Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγκυμοσύνη και κιλά

Recommended Posts

Εγώ στην πρώτη εγκυμοσύνη μου έβαλα συνολικά 16 κιλά. Σε αυτή την εγκυμοσύνη μου είμα στον 7ο μήνα και έχω βάλει 10 κιλά. Πάνω κάτω βάζει τα ίδια κιλά σε όλες τις εγκυμοσύνες (αν δεν έχεις αναγούλες και εμμετούς).

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη σαν πρωτάρα (τρομάρα μου) πρόσεχα πολύ την διατροφή μου, όμως στην δεύτερη εγκυμοσύνη το δίνω και καταλαβαίνει. Τι coka cola κατεβάζω για τις καούρες δε λέγεται. Άσε τα γλυκά που τρώω.

Δεν πειράζει μωρέ!!!!

Εμείς να είμαστε καλά και τα παιδιά μας και τα κιλά χάνονται όσα και να βάλουμε.

:)Τρίτεκνη μαμά:)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,8k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια, εγώ είμαι 4ων μηνών κι έχω βάλει 2 ή 3 κιλά, δεν είχα μετρηθεί από την αρχή της εγκυμοσύνης και δε μπορώ να πω με σιγουριά, αλλά πάνω από 3 δεν είναι..

Ισχύει ότι τα πολλά κιλά τα παίρνουμε από τον 5ο και μετά...???

ITKtp2.png

Feiyp2.png

Ναι ισχύει,γιατί στον 5ο μήνα ολοκληρώνεται ουσιαστικά η διαμόρφωση του παιδιού,είναι ένας μικρός άνθρωπος, :) αι από εκεί και έπειτα αρχίζει να παίρνει γράμμαρια γρήγορα για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί ολοκληρωμένα.Οπότε ουσιαστικά τα κιλά μπαίνουν από τον 6ο μήνα και μετά...έγω έχω βάλει 5 μέχρι τώρα,αλλά από εδώ και στό εξής νομιζω ότι τα γραμμαρια που θα μαζεύονται και θα συμπληρώνουν κιλό,θα έρχοντια πολύ πιό γρήγορα από πριν,είναι ώρα πιά η μπουμπού μου να αποκτήσει δύναμη και να με κλωτσάει πιό δυνατά!καλά κλωτσάει και τώρα,αλλά σε λίγο καιρό θα φαινεται και η πατουσίτσα της από έξω!ανυπομονώ!! :D

ΛΙΛΥΠΡΟ στην προηγουμενη εγκυμοσυνη μεχρι τον 7ο ειχα παρει 8 κιλα και φωναζε ο γιατρος οτι ειναι πολλα και θα περασω τα 20 και ελεγα απο μεσα μου ασ΄τον να λεει μια χαρα ειναι τα κιλα μου και ξερεις που εφτασα ημουν 67 οταν εμεινα εγκυος και γεννησα 90!!!Οι γιατροι λενε μεχρι 10-13 κιλα και εννοουν μεχρι τον 5ο να μην εχεις παρει κιλο και μετα να αρχισεις να παιρνεις!Αλλα τι να κανουμε να το ραψουμε δηλαδη εγκυουλες ειμαστε!τωρα που

ειμαι στον 4ο εχω παρει 1,5 κιλο και τρεμω γιατι ξερω!!!!

marina26 με κούφανες τώρα.. Σοβαρά μιλας; Εγώ στον 7ο ήμουν +10. Τώρα στον 8ο είμαι +11, δηλ έβαλα 1 κιλό. Με αυτά όμως που λέει ο γιατρός σου πρέπει να ξεπαράσω το 20 :shock: . Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι μέσα σε ένα μήνα θα πάρω 9 κιλά.... :shock: Πω πω

Αντε με το καλό και εσύ, μια που είσαι σχετικά"νέα"

Marina μου μπορώ να πω ότι εξέφρασες μια πιθανή και περίεργη εμπειρία που όντως μπορεί να συμβεί δεν έχω λόγω να σε διαψευσω...αλλά τί να πω δεν ξέρω ρε γαμώτο να από αρχές 6ου δηλαδή πρωτοχρονιά δεν έχω πάρει ούτε γραμμάριο (βλέπεις να ναι καλα η πεθερά μου που σεβάστηκε όταν της ειπα ότι προσέχω και έκανε 15 γλυκά και για 1 βδομάδα που μας φιλοξενούσε κάθε μέρα κρέας..στο τέλος λέω στον άντρα μου σορυ αλλά θα πάω να φάω μια σαλάτα έξω και θα έρθω μετά το φαγητό...)και έτσι μπήκαν τα όμορφα αυτά κιλάκια..δεν θα σκάσω με τίποτα και δυστηχώς δεν μπορώ να στερηθώ το γλυκάκι μου μετά το φαγητο.. :lol: να αύριο που είναι και του Βαλεντίνου θα κάνω σουφλέ σοκολάτας γιατί έχω και ένα σωρό φίλες εγκυούλες που θα έρθουν για καφέ (αφορμή έψαχνα)!!!

Τι να πεις???

.png img1238z.jpg

Διαφημίσεις

Αυτόν τον μήνα πήρα 8 κιλά!!!! Έφτασα αισίως τα 25!!!

Έχεις όμως και διδυμάκια...!Δηλ κορίτσια ισχύεις; Στον τελευταίο μήνα μπορεί να πάρουμε 7-10 κιλά; καήκαμε!!! :shock:

5Nstp3.png

vgDUp3.png

Επομένως τα 30 δεν τα γλιτώνεις ε? Σε 2 εβδομάδες θα γεννήσεις? Μια γνωστή που γέννησε δίδυμα πάντως έβγαλε 7 κιλά παιδιά! 3,5 το ένα και 3 το άλλο! Μιλάμε φοβερό! Οπότε, αν κάπου τόσο είναι και τα ζουζούνια σου, τα 10 κιλά μείον τα έχεις για πλάκα 1 μέρα μετά. Μια χαρά θα σαι!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

καπου το εχω ξαναγραψει αλλα δεν θυμαμε που!!

εβαλα 30 κιλα....

γεννησα μια χαρα!! βεβαια περπατουσα πολυ!

ετρωγα πολλα γλυκά... ευτυχως σακχαρο 80....

την πρωτη φορα που βγηκα εξω... (η μπεμπα μου ηταν 18 ημερων)

ειδα καποιους γνωστους μου κ με ρωτησαν: καλα!!! δεν γεννησες ακομη?

:cry::cry::cry::cry::cry::cry:

στεναχωρεθηκα πολύ!!!

το μωρο μου ειναι 3,5 μηνων κ εχω χασει 18 κιλα!!!

χωρις διαιτα!! βεβαια αντλω με θηλαστρο κ δεν θελω να κανω διαιτα κ εργαζομαι κανονικά απο της 40 ημερες μετα τον τοκετό!!!

τα περισσοτερα τα εχασα τον τελευταιο μηνα!!!

αντε αλλα 12!!!

Κοριτσια μου δεν ειναι υπερβολη αυτα που σας ειπα οι περισσοτεροι γιατροι τα ιδια λενε!Τωρα βεβαια καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος,παντως ειναι γεγονος οτι μετα τον 6ο εαν δεν προσεχεις τα κιλακια ερχονται βροχη στο μεγαλυτερο ποσοστο των εγκυων!εγω προσωπικα εχω φοβηθει μην εχω σακχαρο και τωρα προσεχω περισσοτερο απο την αλλη φορα ,αλλα να δουμε.Το μεγαλυτερο κακο με τα κιλα ειναι οτι οσο εισαι εγκυος δεν φαινονται πολυ, μολις γεννησεις ομως....!Α...και κατι αλλο υπολογιστε οτι στον τελευταιο μηνα υπαρχει και μεγαλυτερη κατακρατηση υγρων οποτε ειναι λογικο να παρεις περισσοτερα κιλα απο οτι τους υπολοιπους μηνες!

Επομένως τα 30 δεν τα γλιτώνεις ε? Σε 2 εβδομάδες θα γεννήσεις? Μια γνωστή που γέννησε δίδυμα πάντως έβγαλε 7 κιλά παιδιά! 3,5 το ένα και 3 το άλλο! Μιλάμε φοβερό! Οπότε, αν κάπου τόσο είναι και τα ζουζούνια σου, τα 10 κιλά μείον τα έχεις για πλάκα 1 μέρα μετά. Μια χαρά θα σαι!

Από ότι φαίνεται, όχι δεν θα τα γλιτώσω... ενώ εξ αρχής έλεγα ότι δεν θα πάρω πάνω από 22 το τελευταίο διάστημα τα παίρνω 2 -2 χωρίς πολύ επιπλέον φαγητό.

Στον γιο μου έχασα 9 όταν γέννησα και ήταν ο μικρός 3700, τώρα ελπίζω ότι θα χάσω λίγο παραπάνω... άντε να δούμε, γιατί με βλέπω να κάνω δίαιτα πάλι 2 χρόνια για να επιστρέψω στα προ εγκυμοσύνης κιλά....

Διαφημίσεις

Εγώ το πρώτο τρίμηνο πήρα 3 κιλά και τον τελευταίο μήνα ούτε γραμμαριο. Ελπίζω να μην αρχίσει η ανηφόρα τώρα γιατί δεν έχω και πολλά περιθώρια εγώ!

Gxp7p3.png yBZjp3.png

Στην πρώτη κόρη έβαλα 14 κιλά που τα έχασα πριν σαραντίσω. Στην δεύτερη 22 που τα 10 μου έμειναν και μετά από ένα χρόνο που ξαναεμεινα έγκυος και τώρα είμαι στην 20η εβδομάδα και πήρα μόνο 1,5 κιλό αλλά ξέρω τι με περιμένει. Συμπέρασμα όσο περισσότερα παιδιά κάνεις πιο δύσκολα φεύγουν τα κιλά και φυσικά παίζει ρόλο και η ηλικία. Εγώ ακόμα δεν έκλεισα τα 29 και τα 3 παιδιά τα έκανα μέσα σε 4.5 χρόνια αλλά έστω και ένας χρόνος πιστεύω ότι πλέον μετράει...

Ξαναγράφω γιατί τα δεδομένα άλλαξαν δραματικά. :( Από την 20 στην 21 σε 1 βδομάδα δηλαδή...έβαλα 4 κιλά.... :cry: από 60.5 έγινα 64.5 :!::!::!:

άμα κάθε βδομάδα βάζω 4 κιλά καήκαμε....

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

κοριτσια SOS αυριο θα παω στον γιατρο για το β' επιπέδου και δεν μου φτανει το αγχος που εχω σκεφτομαι οτι θα ανεβω και πανω στη ζυγαρια και τι να του πω οτι τσακισα το Σαββατο μια τουρτα μονη μου :oops: δεν λετε κανε τρικ τι να κανω και τι να φορεσω να με δειξει λιγοτερο :wink:

vXPNp3.png

QcHZp3.png

κοριτσια SOS αυριο θα παω στον γιατρο για το β' επιπέδου και δεν μου φτανει το αγχος που εχω σκεφτομαι οτι θα ανεβω και πανω στη ζυγαρια και τι να του πω οτι τσακισα το Σαββατο μια τουρτα μονη μου :oops: δεν λετε κανε τρικ τι να κανω και τι να φορεσω να με δειξει λιγοτερο :wink:

... και να μην δείξει αύριο θα δείξει την επόμενη φορά και θα είναι ακόμη μεγαλύτερη η αύξηση βάρους, χίλιες φορές να σε μαλώσει ο γιατρός παρά να του κρύβεις το βάρος σου. Στη πρώτη μου εγκυμοσύνη πήρα 44 κιλά και με θράσος κάθε μήνα του έλεγα πόσα είχα πάρει. Είχα όμως το κεφάλι μου ήσυχο γιατί αφού ήμουν τόσο ειλικρινής δεν με ζύγιζε ο ίδιος....

Διαφημίσεις

Και τα δικά μου ανέβηκαν. Πλέον είμαι στα +4,5 και σήμερα θα πάω στον γιατρό. Αυτό το 1 κιλό σε μια εβδομάδα είμαι σίγουρη πως έγινε από τα 3 συνεχόμενα βραδινά delivery... :twisted::twisted::twisted:

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

απολαυστε το κοριτσια! :)

ενταξει, καλο ειναι να προσεχουμε με τα κιλα πανω απ΄ολα για λογους υγειας και λιγοτερο για τους... αισθητικους...

εγω στην πρωτη εγκυμοσυνη πηρα 5,5 κιλα και στη δευτερη 6!

δεν προσεχα πολυ απλα εμενα με "βαραινει" πολυ ο σιδηρος και δεν μπορω να φαω μεγαλες ποσοτητες!!!

ετρωγα ομως παααρα πολλα φρουτα, ειδικα το βραδυ!

σε λιγες μερες μπαινω στον 6ο και δεν εχω παρει μεχρι στιγμη κανενα κιλο..

ανησυχησα η αληθεια, αλλα ο γυναικολογος με καθυσηχασε... :)

Ωχ..με αυτα που διαβαζω αγχωθηκα και θετικα και αρνητικά ομολογω...

Εγω ειμαι +3 και προσεχω κιολας...φαντασου να μην προσεχα δηλαδη

Λες και εχει σταματησει ο μεταβολισμος μου, νιωθω οτι και νερό που πίνω παχαίνω..... :twisted::twisted::twisted::twisted:

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

Pelagia όταν λες ότι σου έβαλε χέρι ο γιατρός...σου ψυλάφισε τον τράχηλο με τα δάκτυλα ενοείς?? να ρωτήσω αν πόνεσε??

Μαλλον εννοει οτι της τα "εψαλλε" για τα κιλα που εχει παρει....... :roll:

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

χαχαχααχα!κοίτα στην αρχή αυτό μου πέρασε από το μυαλό...αλλά μετά είδα την εβδομάδα στην οποία βρίσκεται....και λέω...μάλλον επειδή πλησιάζει η ώρα της,θα την εξέτασε ο γιατρός....πρώτο παιδάκι κάνω και εγώ,άσχετη είμαι...είπα μηπως μάθω κάτι παραπάνω!:):P:) :) :)

Κοριτσια και ασχετη ειμαι οποπτε συμπασχουμε καπου... Οχι οταν λεω μου τα ΄΄εψαλε΄΄ εννοω οτι μου φωναξε μου εδωσε την ευλογια του .... να κοψω την μασα μου ειπε ετσι ακριβως...

καλησπερα κορίτσια. αυτή είναι η δεύτερη μου προσπάθεια να μπω στη παρέα σας! νόμιζα οτι τα πάω καλά με τους υπολογιστές αλλά σ'αυτό το forum γράφω όπου να'ναι. ε, θα την βρω την άκρη κάποια στιγμή. και εμένα τα κιλά με καίνε. είμαι στην 23η εβδομάδα και μου έχουν κατσικωθεί δέκα κιλά! πώς το ελέγχετε?????

hATb.jpgppcCp3.png

αχ γεια σου νατασσουλα... δεν υπαρχει συνταγη για να προσεχεις αυτα ερχονται χωρις να ρωτησουν :evil::evil::evil: και κατσικονονται στο σωματακι μας, και που ελεγα οτι θα προσεχω και απο το προηγουμενο μηνα 23/1 μεχρι σημερα 20/2 εχω βαλει 4 κιλα μολις το εμαθα με ταπωσε ο γιατρουλης......τωρα δες πως μπαινουν τα κιλακια , εχω τον αντρουλη μου που ηρθε πεινασμενος απο την δουλεια και εκανε παταυουλες :evil: ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ :evil: ενω εχεις φαει και σου ετοιμαζει και σενα , σου μυριζουν τις λιγουρευεσε , λες αφου δεν πεινας κρατησου αχ περνεις μια ετσι επειδη σου μυρισε και μετα σου ερχεται η γλυκα και λες απο μεσα σου κρατησου κρατησου κρατησου πως να το κανεις??? ενω εσυ το μεσιμερι εφαγες τις νεροβραστες φακες που εκανες... αχ βασανα που τραβαμε....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...