Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Με το θηλασμό ναι ήταν θετική, ή τουλάχιστον όχι αρνητική, αλλά κάποιοι στην ομάδα της ειδικευόμενοι ήταν πολύ χλευαστικοί όταν νοσηλευτήκαμε και έλεγα ότι ήθελα να θηλάζω και δεν θέλω να δώσω ξένο. Ήταν ιδιαιτέρως είρωνες, αλλά μετά μπροστά στην Παπαδοπούλου το παίζανε υποστηρικτές του θηλασμού.

Η ίδια ήταν απόλυτη να μην κόψω τον θηλασμό πριν το 6μηνο! Μετά το 6 μηνο μου έγραψε το χαρτάκι για το γάλα και της είπα ότι δεν ξέρω αν θα το δώσω γιατί θέλω ακόμα να θηλάσω. Βγήκα λοιπόν έξω και επειδή πείναγε η μικρή την θήλασα εκεί. Δεν ξέρω τι είπανε μεταξύ τους, αλλά βγαίνει η ειδικευόμενη να με προλάβει και μου λέει ότι ίσως να μην φτάνει το δικό μου γάλα (η Σήλια δεν έπαιρνε βάρος) και ότι δεν έχω τρόπο να το μετρήσω :shock:. Απαντάω λοιπόν κι εγώ ότι όταν βγάζω με το θήλαστρο βγαίνει τόσο, άρα το παιδί σίγουρα πίνει πολύ περισσότερο. Δεν ήξερε τι να μου πει, κάτι αυναρτησίες μου έλεγε που δεν τις θυμάμαι καν και για την ξεφορτωθώ της είπα οκ θα δω πώς θα πάει με το βάρος και αν είναι θα το δώσω το γάλα, οπότε και έφυγε. Η επόμενη επίσκεψη ήταν σε αλλεργιολόγο. Αν με ειρωνευόταν πραγματικά δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα! Χαράς την υπομονή σου Jen!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλή παιδογαστρεντερολόγος είναι η Παπαδοπούλου στο Αγαλία Κυριακού και μάλιστα με θετική στάση απέναντι στο θηλασμό. Ττουλάχιστον για το πρώτο 6μηνο τον θεωρεί απαρραίτητο και δεν σε αφήνει να αποθηλάσεις αν έχει το μωρό πρόβλημα. Μετά το 6μηνο αρχίζει η διαφήμιση στο ξένο γάλα...Αλλά μετά το 6μηνο πας και σε αλλεργιολόγο που είναι ακόμα πιο ειδικός. Πήγαινε μία βόλτα από εκεί κι αν δεν θες να πας σε αυτήν που σου προτείνω' date=' σίγουρα πάντως άλλαξε γιατρό όπως πολύ σωστά σε συμβουλεύει και η ειδικός Αγλαία!

Επίσης να πω ότι μειονέκτημα της Παπαδοπούλου είναι ότι προτείνει πολύ αυστηρή διατροφή. Θα σου δώσει όμως ένα μπούσουλα να προχωρήσεις και το κυριότερο δεν θα σε υποβάλλει σε εξετάσεις αχρείαστες.[/quote']

ευχαριστώ αλλα δυστυχώς η ευτυχώς μένουμε στο εξωτερικό.

Η γαλοπούλα περιέχει συνήθως ορό γάλακτος. Πρέπει να περιμένεις να περάσει ένας μήνας για να μειωθούν τα συμπτώματα. Αν το έντερο του μωρού είναι αρκετά ερεθισμένο, μπορεί να χρειαστεί πολύ περισσότερος καιρός για να επουλωθεί και να σταματήσει το αίμα.

Ο γιατρός που πηγαίνεις είναι ΠΑΙΔΟγαστρεντερολόγος;

ναι είναι παιδογαστρεντερολογος και μάλιστα διευθυντής του τμήματος

για το σπινθηρογράφημα σου το είπε γιατρός ιδιώτης ή σε νοσοκομείο;

το αποφεύγεις αν δεν πας το μωρό στο συγκεκριμένο γιατpo

μου το είπε ο διευθυντής του γαστρεντερολογικού τμήματος στο παίδων.

όπως είπα και πιο πάνω μένουμε εξωτερικό και το σύστημα είναι αλλιώς.δεν έχω και πολλές επιλογές.

να φανταστείς,για να δούμε κάποιον γιατρό στο τμήμα αυτό είμαστε σε λίστα αναμονής από τον νοέμβρη.αυτό γιατί οι παιδίατροι δεν μας δίνουν επείγον παραπεμπτικό.έχουμε πάει σε τρεις διαφορετικούς παιδίατρος και κανένας δεν θεωρεί ότι το παιδί έχει κάτι σοβαρό απ τι στιγμή που είναι ήρεμο και παίρνει βάρος.

Η ίδια ήταν απόλυτη να μην κόψω τον θηλασμό πριν το 6μηνο! Μετά το 6 μηνο μου έγραψε το χαρτάκι για το γάλα και της είπα ότι δεν ξέρω αν θα το δώσω γιατί θέλω ακόμα να θηλάσω. Βγήκα λοιπόν έξω και επειδή πείναγε η μικρή την θήλασα εκεί. Δεν ξέρω τι είπανε μεταξύ τους' date=' αλλά βγαίνει η ειδικευόμενη να με προλάβει και μου λέει ότι ίσως να μην φτάνει το δικό μου γάλα (η Σήλια δεν έπαιρνε βάρος) και ότι δεν έχω τρόπο να το μετρήσω :shock:. Απαντάω λοιπόν κι εγώ ότι όταν βγάζω με το θήλαστρο βγαίνει τόσο, άρα το παιδί σίγουρα πίνει πολύ περισσότερο. Δεν ήξερε τι να μου πει, κάτι αυναρτησίες μου έλεγε που δεν τις θυμάμαι καν και για την ξεφορτωθώ της είπα οκ θα δω πώς θα πάει με το βάρος και αν είναι θα το δώσω το γάλα, οπότε και έφυγε. Η επόμενη επίσκεψη ήταν σε αλλεργιολόγο. Αν με ειρωνευόταν πραγματικά δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα! Χαράς την υπομονή σου Jen![/quote']

ευτυχώς εδώ όλοι οι γιατροί υποστηρίζουν θηλασμό τουλάχιστον μέχρι το χρόνο.μερικοί μέχρι δυο χρονια.

όχι ότι θα με ένοιαζε αν δεν υποστηρίζανε..

εγώ έχω σκοπό να θηλάσω τουλάχιστον μέχρι το χρόνο που συνεχίζεται η άδεια εγκυμοσύνης..όταν επιστρέψω στη δουλειά βλέπομε.

Διαφημίσεις

ο μικρός μου είναι 7 μηνών και μέχρι τον 6ο τον θήλαζα αποκλειστικά. στουσ 5 μήνες και κάτι, δεν είχε βάλει καλό βάρος (200γρ σε ένα μήνα) και μερικές μέρες μετά μου εμφάνισε για πρώτη φορά αίμα στα κακά (κάναμε καλλιέργεια και αποκλείστικέ η γαστρεντερίτιδα). έκοψα εντελώς τα γαλακτοκομικά και έιδα βελτίωση τον επόμενο μήνα (έβαλε 600 γρ και τα κακά με βλέννες μεν αλλά χωρίς αίμα). στον 6ο ξεκίνησα να του δίνω φρούτα που αρχικά δέχτηκε καλά. μόλις εισήγαγα την μπανάνα, τη 2η μέρα πάλι αίμα, την κόβω και σταματάει να τρώει γενικώς. μια δυο μπουκιές το πολύ. το αίμα σποραδικά συνεχίστηκε και οι βλέννες καθημερικό φαινόμενο. τη δευτέρα πήγαμε σε παιδοαλλεργιολόγο στο Αττικό γιατί στο παίδων ήταν πολύ αργά τα ραντεβού τους. ο γιατρός που είδε τον μπέμπη (7 μηνών πλέον) αφού πήρε ιστορικό του έκανε κάποια τεστ αλλά μόνο για το γάλα παρότι του είπα ότι δεν έχω σκοπό να αποθηλάσω. σήμερα που πήγαμε να τον ξαναδεί, τον ρώτησα αν θα εξατάσει και τι γίνεται με τις υπόλοιπες τροφές και μου απάντησε πως πρώτα μας ενδιαφέρει να δούμε την αλλεργία στο γάλα και άυριο που θα έχουμε τα τελικά αποτελέσματα θα το συζητήσουμε. αυτή είναι η συνήθης τακτική γιατί μου φάνηκε λίγο περίεργο... εσάς τι εξετάσεις κάνανε στα μωρά; να σημειώσω ότι έχει και ΓΟΠ (παίρνει επαντορέν από 3 μηνών)

vyLxp3.pngG7Azp3.png

ο μικρός μου είναι 7 μηνών και μέχρι τον 6ο τον θήλαζα αποκλειστικά. στουσ 5 μήνες και κάτι, δεν είχε βάλει καλό βάρος (200γρ σε ένα μήνα) και μερικές μέρες μετά μου εμφάνισε για πρώτη φορά αίμα στα κακά (κάναμε καλλιέργεια και αποκλείστικέ η γαστρεντερίτιδα). έκοψα εντελώς τα γαλακτοκομικά και έιδα βελτίωση τον επόμενο μήνα (έβαλε 600 γρ και τα κακά με βλέννες μεν αλλά χωρίς αίμα). στον 6ο ξεκίνησα να του δίνω φρούτα που αρχικά δέχτηκε καλά. μόλις εισήγαγα την μπανάνα, τη 2η μέρα πάλι αίμα, την κόβω και σταματάει να τρώει γενικώς. μια δυο μπουκιές το πολύ. το αίμα σποραδικά συνεχίστηκε και οι βλέννες καθημερικό φαινόμενο. τη δευτέρα πήγαμε σε παιδοαλλεργιολόγο στο Αττικό γιατί στο παίδων ήταν πολύ αργά τα ραντεβού τους. ο γιατρός που είδε τον μπέμπη (7 μηνών πλέον) αφού πήρε ιστορικό του έκανε κάποια τεστ αλλά μόνο για το γάλα παρότι του είπα ότι δεν έχω σκοπό να αποθηλάσω. σήμερα που πήγαμε να τον ξαναδεί, τον ρώτησα αν θα εξατάσει και τι γίνεται με τις υπόλοιπες τροφές και μου απάντησε πως πρώτα μας ενδιαφέρει να δούμε την αλλεργία στο γάλα και άυριο που θα έχουμε τα τελικά αποτελέσματα θα το συζητήσουμε. αυτή είναι η συνήθης τακτική γιατί μου φάνηκε λίγο περίεργο... εσάς τι εξετάσεις κάνανε στα μωρά; να σημειώσω ότι έχει και ΓΟΠ (παίρνει επαντορέν από 3 μηνών)

:lol::lol:

Ο γιατρός σας ψάχνει πρώτα να δει να το μωρό έχει αλλεργία στο γάλα σου!

Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα η κατάσταση! Μάλλον για κλάματα και για καταγγελίες!:mad:

Πήγαινε στο παίδων όταν έρθει η σειρά σας! Τουλάχιστον είναι πιο σχετικοί!

Και διάβασε και τις εμπειρίες των άλλων μαμάδων σε αυτό το τόπικ όσο μπορείς.

gwggp2.png ISWTp2.png

του έβαλε στα δείγματα το frisolac 1 και 3 γάλατα υποαλλεργικά για να δει αντιδράσεις. έχω εκνευριστεί πάρα πολύ με την όλη κατάσταση και ακριβώς επειδή χάνω πολύτιμο για το μωρό μου χρόνο, θα το κάνω θέμα και θα πω και 2 κουβεντούλες στην δικιά μου παιδίατρο για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. εκείνη όταν της είπα ότι το μωρό σταμάτησε να τρώει και βγάζει αίμα στα κακά μου είπε να αντικαταστρήσω 1 θηλασμό με υποαλλεργικό γάλα... λες και τη ρώτησα πως να αποθηλάσω!!!

σε ευχαριστώ πολύ πάντως. απο τα προηγούμενα ποστ ήταν που ψιλιάστηκα ότι κάτι δεν κάνει καλά...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

του έβαλε στα δείγματα το frisolac 1 και 3 γάλατα υποαλλεργικά για να δει αντιδράσεις. έχω εκνευριστεί πάρα πολύ με την όλη κατάσταση και ακριβώς επειδή χάνω πολύτιμο για το μωρό μου χρόνο, θα το κάνω θέμα και θα πω και 2 κουβεντούλες στην δικιά μου παιδίατρο για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. εκείνη όταν της είπα ότι το μωρό σταμάτησε να τρώει και βγάζει αίμα στα κακά μου είπε να αντικαταστρήσω 1 θηλασμό με υποαλλεργικό γάλα... λες και τη ρώτησα πως να αποθηλάσω!!!

σε ευχαριστώ πολύ πάντως. απο τα προηγούμενα ποστ ήταν που ψιλιάστηκα ότι κάτι δεν κάνει καλά...

υποαλλεργικό?:shock:

μα τα υποαλλεργικά για αυτό λέγονται έτσι, γιατί θεωρητικά δεν θα πρέπει να κάνουν αντιδράσεις! Εξού και το όνομα!

Μάλλον ήθελε να βγει οκ για να σας πει να το πάρετε...

Από παιδίατρο δεν θα ακούσεις πολύ πιο υποστηρικτικά για θηλασμό!

Εμένα η δικιά μου που είναι και υπερ του θηλασμού και ομοιοπαθητικός και καλά εναλλακτική, με το που της είπα αίμα στα κακά μου είπε να αποθηλάσω! Φυσικά ήταν απλά άσχετη με αλλεργίες.

Πήγαινε στο παίδων! Αν δεν έχετε έντονα συμπτώματα δεν πειράζει να περιμένεις και λίγο μέχρι το ραντεβού. Μέχρι τότε καλό είναι να βρεις ποιες τροφές πειράζουν το μωρό σου.

gwggp2.png ISWTp2.png

αυτό προσπάθησα αλλά μπλέκονται αυτά που τρώω εγώ με αυτά που δίνω στον μπέμπη και γίνεται το μάλε βράσε. μου έβγαλε πχ αιμα και με το καρότο και με την πατάτα. παίζει να τον πειράζουν ή εήταν κάτι που έφαγα εγώ; απ'την άλλη μου φαίνεται ανούσιο να κόβω τροφές αβέρτα. τι θα τρώω στο τέλος;

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Διαφημίσεις

αυτό προσπάθησα αλλά μπλέκονται αυτά που τρώω εγώ με αυτά που δίνω στον μπέμπη και γίνεται το μάλε βράσε. μου έβγαλε πχ αιμα και με το καρότο και με την πατάτα. παίζει να τον πειράζουν ή εήταν κάτι που έφαγα εγώ; απ'την άλλη μου φαίνεται ανούσιο να κόβω τροφές αβέρτα. τι θα τρώω στο τέλος;

Αν έχεις χρόνο διάβασε αυτο το τοπικ γιατι υπαρχει μεθοδολογια που κοβεις τις τροφες.

gwggp2.png ISWTp2.png

Θα ήθελα να αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία επειδή περιμένω το δεύτερο παιδάκι μου και δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη τι συνέβη με το πρώτο. Ο γιος μου είναι 21 μηνών. Τον θήλασα αποκλειστικά 5,5 μήνες και σταμάτησα μαχαίρι το θηλασμό επειδή αρρώστησα και υποβλήθηκα σε πολύμηνη θεραπεί με φάρμακα αντισυμβατικά με το θηλασμό. Στον 3ο μήνα της ζωής του εμφάνισε πράσινα κακά, βλένες και ιχνη αίματος στα κακάκια του -δηλαδή πολύ λεπτές γραμμούλες, σαν κλωστές υφάσματος_. Τον πήγαμε σε μια πολύ φημισμένη παιδογαστρεντερολόγο της Θεσ/νίκης, διέγνωσε αλλεργία στα γαλακτοκομικά και μουσυνέστησε να κόψω όλα τα γαλακτοκομικά, το μοσχαρίσιο κρέας, ότιδήοπτε μπορεί να περιείχε λακτόζη, καζεϊνη, γάλα. Για 2,5 μήνες ακολούθησα πολύ αυσηρή διατροφή _ψωμί, μαρμελάδα, κοτόπουλο, χοιρινό, αρνί, φρούτα και λαχανικά, όχι όσπρια, όχι λάχανο και μπρόκολο, -αλλά δεν είδα καμία βελτίωση. Μετά, όπως ανέφερα, σταμάτησα το θηλασμό και έδωσα υποαλλεργικό γάλα. Είδα αμέσως αλλαγή, οι βλένες σταμάτησαν αμέσως και ποτέ ξανά δεν είδα είδα αίμα. Στους 15 μήνες κάναμε τεστ και δεν έδειξε καμία απολύτως αλλεργία στο γάλα. Ακόμα και τώρα αναρωτιέμαι τι συνέβαινε πραγματικά στο μωρό μου. Έψαξα και το θέμα της υπερπαραγωγής, αλλά δεν μπορεί να ήταν αυτό, γιατί ο γιος μου τους πρώτους μήνες της ζωής του έπαιρνε πάνω από ένα κιλό το μήνα βάρος. Καμιά γνώμη; Ακόμα και μτά από τόσο καιρό αισθάνομαι ότι ποτέ δεν είχε αλλεργία, κάτι άλλο συνέβαινε, αλλά δεν έχω ιδέα τι. Και νιώθω θυμωμένη γιατί κάθε μήνα που πηγαίναμε στη γιατρό, μας έλεγε να περιμένουμε λίγο ακόμη και λίγο ακόμη. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το παιδί μου να τρώει απ'όλα, αλλά να σιχαίνεται το τυρί και το γιαούτρι και νομίζω ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν του τα έδωσα τη σωστή στιγμή. Θα ήθελα τη γνώμη σας επειδή τον άλλο μήνα θα φέρω στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι μου και προβληματίζομαι:τι πρέπει να κάνω αν ξανασυμβεί το ίδιο;

νελλίτσα είμασταν ίδια περίπτωση. Γοπ από ημερών σχεδόν και 4 μηνών αίμα στα κακά. Εγώ όταν ξεκίνησα διατροφή, έκοψα πολύ περισσότερα από τα γαλακτοκομικά. Έτσι η γοπ κόπηκε μαχαίρι και έμεινε το αίμα, που αντιμετωπίστηκε και αυτό με τον καιρό. Μην ξαναπάς σε αυτόν! Ούτε το επαντορέν σας χρειάζεται αν κόψεις αυτά που το πειράζουν. Επίσης να ξέρεις ότι αλλεργία στην πρωτείνη του γάλατος συνοδεύεται και από αλλεργία σε αυγό, ψάρι, γλουτένη, ρύζι κα (συνήθως όχι όλα μαζί, αλλά πρέπει να βρεις τι άλλο σας πειράζει)

Οι εξετάσεις που έκαναν σε εμάς ήταν:

1 Δερματικά τεστ

2 Ραστ τεστ (αίματος)

3 Πάτσ τεστ (αυτοκόλλητα στην πλάτη).

Πρέπει να γίνουν και οι 3 κατηγορίες τεστ, γιατί πχ σε εμάς τα 2 πρώτα ήταν αρνητικά και φάνηκαν οι αλλεργίες με τα αυτοκόλλητα. Με αυτά τα τεστ βλέπεις πού είναι αλλεργικό το παιδί και τι είδους αλλεργία έχει.

Μην το πιέζεις να φάει αν δεν θέλει. Και να καθυστερήσετε λίγο ακόμα τις στέρεες δεν πειράζει. Πρέπει λίγο να στρώσει το εντεράκι του.

Πήγαινε στο παίδων όταν έρθει η σειρά σας! Τουλάχιστον είναι πιο σχετικοί!

Προσωπικά η μόνη "ένσταση" που έχω για το Παίδων είναι ότι κάνουν τεστ σε πολύ λιγότερες τροφές από ό,τι έκαναν σε εμάς στο αλλεργιολογικό του Σωτηρία. Στο Παίδων νομίζω ότι κάνουν σε 5(?) τροφές ενώ σε εμάς έκαναν σε 10 και όταν ζήτησα την τελευταία φορά να κάνουμε και στην μπανάνα, το πρόσθεσαν πολύ πρόθυμα.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το παιδί μου να τρώει απ'όλα, αλλά να σιχαίνεται το τυρί και το γιαούτρι και νομίζω ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν του τα έδωσα τη σωστή στιγμή. Θα ήθελα τη γνώμη σας επειδή τον άλλο μήνα θα φέρω στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι μου και προβληματίζομαι:τι πρέπει να κάνω αν ξανασυμβεί το ίδιο;

Στο τόπικ υγεινή διατροφή κάπου έγραφε η Αγλαία ότι ο γιος της από μόνος του ζήταγε το κρέας, ενώ η ίδια δεν το έδινε στο σπίτι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν πιστεύω ότι έχει σημασία πότε εισήγαγες τα γαλακτοκομικά στην διατροφή του. Προφανώς δεν του αρέσουν, διαφορετικά θα τα ζητούσε από μόνος του. Και μάλιστα θεωρείται ότι άτομα που έχουν τάση για αλλεργία σε μία τροφή πχ γάλα, ακόμα και η μυρωδιά μπόρεί να τους προκαλέσει μέχρι και εμετό. Καλό είναι να μην πιέζεις το παιδί καθόλου και να σεβαστείς τα σημάδια που σου δείχνει ο οργανισμός του.

Όσο για το 2ο είμαι κι εγώ στην ίδια φάση και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσέχω την διατροφή μου, γιατί στην 1η εγκυμοσύνη πραγματικά τρεφόμουν άθλια. Πλέον σε αυτήν τρώω υγιεινά και πολύ σπάνια κάποια ατασθαλία. Νομίζω ότι μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε.. Σου εύχομαι με το καλό ένα υγιές μωράκι!!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Θα ήθελα να αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία επειδή περιμένω το δεύτερο παιδάκι μου και δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη τι συνέβη με το πρώτο. Ο γιος μου είναι 21 μηνών. Τον θήλασα αποκλειστικά 5,5 μήνες και σταμάτησα μαχαίρι το θηλασμό επειδή αρρώστησα και υποβλήθηκα σε πολύμηνη θεραπεί με φάρμακα αντισυμβατικά με το θηλασμό. Στον 3ο μήνα της ζωής του εμφάνισε πράσινα κακά, βλένες και ιχνη αίματος στα κακάκια του -δηλαδή πολύ λεπτές γραμμούλες, σαν κλωστές υφάσματος_. Τον πήγαμε σε μια πολύ φημισμένη παιδογαστρεντερολόγο της Θεσ/νίκης, διέγνωσε αλλεργία στα γαλακτοκομικά και μουσυνέστησε να κόψω όλα τα γαλακτοκομικά, το μοσχαρίσιο κρέας, ότιδήοπτε μπορεί να περιείχε λακτόζη, καζεϊνη, γάλα. Για 2,5 μήνες ακολούθησα πολύ αυσηρή διατροφή _ψωμί, μαρμελάδα, κοτόπουλο, χοιρινό, αρνί, φρούτα και λαχανικά, όχι όσπρια, όχι λάχανο και μπρόκολο, -αλλά δεν είδα καμία βελτίωση. Μετά, όπως ανέφερα, σταμάτησα το θηλασμό και έδωσα υποαλλεργικό γάλα. Είδα αμέσως αλλαγή, οι βλένες σταμάτησαν αμέσως και ποτέ ξανά δεν είδα είδα αίμα. Στους 15 μήνες κάναμε τεστ και δεν έδειξε καμία απολύτως αλλεργία στο γάλα.

Συμβαίνει συχνά ένα παιδάκι να μην έχει αλλεργία (ή, καλύτερα, δυσανεξία) σε κάποια τροφή αλλά να παρουσιάζει συμπτώματα αν το φάει η μαμά και περάσει στον οργανισμό του μέσω του μητρικού γάλακτος. Έχει να κάνει με τα αντισώματα του μητρικού γάλακτος.

Σήμερα μάλιστα το πρωί διάβαζα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στο θέμα αυτό στο φόρουμ του Mothering (ΜDC).

Eπίσης έχουνε γίνει και επιστημονικές μελέτες όπου μωράκια, τα οποία παρουσίαζαν αίμα στα κόπρανά τους ακόμη και μετά από πολύ αυστηρή δίαιτα της μαμάς, δεν παρουσίασαν κανένα απολύτως πρόβλημα όταν τους δόθηκε κανονικό αγελαδινό γάλα σκόνη (όχι υποαλλεργικό)!

Φυσικά η λύση που προτείνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι η διακοπή του θηλασμού αλλά η συνέχισή του, δεδομένου ότι η μαμά έκανε ό,τι μπορούσε σχετικά με τη δίαιτά της και το μωρό είναι υγιές και βάζει κανονικά βάρος.

Και φυσικά καλό είναι πάντα η μαμά να έχει προσεγμένη διατροφή και να προσπαθήσει να βελτιώσει το πεπτικό της σύστημα με ένζυμα και προβιοτικά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Γιατί δεν προσθέτεις και κατσίκι και αρνί από κρέατα? ΕΠίσης καρότα και πατάτες κανονικές? Κολοκύθα με την οποία μπορείς να κάνεις και πίτες για σνακ. Και σπανάκι επίσης για φαγητό ή πίτες. Αχ δεν μπορώ τώρα να σκεφτώ κάτι ακόμα. Κουράγιο!!!!

ευχαριστώ πολύ!καρότο ξεκίνησα ήδη.πολύ καλή ιδέα το σπανάκι και το κολοκύθι παρ ότι πίτες δεν μπορώ να φάω γιατί αποφεύγω και την γλουτένη.το σπανάκι όμως μου αρέσει και μονο βραστό σαν χόρτα. ευχαριστώ και πάλι αλλα αν θυμηθείς κάτι πες μου γιατί εγώ, καμια μα καμια φαντασία!!.μπορεί να είναι από την πεινα:)

Συμβαίνει συχνά ένα παιδάκι να μην έχει αλλεργία (ή, καλύτερα, δυσανεξία) σε κάποια τροφή αλλά να παρουσιάζει συμπτώματα αν το φάει η μαμά και περάσει στον οργανισμό του μέσω του μητρικού γάλακτος. Έχει να κάνει με τα αντισώματα του μητρικού γάλακτος.

Σήμερα μάλιστα το πρωί διάβαζα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στο θέμα αυτό στο φόρουμ του Mothering (ΜDC).

Eπίσης έχουνε γίνει και επιστημονικές μελέτες όπου μωράκια, τα οποία παρουσίαζαν αίμα στα κόπρανά τους ακόμη και μετά από πολύ αυστηρή δίαιτα της μαμάς, δεν παρουσίασαν κανένα απολύτως πρόβλημα όταν τους δόθηκε κανονικό αγελαδινό γάλα σκόνη (όχι υποαλλεργικό)!

Φυσικά η λύση που προτείνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι η διακοπή του θηλασμού αλλά η συνέχισή του, δεδομένου ότι η μαμά έκανε ό,τι μπορούσε σχετικά με τη δίαιτά της και το μωρό είναι υγιές και βάζει κανονικά βάρος.

Και φυσικά καλό είναι πάντα η μαμά να έχει προσεγμένη διατροφή και να προσπαθήσει να βελτιώσει το πεπτικό της σύστημα με ένζυμα και προβιοτικά.

αχ μου δόσες ελπίδες να sai καλά!

γιατί τόσο καιρό σκέφτομαι ότι, αφού αντιδρά από το δικό μου gala το μωρό, φαντάσου τι θα γίνει με άλλες τροφές...

Προσωπικά η μόνη "ένσταση" που έχω για το Παίδων είναι ότι κάνουν τεστ σε πολύ λιγότερες τροφές από ό' date='τι έκαναν σε εμάς στο αλλεργιολογικό του Σωτηρία. Στο Παίδων νομίζω ότι κάνουν σε 5(?) τροφές ενώ σε εμάς έκαναν σε 10 και όταν ζήτησα την τελευταία φορά να κάνουμε και στην μπανάνα, το πρόσθεσαν πολύ πρόθυμα.[/quote']

Δίκιο έχεις, σε μας κάνα σε λιγότερες αλλά μου φταναν αυτές...τις υπόλοιπες τις υπέθεσα από το αίμα. Και σε μας μόνο τε δερματικά patches βγήκαν θετικά.

gwggp2.png ISWTp2.png

Θα ήθελα να αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία επειδή περιμένω το δεύτερο παιδάκι μου και δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη τι συνέβη με το πρώτο. Ο γιος μου είναι 21 μηνών. Τον θήλασα αποκλειστικά 5,5 μήνες και σταμάτησα μαχαίρι το θηλασμό επειδή αρρώστησα και υποβλήθηκα σε πολύμηνη θεραπεί με φάρμακα αντισυμβατικά με το θηλασμό. Στον 3ο μήνα της ζωής του εμφάνισε πράσινα κακά, βλένες και ιχνη αίματος στα κακάκια του -δηλαδή πολύ λεπτές γραμμούλες, σαν κλωστές υφάσματος_. Τον πήγαμε σε μια πολύ φημισμένη παιδογαστρεντερολόγο της Θεσ/νίκης, διέγνωσε αλλεργία στα γαλακτοκομικά και μουσυνέστησε να κόψω όλα τα γαλακτοκομικά, το μοσχαρίσιο κρέας, ότιδήοπτε μπορεί να περιείχε λακτόζη, καζεϊνη, γάλα. Για 2,5 μήνες ακολούθησα πολύ αυσηρή διατροφή _ψωμί, μαρμελάδα, κοτόπουλο, χοιρινό, αρνί, φρούτα και λαχανικά, όχι όσπρια, όχι λάχανο και μπρόκολο, -αλλά δεν είδα καμία βελτίωση. Μετά, όπως ανέφερα, σταμάτησα το θηλασμό και έδωσα υποαλλεργικό γάλα. Είδα αμέσως αλλαγή, οι βλένες σταμάτησαν αμέσως και ποτέ ξανά δεν είδα είδα αίμα.

Προφανώς κάτι από αυτά που έτρωγες τον πείραζε. Σε μας ήταν η γλουτένη και είχα κόψει και το ψωμί.

Στους 15 μήνες κάναμε τεστ και δεν έδειξε καμία απολύτως αλλεργία στο γάλα. Ακόμα και τώρα αναρωτιέμαι τι συνέβαινε πραγματικά στο μωρό μου. Έψαξα και το θέμα της υπερπαραγωγής, αλλά δεν μπορεί να ήταν αυτό, γιατί ο γιος μου τους πρώτους μήνες της ζωής του έπαιρνε πάνω από ένα κιλό το μήνα βάρος. Καμιά γνώμη; Ακόμα και μτά από τόσο καιρό αισθάνομαι ότι ποτέ δεν είχε αλλεργία, κάτι άλλο συνέβαινε, αλλά δεν έχω ιδέα τι. Και νιώθω θυμωμένη γιατί κάθε μήνα που πηγαίναμε στη γιατρό, μας έλεγε να περιμένουμε λίγο ακόμη και λίγο ακόμη.

Γιατί αναρωτιέσαι? Τα τεστ σπάνια βγαίνουν θετικά στο γάλα. Και μάς μόνια αρνητικά βγαίναν συνέχεια. Αλλά οι αλλεργιολόγοι είναι κάθετοι ότι το αίμα από μόνο του αρκεί για να αποδείξει την αλλεργία στο γάλα (αλλεργική πρωκτοκολίτιδα λέγεται) είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο και οι ίδιοι δεν δίνουν σημασία στα αρνητικά τεστς έτσι και δουν αίμα στα κακά.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το παιδί μου να τρώει απ'όλα, αλλά να σιχαίνεται το τυρί και το γιαούτρι και νομίζω ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν του τα έδωσα τη σωστή στιγμή. Θα ήθελα τη γνώμη σας επειδή τον άλλο μήνα θα φέρω στον κόσμο το δεύτερο παιδάκι μου και προβληματίζομαι:τι πρέπει να κάνω αν ξανασυμβεί το ίδιο;

Το πότε θα εισαχθεί μια τροφή στο παιδί δεν έχει καμιά σχέση με το αν θα του αρέσει ή όχι. Δηλαδή, αν στα 5 τους φάνε πρώτη φορά καρπούζι δεν θα τους αρέσει? Δεν στέκει η θεωρία σου, δεν υπάρχει σωστή στιγμή και το πιθανότερο είναι ότι δεν του αρέσει λόγω της αλλεργίας (η οποία μπορεί απλά να έχει αλλάξει μορφή και να είναι πλέον μια δυσανεξία).

gwggp2.png ISWTp2.png

μου το είπε ο διευθυντής του γαστρεντερολογικού τμήματος στο παίδων.

όπως είπα και πιο πάνω μένουμε εξωτερικό και το σύστημα είναι αλλιώς.δεν έχω και πολλές επιλογές.

να φανταστείς,για να δούμε κάποιον γιατρό στο τμήμα αυτό είμαστε σε λίστα αναμονής από τον νοέμβρη.αυτό γιατί οι παιδίατροι δεν μας δίνουν επείγον παραπεμπτικό.έχουμε πάει σε τρεις διαφορετικούς παιδίατρος και κανένας δεν θεωρεί ότι το παιδί έχει κάτι σοβαρό απ τι στιγμή που είναι ήρεμο και παίρνει βάρος.

Νομίζω ότι καλό θα ήταν να συζητήσεις αναλυτικά μαζί του γιατί τα προτείνει όλα αυτά.

Ο γιατρός γνωρίζει ότι μέχρι πριν λίγες μέρες έτρωγες γαλοπούλα με ορό γάλακτος; Αν δεν το γνωρίζει και νομίζει ότι κάνεις εδώ και καιρό αποχή, είναι λογικό να βγάλει λανθασμένα συμπεράσματα.

Από όσα γράφεις φαίνεται ότι υπάρχουν κενά και στα όσα αναφέρεις και στα όσα έχεις καταλάβει. Προσπάθησε να θυμηθείς όλα όσα έχεις φάει, κράτησε σημειώσεις και κάνε μια διεξοδική συζήτηση με το γιατρό.

Οι ελλειπής εικόνα που έχει ο γιατρός, οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα και δεν ευθύνεται ο ίδιος γι αυτό.

Θα ήθελα να αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία επειδή περιμένω το δεύτερο παιδάκι μου και δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη τι συνέβη με το πρώτο. Ο γιος μου είναι 21 μηνών. Τον θήλασα αποκλειστικά 5,5 μήνες και σταμάτησα μαχαίρι το θηλασμό επειδή αρρώστησα και υποβλήθηκα σε πολύμηνη θεραπεί με φάρμακα αντισυμβατικά με το θηλασμό. Στον 3ο μήνα της ζωής του εμφάνισε πράσινα κακά, βλένες και ιχνη αίματος στα κακάκια του -δηλαδή πολύ λεπτές γραμμούλες, σαν κλωστές υφάσματος_. Τον πήγαμε σε μια πολύ φημισμένη παιδογαστρεντερολόγο της Θεσ/νίκης, διέγνωσε αλλεργία στα γαλακτοκομικά και μουσυνέστησε να κόψω όλα τα γαλακτοκομικά, το μοσχαρίσιο κρέας, ότιδήοπτε μπορεί να περιείχε λακτόζη, καζεϊνη, γάλα. Για 2,5 μήνες ακολούθησα πολύ αυσηρή διατροφή _ψωμί, μαρμελάδα, κοτόπουλο, χοιρινό, αρνί, φρούτα και λαχανικά, όχι όσπρια, όχι λάχανο και μπρόκολο, -αλλά δεν είδα καμία βελτίωση. Μετά, όπως ανέφερα, σταμάτησα το θηλασμό και έδωσα υποαλλεργικό γάλα. Είδα αμέσως αλλαγή, οι βλένες σταμάτησαν αμέσως και ποτέ ξανά δεν είδα είδα αίμα. Στους 15 μήνες κάναμε τεστ και δεν έδειξε καμία απολύτως αλλεργία στο γάλα. Ακόμα και τώρα αναρωτιέμαι τι συνέβαινε πραγματικά στο μωρό μου.

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις αρκετές σελίδες από αυτό το τόπικ γιατί φαίνεται ότι έχει καταλάβει λανθασμένα τα περισσότερα που αφορούν τις αλλεργίες.

Η πολλή αυστηρή διατροφή που ακολούθησες δεν είχε κανένα νόημα από τη στιγμή που δεν ήξερες σε τι ήταν αλλεργικό το μωρό (αν ήταν ...).

ακολούθησα πολύ αυσηρή διατροφή _ψωμί, μαρμελάδα, κοτόπουλο, χοιρινό, αρνί, φρούτα και λαχανικά, όχι όσπρια, όχι λάχανο και μπρόκολο, -αλλά δεν είδα καμία βελτίωση.

Το ψωμί περιέχει συχνά γάλα, περιέχει πάντα γλουτένη στην οποία αρκετά μωρά παρουσιάζουν δυσανεξία.

Η μαρμελάδα μπορεί να περιέχει φρούτο που προκαλεί αλλεργία

Κάποια παιδιά έχουν αλλεργία στο κοτόπουλο

Περισσότερα στο χοιρινό

Μερικά στο αρνί

Υπάρχουν πολλά φρούτα υπεύθυνα για αλλεργίες

Κάποια όσπρια αλλά όχι όλα, οπότε δεν έχει νόημα η πλήρης αποχή

Το λάχανο και το μπρόκολο δεν συχδέονται συχνά με αλλεργίες

Από ένα τέτοιο πρόγραμμα διατροφής, χωρίς συστηματικό αποκλεισμο και σταδιακή εισαγωγή, το αναμενόμενο ήταν να μην δεις καμία βελτίωση.

Έψαξα και το θέμα της υπερπαραγωγής, αλλά δεν μπορεί να ήταν αυτό, γιατί ο γιος μου τους πρώτους μήνες της ζωής του έπαιρνε πάνω από ένα κιλό το μήνα βάρος. Καμιά γνώμη; Ακόμα και μτά από τόσο καιρό αισθάνομαι ότι ποτέ δεν είχε αλλεργία, κάτι άλλο συνέβαινε, αλλά δεν έχω ιδέα τι. Και νιώθω θυμωμένη γιατί κάθε μήνα που πηγαίναμε στη γιατρό, μας έλεγε να περιμένουμε λίγο ακόμη και λίγο ακόμη.

Το ότι έβαζε το μωρό κανονικά βάρος, δεν αποκλείει το να υπήρχε υπερπαραγωγή.

Αλλεργία μπορεί να μην είχε αλλά ίσως είχε κάποια δυσανεξία.

Το ότι δεν ανέχεται κάποιες τροφές είναι ένδειξη δυσανεξίας ακόμη και αλλεργίας.

Υπάρχουν αρκετοί που δεν μπορούν να ανεχθούν τα γαλακτοκομικά που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το τυρί και το γιαούρτι.

Άλλωστε είμαστε το μόνο είδος που τρέφεται με γαλα και προϊόντα γάλακτος άλλων θηλαστικών. Όλα τα θηλαστικά καταναλώνουν γάλα μόνο όσο θηλάζουν.

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να αποκλείσεις την αλλεργία ή τη δυσανεξία που μπορεί να προκαλεί απέχθεια σε κάποιες τροφές.

Για σένα θα ήταν καλό να ενημερωθείς για να μη θυμώνεις για λάθος λόγους.

Το παιδί σου είναι φυσιολογικό και υγιές και έχει κάθε δικαίωμα να μην θέλει κάποιες τροφές που του κάνουν κακό.

Kαλημέρα σας! Παρατηρώ σιωπηλά την ενότητα του θηλασμού επί αρκετούς μήνες και θέλω να ζητήσω τη βοήθειά και συμβουλή σας για ένα θέμα που με απασχολεί. Ίσως επειδή ντράπηκα παλιότερα και δε ζήτησα βοήθεια δεν κατάφερα να θηλάσω το γιο μου πέρα από 6 μήνες δίνοντας μάλιστα παράλληλα και λίγο ξένο γάλα.

Ο προβληματισμός μου αφορά την κόρη μου την οποία θηλάζω αποκλειστικά από το πρώτο μισάωρο της γέννησής της. (Έπαθα κι έμαθα!) Δεν έχει πιει σταγόνα ξένο γάλα ούτε στο νοσοκομείο.

Τον πρώτο καιρό όλα έβαιναν καλά. Οι κενώσεις ήταν μουσταρδί με σποράκια. Μερικές μέρες μετά τη γέννησή της άρχισε να εμφανίζει κενώσεις μουσταρδί με βλέννες και αργότερα ελαφρά πρασινωπές εκρηκτικές κενώσεις με βλέννες. Υποπτεύτηκα αλλεργία, υπερπαραγωγή ή και τα δύο μαζί και ξεκίνησα σε πρώτη φάση, αφού ρώτησα την παιδίατρο και με απέτρεψε από το να ξεκινήσω αποκλεισμούς στη διατροφή μου, να ρυθμίσω τυχόν θέμα υπερπαραγωγής ( είχα και άλλα δείγματα, πνιγόταν η μικρή από το γάλα, της γλιστρούσε η θηλή από το πολύ γάλα κλπ). Έδινα το ένα στήθος επί 3 τουλάχιστον ώρες ενίοτε έφτανα και τις 6 ώρες και μερικές μέρες μετά το χρώμα των κενώσεων άρχισε να βελτιώνεται αισθητά. Επίσης έπαψε η μικρή να έχει πολλά αέρια. Τώρα δίνω πάλι και τα 2 στήθη ξεκινώντας με το ένα και προσφέροντας και το άλλο όταν το μωρό χάσει το ενδιαφέρον του. Αυτό που με προβληματίζει είναι το γεγονός ότι εξακολουθώ να βλέπω βλέννες στις κενώσεις παρόλο που είναι μουσταρδί. Υπάρχουν και σποράκια αλλά δυστυχώς υπάρχουν και άφθονες βλέννες. Η παιδίατρος επιμένει να το αγνοήσουμε και ισχυρίζεται ότι σε συνέδρια παιδιατρικής έχει ακούσει ότι ακόμα και αίμα στις κενώσεις καμιά φορά πρέπει να το αγνοούν (οι παιδίατροι) αν το μωρό θηλάζει αποκλειστικά. Εμένα κάτι τέτοιο μου ακούγεται παράλογο! Είμαι διατεθειμένη να κάνω τα πάντα ακόμα και μεγάλους περιορισμούς στη διατροφή μου αν οι βλέννες στα κακά της μικρής είναι ένδειξη αλλεργίας. Δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι μπορεί να βλάπτεται ο οργανισμός του μωρού μου.

Σας απαντώ στις ερωτήσεις για το θηλασμό κι ελπίζω να μπορέσετε να βγάλετε κάποια άκρη:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40+1

Β. Το φύλο του βρέφους θήλυ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Καμία

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Όχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

4/11/2010: 3.860

7/11/2010: 3.560

18/11/2010: 3.690

24/11/2010: 3.900

14/12/2010: 4.500

11/01/2011: 5.050

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. Εννέα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα -

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) -

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. -

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. Υπολογίζω τουλάχιστον δέκα φορές.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο Μία μεγάλη.

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Το μωρό είναι ζωηρό, χαρούμενο και δυνατό. Δεν την έχω δει να τρώει τις χούφτες της και να ψάχνει για φαγητό. Της προσφέρω στήθος κάθε 2 ώρες και την αφήνω για όση ώρα θέλει. Το βράδυ κοιμάται σερί για 6-6:30 ώρες από όταν σαράντισε. Δε δείχνει να πεινάει, ούτε να δυσφορεί με κάτι πχ πονάκια. Το μόνο αρνητικό είναι ότι παρά τις προσπάθειές μου δεν πιάνει καλά τη θηλή όταν θηλάζει με αποτέλεσμα να καταπίνει πολύ αέρα στην αρχή του θηλασμού. Δε δείχνει και πάλι να δυσφορεί απλά σταματά και βγάζει τη θηλή από το στόμα. Την βάζω να ρευτεί και συνεχίζει.

Πέρα από τις βλέννες στις κενώσεις και ίσως τη μικρή πτώση στο βάρος δε βλέπω κάτι άλλο που να με ανησυχεί. Θεωρείτε ότι αυτά είναι δείγμα αλλεργίας? Τι να κάνω εγώ στην πορεία? Γαλακτοκομικά και γάλα τρώω μόνο κατσικίσιο αλλά η γιατρός μου είπε ότι και αυτά ενοχοποιούνται για αλλεργίες. Να κόψω λέτε όλα τα γαλακτοκομικά σε πρώτη φάση μήπως βελτιωθούν οι κενώσεις και ίσως η πρόσληψη βάρους αν εκεί οφείλεται η μικρή πτώση? Κι αν ναι ποια άλλα συστατικά θα πρέπει να προσέξω στις ετικέτες των τροφίμων?! Ευχαριστώ πολύ!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες όσες μου απάντησαν στον προβληματισμό για την πιθανή αλλεργία του μωρού μου. ίσως δεν διευκρίνισα σωστά κάποια πράγματα: όταν στους 5,5 μήνες σταματησα το θηλασμό και έδωσα υποαλλεργικό γάλα, μια βδομάδα μετά εισήγαγα και στέρεες τροφές, στις οποίες δεν είδα καμία αλλεγριογόνο αντίδραση, ούτε στο κρέας -κοτόπουλο, αρνί, κατσίκι -ούτε αργότερα στα όσπρια, ούτε σε κανένα λαχανικό. Στους 15 μήνες μετά τα τεστ έδωσα μοσχαρίσιο κρέας και ανικατέστησα το υποαλεργικό γάλα με φρέσκο. Το παιδί μου το δέχτηκε μια χαρά. Από τότε πίνει κάθε μέρα μισό λίτρο (250 γραμ. πρωί και βράδυ). ίσως τελικά να έχει δίκιο η Rosie, ίσως να είχε να κάνει με τα αντισώματά μου, και παρακαλώ, επειδή δεν μπόρεσα να βρω άκρη, μήπως θα μπορούσε να μου δώσει κάποιες περισσότερες πληροφορίες για το φόρουμ; Ή πού αλλού θα μπορούσα να ψάξω σχετικά; όσον αφορά αυτό το τόπικ, 115 σελίδες είναι πολλές, αλλά θα προσπαθήσω να τις διαβάσω όλες. Και μια τελευταία διευκρίνηση: τη διαιτα την ακολούθησα μετά από σύσταση της παιδογαστρεντερολόγου, όχι από μόνη μου, τη δική της διάγνωση έλαβα υπόψη μου. Αν όντως υπήρχε κάποιο άλλο πρόβλημα και όχι τα γαλακτοκομικά, δεν θα έπρεπε να με καθοδηγήσει εκείνη σχετικά; Τέλοσπάντων, επειδή αυτό είναι κάτι που πλέον ανήκει στο παρεθλόν και δεν θέλω να γίνω κουραστική στο τόπικ αυτό, ευχαριστώ πάλι όσες μου απάντησαν! Δε θα επανέλθω, θα ήθελα όμως τις πληροφορίες από τη Rosie. Αν ξανασυμβεί και στο δεύτερο παιδάκι μου κάτι παρόμοιο, θα συμβουλευτώ σύμβουλο θηλασμού, νομίζω ότι τελικά είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω!

γύρισα σήμερα από το νοσοκομείο ακόμα πιο μπερδεμένη από ότι ότνα πήγα.... το μωρό λέει δεν είναι αλλεργικό στο γάλα αλλά περιμένουμε τη μάγιερ κοπράνων για να μουθ πει τι κάνουμε παρακάτω. η ερώτηση μου είναι: αν όντως ρο παιδί δεν είναι αλλεργικό τότε τι ήταν το αίμα στα κακά του που είδα και κυρίως γιατί δε βάζει καλό βάρος;

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Sxetiko με αλλεργιες, το βαζω κι εδω.

Vaccinations and allergy shots causing allergies to aluminum

http://www.naturalnews.com/030975_aluminum_vaccines.html

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...