Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

:P

...Μόνο αυτά ε :-(. Αχ λές τα υπόλοιπα που τρώω να την πειράζουν (πιπεριές, μπροκολο, μελιτζάνα??)Δεν ξέρω πια τί να κάνω..Όλη την ώρα σκέφτομαι το φαγητό.

Το μόνο καλό είναι ότι ζύγισα την μικρή και είναι 6500 - επανήλθε στην καμπύλη της κάπως ...

μην στεναχωριεσαι !!!!κ φυσικα δεν με πρηζειςςς!!!κ εγω στην αρχη...βουνο!κλαμα ,στενοχωρια..πεινα....με βοηθησαν κ με βοηθουν οι μανουλες με κοινο θεμα.ας τα παρουμε απο την αρχη..γνωριζω οτι τα λαχανικα με σπορια ενοχοποιουνται για αλλεργιες<πιπεριες μελιτζανες..>μην κοψεις ολες μαζι τις τροφες που υποπτευεσαι αλλα μια μια.ετσι θα βρεις κ την ενοχη η τις ενοχες τροφες κ δεν θα σου φανει οτι πεινας!εγω βεβαια εκανα το αλλο .ξεκινησα με μια<πχ πατατες> κ καθε 3 ημερες προσθετα κ αλλη.οπως σε βολευει!η μπεμπα ειναι 6μιση κ ξεκινησαμε δειλα να τρωμε φρουτο.εδωσα πρωτα αχλαδι κ μετα απο 5 ημερες μηλο.φυσικα τα καταβροχθιζω κ εγω !τα κανω κ γλυκακι στο φουρνο!!!αλλα ο θηλασμος ειναι η κυρια τροφη!τα φρουτα ειναι σνακ!!κ συνεχιζουμε...!!τρωω κοτοπουλο κ γαλοπουλα !!αυτη την εβδομαδα θα δοκιμασω κ κουνελακι να δω αντιδρασεις.θα δεις που σε λιγο θα βγαλω πουπουλα !μπροκολο δεν εχω δοκιμασει γιατι φοβηθηκα τους κολικους.μακαρι να σε κατατοπισα λιγο...οτι καινουργια συνταγη ανακαλυπτω σε σε σενα πρωτη θα την λεω!!!:P:p:p:p

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γειά σας κ από εμένα!

Ομοίως κ το δικό μου παιδί 18 μηνών τώρα, έχει αλλεργία στο αγελαδινό..

Θέλω πολύ να της βρω κάποιο υποκατάστατο αφού έχει μπει στο μυαλό μου έντονα ο αποθηλασμος..

Η αμαρέτο μου είπε πως δεν είναι απαραίτητο το υποκατάστατο αν το παιδί γίνει 2-2,5 ετών κ έχει ισορροπημένη διατροφή..

ΟΜΩΣ:

1)Δεν θα φτάσω μάλλον τόσο μακρυά με το θηλασμό κ για αρχή θέλω να της κόψω τον πρωινο (6 το πρωϊ) θηλασμό. Οπότε τι θα τρώει το παιδί αντί για το μητρικό ως τις πέντε το απόγευμα που γυρίζω από τη δουλειά

2)Πώς θα είμει 100% σίγουρη ότι θα έχει ισορροπημένη διατροφή κ δεν χρειάζεται γάλα από τη στιγμή που δεν είναι κ το πιο φαγανό παιδί του κόσμου (για την ακρίβεια είναι σαν τον Αγ. Ονούφριο)

Έχετε να μου προτείνετε εσεις κάτι ή θηλάζετε όλες αποκλειστικά???

(Γιδινο δοκιμασε αλλά γέμισε εκζέματα)

Σημ: Τελικά ούτε εδώ νομίζω πως ταιριάζει το θέμα μου... πού να το ανεβάσω για να μην είμαι οφ τόπικ ΟΕΟ???

D9kvp2.png?3X2batCM

Eλενιτσα δεν πρεπει να κανεις διακρισεις!!! Θελω και σε μενα να λες τις συνταγες σου, που το μωρο μου ειναι 17 μηνων και εχω ενα χρονο να φαω γαλακτοκομικα και πολλες αλλες τροφες. εχω ρεψει απο την πεινα.

mammaharry κανε υπομονη γιατι οπως βλεπεις εχεις μελλον μπροστα σου. Παντως το μελι πιστευω οτι κακως το εκοψες. Η αλλεργιολογος μου ειχε πει οτι μπορω να τρωω. Χωρις το μελι δεν θα ειχα επιβιωσει. Για γλυκο τρωω και γλυκο κουταλιου μηλο( που φτιαχνω μονη μου). Δυστυχως ουτε εγω τρωω ψωμι, αντι αυτου τρωω ρυζογκοφρετες. Τωρα θα δοκιμασω τα πιτακια της Ελενιτσας.

Διαφημίσεις

Jen (μουτσ!) προφανώς έχει ακόμα... όταν κάνω ψιλοατασθαλίες ξαναφουντώνουν τα εκζέματα... κ το γίδινο το είχα δώσει πριν 2,5 μήνες..

Αμαρέτο (ευχαριστώ κ από εδώ), τώρα θηλάζουμε 3-4 φορές αλλά θελω να το κόψω σιγά σιγά (καλά έτσι λέω αλλά πιο πολύ ΘΕΛΩ να έχω μια εναλλακτική...)

Αλλά αν τελικά το κρατησω μέχρι τα δύο κ αποθηλάσω μετά ,λες δεν θα χρειάζεται γάλα ξένο???

Α! έχω ακούσει για βουβαλίσιο, να της το δώσω ή είναι συγγενικό με το αγελαδινο???

Αλήθεια θέλω μια εναλλακτική λύση....

D9kvp2.png?3X2batCM

2)Πώς θα είμει 100% σίγουρη ότι θα έχει ισορροπημένη διατροφή κ δεν χρειάζεται γάλα από τη στιγμή που δεν είναι κ το πιο φαγανό παιδί του κόσμου

δηλαδή με το γάλα είσαι 100% σίγουρη ότι το παιδί σου κάνει ισορροπημένη διατροφή;

γιατί νιώθεις την ανασφάλεια όταν δεν υπάρχει το γάλα;

Κάπου παραπάνω είχε γραφτεί ότι το βουβαλίσιο μπορεί να βγάλει αλλεργία αλλά είναι διαφορετικές πρωτεΐνες από του αγελαδινού (ενώ στα αγελαδινό-κατσικίσιο υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να συνυπάρχει αλλεργία), οπότε το δοκιμάζεις ουσιαστικά σαν να είναι άλλη τροφή.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

δηλαδή με το γάλα είσαι 100% σίγουρη ότι το παιδί σου κάνει ισορροπημένη διατροφή;

Οχι....:cool:

γιατί νιώθεις την ανασφάλεια όταν δεν υπάρχει το γάλα;

Αν κ γνωρίζω πολύ καλά τα θέματα της βιομηχανίας τροφίμων άρα κ την ποιότητα του γάλακτος εμπορίου, είναι τόσο ριζωμένο μέσα μου οτι το γάλα είναι απαραίτητο για την αναπτυξη του παιδιού (βλέπε διαφημίσεις)που θέλω να ξέρω οτι το παιδί μπορεί να έχει τη δυνατότητα να το πιει ακόμα κ αν δεν θα το κάνει ποτέ τελικά:?

Το θέμα είναι πως θελω να βρω ένα υποκατάστατο.... όχι απαραίτητα το γάλα... κ για αυτό είχα γράψει κ σε ένα θέμα σχετικό με διατροφή βίγκαν.. αλλά ακόμα δεν βρίσκω άκρη... ουφ....

Κάπου παραπάνω είχε γραφτεί ότι το βουβαλίσιο μπορεί να βγάλει αλλεργία αλλά είναι διαφορετικές πρωτεΐνες από του αγελαδινού (ενώ στα αγελαδινό-κατσικίσιο υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να συνυπάρχει αλλεργία), οπότε το δοκιμάζεις ουσιαστικά σαν να είναι άλλη τροφή.

Πόσα ευχαριστώ πια πρέπει να σου λέω την ημέρα??:D:D

Θα το δοκιμάσω...

Α! τα φυτικά υποκατάστατα να τα αφήσω ε???

D9kvp2.png?3X2batCM

Αν κ γνωρίζω πολύ καλά τα θέματα της βιομηχανίας τροφίμων άρα κ την ποιότητα του γάλακτος εμπορίου, είναι τόσο ριζωμένο μέσα μου οτι το γάλα είναι απαραίτητο για την αναπτυξη του παιδιού (βλέπε διαφημίσεις)που θέλω να ξέρω οτι το παιδί μπορεί να έχει τη δυνατότητα να το πιει ακόμα κ αν δεν θα το κάνει ποτέ τελικά:?

Αν θεωρείς το γάλα απαραίτητο και πείσεις το παιδί σου να το πίνει, τότε μπορείς να είσαι 100% σίγουρη ότι η διατροφή του ΔΕΝ είναι ισορροπημένη.

Όποια ποιότητα και να έχει το γάλα του εμπορίου, ακόμη και αν είναι άριστη και αν είναι βιολογικό και απαστερίωτο, η συχνή του κατανάλωση οδηγεί σε μη ισορροπημένη διατροφή.

Κανένα θηλαστικό στον πλανήτη δεν είναι "σχεδιασμένο" για να τρέφεται με γάλα άλλου θηλαστικού.

Σε μια ισορροπημένη διατροφή το γάλα έχει τη θέση του μαζί με τα γλυκά!

Η σύγχρονη διαιτολογία θεωρεί τα γαλακτοκομικά απαραίτητα γιατί θεωρεί ότι χρειαζόμαστε πολύ ασβέστιο, εξαιτίας του ότι ο παλαιολιθικός άνθρωπος κατανάλωνε πολλούς ξηρούς καρπούς!!! Φοβερός συλλογισμός! Από τα καρύδια έφτασαν στα γιαούρτια με έναν αυθαίρετο συσχετισμό.

Δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα των γαλακτοκομικών!

Το θέμα είναι πως θελω να βρω ένα υποκατάστατο.... όχι απαραίτητα το γάλα... κ για αυτό είχα γράψει κ σε ένα θέμα σχετικό με διατροφή βίγκαν.. αλλά ακόμα δεν βρίσκω άκρη... ουφ....

Θα πρέπει να αποδεσμευτείς από την ιδέα του γάλακτος και των υποκατάστατων αυτού! Αν δεν χρειάζεσαι το γάλα, δεν χρειάζεσαι και τα υποκατάστατά του.

Διαφημίσεις

Πολύ ολοκληρωμένη απάντηση Αγλαϊα;)!

Μια διευκρίνιση μόνο για να σιγουρευτώ πως καταλαβα καλά από τις απαντησεις τις δικές σου κ της αμαρέτο:

Για να είναι καλυμένο το παιδι διατροφικά κ είναι μικρότερο των δυο ετών πρέπει να θηλάζει 3-4 φορές/μέρα.

Αν είναι μεγαλύτερο των 2 ετών κ αποθηλάσω δεν του χρειάζεται επιπλέον γάλα αρκει βέβαια να φροντιζω να έχει πλήρη διατροφή.

Σωστα??????:P

D9kvp2.png?3X2batCM

Η σύγχρονη διαιτολογία θεωρεί τα γαλακτοκομικά απαραίτητα γιατί θεωρεί ότι χρειαζόμαστε πολύ ασβέστιο, εξαιτίας του ότι ο παλαιολιθικός άνθρωπος κατανάλωνε πολλούς ξηρούς καρπούς!!! Φοβερός συλλογισμός! Από τα καρύδια έφτασαν στα γιαούρτια με έναν αυθαίρετο συσχετισμό.

Είναι που δεν μπορούν να κάνουν τα δέντρα να βγάζουν 100 κιλά αμύγδαλα και καρύδια αντί για 10 οπώς κάνουν με τις αγελάδες

Για να είναι καλυμένο το παιδι διατροφικά κ είναι μικρότερο των δυο ετών πρέπει να θηλάζει 3-4 φορές/μέρα.

Αρκεί να θηλάζει όσο θέλει! Αυτό μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο από 3-4 φορές τη μέρα. Οι ανάγκες είναι πολύ διαφορετικές σε κάθε παιδί.

Αν είναι μεγαλύτερο των 2 ετών κ αποθηλάσω δεν του χρειάζεται επιπλέον γάλα αρκει βέβαια να φροντιζω να έχει πλήρη διατροφή.

Σωστα??????:P

Σωστά!

(μεριά παιδιά που αποθηλάζουν νωρίτερα, μπορεί επίσης να αρνηθούν το γάλα)

Είναι που δεν μπορούν να κάνουν τα δέντρα να βγάζουν 100 κιλά αμύγδαλα και καρύδια αντί για 10 οπώς κάνουν με τις αγελάδες

Για τον καταναλωτή τα αμύγδαλα συμφέρουν περισσότερο από το γάλα. Για τον έμπορο (όχι τον παραγωγό) το αντίστροφο!

Για τον καταναλωτή τα αμύγδαλα συμφέρουν περισσότερο από το γάλα. Για τον έμπορο (όχι τον παραγωγό) το αντίστροφο!

Ναι αυμφωνώ. Αγλαΐα, να σε ρωτήσω κάτι άσχετο. Το μωράκι μιας φίλης είναι 4 μηνών. Θηλάζει αποκλειστικά και κάνει κακά κάθε 4 μέρες τα κακά του είναι μαλακά και δεν φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα..Είναι φυσιολογικό αυτό;

Διαφημίσεις

Για να καταλαβω και εγω οταν λετε οτι μετα τα 2 χρονια δεν χρειαζεται το παιδι να καταναλωνει γαλακτοκομικα αρκει να εχει μια πληρη διατροφη, τι εννοειτε? Δηλαδη ποια διατροφη θεωρειται ισσοροπημενη και αντικαθιστα το γαλα?

Τα φυτικα υποκαταστατα ποια ειναι?

Για να καταλαβω και εγω οταν λετε οτι μετα τα 2 χρονια δεν χρειαζεται το παιδι να καταναλωνει γαλακτοκομικα αρκει να εχει μια πληρη διατροφη, τι εννοειτε? Δηλαδη ποια διατροφη θεωρειται ισσοροπημενη και αντικαθιστα το γαλα?

Δεν χρειάζεται το αγελαδινό γάλα γιατί κανένα θηλαστικό δεν χρειάζεται γάλα άλλου θηλαστικού για να μεγαλώσει. Το αγελαδινό γάλα δεν είναι μια τροφή απαραίτητη που θα πρέπει να αντικατασταθεί από κάτι άλλο αν δεν καταναλώνεται. Το αντίθετο ισχύει. Το αγελαδινό γάλα μπαίνει στη θέση άλλων τροφών που το παιδί θα έπρεπε να καταναλώνει.

Να ρωτησω κατι ασχετο αλλα και σχετικο ταυτοχρονα?

Το μωρο μου εινια 19 μηνων και το θηαλζα μεχρι 15μηνων.Μεχρι τοτε δεν ηπιε ποτε σκονη

(παρα μονο 4-5 φορες συνολικα για να δω αν τη δεχεται). Απο τη μερα που τουεδωσα μπιμπερο και σκονη σταματησε να θηλαζει και ζητουσε μπι μπερο.Οποτε σταματησα το θηλασμο.

Τωρα που ειναι 19 μηνων πινει γαλα πρωι βραδυ 500 μλ συνολο γιατι τοσο θελει και ζηταει και ενδιαμεσα των γευματων και πινει γυρω στα 150 μλ κατσικισιο φρεσκο βιολογικο γιατι δε θελω να πινει πανω απο 500μλ σκονη την ημερα. Αν τον αφηνα θα επινε 1000 μλ γαλα την ημερα.Μιαμ ερα που εκανα οτι ζητουσε ηπιε 800 μλ σε 10 ωρες!!Εν τω μεταξυ τρωει μια χαρ το φαι του και μαλιστα πολυ υγιεινα τρωει. Λαχανικα πολλα ωμα κυριως, φρουτα πολλα και γενικα τρωει τα παντα(ο,τι του δινω). Τι να κανω που ζηταει τοσο γαλα?Κανει κακο που πινει 500 μλ σκονη την ημερα?Ειμαι πολυ αγχωμενη με αυτα πουδιαβαζω για τις σκονες που πινει τοσο πολυ.

klairh σου εστειλα πμ

παντως οσον αφορα τη ποσοτητα του γαλακτος δεν ειναι πολυ. Σε αυτη την ηλικια τα μωρα πινουν 250μλ το πρωι και 250μλ το βραδυ στο περιπου και αναλογα το παιδι

klairh σου εστειλα πμ

παντως οσον αφορα τη ποσοτητα του γαλακτος δεν ειναι πολυ. Σε αυτη την ηλικια τα μωρα πινουν 250μλ το πρωι και 250μλ το βραδυ στο περιπου και αναλογα το παιδι

Ναι αλλα αυτο ειναι το μαξιμουμ και εμενα το πινει και ζηταει και αλλο και με καλαματα δεν του δινω κιαλλο.πολλες φορες ομως πινει το μεσημερι οπτοε φτανουμε τα 650 μλ τη μερα(φρεσκο και σκονη μαζι:mad:)

κοριτσια ξερω οτι ειμαι off topic αλλα με ενδιαφερει πολυ να μαθω ποια διατροφη θεωρειται ισσοροπημενη

επισης αν μπορειτε εχετε προχειρο κανενα λινκ για την διατροφη με ξηρους καρπους κλπ?

:-D

Ερώτηση για τις αλλεργίες: Ψάχνοντας τί πειράζει την μικρή εδώ και τρείς μέρες τρώω μόνο γαλοπούλα κιμά με κρεμμύδι, λάδι, καρότο, κολοκύθι και μήλο και φραπέ. Τα κακά της μικρής είναι μια πάστα μουσταρδί με βλέννες όπως και πρίν. Σημαίνει ότι κάτι από αυτά που τρώω την ενοχλεί ή πρέπει να κάνω λίγη υπομονή με τα ίδια συστατικά για να επουλωθεί το έντερο και άλλο? Τί λέτε?

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

γεια σου mamaharry.ειναι πολυ δυσκολο να βγαλεις συμπερασμα τι πειραζει το μωρο απο τη στιγμη που δεν εχεις κανει διατροφη αποκλεισμου.επεισης αυτ που τρως ενοχοποιουνται λιγοτερο απο καποιες αλλες τροφες για αλλεργιες.περιμενε λιγες μερες γιατι 3 μερες ειναι λιγες.στη βδομαδα θα δεις καποια διαφορα.πρεπει ομως να παρατηρεις γενικοτερες αντιδρασεις.π.χ. αν εχει ανησυχιες,αν εχει γοπ κ.τ.λ.π.καλη επιτυχια.

klairh σου εστειλα πμ

Τι να σου πω? Αν το παιδι κλαιει και θελει και αλλο γαλα μαλλον θα επρεπε να του δωσεις. Αυτο σημαινει οτι πειναει, δεν χορταινει με αυτο που πινει και γι' αυτο κλαιει. Δωστου καλυτερα κατσικισιο. Α, ξεχασα να σου πω οτι υπαρχει και κατσικισιο γαλα σε σκονη εμπλουτισμενο με βιταμινες( που θελει σωνει και καλα ο παιδιατρος σου) για παιδια απο 1 ετους στα βιολογικα μαγαζια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...