Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

κοριτσια καλημερα σας!

εμεις ακομα τρωμε κουταλιτσες και με το ζορι θα ελεγα....:(

σημερα θα του βαλω κοτοπουλο μεσα στα λαχανικα.

για να δουμε θα μας αρεσει;

βρε κοριτσια ακομα με το γαλα και ειμαστε 8,5 μηνων ποτε θα φαμε;

τι αλλο να κανω;στα φρουτα τι να βαλω μεσα εκτος απομ μπανανα για να γλυκανει; γιαουρτι μου ειπε η παιδιατρος να του δωσω αλλα φοβαμαι...

σκεφτομαι για κατσικισιο:roll:το απογευμα του δινω τα λαχανικα. τι αλλο μπορω να του δωσω;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: θηλάζω εδώ και 18 μήνες, ο γιος μου έχει πολύ αλλεργία στα γαλακτοκομικά, το μοσχάρι και υπερβολική στο ασπράδι του αβγού...αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα να του δώσω κι εγώ άλλου είδους γάλα ή τυρί ή γιαούρτη, αλλά η παιδογαστρεντερολόγος μου το χει απαγορεύσει...όλα τα γαλακτοκομικά ανεξαιρέτως ακόμη και τα ίχνη. Είμαστε στον 9ο μήνα της αποχής και πραγματικά θέλει υπομονή. Από που να πάρει αυτό το παιδί το ασβέστιο που χρειάζεται?

Αφού θηλάζει, γιατί αναρωτιέσαι;

Ξέρεις κάποιο θηλαστικό να χρειάζεται γάλα άλλου θηλαστικού για να καλύψει τις ανάγκες του σε ασβέστιο;

Όλα τα θηλαστικά είναι πλήρως καλυμμένα με το γάλα της μητέρας τους. Μόνο αυτό χρειάζονται.

Εγώ παίρνω ένα συμπλήρωμα την ημέρα...φτάνει όμως?

Το ίδιο ισχύει και για σένα. Δεν χρειάζεται τα γαλακτοκομικά για να καλύψεις τις ανάγκες σου σε ασβέστιο, ούτε συμπλήρωμα χρειάζεσαι.

Το κρέας, τα λαχανικά με σκούρο πράσινο φύλλωμα και οι ξηροί καρποί έχουν αρκετό ασβέστιο για να καλύψουν τις ανάγκες σου. Ειδικά οι ξηροί καρποί ήταν η κύρια πηγή ασβεστίου για τον άνθρωπο.

κοριτσια καλημερα σας!

εμεις ακομα τρωμε κουταλιτσες και με το ζορι θα ελεγα....:(

σημερα θα του βαλω κοτοπουλο μεσα στα λαχανικα.

για να δουμε θα μας αρεσει;

βρε κοριτσια ακομα με το γαλα και ειμαστε 8,5 μηνων ποτε θα φαμε;

τι αλλο να κανω;στα φρουτα τι να βαλω μεσα εκτος απομ μπανανα για να γλυκανει; γιαουρτι μου ειπε η παιδιατρος να του δωσω αλλα φοβαμαι...

σκεφτομαι για κατσικισιο:roll:το απογευμα του δινω τα λαχανικα. τι αλλο μπορω να του δωσω;

Μη στενοχωριέσαι κορίτσι...Το διάστημα από τους 6 μήνες ως το χρόνο είναι περίοδος που το μωρό δοκιμάζει τροφές. Δεν περιμένουμε να χορτάσει. Κι έγω είχα το ίδιο θέμα με εσένα με τον μεγάλο μου. Έτρωγε πάρα πολύ λίγο και πάρω πολύ δύσκολα. Μέχρι να φάει 4 κουταλιές φρούτου το φρούτο μαύριζε..

Είναι συνηθισμένο τα παιδάκια που έχουν αλλεργιές να μην τρώνε εύκολα. Ίσως τα προφυλάσει η φύση. Μη στενοχωριέσαι δίνε του να δοκιμάζει γεύσεις όσες περισσότερες τόσο καλύτερα και μην αγχώνεσαι για την ποσότητα :)

tauraki το μωρο σου αυτοπροστατευεται απο τις αλλεργιες και γιαυτο δεν θελει να φαει. Μην αγχωνεσαι. Να του δινεις μονο οσο θελει, μην το πιεζεις. Αφου το θηλαζεις δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Απο οτι θυμαμαι το μωρο σου ειναι και καλο στα κιλα του. Καθως θα μεγαλωνει και οι αλλεργιες σιγα σιγα θα περνανε, θα αρχισει να τρωει περισσοτερο.

Διαφημίσεις

γεια σας κοριτσια και παλι!

θα ηθελα την γνωμη σας

μολις εχθες κλεισαμε τον 5ο μηνα. σκεφτομαι να αρχισω την κρεμα το απογευμα sinlac (υποαλεργικη).

ο μπεμπης μου μεγαλωνει και θελει περισσοτερο γαλα. τι αντλησεις κανω με επαγγελματικο θηλαστρο, τι χαπια μαγιας πινω,τι τσαι θηλασμου.το βραδυ ειναι πολυ δυσκολο.

λεω να αρχισω λοιπον κρεμα τι λετε?

ευχαριστω!!

σας ευχαριστω πολυ κοριτσια!;)

εχθες του εφτιαξα κοτοπουλο με πατατα καροτο και κολοκυθι και καπως μας αρεσε αλλα πατημενο με το πιρουνι και οχι πουρε.δεν μας αρεσει καθολου στο μπλεντερ και με το δαχτυλο του εδωσα λιγο να δοκιμασει γιατι το κουταλι δεν θελει να το βλεπει:P.αυτο πιστευω και εγω οσο περισσοτερες γευσεις δοκιμαζουμε τοσο καλυτερα.προσπαθω να μην αγχωνομαι αλλα να μωρε με παιρνει το παραπονο μερικες φορες οτι δεν εχουμε την σειρα που εχουν ολα τα υπολοιπα μωρακια στην ηλικια μας με το φαγητο.μονο θηλασμο και παλι θηλασμο.θα του δινω να δοκιμαζει περισσοτερες τροφες παντα με προσοχη και ας αποφασισει αυτος ποτε θα φαει!;)

να ρωτησω κατι ακομα:κανει κανενα μωρακι αλλεργια στα ματια;:confused:δηλ.κοκκινισμα και φαγουρα;ας μου απαντησει οποια μανουλα εχει παρομοιο προβλημα!

γιατι εμεις εχουμε τετοιο προβλημα με τα ματακια μας δυστηχως:(

κανουμε ακομα θεραπεια ομοιοπαθητικης και μας εχει βοηθησει αρκετα θα ελεγα.συγκαμα δεν κανουμε πια και σπανιως καποια ιχνη απο αιματακι και θα ελεγα οτι τρωω σχεδον τα παντα:oops:

40+mama το μωρο μου ειναι 16 μηνων αλλα θηλαζει αρκετα συχνα ακομα. Δυστυχως η δουλεια μου ειναι με βαρδιες αλλα σκεφτομαι να ζητησω να κανω μονο πρωινα , αν ειναι δυνατον. Απογευματινη βαρδια δεν μπορω να κανω γιατι τον θηλαζω το μεσημερι για να κοιμηθει και το βραδυ το ιδιο. Νυχτερινη βαρδια παλι δεν μπορω να κανω , γιατι το βραδυ ξυπναει 2-3 φορες και για να ξανακοιμηθει πρεπει να τον θηλασω. Αλλα και το πρωι αν δουλευω και αυτος ξυπνησει κατα τις 8 ή 9 ? Δεν πρεπει να πει γαλα? Τοσο πρωι θα φαει τα φρουτα? Εσενα, μετα τις 6 που ξανακοιμαται , τι ωρα ξυπναει και τρωει φρουτα?

Μέχρι τα Χριστούγεννα και η δικιά μου ξύπναγε 1 με 2 φορες το βράδυ και έπρεπε να θηλάσει για να ξανακοιμηθεί, με αποτέλεσμα να πάω λιώμα στη δουλειά κάθε μέρα. Στις διακοπές των Χριστουγέννων έσκισα τη γάτα. Βοήθησαν και αυτές οι συμβουλες http://www.paidiatre.gr/portal/content/view/299/234/

καθώς και ένα βιβλίο που διάβασα."Ονειρα γλυκά για παιδιά και γονείς" -Jennifer Waldburger & Jill Spivack

Τα βασικά είναι:

1. να εχεις μια ρουτίνα πριν τον ύπνο έτσι ώστε το μωρό να μπαίνει σε ψυχολογία "τώρα θα κάνουμε νανι" πχ μπάνιο- αγκαλίτσες -γάλα- κούνια

2. Θηλάζεις κανονικά για βραδινό, αλλά φροντίζεις το μωρό να είναι ξύπνιο όταν το βάζεις στην κούνια. Πρέπει να βρει μόνο του τρόπο να ηρεμεί και να αποκοιμηθεί έτσι ώστε αν ξυπνήσει το βράδυ να μην σε ψάξει για να ξανακοιμηθεί.

3. Τις πρώτες μέρες θα κλαιει και θα νιώθεις η χειρότερη μαμά του κόσμου επειδή εγκαταλείπεις το μωρό σου. Μην λυγίσεις. Να πηγαίνεις μέσα στο δωμάτιό του και να του λες. "η μαμά είναι μέσα. Κοιμήσου πχ με την αρκουδίτσα σου" Και να φεύγεις. Και οι επσκέψεις αυτές να απέχουν όλο και περισσότερο χρονικά μεσρι ν΄αποκοιμηθεί.

4. Μην το αγγιξεις ενδιάμεσα γιατί του δημιουργείς την ψευδαίσθηση ότι δεν θα το πάρεις αγκαλίτσα και μετα θα κλάψει πιο γοερά όταν φύγεις.

Η δικιά μου την πρώτη μέρα έκλαιγε πάνω από 1,5 ώρα και εγώ ένιωθα η πιο τιποτένια και σκληρή μάνα του κόσμου. Την δεύτερη μέρα έκλαψε 20 λεπτά και την τρίτη όχι πάνω από 5 λεπτά. Δεν πίστευα ούτε στ΄αυτιά μου ούτε στα μάτια μου.

Τώρα το καλοκαίρι αν ξυπνήσει το βραδυ της δίνω λίγο νερό και ξανακοιμάται. Αυτό μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε. Μπορεί να της δώσει νερό ο μπαμπάς...

Το πρωί τώρα:

Τρώει γάλα στις 6 και την ξαναβάζω στην κούνια λέγοντάς της ότι η μαμά πάει στη δουλειά.

Συνήθως ξυπνάει 9.30 με 10.00. Η γιαγιά την αλλάζει παίζει λίγο μαζί της και 10-10.30 τρώει φρούτο. Ξανά παιχνίδι (τα περισσότερα μωρά κοιμούνται κατά τις 12 - η δική μου όχι) μέχρι τη 1.30 που τρώει μεσημεριανό. Εγώ τη θηλάζω κατά τις 2.30 και τη βάζω για ύπνο.

Το μωρό σου είναι μεγάλο. Δεν θα πάθει κάτι αν δεν θηλάσει και στις 9 που θα ξυπνήσει. Θα θηλάζει όταν θα έρθεις, Ας πιει νεράκι, ας πιει πορτοκαλάκι. Μπορεί να παίξει μέχρι την ώρα του φρούτου. Η δικιά μου δεν ζητάει γάλα αν λείπω εγώ. Οταν είμαι στο σπίτι μπορεί να θηλάσει και μόλις ξυπνήσει (όπου με πετύχει δε με αφήνει...) αλλά δεν θα κλάψει αν λείπω. Συνηθίζουν πιο εύκολα από ότι εμείς νομίζουμε. Αν έχεις όμως άγχος μπορείς να αφήσεις κανένα μπουκαλάκι δικό σου γάλα στο σπίτι για κάθε ενδεχόμενο.

Ελπίζω να μη σε ζάλισα...

Φιλικά

40+mama

.pngy3DLp3.png

γεια σας κοριτσια και παλι!

θα ηθελα την γνωμη σας

μολις εχθες κλεισαμε τον 5ο μηνα. σκεφτομαι να αρχισω την κρεμα το απογευμα sinlac (υποαλεργικη).

ο μπεμπης μου μεγαλωνει και θελει περισσοτερο γαλα. τι αντλησεις κανω με επαγγελματικο θηλαστρο, τι χαπια μαγιας πινω,τι τσαι θηλασμου.το βραδυ ειναι πολυ δυσκολο.

λεω να αρχισω λοιπον κρεμα τι λετε?

ευχαριστω!!

Νομίζω ότι 5 μηνών είναι νωρίς για κρέμα. Πιο χρήσιμο του είναι το γάλα σου από τα αλευρόνερα... Ζητάει φαγητό όταν σας βλέπει να τρώτε;

Κανονικά δεν ξεκινάμε με φρούτα;

Οι παιδίατροι επιμένουν στην sinlac που είναι ακριβη και υποαλλεργική (δηλαδή περιέχει πρωτείνες γάλακτος, έ amaretto και aglaia, έτσι δεν είναι; ) ενώ υπάρχουν οι ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ!!!!!!!!!!!!!!

Συγνώμη που φωνάζω, αλλά πιστεύω ότι είναι καλύτερο να δωσεις στο μωρό με μια κρέμα πχ της Holle με κεχρί που θα μπορείς να την φτιάχνεις με νεράκι ή και με το γάλα σου παρά sinlac, για να πλουτίζουν οι φαρμακευτικές εταιρίες και να πάνε ταξιδάκια οι παιδίατροι που την προτείνουν...

Ας με διορθώσετε αν κάνω λάθος...

.pngy3DLp3.png

Γεια σας κορίτσια! Τα νέα μας είναι καλά και άσχημα. Τα άσχημα είναι ότι χθες που πήγα να κάνω την προκληση το παιδί ανέβασε 39 πυρετό, οπότε πάει το ραντεβού μας. Και έχω την μικρή να κάνει πυρετούς χωρίς άλλο σύμπτωμα και φοβόμαστε για ουρολοίμωξη. Αύριο πρωί πρψί κ/α ούρων! :-(

Τα καλά είναι ότι γλυτώσαμε την πρόκληση, την οποία φοβομουνα πολύ! Το ραντεβού τώρα θα πάει σίγουρα μετά το καλοκαίρι. Οπότε συνεχίζουμε τα ίδια.

Οι παιδίατροι επιμένουν στην sinlac που είναι ακριβη και υποαλλεργική (δηλαδή περιέχει πρωτείνες γάλακτος, έ amaretto και aglaia, έτσι δεν είναι; ) ενώ υπάρχουν οι ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ!!!!!!!!!!!!!!

Μια χαρά τα λες! Κανένας γιατρός δεν προτείνει τις βιολογικές. Κι εγώ από το φόρουμ τις έμαθα και έδωσα μόνο τετοιες στην μικρή. Και φυσικά δεν έχουν ίχνος ζάχαρης, ενώ όλες οι άλλες έχουν συν του ότι είναι πιο εύγεστες, γιατί επιλέγεις εσύ με τι θα τις φτιάξεις. πχ εμένα την τρώει μια χαρά τόσο με άρωμα μήλου όσο και λαχανικών (για να μην βαριέται συνέχεια την ίδια γεύση)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

40+mama σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου. Θα προσπαθησω να τις εφαρμοσω. Το προβλημα ειναι οτι οταν τον θηλαζω κοιμαται. Πως να τον κρατησω ξυπνιο για να τον βαλω ξυπνιο στη κουνια? Επισης δεν πιανει καθολου την πιπιλα και τις περισσοτερες φορες που θηλαζει ειναι για να πιπιλησει και να ξανακοιμηθει.

Ελπιζω να τα καταφερω οπως εσυ.

κοριτσια καλησπερα κι απο μενα.tavraki εχεις αγχωθει πολυ με το θεμα του φαγητου.μηπως το μεταδιδεις και στο μωρακι σου?κοιταξε να χαλαρωσεις και δοκιμασε να το ταισεις τις ωρες που τρωτε κι εσεις.candy εχεις σιγουρευτει οτι το μωρακι σου δεν εχει ανησυχιες?πρεπει να εισαι σιγουρη οτι δεν το ενοχλει κατι για να εφαρμοσεις την τεχνικη του βιβλιου.εμεις σημερα πηγαμε παιδιατρο και της ανεφερα για την προκληση που μας την εχουν προγραματισει για τον χρονο και μου ειπε να τους παρω και να την αλλαξω την ημερομηνια γιατι ειναι νωρις.αυτο ειχα σκοπο ουτως η αλλως.

Νομίζω ότι 5 μηνών είναι νωρίς για κρέμα. Πιο χρήσιμο του είναι το γάλα σου από τα αλευρόνερα... Ζητάει φαγητό όταν σας βλέπει να τρώτε;

Συγνώμη που φωνάζω, αλλά πιστεύω ότι είναι καλύτερο να δωσεις στο μωρό με μια κρέμα πχ της Holle με κεχρί που θα μπορείς να την φτιάχνεις με νεράκι ή και με το γάλα σου παρά sinlac, για να πλουτίζουν οι φαρμακευτικές εταιρίες και να πάνε ταξιδάκια οι παιδίατροι που την προτείνουν...

40+mama

σε ευχαριστω παρα παρα πολυ για την απαντηση

σε παρακαλω μπορεις να μου πεις περισσοτερα για την HOLLE.

πως και που θα την βρω? τι γευσεις υπαρχουν? απο τι ηλικια μπορω να την δωσω? ποια ειναι η καλυτερη γευση για να αρχισω? μου λες αληθεια, την τρωνε καλυτερα σε συγκριση με την sinlac.

κοριτσια οταν τρωμε το μωρο μας κοιταζει μες στο στομα μια εμας και μια το φαγητο που τρωμε. οταν ειμαστε ορθιοι και τον σηκωνουμε ενω τσιμπαμε κανει ολοκληρη υποκλιση για να δει τι τρωμε.

του βαλαμε στα χειλια αχλαδι και αρχισε να πιπιλιζει. του αρεσε.

Σκεφτομαι την κρεμα σαν λυση για να χορταινει περισσοτερο. για να καταλαβετε, για να βγαλω 50 γρ, γαλα με το θηλαστρο κανω μιση ωρα.

οταν η ροη ειναι λιγη ο μπεμπης κλαιει και δεν θελει να θηλασει ουτε ηρεμει. ετσι ειπα να δω με τι αλλο μπορω να τον χορτασω.

οι συμβουλες σας ειναι πολυτιμες.

μηπως μπορειτε να με βοηθησετε με γαλα? τι θα μπορουσα να του δωσω?

5ος μηνας μονο με κοτοπουλο εχω αρχισει και δεν μπορω να σηκωσω ουτε το μωρο απο την αξαντληση. και δυστηχως δεν εχω βοηθεια και πρεπει να επιστρεψω δουλεια. κοριτσια βοηθεια αν νομιζει καποια οτι μπορει να βοηθησει ας το κανει. θα ηθελα να θηλασω για πολυ καιρο το θεωρω υπεροχο αλλα η εξανληση και η ασιτια δεν με αφηνει να το χαρω. εκτος αν εχετε να μουπροτεινετε κατι αλλο.

ευχαριστω.

κοριτσια καλημερα!εχετε δικιο μπορει και το αγχος μου να το εχω μεταδωσει στο παιδι,οποτε πιο χαλαρα.

ασε που σαν να χαζοφαγαμε εχτες:-D

το πρωι του εφτιαξα φρουτοκρεμε με μηλο λιγες κουταλιες κρεμα ρυζιου της holle και λιγο κουακερ και του αρεσε!

να ρωτησω κατι θα κλεισουμε τον ενατο σε 11 ημερες να ξεκινησω βρωμη,κινοα,κεχρι ή και κανενα μπισκοτακι? ή μηπως ειναι νωρις?

δοκιμασαμε και κοτοπουλο με πατατα κολοκυθι και καροτακι κ αυτο μας αρεσε:wink:εχω ενθουσιαστει πολυ που θελει να φαει!αδικα στεναχωριομουνα μερικες φορες!πειτε μου την γνωμη σας κοριτσια για τα παραπανω.

να του ξεκινησω κατι;

σκφτομαι και κανενα χυμο να του φτιαξω και μαλιστα πορτοκαλακι να δοκιμασω.ειναι αλλεργιογονο το ξερω...τι ωρα δινω τον χυμο;

το απογευμα μπορω να δωσω κρεμα απο φρουτα ή κατι αλλο?

τι λετε?

σας ευχαριστω με βοηθατε παντα με τις συμβουλες σας!:P

40+mama

σε ευχαριστω παρα παρα πολυ για την απαντηση

σε παρακαλω μπορεις να μου πεις περισσοτερα για την HOLLE.

πως και που θα την βρω? τι γευσεις υπαρχουν? απο τι ηλικια μπορω να την δωσω? ποια ειναι η καλυτερη γευση για να αρχισω? μου λες αληθεια, την τρωνε καλυτερα σε συγκριση με την sinlac.

κοριτσια οταν τρωμε το μωρο μας κοιταζει μες στο στομα μια εμας και μια το φαγητο που τρωμε. οταν ειμαστε ορθιοι και τον σηκωνουμε ενω τσιμπαμε κανει ολοκληρη υποκλιση για να δει τι τρωμε.

του βαλαμε στα χειλια αχλαδι και αρχισε να πιπιλιζει. του αρεσε.

Σκεφτομαι την κρεμα σαν λυση για να χορταινει περισσοτερο. για να καταλαβετε, για να βγαλω 50 γρ, γαλα με το θηλαστρο κανω μιση ωρα.

οταν η ροη ειναι λιγη ο μπεμπης κλαιει και δεν θελει να θηλασει ουτε ηρεμει. ετσι ειπα να δω με τι αλλο μπορω να τον χορτασω.

οι συμβουλες σας ειναι πολυτιμες.

μηπως μπορειτε να με βοηθησετε με γαλα? τι θα μπορουσα να του δωσω?

5ος μηνας μονο με κοτοπουλο εχω αρχισει και δεν μπορω να σηκωσω ουτε το μωρο απο την αξαντληση. και δυστηχως δεν εχω βοηθεια και πρεπει να επιστρεψω δουλεια. κοριτσια βοηθεια αν νομιζει καποια οτι μπορει να βοηθησει ας το κανει. θα ηθελα να θηλασω για πολυ καιρο το θεωρω υπεροχο αλλα η εξανληση και η ασιτια δεν με αφηνει να το χαρω. εκτος αν εχετε να μουπροτεινετε κατι αλλο.

ευχαριστω.

σε καταλαβαινω απολυτα!και εγω εχω φτασει να ειμαι μολις 52 κιλα.μην αγχωνεσαι ομως με το φαγητο.εμεις σε 11 ημερες θα κλεισουμε και τον ενατο και ακομα μονο με τον θηλασμο ειμαστε.μπορεις ομως να δοκιμασεις φρουτα η και λαχανικα!παντα ομως με μια σειρα!

γνωμη μου ειναι να συνεχισεις τον θηλασμο γιατι παντα σε ανταμοιβει! και με τις δυσκολιες του...και με τις αλλεργιες ειναι καπως πιο δυσκολα καταλαβαινω.ελπιζω να σε βοηθησα!

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις για το ασβέστιο...το κακό είναι οτι λόγω της αρκετά μεγάλης αλλεργίας μας έχουν απαγορεύσει τους ξηρούς καρπούς και τώρα σκέφτομαι να τους ξαναρχίσω.

Και λίγες ακόμη ερωτήσεις...γιατί νιώθω ότι δεν έχω καθόλου γάλα, ενώ ο μικρός με έχει τρελάνει στο θηλασμό...μήπως έχω κάνει μεγάλο λάθος που του έδινα πάντα όποτε το ζητούσε και τώρα πια το θεωρεί δεδομένο ότι έχω δεν έχω γάλα έτσι πρέπει να γίνεται? Μήπως το γάλα μου δεν του φτάνει πια και προσπαθεί μάταια να βρεί? Πάντως το βράδυ ξυπνάει συνέχεια ακόμη κι αυτό με έχει κουράσει πιο πολύ από όλα. Είναι και γενικά δυσκολούτσικο παιδάκι ζωή να έχει και με τον ύπνο δεν τα πάει καλά...δυστυχώς για μένα!

Και Αγλαία μια ερώτηση προς εσένα την έμπειρη...μια φίλη μου που θηλάζει το 2,5 χρονών παιδί της λόγω αλλεργίας κι αυτή έμεινε έγκυος και νιώθει κάποιες συσπάσεις στη μήτρα...λένε ότι δεν κάνει να θηλάζεις ενώ είσαι έγκυος...πότε όντως δεν κάνει? Κι εγώ το σκέφτομαι αυτό το θέμα πολύ!

Ευχαριστώ...

Καλά συγνώμη θα μας τρελάνουν? Εγώ δίνω μήνες τώρα Sinlac και δεν ήξερα ότι έχει πρωτείνες γάλακτος...τουλάχιστον δεν το γράφει πουθενά και δεν έχω και το κουτί εδώ σήμερα...θα το δω μετά όμως. Τις Holle πρώτη φορά τις ακούω, πείτε μας λεπτομέρειες 40+mama...μπας και φάει και καμιά άλλη κρέμα ο μικρός και αλλάξει γεύσεις!

40+mama σε ευχαριστω για τις συμβουλες σου. Θα προσπαθησω να τις εφαρμοσω. Το προβλημα ειναι οτι οταν τον θηλαζω κοιμαται. Πως να τον κρατησω ξυπνιο για να τον βαλω ξυπνιο στη κουνια? Επισης δεν πιανει καθολου την πιπιλα και τις περισσοτερες φορες που θηλαζει ειναι για να πιπιλησει και να ξανακοιμηθει.

Ελπιζω να τα καταφερω οπως εσυ.

Εμένα η δική μου δεν έπιασε ποτέ πιπίλα και θα σε συμβούλευα να μην επιμείνεις. Αν κοιμηθεί με την πιπίλα και το βράδυ του φύγει, θα ξυπνήσει και θα κλαίει. Θα πρέπει λοιπόν να σηκωθείς και να την κρατήσεις στο στόμα του μέχρι να ξανακοιμηθεί. Άφησέ τον να βρει τρόπους να χαλαρώνει και να κοιμάται μόνος του. Έτσι κάνουμε και εμείς οι ενήλικες .Γυρνάμε κανά δυο φορές και μετά κοιμόμαστε. Καθιέρωσε π.χ. αρκουδάκι του ύπνου που θα το παίρνει αγκαλιά και τάχα μου θα το βάζει να κοιμηθεί δίπλα του. Είναι πολύ σημαντικό και για το μέλλον να μάθει να κοιμάται μόνος του. Θα αλλάξει η ζωή σου . Θα μπορείς να χαλαρώνεις τα βράδια. Τις πρώτες μέρες θα γκρινιάξει πολύ. Μην λυγίσεις και μην τον πάρεις αγκαλιά. Να του μιλάς, να ξέρει ότι δεν έφυγες αλλά είσαι στο σπίτι, αλλά "πρέπει να κάνει νάνι ". Σε λίγες μέρες θα κοιμάται μόνος του.(Διάβασες το λινκ που σου έγραψα;) Δεν είναι τόσο βουνό όσο φαίνεται. Θα δεις....

Καλά συγνώμη θα μας τρελάνουν? Εγώ δίνω μήνες τώρα Sinlac και δεν ήξερα ότι έχει πρωτείνες γάλακτος...τουλάχιστον δεν το γράφει πουθενά και δεν έχω και το κουτί εδώ σήμερα...θα το δω μετά όμως. Τις Holle πρώτη φορά τις ακούω, πείτε μας λεπτομέρειες 40+mama...μπας και φάει και καμιά άλλη κρέμα ο μικρός και αλλάξει γεύσεις!

Δεν γνωρίζω σίγουρα αν έχει πρωτεΐνες γαλακτος πάντως να προτιμάς τις βιολογικές. Τις κρέμες αυτές τις αγοράζεις από καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Υπάρχουν διάφορες μαρκες. Εμάς μας ταίριaξε η Holle. Έχει με κεχρί, ρυζάλευρο, 3 corns (κεχρί-ρυζάλευρο-καλαμπόκι), βρώμη, σιτάρι κλπ όλα αυτά χωρίς γάλα και ζάχαρη. Υπάρχουν και της babynat.

Όλες οι ;αλλες κρέμες του εμπορίου έχουν ζάχαρη και το παιδί εθίζεται από νωρίς....

.pngy3DLp3.png

απο τι ηλικια μπορω να την δωσω? ποια ειναι η καλυτερη γευση για να αρχισω? μου λες αληθεια, την τρωνε καλυτερα σε συγκριση με την sinlac.

Aπο τον 7ο μπορείς να ξεκινήσεις με κεχρί. Μετά τον 8ο μπορείς να πάρεις και κρέμα κινόα. Εγώ ξεκίνησα στον 7ο ρυζάλευρο (είχαμε θέμα βάρους και έπρεπε να πάρει επιγόντως θερμίδες το παιδί), μετά έδωσα κεχρί που το τρώει μέχρι τώρα και αργότερα πρόσθεσα και το κινόα. Πρόσφατα πήρα και ντίνκελ, αλλά δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμα.

Στην αρχή τις έτρωγε σκέτες με νερό ή γάλα. Μετά άρχισα να βάζω φρούτα ή λαχανικά για να νοστιμήσει, γιατί τις βαρέθηκε και δεν τις έτρωγε. Με τα φρούτα και τα λαχανικά τα τρώει μια χαρά μέχρι σήμερα.

Για όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζεις μηπως θα ήταν καλύτερα να συμβουλευτείς μια σύμβουλο θηλασμού? Θα σε βοηθήσει και με τα θέματα παραγωγής και με την διατροφή σου.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

.Μην λυγίσεις και μην τον πάρεις αγκαλιά. Να του μιλάς, να ξέρει ότι δεν έφυγες αλλά είσαι στο σπίτι, αλλά "πρέπει να κάνει νάνι ". Σε λίγες μέρες θα κοιμάται μόνος του.(Διάβασες το λινκ που σου έγραψα;) Δεν είναι τόσο βουνό όσο φαίνεται. Θα δεις

40+ μαμα μπορείς να μου στείλεις το λινκ αυτό γιατί με ενδιαφέρει πολύ?

Ευχαριστώ!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

κοριτσια δοκιμασα την sinlac και μαλλον τον ενοχλει αφου προσπαθει να ενεργηθει και δυσκολευεται. επισης εχει εντονα αερια.

μαλλον θα πρεπει να βρουμε κατι αλλο. θα δοκιμασω και την holle.

αχ αυτες οι αλλεργιες. μια χαρα ταλαιπωρουν τα μωρα μας.

fairy's mum μου λες να απευθυνθω σε συμβουλο θηλασμου για παραγωγη. δεν νομιζω να εχει να μου πει κατι αλλο εκτος απο ολα αυτα που διαβασα μου και εχουν πει ειδη. και αυτα που κανω.

οσον αφορα την διατροφη μου αφου αυτα που μπορω να φαω ειναι συγκεκριμενα. τι να μου πει καθε ποτε να τα τρωω? οτιδηποτε τολμησω να δοκιμασω τον ενοχλει ή αιμα εχει ή κολικους.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...