Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Να σας κανω μια ερωτηση σχετικα με τους γαλακτωματοποιητες , μονο η λεκιθινη σογιας ειναι απαγορευτικη οταν απεχεις απο γαλακτοκομικα ή και η λεκιθιμη ηλιελαιου?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ κορίτσια βρήκα μετά απο πολύ κόπο ραντεβού με την Συρίγου στο σωτηρία για τις 26 Οκτώβρη! Ελεος, σιγά μην περιμένω τόσο, και να μην ξέρω τί να δωσω στο παιδί να φάει!!!

Σημερα θα μιλήσω και με την Σαξώνη, μήπως έχει κανενα ραντεβού σύντομα...

Και ο μικρός δεν βάζει γραμμαριο...

Εγώ κορίτσια βρήκα μετά απο πολύ κόπο ραντεβού με την Συρίγου στο σωτηρία για τις 26 Οκτώβρη! Ελεος, σιγά μην περιμένω τόσο, και να μην ξέρω τί να δωσω στο παιδί να φάει!!!

Σημερα θα μιλήσω και με την Σαξώνη, μήπως έχει κανενα ραντεβού σύντομα...

Και ο μικρός δεν βάζει γραμμαριο...

Κι εμεις, χασαμε 2 μήνες. :(

Ηταν βασικά ο μόνος λόγος που δεν ήθελα να πάω. Μας άφησε τόσο καιρό, ξεκρέμαστους και το μωρό εχει σταθερο βάρος απο τον Ιουνιο!!

Ειχαμε τηλ απο 9 Αυγούστου, τελικα πήγαμε οπως ειδες, χθες...

Ομως, εχω επιτελους ενα μπούσουλα. είναι καλή. Θα σου ελεγα κλεισε το ραντεβου κι αν βρεις κατι αλλο στο μεταξυ, καλώς.

Κι εμεις, χασαμε 2 μήνες. :(

Ηταν βασικά ο μόνος λόγος που δεν ήθελα να πάω. Μας άφησε τόσο καιρό, ξεκρέμαστους και το μωρό εχει σταθερο βάρος απο τον Ιουνιο!!

Ειχαμε τηλ απο 9 Αυγούστου, τελικα πήγαμε οπως ειδες, χθες...

Ομως, εχω επιτελους ενα μπούσουλα. είναι καλή. Θα σου ελεγα κλεισε το ραντεβου κι αν βρεις κατι αλλο στο μεταξυ, καλώς.

το έκλεισα φυσικά αμέσως!!1 μου πε η γραμματέας οτι αν ανοίξει κανένα ραντεβού, θα με πάρει αμέσως. αλλά δεν το βλέπω.

Ελπίζω η Σαξώνη να έχει σύντομα. Με πήρε η ίδια χτες τηλ, γιατί ειδε την κλήση στο κινητο της. Σημερα θα ξαναμιλησουμε για ραντεβου.

Να σας κανω μια ερωτηση σχετικα με τους γαλακτωματοποιητες , μονο η λεκιθινη σογιας ειναι απαγορευτικη οταν απεχεις απο γαλακτοκομικα ή και η λεκιθιμη ηλιελαιου?

Το ηλιελαιο ειναι σπορελαιο........ξερω εγω? Μηπως ν το αποφευγες τουλαχιστον στην αρχη?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Ρε κοριτσια σημερα ενημερωσα την παιδιατρο σχετικα με τα κακακια μας , γιατι σε λιγες μερες ειναι να κανει το πρωτο του εμβολιο, και μαλιστα της πηγα να δει και μια πανα μας. Συνεχιζει να επιμενει οτι ειναι ιωση γαστρεντεριτιδας γιατι λεει στην αλλεργια τα κακα δεν ειναι πρασινα, της ειπα οτι εχω κοψει τα γαλακτοκομικα και μου απαντησε οτι δεν χρειαζεται απο τωρα, να περιμενω λιγες ημερες ακομα και βλεπουμε .Εγω σκεφτομαι οτι ανα τελικα ειναι αλλεργια γιατι να αφησω τοσο καιρο να παει χαμενο , εχει ηδη περασει μια βδομαδα που κανει πρασινα κακα με αιμα και βλενες και μου ειπε να περιμενω μεχρι την τεταρτη .Το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι σε λιγες μερες θα πρεπει να κανουμε εμβολιο και μηπως θα νπρεπει να το καθυστερησω αν τελικα εχει αλλεργια και πως θα το καταλαβει εκεινη αν νομιζει οτι στην αλλεργια τα κακα εχουν αλλο χρωμα:shock::shock:

Ρε κοριτσια σημερα ενημερωσα την παιδιατρο σχετικα με τα κακακια μας , γιατι σε λιγες μερες ειναι να κανει το πρωτο του εμβολιο, και μαλιστα της πηγα να δει και μια πανα μας. Συνεχιζει να επιμενει οτι ειναι ιωση γαστρεντεριτιδας γιατι λεει στην αλλεργια τα κακα δεν ειναι πρασινα, της ειπα οτι εχω κοψει τα γαλακτοκομικα και μου απαντησε οτι δεν χρειαζεται απο τωρα, να περιμενω λιγες ημερες ακομα και βλεπουμε .Εγω σκεφτομαι οτι ανα τελικα ειναι αλλεργια γιατι να αφησω τοσο καιρο να παει χαμενο , εχει ηδη περασει μια βδομαδα που κανει πρασινα κακα με αιμα και βλενες και μου ειπε να περιμενω μεχρι την τεταρτη .Το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι σε λιγες μερες θα πρεπει να κανουμε εμβολιο και μηπως θα νπρεπει να το καθυστερησω αν τελικα εχει αλλεργια και πως θα το καταλαβει εκεινη αν νομιζει οτι στην αλλεργια τα κακα εχουν αλλο χρωμα:shock::shock:

Μήπως να πάρεις δεύτερη γνώμη; Και μήπως να αναβάλεις το εμβόλιο μέχρι να μαζέψεις αρκετά στοιχεία; Ακόμη και γαστρεντερίτιδα να είναι, γιατί να ταλαιπωρήσεις το μωρό με το εμβόλιο τώρα;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Μήπως να πάρεις δεύτερη γνώμη; Και μήπως να αναβάλεις το εμβόλιο μέχρι να μαζέψεις αρκετά στοιχεία; Ακόμη και γαστρεντερίτιδα να είναι, γιατί να ταλαιπωρήσεις το μωρό με το εμβόλιο τώρα;

Τελικα αυτα τα κακακια που μας ταλαιπωρουν τι χρωμα εχουν στην αλλεργια και οταν λες δευτερη γνωμη εννοεις απο παιδιατρο η απο εναν αλλο ειδικο. Σιγουρα δεν θα κανω το εμβολιο αν αυτη η κατασταση συνεχιστει.

Συμφωνώ.

Μου θυμίζει και τη δική μας πρώτη παιδίατρο που δεν είχε καθόλου εμπειρία από αλλεργίες και μας έλεγε κάτι μπούρδες. Ευτυχώς τώρα έχουμε αλλάξει παιδίατρο. Μήπως να το ψάξει πιο πολύ?

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Συμφωνώ.

Μου θυμίζει και τη δική μας πρώτη παιδίατρο που δεν είχε καθόλου εμπειρία από αλλεργίες και μας έλεγε κάτι μπούρδες. Ευτυχώς τώρα έχουμε αλλάξει παιδίατρο. Μήπως να το ψάξει πιο πολύ?

Εσεις τι συμπτωματα ειχατε και πως το καταλαβατε και αλλαξατε γιατρο?

Να θυμάσαι ότι ΔΕΝ κάνουμε εμβόλια σε μωρά που είναι άρρωστα ή που υποψιαζόμαστε ότι δεν είναι τελείως υγιή.Και συνάχι να έχουν ΔΕΝ κάνουμε εμβόλιο μέχρι να είναι τελείως υγιή.

Κάτι τρέχει που το μωρό κάνει βλέννες και αίμα στα κακά του. Καλό θα είναι να μην ζορίσεις και άλλο τον οργανισμό του με το εμβόλιο, αλλά να ψάξεις τι φταίει στη δική σου ή στη δική του διατροφή.

Και να καθυστερήσει ένα εμβόλιο δεν τρέχει και τίποτε.( να μην πω να μην το κάνει καθόλου)

Αμάν έχουν αφηνιάσει πια οι παιδίατροι με τα εμβόλια....

.pngy3DLp3.png

Να θυμάσαι ότι ΔΕΝ κάνουμε εμβόλια σε μωρά που είναι άρρωστα ή που υποψιαζόμαστε ότι δεν είναι τελείως υγιή.Και συνάχι να έχουν ΔΕΝ κάνουμε εμβόλιο μέχρι να είναι τελείως υγιή.

Κάτι τρέχει που το μωρό κάνει βλέννες και αίμα στα κακά του. Καλό θα είναι να μην ζορίσεις και άλλο τον οργανισμό του με το εμβόλιο, αλλά να ψάξεις τι φταίει στη δική σου ή στη δική του διατροφή.

Και να καθυστερήσει ένα εμβόλιο δεν τρέχει και τίποτε.( να μην πω να μην το κάνει καθόλου)

Αμάν έχουν αφηνιάσει πια οι παιδίατροι με τα εμβόλια....

Εννοειται οτι δεν θα κανω το εμβολιο μεχρι να καταλαβω περι τινος προκειται ,απλα προσπαθω να κερδισω οσο περισσοτερο χρονο γινεται ωστε αν ειναι κατι αλλεργικο και πρεπει να περιμενω να περασουν 4 εβδομαδες για να δω αποτελεσμα να μην αφηνω τον καιρο ναπερναει χωρις να κανω τπτ. Επισης προσπαθω και απο αλλες μαμαδες να καταλαβω αν τελικα αυτα τα συμπτωματα που εχουμε ειναι τελικα αλλεργιας ή ειναι γαστρεντεριτιδας , ωστοσο το μονο που δεν κολλαει στη γιατρο για αλλεργια ειναι το χρωμα για αυτο και επιμενω τοσο πολυ σε αυτην την ερωτηση ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ.(που να το ηξερα οτι καποια στιγμη θα εδειχνα τετοιο ενδιαφερον για το περιεχομενο μιας πανας:?)

Εσεις τι συμπτωματα ειχατε και πως το καταλαβατε και αλλαξατε γιατρο?

Είχαμε έντονη ατοπική δερματίτιδα και μετά αίμα στα κακά, πράσινα αφρωδη και με βλέννες.

gwggp2.png ISWTp2.png

Dhmhtrianna και η δικια μας παιδιατρος δεν ξερει την τυφλα της απο αλλεργιες. Μας επεσαν πολλα μαζι βεβαια (ουρολοιμωξη, παλινδρομιση) αλλα και τοτε που ελεγα οτι οι πρασινες κενωσεις οφειλονταν στην αντιβιωση ceclor αυτη το αρνιοταν κι ελεγε οτι εφταιγα εγω με αυτα που ετρωγα. Μου πε να κοψω γαλα (οχι ολα τα γαλακτοκομικα), ολα τα φρουτα και λαχανικα. Δεν την πιστρευα αλλα ειπα να το δοκιμασω........δεν ειδα ιδιαιτερη βελτιωση. Τελικα πηγα σε νεφρολογο και λογω των κενωσεων και των τρανσαμινασων μας αλλαξε την αντιβιωση σε αμοξιλ.

Εκει αρχισαμε και ομοιοπαθητικη και υπηρξε αρχικα μια βελτιωση αν και οι βλεννες παρεμεναν. Μετα η Jen μου ειπε μηπως εχουμε αλλεργια και αρχισα αποχη απο γαλακτοκομικα. Τοτε αρχισε η βελτιωση.

Και οταν το πα στην παιδιατρο αρχικα ειπε οτι αποκλειεται να ειναι αλλεργια και οτι μαλλον ειναι απο την αντιβιωση (αυτο δλδ που απεκλειε κατηγορηματικα στην αρχη!!!)

Μετα ολο χαρα μου λεει "Τωρα θα δινεις υποαλλεργικο γαλα!"

'οχι δα!" της απαντω........"Ε τοτε δεν θα τρως τιποτα!" μου λεει....."Να μη φαω" της λεω :lol:

Παντως εμεις εχουμε μια καλη βελτιωση αυτες τις μερες. Ευτυχως δεν εχουμε ουτε δερματικα ουτε αιματα, ισως επειδη δεν εχουμε κανει εμβολια, μακαρι να ειναι απλης μορφης η αλλεργια μας.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Dhmhtrianna και η δικια μας παιδιατρος δεν ξερει την τυφλα της απο αλλεργιες. Μας επεσαν πολλα μαζι βεβαια (ουρολοιμωξη, παλινδρομιση) αλλα και τοτε που ελεγα οτι οι πρασινες κενωσεις οφειλονταν στην αντιβιωση ceclor αυτη το αρνιοταν κι ελεγε οτι εφταιγα εγω με αυτα που ετρωγα. Μου πε να κοψω γαλα (οχι ολα τα γαλακτοκομικα), ολα τα φρουτα και λαχανικα. Δεν την πιστρευα αλλα ειπα να το δοκιμασω........δεν ειδα ιδιαιτερη βελτιωση. Τελικα πηγα σε νεφρολογο και λογω των κενωσεων και των τρανσαμινασων μας αλλαξε την αντιβιωση σε αμοξιλ.

Εκει αρχισαμε και ομοιοπαθητικη και υπηρξε αρχικα μια βελτιωση αν και οι βλεννες παρεμεναν. Μετα η Jen μου ειπε μηπως εχουμε αλλεργια και αρχισα αποχη απο γαλακτοκομικα. Τοτε αρχισε η βελτιωση.

Και οταν το πα στην παιδιατρο αρχικα ειπε οτι αποκλειεται να ειναι αλλεργια και οτι μαλλον ειναι απο την αντιβιωση (αυτο δλδ που απεκλειε κατηγορηματικα στην αρχη!!!)

'οχι δα!" της απαντω........"Ε τοτε δεν θα τρως τιποτα!" μου λεει....."Να μη φαω" της λεω :lol:

Παντως εμεις εχουμε μια καλη βελτιωση αυτες τις μερες.

Ειναι αποριας αξιον, με ολα αυτα που εχω διαβασει αυτο τον καιρο γιατι υπαρχουν οι παιδιατροι, οταν οι περισσοτεροι απο αυτους, δεν εχουν ιδεα σχετικα με ενα τεραστιο κεφαλαιο στη ζωη των παιδιων ,τον θηλασμο. Νομιζω οτι οι γνωσεις τους δεν διαφερουν και πολυ απο του παθολογου , αφου στην τελικη μονο αυτο κανουν και εμβολια. Τι να πω δεν ξερω , καθε φορα πρεπει να ψαχνουμε αν αυτα που μας εχουν συμβουλεψει οντως ισχυουν και δεν ειναι ,λεω κατι απλα για να δειξω οτι και καλα ξερω τη δουλεια μου.

Τωρα σχετικα με το να αλλαξω παιδιατρο 3 ειναι ολοι στο νησι και αμφιβαλλω αν κανενας απο αυτους ειναι ενημερος για τον θηλασμο, ασε που μολις δει την σφραγιδα του αντιπαλου σε κοιταει λες και εχεις κανει κανενα εγκλημα.

Προς το παρον θα κοψω τα γαλακτοκομικα και θα ελπιζω οτι θα καταλαβει αν οι κενωσεις εφτιαξαν επειδη εκοψα τα γαλακτοκομικα ή επειδη περασε η γαστρεντεριτιδα:roll:.

αΥΤΟ ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ κι εγω τελευταια, εχω την αισθηση οτι παμε παιδιατρο μονο για να μας μετραει! Οτι αλλο και να τη ρωτησω δεν ξερει...το μονο καλο με αυτο το μωρο ηταν οτι μας γλυτωσε απο μετρηση ικτερου οταν βγηκαμε απο το νοσοκομειο κι οτι μου δωσε δυο καλες συμβουλες.

Μονο 3 εχετε στην Συρο? Εισαι και στο αγαπημενο μου νησι, εκει θα βαφτισουμε και αυτο το μωρακι του χρονου!

Απομ οτι μου παν τα κοριτσια κοψε αρχικα γαλακτομικα, αυγα, προιοντα σογιας γιατι αυτα πανε πακετο. Επισης απεφυγε αλλεργιογονα οπως ακτινιδια, σοκολατες, ξηρους καρπους.

Εγω ντοματα δεν εκοψα, δλδ δεν την τρωω σε σαλατα αλλα τρωω σαλτσα σε φαι.....δεν ξερω αν μας πειραζει, προς το παρον παει καλυτερα , σημερα ειχε πολλη καλη κενωση. Αν δω να βγαζει παλι βλεννες θα κοψω και ντοματες.

Απομ οτι μου παν τα κοριτσια κοψε αρχικα γαλακτομικα, αυγα, προιοντα σογιας γιατι αυτα πανε πακετο. Επισης απεφυγε αλλεργιογονα οπως ακτινιδια, σοκολατες, ξηρους καρπους.

Εγω ντοματα δεν εκοψα, δλδ δεν την τρωω σε σαλατα αλλα τρωω σαλτσα σε φαι.....δεν ξερω αν μας πειραζει, προς το παρον παει καλυτερα , σημερα ειχε πολλη καλη κενωση. Αν δω να βγαζει παλι βλεννες θα κοψω και ντοματες

Τελικα θα μεινει κατι που να μπορω να φαω εχω αρχισει ηδη με τα γαλακτοκομικα αλλα ειναι τοσο δυσκολο να ελενχεις οτι τρωως.π.χ. χθες εφαγα μακαρονια και ημουν ησυχη οτι απεχω, μεχρι που συνειδητοποιησα οτι εχουν βουτυρο ,οποτε παλι απο την αρχη . Αν χρειαστεις οτιδηποτε μια και θα βαφτισετε το μπεμπε στο νησι μου ειμαι στη διαθεση σου ,οφ τοπικ αλλα πως το διαλεξατε?

Oφ τοπικ, εκει παντρευτηκαμε κι εκει βαφτισαμε και τον πρωτο, στον Αη Αντωνη (μεγα γυαλο). Εχω φιλους εκει απο τοτε που σπουδαζα και παμε πολυ συχνα εδω και χρονια, μακαρι να βρισκαμε και σπιτι!!! Θα χαρω πολυ να σε δω οταν θα παμε!!! Ερμουπολη μενεις?

Ον τοπικ τωρα......Στην αρχη ειναι πολυ δυσκολα, κι εγω εκανα ενα σωρο ατασθαλιες, μεχρι και παγωτο γιαουρτι παραγγειλα!!! Μετα με εκοψε...σιγα σιγα συνηθιζεις. Σου την δινει οταν δεν βλεπεις αμεση βελτιωση αλλα ολα μια συνηθεια ειναι....δεν μπορω να πω οτι δυσκολευομαι η στενοχωριεμαι, μακαρι να μπορουσα να τα παρω ολα πανω μου...επειδη εχουμε κι αλλα θεματα με το μωρο, αυτο μου φαινεται απλο. Θα μπεις σε μια σειρα σιγα σιγα θα δεις....μολις καταληξεις και στο τι πειραζει το μωρο, ολα θα ειναι ευκολοτερα. Τπ θεμα ειναι να σε στηριξει και το περιβαλλον σου. Εγω εχω τη μαμα μου που ολο πειρασμους φερνει σπιτι και αμφιβαλει για την αλλεργια.

Για μενα το πιο δυσκολο ειναι η πιτσα που κανω καθε βδομαδα και πλεον δεν μπορω να φαω......την προηγουμενη βδομαδα εφαγα μονο πιτσα με σαλτσα και λιαστη ντοματα πανω, ενα χαλι ηταν αλλα πεινουσα. Εχουμε πουθενα συνταγες και ιδεες για μας τις στερημενες?

Ααααα...διαβασα σε προηγουμενα ποστ οτι το Fresh εχει γλυκα και για αλλεργικους στο γαλα!!! Αχ και να ταν στη γειτονια μου!!!

Γι αυτό σου είπε να μην τρως τίποτα, για να σου κάνει τη ζωή δύσκολη, να μην αντέξεις και να καταλλήξεις στο υποαλλεργικό γάλα που προσπαθεί να σου δώσει...

Κλασσική συμπεριφορά ξεδιάντροπου κομπογιαννίτη.

Στους αλλεργιολόγους πάντως είναι αρκετά σπάνια αυτή η συμπεριφορά. Υπάρχει και εκεί αλλά γενικά είναι πιο υπεύθυνοι στην αντιμετώπιση των αλλεργιών και δεν προτείνουν τόσο εύκολα ούτε τη διακοπή του θηλασμού, ούτε την εισαγωγή υποαλλεργικού γάλακτος.

Oφ τοπικ, εκει παντρευτηκαμε κι εκει βαφτισαμε και τον πρωτο, στον Αη Αντωνη (μεγα γυαλο). Εχω φιλους εκει απο τοτε που σπουδαζα και παμε πολυ συχνα εδω και χρονια, μακαρι να βρισκαμε και σπιτι!!! Θα χαρω πολυ να σε δω οταν θα παμε!!! Ερμουπολη μενεις?

Ον τοπικ τωρα......Στην αρχη ειναι πολυ δυσκολα, κι εγω εκανα ενα σωρο ατασθαλιες, μεχρι και παγωτο γιαουρτι παραγγειλα!!! Μετα με εκοψε...σιγα σιγα συνηθιζεις. Σου την δινει οταν δεν βλεπεις αμεση βελτιωση αλλα ολα μια συνηθεια ειναι....δεν μπορω να πω οτι δυσκολευομαι η στενοχωριεμαι, μακαρι να μπορουσα να τα παρω ολα πανω μου...επειδη εχουμε κι αλλα θεματα με το μωρο, αυτο μου φαινεται απλο. Θα μπεις σε μια σειρα σιγα σιγα θα δεις....μολις καταληξεις και στο τι πειραζει το μωρο, ολα θα ειναι ευκολοτερα. Τπ θεμα ειναι να σε στηριξει και το περιβαλλον σου. Εγω εχω τη μαμα μου που ολο πειρασμους φερνει σπιτι και αμφιβαλει για την αλλεργια.

Για μενα το πιο δυσκολο ειναι η πιτσα που κανω καθε βδομαδα και πλεον δεν μπορω να φαω......την προηγουμενη βδομαδα εφαγα μονο πιτσα με σαλτσα και λιαστη ντοματα πανω, ενα χαλι ηταν αλλα πεινουσα. Εχουμε πουθενα συνταγες και ιδεες για μας τις στερημενες?

Ααααα...διαβασα σε προηγουμενα ποστ οτι το Fresh εχει γλυκα και για αλλεργικους στο γαλα!!! Αχ και να ταν στη γειτονια μου!!!

αφου στην πιτσα μπορεις να βαλεις οτι θελεις πανω. εγω εκανα στην κουνιαδα μου με κιμα χοιρινο (δεν ετρωγε μοσχαρι) πατατα, ντοματα, ελιες, μπορεις να βαλεις και ο,τι λαχανικα τρως, πχ τρως κανενα κολοκυθακι η μελιτζανα, παντως μπορεις να βρασεις πατατα και να την κοψεις σε ροδελες και μετα πανω απο ντοματα στην πιτσα, σκεψου τι μπορεις να φας και βαλτα ολα!

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Ντοματα αποφευγω προς το παρον λογω σποριων......αλλα πατατα ειναι καλη ιδεα!

Εκανα καλτσονε σημερα, γεμιστη με σαλτσα ελιες και καπαρη!

Γράφει:

cow-milk products, soy, shellfish, wheat, tree nuts, peanuts, egg whites, citrus fruits, and food additives.

Τα πρόσθετα των τροφίμων (συντηρητικά, χημικά χρώματα και αρώματα, βελτιωτικά γεύσης) είναι ουσίες που δεν υπάρχουν στη φύση. Το σώμα αντιδρά γιατί τις θεωρεί εντελώς ξένες.

Η αντίδραση στο ασπράδι του αυγού συμβαίνει κυρίως γιατί με το μαγείρεμα οι πρωτεΐνες μεταβάλλονται τόσο που δημιουργούν αλλεργική αντίδραση. Η κατανάλωση ωμού αυγού δημιουργεί πολύ σπανιότερα αλλεργίες.

Τα ξυνά φρούτα πιο συχνά φέρνουν στην επιφάνεια προβλήματα παρά προκαλούν τα ίδια προβλήματα. Τα έχουμε στα υπόψη αλλά όχι στην κορυφή της λιστας.

Τα μύδια κλπ είναι συχνά επιβαρυμένα με πολλά βαριά μέταλλα (είναι οι καθαριστές του βυθού) και μόνο αυτό τα βάζει στη μαύρη λίστα.

Οι ξηροί καρποί δημιουργούν πρόβλημα κυρίως επειδή καταναλώνονται ψημένοι. Ωμοί, σπάνια προκαλούν αλλεργική αντίδραση. Τα φυστίκια πιο συχνά από άλλους ξηρούς καρπούς.

Η σόγια είναι μεγάλος ένοχος, εκτός κι αν έχει υποστεί ζύμωση, οπότε μειώνεται η πιθανότητα να δημιουργήσει προβλήματα αλλά πάντα είναι υψηλά στη λίστα.

Το σιτάρι είναι το δημητριακό που περιέχει την περισσότερη γλουτένη και είναι πολύ πάνω στη λίστα. Όμως ενοχοποιούνται και τα υπόλοιπα δημητριακά που την περιέχουν σε μικρότερο ποσοστό (βρώμη, κριθάρι, σίκαλη)

Η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα είναι η πιο συχνή σε σχέση με αλλεργία σε άλλα γάλατα γιατί οι πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος έχουν μεγαλύτερες διαφορές από το ανθρώπινο σε σχέση με τις πρωτεΐνες του κατσικίσιου ή του πρόβειου γάλακτος.

μερικα ενδιαφεροντα.

Παντως εμεις εχουμε μια καλη βελτιωση αυτες τις μερες. Ευτυχως δεν εχουμε ουτε δερματικα ουτε αιματα, ισως επειδη δεν εχουμε κανει εμβολια, μακαρι να ειναι απλης μορφης η αλλεργια μας.

Μετα απο ποσες μερες αποχης απο τα γαλακτοκομικα ειδες βελτιωση?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...