Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΚΟΥΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΑΣ????

Recommended Posts

ουφ παλι μπερδευτηκα!!!!!ειμαι 31 εβδομαδων!!δεν το ζοριζω αλλο γιατι θα παθει υπερθερμανση ο εγκεφαλος μου κ θα μου ζεστανει κ την μικρουλα μου!!!!!!καλημερα κοριτσια!!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 216
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΕΜΕΝΑ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΛΩΤΣΑΕΙ Κ ΠΑΡΑ ΚΛΩΤΣΑΕΙ ΤΟΣΟ Π ΤΟ ΣΥΝΗΘΗΣΑ Κ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΣΑΩΡΟ Κ ΔΝΕ ΚΛΩΤΣΗΣΕΙ ΑΡΧΗΖΩ Κ ΑΝΗΣΥΧΩ

ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ Η ΜΙΚΡΟΥΛΕΣ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ

Μπά ο δικός μου δεν έχει κολλήματα τέτοιου τύπου.. οι κλοτσιές έπεφταν σύννεφο όταν ήταν να τις ρίξει όποιος και αν του μιλούσε.. βέβαια τώρα έχει λιγοστέψει ο χώρος και δυσκολέυετε αλλά οι μπουνίες συνεχίζοντε.. Υπομονή του λέω να κάνει δεν έμεινε πολύ καιρός..θα βγεί και θα έχει όσο χώρο θέλει για να τρέξει και να τεντωθεί!!!

EwCip3.png

• 10 months later...

κοριτσια καλησπέρα!!!

θα ήθελα να κανω μια ερώτηση γιατί έχω αγχωθεί πολύ τελευταία....

κάθε πότε ακούτε τα μωράκια σας;;

είμαι 31+3 εβδομάδων και δεν το ακούω όλη την ώρα...ρίχνει που και που κάτι κλωτσήτες , κάνει και κανα τέντωμα και ξυπνάμε και καμιά φορά και κουνιόμαστε για κανα 20λέπτο...

την παρασκευή είχα πάει στο γιατρό και μου είπε οτι είναι μια χαρά!!!

αλλά έχω αγχωθεί τρελά γιατί για κάποιες ώρες μπορεί να κοιμάται ο μπεμπάκος μου και εγώ νομίζω οτι έχει πάθει κάτι....

εσείς ανά πόση ώρα ακούτε τα μωράκια σας;;;

περνάει καμιά κοπέλα το ίδιο άγχος;;;;ή αρχίζω να τρελαίνομαι....

ο γιατρός μου είπε οτι πρέπει να καταλαβαίνω 10 κινήσεις την ημέρα,που καταλαβαίνω αλλά έχω τόσο άγχος που θέλω να τον καταλαβαίνω όλη την ώρα....διάβαζα και οτι κοιμούνται ανα 40 λεπτά και τρελάθηκα...έχω το νου μου μην περάσουν 40 λεπτά και δεν τον ακούσω....είμαι υπερβολική;;;;μου λέει και η φίλη μου οτι το μωρό κλωτσάει ολη την ημέρα κ ότι δεν την αφήνει να κοιμηθεί , και σκέφτομαι διάφορα.....βέβαια είμαι κ όλη μέρα ξάπλα στο κρεβάτι και το μυαλό μου όλο σκέφτεται....εσείς κάθε πότε ακούτε τα μωράκια σας;;;είναι καμία κοπέλα στην ίδια εβδομάδα μ'εμένα για να μου πεί;;;;;;;

Mήπως ξέρετε εαν υπάρχει κάποιο μηχάνημα να το έχω σπίτι;;γιατί έχω καταντήσει να πηγαίνω στο γιατρό ανα 10 μέρες....

Διαφημίσεις

καλησπερα!το δικο μου υπαρχουν μερες που ειναι υπερκινητικο και υπαρχουν και μερες που δεν το ακουω σχεδον καθολου και μου δινει το παρον μονο το βραδυ οταν ξαπλωνω...καπου διαβασα οτι κοιμουνται 18-20 ωρες την ημερα...αυτο ομως δε νομιζω να σημαινει οτι τις υπολοιπες που ειναι ξυπνια πρεπει σωνει και ντε να γυρνανε σαν τ'αρνια στη σουβλα.

δε νομιζω πως χρειαζεται να ανησυχεις αν ομως παρααγχωνεσαι κανε μια ερωτηση στο ιατρο σου,δεν ειναι κακο!

tt1108c2.aspx

Τι εννοείς λέγοντας οτι είναι υπερκινητικό;;;;

Του γιατρού του έχω σπασει τα νεύρα...μου είπε οτι δεν μπορώ να τον ακούω όλη την ώρα...οτι όλες οι ενδείξεις είναι φυσιολογικές και να ηρεμήσω....έλα που δεν μπορώ...νομίζω οτι ο μπέμπης πρέπει να είναι ξύπνιος όλη την ημέρα και θα κάνει την κοιλιά μου βόλτες πάνω κάτω....απλά ήθελα να μου πείτε τις εμπειρίες σας....

ξέχασα να ρωτήσω...πόσο εβδομάδων είναι το μπουμπουκάκι σου;

5-6 φορες την ημερα την ακουγα τοτε

αν τυχον και δεν την ακουγα συχνα προς τους τελευτεους 2 μηνες που ηταν καπως πιο ηρεμη ετρωγα σοκολατα για να δω αν ολα πανε καλα

αν νομιζεις οτι κατι δεν παει καλα πηγαινε στον γιατρο σου

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

βαζω μεσα και τις απλες κινησεις καποιες φορες κινιοταν για 2-3 λεπτα αλλα ποτε περισοτερο ασε που μολις πηγαινα να χαιδεψω την κοιλια λουφαζε μετα απο λιγο

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Διαφημίσεις

Μαριρένα σ'ευχαριστώ πολύ!!!!!αύριο είναι η μέρα που παίρνω τον γιατρό για να του πω πως πάω με τις μετρήσεις ζαχάρου, θα τον ρωτήσω πάλι....του έχω σπάσει τα νεύρα.....

καλησπερα κοπελα μου, εγω ειμαι στην 34w και την ακουω παρα πολυ συχνα..

ο γιατρος μου ομως δεν μου εχει δωσει ακριβη αριθμο που πρεπει να την ακουω την μερα, αν ειναι δυνατον!:cool:

απλα μην αγχωνεσαι, αρκει να το ακους το μωρακι σου.. δεν εχει σημασια ποσες φορες.

Με το καλο το μωρο σου!

668bab1939.png

μην ανησυχεις....εγο ειμαι στην 31 και τισ περισσοτερεσ ωρες τησ μερασ ο μικροσ ειναι πολυ δραστηριοσ, σκεψου οτι πολλες φορεσ με παναει....υπαρχουν ομωσ και μερεσ που μαλλον ξεκουραζεται γιαν να ανακτησει δυναμεισ!!!!οποτε χαλαρωσε και ετοιμασου για το come back!!!μια χαρα ειναι το μωρακι σου!!!

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Εγώ είμαι 32+3 και το μόνο που μου είπε ο γιατρός είναι να ακούω το μωρό καθημερινά.Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δε το ακούσω για πολύ μεγάλο διάστημα να το ειδοποιήσω.αλλά ο μπέμπης είναι τόσο κινητικός που και να θέλω να σκεφτώ κάτι αρνητικό από άγχος δεν με αφήνει.:rolleyes::-D:grin:

μην ανυσηχείς.σε γενικές γραμμές να νιώθεις το μωρό σου μέσα στην μέρα και όλα καλά!

Τι εννοείς λέγοντας οτι είναι υπερκινητικό;;;;

Του γιατρού του έχω σπασει τα νεύρα...μου είπε οτι δεν μπορώ να τον ακούω όλη την ώρα...οτι όλες οι ενδείξεις είναι φυσιολογικές και να ηρεμήσω....έλα που δεν μπορώ...νομίζω οτι ο μπέμπης πρέπει να είναι ξύπνιος όλη την ημέρα και θα κάνει την κοιλιά μου βόλτες πάνω κάτω....απλά ήθελα να μου πείτε τις εμπειρίες σας....

ξέχασα να ρωτήσω...πόσο εβδομάδων είναι το μπουμπουκάκι σου;

γεια και παλι!

λεγοντας υπερκινητικο εννοω οτι υπαρχουν μερες που το νοιωθω απο την ωρα που ξυπναω και καθολη τη διαρκεια της μερας εστω κι αν ριξει μια κλωτσια μονο.αλλα οι μερες ηρεμιας που το καταλαβαινω πολυ λιγοτερο ειναι περισσοτερες.ισως να παιζουν ρολο και οι τροφες που καταναλωνω,στην ζαχαρη ας πουμε και στην κουβερτουρα αντιδραει. μην ανησυχεις καθολου...το βασικο ειναι να το ακους,η συχνοτητα δε νομιζω πως παιζει και τοσο ρολο.υπαρχουν μερες που ειναι τοσο ησυχο που φτανει το βραδυ και αναρωτιεμαι αν το ακουσα ολη μερα. 25 εβδομαδων αισιως!

με το καλο τα μωρακια μας και μην ανησυχεις!ολα καλα θα ναι!

tt1108c2.aspx

Διαφημίσεις

Yπάρχει ένα μηχάνημα σαν walkman που ακούς την καρδούλα του. Κάνει 60? (αν θες τη γνώμη μου είναι μεγάλη απάτη, γιατί θα το βαρεθείς πολύ σύντομα) και το βρίσκεις σε φαρμακεία ή εταιρείες που πουλάνε βρεφικά (ΗΡΑ, mothercare κλπ) Γενικότερα όσο περισσότερο μεγαλώνει θα το ακούς λιγότερο αλλά συχνότερα. Δηλαδή μπορεί να κάνει μια μικρή κίνηση αλλά θα το νιώθεις κάθε λίγο και λιγάκι. Μπορείς να κάνεις μερικά "κολπάκια" για να τον ενοχλήσεις. Εγώ πχ όταν τρίβω τον αφαλό μου από πάνω ή όταν ξαπλώνω στο δεξί πλευρό τον ενοχλώ και χώνει κλωτσιές. Μπορείς να πιεις λίγο παγωμένο νερό ή να φας ένα μικρό κομμάτι σοκολάτα. Πάντως να ξέρεις ότι όσο μεγαλώνει το νινί σου έχει λιγότερο χώρο για ταρζανιές.

Δεν ξέρω αν θα σε ηρεμήσω αλλά είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με σένα ίσως και λίγο χειρότερα! Ο τεμπελάκος-υπναράκος μου θέλει να μου σπάσει τα νεύρα! Κουνιέται μόνο όποτε θέλει (ίσως και λιγότερο από 10 φορές τη μέρα) και αν τον πιάσει λόξυγγας. Το πρωί στη δουλειά επειδή κουράζομαι αρκετά δεν τον νιώθω καθόλου! Επίσης όταν λέω κουνιέται μη φανταστείς κάτι υπερβολικό, τα γουργουρίσματα που ένιωθα τον πρώτο καιρό! Άργησα πολύ να τον νιώσω, μετά την 20η εβδομάδα, και έχει τύχει 2 φορές που δεν ήμουν καλά ψυχολογικά για 2 μέρες να μην κουνιέται καθόλου. Το καλύτερο; Όσο και αν πειράζω την κοιλιά μου αν δεν θέλει δεν κουνιέται! Πολλές φορές "πιάνω κάτι σκληρό πάνω του (κεφάλι; δεν ξέρω....) και όσο και αν το χαιδεύω Δ Ε Ν κουνιέται! :twisted: Όσο για σοκολάτες, κρύο και λοιπά γιατροσόφια δεν μας πιάνει τίποτα!

Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν είναι να με γράφει έτσι από τώρα τι θα γίνει όταν μεγαλώσει;;; :P

Τον γιατρό δεν τον έχω ρωτήσει τίποτα και θα σου πω γιατί. Σχεδόν σε όλους τους υπέρηχους (ακόμα και α και β επιπέδου) όλα καλά άλλα αγαλματάκια ακούνητα είμαστε! Η καλύτερη ήταν στον 4ο μήνα αν θυμάμαι καλά που χτύπησε ο γιατρός την κοιλιά μου για να τον κάνει να αλλάξει θέση μήπως και δούμε φύλλο, φάνηκε το "χτύπημα" πάνω του και αυτός μας έγραψε κανονικά!

Ακόμα και όταν του είπα ότι δεν νιώθω 2 μέρες το μωρό και μου έκανε υπέρηχο μου είπε ότι στο μήνα που ήμουν (5,5 αν θυμάμαι καλά) δεν είναι απαραίτητο να το ακούω συνέχεια.

Sorry για την πολυλογία!

Γεια κ απο μένα :) εγώ είμαι 32,3 βδομαδων. Τον Μπεμπη τον νιώθω άλλοτε συχνά κ άλλοτε πιο σπάνια. Το σημαντικότερο στην φάση που βρισκόμαστε όπως είπαν αρκετές κοπέλες παραπάνω είναι να νιώθουμε το μωρακι μας καθε μέρα σίγουρα. Εξαρτάται πάντως απο παρά πολλούς παράγοντες το πόσο κ σε τι συχνότητα θα αισθάνεσαι το νινι. Εγώ πχ παρατήρησα οτι όταν το μωρό είναι γυρισμενο προς τα μέσα αισθάνομαι μόνο μερικά γουργουρητα, ενώ διαφορετικά αισθάνομαι και μπουνιτσες κ κλωτσιτσες κ διάφορα :))) ! Επίσης όταν κουραζομαι πολύ νιώθω το μωρό μόνο όταν θα ξαπλωσω το βράδυ για να κοιμηθώ. Πάντως μην πανικοβαλλεσαι, αν ο γιατρός σου σου λέει οτι ολα είναι καλά έτσι θα ναι! Όσο το σκαλιζεις τόσο χειρότερα θα ναι ( για σένα κυρίως) !!! Όσο για το μηχάνημα που λες μου έχουν πει οτι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη κ με ένα απλό στηθοσκοπιο βάζοντας το στην κοιλιά σου μπορείς να ακούσεις την καρδούλα του μωρού. Δεν ξέρω αν ισχύει !!! Καλή συνέχεια με την εγκυμοσύνη σου & λιγότερο άγχος :))

Κορίτσια εγώ είμαι 26 εβδομάδων και ναι μεν το νιώθω κάθε μέρα αλλά όχι κάθε μέρα το ίδιο. Χθες ας πούμε έδινε ρέστα, σήμερα που είχα και υπέρηχο και ίσως ζεστάθηκε το κεφαλάκι του και γενικώς ενοχλήθηκε, είναι κοιμήσης... Και στον υπέρηχο ήσυχος καθόταν, τον σκουντάγαμε να αλλάξει θέση και τίποτα..

κοριτσια καλησπερα!

εγω αντιθετα με εσας ανησυχω μηπως επειδη κινειται συνεχως η μπεμπα μου θελει να μου παραπονεθει για κατι....εχω βλεπετε ενα θεμα με ελαχιστα ελλαττωμενο αμνιακο υγρο και φοβαμαι μηπως δυσφορει γι' αυτο....βεβαια ο γιατρος μου απεκλισε κατι τετοιο αλλα οταν λεμε οτι κινειται πολυ μιλαμε σε σημειο η κοιλια μου να πηγενοερχεται γυρω γυρω παρα πολυ συχνα...ειναι πολυ σπανιεσ οι στιγμες που ειναι ησυχη και ειναι συνηθως οταν ειμαι καπου βολτα η για καφε....το βρισκεται φυσιολογικο εσεις η μπορει οντως να παραπονιεται για κατι???? την παρασκευη θα παμε να ελεγξουμε το αμνιακο και την αναπτηξη της μικρης μας αλλα το αγχος με τρωει μερες τωρα...

α!ειμαστε τωρα 32+5....

κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τα μνμ σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!απλά πρέπει να ηρεμήσω λίγο μου φαινεται........μίλησα σήμερα με τον γιατρό και μου είπε οτι δεν πειράζει εαν δεν τον ακούσω για 2 ώρες,όπως διάβασα σ'ένα site και πανικοβληθηκα.....όσο για το γλυκό ή το φαγητό ο δικός μου δεν πτοείται...όποτε γουστάρει ξυπνάει....τελικά κάθε μωράκι είναι διαφορετικό....φιλια πολλα και με το καλό να έρθουν τα μωράκια μας!!!!!!!!!!!να τα πάρουμε γερά στην αγκαλιά μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εγω ειμαι στην 25 εβδομαδα και μπορω να πω πλεον οτι την ακουω καθε μερα εδω και 3-4 βδομαδες...απο το πασχα και μετα.....τωρα πλεον ειναι αισθητη και απο τους γυρω μου....πχ ο μπαμπα της τωρα την νιωθει....

την ακουω το πρωι...δινει το σημαδι της οταν φτανω δουλεια...και πινω τον πρωινο καφε.κατα τις 8,30 ..4-5 φορες...καπου εκει...

και μετα αντε αν τυχη το μεσιμερι που τρωω κατα της 5....2-3 φορες...

και μετα ησυχια μεχρι το βραδυ....μετα της 10-10.30 αρχιζει η μικρη...

καμια 10αρια φορες...αλλες πιο πολλες αλλες μερες πιο λιγες....

πιστευω ομως οτι εχει να κανει με το παιδι...με το σωμα...με τα κιλα...με πολλους παραγοντες και καμιας δεν μπορει να ειναι το ιδιο...αν ειναι κατι κακο παντος να ξερεις θα στο ειχε πει ο γιατρος σου.

για αυτο ολα καλαααα!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...