Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

tselinkas με το σομον που εβλεπες στα ουρα του μωρου τι εγινε? του περασε? Αυτο με ανησυχει ποιο πολυ παρα το οτι δεν τρωει. Τα μωρα με αλλεργιες αυτοπροστατευονται με το να μην τρωνε. Θηλαζε το και δινε του να φαει μονο αν θελει και οσο θελει, και ολα θα πανε καλα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

tselinkas με το σομον που εβλεπες στα ουρα του μωρου τι εγινε? του περασε? Αυτο με ανησυχει ποιο πολυ παρα το οτι δεν τρωει. Τα μωρα με αλλεργιες αυτοπροστατευονται με το να μην τρωνε. Θηλαζε το και δινε του να φαει μονο αν θελει και οσο θελει, και ολα θα πανε καλα.

Αυτό το σωμόν - ρόζ που λες το είχε εμφανίσει και η κόρη μου μερικές φορές πέρυσι το καλοκαίρι σε μεγάλη ζέστη. Αν δεν επιμένει μην ανησυχείς. Το χρώμα με είχε φοβίσει γιατί νόμιζα ότι είναι αίμα αλλά η παιδίατρος μου εξήγησε ότι ήταν δείγμα μικρής αφυδάτωσης. Θηλάζουμε λίγο συχνότερα και τα ούρα ξαναγίνονται φυσιολογικά πολύ γρήγορα.

.pngy3DLp3.png

ερωτηση..για ποσο καιρο τηρω την τακτικη πρωτα θηλαζω κ μετα δινω φαγητο ?δεν το κανω παντα.αρκετες φορες δινω πρωτα τροφη κ μετα αν θελει το μωρο θηλαζει επισης.τρωει στερεες 3 φορες την ημερα,περισσοτερο το μεσημερακι.ειναι λαθος ?μηπως του στερω γαλα??τωρα ειναι 8 μηνων.

Κορίτσια, το εμβόλιο της γαστρεντερίτιδας το έκανε κανείς ; Και αν ναι, είχε καμιά παρενέργεια ;

Αν εννοείς το rotatec αυτό που το πίνει το μωράκι το έχουμε κάνει εμείς, δεν είχε καμία παρενέργεια.

Διαφημίσεις

Ναι κ μεις το κάναμε το εμβόλιο της γαστρεντερίτιδας κ δεν είχε καμια παρενέργεια...Βρε κορίτσια εγω που θηλάζω αποκλειστικά ακόμη κ το μωρό μου εμφάνισε αίμα στα κακά τι κάνει να τρώω τελικά?Διάβασα τόσα πολλα που δεν κάνει να φάω που αναρωτιέμαι τελικά τι κάνει?Εσεις που έχετε το ίδιο τόσο κοινό τελικά πρόβλημα τι τρώτε τελικά???

Ναι κ μεις το κάναμε το εμβόλιο της γαστρεντερίτιδας κ δεν είχε καμια παρενέργεια...Βρε κορίτσια εγω που θηλάζω αποκλειστικά ακόμη κ το μωρό μου εμφάνισε αίμα στα κακά τι κάνει να τρώω τελικά?Διάβασα τόσα πολλα που δεν κάνει να φάω που αναρωτιέμαι τελικά τι κάνει?Εσεις που έχετε το ίδιο τόσο κοινό τελικά πρόβλημα τι τρώτε τελικά???

Έτσι ακριβώς νιώθω κι εγώ mirtoula.. Αρχικά κόβεις όλα τα γαλακτοκομικά και το μοσχάρι αν σε ένα μήνα σταματήσει το αίμα, όλα καλά. Εγώ έχω κόψει και το αυγό έχω περιορίσει πολύ τα σιτηρά αλλά το μωρό μου είναι αρκετά καλά όταν τρώω πατάτες (όχι τηγανιτές) με κοτόπουλο. Πόσο κοτόπουλο όμως να φάω; Θα βγάλω φτερά! Σήμερα έφαγα λίγα φασολάκια πάλι αφρώδη πράσινα κακά με βλέννη. Είναι και δύσοσμά. Κορίτσια, εσείς έχετε παρατηρήσει αλλαγή στη μυρωδιά;

ερωτηση..για ποσο καιρο τηρω την τακτικη πρωτα θηλαζω κ μετα δινω φαγητο ?δεν το κανω παντα.αρκετες φορες δινω πρωτα τροφη κ μετα αν θελει το μωρο θηλαζει επισης.τρωει στερεες 3 φορες την ημερα,περισσοτερο το μεσημερακι.ειναι λαθος ?μηπως του στερω γαλα??τωρα ειναι 8 μηνων.

Η δική μου θηλάζει μερικές φορές και πριν και μετά τα γεύματα και είναι 20 μηνών σχεδόν.....

.pngy3DLp3.png

Καλημέρα!!!

ήρθε η ώρα να ζητήσω τα φώτα σας....

Η μικρή μου έχει αλλεργία στο αγελαδινό γάλα....(σιγά το πρωτότυπο ε?).

Το καταλάβαμε όταν ήταν 6 μηνών που είχε βλέννες και αιματάκι στα κακά της....κάναμε μάγιερ οι οποίες έβγαιναν θετικές και κάναμε τότε και ραστ όπου έδειξε μια μικρή αλλεργία...απο τότε ξεκίνησα εγώ την αποχή απο τα γαλακτοκομικά και δεν ξαναεμφάνισε τίποτα...τον τελευταίο καιρό δεν ήμουν ιδιαιτέρως προσεκτική στη διατροφή μου, δηλαδή έτρωγα πράγματα τα οποία είχαν γάλα, ωστόσο δεν είχα καμία (εμφανή τουλάχιστον) αντίδραση απο τη μικρή...

έλα όμως που τώρα καναμε πάλι ραστ και η αλλεργία όχι μόνο δεν έχει φύγει αλλά αυξήθηκαν κιόλας τα ποσοστά!!!!

και αρχίζω τις ερωτήσεις:

1) μοσχάρι κάνει να φάει? η παιδίατρος λέει όχι αλλά αφού τρώω εγώ, δεν έιναι σα να τρώει και η μικρή μέσω του θηλασμού?

2) έχετε να προτείνετε κανέναν καλό παιδοαλλεργιολόγο στην Αθήνα?

3) πολλά κρυμμένα γαλακτοκομικά δεν έχω καταφέρει να τα αποφύγω....λέτε η μικρή να έχει αιματάκι στα κακά της και απλά να μη φαίνεται? δε θα είχε και κάποια αλλη αντίδραση αν την πείραζε?

4) παίζε να έχουν κάνει καμιά βλακεία στο μικροβιολογικό και αν είναι λάθος τα αποτελέσματα? τη λυπάμαι να την πάω και αλλού να της παίρνυν αιματάκι....δεν κλαίει καθόλου ούτε καν κουνιέται όταν της παίρνουν αίμα αλλά σαν διαδικασία δεν ξέρω αν κάνει να της ξαναπάρουν....

Συγνώμη αν σας ζάλισα!!!

fairytale, αυτο που εχω να σου πω εγω ειναι πως αν υπαρχει αιμα στα κακα της,θα εχει βλεννες...τουλαχιστον στον δικο μου, μπορω πλεον παντα να καταλαβω αν υπαρχει αιμα απο την υπαρξη βλεννων. τις μαγερ τις κανω πια μονο και μονο για να επιβεβαιωσω αυτο που εχω ηδη καταλαβει και ας ειναι σχηματισμενα τα κακα του.

και οταν λεω βλεννες, εννοω μεγααλες βλεννες...διαφορετικα στα μικρα βλεννακια, οι μαγερ βγαινουν αρνητικες.

σχετικα με τα ραστ, πατσ εμας μας εχουν βγει ολα αρνητικα και στο παιδων, που παμε εμεις τα εχουν χασει. δεν πιστευουν, πως γινεται να μη δεχεται σχεδον καμια τροφη και να βγαινουν ολα τα τεστ αρνητικα...το δικαιολογησαν, λεγοντας μου οτι δεν ειναι αξιοπιστα...

τελος, δε νομιζω οτι αξιζει να το ξανατρυπησεις το παιδακι, και ας μην κλαιει, ειναι κριμα...προσπαθησε με εμπειρικους τροπους να ελεγξεις την υπαρξη ή οχι αλλεργιας

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Διαφημίσεις

fairytale, αυτο που εχω να σου πω εγω ειναι πως αν υπαρχει αιμα στα κακα της,θα εχει βλεννες...τουλαχιστον στον δικο μου, μπορω πλεον παντα να καταλαβω αν υπαρχει αιμα απο την υπαρξη βλεννων. τις μαγερ τις κανω πια μονο και μονο για να επιβεβαιωσω αυτο που εχω ηδη καταλαβει και ας ειναι σχηματισμενα τα κακα του.

και οταν λεω βλεννες, εννοω μεγααλες βλεννες...διαφορετικα στα μικρα βλεννακια, οι μαγερ βγαινουν αρνητικες.

σχετικα με τα ραστ, πατσ εμας μας εχουν βγει ολα αρνητικα και στο παιδων, που παμε εμεις τα εχουν χασει. δεν πιστευουν, πως γινεται να μη δεχεται σχεδον καμια τροφη και να βγαινουν ολα τα τεστ αρνητικα...το δικαιολογησαν, λεγοντας μου οτι δεν ειναι αξιοπιστα...

τελος, δε νομιζω οτι αξιζει να το ξανατρυπησεις το παιδακι, και ας μην κλαιει, ειναι κριμα...προσπαθησε με εμπειρικους τροπους να ελεγξεις την υπαρξη ή οχι αλλεργιας

αν εξαιρέσεις τα αποτελέσματα του ραστ, δεν έχω καμία άλλη ένδειξη αλλεργίας...στα κακά της δεν έχω ξαναδει αίμα ούτε και βλέννες απο τότε που έκοψα τα γαλακτοκομικά (πριν 6 μήνες δηλαδή)!

Και όταν λέω έκοψα, εννοώ τα εμφανή....γιατί πολλά "κρυμμένα" τα έτρωγα" και μετά το έπαιρνα χαμπάρι!

Μα μέχρι και στα πατατάκια να υπάρχουν κρυμμένα??????

Παρολαυτά και ας έτρωγα έστω και κάποια, η μικρή δεν είχε εμφανίσει τίποτα...

Μάλλον θα πρέπει να κάνω άλλο ένα εξάμηνο υπομονή για να ξανακάνουμε ραστ....

Κανένα καλό παιδοαλλεργιολόγο ξέρετε να μου συστήσετε στην Αθήνα??????

Επανερχομαι-απελπισμενη!!!

Επιστρεφω στο γραφειο μεθαυριο και ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΑΙΖΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. Με το κατσικισιο, μου εκανε γουλιες οταν φτασαμε τα 160 ml/γευμα. Μου ειπαν να το σταματησω. Δεν ειμαι σιγουρη οτι κανω καλα.Μηπως εφτιαγε η ποσοτητα; Γιατι δεν ξερω ποσο πινει.

Τωρα το προβλημα μας ειναι το εξης:Οσο ειμαι σπιτι τρωει ενα-δυο πραγματα απο στερεες, ενω θηλαζει ολη μερα 6 φορες. Θα λειπω απο τις 05.00 εως τις 17.00!! Με το θηλαστρο παιδευομαι μερες τωρα, βγαζω με το ζορι 20 ml, τι θα πινει;Τα νευρα μου!!

Αν ξερετε οντως καποιο αλλεργιολογο ΕΚΤΟΣ της ΣΥΡΙΓΟΥ, παρακαλω στειλτε μου πμ. Την πηρα σημερα αλλα δεν μπορεσα να συννενοηθω. Και οι Μαγερ μας, ολες αρνητικες! Το προβλημα ειναι οτι κανει αναγωγες με ορισμενες τροφες.

Εχω γραψει σε ενα-δυο θεματα το προβλημα μου, αλλα δεν πηρα απαντηση. Φαινεται οτι βρεθηκε εκεινη με το μονο προβλημα με το θηλασμο που δεν εχει λυση στο parents!!!!!!!!! :(

Επανερχομαι-απελπισμενη!!!

Με το θηλαστρο παιδευομαι μερες τωρα, βγαζω με το ζορι 20 ml, τι θα πινει;Τα νευρα μου!!

Εχω γραψει σε ενα-δυο θεματα το προβλημα μου, αλλα δεν πηρα απαντηση. Φαινεται οτι βρεθηκε εκεινη με το μονο προβλημα με το θηλασμο που δεν εχει λυση στο parents!!!!!!!!! :(

Έχεις χρόνο στη δουλειά να βγάζεις γάλα; Τι θήλαστρο έχεις ; Γράψε ameda η medela στο google και θα σου βγάλει και ηλεκτρικές αντλίες.Μπορείς να νοικιάσεις ηλεκτρική αντλια. Θέλει λίγη υπομονή το θήλαστρο προσπάθησε για τουλάχιστον 20 λεπτά να αντλήσεις γάλα. Προσπάθησε να είσαι ήρεμη και θα βοηθούσε και να έχεις μια φωτογραφία του μωρού σου ενώ βγάζεις το γάλα.

Θηλάζει αρκετές φορές τη μέρα το μωρό οπότε λογικά όταν θα πας για δουλειά στην αρχή θα πρήζεται το στήθος σου. Επέμενε λίγο με το θήλαστρο. Κουράγιο και καλή επιτυχία !

Το γάλα που θα συλλέξεις μπορείς να το αποθηκεύεις 24-48 ώρες στο ψυγείο και ώς 6 μήνες νομίζω στην κατάψυξη. Μπορείς να το αποθηκεύεις στα εξεταστικά δοχεία συλλογής ούρων. Αφού τα περάσεις από τον αποστειρωτήρα

Επίσης μπορείς να απευθυνθείς σε εθελόντριες μαμάδες συμβούλους θηλασμού http://www.thilasmos.net/leaders.html δεν κοστίζει τίποτα εκτός από την κλήση. Θα χαρούν να σε βοηθήσουν

Το γάλα που θα συλλέξεις μπορείς να το αποθηκεύεις 24-48 ώρες στο ψυγείο και ώς 6 μήνες νομίζω στην κατάψυξη. Μπορείς να το αποθηκεύεις στα εξεταστικά δοχεία συλλογής ούρων. Αφού τα περάσεις από τον αποστειρωτήρα

Οι ουροσυλλέκτες δεν είναι κατάλληλοι για τρόφιμα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μπιμπερό, τα ειδικά σακουλάκια ή γυάλινα βάζα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Το γαλα στην καταψυξη κραταει 4 μηνες, σε ψυγειο με 2 πορτες. Η amaretto εχει δικιο. Το γαλα δεν το συλλεγουμε σε ουροσυλλεκτες.

Χαρα-Μαρια το γεγονος οτι κανει γουλιες με καποιες τροφες μαλλον σημαινει οτι εχει αλλεργια σε αυτες τις τροφες και ισως θα επρεπε να μην τις τρωει. Απο περιεργεια, η Συριγου τι σου ειπε? Αν θες μου απαντας.

Μπορείς να το αποθηκεύεις στα εξεταστικά δοχεία συλλογής ούρων. Αφού τα περάσεις από τον αποστειρωτήρα

Το γάλα μπορεί να αποθηκευτεί μόνο σε δοχεία κατάλληλα για τρόφημα.

ΟΙ ΟΥΡΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑ.

Χαρα-Μαρια το γεγονος οτι κανει γουλιες με καποιες τροφες μαλλον σημαινει οτι εχει αλλεργια σε αυτες τις τροφες και ισως θα επρεπε να μην τις τρωει. Απο περιεργεια, η Συριγου τι σου ειπε? Αν θες μου απαντας.

Ακριβως, δεν εχει παντα γουλιες. Γι αυτο καθε φορα που παω να της προσθεσω κατι αποτυγχανω και εχει διαιτολογιο 7μηνου ενω ειναι 13. Τρωει μονο πατατα, καροτο, κολυκυθι, κοτοπουλο κλπ. Πειναει! Ασε που δεν μπορω να της εξηγησω γιατι δεν μπορει να φαει ο,τι κι εμεις. Γι αυτο και θηλαζουμε τοσες φορες ακομα.

Τις τελευταιες μερες παντως εχει γουλιες γιατι μαλλον την πειραξε το κατσικισιο -αν και της το σταματησα- ή επειδη της εδωσαν κατι συγγενεις μου μπισκοτα ΜΙΡΑΝΤΑ (:evil:) επι 1 εβδομαδα οπως εμαθα, μπορει να φταιει κι αυτο. Ελαχιστο της εδιναν αλλα μπορει να φταιει κι αυτο.

Για το αλλο που ρωτας:

Η Συριγου μας εκανε συνολικα πολυ καλη εντυπωση (διαγνωση), απλα εχω μαζι της 2 προβληματα και θα σου τα πω ανοιχτα. Πρωτον, ως προς τις στερεες δεν μας εδωσε πολυ περιθωριο στο να δοκιμασουμε τροφες (μας εδωσε λιστα με 4 !! μολις τροφες να προσθεσω σε διαστημα 6 μηνων!!!) κι ετσι δεν μπορεσα να εχω εναλλακτικες, να εχει μια ποικιλια το παιδι. Δηλαδη σε πιο βαριες περιπτωσεις, τι γινεται; Εμεις εχουμε να σου θυμισω αρνητικες Μαγερ και κανενα αλλο συμπτωμα περα απο γουλιες. Ετσι αναγκαστηκα να ακουσω τον παιδιατρο και να προσθεσω "λαθος" τροφες σε αυτο το διαστημα, αφου δεν ειχα αλλο συμβουλο. Να σημειωσω βεβαια οτι σε καποιες περιπτωσεις πετυχε η δοκιμη, εβαλα μερικες ακομα. Δευτερον, ενω την εψαχνα απο 1η Αυγουστου, να κανουμε προκληση στο χρονο, δεν καταφερα να μιλησω μαζι της παρα μονο εχθες και για 5 λεπτα. 1 εβδομαδα δεν απανταγε στο τηλ, μετα μου ειπε οτι πρεπει να δει τον φακελο και να τηλ στο γραφειο, μεσημερι. Επαιρνα τηλ επι 4 μερες και δεν την εβρισκα, ουτε στο κινητο. Μετα μου ειπαν οτι εφυγε διακοπες. Ε, αφου γυρισε, εκανα παλι 4 μερες να καταφερω να βρει η γραμματεας τον περιβοητο φακελο!!! Και οταν μιλησαμε, ενω εχουν περασει 6 μηνες, μου ειπε ακριβως ο,τι μου ελεγε τοτε. Δηλ το παιδι να τρωει πατατα και καροτο. και να πιει γαλα Almiron Pepti- το οποιο ο παιδιατρος μας ειπε οτι ειναι σκετο χημικο και καλυτερα να μην της το δωσω. Αποτελεσμα, να μην εχω συμβουλη στο πώς θα γινει να μην πειναει το παιδι μου μεχρι την προκληση, σε ενα μηνα. Ποσες φορες την ημερα να φαει το κακομοιρο μπανανα και πατατα;

Το γάλα μπορεί να αποθηκευτεί μόνο σε δοχεία κατάλληλα για τρόφημα.

ΟΙ ΟΥΡΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑ.

Sorry koritsia moy to eixe pei prin 5 xronia peripou mia symvoylos thilasmoy isws tote na min to ikseran... Egw tote to ekana...

καλησπερα, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση εκ μερους της κουνιαδας μου που εχει πελαγωσει με την μικρη της

ειναι 4ων μηνων περιπου και εδω και ενα μηνα και κατι τα κακα της ειναι μια φορα την ημερα, πολυ νερουλα, σα διαρροια, με βλεννα, σε ενα μηνα εβαλε 100γρ και κανανε εξετασεις για αλλεργια στο αγελαδινο αλλα δεν βγηκε κατι θετικο . ο γιατρος της ειπε οτι το αρνητικο δεν ειναι κατι σιγουρο και μπορει να ειναι αλλεργικη, εχει κοψει σχεδον τα παντα εδω και ενα μηνα αλλα παλι τα ιδια, δεν υπαρχει ιδιαιτερη αλλαγη, πιο πολυ την απασχολει τα κακα, ο γιατρος της ειπε να θηλαζει περισσοτερη ωρα απο το στηθος μηπως δεν παιρνει το λιπαρο γαλα αλλα τιποτα παλι δεν αλλαξε.

θα πανε να το ζυγισουν και η συμβουλη του ειναι ειδικο γαλα για αλλεργιες αν τυχον δεν πηρε ιδιαιτερο βαρος αλλα παιρναμε και εμεις τετοιο για τη δικια μου και ειναι τραγικο.

τι μπορει να φταιει; τι μπορει να κανει;η βλεννα στα κακα που μπορει να οφειλεται, εκαναν και αιματολογικες και κοπρανων και ουρων δεν εδειξαν τιποτα, η καημενη θελει να θηλασει, την στηριζω οσο μπορω (αλλωστε δεν ειμαι εκεινη)αλλα ολοι την λενε να δωσει ξενο γιατι φοβουνται για το παιδι.

εχει κανενας παρομοια εμπειρια η αγλαια αν εχεις να προτεινεις κατι ή καποια αλλη ειδικη εξεταση να της πω μηπως δεν την κανανε;;;

ευχαριστω

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Η ΒΛΕΝΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΗΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΑΦΟΥ Η ΜΑΥΕΡ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΙΜΟΡΑΓΕΙ ΤΟ ΕΝΤΕΡΑΚΙ ΤΟΥ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΟΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΗ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΔΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ. ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΕΞΕΤΑΣΗ.

Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΙ ΤΡΩΕΙ? Η ΒΛΕΝΝΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΡΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ? ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΌ? ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ? ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΟΥΝ?

ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΗΡΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ. ΠΟΣΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ? ΠΟΣΟ ΚΙΛΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑ ΜΗΝΑ?

ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙ, ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΓΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΕΙΤΕ ΙΩΣΗ ΕΙΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, ΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ.

καλησπερα, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση εκ μερους της κουνιαδας μου που εχει πελαγωσει με την μικρη της

ειναι 4ων μηνων περιπου και εδω και ενα μηνα και κατι τα κακα της ειναι μια φορα την ημερα, πολυ νερουλα, σα διαρροια, με βλεννα, σε ενα μηνα εβαλε 100γρ και κανανε εξετασεις για αλλεργια στο αγελαδινο αλλα δεν βγηκε κατι θετικο . ο γιατρος της ειπε οτι το αρνητικο δεν ειναι κατι σιγουρο και μπορει να ειναι αλλεργικη, εχει κοψει σχεδον τα παντα εδω και ενα μηνα αλλα παλι τα ιδια, δεν υπαρχει ιδιαιτερη αλλαγη, πιο πολυ την απασχολει τα κακα, ο γιατρος της ειπε να θηλαζει περισσοτερη ωρα απο το στηθος μηπως δεν παιρνει το λιπαρο γαλα αλλα τιποτα παλι δεν αλλαξε.

θα πανε να το ζυγισουν και η συμβουλη του ειναι ειδικο γαλα για αλλεργιες αν τυχον δεν πηρε ιδιαιτερο βαρος αλλα παιρναμε και εμεις τετοιο για τη δικια μου και ειναι τραγικο.

τι μπορει να φταιει; τι μπορει να κανει;η βλεννα στα κακα που μπορει να οφειλεται, εκαναν και αιματολογικες και κοπρανων και ουρων δεν εδειξαν τιποτα, η καημενη θελει να θηλασει, την στηριζω οσο μπορω (αλλωστε δεν ειμαι εκεινη)αλλα ολοι την λενε να δωσει ξενο γιατι φοβουνται για το παιδι.

εχει κανενας παρομοια εμπειρια η αγλαια αν εχεις να προτεινεις κατι ή καποια αλλη ειδικη εξεταση να της πω μηπως δεν την κανανε;;;

ευχαριστω

Θα ξεκινήσω ανάποδα. Αυτοί που φοβούνται για το παιδί και λένε να πάρει ξένο, τι θα κάνουν αν το παιδί καταλήξει στο νοσοκομείο εξαιτίας του ξένου; Αναλαμβάνουν την ευθύνη;

O γιατρός γενικά τα λέει καλά.

Αν το μωρό έχει πρόβλημα τότε η βελτίωση θα ξεκινήσει μετά το μήνα γιατί ο πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος κυκλοφορούν για δύο περίπου εβδομάδες στο γάλα και για άλλες τόσες στο μωρό.

Αν το μωρό δεν έχει αίμα στα κακά αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πολύ ερεθισμένο το έντερο.

Συχνά οι αλλεργίες εμφανίζονται στο τέλος του 3ου μήνα.

Όταν λες ότι έχει κόψει σχεδόν τα πάντα, τι εννοείς;

Πήγαν σε αλλεργιολόγο ιδιώτη ή σε νοσοκομείο; Αν πήγαν σε νοσοκομείο, σε ποιο πήγαν; Είναι πολύ σημαντικό αν το δει το μωρό κάποιος πολύ έμπειρος αλλεργιολόγος.

Επίσης ρώτησε αν οι κενώσεις είναι αφρώδεις κι εκρηκτικές.

ΤΟ ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ.ΔΟΥΛΑΔΙΡΗΣ ΑΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ.

ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΤΡΩΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ, ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

FAIRYTALE ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΤΟ ΤΡΩΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΡΟΝΙΣΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΑΙΜΑ ΑΛΛΑ ΕΝΤΟΝΟ ΛΟΞΥΓΓΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΚΛΕΙΝΕ Η ΦΩΝΟΥΛΑ ΤΗΣ.

ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ, ΟΡΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕΙ Ο ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΣ. Η ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΜΙΑ ΜΙΑ, ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ, ΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 3-5 ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΝ ΚΑΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΓΧΩΘΗΚΑ ΠΑΛΙ. ΚΑΙ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.

ΕΜΕΙΣ ΧΡΟΝΙΣΑΜΕ. ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΒΓΗΚΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟ ΔΙΜΗΝΟΥ. ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΓΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΙΧΝΗ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. ΕΦΤΑΣΑ ΟΜΩΣ 50ΚΙΛΑ ΜΕ 180ΥΨΟΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΖΩΗΡΗ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΚΑΙ ΚΑΛΑ.. ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΛΜΙΡΟΝ ΠΕΠΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΩ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ? ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ? ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ.

ΑΠΟ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ (ΚΑΤΣΙΚΙ, ΑΡΝΙ, ΨΑΡΙ, ΨΩΜΙ, ΡΥΖΙ, ΠΑΤΑΤΑ, ΙΜΑΜ, ΜΠΡΙΑΜ, ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΕΦΑΓΕ) ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ: 1ΕΤΟΥΣ, 77ΠΟΝΤΟΥΣ,10ΚΙΛΑ

ΠΡΙΝ 10ΜΕΡΕΣ ΟΜΩΣ ΚΡΥΩΣΕ, ΕΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΠΥΡΕΤΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΒΛΕΝΝΑ ΣΤΑ ΚΑΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΙΜΑ. Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΝΥΣΗΧΥΤΙΚΟ ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΡΕΨΕΙ ΚΑΛΑ Η ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΛΑ. ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ 2ΜΗΝΩΝ ΕΒΛΕΠΑ ΑΙΜΑ ΑΛΛΑ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ, ΕΜ ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΑ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 6ΜΗΝΩΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΕΝΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΕΒΛΕΠΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ 12ΚΕΝΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.\

ΑΓΛΑΙΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ??

Το τι πρέπει να κάνεις το ξέρεις. Το θέμα όμως είναι τι μπορείς να κάνεις;

Μέχρι να το αποφασίσεις θα σου συνιστούσα να ενημερωθείς λίγο περισσότερο σε θέματα διατροφής για να τρως καλύτερα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...