Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

40+mama το μωρο μου ειναι 16 μηνων αλλα θηλαζει αρκετα συχνα ακομα. Δυστυχως η δουλεια μου ειναι με βαρδιες αλλα σκεφτομαι να ζητησω να κανω μονο πρωινα , αν ειναι δυνατον. Απογευματινη βαρδια δεν μπορω να κανω γιατι τον θηλαζω το μεσημερι για να κοιμηθει και το βραδυ το ιδιο. Νυχτερινη βαρδια παλι δεν μπορω να κανω , γιατι το βραδυ ξυπναει 2-3 φορες και για να ξανακοιμηθει πρεπει να τον θηλασω. Αλλα και το πρωι αν δουλευω και αυτος ξυπνησει κατα τις 8 ή 9 ? Δεν πρεπει να πει γαλα? Τοσο πρωι θα φαει τα φρουτα? Εσενα, μετα τις 6 που ξανακοιμαται , τι ωρα ξυπναει και τρωει φρουτα?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γεια σας..τι κανετε???εγω εχω θεμα με τις διακοπες που θα παμε σε λιγες μερες.γιατι θα μεινουμε σε ξενοδοχειο με ημιδιατροφη..αντε να δουμε τι θα τρωω εκει....εχω 1 του μηος παιδογαστρεντερολογο και θα δω τι θα μου πει....

το μωρο μου ειναι 16 μηνων αλλα θηλαζει αρκετα συχνα ακομα. Δυστυχως η δουλεια μου ειναι με βαρδιες αλλα σκεφτομαι να ζητησω να κανω μονο πρωινα , αν ειναι δυνατον. Απογευματινη βαρδια δεν μπορω να κανω γιατι τον θηλαζω το μεσημερι για να κοιμηθει και το βραδυ το ιδιο. Νυχτερινη βαρδια παλι δεν μπορω να κανω , γιατι το βραδυ ξυπναει 2-3 φορες και για να ξανακοιμηθει πρεπει να τον θηλασω.

Ακόμη και αν δεν τα καταφέρεις να δουλεύεις μόνο πρωί, μην ανησυχείς. Όλα τα μωρά που ξέρω και αντιμετώπισαν παρόμοιο πρόβλημα, μια χαρά προσαρμόστηκαν.

Αλλα και το πρωι αν δουλευω και αυτος ξυπνησει κατα τις 8 ή 9 ? Δεν πρεπει να πει γαλα? Τοσο πρωι θα φαει τα φρουτα?

Γιατί όχι; Τα μωρά δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τι το ώρα θα φάνε φρούτα!

(μια χαρά είναι τα φρούτα για πρωινό!)

Ακόμη και αν δεν τα καταφέρεις να δουλεύεις μόνο πρωί, μην ανησυχείς. Όλα τα μωρά που ξέρω και αντιμετώπισαν παρόμοιο πρόβλημα, μια χαρά προσαρμόστηκαν.

Γιατί όχι; Τα μωρά δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τι το ώρα θα φάνε φρούτα!

(μια χαρά είναι τα φρούτα για πρωινό!)

αυτο ισχυει και οταν το φρουτο το δινουμε αργα το απογευμα πχ 7.30?μηπως τοτε ειναι πολυ αργα και δυσκολευεται να το χωνεψει?εμενα με βολευει παντωσ πολυ να το δινω αυτη την ωρα απλα φοβαμε μην του πεφτει βαρυ...η τελοσπαντον μηπωσ για καποιο λογο δεν ειναι σωστο....υπαρχει προβλημα να το κανω ετσι... ?

αυτο ισχυει και οταν το φρουτο το δινουμε αργα το απογευμα πχ 7.30?μηπως τοτε ειναι πολυ αργα και δυσκολευεται να το χωνεψει?εμενα με βολευει παντωσ πολυ να το δινω αυτη την ωρα απλα φοβαμε μην του πεφτει βαρυ...η τελοσπαντον μηπωσ για καποιο λογο δεν ειναι σωστο....υπαρχει προβλημα να το κανω ετσι... ?

Τα φρούτα, οποιαδήποτε ώρα και να τα φας, χωνεύονται σχετικά γρήγορα, δηλαδή σε 1-2 ώρες το πολύ. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα, μην αγχώνεσαι!

Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να επιβάλει να τρώμε φρούτα κάποια συγκεκριμένη ώρα στη διάρκεια της μέρας.

Διαφημίσεις

40+mama το μωρο μου ειναι 16 μηνων αλλα θηλαζει αρκετα συχνα ακομα. Δυστυχως η δουλεια μου ειναι με βαρδιες αλλα σκεφτομαι να ζητησω να κανω μονο πρωινα , αν ειναι δυνατον. Απογευματινη βαρδια δεν μπορω να κανω γιατι τον θηλαζω το μεσημερι για να κοιμηθει και το βραδυ το ιδιο. Νυχτερινη βαρδια παλι δεν μπορω να κανω , γιατι το βραδυ ξυπναει 2-3 φορες και για να ξανακοιμηθει πρεπει να τον θηλασω. Αλλα και το πρωι αν δουλευω και αυτος ξυπνησει κατα τις 8 ή 9 ? Δεν πρεπει να πει γαλα? Τοσο πρωι θα φαει τα φρουτα? Εσενα, μετα τις 6 που ξανακοιμαται , τι ωρα ξυπναει και τρωει φρουτα?

Κι εγώ βάρδιες δουλεύω candy και όταν πήγα για δουλειά στον μεγάλο μου ήταν ενός έτους και δεν είχα την επιλογή να διαλέξω βάρδιες. Δούλευα και απόγευμα πρωί και νύχτα. Το μωρό μια χαρά προσαρμόστηκε. Ο άντρας μου ποτέ δε μου παραπονέθηκε ότι δεν κοιμάται το μωρό ή ξύπνησε για να φάει..Τον θήλαζα πριν φύγω και μόλις γυρνούσα και επίσης να σου πω ότι ήταν από τα παιδιά που δεν έτρωγε ιδιαίτερα φαγητά κυρίως θήλαζε. Μην ανησυχείς. Νομίζω πως τα παιδιά είναι πολύ πιο προσαρμοστικά από ότι νομίζουμε να μη σου πω πως είναι και πιο προσαρμοστικά απο τους ενήλικες

Αγλαΐα, ξέρεις αν αντενδείκνυται ο χυμός αλόης στο θηλασμό; Έπινα και σταμάτησα όταν το μωρό αρχισε να βγάζει αίμα στα κακά του. Λέω να τον ξαναρχίσω σιγά σιγά. Σήμερα ήπια λίγο..

Τα φρούτα, οποιαδήποτε ώρα και να τα φας, χωνεύονται σχετικά γρήγορα, δηλαδή σε 1-2 ώρες το πολύ. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα, μην αγχώνεσαι!

Δεν υπάρχει κανένας λόγος που να επιβάλει να τρώμε φρούτα κάποια συγκεκριμένη ώρα στη διάρκεια της μέρας.

ευχαριστω.....

Το δεύτερο μέρος του άρθρου για τις αρνητικές επιπτώσεις του γάλακτος είναι έτοιμο. Είναι το μέρος που λέει για το γάλα στην υγεία των παιδιών. Δεν θα ανακοινώσω κανένα άλλο μέρος καθώς δεν το κάνω για διαφήμιση. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κοιτάει ;)

http://therapeutical-thaumaturgy.blogspot.com/2010/06/2.html

Καλημέρα σας και καλή συνέχεια στο θεϊκό ρόλο που έχετε αναλάβει ως γονείς!

Διαφημίσεις

γεια σας.τι κανετε?πειτε μου σας παρακαλω τα μωρα σας βαζουν βαρος?εμενα εβαλε 400γρ.κ ειπε πολυ λιγο...μου γραψε πολλες εξε4τασεις..για τις διακοπες ειπε να προσεχω τι τρωω.κ οταν την ρωτησα να φω κατσικισιο τυρι ειπε οχι γιατι καμια φορα εχουν αλλεργια κ σε αυτο..γιατι ομως?αφου το κατσικι δεν τον πειραζει γιατι να τον πειραξει το τυρι....γενικα σημερα απογοητευτηκα απ την γιατρο γιατι εγω της ελεγα πως θα ξεκινησουμε την διατροφη του κ οχι αυτη εμενα..τζαμπα τα λεφτα..α και κατι αλλο.εσεις με τι φαγητο ξεκινησατε την διατροφη του ωρου σας κ τι κατα την διαρκεια?εγω της ειπα να ξεκινησω με πουρε παταταςκ συμφωνησε..

πειτε μου σας παρακαλω τα μωρα σας βαζουν βαρος?εμενα εβαλε 400γρ.κ ειπε πολυ λιγο...μου γραψε πολλες εξε4τασεις..

τα μωρά μετά τον 3ο μήνα βάζουν περίπου 350 γρ. το μήνα!

γιατί σας έβαλε εξετάσεις; πόσο έπρεπε να βάλει το μωρό; (νομίζω σας δουλεύει...)

για τις διακοπες ειπε να προσεχω τι τρωω.κ οταν την ρωτησα να φω κατσικισιο τυρι ειπε οχι γιατι καμια φορα εχουν αλλεργια κ σε αυτο..γιατι ομως?αφου το κατσικι δεν τον πειραζει γιατι να τον πειραξει το τυρι....

είναι διαφορετική η δομή στις πρωτεΐνες του γάλακτος

τα περισσότερα μωρά που έχουν πρόβλημα με το αγελαδινό γάλα, δεν έχουν πρόβλημα με το μοσχάρι

μπορείς να δοκιμάσεις και βλέπεις.

γενικα σημερα απογοητευτηκα απ την γιατρο γιατι εγω της ελεγα πως θα ξεκινησουμε την διατροφη του κ οχι αυτη εμενα..τζαμπα τα λεφτα..

κρίμα... τι να κάνεις; δυστυχώς είναι πολύ συχνό...

είναι διαφορετική η δομή στις πρωτεΐνες του γάλακτος

τα περισσότερα μωρά που έχουν πρόβλημα με το αγελαδινό γάλα, δεν έχουν πρόβλημα με το μοσχάρι

μπορείς να δοκιμάσεις και βλέπεις.

Αλήθεια; Το δικό μου το μωρό νομιζώ έχει και με το μοσχάρι πρόβλημα. Αν είναι έτσι όμως να ξαναδοκιμάσω μοσχάρι..Αν και μ'αυτά που διαβάζω για τα κρέατα μάλλον χορτοφάγος θα πρέπει να γίνω..

Α! Αγλαΐα, αν ξέρεις, πες μου αν επιτρέπεται να πίνω χυμό αλόης

tselinkas δεν επρεπε να κλεισετε δωματιο σε ξενοδοχειο. Επρεπε να κλεινατε δωματιο με κουζινα για να μαγειρευες κατι για σενα. Τωρα ειλικρινα δεν ξερω τι θα τρως αφου εχετε και ημιδιατροφη, οποτε το μενου ειναι προκαθορισμενο. Να τρως καποιο κρεας ψητο, πατατες ( αλλα δεν ξερω με τι λαδια θα τις εχουν τηγανισει), καμια σαλατα. Βλεποντας και κανοντας.

Διαφημίσεις

Αγλαια μου εχω φαει φετα απο αιγοπροβειο..2ω φορες..δεν τον πειραξε..κ της το πα κ με μαλωσε..μου φωναξε οτι κακως το εκανα αυρτο.κ λεω δοκιμαστικα..κ ειπα δεν τον πειραξε..κ ειπε οτι μπορει να τον πειραξε κ να μην το καταλαβα...τεσπα...καντι δυστυχως δεν εβρισκα δωματιο να μαγειρευω μονη μου....γι αυτο πηγαμε με ημιδιατροφη....

α

οσο για τα γραμμαρια

που ρωτησες

βαλαμε 400 σε ενα μηνα.κ ειπε πως το κατωτατο ηταν 400 μεχρι 700 το ανωτατο..κ λεει πολυ λιγο βαλαμε κ μας εγραψε εξετασεις

Αλήθεια; Το δικό μου το μωρό νομιζώ έχει και με το μοσχάρι πρόβλημα. Αν είναι έτσι όμως να ξαναδοκιμάσω μοσχάρι..

Αν η αλλεργία στο γάλα είναι έντονη, τότε είναι πιο πιθανό να έχει και στο κρέας. Αν το έχετε διαπιστώσει, μην το δοκιμάζεις τόσο νωρίς.

πες μου αν επιτρέπεται να πίνω χυμό αλόης

επιτρέπεται γενικά, ειδικά για τις αλλεργίες δεν μπορεί να σου πει κανείς τι επιτρέπεται και τι όχι...

α

οσο για τα γραμμαρια

που ρωτησες

βαλαμε 400 σε ενα μηνα.κ ειπε πως το κατωτατο ηταν 400 μεχρι 700 το ανωτατο..κ λεει πολυ λιγο βαλαμε κ μας εγραψε εξετασεις

400 το κατώτατο για τους πρώτους 3 μήνες,

δες τις καμπύλες, σας δουλεύει.

Αγλαια μου εχω φαει φετα απο αιγοπροβειο..2ω φορες..δεν τον πειραξε..κ της το πα κ με μαλωσε..μου φωναξε οτι κακως το εκανα αυρτο.κ λεω δοκιμαστικα..κ ειπα δεν τον πειραξε..κ ειπε οτι μπορει να τον πειραξε κ να μην το καταλαβα...τεσπα...

πάλι καλά που δεν σε έδειρε!!!

γιατί ανέχεσαι τέτοια συμπεριφορά;

δεν την ανεχομαι γι αυτο κ δεν θα ξαναπαω..και οπως ειπα μου την εδωσε πυ κρυφαια παιδογαστρεντερολογος ειδικη στις αλλεργιες να της λεω εγω τι θα κανουμε και τι θα δινουμε στο μωρο και να την πληρωνω....προτιμω χιλιες φορες την παιδιατρο μου που ειναι κ συμβουλος θηλσμου.τουλαχιστον δεν με αγχωνει....

δεν την ανεχομαι γι αυτο κ δεν θα ξαναπαω..και οπως ειπα μου την εδωσε πυ κρυφαια παιδογαστρεντερολογος ειδικη στις αλλεργιες να της λεω εγω τι θα κανουμε και τι θα δινουμε στο μωρο και να την πληρωνω....προτιμω χιλιες φορες την παιδιατρο μου που ειναι κ συμβουλος θηλσμου.τουλαχιστον δεν με αγχωνει....

Kαι πολύ καλά θα κάνεις tselnikas! Πολύ αέρα έχουν πάρει οι γιατροί μου φαίνεται..

Αν η αλλεργία στο γάλα είναι έντονη, τότε είναι πιο πιθανό να έχει και στο κρέας. Αν το έχετε διαπιστώσει, μην το δοκιμάζεις τόσο νωρίς.

επιτρέπεται γενικά, ειδικά για τις αλλεργίες δεν μπορεί να σου πει κανείς τι επιτρέπεται και τι όχι...

Ευχαριστώ Αγλαΐα, δε θα δοκιμάσω μοσχάρι. Δοκίμασα λίγο τριμμένο πρόβειο κεφαλοτυρι και δεν τον πείραξε ! :D

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: θηλάζω εδώ και 18 μήνες, ο γιος μου έχει πολύ αλλεργία στα γαλακτοκομικά, το μοσχάρι και υπερβολική στο ασπράδι του αβγού...αναρωτιόμουν αν θα μπορούσα να του δώσω κι εγώ άλλου είδους γάλα ή τυρί ή γιαούρτη, αλλά η παιδογαστρεντερολόγος μου το χει απαγορεύσει...όλα τα γαλακτοκομικά ανεξαιρέτως ακόμη και τα ίχνη. Είμαστε στον 9ο μήνα της αποχής και πραγματικά θέλει υπομονή. Από που να πάρει αυτό το παιδί το ασβέστιο που χρειάζεται? Εγώ παίρνω ένα συμπλήρωμα την ημέρα...φτάνει όμως?

Στην ηλικία αυτή είχα κάνει εξετάσεις στην κόρη μου και το ασβέστιο ήταν στις υψηλότερες τιμές. Ασβέστιο υπάρχει παντού.

Το ασβέστιο που παίρνεις εσύ δεν αυξάνει το ασβέστιο στο γάλα σου, είναι προς δικό σου όφελος, αν υποθέσουμε ότι έχεις έλλειψη. Με μια προσεκτική διατροφή δεν θα πρέπει να έχεις πρόβλημα, οι χορτοφάγοι γενικά δεν έχουν θέμα με το ασβέστιο, ούτε με την οστεοπόρωση.

Δες κι εδώ:

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/calcium.html

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/mom-vitamins.html

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...