Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Εδωσα στο μπεμπη μου κατσικίσιο γαλα σε σκόνη πριν μια εβδομάδα. Αποτέλεσμα: οι εμετοί του ήταν πιο έντονη άλλα τα κακά του δεν επιρεάσηικαν όπως με το αγελαδινό και το υποαλλεργικό (δεν ειχε βλέννη, δυσοσμία , πόνο και αέρια). Μάλλον όμως δεν θα του ξαναδωσω γιατι εκανε πολύ εμετό και βρωμάει το ατιμο το κατσικίσιο. Ξεκίνησα και φρούτο αλλα δεν το πολυθέλει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Στους αλλεργιολόγους πάντως είναι αρκετά σπάνια αυτή η συμπεριφορά. Υπάρχει και εκεί αλλά γενικά είναι πιο υπεύθυνοι στην αντιμετώπιση των αλλεργιών και δεν προτείνουν τόσο εύκολα ούτε τη διακοπή του θηλασμού, ούτε την εισαγωγή υποαλλεργικού γάλακτος.

ειναι σπανια;στο παιδων,που θεωρειται πολυ καλο το αλλεργιολογικο τμημα,επι τεσσερις ωρες προσπαθουσαν να με πεισουν οτι κανω κακο στο παιδι μου,επειδη συνεχιζω να το θηλαζω(ηταν τοτε 6 μηνων),και ο μονος τροπος για να σταματησουν τα συμπτωματα και "για να ειμαστε σιγουροι" ειναι να δωσω το υποαλλεργικο....ασε που ελεγαν οτι ενταξει,μετα τους 6 μηνες ουτως η αλλως δεν του προσφερει τιποτα ο θηλασμος!!!!και μιλησα με 3 διαφορετικους,ολοι την ιδια γραμμη ειχαν.να με κανουν να αισθανθω τυψεις,οτι ειμαι εγωιστρια και δεν σκεφτομαι την υγεια του παιδιου μου.και μαλιστα μου μιλησαν για αμεσο αποθηλασμο,"οσο πιο γρηγορα τοσο καλυτερα για το παιδι".τοοοοσο καλα.

ειναι βεβαια και 2-3 αλλεργιολογοι οι οποιοι ειναι φαινομενικα υπερ του θηλασμου,αλλα σε καθε ευκαιρια πετανε τις σποντες τους.δεν ξερω.το κλιμα εχει γινει πολυ εχθρικο για τις θηλαζουσες με μωρα με αλλεργιες.εμ και τραβαμε τα χιλια αγχη,κανουμε αποχη και δοκιμες...εμ και τ'ακουμε απο πανω.μονο με την παρατηρηση βγαζεις ακρη με τις αλλεργιες,με σωστη καθοδηγηση απο καποιον αλλεργιολογο που εχει εμπειρια,και με τις απαραιτητες εξετασεις....

fBaep3.png

uwK7p3.png

Μετα απο ποσες μερες αποχης απο τα γαλακτοκομικα ειδες βελτιωση?

Απο τις 15 του μηνος ξεκινησα....Ηδη απο την τριτη μερα εοχαμε διαφορα στο χρωμα, αλλα εκανα ατασθαλιες και λαθη και οι βλεννες επεμεναν......δυο μερες τωρα ειναι μουσταρδι, λιγοτερες η καθολου βλεννες, αλλα ακομα υδαρη. Βεβααια παιρνουμε αντιβιωση.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

dhmhtrianna θελει 2 εβδομαδες να καθαρισει ο οργανισμος σου απο τα γαλακτοκομικα και αλλες 2 του μωρου, δηλαδη περιπου σε 1 μηνα θα δεις αποτελεσμα. Και στο δικο μου μωρο τα κακα ηταν πρασινα με βλεννες , διαρροικα και στον 4 μηνα εβγαλε αιμα. Προσεχε τα κρυμμενα γαλακτοκομικα που υπαρχουν σε ψωμι τοστ, αλλαντικα, βιταμ κ.λ.π., και κοψε αυτα που σου εγραψε η vera.

vera κανεις πολυ καλη δουλεια που μας παραθετεις παλιοτερα μηνυματα.

mefirst αν καταλαβα καλα το μωρακι σου ειναι 2 μηνων και μαλλον τα ραστ βγηκαν ψευδως αρνητικα γιατι ειναι πολυ μικρο ακομα.

Καμία κρέμα κουτιού δεν χρειάζεται. Το παιδί έχει ανάγκη από φυσικές τροφές και όχι από ακριβοπουλημένα συσκευασμένα τρόφιμα.

Αν έχεις υποψία ότι μπορεί να έχεις αναιμία να κάνεις. Συνήθως οι μητέρες που θηλάζουν, ακόμη και αν έχουν χρόνια αναιμία, στη περίοδο της αμμηνόροιας δεν έχουν αναιμία.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΣΒΕΣΤΙΟ.

Η χορήγηση συμπληρώματος ασβεστίου είναι επικίνδυνη ακόμη και σε άτομα με οστεοπόρωση. Αυξάνει την πιθανότητα καρδιακών επεισοδίων. Πολλές γυναίκες με οστεοπόρωση δεν πρόλαβαν να πάθουν κανένα κάταγμα γιατί πέθαναν από καρδιακό επεισόδιο που προκλήθηκε από τη χρόνια χορήγηση του ασβεστίου που δεν βελτίωσε την υγεία τους στο θέμα της οστεοπόρωσης.

Κι εγω ξεκινησα ασβεστιο...

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

και μια ερώτηση: τρώτε βιολογικά τρόφιμα;

ρωτώ γιατί πολλές φορές η αλλεργία είναι στα χημικά που έχει ένα τρόφιμο και όχι στο ίδιο το τρόφιμο

Κι αυτο ενδιαφερον

ειναι σπανια;στο παιδων,που θεωρειται πολυ καλο το αλλεργιολογικο τμημα,επι τεσσερις ωρες προσπαθουσαν να με πεισουν οτι κανω κακο στο παιδι μου,επειδη συνεχιζω να το θηλαζω(ηταν τοτε 6 μηνων),και ο μονος τροπος για να σταματησουν τα συμπτωματα και "για να ειμαστε σιγουροι" ειναι να δωσω το υποαλλεργικο....ασε που ελεγαν οτι ενταξει,μετα τους 6 μηνες ουτως η αλλως δεν του προσφερει τιποτα ο θηλασμος!!!!και μιλησα με 3 διαφορετικους,ολοι την ιδια γραμμη ειχαν.να με κανουν να αισθανθω τυψεις,οτι ειμαι εγωιστρια και δεν σκεφτομαι την υγεια του παιδιου μου.και μαλιστα μου μιλησαν για αμεσο αποθηλασμο,"οσο πιο γρηγορα τοσο καλυτερα για το παιδι".τοοοοσο καλα.

ειναι βεβαια και 2-3 αλλεργιολογοι οι οποιοι ειναι φαινομενικα υπερ του θηλασμου,αλλα σε καθε ευκαιρια πετανε τις σποντες τους.δεν ξερω.το κλιμα εχει γινει πολυ εχθρικο για τις θηλαζουσες με μωρα με αλλεργιες.εμ και τραβαμε τα χιλια αγχη,κανουμε αποχη και δοκιμες...εμ και τ'ακουμε απο πανω.μονο με την παρατηρηση βγαζεις ακρη με τις αλλεργιες,με σωστη καθοδηγηση απο καποιον αλλεργιολογο που εχει εμπειρια,και με τις απαραιτητες εξετασεις....

αυτό φοβάμαι και ε΄γω... την Δευτερα εχω ραντεβού με αλλη αλλεργιολόγο... ελπίζω να μην μου πει τπτ για τον θηλασμό, γιατί δεν θέλω με τίποτα να σταματήσω! Μα γιατί δεν καταλαβαίνουν οτι είμαστε πρόθυμες να τρώμε ο,τι ακριβώς και το παιδί μας???

ειναι βεβαια και 2-3 αλλεργιολογοι οι οποιοι ειναι φαινομενικα υπερ του θηλασμου,αλλα σε καθε ευκαιρια πετανε τις σποντες τους.δεν ξερω.το κλιμα εχει γινει πολυ εχθρικο για τις θηλαζουσες με μωρα με αλλεργιες.εμ και τραβαμε τα χιλια αγχη,κανουμε αποχη και δοκιμες...εμ και τ'ακουμε απο πανω.

μονο με την παρατηρηση βγαζεις ακρη με τις αλλεργιες,με σωστη καθοδηγηση απο καποιον αλλεργιολογο που εχει εμπειρια,και με τις απαραιτητες εξετασεις....

:-(:?

Τι να πω πια; Ακόμη και αυτοί;

Είχα καλύτερη εικόνα από τις μητέρες που υποστηρίζω αλλά από ότι φαίνεται το κλίμα γίνεται όλο και πιο εχθρικό.

Καλά κάνεις και τα γράφεις εδώ για να είναι τουλάχιστον και οι άλλες προετοιμασμένες.

Πάνω που είπα να πω μια καλή κουβέντα για μια ειδικότητα, ανατρέπεται κι εκεί το σκηνικό.:?

αυτό φοβάμαι και ε΄γω... την Δευτερα εχω ραντεβού με αλλη αλλεργιολόγο... ελπίζω να μην μου πει τπτ για τον θηλασμό, γιατί δεν θέλω με τίποτα να σταματήσω! Μα γιατί δεν καταλαβαίνουν οτι είμαστε πρόθυμες να τρώμε ο,τι ακριβώς και το παιδί μας???

Αν είναι αυτή ξεπουλημένη, εσύ δεν θα σταματήσεις.

Δεν είναι λογική αυτή!

Ξεκινάς ήπια με το εξής:

-Είστε σίγουρη ότι με το υποαλλεργικό θα πάει καλύτερα ή κάνουμε δοκιμή;

Αν είναι βέβαιη:

Να ζητήσεις να σου γράψει σε ένα χαρτί (που θα βάλει σφραγίδα και υπογραφή) ότι προτείνει αποθηλασμό και σίτιση με υποαλλεργικό γάλα.

Αν δεν είναι βέβαιη ρωτάς

-Δηλαδή, προτείνετε να κάνουμε μια δοκιμή;

Και αν πάει χειρότερα, τότε τι θα προτείνετε; Να επιστρέψω στο θηλασμό;

Μπορείς επίσης να πεις ευθέως ότι είσαι αποφασισμένη να θηλάζεις και ψάχνεις έναν γιατρό που μπορεί να σε στηρίξει σε αυτό. Μήπως έχει να σου συστήσει κάποιον άλλο αλλεργιολόγο που είναι πιο υποστηρικτικός στο θηλασμό;

Να δεις τι ωραία που τα μαζεύουν μόλις τους αμφισβητήσεις την ιατρική τους.

Διαφημίσεις

Αν είναι αυτή ξεπουλημένη, εσύ δεν θα σταματήσεις.

Δεν είναι λογική αυτή!

Εξυπακούεται βρε οτι δεν θα σταματήσω!!! Αφού είμαι φαν λέμε!!! :D

Ξεκινάς ήπια με το εξής:

-Είστε σίγουρη ότι με το υποαλλεργικό θα πάει καλύτερα ή κάνουμε δοκιμή;

Ηπια το λες εσύ αυτό? Να της πω οτι κάνει δοκιμή? Θα με διώξει! Να σου πω, και μενα στο ιατρείο αν με αμφισβητήσει ενας ασθενής, θα του πω, αφου δεν με εμπιστεύεστε ως επιστήμονα, απευθυνθείτε σε καποιον αλλο συνάδελφο. Θα μου πεις βέβαια, αλλη ειδικότητα.

Αν είναι βέβαιη:

Να ζητήσεις να σου γράψει σε ένα χαρτί (που θα βάλει σφραγίδα και υπογραφή) ότι προτείνει αποθηλασμό και σίτιση με υποαλλεργικό γάλα.

Αυτό δεν μπορώ να το κάνω Αγλαΐα, διότι θεωρώ οτι θα ξεκινήσω επιθετικά απέναντί της.

Ούτε αυτό...Είναι λίγο επιθετικό...

Μπορείς επίσης να πεις ευθέως ότι είσαι αποφασισμένη να θηλάζεις και ψάχνεις έναν γιατρό που μπορεί να σε στηρίξει σε αυτό. Μήπως έχει να σου συστήσει κάποιον άλλο αλλεργιολόγο που είναι πιο υποστηρικτικός στο θηλασμό;

Θα της πω (αν μου πει κατι, δεν το χω και σίγουρο οτι θα μου πει...), οτι εγώ θέλω να συνεχίσω τον θηλασμό και απλά θα κάνω ο,τι διατροφή θα κάνει και ο μικρός. Τελος.

Αλλεργιολόγος είναι, δεν μπορεί να μου πει πχ για την... μειωμένη θρεπτικότητα του μητρικου! :D Για αυτήν μιλάνε ...όλες οι αλλες ειδικότητες! :mrgreen:Το πολύ πολύ νασυνδέσει την δική μου διατροφή με την αλλεργία. Αυτό δεκτόν.

Να δεις τι ωραία που τα μαζεύουν μόλις τους αμφισβητήσεις την ιατρική τους.

Τα δικά μου σχόλια είναι τα κόκκινα.

Κοίταξε, κάποιος πρέπει να τους μαζεύει κάποτε. Αν δεν το κάνεις εσύ που μπορείς, ποιος θα το κάνει;

Το να προτείνει διακοπή θηλασμού λέγεται destructive sampling

Eίναι σαν να βγάζεις ένα δόντι για να δεις τι έχει. Και μετά τι; αν εκ των υστέρων διαπιστώσεις ότι θα το έσωζες, τι κάνεις; το βάζεις πίσω;

Ηπια το λες εσύ αυτό? Να της πω οτι κάνει δοκιμή? Θα με διώξει! Να σου πω, και μενα στο ιατρείο αν με αμφισβητήσει ενας ασθενής, θα του πω, αφου δεν με εμπιστεύεστε ως επιστήμονα, απευθυνθείτε σε καποιον αλλο συνάδελφο. Θα μου πεις βέβαια, αλλη ειδικότητα.

Δεν θα το πεις με βεβαιότητα. Θα ρωτήσεις με όλη την καλή σου διάθεση.

Αν μπορεί να σε στείλει σε κάποιον συνάδελφο που μπορεί να σεβαστεί την υγεία του παιδιού και τη δική σου περισσότερο, γιατί όχι.

Αυτό δεν μπορώ να το κάνω Αγλαΐα, διότι θεωρώ οτι θα ξεκινήσω επιθετικά απέναντί της.

Ο γιατρός έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να αιτιολογεί την πρότασή του για διακοπή του θηλασμού.

Στο χαρτί θα πρέπει να φαίνεται ο ιατρικός λόγος για τον οποίο σου προτείνει τη διακοπή.

Αν απλά σου γράψει το υποαλλεργικό γάλα, μπορεί κάλλιστα να πει μετά ότι εσύ ζήτησες να αποθηλάσεις.

Ούτε αυτό...Είναι λίγο επιθετικό...

Όταν ο γιατρός δεν σέβεται την επιστήμη του φυσικά και θα δεχθεί επίθεση. Όσο τον αφήνουμε να αυθαιρετεί, τόσο παίρνει αέρα.

Στην Αγγλία το σύνηθες είναι να βγαίνει ο ασθενής από το ιατρείο με χαμόγελο και να κάνει μια ωραία καταγγελία στο αρμόδιο γραφείο.

Θα της πω (αν μου πει κατι, δεν το χω και σίγουρο οτι θα μου πει...), οτι εγώ θέλω να συνεχίσω τον θηλασμό και απλά θα κάνω ο,τι διατροφή θα κάνει και ο μικρός. Τελος.

Περιμένω αντιδράσεις.

Αν μπορέσεις απέφυγε να αναφέρεις την επαγγελματική σου ιδιότητα, τουλάχιστον στην αρχή.

Αλλεργιολόγος είναι, δεν μπορεί να μου πει πχ για την... μειωμένη θρεπτικότητα του μητρικου! :-D Για αυτήν μιλάνε ...όλες οι αλλες ειδικότητες! :mrgreen:Το πολύ πολύ νασυνδέσει την δική μου διατροφή με την αλλεργία. Αυτό δεκτόν.

κι όμως το λένε!

η v.polina έγραψε:

ασε που ελεγαν οτι ενταξει,μετα τους 6 μηνες ουτως η αλλως δεν του προσφερει τιποτα ο θηλασμος!!!!

Θεωρώ παθητικό να κάνεις ό,τι σου λέει ο γιατρός χωρίς σκέψη. Τουλάχιστον, αν έχεις συγκεκριμένο ιστορικό πρέπει να αποκλείεις τις παρενέργειες.

Δεν θεωρώ επιθετικό να ρωτάς τον γιατρό πράγματα όπως:

- αν δεν πιάσει το φάρμακο (ή ο αποθηλασμός εν προκειμένω), τι λύσεις υπάρχουν;

- τι θα γίνει, αν δεν πάρω το φάρμακο;

- στη λήψη του φαρμάκου παίζει ρόλο το ότι έχουμε αλλεργίες/την τάδε πάθηση κοκ

(πάντα χρειαζόταν να υπενθυμίζω το ίδιο πράγμα, διότι μόνο έναν γιατρό στη ζωή μου έχω δει να κρατά καρτέλα ασθενούς)

Βέβαια, πάλι μπούρδες θα σου πουν αλλά ξέρεις τουλάχιστον ότι δεν έγινε παρανόηση και μπορείς άνετα να αποφασίσεις αν είναι θέμα άγνοιας ή πρόθεσης.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ο γιατρός έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να αιτιολογεί την πρότασή του για διακοπή του θηλασμού.

Στο χαρτί θα πρέπει να φαίνεται ο ιατρικός λόγος για τον οποίο σου προτείνει τη διακοπή.

Αν απλά σου γράψει το υποαλλεργικό γάλα, μπορεί κάλλιστα να πει μετά ότι εσύ ζήτησες να αποθηλάσεις.

Όταν ο γιατρός δεν σέβεται την επιστήμη του φυσικά και θα δεχθεί επίθεση. Όσο τον αφήνουμε να αυθαιρετεί, τόσο παίρνει αέρα.

Στην Αγγλία το σύνηθες είναι να βγαίνει ο ασθενής από το ιατρείο με χαμόγελο και να κάνει μια ωραία καταγγελία στο αρμόδιο γραφείο.

Εδώ δεν υπάρχουν τέτοια γραφεία γι' αυτό οι γιατροί τον έχουν πολύ ψήλα τον αμανέ.. Νομίζουν έχουν το αλάνθαστο..Και να του ζητήσεις λοιπόν χαρτί και να σου το δώσει τι θα το κάνεις;

Εγώ πάντως κορίτσια δεν επηρεάστηκα ιδιαίτερα από αυτά που μου είπε ο παιδίατρος και υποαλλεργικό γάλα μου σύστησε, και κρέμες και ασβέστιο και σίδηρο μου γράψε για το μωρό και δεν έκανα τίποτα από ολα αυτα..

Οι γιατροί είναι για τις αρρώστιες και τα εμβόλια από εκεί και πέρα ό,τι άλλο λένε το άκους μεν αν θέλεις το κάνεις, αν θέλεις όχι.

Ειδικά στο θέμα των αλλεργιών εγώ απ' ό,τι διαβάζω από αυτά που έχουν γράψει και άλλα κορίτσια που έχουν επισκεφθεί αλλεργιολόγους, παιδογαστρεντερολόγους κλπ. το συμπέρασμα είναι πως τα καλύτερα αποτελέσματα τα φέρνει η παρατήρηση.

Διαφημίσεις

dhmhtrianna θελει 2 εβδομαδες να καθαρισει ο οργανισμος σου απο τα γαλακτοκομικα και αλλες 2 του μωρου, δηλαδη περιπου σε 1 μηνα θα δεις αποτελεσμα. Και στο δικο μου μωρο τα κακα ηταν πρασινα με βλεννες , διαρροικα και στον 4 μηνα εβγαλε αιμα. Προσεχε τα κρυμμενα γαλακτοκομικα που υπαρχουν σε ψωμι τοστ, αλλαντικα, βιταμ κ.λ.π., και κοψε αυτα που σου εγραψε η vera.

vera κανεις πολυ καλη δουλεια που μας παραθετεις παλιοτερα μηνυματα.

mefirst αν καταλαβα καλα το μωρακι σου ειναι 2 μηνων και μαλλον τα ραστ βγηκαν ψευδως αρνητικα γιατι ειναι πολυ μικρο ακομα.

τι δειχνει ομως το ραστ??τα κακακια μας ειναι πλεον μουσταρδι!!αλλα πολυ νερουλα ακομα..οι βλεννες σα να χουν φυγει,εκοψα το σιδηρο..καλα εκανα??παντως εχουμε ακομα κλαμα οταν τρωμε..να ναι η παλλινδρομηση??δ ξερω..ουτε ευκολα κοιμαται...

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

τι δειχνει ομως το ραστ??τα κακακια μας ειναι πλεον μουσταρδι!!αλλα πολυ νερουλα ακομα..οι βλεννες σα να χουν φυγει,εκοψα το σιδηρο..καλα εκανα??παντως εχουμε ακομα κλαμα οταν τρωμε..να ναι η παλλινδρομηση??δ ξερω..ουτε ευκολα κοιμαται...

O σίδηρος μπορεί να προκαλεί στο μωρό εντερικές διαταραχές, καλά έκανες και τον έκοψες, ίσως μειωθεί η δυσφορία του.

Αν κάνεις εξετάσεις και δεις ότι τον χρειάζεσαι πραγματικά, τότε το ξαναβλέπεις.

Σήμερα κλεινουμε μια εβδομαδα αποχης απο γαλακτοκομικα , ντοματα, ταχινι και σουσαμι οι βλενες εχουν μειωθει κατα πολυ αλλα το πρασινο χρωμα και το αιμα επιμενουν, χθες το βραδυ το αιμα ηταν περισσοτερο απο αλλες φορες .Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι μηπως υπαρχει καποια εξεταση που μπορω να κανω να μην ταλαιπωρουμαστε τσαμπα και εγω και ο μικρος να σας πω οτι το μωρο ειναι 55 ημερων.

Οχι Δημητριαννα, οι εξετασεις ραστ δειχνουν για μωρα ανω των 18 μηνων και παλι μπορει να δειξουν ψευδως αρνητικες. Μονο αν κανεις αιματος γενικη να δεις τα ηωσινοφιλα, αλλα αυτο απλα επιβεβαιωνει οτι υπ;αρχει αλλεργια, οχι σε τι εχει αλλεργια.

Θελει ενα μηνα να φυγου οι ουσιες απο το οργανισμο....αναγκαστικα υπομονη.

Εκοψες αυγα και προιοντα σογιας?

Εμεις που δεν εχουμε αιμα (αρα πληγη στο εντερο) και μας πηρε 2 βδομαδες να δουμε βελτιωση......και παλι ακομα υδαρη ειναι. Εφυγαν οι βλεννες και εφτιαξε το χρωμα.

Οχι Δημητριαννα, οι εξετασεις ραστ δειχνουν για μωρα ανω των 18 μηνων και παλι μπορει να δειξουν ψευδως αρνητικες. Μονο αν κανεις αιματος γενικη να δεις τα ηωσινοφιλα, αλλα αυτο απλα επιβεβαιωνει οτι υπ;αρχει αλλεργια, οχι σε τι εχει αλλεργια.

Θελει ενα μηνα να φυγου οι ουσιες απο το οργανισμο....αναγκαστικα υπομονη.

Εκοψες αυγα και προιοντα σογιας?

Εχω κοψει και το αυγο και προιοντα σογιας και ξηρους καρπους , εχω αρχισει και διαβαζω ετικετες για κρυμμενα γαλακτοκομικα και ολα τα παραπανω , απλα ανυσηχω γιατι διαβαζω για μανουλες που τα εχουν κοψει ολα αυτα και πολλες φορες η κατασταση δεν εχει βελτιωθει γι'αυτο ρωταω. Να σε ρωτησω και κατι αλλο νια και φαινεται να γνωριζεις οταν περασουν αυτες οι 4 εβδομαδες και η κατασταση δεν εχει φτιαξει τι αλλο θα πρεπει να κανω και αν αντιστροφα η κατασταση μας εχει βελτιωθει παλι τι θα πρεπει να κανω? Κατι τελευταιο ποση ωρα μετα την καταναλωσει της τροφη φαινεται η αλλεργια στο εντερο γιατι οταν ειδα το αιμα τις προαλλες σκεφτηκα μηπως τελικα το πειραζει κατι αλλο απο αυτα που τρωω? Ευχαριστω;)

Εχω κοψει και το αυγο και προιοντα σογιας και ξηρους καρπους , εχω αρχισει και διαβαζω ετικετες για κρυμμενα γαλακτοκομικα και ολα τα παραπανω , απλα ανυσηχω γιατι διαβαζω για μανουλες που τα εχουν κοψει ολα αυτα και πολλες φορες η κατασταση δεν εχει βελτιωθει γι'αυτο ρωταω. Να σε ρωτησω και κατι αλλο νια και φαινεται να γνωριζεις οταν περασουν αυτες οι 4 εβδομαδες και η κατασταση δεν εχει φτιαξει τι αλλο θα πρεπει να κανω και αν αντιστροφα η κατασταση μας εχει βελτιωθει παλι τι θα πρεπει να κανω? Κατι τελευταιο ποση ωρα μετα την καταναλωσει της τροφη φαινεται η αλλεργια στο εντερο γιατι οταν ειδα το αιμα τις προαλλες σκεφτηκα μηπως τελικα το πειραζει κατι αλλο απο αυτα που τρωω? Ευχαριστω;)

Λοιπον θα σου πω τι εχω καταλαβει διαβαζοντας τις προηγουμενες σελιδες.

Θελει υπομονη. 2 βδομαδες παιρνει να καθαρισει ο δικος σου οργανισμος απο την αλλεργιογονο ουσια και αλλες δυο απο του μωρου.

Το αιμα προερχεται απο πληγη που εχει κανει το αλλεργιογονο στο εντερο και η φλεγμονη θελει 3-4 βδομαδες να κλεισει. Αρα υπομονη ενα μηνα ....

Αν μετα το μηνα παραμενει το προβλημα, ειτε καπου καταναλωνεις αλλεργιογονο κρυμμενο ειτε υπαρχει αλλεργια και σε αλλες τροφες. (πχ γλουτενη, χοιρινο,καλαμποκι, πουλερικα κλπ)

Κοψε και πορτοκαλια, ακτινιδια , μοσχαρι, μελιτζανες και προσεχε το ψωμι, να ρωτας αν εχουν κρυμμενα γαλακτοκομικα η αλευρα σογαις. Πες οτι ειναι αλλεργικο το μωρο για να σου πουν αληθεια. Αλλιως θα τρως ζυμωτο (εχεις μαμα-πεθερα?)

Το μητρικο γαλα να ξερεις επουλωνει τις πληγες στο εντερο, οποτε μη σκεφτεσαι οτι το θηλαζεις και του κανεις κακο. Τα υποαλλεργικα γαλατα δεν το κανουν αυτο. Αν σκεφτεις οτι καλυτερα ξενο γαλα για να μη υποφερει το μωρο, να ξερεις οτι μπορει να αντιμετωπισεις σοβαροτερα προβληματα και να μη μπορεις να τα λυσεις μετα.

Με την αποχη, θα υποφερεις ενα διαστημα αλλα θα λυθει το προβλημα. Απο ολες τις μαμαδες που διαβασα στις προηγουμενες σελιδες η συντριπρικη πλειοψηφια ξεπερασε το προβλημα αργα η γρηγορα.

Μερικες τις βοηθησε η ομοιοπαθητικη, εχετε ενα ομοιοπαθητικο στη Συρο να δοκιμασεις?

Αν βελτιωθει η κατασταση μετα θα αρχισεις να εισαγεις μια μια τις τροφες που απεφευγες........μια καθε φορα για 4-5 μερες , οπου ομως θα καταναλωνεις καθε μερα την τροφη ωστε να λειτουργησει αν υπαρχει αλλεργια.

Για το τελευταιο που ρωτας, ποση ωρα μετα την τροφη, δεν μπορω να πω κατι γιατι δεν ξερω και επειτα αφου ακομα δεν εχει καθαρισει το εντερο απο τα προηγουμενα αλλεργιογονα, δεν μπορεις να ξερεις.

Αν μετά το μήνα υπάρχει μια βελτίωση, έστω και μικρή, επιμένεις και το πηγαίνεις από μήνα σε μήνα. Προσωπικά θεωρώ ότι αν ένα παιδάκι δείχνει έντονα συμπτώματα με αποκλειστικό θηλασμό μόνο, τότε όταν μπουν οι στερεές θα περιπλακούν τα πράγματα περισσότερο. Οπότε θεωρώ ιδανικό -αν έχεις σταματήσει ενδιάμεσα την αποχή- να ξαναξεκινήσεις μόλις μπεις στον 6ο μήνα, ώστε να ξεκινήσεις τροφές το νωρίτερο όταν μπεις στον 7ο. Έτσι θα έχεις πιο καθαρή εικόνα για τις τροφές που θα δίνεις στο μωρό και δεν θα είναι διασταυρούμενη αντίδραση με αυτά που τρως εσύ. Εμείς δεν είχαμε τραγικά συμπτώματα πριν τις στερεές αλλά με τις στερεές την πείραζαν τόσα πολλά πράγματα, ώστε έκανα τελικά αποχή και μετά οι στερεές δεν την πείραζαν πια. Έκανα αποχή 6.5 μήνες, όταν η μικρή ήταν 20-27 μηνών. Όταν σταμάτησα, για 3-4 μήνες ήταν εντάξει και μετά άρχισε να πετάει εκζεματάκια και τέτοια, σταμάτησα πάλι για 3.5 μήνες και μετά δεν είχαμε πάλι συμπτώματα. Αν και γενικώς παρατηρούσα ότι πέρυσι το χειμώνα είχε λιγότερες μύξες και κρυολογήματα, όταν ήμουν πιο προσεκτική.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...