Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

γύρισα σήμερα από το νοσοκομείο ακόμα πιο μπερδεμένη από ότι ότνα πήγα.... το μωρό λέει δεν είναι αλλεργικό στο γάλα αλλά περιμένουμε τη μάγιερ κοπράνων για να μουθ πει τι κάνουμε παρακάτω. η ερώτηση μου είναι: αν όντως ρο παιδί δεν είναι αλλεργικό τότε τι ήταν το αίμα στα κακά του που είδα και κυρίως γιατί δε βάζει καλό βάρος;

Χωρίς να είμαι ειδική, υπάρχουν εδώ αρκετές μαμάδες που είχαν το ίδιο θέμα (αρνητικές εξετάσεις) και τα μωρά τους τελικά ήταν αλλεργικά...

Απλά έχε το κατά νου.

Αίμα μπορεί να κάνει και η μεγάλη υπερπαραγωγή, όταν οι κενώσεις του μωρού είναι εκκρηκτικές και πάρα πολλές. Ερεθίζεται το έντερο με παρόμοιο τρόπο και μπορεί να υπάρξει και αίμα. Επίσης έχει συμβεί σε μαμά εδώ μέσα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

και εγώ το υποψιάζομαι γι αυτό συνεχίζω την αποχή.

σήμερα το πρωί είχε πάλι πράσινα κακά, χωρίς αίμα...

αυτό πάλι να ανακοινώνω τι γίνεται με τις σκατούλες του μπέμπη ούτε που το φανταζόμουν....

τι να πω, θα πάρω το απόγευμα τη μάγιερς και θα σας πω. να πω για μια ακόμη φορά ευχαριστώ για την υποστήριξη!!!

vyLxp3.pngG7Azp3.png

ευχαριστώ πολύ!καρότο ξεκίνησα ήδη.πολύ καλή ιδέα το σπανάκι και το κολοκύθι παρ ότι πίτες δεν μπορώ να φάω γιατί αποφεύγω και την γλουτένη.το σπανάκι όμως μου αρέσει και μονο βραστό σαν χόρτα. ευχαριστώ και πάλι αλλα αν θυμηθείς κάτι πες μου γιατί εγώ, καμια μα καμια φαντασία!!.μπορεί να είναι από την πεινα:)

Μπρόκολο που έχει και ασβέστιο ?

.pngy3DLp3.png

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες και Καλή Χρονιά!

Είμαι νεο μέλος αλλά σας διαβάζω σιωπηλά αρκετό καιρό και απο την περίοδο της εγκυμοσύνης και ειδικά το θέμα του θηλασμού. Ηρθα στην παρέα σας γιατί θα ήθελα την βοήθεια σας.

Εχω ένα κοριτσάκι 2,5+μηνών και αντιμετοπίζω μάλλον προβλημα με αλλεργια πριν απο ένα μήνα είδα αίμα στα κακάκια της όχι πολύ σαν τριχούλα δεν έδωσα σημασία αλλά μετά ξαναείδα αρκετές φορές και τα κακάκια της ήταν πράσινα με βλένες.

Μιλώντας με τον παιδίατρο μου συνέστησε να κόψω τελείως τα γαλακτοκομικά και το αυγό. 3 εβδομάδες τώρα δεν τρώω καθόλου όμως καμιά φορά συνεχίζω και βλέπω λίγο αίμαι και απο βλένες φουλ!!

Ο παιδίατρος μου είπε να κάνω mayers και ραστ τεστ. Mayers έκανα και βγήκε αρνητική αλλά ραστ το αναβάλω συνέχεια γιατί είναι πολύ μικρούλα και δεν θέλω να την τρυπίσω την κακομοίρα...:-(

Διαβάζοντας σας είδα οτι τίθεται και θέμα υπερπαραγωγής που μπορεί να έχει συμπτώματα αλλεργίας. Η μικρή πολλές φορές πνίγεται στο στήθος και όταν την βγάζω το στήθος πετάει γάλα απο παντού και σε απόσταση!:!:

θα μπορούσα να κάνω κάτι να δω μήπως τελικά δεν είναι αλεργία πως θα ρυθμίσω τυχών υπερπαραγωγή?

Τα κακάκια μας της τις τελευταίες μέρες είναι κιτρινοπράσινα με σποράκια και πολλές βλένες:confused::confused::confused:

Ευχαριστώ για την βοήθεια!!

αν εχει βλεννες,τοτε πιθανοτατα προκειται για αλλεργια.απεκλεισε απο το διαιτολογιο σου εντελως τα γαλακτοκομικα,και μετα απο ενα μηνα αρχισε να αξιολογεις συμπτωματα,δεν μπορεις να κανεις τιποτα αλλο....

fBaep3.png

uwK7p3.png

Διαφημίσεις

Βλέννες στα κακάκια παρουσιάζονται και όταν το μωράκι περνάει μια ίωση, για παράδειγμα τελευταία η κόρη μου που είχε βροχίτιδα είχε αρκετές βλέννες στα κακάκια της.

Το φόρουμ που ανέφερα πιο πάνω είναι το http://www.mothering.com/community/forum/.

Αν πάτε στις ενότητες Breastfeeding Challenges και Allergies (Ηealth & Healing) θα βρείτε πάρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες στα θέματα που συζητάμε εδώ. Ειδικά στο Allergies οι κοπέλες είναι πολύ ψαγμένες.

Μια άλλη εξήγηση πάντως που δίνεται για τη μη-αντίδραση του παιδιού αν φάει κάποια τροφή κατευθείαν η οποία όμως το πειράζει μέσω του μητρικού είναι ότι η τροφή αυτή πειράζει την ίδια τη μαμά (πχ τροφική δυσανεξία) και έτσι το παιδί αντιδρά στην αντίδραση της μαμάς και όχι στην ίδια την τροφή.

Ελπίζω να μετέφρασα σωστά αυτά που διάβασα και έχω στο μυαλό μου, δεν ξέρω πως αλλιώς να τα εκφράσω στα ελληνικά...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

κορίτσια καλημέρα. η μαγιερς βγήκε θετική τελικά και τα κακά του μωρού είναι πάλι πράσινα. τα τεστ στο γάλα βγήκαν αρνητικά. παρακάτω τι κάνουμε; τι να περιμένω;

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Καλημερα σε ολους, γραφω παλι εδω μετα απο 2 μηνες μια και τον τελευταιο καιρο τα πραγματα πηγαιναν πολυ καλα. Να παρω τα πραγματα παλι απο την αρχη για να καταλαβαιτε τι εννοω ο μπεμπης μου οταν ηταν περιπου 40 ημερων αρχισε να εμφανιζει βλεννες αιμα και πτρασινες κενωσεις με την βοηθεια σας ξεκινησα αποχη ναπο γαλακτοκομικα .ξηρους καρπους κ.τ.λ.π. και το διατηρησα για 2 μηνες ,οπου και αρχισα σιγα σιγα να ξαναπροσθετω στην διατροφη μου τους απαγορευμενους καρπους. Ο μπεμπης πηγαινε αρκετα καλα , τον τελευταιο καιρο τα πραγματα ηταν σχεδον τελεια , ολα τα συμπτωματα ειχαν εξαφανιστει (να σημειωσω οτι θηλαζει αποκλειστικα). Την κυριακη εγινε 5 μηνων και η παιδιτρος μου ειπε να αρχισω συζαλευρο βανιλια, ετσι και εκανα , το προβλημα ομως ειναι οτι με το που αρχισε η κρεμα οι 2 επομενες κενωσεις ειναι υδαρες και πρασινες :cry:.Τι λετε να φταιει ,βρε παιδιά ? Εχετε καμια ιδεα τι να κανω?

Καλημερα σε ολους, γραφω παλι εδω μετα απο 2 μηνες μια και τον τελευταιο καιρο τα πραγματα πηγαιναν πολυ καλα. Να παρω τα πραγματα παλι απο την αρχη για να καταλαβαιτε τι εννοω ο μπεμπης μου οταν ηταν περιπου 40 ημερων αρχισε να εμφανιζει βλεννες αιμα και πτρασινες κενωσεις με την βοηθεια σας ξεκινησα αποχη ναπο γαλακτοκομικα .ξηρους καρπους κ.τ.λ.π. και το διατηρησα για 2 μηνες ,οπου και αρχισα σιγα σιγα να ξαναπροσθετω στην διατροφη μου τους απαγορευμενους καρπους. Ο μπεμπης πηγαινε αρκετα καλα , τον τελευταιο καιρο τα πραγματα ηταν σχεδον τελεια , ολα τα συμπτωματα ειχαν εξαφανιστει (να σημειωσω οτι θηλαζει αποκλειστικα). Την κυριακη εγινε 5 μηνων και η παιδιτρος μου ειπε να αρχισω συζαλευρο βανιλια, ετσι και εκανα , το προβλημα ομως ειναι οτι με το που αρχισε η κρεμα οι 2 επομενες κενωσεις ειναι υδαρες και πρασινες :cry:.Τι λετε να φταιει ,βρε παιδιά ? Εχετε καμια ιδεα τι να κανω?

Τι ρυζάλευρο του έδωσες? Είδες τα συστατικά του? Τα περισσότερα έχουν και αγελαδινό μέσα.

Σε αυτό το τόπικ έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για τα ρυζάλευρα αν ψάξεις τις προηγούμενες σελίδες.

gwggp2.png ISWTp2.png

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες και Καλή Χρονιά!

Είμαι νεο μέλος αλλά σας διαβάζω σιωπηλά αρκετό καιρό και απο την περίοδο της εγκυμοσύνης και ειδικά το θέμα του θηλασμού. Ηρθα στην παρέα σας γιατί θα ήθελα την βοήθεια σας.

Εχω ένα κοριτσάκι 2,5+μηνών και αντιμετοπίζω μάλλον προβλημα με αλλεργια πριν απο ένα μήνα είδα αίμα στα κακάκια της όχι πολύ σαν τριχούλα δεν έδωσα σημασία αλλά μετά ξαναείδα αρκετές φορές και τα κακάκια της ήταν πράσινα με βλένες.

Μιλώντας με τον παιδίατρο μου συνέστησε να κόψω τελείως τα γαλακτοκομικά και το αυγό. 3 εβδομάδες τώρα δεν τρώω καθόλου όμως καμιά φορά συνεχίζω και βλέπω λίγο αίμαι και απο βλένες φουλ!!

Ο παιδίατρος μου είπε να κάνω mayers και ραστ τεστ. Mayers έκανα και βγήκε αρνητική αλλά ραστ το αναβάλω συνέχεια γιατί είναι πολύ μικρούλα και δεν θέλω να την τρυπίσω την κακομοίρα...:-(

Διαβάζοντας σας είδα οτι τίθεται και θέμα υπερπαραγωγής που μπορεί να έχει συμπτώματα αλλεργίας. Η μικρή πολλές φορές πνίγεται στο στήθος και όταν την βγάζω το στήθος πετάει γάλα απο παντού και σε απόσταση!:!:

θα μπορούσα να κάνω κάτι να δω μήπως τελικά δεν είναι αλεργία πως θα ρυθμίσω τυχών υπερπαραγωγή?

Τα κακάκια μας της τις τελευταίες μέρες είναι κιτρινοπράσινα με σποράκια και πολλές βλένες:confused::confused::confused:

Ευχαριστώ για την βοήθεια!!

Αν είναι όντως υπερπαραγωγή, θα ρυθμιστεί αν θηλάζεις από το ίδιο στήθος και 2 και 3 συνεχόμενα γεύματα, όσα περισσότερα μπορείς, έτσι ώστε να μην παίρνει το μωρό μόνο το πρώτο γάλα το οποίο προκαλεί αυτά τα συμπτώματα.

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια μια μικρή βοήθεια, την προηγούμενη εβδομάδα έφαγα αυγό (βραστό) και την επόμενη μέρα η μικρή γέμισε κοκκινίλες στο πρόσωπο. Είχε παρουσιάσει και παλιότερα αλλά με την αποχή από τα γαλακτοκομικά είχαν φύγει.

Στο διάστημα της αποχής έχω φάει πάλι αυγό (σε σούπα) και δεν την είχε ενοχλήσει :?

Φταίει η ποσότητα ή μήπως δεν είναι από το αυγό. Δεν έφαγα κάτι άλλο πέρα από τα συνηθισμένα και επίσης προσέχω πολύ τις συσκευασμένες τροφές, στην ουσία δεν τρώω καθόλου έτοιμα.

Να σας θυμίσω οτι απέχω από γαλακτοκομικά και γλουτένη. Ήρθε η ώρα να κόψουμε και το αυγό?

XZhFp2.png

rBXgp2.png

αν εχει βλεννες,τοτε πιθανοτατα προκειται για αλλεργια.απεκλεισε απο το διαιτολογιο σου εντελως τα γαλακτοκομικα,και μετα απο ενα μηνα αρχισε να αξιολογεις συμπτωματα,δεν μπορεις να κανεις τιποτα αλλο....

αυτό κάνω...αλλά επειδή ταλαιποριέται η μικρούλα μου έλεγα μήπως ήταν και τίποτα άλλο που διορθώνεται πιο έυκολα.:cry:

Εχει και πολλούς κολικούς δεν ξέρω αν είναι επειδη δεν έχουν περάσει ή επειδή φταίει κάτι άλλο. εχει και σε άσχετες ώρες όχι μόνο το βράδυ και οι κενώσεις της μου φαίνονται πάρα πολλες και πάνω απο 9 κάποιες μέρες :shock:

Αν είναι όντως υπερπαραγωγή, θα ρυθμιστεί αν θηλάζεις από το ίδιο στήθος και 2 και 3 συνεχόμενα γεύματα, όσα περισσότερα μπορείς, έτσι ώστε να μην παίρνει το μωρό μόνο το πρώτο γάλα το οποίο προκαλεί αυτά τα συμπτώματα.

Θα το δοκιμάζω το δεξί μου φαίνεται οτι μπουκώνει πολύ απο γάλα αφού όταν βγάζω με το θήλαστρο απο το αριστερό θα σταματήσω γύρω στα 80-100μλ και μετά όταν πάω στο δεξί γεμίζει το μπουκάλι πάνω απο τα 150μλ φτάνει στο φίλτρο και σταματάω αναγκάστικα για να αλλάξω μπουκάλι και σταματάω γύρω στα 100 σπο το δεύτερο.

Οταν λέμε γεύμα εγώ το καταλαβαίνω τρώει σταματάμε για ρέψιμο και συνεχίζουμε εε?? ή ένα γεύμα πριν το ρέψιμο και 2ο μετά μέχρι να χορτάσει?

Ευχάριστώ πολύ όλα τα κορίτσια!

Θα το δοκιμάζω το δεξί μου φαίνεται οτι μπουκώνει πολύ απο γάλα αφού όταν βγάζω με το θήλαστρο απο το αριστερό θα σταματήσω γύρω στα 80-100μλ και μετά όταν πάω στο δεξί γεμίζει το μπουκάλι πάνω απο τα 150μλ φτάνει στο φίλτρο και σταματάω αναγκάστικα για να αλλάξω μπουκάλι και σταματάω γύρω στα 100 σπο το δεύτερο.

Οταν λέμε γεύμα εγώ το καταλαβαίνω τρώει σταματάμε για ρέψιμο και συνεχίζουμε εε?? ή ένα γεύμα πριν το ρέψιμο και 2ο μετά μέχρι να χορτάσει?

Ευχάριστώ πολύ όλα τα κορίτσια!

Θα πρέπει να συνεχίζεις από το ίδιο στήθος και μετά το ρέψιμο, ουσιαστικά μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον της θα προσφέρεις το ίδιο.

Το θήλαστρο για ποιόν λόγο το χρησιμοποιείς? Αν το κάνεις για αποσυμφόρηση επιδεινώνεις τυχόν υπερπαραγωγή.

Το να πετάγετε γάλα από το στήθος οφείλεται σε ισχυρό let-down. Υπάρχουν αναφορές για αυτό σε διάφορα μηνύματα.

XZhFp2.png

rBXgp2.png

Θα πρέπει να συνεχίζεις από το ίδιο στήθος και μετά το ρέψιμο, ουσιαστικά μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον της θα προσφέρεις το ίδιο.

Το θήλαστρο για ποιόν λόγο το χρησιμοποιείς? Αν το κάνεις για αποσυμφόρηση επιδεινώνεις τυχόν υπερπαραγωγή.

Το να πετάγετε γάλα από το στήθος οφείλεται σε ισχυρό let-down. Υπάρχουν αναφορές για αυτό σε διάφορα μηνύματα.

Το θήλαστρο το χρησιμοποιώ γιατί καμιά φορά την αφήνω στην μητέρα μου για να πάω για καμιά δουλειά και βγάζω γάλα απο την προηγούμενη για να έχει να φάει όχι για αποσυμφώριση.

Ευχαριστώ πολύ!

Διαφημίσεις

παρατητηρησα πως η μικρη δεν θελει να θηλαζει τοσο συχνα κατα την διαρκεια της ημερας.<αναπληρωνει το βραδυ...!!!>ειναι φυσιολογικο αυτο?ποσα ml ειναι το φυσιολογικο για ενα μωρο 1 ετους?σημερα αρνιοταν κ το μπιμπερο με το κατσικισιο γαλα αν κ το δεκτηκε καποιες μερες πολυ καλα.φοβαμαι μηπως ειναι συμπτωμα αλλεργιας η απλως αποκτησε προτιμησεις!!!!!ευτυχως με το φαγητο τα παμε μια χαρα.γνωριζει καποια μανουλα τυρακι κατσικισιο αναλατο?συγγνωμη αν ειμαι εκτος τοπικ

γνωριζει καποια μανουλα τυρακι κατσικισιο αναλατο?συγγνωμη αν ειμαι εκτος τοπικ

Πήρα ένα Μαστέλο κατσικίσιο από τα βιολογικά, αλλά είδα ότι το έφερε και ο Βασιλοπουλος, και δεν είναι τόσο αλατισμένο. Είναι σαν κασέρι.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

αυτο εχει γαλα

Μπραβο Δημητριαννα! Χαρηκα με τα νεα σας!

Δεν θα δωσεις τετοιες κρεμες στο παιδι, αν θες ντε και καλα κρεμες θα δωσεις κατι απο αυτα που προτεινουν εδω τα κοριτσια, κινοα η βρωμη με δικο σου γαλα.

Εγω δεν εδωσα τιποτα...πηγα στα φρουτα και ειχαμε αιμα με το αχλαδι, οποτε τα πηδηξα κι αυτα και τρωμε σουπεςς.......ολα πολυ καλα! Εκλεισα 4 μηνες αποχης και εχω χασει σχεδον 8 κιλα! Σουπερ!!!!

Μην ακους την παιδιατρο σε αυτο το θεμα κι η δικη μου ολο λαθος τα λεει, να ναι καλα η αγαπημενη μου fairys mom που με καθοδηγει σε καθε βημα!!!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

αυτό κάνω...αλλά επειδή ταλαιποριέται η μικρούλα μου έλεγα μήπως ήταν και τίποτα άλλο που διορθώνεται πιο έυκολα.:cry:

Εχει και πολλούς κολικούς δεν ξέρω αν είναι επειδη δεν έχουν περάσει ή επειδή φταίει κάτι άλλο. εχει και σε άσχετες ώρες όχι μόνο το βράδυ και οι κενώσεις της μου φαίνονται πάρα πολλες και πάνω απο 9 κάποιες μέρες :shock:

Οι κενώσεις είναι πάρα πολλές πιθανότατα λόγω της υπερπαραγωγής: το μωρό παίρνει πολύ από το πρώτο γάλα που είναι πλούσιο σε λακτόζη και προκαλεί πολλές κενώσεις. Αυτό μπορεί να ερεθίσει το έντερο και να κάνει και αιματηρές κενώσεις.

Βέβαια επειδή επάνω αναφέρεις ότι βλέπεις βλέννες, οι βλέννες είναι ένδειξη αλλεργίας. Το αίμα μπορεί να είναι και από τα δύο: υπερπαραγωγή και αλλεργία.

Οι "κολικοί" είναι πιθανόν ενόχληση λόγω της υπερπαραγωγής.

Οι ποσότητες που βγάζεις με το θήλαστρο είναι τεράστιες! Να αντλείς μόνο όσο χρειάζεται το μωρό να καταναλώσει γιατί όπως σου είπε και η Vicky81 διαφορετικά ενεργοποιείς περισσότερο την υπερπαραγωγή.

Ξεκίνα με block-feeding για 3 ώρες, δηλαδή θα δίνεις το ίδιο στήθος για 3 ώρες όσες φορές κι αν θηλάσει το μωρό και μετά τις 3 ώρες θα δίνεις το άλλο στήθος και δες πώς πας με την υπερπαραγωγή. Ίσως χρειαστείς να πάρεις και φασκόμηλο - θα το δούμε στην πορεία.

καλησπέρα και καλή χρονιά!!

διαβάζω τα μηνύματά σας - όσα μπόρεσα - αλλά δεν βλέπω ίδια περίπτωση με εμάς. Η μικρή είναι σήμερα 7 μηνών και μάλλον είναι μία δύσκολη περίπτωση απ' ό,τι μου λένε. Πάντως στο Αγλ. Κυριακού μας φωτογραφίσανε άπαντες!!

Μετά από άπειρες επισκέψεις σε γιατρούς, συμβούλια μεταξύ τους και εξετάσεις δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχουμε!! αφού περάσαμε 2 μήνες κολικούς ξεκινήσαμε.τα συμτώματα είναι:

- έντονος πόνος σχεδόν όλες τις ώρες, γκρίνια και κλάμα

- εκζέματα στο πρόσωπο ( ατοπική έντονη )και λίγα στο σώμα που περνάνε εύκολα

- ξύσιμο φυσικά και μεσ' τον ύπνο της

- παλινδρόμηση και αναγωγές

- ελάχιστος ύπνος

- καθαρές mayer και κενώσεις χωρίς αίμα

και μέσα σε όλα 2 ουρολοιμώξεις και αντιβίωση. Δοκιμάσαμε epadoren και maalox αλλά δεν είδαμε διαφορά. Τα τεστ έδειξαν σίγουρα αλλεργία στα σιτηρά αλλά θεωρούν και το γάλα και το ρύζι ( έκανε εμετούς στο ρυζάλευρο )και το αυγό ύποπτα. Είχα ήδη κόψει σταδιακά τα πάντα και τώρα τρώω κοτόπουλο,πατάτες,μήλο και γλυκό κυδώνι. Πέρασαν 3εβδομάδες και πριν 4 μέρες την είδε ο ομοιπαθητικός. Είμαστε λίγο καλύτερα...( η μεγάλη ΄΄ετσι ξεπέρασε την ατοπική )

Μήπως κάποια μαμά περνάει παρόμοια? ο πόνος δεν παίζεται....πόσο μπορεί να κρατήσει?

ευτυχώς παίρνει οριακά βάρος και δείχνει υγειής... μόνο που ξύνεται...συνέχεια...την κρατάμε πάντα αγκαλιά για να της κρατάμε τα χέρια. la roche poshe μας έδωσαν και εμάς.

σας ευχαριστώ,

Βάσω

α, τρώει και η μικρή κοτόπουλο με πατάτα.

δυστυχως τα συμπτωματα αργουν να εξαφανιστουν.μπορει να παρει και μηνα.υπομονη κοριτσακι.η δικια μου επινε επαντορεν πρωι βραδυ και παρολα αυτα ειχε γοπ.μετα το μηνα και παραπανω υποχωρησαν τα συμπτωματα.προσεχε και τακρυμενα γαλακτοκομικα και αλλα γιατι μπορει και τα ιχνη να βλαψουν

παρατητηρησα πως η μικρη δεν θελει να θηλαζει τοσο συχνα κατα την διαρκεια της ημερας.<αναπληρωνει το βραδυ...!!!>ειναι φυσιολογικο αυτο?

Ναι συμβαίνει σε κάποια παιδιά που ενδιαφέρονται πολύ για το περιβάλλον τους και αποσπώνται από το τι συμβαίνει γύρω τους. Γι ' αυτές τις μαμάδες είναι σημαντικός ο νυχτερινός θηλασμός για τη διατήρηση της παραγωγής τους.

ποσα ml ειναι το φυσιολογικο για ενα μωρο 1 ετους?

Αν τρώει καλά τις στερεές θα πρέπει να πίνει και μισό λίτρο γάλα περίπου. Για μωρό που θηλάζει δεν υπάρχει όριο στο γάλα προς τα πάνω.

Οι κενώσεις είναι πάρα πολλές πιθανότατα λόγω της υπερπαραγωγής: το μωρό παίρνει πολύ από το πρώτο γάλα που είναι πλούσιο σε λακτόζη και προκαλεί πολλές κενώσεις. Αυτό μπορεί να ερεθίσει το έντερο και να κάνει και αιματηρές κενώσεις.

Βέβαια επειδή επάνω αναφέρεις ότι βλέπεις βλέννες, οι βλέννες είναι ένδειξη αλλεργίας. Το αίμα μπορεί να είναι και από τα δύο: υπερπαραγωγή και αλλεργία.

Οι "κολικοί" είναι πιθανόν ενόχληση λόγω της υπερπαραγωγής.

Οι ποσότητες που βγάζεις με το θήλαστρο είναι τεράστιες! Να αντλείς μόνο όσο χρειάζεται το μωρό να καταναλώσει γιατί όπως σου είπε και η Vicky81 διαφορετικά ενεργοποιείς περισσότερο την υπερπαραγωγή.

Ξεκίνα με block-feeding για 3 ώρες, δηλαδή θα δίνεις το ίδιο στήθος για 3 ώρες όσες φορές κι αν θηλάσει το μωρό και μετά τις 3 ώρες θα δίνεις το άλλο στήθος και δες πώς πας με την υπερπαραγωγή. Ίσως χρειαστείς να πάρεις και φασκόμηλο - θα το δούμε στην πορεία.

Ευα σε ευχαριστώ πολυ για την απάντηση!!

Εχω ξεκινήσει να δίνω απο το 1 στήθος για 3 ώρες περίπου και έχω δει διαφορά στα κακά ως προς το χρωμα είναι μουσταρδί αλλά οι βλένες πάνε σύνεφο. Της βγάζω την πάνα και κρέμονται απο τον πωπό (συγνώμη για το αηδιαστικό :oops:)

Ευχομαι οι κολικοί να είναι απο υπερπαραγωγή και να σταματήσουν.

Εχεις δίκιο για το θήλαστρο αλλά να δεις τι περόβλημα αντιμετωπίζω..

Ειχα πάει την μικρή στη μητέρα μου με ένα μπουκάλι 150μλ απο κατάψυξη και ένα φρέσκο 100μλ. Οταν επέστρεψα κοιμόταν και δεν είχε χρειαστεί να φάει αλλά λεω ας της δώσω της κατάψυξης που είχε ξεπαγώσει γιατί είναι αμαρτία να πεταχτεί. Εφαγε όλο το μπουκάλι και μετά απο 20λεπτά έφαγε και απο τα 2 στήθη πολύ καλά δεν πιπιλούσε όυτε έπαιζε..δλδ πόσο τρώει??? είναι 2,5μηνών προς 3 63πόντους και 6150 σε κιλά!! μήπως ήθελε το στήθος επειδή της έλειψε?

Ο γιατρός που πήγα εχτές να μου γράψει την mayer και το ραστ (Θα ξανακάνω mayer γιατί είδα πάλι προχτές λίγο αίμα) με παρέπεμψε σε παιδογαστρεντερολόγο edit admin Γνωρίζει κάποια μανούλα αν είναι καλή γιατί δεν ξέρω πως να το ψάξω αυτή μου είπε ο γιατρός...

ξέχασα να αναφαίρω οτι την ημέρα που θα δω αιματάκι έχω παρατηρήσει οτι βγάζει μικρά κόκκινα σπιθουράκια στο πιγουνάκι εκεί που τρέχει το γαλατάκι.

Δεν ξέρω αν πρέπει να κάνω υπομονή να περάσει ο μήνας αποχή ή αν πρέπει να αποκλίσω και άλλες τροφές απο τώρα...:?

να ναι καλα η αγαπημενη μου fairys mom που με καθοδηγει σε καθε βημα!!!

Τι να πω κι εγώ για όλες τις πολύτιμες γνώσεις που μου έχεις προσφέρει για τα εμβόλια και όχι μόνο!!!! Κανονικά σου χρωστάω και δωρεάν επισκέψεις κατ' οίκον :lol:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...