Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αλλεργια σε μωρο που θηλάζει

Recommended Posts

κοριτσια καλησπερα κι απο μενα.εμεις σημερα γυρισαμε απο το χωριο οπου εκει βρηκα προβειο γαλα.εχω δοκιμασει προβειο και κατσικισιο γιαουρτι και ολα καλα,αλλα με το γαλα ειχαμε γοπ.και οχι απο την πρωτη μερα.εφαγα και ψωμι που φτοιαχνει η πεθερα και δεν ειδα αιμα στα κακα οπως αλλες φορες.στο μοσχαρι που δοκιμασα,τρελαινεται στην ανησυχια.γενικα παμε καλυτερα.αυτο που με προβληματιζει ειναι ουι στο χρονο εχουμε ραντεβου στο παιδων για προκληση.φοβαμαι οτι ειναι πολυ συντομα και σκεφτομαι να τι ακυρωσω.τι λετε κι εσεις οι πιο παλιες;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 7,3k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

επεισης να ρωτησω,ξερει κα μια σας που να μπω να με βοηθησουν.απο τοτε που πηγαμε στο χωριο η μπεμπα εχει κολησει πολυ επανω μου κι εγω σε δεκα μερες παω για δουλεια.πως θα την κρατησει ο αντρας μου..

γεια σας και απο μενα!

Στο παιδων εχουμε ραντεβου στα μεσα Σεπτεμβριου, που ο μικρος θα ειναι περιπου ενος, θεωρω δεδομενο οτι προκληση δε θα κανουμε στο γαλα τοτε....

Γνωριζοντας δηλαδη και απο την ανηψια μου, που ειχε πολυ πιο ηπια αλλεργια και τελικα δοκιμασε και εφαγε το γαλα οταν ηταν εναμιση χρ.

Μαυροματακι, ειναι δυνατον να κανουν προκληση στα δικα μας στο ετος?εγω τουλ. το θεωρω αδυνατο! Ετσι θελω να πστευω δηλαδη

WEW9p3.png

gZ5Xp3.png

Διαφημίσεις

γεια σας και απο μενα!

Στο παιδων εχουμε ραντεβου στα μεσα Σεπτεμβριου, που ο μικρος θα ειναι περιπου ενος, θεωρω δεδομενο οτι προκληση δε θα κανουμε στο γαλα τοτε....

Γνωριζοντας δηλαδη και απο την ανηψια μου, που ειχε πολυ πιο ηπια αλλεργια και τελικα δοκιμασε και εφαγε το γαλα οταν ηταν εναμιση χρ.

Μαυροματακι, ειναι δυνατον να κανουν προκληση στα δικα μας στο ετος?εγω τουλ. το θεωρω αδυνατο! Ετσι θελω να πστευω δηλαδη

Η δική μου κοντεύει 18 μηνών και δεν έχω σκοπό να κάνουμε πρόκληση. Θηλάζει,αρα δεν στερείται "γαλακτοκομικά";) , αναπτύσσεται καλά και θα περιμένουμε (σύμφωνα με την εντολή της γιατρού - σύμβουλου θηλασμού) τουλάχιστον μέχρι τα 2 έτη.

Γιατί επιμένουν στην πρόκληση στο έτος; Ποια ήταν τα επιχειρήματα;

.pngy3DLp3.png

.........δει θέμα με εισαγωγη σε τροφες αλλά δεν προλαβαίνω να το διαβασω όλο....

μπορεί κάποια να βοηθήσει; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Αν εννοείς αυτό

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39697

είναι πολύ χρήσιμο να διαβάσεις τουλάχιστον τις συμβουλές της amaretto!

Τώρα όσον αφορά στο νερό η δικιά μου ζήτησε νερό στους 14 μηνες. Μέχρι τότε όταν δίψαγε έπινε γάλα της μαμάς. Και όταν το καλοκαίρι εκανε ζέστη 'επινε συχνότερα. Να θυμάσαι ότι δεν αντικαθιστάς στου 6 μήνες που είστε εσείς θηλασμούς με γεύματα. Συνεχίζεις να θηλάζεις πριν τα γεύματα (αν και η δικιά μου ήθελε μετά..)

.pngy3DLp3.png

Γειά σας κορίτσια, εμείς εδώ και μια βδομάδα καθαρίσαμε τελείως, ούτε αίμα, ούτε βλέννες, ούτε πράσινα κακά. Απέχω από γαλακτοκομικά,μοσχάρι,αυγό και σόγια 3 βδομάδες. Ο παιδίατρος μου είπε πως η αλλεργία είναι ήπια. Δε ξέρω αν ανήκει καμιά άλλη στην ίδια κατηγορία με εμένα -έχω την εντύπωση πως τα περισσότερα μωρά εδω έχουν πιο βαριές αλλεργίες- Ήθελα να ρωτήσω σε πόσο καιρό συστήνεται να κάνω την πρώτη δοκιμή να βάλω κάτι από τα παραπάνω στη διατροφή μου; Παίζει η ποσότητα ρόλο; Δηλαδή μπορεί να φάω λίγο τυρί και να μην πειράξει το μωρό αλλά αν φάω πολύ να το πειράξει;

Την ιδια απορια ειχα και εγω elerimie και οντως η Αγλαια μας καλυψε. Θα το δοκιμασω και εγω να δω πως θα παει

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

Διαφημίσεις

Ηρθε εδω και λιγο καιρο και το καλοκαιρακι και ερχονται και οι διακοπες.......Τι θα κανετε?Τι θα τρωτε?Αυτα τα γαλακτοκομικα βρισκονται παντου.Τωρα που το μωρο τρωει στερεες και δε βλεπουμε το αιμα στα κακα πως θα ελεγχουμε τι γινεται?Μετα απο πεντε μηνες αποχης απο γαλακτοκομικα μπορω στις διακοπες να τρωω τα παντα?

Τωρα που το μωρο τρωει στερεες και δε βλεπουμε το αιμα στα κακα πως θα ελεγχουμε τι γινεται?Μετα απο πεντε μηνες αποχης απο γαλακτοκομικα μπορω στις διακοπες να τρωω τα παντα?

Μόνο με mayer μπορείς να το ελέγχεις.

Φαντάζομαι ότι θα μπορούσες να προσθέσεις κάποια καλοκαιρινά φρούτα, αλλά "τα πάντα" μου ακούγεται επίφοβο.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μόνο με mayer μπορείς να το ελέγχεις.

Φαντάζομαι ότι θα μπορούσες να προσθέσεις κάποια καλοκαιρινά φρούτα' date=' αλλά "τα πάντα" μου ακούγεται επίφοβο.[/quote']

Ευχαριστω fairy's mom για την απαντηση! Στο νησακι που θα παμε θα τρωμε εξω.Εγω θα τρωω σαλατα μονο?Ειναι πολυ πιθανο ακομα και τις πατατες να τις τηγανιζουν με ενα λιπος απροσδιοριστης προελευσης που περιεχει ζωικο λιπος.Το εχω δει,ειναι σαν πετρα δε χρειαζεται ψυγειο και μολις το ζεστανουν γινεται σαν λαδι.Μετα ειναι και η λιγουρα να τρωνε ολοι οι αλλοι διπλα σου...Στο σπιτι δε με νοιαζει καθολου αλλα εξω ζηλευω.Και το παγωτακι θα ζηλεψω και το τζατζικι και το σαγανακι....

Διαφημίσεις

Η παιδιατρος μου ειπε οτι ουτε και με μαγιερ δε μπορουμε να ειμαστε σιγουροι γιατι το αιματακι μπορει να ειναι σε ενα σημειο και οχι σε ενα αλλο της πανας.Πρεπει λεει να κανεις μερικες μαγιερ στη σειρα για να βεβαιωθεις (τουλασχιστον δυο).

iphi το μωρο σου ποσο μηνων ειναι? Τι τρωει? Πιστευω οτι το καλυτερο θα ηταν στο νησι που θα πατε να μεινετε σε δωματιο με κουζινα, ωστε να μπορεις να μαγειρευεις κατι για εσενα. Στο μωρο μαλλον του δινεις μονο φρουτα και δεν χρειαζεται να μαγειρευεις ,ετσι? Ειναι οντως πολυ δυσκολο ολοι οι αλλοι γυρω σου να τρωνε και εσυ οχι. Το ιδιο θα ζηλευουν και τα παιδια μας, οταν μεγαλωσουν λιγο ακομα, και δεν τους εχουν περασει οι αλλεργιες, ωστε να μπορουν να φανε τα παντα.

Παντως αν αρχισεις να τρως τα παντα πιστευω θα παει χαμενη η προσπαθεια που κανεις 5 μηνες τωρα.

iphi το μωρο σου ποσο μηνων ειναι? Τι τρωει? Πιστευω οτι το καλυτερο θα ηταν στο νησι που θα πατε να μεινετε σε δωματιο με κουζινα, ωστε να μπορεις να μαγειρευεις κατι για εσενα. Στο μωρο μαλλον του δινεις μονο φρουτα και δεν χρειαζεται να μαγειρευεις ,ετσι? Ειναι οντως πολυ δυσκολο ολοι οι αλλοι γυρω σου να τρωνε και εσυ οχι. Το ιδιο θα ζηλευουν και τα παιδια μας, οταν μεγαλωσουν λιγο ακομα, και δεν τους εχουν περασει οι αλλεργιες, ωστε να μπορουν να φανε τα παντα.

Παντως αν αρχισεις να τρως τα παντα πιστευω θα παει χαμενη η προσπαθεια που κανεις 5 μηνες τωρα.

To μωρο στις διακοπες θα ειναι οκτωμιση μηνων.Τωρα τρωει φρουτοκρεμα και χορτοσουπα.Θα παμε με παρεα διακοπες.Θα τρωνε ολοι οι υπολοιποι εξω οποτε αναγκαστικα θα τρωω κι εγω.Δε πειραζει,παραπονιεμαι τωρα αλλα για το μωρο θα το ξεπερασω κι αυτο.Εδω το βαφτησα και δεν ακουμπησα τιποτα απαγορευμενο.Ουτε το γλυκο στην εκκλησια εφαγα,ουτε στη δεξιωση μετα.Κατι θα σκεφτω.Ευχαριστω για την απαντηση:!:

Καλησπέρα σας :) Ονομάζομαι Ευριπίδης Σιούρας και είμαι ο κάτοχος του blog therapeutical-thaumaturgy.blogspot.com που πολλοί από εσάς διαβάσατε το άρθρο για το γάλα. Ετοιμάζω ένα καινούριο άρθρο σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις του γάλακτος στον ανθρώπινο οργανισμό το οποίο θα έχει 13 μέρη με τους εξής τίτλους - θέματα:

Μέρος 1ο: Η συνωμοσία του γάλακτος (εισαγωγικό)

Μέρος 2ο: Γάλα και παιδιά

Μέρος 3ο: Γάλα και οστεοπόρωση - Η φοβερή αλήθεια

Μέρος 4ο: Γάλα και ακμή

Μέρος 5ο: Γάλα και υπογονιμότητα

Μέρος 6ο: Γάλα και παχυσαρκία

Μέρος 7ο: Γάλα και καρδιαγγειακά προβλήματα

Μέρος 8ο: Γάλα και προγεροντική άνοια (νόσος Αλτσχάιμερ)

Μέρος 9ο: Γάλα και ρευματοειδής αρθρίτιδα

Μέρος 10ο: Γάλα και πονοκέφαλοι - ημικρανίες

Μέρος 11ο: Γάλα και καρκίνος

Μέρος 12ο: Ορισμένα άγνωστα στοιχεία για το γάλα...

Μέρος 13ο: Επίλογος (πηγές - βιβλιογραφία)

Το πρώτο μέρος είναι εδώ: http://therapeutical-thaumaturgy.blogspot.com/2010/06/1.html

και θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα.

Ως θεραπευτής, πρώτο και κύριο μέλημα είναι η ενημέρωση των ανθρώπων πάνω σε θέματα υγείας και μη. Μέτα, η επιλογή είναι δικαίωμα του καθενός. Άλλωστε οι συνειδητοποιημένοι άνθρωποι είναι αυτοί που κάνουν τη διαφορά. Αν το ποσοστό είναι μεγάλο, τότε θα δούμε και μεγάλες διαφορές προς το θετικό.

Είμαι από τους ανθρώπους που τηρώ ότι λέω και πιστεύω. Προσωπικά είμαι 4 χρόνια χορτοφάγος και γαλακτοκομικά (λίγο τυρί) τρώω 1-2 φορές το μήνα. Έχω περάσει και διαστήματα 2-4 μηνών που δεν έχω φάει καθόλου. Ξυπνάω περίπου στις 8 το πρωί και κοιμάμαι 11-12 το βράδυ. Έχω μία αρκετά ενεργή μέρα. Προπονούμαι και τρέχω σε μεγάλες αποστάσεις και μαραθωνίους. Αυτό το άθλημα είναι πολύ απαιτητικό σε σωστή διατροφή και ιδιαίτερα σε ασβέστιο που θεωρούμε ότι το παίρνουμε από το γάλα.

Με σεβασμό,

Ευριπίδης

iphi αφου το μωρο τρωει χορτοσουπα αναγκαστικα θα του μαγειρευεις. Οποτε μπορεις να φτιαχνεις και κατι για σενα. Καλα να περασετε και ευχομαι του χρονου να μπορεις και εσυ και το μωρο να τρωτε τα παντα στις διακοπες που θα κανετε.

40+mama οταν δουλευεις βγαζεις γαλα με το θηλαστρο και αφηνεις για το μωρο σου? Σε ρωταω για να δωτι θα κανω οταν γυρισω και εγω στη δουλεια.

Πλέον η μικρή μου είναι μεγάλη και όταν λείπω στη δουλειά τρώει τις στερεες τροφές της. Τη θηλάζω στις 6πμ( και αυτή ξανακοιμάται) και μετά στις 3μμ. Ενδιάμεσα τρώει φρούτο και γεύμα με τη γιαγιά.

Αν όμως κάποιο πρωί είμαι στο σπίτι πίνει καιμά τζούριτσα γαλατάκι μαμάς και πριν το φρούτο όταν ξυπνάει.

Αν το μωρό σου πρέπει να πίνει γάλα και ενδιάμεσα μπορείς να της δίνει αυτός που την κρατά αντλημένο δικό σου.

Πόσες και ποιες ώρες θα λείπεις στη δουλειά;Πόσο θα είναι το μωρό τότε; Δουλεύεις μακριά από το σπίτι σου;

.pngy3DLp3.png

Να ρωτήσω κάτι άλλο αν ξέρετε? Η πρόωρη πρόκληση μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα?

Κανείς γι' αυτό? Ξέρετε κάτι?

Στο νησακι που θα παμε θα τρωμε εξω.Εγω θα τρωω σαλατα μονο?Ειναι πολυ πιθανο ακομα και τις πατατες να τις τηγανιζουν με ενα λιπος απροσδιοριστης προελευσης που περιεχει ζωικο λιπος.Το εχω δει' date='ειναι σαν πετρα δε χρειαζεται ψυγειο και μολις το ζεστανουν γινεται σαν λαδι.Μετα ειναι και η λιγουρα να τρωνε ολοι οι αλλοι διπλα σου...Στο σπιτι δε με νοιαζει καθολου αλλα εξω ζηλευω.Και το παγωτακι θα ζηλεψω και το τζατζικι και το σαγανακι....[/quote']

Βρε iphi σε καταλαβαίνω, αλλά συμφωνώ με την Κάντυ. Άλλο τώρα η πατάτα η τηγανιτή και άλλο τα γαλακτοκομικά. Εκεί νομίζω ότι θα πρέπει να κάνεις κράτει, γιατί σκέψου το εξής: Να είστε διακοπές, να περνάτε τέλεια, εσύ αρχίζεις και τρως (επιτέλους!!!) και ξαφνικά το μωρό κάνει "άσχημα" κακά. :-( (Μπορεί μόνο με μάγιερ να φαίνεται το αίμα, αλλά αν τα πειράξει κάτι το καταλαβαίνεις από την υφή, τις βλένες και την μυρωδιά.) Σκέψου πόσο χάλια θα νιώσεις και πώς θα σου χαλάσει τις διακοπές! Πραγματικά δεν θέλω να στο γκαντεμιάσω, απλά βρε κοπέλα μου μην πάνε τόσοι κόποι άδικοι, κρίμα θα ναι!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Να ρωτήσω κάτι άλλο αν ξέρετε? Η πρόωρη πρόκληση μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα?

Ναι, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Το μωρό εμφανίζει το πρόβλημα όταν εκτίθεται στον παράγοντα που προκαλεί την αλλεργία.

Η πρόκληση έχει νόημα μόνο αν θέλεις να καταναλώνεται οπωσδήποτε προϊόντα αγελαδινού γάλακτος. Αν δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, τότε περιμένεις μέχρι να νιώσεις την ανάγκη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...