Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Δεν είναι μόνο ίχνη, γράφουν κανονικά στα συστατικά τους.

Δεν θέλω να σε "μαλώσω" αλλά, αν απελπιστείς που κάποια στιγμή θα βαρεθεί το τοστ με το ζαμπόν, θα δώσεις γαριδάκια; Θέλω να πω, κάνεις τόσο κόπο, γιατί να διακινδυνεύεις τις καλές συνήθειες για λίγες φορές που δεν έχει όρεξη ή και βαριέται ένα φαΐ; Και όχι μόνο τις καλές συνήθειες αλλά, αν το έντερο δεν είναι επουλωμένο και ερεθιστεί εκ νέου, σε πάει πίσω και με την αλλεργία.

Αυτή την εποχή, μπορείς να δοκιμάσεις και κολοκύθα.

ηδη σήμερα πηρα χοιρινό το μαγείρεψα και το έκοψα σε φετούλες για να το έχω έτοιμο για το τόστ του. αλλα δεν το έφαγε δυστυχώς... λίγες μπουκίτσες μόνο... ελπίζω απλά να μην πείναγε και αύριο να φάει.

Βγάζει και μαζεμένα 2 κυνόδοντες τουλάχιστον και 2 γομφίους οποτε είναι όλο γκρίνια. Αλλά δεν εχει αυξήσει τους θηλασμούς...θέλει να μασουλάει σκληρά πράγματα.

την κολοκύθα πώς την δίνουμε? για πές καμιά συνταγή. για απογευματινό μιλάμε πάντα. τί άλλο να δοκιμάσω για σνακ? αυγό ψάρι γαλ/κα απαγορεύονται, να σας θυμίσω.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δυστυχώς δεν ξέρω συνταγές, είμαι της απλότητας (απλοϊκότητας). Στον ατμό ή ψητή, σκέτη. Σε ηλικία που επιτρέπεται το μέλι, ίσως λίγο μέλι και κανέλα αλλά, αν είναι από μόνη της νόστιμη η κολοκύθα, προτιμώ σκέτη.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Επίσης, εγώ με "λίγες μπουκίτσες" ήμουν υπερευχαριστημένη ...

και εγώ θα ήμουν αν έπαιρνε κανενα γραμμάριο!!! αλλά σήμερα τον πηγα παιδίατρο, και τον εβγαλε 8500, οσο δλδ και τον προηγούμενο μήνα! Μου είπε να προσπαθήσω να του δίνω πιο παχυντικές τροφες... Αντε βγάλε άκρη...

Είμαι να σκάσω πάλι...Ευτυχώς παίρνει ύψος, είναι απίστευτα δραστήριος και δεν εχει αρρωστήσει ποτέ, περα απο αυτό το χαζό συνάχι που έχει τώρα και δεν το θεωρώ αρρωστια.

Ηθελα να ρωτήσω ποιες τροφές είναι πλούσιες σε σίδερο?????

Εμας δεν τρώνε καθόλου κρέας.

νινάκια2 μετέφρασα από εδώ: http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/iron.html#ironsources

Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε σίδηρο περιλαμβάνουν:

μητρικό γάλα

χειμερινή κολοκύθα

γλυκοπατάτα

χυμος δαμάσκηνων

κρέας & πουλερικά (μοσχάρι, συκώτι μοσχαριού κ κοτόπουλου, γαλοπούλα, κοτόπουλο)

μανιτάρια

φυτά της θάλασσας (arame, dulse=ροδυμενία) φύκια(spirulina) kelp = φαιοφύκη

πράσινα (σπανάκι, σέσκουλα, πικραλίδα, τεύτλα, τσουκνίδα, μαϊντανός, νεροκάρδαμο)

yellow dock root (δεν ξέρω τι είναι και πως μεταφράζεται…)

σιτηρά (κεχρί, καστανό ρύζι, αμάραντος, κινόα, ψωμιά με αυτά τα σιτηρά)

μελάσσα blackstrap (δοκιμάστε λίγη στα δημητρικά-cereal ή στο ψωμί)

μαγιά μπύρας

Τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο που τα δίνουμε μετά το έτος ή αργότερα:

ξερά φασόλια (Λίμα, φακές, κόκκινα φασόλια)

τσίλι con carne με φασόλια

Τόφου (παράγωγο σόγιας)

κρόκος αυγού

σιτηρά (βρασμένος τραχανάς ή πλιγούρι?, καλαμποκάλευρο, grits, σιμιγδάλι?, πίτουρο, ψωμιά με αυτά τα σιτηρά)

ντομάτα

αποξηραμένα φρούτα (σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, σταφίδες)

κρέας (χοιρινό)

οστρακοειδή (μύδια, στρείδια, γαρίδες)

τόνος, σαρδέλες

Μπορεί να θέλετε να δώσετε παιδικές τροφές υψηλές σε βιταμίνη C, μαζί με πλούσια σε σίδηρο τρόφιμα, δεδομένου ότι η βιταμίνη C αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου. Μαγείρεμα σε κατσαρόλα από χυτοσίδηρο αυξάνει επίσης την περιεκτικότητα σε σίδηρο των τροφών. Η απορρόφηση του σιδήρου επίσης, αυξάνεται καταναλώντας σαλάτες από πράσινα φυλλώδη ή εσπεριδοειδή, χυμούς φρούτων και πατάτες (συμπεριλαμβάνονται οι πατάτες που καταναλώνονται σε γεύματα που περιέχουν τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο).

Εδώ είναι ένας συνδυασμός για να δοκίμασετε – Μαγειρέψτε καστανό ρύζι (βάλτε το στο μπλέντερ εάν το μωρό χρειάζεται μια πιο λεία υφή) και ανακατέψτε το με βρασμένά φρούτα που περιέχουν σίδηρο (βερίκοκα, δαμάσκηνα, κλπ). Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε λίγη μελάσσα blackstrap για επιπλέον γεύση και επιπλέον σίδηρο.

Διαφημίσεις

Εμείς τελευταία εμπλουτίσαμε τη διατροφή μας με κινόα, κεχρί, συκώτι από κοτόπουλο, παντζάρι.

Χθες ξανακάναμε εξετάσεις και ανυπομονώ να δω τα αποτελέσματα...

Κρέας δεν τους αρέσει ή τα πειράζει;

Γεια σου ζαχαρινι!!θα βαλω τις τιμες συντομα.ξεχασα τις εξετασεις σε συγγενικο σπιτι...παντως ειναι υψηλοτερες απο τις δικες σας ...οχι πολυ.πχ αν θυμαμαι αιματοκρ 33 κ αιμοσφ 11.θα σου με ακριβεια την επομενη..παντως το σιροπακι το δεχτηκε μια χαρα.ρωτησα για το μελι ,μου ειπαν πως δεν υπαρχει προβλημα.κ το πορτοκαλι το δεχτηκε!οι κυκλοι στα ματακια αρχισαν φευγουν!ειμαι χαρουμενη γιατι εχουμε κανει προοδο!τρωμε επιπλεον σπανακι αρακα σταφυδες κ δαμασκηνα <πολτοποιμενα στη φρουτοκρεμα >κ το καλυτερο το αφησα για το τελος...ταχινι!αρχισα εγω να τρωω δειλα δειλα χαλβα με αμυγδαλο κ μετα απο μηνα αφου ειδα πως ολα ειναι οκ της εδωσα ενα τοσο δα μικρο κομματακι κ ξετρελαθηκε!αυτο ειναι καλο ε?οποτε με δει να τρωω κανει σαν τρελο!!!εγω φυσικα ακομη απεχω απο πολλα πραγματα.οπως τη γλουτενη.μου ελειψε το ψωμακι.τρωω χοιρινο αλλα φυσικα στο μωρο δεν δινω ακομη.ο γιατρος που συμβουλευτηκα ειναι ομοιοπαθητικος.αν θελεις πληροφοριες θα σου πω!:)

Ευχαριστώ Ελενίτσα! Αν μπορείς στείλε μου και τα στοιχεία του γιατρού. Ίσως μου χρειαστούν κάποια στιγμή;)

Μήπως ξέρει καμιά σας την αλλεργιολόγο Αλεξάνδρα Καλομπάτσου; Είναι Αθήμα στο Παίδων αλλά έρχεται ανά διαστήματα και βλέπει ασθενείς και στην πόλη μου.

Επίσης κοντά μας είναι και η κ.Στεφανάκη στα Ιωάννινα....

Διαφορετικά Αθήνα...

γεια σας......εμεις περα απ μηλο κ αχλαδι απο φρουτα κ καροτο,κολοκυθακι,πατατα κ κοτα τι αλλο να δωσω μετα?

κολοκύθα, γλυκοπατάτα, αρνί/κατσίκι, μπανάνα, αρακά, φασολάκια κλπ...

gwggp2.png ISWTp2.png

Το βαλαμε το κατσικακι κοριτσια! Μακαρι να το δεχτει.

Καλη η ιδεα σας για κολοκυθα! Θα τη δοκιμασω μετα το ρυζακι-ειναι το επομενο που θα βαλουμε με το καλο.

zaharini πολυ ενδιαφεροντα τα οσα μας εγραψες! Ομολογω οτι δεν τα ηξερα.

tselnikas συμφωνω με τη Jen. Σπανακι επισης, εχετε βαλει; Μπροκολο; ειναι πολυ βασικα αυτα τα δυο.

Jen εχετε αποθηλασει; Ρωτώ γιατι νομιζω οτι καπου διαβασα οτι της δινεις σε ολα τα γευματα κατσικισιο. Το δεχτηκε-ψυχολογικα εννοω; Εχω θεμα, ενω το προσθεσαμε στη διατροφή μας τελικα, δεν το αφηνει το στηθος! Εχει τυχει να φαει 200 ml και μια μπανανα και να θελει να θηλασει απο πανω! :cool: Εχουμε δρομο...

Διαφημίσεις

να ρωτήσω κάτι:

εγώ μπορω να πίνω γάλα αμυγδάλου? Περνάει απο το μητρικό? Ο μικρός εχει αλλεργία στα γαλ/κα, δεν το έχουμε ψαξει για τους ξηρούς καρπούς, απλά θα ήθελα να ξέρω για να μπορω να το τρωω με δημητριακά, που τα εχω κοψει ενα χρόνο τώρα.

καλησπέρα.Η δικιά μας η γαστρεντερολογος δεν μου έκοψε τους ξηρούς καρπούς. Μου είπε πρώτα αποχή απο όλα τα γαλακτοκομικά και αν ξαναεμφανίσουμε αίμα στα κακά τότε κόβω ξηρούς καρπούς,αυγά,ψάρι,θαλλασινά,σοκολάτα και πορτοκάλι. Οπότε δεν βρίσκω τον λόγο γιατι να μην πιεις γάλα απο αμύγδαλο

καλησπέρα.Η δικιά μας η γαστρεντερολογος δεν μου έκοψε τους ξηρούς καρπούς. Μου είπε πρώτα αποχή απο όλα τα γαλακτοκομικά και αν ξαναεμφανίσουμε αίμα στα κακά τότε κόβω ξηρούς καρπούς,αυγά,ψάρι,θαλλασινά,σοκολάτα και πορτοκάλι. Οπότε δεν βρίσκω τον λόγο γιατι να μην πιεις γάλα απο αμύγδαλο

εμεις εχουμε αλλεργια στα γαλ/κα σιγουρα. Για τα αλλα δεν εχουμε κανει καμια εξεταση.Το βασικό μας θέμα είναι η μη ικανοποιητική προσληψη βάρους.

Το θεωρώ απίθανο να φταίει το ελάχιστο αμυγδαλο που μπορεί να φάω μια στο τόσο σε ενα κουλουράκι ας πούμε, για το οτι ο μικρός δεν βάζει πολυ βάρος, αλλά τπτ δεν αποκλείεται...

Ξεκινησαμε κολοκυθα σημερα........την καταβροχθισε και γλυφοταν......για να δουμε!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

καλημέρα. γνωρίζει καμμιά σας αν είναι πιθανό να εμφανιστεί αλλεργία σε μωρό 5 μηνών? ο μπέμπης μου είχε χτες βλέννες και λίγο αίμαι στα κακά του. πήρα και το είπα στην παιδίατρο η οποία μου ζήτησε να κάνουμε καλλιέργεια. υ[ποπτεύεται ή γαστρεντερίτιδα ή αλλεργία. το πρώτο μάλλον το αποκλείω γιατί και η διάθεση του μωρού είναι πολύ καλή και χτες έκανε μόνο μία φορά κακά (από 2 που είναι το στάνταρτ του). η αλλεργία παρότι μου φαίνεται ίσως πιο λογική εξήγηση από τη μία, με παραξενεύει από την άλλη γιατί απέχω από γαλακτοκομικά, μοσχάρι και ξηρούς καρπούς από το σεπτέμβρη (κακή πρόσληψη βάρους και ΓΟΠ). βέβαια χτες έφαγα ψάρι αλλ΄΄α δεν είναι η πρώτη φορά που τρώω, αν ήταν αλλεργικός δεν θα τον πείραζε? επίσης γίνεται να το έφαγα εγώ το μεσημέρι και το βράδυ το μωρό να έκανε αίμα? θέλω να πω είναι τόσο άμεση η αντίδραση? να σημειώσω πως τον θηλάζω αποκλειστικά... ευχαριστώ

vyLxp3.pngG7Azp3.png

εμεις εχουμε αλλεργια στα γαλ/κα σιγουρα. Για τα αλλα δεν εχουμε κανει καμια εξεταση.Το βασικό μας θέμα είναι η μη ικανοποιητική προσληψη βάρους.

Το θεωρώ απίθανο να φταίει το ελάχιστο αμυγδαλο που μπορεί να φάω μια στο τόσο σε ενα κουλουράκι ας πούμε, για το οτι ο μικρός δεν βάζει πολυ βάρος, αλλά τπτ δεν αποκλείεται...

και εμεις σταγαλακτοκομικα εχουμε απλα η γαστρεντερολογος μας είπε οτι μετα το πέρας του μηνα που καθαριζει εντελώς αν έχουμε κρουσμα περναμε σε αποκλεισμο των αλλων τροφων. Βασικα δοκιμάζεις και βλεπεις τι τον πειράζει. Επισης η γιατρος αυτη μου είπε οτι αν δω οτι μια τροφη την πειραζει ξαναδοκιμάζω μετα απο 3 μηνες να ξαναδωσω.

καλημέρα. γνωρίζει καμμιά σας αν είναι πιθανό να εμφανιστεί αλλεργία σε μωρό 5 μηνών? ο μπέμπης μου είχε χτες βλέννες και λίγο αίμαι στα κακά του. πήρα και το είπα στην παιδίατρο η οποία μου ζήτησε να κάνουμε καλλιέργεια. υ[ποπτεύεται ή γαστρεντερίτιδα ή αλλεργία. το πρώτο μάλλον το αποκλείω γιατί και η διάθεση του μωρού είναι πολύ καλή και χτες έκανε μόνο μία φορά κακά (από 2 που είναι το στάνταρτ του). η αλλεργία παρότι μου φαίνεται ίσως πιο λογική εξήγηση από τη μία, με παραξενεύει από την άλλη γιατί απέχω από γαλακτοκομικά, μοσχάρι και ξηρούς καρπούς από το σεπτέμβρη (κακή πρόσληψη βάρους και ΓΟΠ). βέβαια χτες έφαγα ψάρι αλλ΄΄α δεν είναι η πρώτη φορά που τρώω, αν ήταν αλλεργικός δεν θα τον πείραζε? επίσης γίνεται να το έφαγα εγώ το μεσημέρι και το βράδυ το μωρό να έκανε αίμα? θέλω να πω είναι τόσο άμεση η αντίδραση? να σημειώσω πως τον θηλάζω αποκλειστικά... ευχαριστώ

Ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα συμπτώματα της αλλεργίας έρχονται άμεσα, σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται πολλές φορές έκθεση στα αλλεργιογόνα - ώστε ο οργανισμός να φτιάξει αρκετό πλήθος αντισωμάτων που θα κάνουν εμφανή αντίδραση.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

αμαρεττο, μιας και σε βρήκα! μήπως ξέρεις εσύ αν τα συστατικά του αμυγδαλόγαλου περνάνε στο μητρικό?

Θα σου απαντήσω πάλι εγώ γιατι είχα την ίδια απορία. Η απάντηση της παιδιάτρου ήτανε οτι τα πάντα περνάνε στο μητρικό γάλα αλλα μέρος των συστατικών τους αφου ενα μεγάλο μέρος απορροφονται απο τον δικο μας οργανισμό

Θα σου απαντήσω πάλι εγώ γιατι είχα την ίδια απορία. Η απάντηση της παιδιάτρου ήτανε οτι τα πάντα περνάνε στο μητρικό γάλα αλλα μέρος των συστατικών τους αφου ενα μεγάλο μέρος απορροφονται απο τον δικο μας οργανισμό

ναι λογικό είναι αυτό.

απλά λεω οτι θα εξαρτάται και απο το μοριακό βάρος κάποιων ουσιών.

μήπως ξέρεις που να ψάξω για το τι τελικά μπορώ να τρώω? διάβαζα παραπάνω και για το πορτοκάλι, τη σόγια , το αυγό ότι είναι ύποπτα...

ίσως τον πείραξε το ψάρι. είχε ευαισθητοποιηθεί νωρίτερα αφού είχες ξαναφάει όπως λες, απλά τώρα εκδηλώθηκε με αίμα.

Μπορεί να τον πειράζει οτιδήποτε σχεδόν. Δεν μπορει να εισαι σίγουρη ποτέ. Κοψε ο,τι φαινεται οτι προκαλεί συμπτώματα, Μην τρως ύποπτα πχ αυγο ψαρι σογια ξηρούς καρπούς.

γαλ/κα τα έχεις κόψει όλα? και κατσικίσια, αιγοπροβεια? μηπως εφαγες κατι που ειχε πρωτεΐνη μεσα και δεν το ήξερες?

για το πορτοκάλι και την ντομάτα, ο ενας αλλεργιολόγος που πηγα μου είπε οτι επιτείνουν τα συμπτώματα πχ το έκζεμα, δε τα προκαλούν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...