Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Ρώτησα κι εγώ την Συρίγου για το κατσικίσιο και ήταν εντελώς αρνητική χωρίς όμως ουσιαστικό επιχείρημα. Άρα είναι απλά το κόλλημα τους. Να φανταστείς δεν ήξερε καν ότι υπάρχει κατσικίσιο σε σκόνη..

..

Χμ...δυσκολα θα τα καταφερουμε λοιπον. Γιατι στην οικογένειά μου, εχουμε προβλημα με το αγελαδινο. Ενω με το κατσικισιο, ειμαστε ΟΚ. Αυτο εχω ως ενδειξη. Επισης, σημαντικο ειναι το γεγονος οτι ακομα, οταν φαω εγω αγελαδινο, και θηλασουμε μετα, την πειραζει ενω οσο κατσικισιο κι αν καταναλωσω, ειναι καλα.

Ειπαμε λοιπον, ας της δωσουμε αρχικα κατσικισιο, να εχει ενα γαλα το παιδι, να φαει και λιγο τυρι κλπ, να προχωρησουμε επιτελους. Μας ειχε πει εξαλλου οτι υπαρχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να ειναι αλλεργικο ενα παιδι στο αγελαδινο, παρά στο κατσικισιο, απλα ειναι μικρη η αποκλιση.

Γιατι πρεπει να κολλησουμε στην αγελαδα;;;;Οεο;;;

Εδω υπάρχουν μανουλες-βιγκαν ;)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τελικα ρε παιδια ανακαλυψα οτι κ η μεγαληβ εχει αλλεργια χβρις ομως συμπτωματα εμφανη.ηταν απλα καμια φορα πολυ σπανια εβγαζε λιγο αιμα στα κακα.σπανια ομως.κ δεν εβαζε καθολου κιλα.κολλημενη στα 15 3 χρονια.μετα πο ολη αυτην την περπειτεια με το μωρο λεω μπας κ εχει κ η μεγαλη αλλεργηιακ εκοψα το αγελαδινο.αρχισα το κατσικισο.ακριβο μεν αλλα...σταματησε το αιμα.κ εβαλε ενα κιλο μανι μανι.απιστευτο??

Η στασιμότητα στο βάρος είναι καραμπινάτο σύμπτωμα και πολύ κακώς ο παιδίατρος δεν σας παρέπεμψε.

Σε αυτή την ηλικία είναι απαραίτητο το γάλα στη διατροφή του παιδιού για να δίνεις κατσικίσιο.

καλα ε εεγω θα χεστω πανω μου στην προκληση μην παθει αλλεργικο σοκ.κ πας σε οποιο νοσοκομειο θες?γεια σας ηρθα?

Αν δεν έχεις σοβαρό λόγο να κάνεις την πρόκληση (πχ αδυναμία συνέχισης του θηλασμού), είναι καλύτερα να μην την κάνεις. Περίμενε τουλάχιστον 2 χρόνια και μετά το ξανασκέφτεσαι.

τελικα ρε παιδια ανακαλυψα οτι κ η μεγαληβ εχει αλλεργια χβρις ομως συμπτωματα εμφανη.ηταν απλα καμια φορα πολυ σπανια εβγαζε λιγο αιμα στα κακα.σπανια ομως.κ δεν εβαζε καθολου κιλα.κολλημενη στα 15 3 χρονια.μετα πο ολη αυτην την περπειτεια με το μωρο λεω μπας κ εχει κ η μεγαλη αλλεργηιακ εκοψα το αγελαδινο.αρχισα το κατσικισο.ακριβο μεν αλλα...σταματησε το αιμα.κ εβαλε ενα κιλο μανι μανι.απιστευτο?

Συγγνώμη, δεν υποτίθεται πως οι τροφικές αλλεργίες υποχωρούν το αργότερο μέχρι το παιδί να γίνει 3 ετών ; Εμένα ο μεγάλος που είναι 5 είναι αδυνατούλης και βάζει πολύ λίγο βάρος 1-1,5 κιλό κάθε χρόνο και ούτε ψηλώνει ιδιαίτερα. Ενώ σαν μωρό μέχρι τουλάχιστον τον 8ο μήνα ήταν αρκετά πάνω από τη μέση γραμμή στις καμπύλες. Τώρα είναι αρκετά κάτω.Βγάζει και αίμα στα κακά του που και που αλλά το συνδύαζω με δυσκοιλιότητα. Θύμαμαι μετά τον 6ο μήνα που είχαμε αρχίσει τις κρέμες δεν έτρωγε τίποτα και μετά τον χρόνο που αρχίσε να πίνει αγελαδινό γάλα έκανε ωτίτιδες μας είχε πει τότε η σύμβουλος θηλασμού πως ίσως να οφείλεται σε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και το περιορίσαμε..Πότε υποχωρούν οι αλλεργίες στο μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών;

Η στασιμότητα στο βάρος είναι καραμπινάτο σύμπτωμα και πολύ κακώς ο παιδίατρος δεν σας παρέπεμψε.

Σε αυτή την ηλικία είναι απαραίτητο το γάλα στη διατροφή του παιδιού για να δίνεις κατσικίσιο.

Αγλαΐα, όταν λες σε αυτή την ηλικία σε ποιά ηλικία εννοείς;

Συγγνώμη, δεν υποτίθεται πως οι τροφικές αλλεργίες υποχωρούν το αργότερο μέχρι το παιδί να γίνει 3 ετών ;

Όλες;

Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά σε μεγαλύτερες ηλικίες, έφηβοι και ενήλικες με τροφικές αλλεργίες.

Πότε υποχωρούν οι αλλεργίες στο μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών;

Στα 3 αλλά υπάρχουν και παιδιά που τις εμφανίζουν τότε ή πολύ αργότερα.

Αγλαΐα, όταν λες σε αυτή την ηλικία σε ποιά ηλικία εννοείς

Η μητέρα γράφει ότι το βάρος του παιδιού είναι κολλημένο για πάνω από 3 χρόνια στα 15 κιλά. Άρα το παιδί είναι πάνω από 4 ετών.

Διαφημίσεις

Από αυτά που έχω καταλάβει μέχρι τώρα, δεν θα υποχωρήσει η αλλεργία του παιδιού ποτέ αν ο γονέας δεν του έχει πλήρη αποχή από την αλλεργιογόνο ουσία στα πρώτα χρόνια της ζωής του. Για αυτό όλοι οι γαστρεντερολόγοι και αλλεργιολόγοι είναι τόσο κάθετοι για την πλήρη και αυστηρή αποχή.

Αν το παιδί τρώει αυτό που το πειράζει, έστω και ελάχιστα, τότε ο μηχανισμός της αλλεργίας θα συνεχίζει να παράγει αντιγόνα, αυτά που πολεμούν την αλλεργιογόνο τροφή και έτσι δεν θα σταματήσει η αλλεργία.

gwggp2.png ISWTp2.png

Από αυτά που έχω καταλάβει μέχρι τώρα, δεν θα υποχωρήσει η αλλεργία του παιδιού ποτέ αν ο γονέας δεν του έχει πλήρη αποχή από την αλλεργιογόνο ουσία στα πρώτα χρόνια της ζωής του. Για αυτό όλοι οι γαστρεντερολόγοι και αλλεργιολόγοι είναι τόσο κάθετοι για την πλήρη και αυστηρή αποχή.

Αν το παιδί τρώει αυτό που το πειράζει, έστω και ελάχιστα, τότε ο μηχανισμός της αλλεργίας θα συνεχίζει να παράγει αντιγόνα, αυτά που πολεμούν την αλλεργιογόνο τροφή και έτσι δεν θα σταματήσει η αλλεργία.

Πολυ ενδιαφέρον, jen!

Και λογικο μου ακούγεται. Θα ρωτήσω την αλλεργιολόγο, αν ειναι να βάλω λιγα αγελαδινα στη διατροφή μου.

Με βοηθά να ξεπεράσω και τις τύψεις που είχα, διότι αργήσαμε να καταλάβουμε την αλλεργία της και τους πρώτους μήνες της ζωής της, είχα καταναλώσει πολύ γάλα, αλλά και άλλες τροφές που την πείραζαν.

Εμ, δεν ήμουν μέλος του parents τότε! ;)

Δυστυχώς δεν είναι απόλυτο ότι, αν γίνει η αποχή, θα ξεπεραστεί η αλλεργία. Όμως επειδή η αλλεργία επηρεάζει την υγεία του εντέρου και συνολικά την υγεία και την ανάπτυξη του παιδιού, η αποχή σίγουρα βελτιώνει την κατάσταση, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα.

Ωστόσο οι ίδιοι οι επιστήμονες κάνουν πειράματα σε σχέση με την απευαισθητοποίηση του οργανισμού, πχ βρήκαν ότι άμα δίνουν ψημένο αυγό σε μικρή ποσότητα πχ στο κέηκ, σταδιακά ο οργανισμός χάνει την ευαισθησία του τις περισσότερες φορές. Παρομοίως, βρήκαν ότι μια μικρή ποσότητα γαλακτοκομικών κάθε μέρα προκαλεί λιγότερα συμπτώματα από ό,τι αν η κατανάλωση γίνεται πιο αραιά :roll:

Το θέμα είναι κατά πόσο πείθεσαι ότι είναι αναγκαίο να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα, κατά πόσο θεωρείς αναγκαίο να μεγαλώσει το παιδί σου και να τρώει αυτές τις τροφές. Και βέβαια κατά πόσο πείθεσαι ότι θα ξεπεραστεί αυτή η αλλεργία κι ο οργανισμός δεν θα γυρίσει πάλι εναντίον του εαυτού του από άλλο μέτωπο αυτή τη φορά, μιας και τον "καταπιέζεις" να ανεχτεί αυτά που δεν πρέπει.

Όμως, τι κάνεις αν αποκλείεις τροφές αλλά η αλλεργία "μεταλλάσσεται"; Όταν σταματήσουν να σε πειράζουν οι τροφές αλλά σε πειράζει το περιβάλλον κτλ;

Γι'αυτό η αποχή δεν είναι το μόνο που έχεις να κάνεις, πρέπει και να θωρακίσεις τον οργανισμό όσο καλύτερα μπορείς με σωστή διατροφή και άλλα μέσα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

καλημερα κοριτσια θελω να σας ρωτησω κατι...εμενα ο μικρος μου θηλαζει ανεμποδιστα μεσα στην ημερα ( τρωει μονο φρουτα λαχανικα δεν τα θελει ακομη )και ειναι αλλεργικος σε γαλακτοκομικα ,αυγο, σογια και ελαφρως στα σιτηρα κ ρυζι οπως ειχαν δειξει στους 5 1/2 μηνες τα πατσ.κανουμε διατροφη απο τον εναμιση μηνα της ζωης του,καναμε και ομοιοπαθητικη και γενικα ειμαστε πολυ βελτιωμενοι,δεν ξερω εαν τον ενοχλει ακομη κατι το οποιο δεν εχουμε εντοπισει,δεν βλεπω καποιο συμπτωμα δηλ.αλλα εξακολουθω να αποφευγω πολλες τροφες.ελεγα λοιπον οτι δεν θελω να τον ξαναπαω ουτε για πατσ τεστ κτλ. και με τον καιρο να δοκιμαζω εγω στη διατροφη μου καποια πραγματα απο τα απαγορευμενα και μετα σε εκεινον.ομως δεν θελω ακομη να το κανω σκεφτομαι εφοσον πρωτα ο Θεος θα συνεχισω το θηλασμο να περιμενω τουλαχιστον εως τα 2 χρονια.Τι θα με συμβουλευατε εσεις?ειναι καλα τοτε η να περιμενω κι αλλο??ο παιδιατρος που ειχα ρωτησει μου ειχε πει τουλαχιστον μετα απο εναμιση χρονο αλλα εγω φοβαμαι να πω την αληθεια ...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

γεια σας και απο μενα.

σας γραφω μιας και πηγαμε και μεις στο παιδων για το ραντεβου που κανουμε στο χρονο

Ακουσα και εγω πλεον επισημα οτι πασχουμε απο αλλεργικη πρωκτοκολλητιδα, μια παθηση που περναει καθως μεγαλωνει ο μικρος και ωριμαζει ο οργανισμος του και το εντερακι του. Γενικως, διαπιστωσα οτι η αλλεργιολογια ειναι πια επιστημη που στηριζεται στο ψαξε ψαξε για να το πω λαϊκά... Στο τελος της επισκεψης μας, υιοθετησαν ολες τις αποψεις μου και τις φοβιες μου, που εχω διαπιστωσει τους προηγουμενους μηνες...

Εμεις δε δεχτηκαμε το κοτοπουλο, δεχτηκαμε το μακαρονι, αλλα οχι το ψωμι (ισως μικρη αλλεργια στα σιτηρα) και παραδοξως ποτε μα ποτε δεν εχουμε καθαρα κακα...παντα εχουμε βλεννες, χωρις να μπορουμε να βρουμε τι φταιει. Η παθηση μας ειναι βαριας μορφης, παρολο που ολα τα τεστ δερματικα, πατσ, και ραστ εχουν βγει αρνητικα.

Μου εδωσαν γραμμη να φαει τα παντα σιγα σιγα (οχι ομως κοτοπουλο, γαλα) και να ξαναπαμε στους 6 μηνες.

Αυτο εμενα βεβαια δεν μου λεει τιποτα γιατι ξερω οτι θα κολλησουμε αμεσως σε πολλες τροφες.

Τους ρωτησα αν πρεπει να ειμαι καπως προετοιμασμενη στο σπιτι για αλλεργικο σοκ και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει περιπτωση τετοια.(ισως επειδη τα δερματικα τεστ βγηκαν αρνητικα ... :roll: δε ξερω γιατι...)αρκει βεβαια να μην δοκιμασει γαλα.

αυτα απο μενα, οχι σπουδαια πραγματα δηλαδη.

Αυτο που με καιει ειναι να εμπλουτισω λιγο τη διατροφη του γιατι τρωει ελαχιστα πραγματα, για τα υπολοιπα εχουμε καιρο.

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Διαφημίσεις

sagia με αλλεργικό σοκ συνδέονται τα ραστ (αιματολογικά) και όχι τα πατς.

Τι βάρος και ύψος έχει το μικρό σου? Αναπτύσσεται καλά?

Ρωτάω γιατί το δικό μας χαμηλό ανάστημα και βάρος το συνδέω πλέον με τις αλλεργίες μας.

Στο παίδων και μας μας ειπαν να τοθ δωσουμε αγελαδινο από 1 ετους αλλα φοβηθηκα και δεν του εχω δωσει ακομη...προσπαθω να δοκιμάσω άλλες τροφές πρώτα. Γάλα τι πίνει?

gwggp2.png ISWTp2.png

Κοριτσια η κολλητη μου γεννησε 29/07 και η μπεμπα αρχισε να δυσανασχετει στο γαλα της και δεν θελει να θηλασσε υπαρχει περιπτωση να ειναι καποια αλλεργια?

Δηλαδη η μπεμπα κατι να την ενοχλει και να μην θελει το μητρικο?

Κοριτσια η κολλητη μου γεννησε 29/07 και η μπεμπα αρχισε να δυσανασχετει στο γαλα της και δεν θελει να θηλασσε υπαρχει περιπτωση να ειναι καποια αλλεργια?

Δηλαδη η μπεμπα κατι να την ενοχλει και να μην θελει το μητρικο?

Το μωρό τρέφεται αποκλειστικά με μητρικό γάλα;

ναι εχει αποκλειστικο θηλασμο!

Το θεμα ειναι οτι η φιλη μου παρατηρησε και το γαλα της να λιγοστευει!

Το θεμα με την μπεμπα ειναι 3 μερες που αρνειται το γαλα και σημερα παρατηρησαμε λιγοτερο γαλα!

Απλα σκεφτηκα μηπως ειναι κατι που τρωει η φιλη μου και την κανει την μπεμπα να μην θελει το γαλα!

Απο οτι βλεπω εισαι ειδικη στο θεμα θηλασμος εχω μια απορροια ακομα!

Εγω εχω δυσσανεξια στην λακτοζη το ιδιο και ο αντρας μου τωρα ειμαι στην 17η εβδομαδα υπαρχει περιπτωση το μωρο να γεννηθει με δυσανεξια και να μην μπορω να τον θηλασω?

Και αν ναι τι κανω τοτε?

Εγω εχω πεσει σε κομα απο ληψη γαλακτος και δεν μπορω να καταναλωσω ουτε τα τροφιμα με λιγοτερη περιεκτηκοτητα λακτοζης!

Που μπορει να σε βρει καποιος για να ζητησει διαφορες συμβουλες????

Διαφημίσεις

ναι εχει αποκλειστικο θηλασμο!

Το θεμα ειναι οτι η φιλη μου παρατηρησε και το γαλα της να λιγοστευει!

Το θεμα με την μπεμπα ειναι 3 μερες που αρνειται το γαλα και σημερα παρατηρησαμε λιγοτερο γαλα!

Απλα σκεφτηκα μηπως ειναι κατι που τρωει η φιλη μου και την κανει την μπεμπα να μην θελει το γαλα!

Άλλαξε κάτι στη διατροφή της;

Αν όχι τότε το μωρό μπορεί να έχει κάποια ίωση χωρίς εμφανή συμπτώματα.

Το μωρό πρέπει να βρέχει κάθε μέρα 5-6 πάνες. Αν τις βρέχει, τότε είναι εντάξει.

Να συνεχίσει τον αποκλειστικό θηλασμό και αν η συμπεριφορά του μωρού επιμένει να πάει στο γιατρό για αξιολόγηση της υγείας του (όχι του θηλασμού).

Όλες;

Υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά σε μεγαλύτερες ηλικίες, έφηβοι και ενήλικες με τροφικές αλλεργίες.

Χμμ..Ο Αργυρίου είπε πως πολλοί ενήλικες θεωρούν πως έχουν τροφικές αλλεργίες αλλά τα rast και τα δερματικά tests δείχνουν ότι έχουν λιγότερο από το 1%

Η μητέρα γράφει ότι το βάρος του παιδιού είναι κολλημένο για πάνω από 3 χρόνια στα 15 κιλά. Άρα το παιδί είναι πάνω από 4 ετών.

Δηλαδή ένα παιδί 4 ετών δε χρειάζεται να καταναλώνει ξένο γάλα ενώ ένα παιδί 2 ή 3 ετών χρειάζεται;

Jen,

ο μικρος πινει στοιχειακο γαλα, neocate, δε θηλαζω, απλα δεν το ανεφερα για να μην βγω off topic.

Απο αναπτυξη παμε πολυ καλα και σε υψος και σε βαρος και αυτο ειναι το καλο με εμας.

Σχετικα με την προκληση σε γαλα, τον απριλιο που ειχαμε παει, μας ειχαν πει οτι το σεπτεμβριο θα κανουμε προκληση, οταν ομως τωρα πηγαμε και ειδαν οτι δε εχουμε καταφερει να φαμε σχεδον τιποτα, δε τεθηκε θεμα προκλησης. Μας ειπαν οτι σε 6 μηνες και αν εχει καταφερει να φαει κατι, θα δουμε τι θα γινει με το γαλα του.

γενικως αυτο που με απασχολει περισσοτερο ειναι να καταφερει να φαει καποια πραγματα για να αποκτησει σιγα σιγα ισοροπημενη διατροφη

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

γεια σας

εγώ ακόμα ψάχνομαι, γιατί η παιδίατρος λέει οτι μικρός δεν παίρνει καλό βάρος.

Γεννήθηκε 3350,

στους 6 μήνες με αποκλειστικό θηλασμό ήταν 6700.

Επειδή ειχα διαπιστώσει λίγο αιματάκι, απο τον 2ο μήνα, έκοψα τα γαλ/κα. Ολα καλά, τελος το αιμα και τα εκζεματακια.

Μετά αρχίσαμε στερεές. Απο τότε εχει πεσει απο την 3η καμπύλη, στην περιοχή μεταξυ 3η και 10η. σήμερα ζυγίζει περίπου 8100.

Η παιδίατρος μας εστειλε για ραστ στο γάλα αγ/δος στον 9 μήνα. Βγήκε αρνητική και η IgE πολύ χαμηλή. Αυτη το εκτίμησε ως μη αλλεργία στο αγ/δινο και αρχισα να ξανατρωω αγελαδινα! Μετα ομως απο 2 βδομάδες ο μικρός ειχε πετάξει παλι 2 εκζέματα και ειδα μια φορά βλεννες στα κακα. Απο μόνη μου εκοψα τα αγελαδινα παλι. θεωρησα οτι η εξεταση ηταν ψευδως αρνητική,

Πριν λίγες μερες καναμε καλλιέργεια ούρων και γενική, βγήκε καθαρή η καλλιεργεια.

Μας εστειλε και σε αλλεργιολόγο, αυτός με μπέρδεψε περισσότερο μπορω να πω. μου είπε τα εξής:

1- το μοσχάρι καλά εκανα και δεν το απέκλεισα γιατί είναι μαγειρεμένο και δεν πειράζει το παιδι.

2- αφού είναι κοινές οι πρωτείνες στο αγελαδινο και στο κατσικίσιο, κακώς τρώω εγώ κατσικίσια και γιδοπρόβεια προιόντα.

του είπα οτι παρότι τα τρώω, το παιδί δεν εχει εκζεματα ή αίμα, οσο μπορώ να το δω αυτό. Επίσης του ειπα οτι ο μικρός τρωει εδω και λίγο καιρό ψωμοτύρι με κασερι γιδοπρόβειο, και φρίαξε! αλλα μετα μου λεει: αφου το παιδί δεν εμφάνισε συμπτωμα, αυτό είναι πολύ καλό σημαδι!:shock: ναι αλλα επέμεινε να κόψω τα κατσικίσια και αιγοπρόβεια! γιατί???? δεν το ρωτησα το ξεχασα.

3- του ανέφερα οτι τον επισκεφτήκαμε γιατι η παιδίατρος ανησυχεί για το βαρος, μου λεει εγω δεν βλεπω καποιο προβλημα στο βαρος του.

Οποτε σας ρωτάω τα εξής:

ισχύει αυτό για το μοσχάρι, γιατί εδω διαβάζω οτι πολλές το κόβουν και αυτο. Εμενα το τρωει ο μικρός απο 6 μηνων.μήπως αυτό μπορει να τον κρατάει χαμηλά στο βάρος? Είναι δλδ η μοναδική εκδήλωση της αλλεργίας του το χαμηλό βάρος?

Αφού δεν εχει εκζεμα πια ο μικρός, γιατί να μην του δινω κατσικίσιο και αιγοπρόβειο? αφου δεν τον πειράζουν. μπορει το σύμπτωμα να είναι το χαμηλό βάρος? και εγώ απλα να νομίζω οτι δεν εχει το παιδί αλλεργία σε αυτά ?

εχει πραγματι το παιδί μου χαμηλό βάρος???

δεν ξέρω αν εχει σημασια, αναφέρω απλά οτι οι 2 γονείς ειμαστε αδύνατοι, ο αντρας μου 1.80 74 κιλά εγώ είμαι 1.60 52 κιλά.

ο μικρός βγάζει κι αλλα δόντια και ταλαιπωρείται εδω και μήνα. αλλά γενικά εχει όρεξη.

filoudaki δεν έχετε κάνει πατσ τεστ, αν έχω καταλάβει σωστά. Πρέπει να κάνετε όπωσδήποτε για να μιλάμε για ολοκληρωμένες αλλεργιολογικές εξετάσεις. Εμάς τα ραστ και τα δερματικά είχαν βγει καθαρά και οι αλλεργίες φάνηκαν στα πατσ.

Από αυτά που λες καταλαβαίνω ότι όταν τρως αγελαδινά το παιδί βγάζει βλένες. Άρα τα σταματάς. Οι πιθανότητες να το πειράξει και το κατσικίσιο είναι μεγάλες, αλλά μπορεί να ανήκετε στο μικρό ποσοστό, αφού δεν σου βγάζει βλένες. Εσύ καταλαβαίνεις καλύτερα από τον κάθε γιατρό τι σας πειράζει και τι όχι. Κράτα και ημερολογιο διατροφής και αντιδράσεων του παιδιού. Θα σε βοηθήσει πολύ! Το μοσχάρι εμάς το είχε απογορέψει αυστηρά. Πρώτα θα τελειώσουμε με την πρόκληση στο γάλα και μετά θα φάει μοσχάρι.

Αν θες να σου συστήσω την δικά μου αλλεργιολόγο στείλε μου πμ. Ο δικός σου δε νομίζω ότι σας κατευθύνει σωστά. Όσο για τους παιδιάτρους? Το 99% είναι άσχετοι με αλλεργίες. Μην τους ακούς και πήγαινε σε έναν καλό αλλεργιολογο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Εμεις μετα απο καθε εμβολιο ξανακυλάμε.... Ο παιδιατρος λέει πως ειναι ασχετο, αλλα φοβαμαι πολυ πως δεν ειναι. Δε ξερω καν αν θα ειχε αρχισει η ολη αυτη ιστορια αν δεν καναμε καθολου εμβόλια.

Koni, Υπαρχουν διαφορα τεστ για τις αλλεργιες. Τα rast γινονται με το αιμα, ενω τα prick και τα patch γινονται με τροφες απέυθειας στο δερμα. Για τις non-IgE αλλεργιες που μαλλον εχουμε, περισσοτερες πιθανοτητες να δειξουν κατι εχουν μονο τα patch, αλλα κ αυτα.... Οσο πιο μικρο ειναι το παιδι τοσο μικροτερες οι πιθανοτητες. Δες στη γενική αιματος ποσα Ηωσινοφιλα εχει. Η γαστρεντερολογος μου ειπε οτι αν εχει, υποψιαζονται αλλεργια, κατι που οι παιδιατροι δεν μου το ειχαν πει οταν ειδαν τις εξετασεις.

Ενδιαφερον αυτο για τα ιωσινοφιλα......εμεις εχουμε 5.5.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Απο οτι βλεπω εισαι ειδικη στο θεμα θηλασμος εχω μια απορροια ακομα!

Εγω εχω δυσσανεξια στην λακτοζη το ιδιο και ο αντρας μου τωρα ειμαι στην 17η εβδομαδα υπαρχει περιπτωση το μωρο να γεννηθει με δυσανεξια και να μην μπορω να τον θηλασω?

Και αν ναι τι κανω τοτε?

Εγω εχω πεσει σε κομα απο ληψη γαλακτος και δεν μπορω να καταναλωσω ουτε τα τροφιμα με λιγοτερη περιεκτηκοτητα λακτοζης!

Που μπορει να σε βρει καποιος για να ζητησει διαφορες συμβουλες????

Γνωρίζεις αν έχετε συγγενή ή δευτεροπαθή ανεπάρκεια λακτάσης;

Στους περισσότερους το ένζυμο λακτάση που διασπά τη λακτόζη, υπάρχει στα πρώτα χρόνια της ζωής και μετά μειώνεται. Επίσης διάφοροι παράγοντες (συνήθως ασθένειες) μπορεί να μειώσουν μόνιμα ή προσωρινά την λακτάση στην οργανισμό.

Η συγγενής ανεπάρκεια λακτάσης είναι πάρα πολύ σπάνια.

(δεν με βρίσκεις κάπου, γιατί δεν εργάζομαι ως σύμβουλος θηλασμού)

Καλησπερα , εχω ενα μωρο 45 ημερων και μεχρι σημερα θηλαζουμε αποκλειστικα . Πριν απο 15 περιπου μερες αρχισαν να εμφανιζονται καποιες βλεννες στα κακα, ομως σημερα εχει κανει κακα μεχρι 5 φορες και την τελευταια ηταν μισα κιτρινα , μισα πρασινα και ιχνη απο αιμα , τι να υποθεσω οτι ειναι αλλεργια ή υπερπαραγωγη αν μπορουν να βοηθησουν οι γνωστες;)

Οι βλέννες παραπέμπουν περισσότερο σε αλλεργία.

Θα έλεγα να σταματήσεις για ένα μήνα όλα τα γαλακτοκομικά και μετά δοκιμάζεις τα πρόβεια και τα κατσικίσια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...