Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

Από όσα έγραψες παραπάνω, κατάλαβα ότι προσπαθείς να αυξήσεις την παραγωγή με μαγιά της μπύρας αλλά από το τελευταίο μήνυμα καταλαβαίνω ότι θέλεις να αποθηλάσεις. Συγνώμη αν έγραψες κάτι που μου διέφυγε και δεν το πρόσεξα. Θα σε παρακαλούσα να γράψεις τι θα ήθελες να κάνεις με το θηλασμό στη συνέχεια, για να μη σου γράφω άλλα αντί άλλων.

τι να κανω? προσπαθω να εχω γαλα για να χορτασει. κατω απο κανονικες συνθηκες δεν θα ηθελα να σταματησω αλλα η ασιτια με εχει κουρασει. για να σταματησω να θηλαζω πρεπει να βρω γαλα να τον ταισω. το neocate δεν το παιρνει με τιποτα. και οσο κακια μανα και αν ακουγομαι δεν θελω να τον αφησω να πεινασει ουτε να κλαιει για ωρες μονο και μονο για να πιει ενα γαλα που ουτε εγω δεν θα δοκιμαζα. παντως για να ειμαι ξεκαθαρη ναι θα ηθελα να σταματησω. αφου πρωτα βεβαια εχω βρει γαλα για το παιδι.

ευχαριστω!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

οσο περναει ο καιρος θα δυναμωνει το γαστρεντερικο του και θα δεχεται περισσοτερες τροφες,μην απογοητευεσαι.

εσυ τρωγε οσο πιο σωστα μπορεις,αφθονα φρουτα και λαχανικα,και θα δεις οτι μολις προσαρμοστεις στο καινουριο διατροφολογιο,δεν θα νιωθεις καν οτι στερεισαι:)

μα δυστηχως δεν τρωω καθολου λαχανικα και περιορισμενα ειδη φρουτων. μεχρι και 1 εβδομαδα πριν ηταν μονο μηλο αχλαδι.

και γι αυτο εχω κουραστει. κοτοσουπα και κοτοσουπα στο τελος θα βγαλω πουπουλα.:) οπως ειπε και ο αντρας μου. πρωτα θα φαει ο μπεμπης και μετα εγω.

περασα κι εγω απο αυτη τη φαση.ετρωγα μηλο-αχλαδι για πρωινο,ξανα μηλο-αχλαδι καθε φορα που πεινουσα,μαγειρεψα πατατες σε ολες τους τις παραλλαγες-πρεπει να εφαγα στρεμματα ολοκληρα-,απο κρεας μονο κατσικι-αρνι και αργοτερα χοιρινο.και αυτο για εβδομαδες ολοκληρες....

μην απογοητευεσαι.διαβασε και τις προηγουμενες σελιδες,ισως καποια ποστ να σε βοηθησουν περισσοτερο-ψυχολογικα εστω:)

edit συγνωμη δεν ειχα δει οτι θελεις να σταματησεις να θηλαζεις....

fBaep3.png

uwK7p3.png

βασικα πρωτα αισθανομαι την αναγκη να σου πω ευχαριστω ξερω ποσο απασχολημενη εισαι.

οταν παιρνει το στηθος και πρεπει να πιπιισει αρκετα για να παρει την ποσοτητα που θελει εκνευριζεται και χτυπιεται ετσι

προσπαθω να αντλησω το βραδυ τουλαχιστον 50 ml γιατι εχω δει οτι με αυτο τον τροπο ηρεμει λιγο.

Θα σε βοηθούσαν οι συχνές εναλλαγές; δηλαδή να θηλάζει λίγο από το ένα στήθος, λίγο από το άλλο και ξανά το ίδιο;

Δοκίμασέ το και δες αν σας βολεύει.

Επίσης, αν νομίζεις ότι η ποσότητα είναι οριακή, θα μπορούσες να πάρεις και fenugreek ή αλλιώς τριγωνέλα. Το βρίσκεις σε συμπλήρωμα διατροφής, η δοσολογία ΓΑΛΟΥΧΙΑΣ (που δεν αναγράφεται στη συσκευασία) ειναι 3 φορές την ημέρα από 3 καψούλες, δηλαδή 9 το 24ωρο.

τι να κανω? προσπαθω να εχω γαλα για να χορτασει. κατω απο κανονικες συνθηκες δεν θα ηθελα να σταματησω αλλα η ασιτια με εχει κουρασει. για να σταματησω να θηλαζω πρεπει να βρω γαλα να τον ταισω. το neocate δεν το παιρνει με τιποτα. και οσο κακια μανα και αν ακουγομαι δεν θελω να τον αφησω να πεινασει ουτε να κλαιει για ωρες μονο και μονο για να πιει ενα γαλα που ουτε εγω δεν θα δοκιμαζα. παντως για να ειμαι ξεκαθαρη ναι θα ηθελα να σταματησω. αφου πρωτα βεβαια εχω βρει γαλα για το παιδι.

ευχαριστω!

δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις, εσύ αποφασίζεις γιατί εσύ ξέρεις τις αντοχές σου

πάντως την ασιτία που αναφέρεις δεν την καταλαβαίνω, υπάρχουν αρκετές επιλογές όσο περιορισμένες και να είναι οι τροφές που τρως

αν το μωρό δεν έχει αλλεργική αντίδραση σε κάτι, μπορείς να το τρως κι ας έχει κάποιες ενοχλήσεις

όταν βρεις το γάλα που μπορεί να πιει, σταματάς την τριγωνέλλα που ανέφερα παραπάνω και αρχίζεις να μειώνεις τα γεύματα

Διαφημίσεις

μα δυστηχως δεν τρωω καθολου λαχανικα και περιορισμενα ειδη φρουτων. μεχρι και 1 εβδομαδα πριν ηταν μονο μηλο αχλαδι.

και γι αυτο εχω κουραστει. κοτοσουπα και κοτοσουπα στο τελος θα βγαλω πουπουλα.:) οπως ειπε και ο αντρας μου. πρωτα θα φαει ο μπεμπης και μετα εγω.

γιατί δεν τρως καθόλου λαχανικά; αν πχ φας μαρουλοσαλάτα, τι συμβαίνει;

γιατί τρως μόνο κοτόσουπα και όχι κοτόπουλο στο γκριλ, κοτόπουλο ψητό ή κάτι τέτοιο;

Καλησπέρα και πάλι. Έγω γίνει συχνή πελάτισσα σε αυτό το topic όπως και σε εκείνο με το βάρος. Μία γράφω εδώ μία εκεί. Εχω δύο προβλήματα τα οποία σχετίζονται και δεν μπορώ να τα λύσω - ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Περίληψη: η μικρή δεν παίρνει καλό βάρος τον τελευταίο καιρό και είναι και αλλεργική αλλά παρόλο που έχω κόψει όλα όσα είναι αλλεργική τα κακά της είναι γεμάτα βλέννες. Συγκεκριμένα για το βάρος :

3310 14/1 (γεννήθηκε)

3980 14/2 (είχε εμφανίσει ίκτερο και δεν το είχα καταλάβει)

4680 14/3 (κάποια στιγμή μπήκε και στο νοσοκομείο με εμπύρετη ίωση)

5250 14/4

5640 11/5

5840 29/5

5970 5/6

6100 17/6

στην συνέχεια της αύξησα τα γεύματα και πήγε στις 28/6 6310 .Έκ τοτε δεν έχει βάλει βάρος πάλι.....δηλαδή σήμερα 4/7 που την ζύγισα είναι πάλι 6310. Υψος παίρνει πολύ καλό είναι μάλιστα πάνω από την 97 κλίμακα...

Στο μεταξύ της αλλάζω ΄περίπου 5 πάνες την ημέρα και κάνει συνήως 1 φορά κακά με βλέννες. Ερχόμαστε τώρα στο δεύτερο θέμα , εδώ και 3 μήνες ξέρω ότι είναι αλλεργική και έχω κόψει τα γαλακτοκομικά και όσα νομίζω ότι είναι κρυφά. Μετά τα τέστ βγήκε θετική στο αυγό, και ελάφρώς στην πατάτα και στα σιτηρά. Γενικά τρώω , το πρωί καλαμποκογκοφρέτες με μέλι, μήλο ή μπανάνα ή καρπούζι ή νεκταρίνι για δεκατιανό και σαλάτα μαρούλι ή μπρόκολο με κρέας (χοιρινό, κοτόπουλο) με ρυζι ή μακαρόνια από καλαμποκι ή φασολάκια ή αρακά ή γεμιστά ή χορτόπιτα με καλαμποκάλευρο και κάτι από αυτά για απόγευμα ή βράδυ.Αυτά και καμμια φορά παίρνω nachos σκέτα ένα πακέτο που λεει ότι έχει μόνο καλαμπόκι. Τί κάνω λάθος???

Επίσης να πώ ότι όταν λείπω για δουλείες αντλώ αλλα τα πρωινά βγάζω περίπου 120- 140 ml ενώ το απόγευμα με το ζόρι 100 (με το symphony της medela) και επίσης τον τελευταίο καιρό άρχισα να της δίνω 60 Ml μέρα παρα μέρα από αντιαλλεργικό γάλα - μην με ρωτήσετε γιατί, από ανασφάλεια, για περίπτωση ανάγκης ... Λοιπόν προφανώς κάτι κάνω λάθος. ¨Η τρώω κάτι που της προκαλει αλλεργία και δεν παχαίνει ή κάτι δεν πάει καλά με το γάλα μου. Σημειώνω ότι θηλάζει περίπου 6- 9 φορές ανάλογα αν το απόγευμα φάει αρκετά λίγες φορές ή από λίγο αρκετές φορές...Συγνώμη για το μεγάλο post...

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

Αφού φοβόσουν την πρόκληση γιατί πήγες να την κάνεις; Σε απείλησε κανείς με το πιστόλι στον κρόταφο;

Σημάδι από πιστόλι ήταν αυτή η κοκκινίλα στον κρόταφό μου? Ευχαριστώ βρε Αγλαία και αναρωτιόμουν τι ήταν... Ξέρεις, αν δεν είσαι γιατρός και ενημερώνεσαι διαβάζοντας στο ιντερνετ ή ακούγοντας εμπειρίες άλλων γονιών, δεν μπορείς να είσαι σίγουρη ότι κάνεις το σωστό. Επομένως δεν είναι θέμα πίεσης, αλλά ανησυχίας για το αν κάνεις το σωστό για το παιδί σου ή όχι.

Θα πήγαινα στο ραντεβού οπωσδήποτε, γιατί έπρεπε να πάρουμε κατευθυντήριες γραμμές για την διατροφή της από δω και πέρα. Σχετικά με την πρόκληση, είχα μιλήσει τηλεφωνικά μαζί της, της είπα ότι προβληματίζομαι και είπαμε ότι θα πηγαίναμε από εκεί και θα το συζητούσαμε εκτενέστερα για το αν τελικά θα προχωρούσαμε με την πρόκληση. Τελικά ο πυρετός απλά με έβγαλε από το δίλημμα και για να πω την αλήθεια το είδα και σαν σημάδι (ναι, πιστεύω και στα σημάδια :))

Αύριο απόγευμα πάω να πάρω και 2η γνώμη από αλλεργιολόγο στο Παίδων Πεντέλης που έχει την φήμη καλού γιατρού. Θα σας πω εντυπώσεις από Τετάρτη, γιατί μου τον έχουν εκθειάσει πια αυτόν τον γιατρό..

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Καλησπέρα και πάλι. Έγω γίνει συχνή πελάτισσα σε αυτό το topic όπως και σε εκείνο με το βάρος. Μία γράφω εδώ μία εκεί. Εχω δύο προβλήματα τα οποία σχετίζονται και δεν μπορώ να τα λύσω - ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Περίληψη: η μικρή δεν παίρνει καλό βάρος τον τελευταίο καιρό και είναι και αλλεργική αλλά παρόλο που έχω κόψει όλα όσα είναι αλλεργική τα κακά της είναι γεμάτα βλέννες. Συγκεκριμένα για το βάρος :

3310 14/1 (γεννήθηκε)

3980 14/2 (είχε εμφανίσει ίκτερο και δεν το είχα καταλάβει)

4680 14/3 (κάποια στιγμή μπήκε και στο νοσοκομείο με εμπύρετη ίωση)

5250 14/4

5640 11/5

5840 29/5

5970 5/6

6100 17/6

στην συνέχεια της αύξησα τα γεύματα και πήγε στις 28/6 6310 .Έκ τοτε δεν έχει βάλει βάρος πάλι.....δηλαδή σήμερα 4/7 που την ζύγισα είναι πάλι 6310. Υψος παίρνει πολύ καλό είναι μάλιστα πάνω από την 97 κλίμακα...

Στο μεταξύ της αλλάζω ΄περίπου 5 πάνες την ημέρα και κάνει συνήως 1 φορά κακά με βλέννες. Ερχόμαστε τώρα στο δεύτερο θέμα , εδώ και 3 μήνες ξέρω ότι είναι αλλεργική και έχω κόψει τα γαλακτοκομικά και όσα νομίζω ότι είναι κρυφά. Μετά τα τέστ βγήκε θετική στο αυγό, και ελάφρώς στην πατάτα και στα σιτηρά. Γενικά τρώω , το πρωί καλαμποκογκοφρέτες με μέλι, μήλο ή μπανάνα ή καρπούζι ή νεκταρίνι για δεκατιανό και σαλάτα μαρούλι ή μπρόκολο με κρέας (χοιρινό, κοτόπουλο) με ρυζι ή μακαρόνια από καλαμποκι ή φασολάκια ή αρακά ή γεμιστά ή χορτόπιτα με καλαμποκάλευρο και κάτι από αυτά για απόγευμα ή βράδυ.Αυτά και καμμια φορά παίρνω nachos σκέτα ένα πακέτο που λεει ότι έχει μόνο καλαμπόκι. Τί κάνω λάθος???

γεια σου!Αν η καμπυλη βαρους δεν παρουσιαζει πτωση μην ανησυχεις.Αλλες καμπυλες εχουν τα μωρα που θηλαζουν κ αλλες αυτα που δεν...μιλα με τον παιδιατρο!τωρα για τις βλεννες.τρως τροφες υποπτες.κ αλλες μανουλες θα σου πουν πχ πως η μπανανα ,το καλαμποκι,το ρυζι, το μελι ειναι υποπτα.εμας μας ενοχλουν κ τα κοψαμε!βεβαια καθε μωρακι αντιδρα διαφορετικα στη καθε τροφη.ξεκινα απο την αρχη κ βαλε σταδιακα τροφες.εμεις αυξησαμε το βαρος μας γιατι κοψαμε το καλαμποκι το ρυζι,τη γλουτενη .μπανανα μελι οσπρια ...ουτε λογος!επισησ καλο ειναι να ξεχασεις τα νατσος!!!δεν νομιζω να τα φτιαχνουν μονο με καλαμποκι.με κατι τα εμπλουτιζουν..δεν μπορει.

:cry:

Θα σας παρακαλούσα να μη γράφετε τέτοια περιστατικά γιατί μου είναι πολύ δύσκολο να διαβάζω για μωρά που κλαίνε στην κούνια τους και κανείς δεν τους συμπαραστέκεται.

Μπορείτε να ανοίγετε ξεχωριστά τόπικ για την εκπαίδευση ύπνου.

Ελπίζω να γνωρίζεται ότι τέτοιες μέθοδοι δεν έχουν καμία επιστημονική τεκμηρίωση, δεν έχει μελετηθεί ποτέ η μακροπρόθεσμη επίδραση στο παιδί.

Αγαπητή μου Αγλαΐα,

Ξέρω πως ακούστηκε λίγο σκληρό αλλά το μωρό δεν έκλαιγε μονο του στο δωμάτιο χωρίς να του συμπαραστέκεται κανείς. Πήγαινα σε τακτά χρονικά διαστήματα και της μιλούσα, αλλά πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό να βρει τρόπους να κοιμάται μόνη της.

Στην αρχή κοιμόταν μόνο στο στήθος και την έβαζα σστην κούνια. Το βράδυ όταν ξύπναγε και έβλεπε ότι οι συνθήκες ύπνου της έχουν αλλάζει - δηλαδή ότι εγώ δεν ήμουν εκεί- έκλαιγε γοερά. Τώρα νανουρίζε μόνη της και κοιμάται ήρεμα.

Δεν είναι καλύτερο αυτό; Έκλαψε δύο μέρες και τώρα θηλάζει, την βάζω στην κούνια, τη χαιδεύω, βάζουμε μουσικούλα, "η μαμά πάει δίπλα να κάνει δουλειές" και η μπουμπου κοιμάτα μόνη της. Καμιά φορά με φωνάζει να τσεκάρει αν είμαι εκεί και αυτό είναι όλο. Δεν είναι τόσο τραγικό όσο ακούστηκε στην αρχή.

40+mama

ΥΓ. Δεν θα ξανακαταχραστώ το τόπικ για τις αλλεργίες με θέματα ύπνου. Αν υπάρχει ζήτηση ας ανοιχτεί καινούριο τόπικ. Συγνώμη

.pngy3DLp3.png

Διαφημίσεις

δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις, εσύ αποφασίζεις γιατί εσύ ξέρεις τις αντοχές σου

πάντως την ασιτία που αναφέρεις δεν την καταλαβαίνω, υπάρχουν αρκετές επιλογές όσο περιορισμένες και να είναι οι τροφές που τρως

αν το μωρό δεν έχει αλλεργική αντίδραση σε κάτι, μπορείς να το τρως κι ας έχει κάποιες ενοχλήσεις

όταν βρεις το γάλα που μπορεί να πιει, σταματάς την τριγωνέλλα που ανέφερα παραπάνω και αρχίζεις να μειώνεις τα γεύματα

υπαρχουν φορες που φτανω στα ορια μου. βασικα θα δοκιμασω και τριγωνελλα αφου δεν υπαρχει καποιο γαλα για να ανικαταστησει το δικο μου. αρα τον αποθηλασμο θα τον αφησω για αργοτερα. μεχρι τοτε θα προσπαθω να δω τι μπορει να γινει.

ξερω οτι θα ακουστει παραξενο αλλα η σουπα με βοηθαει για το γαλα. υπηρξαν μερες που δεν εφαγα και η ροη ηταν πιο αργη. ξερω αυτα που λενε οτι δεν παιζει σημασια αλλα ολα αυτα που σας λεω τα εχω παρατηρησει. επισης Αγλαια το κοτοπουλο ειναι κοτοπουλο. πιο πολυ ισως και να εχω βαρεθει τα ιδια και τα ιδια. οταν εφαγα μαρουλι ο μικρος εκανε εμετο και εκανε και κολικο. περιμενω να δυναμωσει.

"οταν λες αν το μωρό δεν έχει αλλεργική αντίδραση σε κάτι, μπορείς να το τρως κι ας έχει κάποιες ενοχλήσεις" τι ακριβως εννοεις?

γεια σου!Αν η καμπυλη βαρους δεν παρουσιαζει πτωση μην ανησυχεις.Αλλες καμπυλες εχουν τα μωρα που θηλαζουν κ αλλες αυτα που δεν...μιλα με τον παιδιατρο!τωρα για τις βλεννες.τρως τροφες υποπτες.κ αλλες μανουλες θα σου πουν πχ πως η μπανανα ,το καλαμποκι,το ρυζι, το μελι ειναι υποπτα.εμας μας ενοχλουν κ τα κοψαμε!βεβαια καθε μωρακι αντιδρα διαφορετικα στη καθε τροφη.ξεκινα απο την αρχη κ βαλε σταδιακα τροφες.εμεις αυξησαμε το βαρος μας γιατι κοψαμε το καλαμποκι το ρυζι,τη γλουτενη .μπανανα μελι οσπρια ...ουτε λογος!επισησ καλο ειναι να ξεχασεις τα νατσος!!!δεν νομιζω να τα φτιαχνουν μονο με καλαμποκι.με κατι τα εμπλουτιζουν..δεν μπορει.

Ελενιτσα.Σ, λές να φταίνε όλα αυτά??? Σίγουρα πάντως κάτι από αυτά φταίει. Πάντως αν κόψω και το ρύζι δεν μένει τίποτα συνοδευτικό για τα φαγητά.

επισησ καλο ειναι να ξεχασεις τα νατσος!!!
Σε αυτό έχεις δίκιο!!! :-)

Την καμπύλη την ακολουθεί οριακά....:-(

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

Πάντως αν κόψω και το ρύζι δεν μένει τίποτα συνοδευτικό για τα φαγητά.

Έχεις δοκιμάσει κεχρί, κινόα, φαγόπυρο; Με τα όσπρια πώς είσαι;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Έχεις δοκιμάσει κεχρί, κινόα, φαγόπυρο; Με τα όσπρια πώς είσαι;

Το κεχρί το δοκίμασα, μου το είχε προτείνει μια άλλη κοπέλα. Καλούτσικο είναι, τα άλλα πρώτη φορά τα ακούω!!! Τα όσπρια μου τα απαγόρεψε η αλλεργιολόγος.

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

Διαφημίσεις

Αύριο απόγευμα πάω να πάρω και 2η γνώμη από αλλεργιολόγο στο Παίδων Πεντέλης που έχει την φήμη καλού γιατρού. Θα σας πω εντυπώσεις από Τετάρτη, γιατί μου τον έχουν εκθειάσει πια αυτόν τον γιατρό..

μπραβο!να μαθω και εγω για αυτο τον γιατρο γιατι εχω ακουσει πολλα και εχω περιεργεια!

υγ. τουλαχιστον με το forum κερδιζουμε χρονο και χρημα!;)

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Το κεχρί το δοκίμασα, μου το είχε προτείνει μια άλλη κοπέλα. Καλούτσικο είναι, τα άλλα πρώτη φορά τα ακούω!!! Τα όσπρια μου τα απαγόρεψε η αλλεργιολόγος.

Το κεχρι κ η κινοα μαγειρευονται με πολλους τροπους κ ειναι νοστιμα!πχ βρασε το κρεατακι που τρως κ κρατησε ζουμι κ βραστα μεσα σε αυτο!επισης φτιαχνω κουρκουτι με αλευρι απο φαγοπυρο κ αμαρανθο βαζω μεσα ελιες κρεμμυδι η διαφορα λαχανικα που μπορω να φαω, αλατακι τα ψηνω στο φουρνο με λαδοκολλα κ βουαλα ...πιτακια για τις πεινες μου:rolleyes:!!!εχει τοσες εναλακτικες κ υγιεινες λυσεις...φαντασια θελει κ υπομονη!:-P

επισης φτιαχνω κουρκουτι με αλευρι απο φαγοπυρο κ αμαρανθο βαζω μεσα ελιες κρεμμυδι η διαφορα λαχανικα που μπορω να φαω, αλατακι τα ψηνω στο φουρνο με λαδοκολλα κ βουαλα ...πιτακια για τις πεινες μου:rolleyes:!!!εχει τοσες εναλακτικες κ υγιεινες λυσεις...φαντασια θελει κ υπομονη!:-P

Τι ωραία ιδέα!

Πάντως να σας πω προσοχή, γιατί στην αρχή όταν είχα πάρει φαγόπυρο ή κεχρί (δεν θυμάμαι ποιο από τα 2) έγραφε ότι μπορεί να περιέχει ίχνγη από σουσάμι και ξηρούς καρπούς. Το είχα πάρει από βιολογικά και περίμενα ότι θα ήταν ασφαλές. Οπότε πάντα να διαβάζετε τις ετικέτες σε ό,τι κι αν παίρνετε!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Το κεχρι κ η κινοα μαγειρευονται με πολλους τροπους κ ειναι νοστιμα!πχ βρασε το κρεατακι που τρως κ κρατησε ζουμι κ βραστα μεσα σε αυτο!επισης φτιαχνω κουρκουτι με αλευρι απο φαγοπυρο κ αμαρανθο βαζω μεσα ελιες κρεμμυδι η διαφορα λαχανικα που μπορω να φαω, αλατακι τα ψηνω στο φουρνο με λαδοκολλα κ βουαλα ...πιτακια για τις πεινες μου:rolleyes:!!!εχει τοσες εναλακτικες κ υγιεινες λυσεις...φαντασια θελει κ υπομονη!:-P

ωραια ιδεα οντως αλλα εχω ερωτηση το κρεμμυδι το τρως κατα την διαρκεια του θηλασμου?

δεν παιρναει η μυρωδια στο γαλα?

Ελενιτσα μπραβο! φοβερες συνταγες μας εδωσες. Θα τις δοκιμασω οπωσδηποτε. Απο τα βιολογικα το πηρες το αλευρι απο φαγοπυρο με αμαρανθο?

stellal το κρεμυδι, απο οτι ξερω δεν κανει να το φας αν τομωρο εχει ΓΟΠ. Στα φαγητα μαγειρεμενο γιατι να μην το φας?

Κοριτσια σημερα εφαγα στη ΔΩΔΩΝΗ σορμπε πεπονι, που λενε οτι δεν εχει γαλα. Ελπιζω να μην εχει μεσα κατι αλλο που δεν κανει να φαω, οπως για παραδειγμα σογια. Τωρα το εφαγα, ο Θεος βοηθος!!!

εμεις σημερα πηγαμε στο παιδων πεντελης για τσεκ απ.καταπληκτικο μερος.

Κι εμείς χθες το απόγευμα εκεί είμασταν! :P ..στο αλλεργιολογικό. Όντως καμία σχέση με τα άλλα 2 Παίδων!!

Λοιπόν χθες τα έχασα κυριολεκτικά με τον γιατρό! :shock: Και εξηγώ..

Για αρχή δέχτηκα μία "επίθεση" όταν έμαθε ότι δεν της κάνω ακόμα εμβόλια. Δεν μου επέτρεψε τον διάλογο, οπότε τον άφησα κι εγώ να τα πει, να ξεθυμάνει. Με έκανε να αισθανθώ πολύ άσχημα, αλλά προς τιμήν του μέχρι το τέλος της επίσκεψης, μου ζήτησε από μόνος του 3 φορές ειλικρινή συγνώμη, γιατί κατάλαβε ότι ξεπέρασε κάποια όρια.

Γενικότερα ήταν ευγενικός και αρκετά επεξηγηματικός. Μας εξήγησε ότι έχουμε αλλεργική πρωκτοκολίτιδα, γιατί έχουμε θετικές αλλεργίες μόνο στα patch test. Επομένως θα πρέπει το παιδί να ξεκινήσει να τρώει τα πάντα! Το 2ο σοκ!:shock: Γάλα (2ης ηλικίας για αρχή) χωρίς πρόκληση σε νοσοκομείο, γιατί δεν έχουμε igE αλλεργίες, με τακτικές μάγιερ. Ακόμα και αυγό και ψάρι! :shock:

Γενικότερα είπε ότι έχει αλλάξει πλέον η παλιά θεωρία που υποστήριζε τις αυστηρές διατροφές. Είναι αντίθετος με την τακτική αυτή και θεωρεί ότι πρέπει να δίνουμε στο παιδί τα πάντα και αν το πειράζει, τότε να το σταματάμε. Αρκεί η εισαγωγή κάποιων τροφών να μην γίνεται πριν τον χρόνο και φυσικά όχι ταυτόχρονη λήψη τροφών για να είμαστε σίγουροι για το τι την πείραξε. Το τονίζω πάλι, αυτά για εμάς που έχουμε αλλεργική πρωκτοκολίτιδα (θετικές αλλεργίες μόνο στα patch test).

Ακούω τις γνώμες σας κορίτσια, ειδικά από εσάς με τον ίδιο τύπο αλλεργίας.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Και εμείς έχουμε αλλεργική πρωκτοκολίτιδα αλλά αυτα που σου είπε μου φαίνονται εντελώς ανεύθυνα! Δεν τα πιστεύω καθόλου και θεωρώ ότι είναι και επικίνδυνα γιατί αν το παιδί εκτεθεί σε αυτό που το πειράζει πριν το ξεπεράσει ο οργανισμός του υπάρχει περίπτωση να του μείνει για πάντα και σε βαρύτερη κατάσταση!

Που ήταν αυτό? Στο Πεντέλης? Μπορείς να μου πεις ή να στείλεις το όνομα του?

gwggp2.png ISWTp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...