Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

όταν το μοναδικό σύμπτωμα είναι ένα ελαφρό σύγκαμα, τι κάνουμε?

σταματάμε?

συνεχίζουμε να δίνουμε την ύποπτη τροφή?

:roll:

Δεν ξαναδίνεις για λίγες μέρες, για να επιβεβαιώσεις ότι είναι κάτι τυχαίο. Μετά δοκιμάζεις και βλέπεις.

Αν όμως καταναλώνετε αγελαδινό γάλα, είναι ένα θέμα, το αν είναι διασταυρούμενη αντίδραση :roll:

Τα συγκάμματα δεν είναι απλά "δερματική κατάσταση". Μπορεί να προκαλέσουν και συμφύσεις εκεί που δεν χρειάζεται ή δεν πρέπει ...

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

amaretto αν δινεις υποαλλεργικο γαλα υπαρχει περιπτωση να σου κανει διασταυρουμενη αλλεργια?

Το συγκαμα μπορει να προκαλεσει συμφυσεις στο εντερο? Αυτο εννοουσες?

Δεν ξαναδίνεις για λίγες μέρες, για να επιβεβαιώσεις ότι είναι κάτι τυχαίο. Μετά δοκιμάζεις και βλέπεις.

Αν όμως καταναλώνετε αγελαδινό γάλα, είναι ένα θέμα, το αν είναι διασταυρούμενη αντίδραση :roll:

Τα συγκάμματα δεν είναι απλά "δερματική κατάσταση". Μπορεί να προκαλέσουν και συμφύσεις εκεί που δεν χρειάζεται ή δεν πρέπει ...

Επειδή μιλάμε για κατσικίσιο (1 μεζούρα μέσα στο υπαλλεργικό του) το να περιμένω λίγες μέρες δεν γίνεται...θέλει πολύ περισσότερο.

Αυτό που λες με τις συμφύσεις δεν το κατάλαβα.

Ο ομοιοπαθητικός παιδίατρος μας είπε σήμερα ότι το σύγκαμα δεν είναι λόγος για να το σταματήσουμε και αν δεν εμφανιστεί κάτι άλλο (έκζεμα, αίμα) να συνεχίσουμε κανονικά γιατί έτσι μπορεί σιγά σιγά να απευαισθητοποιηθεί ο οργανισμός του.

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Εννοώ συμφύσεις στα γεννητικά όργανα ("φίμωση").

Το σύγκαμα μας δεν είναι καθόλου κοντά στα γεννητικά όργανα του. Είναι μια κοκκινάδα (όχι έντονη πολύ) στον πωπάκο του. Εκεί τι μπορεί να προκαλέσει?

gwggp2.png ISWTp2.png

Ωχ! Κι εμάς έχει τάσεις για συμφήσεις. Ήδη το έχουμε ανοίξει 2 φορές. Όλοι όμως μου μίλησαν για ορμόνες, όχι για αλλεργίες. Λέτε??

Σύγκαμα πάντως δεν μου έχει κάνει ποτέ...

Kt0tp2.png NaAfp3.png

κοριτσια καλημερα!

εχω καιρο να σας γραψω αλλα σας παρακολουθω συνεχως!

εμεις καλα ειμαστε ποτε εχουμε συμπτωματα και ποτε καλυτερα.

ηθελα να σας ρωτησω αν εγω δεν κανω αποχη απο τα αλλεργιογονα (που κ που κανω ατασταλιες)τι μπορει να μας συμβει;ο νικολας ειναι πολυ καλυτερα σπανια θα δω λιγο αιματακι μετα απο καποια ατασταλια και που και που συγκαμα.ακομα δεν εχουμε παει σε αλλεργιολογο αλλα συντομα θα επισκεφτουμε.κανουμε και που κ που θεραπειες ομοιοπαθητικης.με καλα αποτελεσματα θα ελεγα μας εχει βοηθησει αρκετα.την αλλη βδομαδα κλεινουμε χρονο.

θα ηθελα την γνωμη σας!

με αγαπη!

(εννοειτε οτι θηλαζω και για πολυ ακομη σιγουρα!)

Αγλαια αν εχεις και εσυ κατι να με συμβουλεψεις...

κοριτσια καλημερα!

εχω καιρο να σας γραψω αλλα σας παρακολουθω συνεχως!

εμεις καλα ειμαστε ποτε εχουμε συμπτωματα και ποτε καλυτερα.

ηθελα να σας ρωτησω αν εγω δεν κανω αποχη απο τα αλλεργιογονα (που κ που κανω ατασταλιες)τι μπορει να μας συμβει;ο νικολας ειναι πολυ καλυτερα σπανια θα δω λιγο αιματακι μετα απο καποια ατασταλια και που και που συγκαμα.ακομα δεν εχουμε παει σε αλλεργιολογο αλλα συντομα θα επισκεφτουμε.κανουμε και που κ που θεραπειες ομοιοπαθητικης.με καλα αποτελεσματα θα ελεγα μας εχει βοηθησει αρκετα.την αλλη βδομαδα κλεινουμε χρονο.

θα ηθελα την γνωμη σας!

με αγαπη!

(εννοειτε οτι θηλαζω και για πολυ ακομη σιγουρα!)

Αγλαια αν εχεις και εσυ κατι να με συμβουλεψεις...

Tauraki γεια σου!! Όντως καιρό είχαμε να σε ακούσουμε!

Καλό είναι πάντως να κάνεις πλήρη αποχή από γαλακτοκομικά. Με τις ατασθαλίες σου δεν βοηθάς να επουλωθεί η πληγή. Άσε που όσο το παιδί λαμβάνει αλλεργιογόνο τροφή, τόσο πιο αργά θα ξεπεράσει και την αλλεργία (από όσο ξέρω).

Κάνε την καρδιά σου πέτρα, το στομάχι σου κόμπο :D και κόφτα τα ρημάδια τα γαλλακτοκομικά τελείως! Ελπίζω να πάτε ακόμα καλύτερα στο μέλλον!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κορίτσια εσεις που εχετε κόψει γαλ/κα, όλα εννοω, έχετε κάνει εξετάσεις για ελλειψη ασβεστίου? Γιατί η αλλεργιολόγος μου είπε οτι πρεπει οπωσδήποτε να παρω συμπλήρωμα.

Εγω της είπα να κανω πρώτα εξετάσεις και αυτή λεει να παρεις συμπλήρωμα ασχετα απο τις εξετάσεις. Τί να κάνω τώρα εγώ?

Βασικά λεει οτι οι τιμές ασβεστίου που ανιχνεύονται είναι στο περιφερικό αιμα, αυτό που κυκλοφορεί δλδ, και μπορει να εχεις ελλειψη στα κοκκαλα.

Ξέρετε κάτι ???? Υπαρχει καποιο άρθρο να διαβάσω για το θέμα?

Διαφημίσεις

Κορίτσια εσεις που εχετε κόψει γαλ/κα, όλα εννοω, έχετε κάνει εξετάσεις για ελλειψη ασβεστίου? Γιατί η αλλεργιολόγος μου είπε οτι πρεπει οπωσδήποτε να παρω συμπλήρωμα.

Εγω της είπα να κανω πρώτα εξετάσεις και αυτή λεει να παρεις συμπλήρωμα ασχετα απο τις εξετάσεις. Τί να κάνω τώρα εγώ?

Βασικά λεει οτι οι τιμές ασβεστίου που ανιχνεύονται είναι στο περιφερικό αιμα, αυτό που κυκλοφορεί δλδ, και μπορει να εχεις ελλειψη στα κοκκαλα.

Αυτά τα "οπωσδήποτε" των γιατρών με ύφος 15 καρδιναλίων θα με τρελλάνουν!!!!! Όλοι τους ξέρουν τα πάντα για όλες τις ειδικότητες και επί παντός επιστητού. Γεμίζουν τον κόσμο συμπληρώματα φαρμακευτικά χωρίς να κάνουν καμία εξέταση.

Δεν παίρνουμε προληπτικά σίδηρο και ασβέστιο παρά μόνο αν διαπιστωθεί έλλειψή του.

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ AΣBEΣTIOY(CALCIUM 1Ca) ΣΕ mg

ΑΝΑ 100 gr

ΦΥΤΙΚΗΣ ΤΡΟΦΗΣ

1. ΑΜΥΓΔΑΛΑ 248

2. ΣΟΥΣΑΜΙ 159 Ταχίνι 410 mg

3. ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΙ 114

4. ΣΠΑΝΑΚΙ 99

5. ΦΥΣΤΙΚΙΑ 92

6. ΦΑΣΟΛΙΑ 90

7. ΒΡΩΜΗ 54

8. ΣΤΑΦΙΔΕΣ 50

9. ΜΠΡΟΚΟΛΟ 47

10. ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΑΡΙΟΥ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ 34

11. ΚΑΡΟΤΑ 33

12. ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ 22

13. ΦΑΚΕΣ 19

14. ΧΥΜΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ 11

15. ΜΠΑΝΑΝΑ 5

16. ΝΤΟΜΑΤΑ 10

17. ΠΑΤΑΤΑ 8

18. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 1

ΖΩΪΚΗΣ ΤΡΟΦΗΣ

1 ΓΑΛΑ 117 (μην τρελλαίνεσαι λοιπόν)

2 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 26

3 ΒΟΔΙΝΟ 11

επίσης:

Σαρδέλες με κόκαλα 90 γραμμάρια, 325mg,

Σολομός κονσέρβα 90 γραμμάρια, 181mg.

Γογγύλι φύλλα μαγειρεμένα 1 πιάτο 220mg

Έχεις πολλές τροφές για να πάρεις ασβέστιο πριν καταλήξεις στα χαπάκια....

.pngy3DLp3.png

Ξέρουμε ότι εκτός από τις αιματολογικές εξετάσεις, γίνεται και εξέταση οστικής μάζας.

Eπίσης είναι γνωστό ότι στο παστεριωμένο γάλα έχει καταστραφεί η φωσφατάση, το ένζυμο που χρειάζεται για την αφομοίωση του ασβεστίου που περιέχουν...

Ξέρουμε ότι εκτός από τις αιματολογικές εξετάσεις, γίνεται και εξέταση οστικής μάζας.

Eπίσης είναι γνωστό ότι στο παστεριωμένο γάλα έχει καταστραφεί η φωσφατάση, το ένζυμο που χρειάζεται για την αφομοίωση του ασβεστίου που περιέχουν...

εαν το γαλα δεν προσφερει ασβεστιο ενω τα προιοντα φυτικης προελευσης οπως και τα κοκκαλα των ψαριων δεν καταναλωνονται συχνα απο τα παιδια τοτε τι γινεται με τα οστα?

επισης το τεστ μετρησης οστικης μαζας δεν μπορει να γινεται συχνα γιατι εχει ακτινοβολια εννοω δεν μπορεις να το κανεις γιατι απλα απεχεις για λιγο απο τα γαλακτοκομικα

απο την αλλη τα ξενο ασβεστιο δεν απορροφαται ουτε αυτο απο τα εντερα

τα εμπλουτισμενα με ασβεστιο παιδοκα γαλατα τι νοημα εχουν?

Κοριτσια καλημερα , γραφω για να σας ενημερωσω με την εξελιξη μας, λοιπον σημερα κλεινουμε 15 μερες αποχης και εχουν σταματησει οι βλενες και το αιμα , το πρασινο χρωμα παραμενει αλλα νομιζω οτι εχει αρχισει η βελτιωσει και εκει , βεβαια εχω ακομα 15 μερες για να καθαρισει τελειως ο οργανισμος . Μια πληροφορια θελω αν μπορειτε να βοηθησετε , το προβλημα το εχω με του γυρω οταν τους εξηγω γιατι δεν τρωω διαφορα ακουω 'ελα μωρε βλακειες σιγα που φταιει αυτο" "ααα μα γιατι δεν του δινεις ξενο να ησυχασεις¨" "ελα μωρε φαε λιγο σιγα μην το πειραζει η σκονη που υπαρχει στο βιταμ, υπερβολικα τα βρισκω" "αφου ο γιατρος σου λεει οτι ειναι ιωση γιατι δεν τρως ,καθεσαι και κανεις τις βλακειες που διαβαζεις στο ιντερνετ"και απο τη μια σκεφτομαι μηπως καθομαι και παιδευομαι και απο την αλλη βλεπω δια φορα και συνεχιζω . Σκεφτομαι να φαω λιγο μοσχαρι να κανω ενα τεστ αλλα σκεφτομαι οτι θα πρεπει παλι μετα να απεχω 4 εβδομαδες ναπο την αρχη?

Μην κάνεις δοκιμές, αφού έχεις φτάσει ως εδώ. Θα είσαι πιο σίγουρη μετά το μήνα για οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Αν φας μοσχάρι και ξανακάνει αίμα, δεν θα ξέρεις αν είναι λόγω των γαλακτοκομικών που κυκλοφορούν ακόμη.

Δοκιμή και σχόλασμα πρέπει να κάνεις στους γύρω. Αφού βλέπεις διαφορά, συνεχίζεις κανονικά και αξίζει τον κόπο το "παίδεμα".

Και δεν χρειάζεται να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν, κόψε τους τον βήχα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

εαν το γαλα δεν προσφερει ασβεστιο ενω τα προιοντα φυτικης προελευσης οπως και τα κοκκαλα των ψαριων δεν καταναλωνονται συχνα απο τα παιδια τοτε τι γινεται με τα οστα?

επισης το τεστ μετρησης οστικης μαζας δεν μπορει να γινεται συχνα γιατι εχει ακτινοβολια εννοω δεν μπορεις να το κανεις γιατι απλα απεχεις για λιγο απο τα γαλακτοκομικα

απο την αλλη τα ξενο ασβεστιο δεν απορροφαται ουτε αυτο απο τα εντερα

τα εμπλουτισμενα με ασβεστιο παιδοκα γαλατα τι νοημα εχουν?

Υπάρχουν τέτοια παιδικά γάλατα;

Το νόημα είναι να πληρώνεις κάτι με εμπλουτισμένη τιμή!

Αν απέχεις για λίγο από τα γαλακτοκομικά ή από κάποια άλλη τροφή, δεν έχει λόγο να ανησυχείς.

Το κρέας, τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά έχουν πολύ ασβέστιο. Για του ξηρούς καρπούς που έγραψες ότι είναι αλλεργιογόνοι, καλό είναι να γνωρίζεις αν το συγκεκριμένο παιδί έχει ή όχι αλλεργία.

Δεν έχει κανένα νόημα να αποφεύγεις όλες τις αλλεργιογόνες τροφές προληπτικά. Αυτό είναι το λιγότερο τρελλό!

Επίσης ένα ξηρός καρπός αν μουσκέψει σε νερό, δεν είναι πια ξηρός καρπός αλλά ένας σπόρος έτοιμος να φυτρώσει με μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες, ένζυμα, πρωτεΐνες. Πχ αν από τα αμύγδαλα κάνεις αμυγδαλόγαλα, έχεις ένα ρόφημα πολύ πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνες που έχει εξαιρετικής ποιότητος λιπαρά. Αυτό χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα παιδιά που έχουν αλλεργία στα γαλακτοκομικά.

Ο άνρθρωπος, μετά τον αποθηλασμό, ως κύρια πηγή ασβεστίου είχε πάντα τους ξηρούς καρπούς και όχι τα γαλακτοκομικά. Τα γαλακτοκομικά άρχισε να τα καταναλώνει συστηματικά τα τελευταία 20.000 χρόνια.

Ειδικά για τα παιδιά, το ασβέστιο το παίρνουν από το μητρικό γάλα. Αυτό χρειάζονται!

Κοριτσια καλημερα , γραφω για να σας ενημερωσω με την εξελιξη μας, λοιπον σημερα κλεινουμε 15 μερες αποχης και εχουν σταματησει οι βλενες και το αιμα , το πρασινο χρωμα παραμενει αλλα νομιζω οτι εχει αρχισει η βελτιωσει και εκει , βεβαια εχω ακομα 15 μερες για να καθαρισει τελειως ο οργανισμος . Μια πληροφορια θελω αν μπορειτε να βοηθησετε , το προβλημα το εχω με του γυρω οταν τους εξηγω γιατι δεν τρωω διαφορα ακουω 'ελα μωρε βλακειες σιγα που φταιει αυτο" "ααα μα γιατι δεν του δινεις ξενο να ησυχασεις¨" "ελα μωρε φαε λιγο σιγα μην το πειραζει η σκονη που υπαρχει στο βιταμ, υπερβολικα τα βρισκω" "αφου ο γιατρος σου λεει οτι ειναι ιωση γιατι δεν τρως ,καθεσαι και κανεις τις βλακειες που διαβαζεις στο ιντερνετ"και απο τη μια σκεφτομαι μηπως καθομαι και παιδευομαι και απο την αλλη βλεπω δια φορα και συνεχιζω . Σκεφτομαι να φαω λιγο μοσχαρι να κανω ενα τεστ αλλα σκεφτομαι οτι θα πρεπει παλι μετα να απεχω 4 εβδομαδες ναπο την αρχη?

Θα πρέπει να ιεραρχήσεις τις πρωτεραιότητες στη ζωή σου:

Η υγεία του παιδιού σου μπορεί να συγκριθεί με τις παπαρολογίας των άσχετων; Ξέρουν αυτοί και δεν ξέρουν οι γιατροί που ασχολούνται τόσα χρόνια με τις αλλεργίες;

Αν φας μοσχάρι θα είσαι πάλι από την αρχή. Καλύτερα να περιμενεις 2 εβδομάδες ακόμη να δεις αποτελέσματα στο μωρό και μετά να κάνεις εισαγωγή μία μία τις τροφές. Αν δεν παρουσιάζει πρόβλημα είναι εντάξει.

Νομίζω ότι το πρόβλημα ξεκινάει από το ότι προσπαθείς να εξηγήσεις κάτι σε ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται. Κανονικά δεν θα έπρεπε καν να το συζητάς μαζί τους. Ποιος ο λόγος να δίνεις αναφορά; Αν δεν θέλεις να φας κάτι, δεν θέλεις, τελειώνει εκεί η κουβέντα χωρίς να δώσεις καμία εξήγηση.

Λοιπόν, να σας πω και εγω λίγο καθυστερημένα, τί μας είπε η αλλεργιολόγος, που πήγαμε την Δευτέρα.

-να κόψω εγώ, και το παιδί βέβαια, όλα τα γαλ/κα προϊόντα. εγω να παρω ασβεστιο συμπλήρωμα. δεν εχω παρει ακόμα, θα προσπαθήσω να το καλύπτω με τις τροφες.

-να κανεί 3 μαγιερς κοπράνων, μήπως δούμε αίμα. Τις κάναμε, δεν είχε αίμα. Μια χαρα μέχρι εδώ.

- να συνεχίσει να τρώει ό,τι ετρωγε, συμπεριλαμβανομένου και του μοσχαριού. Μου είπε οτι είναι 10% περιπου να εχει και στο μοσχαρι αλλεργία.

-να τον ξαναδεί τον Φλεβάρη, και τοτε θα επαναξιολογήσει την κατάσταση.

-το ΜΜR να το κάνει (στον 15ο νομίζω είναι) κανονικά. Αυγό και ψάρι θα μας πει πότε θα εντάξουμε.

Μεχρι τότε, να τον παρακολουθεί απλά η παιδίατρος για το θεμα του βάρους, (που σημειωτέον δεν της φάνηκε τόσο κακό).

Θα πρέπει να ιεραρχήσεις τις πρωτεραιότητες στη ζωή σου:

Η υγεία του παιδιού σου μπορεί να συγκριθεί με τις παπαρολογίας των άσχετων; Ξέρουν αυτοί και δεν ξέρουν οι γιατροί που ασχολούνται τόσα χρόνια με τις αλλεργίες;

Αν φας μοσχάρι θα είσαι πάλι από την αρχή. Καλύτερα να περιμενεις 2 εβδομάδες ακόμη να δεις αποτελέσματα στο μωρό και μετά να κάνεις εισαγωγή μία μία τις τροφές. Αν δεν παρουσιάζει πρόβλημα είναι εντάξει.

Νομίζω ότι το πρόβλημα ξεκινάει από το ότι προσπαθείς να εξηγήσεις κάτι σε ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται. Κανονικά δεν θα έπρεπε καν να το συζητάς μαζί τους. Ποιος ο λόγος να δίνεις αναφορά; Αν δεν θέλεις να φας κάτι, δεν θέλεις, τελειώνει εκεί η κουβέντα χωρίς να δώσεις καμία εξήγηση.

Αγλαια μου εσυ καλα τα λες , αλλα τι κανεις οταν τις παπαρολογιες τις λεει ο πατερας και η γιαγια του παιδιου ,οι οποιοι θεωρουν οτι πρεπει να σταματησω νακανω τις αηδιες που διαβαζω στο ιντερνετ, οταν ο παιδιατρος μου λεει περιμενε μηπως ειναι ιωση, και φοβαμαι να τον παρω να του πω οτι υπαρχει βελτιωση μηπως μου πει ειδες περασε. Να σε ρωτησω και κατι αλλο τα εμβολια επιρεαζουν την αλλεργια, και αν ναι τι θα πρεπει να κανω.

ΑΑΑΧ βρε Αγλαια ορισμενες φορες αναρωτιεμαι τι θα εκανα αν δεν σας ειχα ανακαλυψει.

-το ΜΜR να το κάνει (στον 15ο νομίζω είναι) κανονικά. Αυγό και ψάρι θα μας πει πότε θα εντάξουμε.

:shock:

Θα κάνει το MMR πριν δοκιμάσει αν τον πειράζει το αυγό ή το ψάρι?

Λίγο ριψοκίνδυνο δεν είναι αυτό?:roll::roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Ημουν ετοιμη να σας γραψω οτι σημερα μετα απο 15 ημερες ειχαμε κενωση με το πολυποθητο μουσταρδι χρωμα αλλα η χαρα μου δεν κρατησε για πολυ ,στη δευτερη φορα μετα απο 6 ημερες απουσιας ειχαμε παλι αιμα, γιατι?????????Χθες εφαγα φασολια μαυροματικα και σημερα αρνακι λετε να φταιει κατι απο αυτα?Οταν ενα προιον εχει στα συστατικα του αρωμα βουτυρο να το αποφευγω????(γιατι η μητερα μεσα στο αρνακι ειχε βαλει και φυτινη η οποια εχει μεσα αρωμα βουτυρου)......

dhmhtriana εγω οταν ετρωγα φασολια το μωρο μετα απο 1-2 μερες εβγαζε αιμα στα κακα του. Οποτε δεν τρωω φασολια και γενικα οσπρια γιατι και με τις φακες ειχα παρατηρησει το ιδιο.

Οσον αφορα το αρωμα βουτυρου εγω το αποφευγω. Καλυτερα πες στη μαμα σου να χρησιμοποιει μονο ελαιολαδο στα φαγητα. Ειναι το μονο ακινδυνο.

Αγλαια μου εσυ καλα τα λες , αλλα τι κανεις οταν τις παπαρολογιες τις λεει ο πατερας και η γιαγια του παιδιου ,οι οποιοι θεωρουν οτι πρεπει να σταματησω νακανω τις αηδιες που διαβαζω στο ιντερνετ, οταν ο παιδιατρος μου λεει περιμενε μηπως ειναι ιωση, και φοβαμαι να τον παρω να του πω οτι υπαρχει βελτιωση μηπως μου πει ειδες περασε. Να σε ρωτησω και κατι αλλο τα εμβολια επιρεαζουν την αλλεργια, και αν ναι τι θα πρεπει να κανω.

ΑΑΑΧ βρε Αγλαια ορισμενες φορες αναρωτιεμαι τι θα εκανα αν δεν σας ειχα ανακαλυψει.

Τα εμβόλια μπορεί να επηρεάσουν την αλλεργία, δυστυχώς!

Οι περισσότεροι γονείς φοβούνται την ευθύνη και επιλέγουν να κάνουν ότι λέει ο παιδίατρος.

Οι περισσότεροι παιδίατροι δεν εκτιμούν τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού και κρύβονται πίσω από τις γενικές οδηγίες τις οποίες εφαρμόζουν αδιακρίτως σε κάθε παιδί.

Το τι θα κάνεις, το αποφασίζεις εσύ. Ενημερώσου και πράξε ανάλογα.

Μπορείς να τα κάνεις αργότερα.

Υπάρχουν τέτοια παιδικά γάλατα;

Το νόημα είναι να πληρώνεις κάτι με εμπλουτισμένη τιμή!

Αν απέχεις για λίγο από τα γαλακτοκομικά ή από κάποια άλλη τροφή, δεν έχει λόγο να ανησυχείς.

Το κρέας, τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά έχουν πολύ ασβέστιο. Για του ξηρούς καρπούς που έγραψες ότι είναι αλλεργιογόνοι, καλό είναι να γνωρίζεις αν το συγκεκριμένο παιδί έχει ή όχι αλλεργία.

Δεν έχει κανένα νόημα να αποφεύγεις όλες τις αλλεργιογόνες τροφές προληπτικά. Αυτό είναι το λιγότερο τρελλό!

Επίσης ένα ξηρός καρπός αν μουσκέψει σε νερό, δεν είναι πια ξηρός καρπός αλλά ένας σπόρος έτοιμος να φυτρώσει με μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες, ένζυμα, πρωτεΐνες. Πχ αν από τα αμύγδαλα κάνεις αμυγδαλόγαλα, έχεις ένα ρόφημα πολύ πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνες που έχει εξαιρετικής ποιότητος λιπαρά. Αυτό χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα παιδιά που έχουν αλλεργία στα γαλακτοκομικά.

Ο άνρθρωπος, μετά τον αποθηλασμό, ως κύρια πηγή ασβεστίου είχε πάντα τους ξηρούς καρπούς και όχι τα γαλακτοκομικά. Τα γαλακτοκομικά άρχισε να τα καταναλώνει συστηματικά τα τελευταία 20.000 χρόνια.

Ειδικά για τα παιδιά, το ασβέστιο το παίρνουν από το μητρικό γάλα. Αυτό χρειάζονται!

ειχα την αισθηση οτι για μεγαλυτερη περιεκτικοτητα ασβεστιου τα εμπλουτισμενα με βιταμινες και ιχνοστοιχεια γαλατα του τυπου advance εμπλουτιζονται και με ασβεστιο

γενικα δεν περνω τιποτα εμπλουτισμενο ,φυσικα οι εταιριες εχουν την ικανοτητα να αισθανεσαι καπως ανασφαλης οταν δεν δινεις στο παιδι σου επλουτισμενο γαλα.

για τους ξηρους καρπους μαλλον εγραψε καποια αλλη κοπελα

τελικα τι πηγη ασβεστιου ειναι το γαλα αν αυτο το ασβεστιο δεν απορροφαται λογω ελλειψης της φωσφατασης?

το ιδιο ισχυει και για τα κιτρινα και λευκα τυρια αλλα και γιαουρτια φανταζομαι ,τελικα τι μας προσφερουν τα γαλακτοκομικα μηπως φωσφορο ?

ειναι το κρεας πλουσια πηγη ασβεστιου?

τελικα τι πηγη ασβεστιου ειναι το γαλα αν αυτο το ασβεστιο δεν απορροφαται λογω ελλειψης της φωσφατασης?

το ιδιο ισχυει και για τα κιτρινα και λευκα τυρια αλλα και γιαουρτια φανταζομαι ,τελικα τι μας προσφερουν τα γαλακτοκομικα μηπως φωσφορο ?

Oι απόψεις διίστανται για την προσφορά τους στη μορφή που φτάνουν στο τραπέζι μας. Προσωπικά δεν έχω καταλήξει.

ειναι το κρεας πλουσια πηγη ασβεστιου?

πλούσιο δεν είναι αλλά έχει και αυτό ασβέστιο

τα μικρά ψάρια είναι πολύ πλούσια σε ασβέστιο

επίσης τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...