται με τη μαμά πρωτίστως για λόγους ψυχολογικούς.

Το 3ωρο το συνεχίζεις μέχρι το στήθος να προσαρμοστεί (μπορεί να σου πάρει λίγες μέρες, μπορεί εβδομάδες...). Μετά θα δοκιμάσεις να μειώσεις το 3ωρο σε 2ωρο πχ. και σταδιακά - αν βλέπεις ότι εξακολουθεί να προσαρμόζεται- θα το κάνεις γεύμα και στήθος. Να ξέρεις ότι κάποιες γυναίκες με μεγάλη υπερπαραγωγή δεν πηγαίνουν σχεδόν ποτέ στο γεύμα και στήθος...

Το μωρό αναπτύσσεται πάρα πολύ καλά, υποθέτω ότι δεν χρειάζεται να στο πω εγώ!

Τα μωρά θηλάζουν όταν επανασυνδέονται με τη μαμά πρωτίστως για λόγους ψυχολογικούς.

Το 3ωρο το συνεχίζεις μέχρι το στήθος να προσαρμοστεί (μπορεί να σου πάρει λίγες μέρες, μπορεί εβδομάδες...). Μετά θα δοκιμάσεις να μειώσεις το 3ωρο σε 2ωρο πχ. και σταδιακά - αν βλέπεις ότι εξακολουθεί να προσαρμόζεται- θα το κάνεις γεύμα και στήθος. Να ξέρεις ότι κάποιες γυναίκες με μεγάλη υπερπαραγωγή δεν πηγαίνουν σχεδόν ποτέ στο γεύμα και στήθος...

Ναι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και ο παιδίατρος κάθε φορά που έρχεται μου λέει "δεν έχω να πω κάτι όπως καταλαβαίνεις τα λόγια είναι περιτα.."

Εχουμε ένα πάθος με το θηλασμό αυτό είναι αλήθεια και μαμά και κόρη, πλεον νοιώθω πως αμα μου πεί καποιος οτι πρέπει να το κόψω θα πέσω σε κατάθλιψη..

Ευχαριστώ θα συννεχίσω έτσι!

Τελικά και σήμερα είδα πάλι λίγο αιματάκι σε μια κενωση..:cry:

edit admin Τώρα η παιδογαστρεντερολόγος θα παρακολουθεί το παιδί παράλληλα με το παιδίατρο; Σε ότι αφορά τη διατροφή θα έχουμε αυτή; πολύ μπέρδεμα μου ακούγεται..

Διαφημίσεις

Ο παιδίατρος είναι γενικής ιατρικής και όχι εξειδικευμένος για την διατροφή. Αν ξέρει, καλώς, αλλά συνήθως δεν ξέρουν.

Τον παιδίατρο τον έχουμε κυρίως για απλές ασθένειες, ιώσεις και μετρήσεις ανάπτυξης. Για όλα τα άλλα υπάρχουν εξειδικευμένοι παιδοειδικότητες. Δεν υπάρχει πρόβλημα να σε παρακολουθούν πολύ γιατί πολύ απλά ο κάθε ένας έχει άλλο αντικείμενο. Από ένα σημείο και πέρα απλά, ο παιδίατρος δεν γίνεται τόσο απαραίτητος όσο έχεις τους ειδικούς.

Εμάς για μεγάλο διάστημα μας παρακολουθούσε ταυτόχρονα παιδο-αλλεργιολόγος, παιδο-νεφρολόγος, παιδό-γαστρεντερολόγος και φυσικά η παιδίατρος (την οποία απορούσα γιατί την πλήρωνα αφού μόνο μετρούσε και αυτό λάθος).

gwggp2.png ISWTp2.png

το ξερω ροσι

τα συγκεγκριμενα ενζυμα που εχεις μπορεις να μας πεις πια ειναι? εγω αυτα που γνωριζω δεν εχουν λακταση

σε ορισμενες χωρες χρησιμοποιουνται εδω και χρονια απο συμβατικους ιατρους σε περιπτωσεις δυσανεξιας σε διαφορες τροφες.

Ναι φυσικά έχουνε λακτάση καθώς και protease που επίσης βοηθάει στην πέψη των πρωτεϊνων των γαλακτοκομικών.

Η λακτάζη ούτως ή άλλως είναι για την πέψη της λακτόζης. Τα περισσότερα μωράκια έχουνε πρόβλημα με την πέψη της αγελαδινής πρωτεϊνης.

Θα σου στείλω πμ για να σου πω ποια είναι.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

ραστ είχαμ εκάνει τον οκτώβρη και είχαν βγει επίσης αρνητικά. δεν έχοθυμε ελέξει τίποτα άλλο εκτός από γαλ/κα. το μοσχάρι κομένο από αύγουστο. στείλε μου σε παρακαλώ πμ με τα στοιχεία της γιατρού σου και που μπορώ αν τη βρω.

έκανε πράσινα κακά όταν έφαγε μπανάνα, με το που την έκοψα έφτιαξε και το χρώμα τους. αν είχα υπερπαραγωγή δεν θα ήταν πρησμένο το στήθος μου?

Είναι απίθανο να έχει αλλεργία στο γάλα (αν δεντούμε ότι έχετε αλλεργία) και να μην έχει και σε άλλες κατηγορίες τροφών. Θα σου στείλω πμ.

Όσο για την υπερπαραγωγή δεν μου έχει τύχει, αλλά έχω διαβάσει ότι περιλαμβάνει πράσινα αφρώδη κακά και μπορεί να κάνει και αίμα. Για το στηθος δεν ξέρω..

Όσο για το αηδιαστικό, όπως βλέπεις δεν χαλιόμαστε - όλες την έχουμε πέσει στην ανατομία του σκατ.. ;)

χαχαχαχα Έχουμε πάρει ντοκτορά :lol::lol::lol:

Ακόμα κλαίω τόσο γαλατάκι που πέταξα.. Πολύ καλή η συμβουλή σου!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ναι φυσικά έχουνε λακτάση καθώς και protease που επίσης βοηθάει στην πέψη των πρωτεϊνων των γαλακτοκομικών.

Η λακτάζη ούτως ή άλλως είναι για την πέψη της λακτόζης. Τα περισσότερα μωράκια έχουνε πρόβλημα με την πέψη της αγελαδινής πρωτεϊνης.

.

Λεω για την λακταση γιατι σχεδον καθε προβλημα στο εντερο επηρεαζει τα επιπεδα της λακτασης.

ναι αυτή ειναι..ευχαριστώ πολυ θα το ψάξω!

Εχω πάει εγώ.....

Δεν ενθουσιάστηκα. Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες επειδή πάει πολύς καιρός αλλά κλασικά μας είχε δώσει υποαλλεργικές κρέμες και μας είχε πει οτι ο θηλασμός μετά τους έξι μήνες δεν βοηθάει.... και όλο αυτό το πακέτο που το αποφεύγω σε έναν γιατρό...

Επίσης είχα πάει κ σε έναν Σιαφάκα στην Ηλιούπολη κ ήταν κ αυτός μια από τα ίδια.

Τώρα έχω κλεισει ραντεβου στο Παίδων και ελπίζω να μου έχει τύχει κάποιος καλός γιατρός.

Ενζυμα ΄΄επαιρνα και εγώ (μου τα είχε συστησει σύμβουλος). Δεν ξέρω όμως αν κάνει να γράψω την εταιρεία. Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορώ να στείλω πμ. Επίσης αν επιτρέπεται πείτε μου να την γράψω ανοιχτα.

D9kvp2.png?3X2batCM

Διαφημίσεις

Εχω πάει εγώ.....

Δεν ενθουσιάστηκα. Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες επειδή πάει πολύς καιρός αλλά κλασικά μας είχε δώσει υποαλλεργικές κρέμες και μας είχε πει οτι ο θηλασμός μετά τους έξι μήνες δεν βοηθάει.... και όλο αυτό το πακέτο που το αποφεύγω σε έναν γιατρό...

Επίσης είχα πάει κ σε έναν Σιαφάκα στην Ηλιούπολη κ ήταν κ αυτός μια από τα ίδια.

Τώρα έχω κλεισει ραντεβου στο Παίδων και ελπίζω να μου έχει τύχει κάποιος καλός γιατρός.

Ενζυμα ΄΄επαιρνα και εγώ (μου τα είχε συστησει σύμβουλος). Δεν ξέρω όμως αν κάνει να γράψω την εταιρεία. Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορώ να στείλω πμ. Επίσης αν επιτρέπεται πείτε μου να την γράψω ανοιχτα.

Mάλιστα...καλά θα πάμε και θα δούμε. Δεν μου κάνει εντύπωση αυτό που μου λές όλοι έτσι δεν έιναι??και μένα ο παιδιατρός κάθε φορά τι καλά που θηλάζεις και τι καλό που κάνεις στο παιδί και μπράβο και πόσο μεγαλώνει μόνο το μητρικο το κάνει αυτό και απο την άλλη στο 6μηνο να δούμε αν θα πίνει το υποαλεργικό....

Μα γιατί να το πιεί γιατρέ του λέω αφού θα θηλάζω.

Μετά το 6μηνο??δεν έχει νόημα μια ζωή θα θηλάζεις και θα στερήσε τις τροφές?:?:?:?:?

Κατά τα άλλα όλοι υποστιρίζουν το μητρικό θηλασμό

Είχα πει ότι δεν θα επανέλθω, αλλά δεν άντεξα, σήμερα έβαλα τα κλαματα...

Ξεφύλιzα το βιβλιάριο του μικρού και έπεσε το μάτι μου στο Σεπτέμβρη του 2009 και στην τελευταία οδηγία της παιδογαστρεντερολόγου: ἑπί επιμονής του αίματος, να γίνει ορθοσκόπηση" και ξαφνικά θυμήθηκα τη σκηνή στο ιατρείο της να μας μιλάει σε μένα και τον άντρα μου για πιθανούς πολύποδες και άλλα τέτοια... Και μετά μου γράφει η κ. Αγλαϊα να μη θυμώνω... Εντάξει, νέα μανούλα ήμουνα κι άπειρη και η υγεία μου δυστυχώς δεν μου επέτρεψε να ψάξω καλύτερα το θέμα της υποτιθέμενης αλλεργίας τότε... αλλά η κυρία αυτή δεν έπρεπε να με κατευθύνει; Να μου πει και για άλλα είδη που μπορεί να πείραζαν το γιο μου; Να μου μιλήσει για την υπερπαραγωγή; Να με παραπέμψει σε σύμβουλο θηλασμού στην τελική; Τι πρέπει να σκεφτώ; Είναι η καλύτερη στον τομέα της, κατέχει πανεπιστημιακή έδρα, πώς έπερε να αντιδράσω; Πώς να αμφισβητήσω τη διάγνωσή της; Από την άλλη, ορθοσκόπηση σε ένα βρεφάκι 5 μηνών;;; Που, όπως αποδείχτηκε, δεν είχε κανενα απολύτως πρόβλημα με το πεπτικό του σύστημα; Δηλαδή, αν εγώ δεν έκοβα το θηλασμό και συνέχιζαν οι κενώσεις του πράσινες, με βλένες και ελάχιστο αίμα, τι έπρεπε να γίνει; Να το υποβάλω σε όλη αυτή την ταλαιπωρία χωρίς λόγο; Αν ήταν θέμα υπερπαραγωγής -γιατί τελικά αυτό νομίζω ότι ήταν, επειδή τον θήλαζα από 10 λεπτά σε κάθε στήθος - δεν θα άλλαζε τίποτα, όσες εξετάσεις κι άν έκανε, όσες τροφές κι αν έκοβα εγώ. Όχι, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην εν λόγω κυρία, όσο μεγάλη κι αν έιναι η φήμη της. Δεν ξέρω γιατί αντιμετώπισε έτσι την περίπτωση του γιου μου, δεν ήθελε να δείξει ότι έκανε λάθος, δεν ήθελε να χάσει τα 80 ευρώ που της αφήναμε σε κάθε επίσκεψη; Πάντως, το παιδάκι μου ήταν και είναι υγιέστατο. Μπήκαμε σε όλη τη διαδικασία αποχής από τα γαλακτοκομικά επί 2,5 μήνες εγώ και επί 15 ο γιος μου χωρίς λόγο. Και έπειτα από την ταλαιπωρία που πέρασα με την υγεία μου τα είχα αφήσει όλα πίσω, έλεγα δόξα τω Θεώ που όλα πήγαν καλά, αλλά δεν ξέρω.. ίσως φταίνε οι ορμόνες της εγκυμοσύνης, είμαι στο μήνα μου πλέον, ίσως η επιθυμία μου να θηλάσω περισσότερο το δεύτερο παιδάκι μου και να μην κάνω τα ίδια λάθη...αλλά ειλικρινά, έβαλα τα κλάματα σήμερα που ξαναθυμήθηκα το τέλος αυτής της ιστορίας κι αναρωτιέμαι γιατί; γιατί οι αρμόδιοι γιατροί να μην είναι λίγο πιο εντάξει στη δουλειά τους; Γιατί πρέπει να ευχαριστώ το Θεό που έκοψα το θηλασμό και γλίτωσα το παιδί μου από τα νοσοκομεία, ενώ η λύση ήταν πολύ πιο απλή; Και ναι, σαν μητέρα δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω όλη αυτη την ιστορία, ούτε να πάψω να θυμώνω με ανθρώπους που ο θυμός είναι το λιγότερο που τους αξίζει!

Anta αμφιβάλλω αν ήτανε θέμα υπερπαραγωγής στους 5.5 μήνες θηλασμού!

Και η ύπαρξη βλέννας υποδεικνύει κάποια δυσανεξία, απλά δεν ανακαλύψατε σε τι αντιδρούσε ο μικρός.

Μια κοπέλα πρόσφατα στο MDC ανέφερε (από στατιστικές πηγές επιστημονικών μελετών) ότι το 50% των μωρών με αίμα στα κακάκια τους δεν βελτιώνονται παρά την αυστηρή αποχή που κάνει η μαμά τους!

Οπότε εάν το αίμα δεν είναι πολύ τότε καλό είναι να συνεχίζουμε να θηλάζουμε.

Αλλά καταλαβαίνω και τη ψυχολογική πλευρά του θέματος: εμένα η κόρη μου 2 φορές έβγαλε λίγο παραπάνω αίμα από απλές τρίχούλες και ήμουνα χάλια ψυχολογικά. Έτσι αν συνεχίζεται το πρόβλημα είναι απόλυτα κατανοητό μια μαμά να απογοητευτεί και να δώσει ξένο γάλα, μην στεναχωρίεσαι τώρα γι' αυτό, άλλωστε τον θήλασες αποκλειστικά για ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό διάστημα!

(Προσωπικά δεν ασχολήθηκα και πολύ με το θέμα του αίματος, απλά το ανέφερα στον ομοιοπαθητικό παιδίατρο που πάμε και μου είπε ότι από τη στιγμή που δεν είναι πολύ το αίμα και δεν είναι συχνό δεν ανησυχούμε, απλά αυτό μας υποδεικνέι πιθανή δυσανεξία σε μια τροφή την οποία θα ξεπεράσει. Άλλωστε η κόρη μου μια χαρά υγιής είναι, μην σου πω ότι είναι και υπέρβαρη!)

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Συμβαίνει συχνά ένα παιδάκι να μην έχει αλλεργία (ή, καλύτερα, δυσανεξία) σε κάποια τροφή αλλά να παρουσιάζει συμπτώματα αν το φάει η μαμά και περάσει στον οργανισμό του μέσω του μητρικού γάλακτος. Έχει να κάνει με τα αντισώματα του μητρικού γάλακτος.

Σήμερα μάλιστα το πρωί διάβαζα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στο θέμα αυτό στο φόρουμ του Mothering (ΜDC).

Eπίσης έχουνε γίνει και επιστημονικές μελέτες όπου μωράκια, τα οποία παρουσίαζαν αίμα στα κόπρανά τους ακόμη και μετά από πολύ αυστηρή δίαιτα της μαμάς, δεν παρουσίασαν κανένα απολύτως πρόβλημα όταν τους δόθηκε κανονικό αγελαδινό γάλα σκόνη (όχι υποαλλεργικό)!

Φυσικά η λύση που προτείνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι η διακοπή του θηλασμού αλλά η συνέχισή του, δεδομένου ότι η μαμά έκανε ό,τι μπορούσε σχετικά με τη δίαιτά της και το μωρό είναι υγιές και βάζει κανονικά βάρος.

Και φυσικά καλό είναι πάντα η μαμά να έχει προσεγμένη διατροφή και να προσπαθήσει να βελτιώσει το πεπτικό της σύστημα με ένζυμα και προβιοτικά.

rosie αυτο με τα αντισωματα του μητρικου γαλακτος δεν το καταλαβα.

Προφανώς κάτι από αυτά που έτρωγες τον πείραζε. Σε μας ήταν η γλουτένη και είχα κόψει και το ψωμί.

δηλ.δεν ετρωγες οτιδηποτε περιειχε γλουτενη? δηλ .πολλα πραγματα

ίσως φταίνε οι ορμόνες της εγκυμοσύνης, είμαι στο μήνα μου πλέον, ίσως η επιθυμία μου να θηλάσω περισσότερο το δεύτερο παιδάκι μου και να μην κάνω τα ίδια λάθη...αλλά ειλικρινά, έβαλα τα κλάματα σήμερα που ξαναθυμήθηκα το τέλος αυτής της ιστορίας κι αναρωτιέμαι γιατί; γιατί οι αρμόδιοι γιατροί να μην είναι λίγο πιο εντάξει στη δουλειά τους; Γιατί πρέπει να ευχαριστώ το Θεό που έκοψα το θηλασμό και γλίτωσα το παιδί μου από τα νοσοκομεία, ενώ η λύση ήταν πολύ πιο απλή; Και ναι, σαν μητέρα δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω όλη αυτη την ιστορία, ούτε να πάψω να θυμώνω με ανθρώπους που ο θυμός είναι το λιγότερο που τους αξίζει!

Aχ βρε Άντα είμαι έτοιμη να βάλω τα κλάμματα με όσα έγραψες! Κι εγώ είμαι μία μητέρα που είχε εξαντληθεί σωματικά, ψυχολογικα και οικονομικά και πραγματικά τα λόγια σου χτύπησαν κατευθείαν μέσα στη καρδιά μου! Έπειδή όμως το πιστεύω ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό, εγώ βρήκα το καλό που βγήκε μέσα από όλη αυτή την περιπέτειά μας. Σταμάτησα να θεωρώ τους γιατρούς αυθεντίες, τους αμφισβητώ, ενημερώνομαι όσο μπορώ μόνη μου, ζητάω βοήθεια από τις σωστές πλέον ειδικότητες και πλέον έχω καταλάβει ότι εξαιτίας των περιπετειών μας έχω γλυτώσει την κόρη μου και από χειρότερα. Έδωσες στο παιδί σου το καλύτερο που μπορούσες σαν μάνα και πλέον στο 2ο κουβαλάς πολύτιμες γνώσεις, που θα του προσφέρουν το καλύτερο!

Σου εύχομαι να έρθει με το καλό το μωράκι σου και να είναι υγιέστατο!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

δηλ.δεν ετρωγες οτιδηποτε περιειχε γλουτενη? δηλ .πολλα πραγματα

Ναι. Δεν είναι και τόσα πολλά. Ψωμί, ζυμαρικά κυρίως. Μου έκανε και καλό. Και τώρα που δεν κάνω αποχή, δεν τα τρώω αυτά πολύ συχνά γιατί μόνο παχαίνουν. Δεν μου χρειάζονται.

Άλλα πράγματα από τα οποία απείχα μου στοίχισαν περισσότερο.

gwggp2.png ISWTp2.png

Kαλημέρα σας! Παρατηρώ σιωπηλά την ενότητα του θηλασμού επί αρκετούς μήνες και θέλω να ζητήσω τη βοήθειά και συμβουλή σας για ένα θέμα που με απασχολεί. Ίσως επειδή ντράπηκα παλιότερα και δε ζήτησα βοήθεια δεν κατάφερα να θηλάσω το γιο μου πέρα από 6 μήνες δίνοντας μάλιστα παράλληλα και λίγο ξένο γάλα.

Ο προβληματισμός μου αφορά την κόρη μου την οποία θηλάζω αποκλειστικά από το πρώτο μισάωρο της γέννησής της. (Έπαθα κι έμαθα!) Δεν έχει πιει σταγόνα ξένο γάλα ούτε στο νοσοκομείο.

Τον πρώτο καιρό όλα έβαιναν καλά. Οι κενώσεις ήταν μουσταρδί με σποράκια. Μερικές μέρες μετά τη γέννησή της άρχισε να εμφανίζει κενώσεις μουσταρδί με βλέννες και αργότερα ελαφρά πρασινωπές εκρηκτικές κενώσεις με βλέννες. Υποπτεύτηκα αλλεργία, υπερπαραγωγή ή και τα δύο μαζί και ξεκίνησα σε πρώτη φάση, αφού ρώτησα την παιδίατρο και με απέτρεψε από το να ξεκινήσω αποκλεισμούς στη διατροφή μου, να ρυθμίσω τυχόν θέμα υπερπαραγωγής ( είχα και άλλα δείγματα, πνιγόταν η μικρή από το γάλα, της γλιστρούσε η θηλή από το πολύ γάλα κλπ). Έδινα το ένα στήθος επί 3 τουλάχιστον ώρες ενίοτε έφτανα και τις 6 ώρες και μερικές μέρες μετά το χρώμα των κενώσεων άρχισε να βελτιώνεται αισθητά. Επίσης έπαψε η μικρή να έχει πολλά αέρια. Τώρα δίνω πάλι και τα 2 στήθη ξεκινώντας με το ένα και προσφέροντας και το άλλο όταν το μωρό χάσει το ενδιαφέρον του. Αυτό που με προβληματίζει είναι το γεγονός ότι εξακολουθώ να βλέπω βλέννες στις κενώσεις παρόλο που είναι μουσταρδί. Υπάρχουν και σποράκια αλλά δυστυχώς υπάρχουν και άφθονες βλέννες. Η παιδίατρος επιμένει να το αγνοήσουμε και ισχυρίζεται ότι σε συνέδρια παιδιατρικής έχει ακούσει ότι ακόμα και αίμα στις κενώσεις καμιά φορά πρέπει να το αγνοούν (οι παιδίατροι) αν το μωρό θηλάζει αποκλειστικά. Εμένα κάτι τέτοιο μου ακούγεται παράλογο! Είμαι διατεθειμένη να κάνω τα πάντα ακόμα και μεγάλους περιορισμούς στη διατροφή μου αν οι βλέννες στα κακά της μικρής είναι ένδειξη αλλεργίας. Δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι μπορεί να βλάπτεται ο οργανισμός του μωρού μου.

Σας απαντώ στις ερωτήσεις για το θηλασμό κι ελπίζω να μπορέσετε να βγάλετε κάποια άκρη:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40+1

Β. Το φύλο του βρέφους θήλυ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Καμία

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Όχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

4/11/2010: 3.860

7/11/2010: 3.560

18/11/2010: 3.690

24/11/2010: 3.900

14/12/2010: 4.500

11/01/2011: 5.050

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. Εννέα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα -

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) -

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. -

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. Υπολογίζω τουλάχιστον δέκα φορές.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο Μία μεγάλη.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Το μωρό είναι ζωηρό, χαρούμενο και δυνατό. Δεν την έχω δει να τρώει τις χούφτες της και να ψάχνει για φαγητό. Της προσφέρω στήθος κάθε 2 ώρες και την αφήνω για όση ώρα θέλει. Το βράδυ κοιμάται σερί για 6-6:30 ώρες από όταν σαράντισε. Δε δείχνει να πεινάει, ούτε να δυσφορεί με κάτι πχ πονάκια. Το μόνο αρνητικό είναι ότι παρά τις προσπάθειές μου δεν πιάνει καλά τη θηλή όταν θηλάζει με αποτέλεσμα να καταπίνει πολύ αέρα στην αρχή του θηλασμού. Δε δείχνει και πάλι να δυσφορεί απλά σταματά και βγάζει τη θηλή από το στόμα. Την βάζω να ρευτεί και συνεχίζει.

Πέρα από τις βλέννες στις κενώσεις και ίσως τη μικρή πτώση στο βάρος δε βλέπω κάτι άλλο που να με ανησυχεί. Θεωρείτε ότι αυτά είναι δείγμα αλλεργίας? Τι να κάνω εγώ στην πορεία? Γαλακτοκομικά και γάλα τρώω μόνο κατσικίσιο αλλά η γιατρός μου είπε ότι και αυτά ενοχοποιούνται για αλλεργίες. Να κόψω λέτε όλα τα γαλακτοκομικά σε πρώτη φάση μήπως βελτιωθούν οι κενώσεις και ίσως η πρόσληψη βάρους αν εκεί οφείλεται η μικρή πτώση? Κι αν ναι ποια άλλα συστατικά θα πρέπει να προσέξω στις ετικέτες των τροφίμων?! Ευχαριστώ πολύ!

Γεια σου mikio! Άφού βλέπεις βελτίωση με το block-feeding συνέχισε για λίγες μέρες ακόμη και αν οι βλέννες επιμένουν, ξεκίνα αποχή από γαλακτοκομικά και βλέπεις.

Σχετικά με τα αιματολογικά τεστ, 15 μηνών κάναμε για αγελαδινό γάλα, αυγό, ψάρι, γλουτένη και βγήκαν αρνητικά. παρ'όλα αυτά μόλις αρχισα να καταναλώνω σιτηρά, ξανάρχισαν οι βλέννες :( Είμαι σίγουρη πλέον ότι την πειράζει η γλουτένη και μου μένει να τσεκάρω τα υπόλοιπα σιτηρά και μερικές ακόμη τροφές όπως τους ξηρούς καρπούς..

χθες πάντως έφτιαξα τηγανίτες με αλεύρι από φαγόπυρο και νερό. Η μικρή ξετρελάθηκε. Σε ενά παλιότερο τεύχος goumet kids είχε και συνταγή για κρέπα με φαγόπυρο.

και μιας που επιασα τις συνταγές βρήκα και αυτή:

http://www.syntagesmamas.gr/ρεβυθοκεφτέδες

σκέφτομαι να παραλείψω το αλεύρι και τα πολλά καρυκεύματα και να τα ψήσω στη λαδόκολλα για τη μικρή. Πολύ καλή και για τις μαμάδες που απέχουν ;)

απο προσωπικη εμπειρια και παρατηρηση,νομιζω οτι το χρωμα των κενωσεων παιζει ρολο.

να κανω κι εγω μια ερωτηση;

εαν μια μητερα δεν κανει αποχη απο τις τροφες,και συνεχιζουν τα πρασινα κακα και οι βλεννες απο το μωρο-χωρις ομως αιμα-,ειναι ασφαλεστερο να συνεχιζεται ο θηλασμος ή να χορηγειται υποαλλεργικο γαλα φορμουλα;

ρωταω γιατι εχω παντα στο μυαλο μου κατι που ειχε γραψει η αγλαια,οτι ακομα και το χειροτερης ποιοτητας μητρικο γαλα ειναι καλυτερο απο το καλυτερο γαλα φορμουλα....

fBaep3.png

uwK7p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...