Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και κιλά

Recommended Posts

AGE μου πάλι καλά που δεν σε αγχώνει κι ο γιατρός...

Κάθε φορά που είναι να πάω στο ραντεβού τρέμω στην ιδέα της ζυγαριάς, παρότι δεν με έχει μαλώσει ποτέ. Και σαν να μην φτάνει αυτό...από το άγχος της ζυγαριάς κάθε φορά που με μετράει πιέση είναι λιγάκι ανεβασμένη χα χα χα!

Αφού με είχε βάλει να την παρακολουθώ μία εβδομάδα στο σπίτι...να μετράω πρωί και βράδυ κι ήταν όλα ΟΚ. Πάω στο τελευταία ραντεβού και του το λέω, μου μετράει επί τόπου, πάλι ανεβασμένη εγώ :lol: τελικά του λέω: <<Γιατρέ δεν εξηγείται διαφορετικά...εσείς μου ανεβάζετε την πίεση>> χε χε :P

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ 7ο ΜΗΝΑ ΚΙ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ 9 ΚΙΛΑ! :cry::cry::cry:

Νομίζω ότι έχει να κάνει με τη βάση από την οποία ξεκινάς. Εγώ είμαι πάνω από το κανονικό μου βάρος και ξέρω ότι ο γιατρός μου θα με μαστιγώσει με το καλημέρα και φυσικά θα πρέπει να πάρω όσο γίνεται λιγότερο βάρος. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα έμαθα ότι είμαι έγκυος και έχω αγχωθεί με το θέμα του βάρους. Προβλέπω τα ρούχα του Benetton για εγκύους να μη μου κάνουν πολύ σύντομα... :?:?:?:?:?

Διαφημίσεις

ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ 7ο ΜΗΝΑ ΚΙ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ 9 ΚΙΛΑ! :cry::cry::cry:

Νομίζω ότι έχει να κάνει με τη βάση από την οποία ξεκινάς. Εγώ είμαι πάνω από το κανονικό μου βάρος και ξέρω ότι ο γιατρός μου θα με μαστιγώσει με το καλημέρα και φυσικά θα πρέπει να πάρω όσο γίνεται λιγότερο βάρος. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα έμαθα ότι είμαι έγκυος και έχω αγχωθεί με το θέμα του βάρους. Προβλέπω τα ρούχα του Benetton για εγκύους να μη μου κάνουν πολύ σύντομα... :?:?:?:?:?

Αν έχεις από πριν παραπάνω βάρος καλύτερα να μην πας καν στο Benetton...

εκεί τα ρούχα είναι για εγκύους μοντέλα :?

εγώ ΜΟΝΟ στο Λητώ βρήκα νούμερα πραγματικά μεγάλα για ζουμπουρλούδες έγκυες :D

Σήμερα φόρεσα ένα φόρεμα από τα benetton δώρο της πεθεράς μου τα Χριστούγεννα. Είναι το μεγαλύτερό τους νούμερο, και πραγματικά κορίτσια κόντεψα να σκάσω... Ήμουν και νταρντάνα από πρίν με καμια 10αριά περιττά κιλά και άλλα 8-9 από την εγκυμοσύνη μέχρι στιγμής και ιδού το αποτέλεσμα. :twisted:

oIKlp2.png

AGE μου πάλι καλά που δεν σε αγχώνει κι ο γιατρός...

Κάθε φορά που είναι να πάω στο ραντεβού τρέμω στην ιδέα της ζυγαριάς, παρότι δεν με έχει μαλώσει ποτέ. Και σαν να μην φτάνει αυτό...από το άγχος της ζυγαριάς κάθε φορά που με μετράει πιέση είναι λιγάκι ανεβασμένη χα χα χα!

Αφού με είχε βάλει να την παρακολουθώ μία εβδομάδα στο σπίτι...να μετράω πρωί και βράδυ κι ήταν όλα ΟΚ. Πάω στο τελευταία ραντεβού και του το λέω, μου μετράει επί τόπου, πάλι ανεβασμένη εγώ :lol: τελικά του λέω: <<Γιατρέ δεν εξηγείται διαφορετικά...εσείς μου ανεβάζετε την πίεση>> χε χε :P

να σου γνωρισω την γιατρο μου?

δεν με ζυγισε ποτε :D:D:D

οσο για την πιεση αυτο παθενα και εγω και ο λογος ηταν απλος με αγχονουν τα ιατρεια..... :wink:

Διαφημίσεις

Σήμερα φόρεσα ένα φόρεμα από τα benetton δώρο της πεθεράς μου τα Χριστούγεννα. Είναι το μεγαλύτερό τους νούμερο, και πραγματικά κορίτσια κόντεψα να σκάσω... Ήμουν και νταρντάνα από πρίν με καμια 10αριά περιττά κιλά και άλλα 8-9 από την εγκυμοσύνη μέχρι στιγμής και ιδού το αποτέλεσμα. :twisted:

Kαλά στα Benetton ούτε απέξω δεν θα περάσω. Δεν είναι ο σκοπός μου να πάθω κατάθλιψη, εδώ πάμε για χαρές. Θα ψάξω να βρω καμιά μικρή βιοτεχνία ή το πολύ πολύ θα ράψω και κάτι. Έχω κάτι σχέδια μούρλια!

Για κολάν δεν με βλέπω γιατί δεν έχω και το πόδι της Sklenarikova αλλά κανα παντελονάκι με ελαστική μέση θα το καταφέρω. 8)

όταν λες σχέδια εννοείς πατρόν naina ? επειδή με ενδιαφέρει και εμένα θα μπορούσες να μου πεις που μπορώ να τα βρω? Τα φορέματα που πουλάνε στα μαγαζιά μου κάνουν κάπως και σκεπτόμουν να φτιάξω και εγώ .....αλλά ψιλο βαριέμαι να καθίσω να βγάλω πατρόν από την αρχή....... :roll::roll:

όταν λες σχέδια εννοείς πατρόν naina ? επειδή με ενδιαφέρει και εμένα θα μπορούσες να μου πεις που μπορώ να τα βρω? Τα φορέματα που πουλάνε στα μαγαζιά μου κάνουν κάπως και σκεπτόμουν να φτιάξω και εγώ .....αλλά ψιλο βαριέμαι να καθίσω να βγάλω πατρόν από την αρχή....... :roll::roll:

Δεν εννοούσα κάτι τόσο προχωρημένο. Απλά έχω περιγράψει κι άλλες φορές στη μοδίστρα ένα σχέδιο και μου το έχει κάνει στα μέτρα μου. Ίσως να καταφύγω εκεί τώρα που έχουν και προσφορές στα υφάσματα...

Aχ, κορίτσια, η καθεμιά με τον καημό της...Εμείς εδώ κάτω (Ιεράπετρα) ναι μεν έχουμε Beneton,αλλά όχι εγκυμοσύνης...Τα μόνα ρούχα που βρίσκω είναι κάτι τεράστια που είναι σα τσουβάλι!!!Δεν έχω πάρει κιλά (το σκαρί μου είναι τέτοιο) και είμαι όπως χαρακτηριστικά λέει ο πατέρας μου σαν φίδι που έχει καταπιεί πουλί!!! Αδύνατη με μια στρογγυλή αρκετά μεγάλη κοιλιά! Τελικά κάνω και γω μεταποιήσεις παλιών ρούχων μου σε μοδίστρες και φοράω και όλο φόρμες! Απελπισία....Πιστέυω σε 1-2 μήνες θα'χω πραγματικό πρόβλημα...!!Για φούστα δε το συζητώ γιατί έχω πολύ αδύνατα πόδια!!!

5Aqjp3.png

Για φούστα δε το συζητώ γιατί έχω πολύ αδύνατα πόδια!!!

Τελικά η καθεμιά μας έχει και τα προβλήματά της. Εγώ με τα χοντρά, πρησμένα μου πόδια και συ Rosalita μου με τα πολύ αδύνατά σου. :lol::lol::lol:

oIKlp2.png

Διαφημίσεις

Ρούχα είτε από δω είτε από κει βρίσκονται.

Εμένα το μεγάλο μου πρόβλημα είναι τα παπούτσια.Εχουν πρηστεί εξωφρενικά τα πόδια μου και με το ζόρι μπαίνουν σε δυο ζευγάρια μπότες που φοράω όλο το χειμώνα τώρα.Και το ένα το πήρα και μεγαλύτερο νούμερο που σημαίνει πως μετά θα κολυμπάω.Για στρωτά(γόβες,μπαλαρίνες)ούτε λόγος,από τη μία γιατί δε μου μπαίνουν κι από την άλλη γιατί με τέτοιο πρήξιμο στους αστραγάλους δεν θα είναι και τόσο ωραίο θέαμα.Όσο περνά ο καιρός τις μπότες τις φοράω με μεγαλύτερη δυσκολία.Εν τω μεταξύ έρχονται και ζεστούλες...Τί θα κάνω;:cry::cry::cry::cry:

:

Πρήξιμο

Είναι πιθανό να πρήζονται οι αστράγαλοι και τα δάχτυλα των ποδιών και των χεριών σας. Πρόκειται για μια ακόμα συνηθισμένη ενόχληση της κύησης στο τρίτο κυρίως τρίμηνο, η οποία οφείλεται στην πίεση των μεγάλων αγγείων της κοιλιάς από τη μήτρα. Μια άλλη αιτία είναι η κατακράτηση των υγρών που λιμνάζουν στα κάτω άκρα και τα δάχτυλα. Το πρόβλημα μπορεί να επιδεινωθεί όταν ο καιρός είναι ζεστός ή αν περιμένετε δίδυμα. Ωστόσο, αν το πρήξιμο είναι πολύ έντονο και εκτείνεται στα πόδια, τα χέρια ή τα βλέφαρα, θα πρέπει να συμβουλευθείτε το γιατρό σας.

Τι πρέπει να κάνετε

Θα περιορίσετε το πρήξιμο στους αστραγάλους και τα δάχτυλα με το να:

* Αποφεύγετε την ορθοστασία, ιδιαίτερα όταν κάνει ζέστη.

* Μην κουράζεστε υπερβολικά.

* Τα παπούτσια σας να είναι άνετα και χαμηλοτάκουνα.

* Ξαπλώνετε με τα πόδια πάντα ανασηκωμένα.

* Ξεκουράζεστε τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα.

* Φοράτε ειδικές ελαστικές κάλτσες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

* Περιορίστε το αλάτι στο φαγητό, όχι όμως και τη λήψη υγρών.

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

sardelaki ευχαριστώ για την παράθεση των συμβουλών,δυστυχώς δεν έχουν αποτέλεσμα.:( Έχω δοκιμάσει πολλά αλλά τίποτα...

Σχετικά με το θέμα των παπουτσιών εννοούσα,τι να πάρω; :roll:

εγώ πάλι ξεκίνησα την εγκυμοσύνη μου 50 κιλά και στον 9ο κατάφερα να ζυγίζω 80! δεν φαινόταν όσο ήμουν έγκυος γιατί είχα μια τεράστια, γιγάντια κοιλιά αλλά φάνηκε το πάχος σε όλο του το μεγαλείο όταν γέννησα. Πάντως, οφείλω να πω πως βγαίνοντας απο το μαιευτήριο είχα ήδη χάσει 13 κιλά και μέσα στους επομενους 11 μήνες κατάφερα και έχασα σταδιακά και τα υπόλοιπα. Και λέω σταδιακά γιατί ήταν δική μου επιλογή να τα χάσω σιγά σιγά για να μην αποκτήσω καμιά τρελή χαλάρωση λόγω των πολλών κιλών που ήταν να φύγουν απο πάνω μου! Πάντως μην αγχώνεσαι, τα κιλά αυτά συνήθως φεύγουν

εγώ πάλι ξεκίνησα την εγκυμοσύνη μου 50 κιλά και στον 9ο κατάφερα να ζυγίζω 80! δεν φαινόταν όσο ήμουν έγκυος γιατί είχα μια τεράστια, γιγάντια κοιλιά αλλά φάνηκε το πάχος σε όλο του το μεγαλείο όταν γέννησα. Πάντως, οφείλω να πω πως βγαίνοντας απο το μαιευτήριο είχα ήδη χάσει 13 κιλά και μέσα στους επομενους 11 μήνες κατάφερα και έχασα σταδιακά και τα υπόλοιπα. Και λέω σταδιακά γιατί ήταν δική μου επιλογή να τα χάσω σιγά σιγά για να μην αποκτήσω καμιά τρελή χαλάρωση λόγω των πολλών κιλών που ήταν να φύγουν απο πάνω μου! Πάντως μην αγχώνεσαι, τα κιλά αυτά συνήθως φεύγουν

απ' οτι καταλαβαινω στην πρωτη εγκυμοσυνη την παταμε ολες... εγω πηρα 23 κιλα. Δεν προσεχα βεβαια, τα πηρα ομως απο τον πεμπτο μηνα και μετα.....ειχα κι εγω πολυ μεγαλη κοιλια....ολοι μου ελεγαν απο τον 7ο οτι ειμαι στις μερες μου... τις πρωτες 10 μερες μετα την καισαρικη εχασα τα 15 τα υπολοιπα 8 εχουν μπαστακοθει εδω γυρω, οχι οτι κανω κατι για να φυγουν αλλα συντομα θα τα βοηθησω να εξαφανιστουν....ερχεται και η βαπτιση του μικρου!!

rrNh.jpg.png

• 3 εβδομάδες μετά...

κορίτσια σας θαυμάζω για την εγκράτεια σας! Μπαίνω σον 4ο σεμια βδομάδα και έχω ήδη πάρει 3,5 κιλά... Απαράδεκτη είμαι μάλλον...

Το κακό/καλό είναι ότι είμαι σε άδεια και έτσι δεν κινούμαι και πολύ.. Πέρασα και 2 βδομάδες στο κρεβάτι στην αρχή με urogestan (ορμόνες) και αφέθηκα...

αφήστε που η κοιλιά .... φαίνεται! μπαλνάκι κανονικό!

επίσης, έχετε παρατηρήσει ότι παχαίνεις ευκολότερα στην εγκυμοσύνη? οι σοκολοτατίστσες και τα γλυκάκια σε νορμάλ ποσότητα δε μου πρόσθεταν κιλά πριν... τώρα μάλλον κάτι άλλαξε...

.png

ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΩ!!!ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 3 ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ 3 ΚΙΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟΝ 4ο ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΑ 4. Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΠΗΡΑ. ΕΙΧΑ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΕΥΚΟΛΑ ΚΙΛΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΤΣΙ. ΤΩΡΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ!!!ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ :?:?:?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...