Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδότοποι και κάπνισμα

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο μέρος εδω για να το γράψω αλλά θέλω να σας πω κάτι που θεωρώ απαράδεκτο!

Σήμερα πήγαμε σε ενα πάρτυ που έγινε σε ενα παιδότοπο στη γειτονιά μας.ο μικρός μου δεν πήγαινε μέσα με τα άλλα παιδάκια χωρίς εμένα άσε που κι εγώ φοβόμουν να τον αφήσω μόνο γιατί τα άλλα παιδάκια ήταν μεγάλα 5-6 και σίγουρα θα τον πλάκωναν.Οπότε καθόταν έξω μαζί μου και ο χώρος μετά απο λίγη ώρα έγινε τεκές!Μα να ανάβουν το ένα τσιγάρο πίσω απο τ΄άλλο και εκεί να πηγαινοέρχονται παιδάκια,δε θα έπρεπε να απαγορευεται το κάπνισμα σε τέτοιους χώρους?

είχα το παιδί την περισσότερη ώρα στον προθάλαμο που είχε και μόλις έκοψαν την τούρτα φύγαμε.

Ειλικρινά με στεναχωρεί πολύ αυτή η κατάσταση γιατί αν θέλεις να πας το παιδί σου σε ενα παιδότοπο να το υποχρεώνεις να αναπνέει τον καπνο των άλλων?

.png.png.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 189
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΣΥΜΦΩΝΩ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και εμείς έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Μάλιστα όταν έψαχνα παιδότοπο για τα γενέθλια του γιου μου, ρωτούσα παντού αν επιτρέπουν το κάπνισμα και ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ μου λέγανε ναι, γιατί διαφορετικά θα χάσουν τους πελάτες τους και ότι εκεί πάνε οι γονείς για να ξεσκάσουν και να πιουν έναν καφέ με την ησυχία τους δεν γίνεται να τους απαγορευτεί το κάπνισμα.

Φυσικά τελικά προτίμησα να κάνω τα γενέθλια στο σπίτι και να προστατέψω το παιδί μου να αναπνεύσει όλο αυτό το καπνό.

Πριν μπούμε σε έναν παιδότοπο κοιτάμε να μην έχει πολύ κόσμο, και αν στην διάρκεια μαζευτεί κόσμος, τα μαζεύουμε και φεύγουμε.

Όμως απορώ!!!! Οι ίδιοι οι γονείς καπνιστές πως ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ τα ίδια τους τα παιδιά να αναπνέουν τόση καπνίλα?????

Α!!! και το σημαντικότερο, από τον νόμο απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους, με ιδιαίτερη αναφορά στους παιδότοπους!!!!!!!!!!!

Αλλά αν μπορείς τόλμα να πεις κάτι!! Θα σε κοιτάνε όλοι λες και ήρθες από τον Άρη.

Προσωπικά ψάχνω ακόμα παιδότοπο που να εφαρμόζει τον νόμο,,,,,,, δυστυχώς χωρίς επιτυχία,

Είναι άδικο, αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι παιδότοποι έχουν έξω έναν ιδικά διαμορφωμένο χώρο με θερμάστρες για τους καπνιστές, όμως οι κύριοι θέλουν και να είναι κοντά στα παιδιά τους και να βλέπουν και να καπνίζουν , αδιαφορώντας παντελώς για όλα τα άλλα παιδάκια.

Συγνώμη αν έγινα κουραστική, σκεφτόμουν καιρό να ανοίξω ένα τόπικ με αυτό το θέμα………..και τώρα μου χτυπήσατε ευαίσθητη φλέβα.

Μα οι παιδότοποι έγιναν για να παίζουν τα παιδάκια,αλλιώς θα έπαιρνα το παιδί στην καφετέρια!Είναι πολύ κρίμα να γίνεται αυτό.Δε λεω θέλουν να πιουν ενα καφε και να κάνουν κι ενα τσιγάρο ας βγουν έξω για λίγο δεν εγινε και τίποτα!Αλλά αυτοι οι ίδιοι οι γονείς είναι που καπνίζουν στο σπίτι μπροστά στο μωρό τους δε θα το κάνουν έξω?

.png.png.png

Εγώ προς το παρόν, σε ένα παιδότοπο έχω πάει διότι δεν γνωρίζω κάποιον άλλο που να δέχεται μικρά παιδιά.

Επιτρέπεται το κάπνισμα και εκέι, απλά η καφετέρια του παιδότοπου είναι διαχωρισμένη με διάφανη τέντα σε καπνιστές και μη καπνιστές.

Φυσικά ο χώρος που παίζουν τα παιδιά δεν έχει διαχωριστικό από την καφετέρια, αλλά τουλάχιστον εαν πάρω κάποια στιγμή το παιδί αγκαλία μαζί μου, ξέρω ότι δεν θα μου έρχεται καπνός από το διπλανό τραπέζι.

Βέβαια ο χώρος καφετέρια εκτός του κτιρίου, ο οποίος είναι και αυτός κλεισμένος το χειμώνα είναι χώρος καπνιστών.

Τα παιδικά πάρτυ τα κάνουν σε "δωματιάκια" στον πάνω όροφο του παιδότοπου, αλλά δεν ξερω εκει πέρα τι γίνεται με το κάπνισμα.

Πάντως εδώ στην Ελλάδα γενικότερα έχουμε πρόβλημα με το θέμα του καπνίσματος.

Δυστυχώς, όπου και να πάς υπάρχουν καπνιστές. Σε καφετέρια δεν μπορείς να πας μαζί με το παιδί, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να κάτσει.

Έτσι υπάχει η μέση λύση του παιδότοπου, όπου και τα παιδιά παίζουν ελεύθερα αλλά και οι γονείς ξεσκάνε.

Οι παιδότοποι προσπαθούν να ικανοποιήσουν όλους του πελάτες, και φυσικά να αποκτήσουν όσο περισσόερους γίνεται.

Και μένα με πειράζει όλη η ιστορία με το κάπνισμα...

Έχω υπάρξει καπνίστρια. Είχα κόψει μια περίοδο, το ξεκίνησα και πάλι, και τέλος το έκοψα στην εγκυμοσύνη μου και δεν πρόκειται να το ξαναρχίσω ποτέ. Κάποες φορές μου είχε λέιψει, αλλά δεν τόλμησα να το κάνω μόνο και μόνο για το παιδί μου.

Ο μπαμπάς καπνίζει αρκετά και έτσι έχουμε κάνει ένα δωμάτιο του σπιτιού καπνιστήριο στο οποίο το παιδί μπαίνει μόνο όταν είναι καθαρό. Γι αύτό εγγυώμαι εγώ που πλέον ξεχωρίζω ακόμα και την παραμικρή μυρωδιά τσιγάρου.

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν νομίζουν ότι πειράζει. Εδώ ξέρω κοπέλες έγγυους που δεν μπορούν να το κόψουν και κάνουν παζάρια με το γιατρό τους το πόσα τσιγάρα θα καπνίσουν!!!

Δυστυχώς και εμένα με πειράζει, πολύ οπότε προσπαθώ να το αποφεύγω όσο γίνεται, όμως δεν μπορώ να το κάνω εντελώς.

Μακάρι να δημιουργηθούν τέτοιοι παιδότοποι, και ίσως να πρέπει να απευθυνθούμε και κάπου ως γονείς για να γίνει κάτι τέτοιο.

Πάντως, θεωρώ ότι όσο το κάπνισμα δεν θεωρήται και τόσο κακό στην χώρα μας, το μόνο που μπορούμε να καταφέρουμε είναι να βρούμε κάποιο μέρος στο οποίο το κάπνισμα δεν επιτρέπεται μόνο λόγο θέλησης του ιδιοκτήτη

Διαφημίσεις

Καλά ότι δεν γλυτώνεις από τους καπνιστές στην χώρα μας είναι δεδομένο.

Την προηγούμενη Κυριακή πήγα στο γήπεδο να παρακολουθήσω έναν αγώνα μπάσκετ, υποτίθεται ότι απαγορεύεται το κάπνισμα, παιδιά δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γινόταν, όπου και να γυρνούσα το κεφάλι μου κάποιος θα άναβε τσιγάρο.

Όταν πήγα σπίτι, ο άντρας μου κόντεψε να με βγάλει έξω, :D:D βρομούσα ολόκληρη, δεν τόλμησα να κάτσω δευτερόλεπτο στον καναπέ, μπήκα απευθείας για μπάνιο.

Στην Γερμανία ( εκεί μεγάλωσα) μπορούν να σου κάνουν μήνυση, αν σε δούνε να πετάς στον δρόμο μια γόπα και εννοείτε ότι όταν απαγορεύεται το κάπνισμα, απαγορεύεται τελεία και παύλα.

Εντάξει, και ήμουν κάποτε καπνίστρια, δεν νομίζω όμως να μην σεβόμουν τους μη καπνιστές και ιδιαίτερα στον παιδότοπο, που εκεί δεν είναι μόνο θέμα σεβασμού αλλά επιβάλετε.

Πάντως θα ήθελα να ακούσω και έναν γονιό καπνιστή, να μας πει με ποια λογική καπνίζει μπροστά σε ένα παιδί, είτε στον παιδότοπο, είτε στο σπίτι του μπροστά στα παιδιά του.

Όπως είπε και η mtheo το κάπνισμα απαγορεύεται από νόμο στους παιδότοπους!

2-3 καταγγελίες τους χρειάζονται αλλά ποιος μπαίνει σε τέτοια διαδικασία...

Εμείς από τότε που ήμουν έγκυος έχουμε "απαγορεύσει" το κάπνισμα εντός του σπιτιού. Ο καπνός "ταξιδεύει" ακόμα και με κλειστή πόρτα. Μόνο στο μπαλκόνι καπνίζει κάποιος αν θέλει στο σπίτι μας. Όλοι το έχουν σεβαστεί λόγο του παιδιού. Αλλά και όποιος έχει πρόβλημα, να σας πω δεν με νοιάζει γιατί το παιδί μου έχει προδιάθεση για άσθμα και κανείς τους δεν θα είναι δίπλα μου όταν θα το πηγαίνω στο νοσοκομείο... :(

Καπνιστής ή μη, δεν έχει σημασία, πρέπει να σεβόμαστε τον διπλανό μας. Όπως και να το κάνεις, το κάπνισμα είναι μια όχι έξυπνη κίνηση και για τον ίδιο μας τον εαυτό.

Σπίτι σου μπορείς να το ελέγξεις το κάπνισμα, ακόμα και όταν έχεςι καλεσμένους. Θέλοντας και μη το σέβονται, και αν δεν μπορούν τότε ξεκόβουν από μόνοι τους τις επισκέψεις.

Το θέμα είναι τι κάνεις όταν χρειαστεί να πάς κάπου με το παιδί, και εκτός παιδότοπου.

Εμείς, σε κάποιες γιορτές που έπρεπε να παρεβρεθούμε, παίρναμε μαζί το παιδί. Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που πρέπει να πάμε κάπου να αφήνουμε το παιδί στη γιαγιά. Πλέον έχει μεγαλώσει και αντιδράει και αυτός. Όμως όταν μαζέυεται κόσμος πολύς δεν το γλιτώνεις το τσιγάρο.

Στην αρχή είναι κάπως σκεπτικοί, μετά όμως εαν περάσει η ώρα και ανάψει ένας τσιγάρο, όλοι παίρνουν σειρά. Τότε εσύ δεν μπορείς να κάνεις κάτι εαν δεν κάνει ο οικοδεσπότης. Το μόνο που μπορείς είναι να απομακρύνεις το παιδί από τους καπνιστές επιδεικτικά, και μετά από λίγη ώρα να φύγεις.

Έτσι, εμείς αποφασίσαμε ότι κάποιες φορές δεν μπορούμε να το αποφύγουμε και ότι τουλάχιστον αυτές οι φορές να γίνονται όσο πιο ανώδυνα γίνεται, και φυσικά να είναι μόνο ελάχιστες.

Το θέμα του τσιγάρου είναι πρόβλημα γενικότερα. Όπου καπνίζουν και έρχεται σε επαφή το παιδί, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.Και σε παιδότοπο να μην πας, κάπου θα βρεθείς όπου θα καπνίζουν (έστω και ένας). Φυσικά το να μην πέρνεις το παιδί μαζί, δεν είναι λύση γιατί ειδικά όσο μεγαλώνει θέλει να είστε και να κάνετε πράγματα μαζί.

Έχεις δίκιο Μαρία, γενικός όπου και να πας δεν το γλυτώνεις το τσιγάρο.

Δυστυχώς.

Όχι μόνο τα παιδια αλλά και εμείς, στην δουλειά, στην καφετέρια, παντού.

Το μόνο που μένει, είναι ή

1. Να γίνει κάποια κινητοποίηση για τους παιδότοπους που είναι παράνομοι (εφόσον υπάρχει νόμος για αυτό -)

με λίστα - σίγουρα θα είναι μεγάλη η λίστα μιάς και απο ότι ακούω είναι γενικό φαινόμενο

(ο Ευαγγελάτος θα χαρεί με τετοιο θέμα για την εκπομπή του, έτσι δεν είναι ? :) )

2. Να γίνει λίστα με τους παιδότοπους οι οποίοι έχουν καλό εξαερισμό και τουλαχιστον τηρείται το μέρος που επιτρέπεται το κάπνισμα σε σχέση με αυτό που δεν επιτρέπεται.

3. Να γίνει και λίστα με ταβέρνες και άλλα μέρη που έχουν ΚΑΛΟ εξαερισμό, και παρόλο που καπνίζουν πολλοί, ο αέρας παραμένει καθαρός.

π.χ. έτυχε και πήγα στο mall στο ιταλικό εστιατόριο πάνω, και μέσα κάπνιζαν όλοι σαν φουγάρα- αλλά ο αέρας ήταν τέλειος. δεν ανέπνεες τον καπνό.

Ενώ πχ - για όποιον έχει παιδιά που είναι στην εφηβεία και συχνάζουν σε τέτοια μέρη - στο μπιλιαρδάδικο στο mall πάλι, ο αέρας ήταν τέτοιος που με παρέα που μπήκαμε έτσι βγήκαμε κιόλας! ήταν σαν να έμπαινες σε τεκέ (και χειρότερα) - φρικτό - και φανταστείτε ότι εκεί οι ηλικίες ήταν κάτω των 17 ετών τα παιδιά.

Τα λέω αυτά ενώ είμαι πολύ ελαφριά καπνίστρια, δηλαδή δεν είναι ότι είμαι μυγιαγκιχτη με τον καπνό.

Παντως νομίζω ότι δεν είναι όλοι οι χώροι το ίδιο, για αυτό θα ήταν καλό να κάναμε μία λίστα με παιδότοπους που είναι καθαρές οι ατμόσφαιρές τους και τηρείται ο χώρος των καπνιστών, ο οποίος έχει καλό εξαερισμό και αυτό δεν ενοχλεί τους υπόλοιπους ούτε τα παιδιά. Δε μπορεί κάποιος θα υπάρχει. Για πείτε.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Εγώ στην πόλη μου δεν έχω δει κανένα που να έχει έστω ξεχωριστό χώρο για τους καπνιστές.

Κι εμείς στο σπίτι απαγορέψαμε το κάπνισμα απο τότε που έμεινα έγκυος και όλοι το σεβάστηκαν ,βεβαια υπήρχαν και μερικοί που μάλλον δεν μπορούσαν να συμβιβαστούν με την ιδέα οτι θα έρθουν επίσκεψη και δεν θα καπνίσουν οπότε σταμάτησαν να έρχονται!Δε το περίμενα οτι θα δω τέτοια αντίδραση όμως είπα οτι αν ο άλλος θεωρεί το τσιγάρο του πιο σημαντικό απο το κάτσει μια ώρα σπίτι μου να τα πούμε χωρίς αυτό τότε δε με νιοάζει 8)

Το παιδί το παίρνουμε μαζί μας όπου ξέρουμε οτι δεν καπνίζουν αργότερα όντως θα υπάρχει πρόβλημα γιατι θα θέλει να έρχεται μαζί δεν ξέρω τι θα γίνει.

Ποιός νόμος στην Ελλάδα εφαρμόζεται για να εφαρμοστεί και αυτός που απαγορεύει το κάπνισμα?

.png.png.png

Ti κουμπι πατησατε τωρα........ :D:D

ΚΑΙ οι δυο γονεις καπνιστες και μαλιστα μανιωδεις.... ναι ναι το ξερω μη βαρατε :D:D:D:D:D:D:D

ΟΜΩΣ

Αμα τι αφιξη της νεαρας κυρίας, το καπνισμα ΕΝΤΟΣ του σπιτιου κοπηκε με το μαχαιρι..... ΜΟΝΟ μπαλκόνι και οποιος αντεχει.... ή στο υπογειο που εχει παραθυρο και το μωρο δεν κατεβαινει ποτε....

Παιδοτοποι????? Καλη ερωτηση, απαντηση δεν εχω...

Ενα στο Χαλανδρι ειχα δει παλια :D:D:D:D που οι καπνιστες ηταν ουσιαστικα σε τεντα εκτος του κτιριου και σε καμια "εγγυτητα" με τον χωρο που ηταν τα παιδια περαν μιας πορτας που εκελεινε αυτοματα, και εξαιρετικου οφειλω να ομολογησω εξαερησμου

Για να είμαι ειλικρινείς και εγώ δεν έχω δει παιδότοπο που να μην επιτρέπεται το κάπνισμα, όμως δεν μπορώ να πω ότι ξέρω όλους τους παιδότοπους της Θεσσαλονίκης, οπότε δεν είμαι απόλυτη ότι δεν υπάρχει κανείς.

Αν βρω κάποιον θα σας πω

ξεκινάμε τη λίστα.

Παιδότοποι που έχουν καλό εξαερισμό /οριοθέτηση χώρου καπνιστών ώστε ο αέρας απο τους καπνίζοντες να μήν πηγαίνει στο χώρο των παιδιών -

Αθήνα

1. Χαλάνδρι - όνομα? (fokion είναι ώρα να θυμηθείς! θα το χρειαστείς εξάλλου σύντομα πάλι :) )

2.

3.

4.

Θεσσαλονίκη

1.

2.

3.

4.

συμπληρώστε

R.I.P. Michael Jackson.

Αθήνα

1. Χαλάνδρι - όνομα? (fokion είναι ώρα να θυμηθείς! θα το χρειαστείς εξάλλου σύντομα πάλι Smile ) :D:D Λοιπον ηταν Balloon στον κεντρικο δρομο που εχει τα ζαχαροπλαστια με τα σωροπιαστα:D:D κατεβαινοντας προς Κηφισιας στο Δεξι μας χερι διπλα σε ενα βενζιναδικο.... ( Πανε ομως 7-8 χρονια απο τοτε)

2.

3.

4.

Θεσσαλονίκη

1.

2.

3.

4.

Διαφημίσεις

Αντε πάλι εγώ θα σας ξελασπώσω :D:D:D

Επειδή εγώ έχω αλλεργία στον καπνό και πνίγομαι τον αποφεύγω πάντα και παντού!!! Όμως ο σύζυγός μου είναι μανιώδης καπνιστής!!!

Ο Νεκτάριος τρελλαίνεται για τους παιδότοπους και έτσι θα πρέπει να είμαστε και οι 3 ικανοποιημένοι όταν πάμε!

Ετσι κρατήστε σημειώσεις για πολύ καλούς παιδότοπους με τέλειο εξαερισμό!!!

ΑΘΗΝΑ

1) Cartoons Γούναρη 44 Αγία Παρασκευή τηλ: 2106011552

2) ΦΟΥΣΚΕΣ Λ.Βουλιαγμένης 48 & Κολοκοτρώνη 27 Γλυφάδα τηλ : 2109648088 (πάνω από την AUTOPLUS)

3) GOODYS Βασ. Κων/νου 250 Κορωπί τηλ: 2106620874

4) ΑΝΩ ΚΑΤΩ Λ. Γρέγου 5 Πόρτο Ράφτη τηλ: 2299085038

5) LUNA Καλύμνου 53 Βούλα Τηλ: 2108995508

6) :?:

(Είναι και μερικοί άλλοι που έχουμε επισκεφτεί και είναι ΟΚ, θα βρώ τα στοιχεία και θα σας τα γράψω! Επίσης στο Πόρτο Ράφτη υπάρχουν δύο καλοκαιρινοί παιδότοποι ανοιχτοί, μέσα στα δέντρα ο ένας, και είναι super για τα καλοκαιρινά απογεύματα και το μόνο που αναπνεεις είναι οξυγόνο και για τα παιδιά παράδεισος!!!)

Επίσης μια καλή ιστοσελίδα με αρκετούς παιδότοπους που θα μπορέσετε να πάρετε τηλέφωνο και να ρωτήσετε είναι :

http://www.junior.gr

Ακούσατε εχθές στις ειδήσεις για την Ιταλία?? :D

Τσουχτερά πρόστιμα για όποιον καπνίσει μπροστά σε έγκυο ή σε μικρό παιδί.

Ας έρθουν να δούνε και τους δικούς μας παιδότοπους ( και όχι μόνο). :!:

Όταν ρώτησε η δημοσιογράφος έναν κύριο εδώ στην Ελλάδα, είπε ότι η απαγόρευση του καπνίσματος είναι ρατσισμός,

Ναι, ναι, :evil::evil: ενώ όταν οι μη καπνιστές αναγκάζονται να αναπνέουν με το έτσι θέλω τον καπνό του άλλου είναι πολύ σωστό, καθόλου ρατσιστικό, και εντελώς δημοκρατικό. :shock::shock:

Όσο για την λίστα με τους παιδότοπους, δεν βρήκα ακόμα κάποιον που να απαγορεύει το κάπνισμα.

για την λίστα, δεν χρειάζεται να απαγορεύει το καπνισμα, (μιάς και φαντάζομαι οτι δεν υπάρχει καν τέτοιος ?) αλλά τουλάχιστον οι συνθήκες να είναι τέτοιες που να σέβονται τα παιδιά - ο χώρος των καπνιστών να μονώνει τον καπνό - να υπάρχει !! καλός !! εξαερισμός.

Δηλαδή, να μπορείς να αναπνεύσεις καθαρό σχετικά αέρα - χωρίς να αναγκάζεσαι να κρατήσεις την αναπνοή σου απο την βρώμα στην ατμόσφαιρα.

R.I.P. Michael Jackson.

Όσο για την λίστα με τους παιδότοπους, δεν βρήκα ακόμα κάποιον που να απαγορεύει το κάπνισμα.

Αγαπητή μου φίλη δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα κανένας παιδότοπος δεν απαγορεύει το κάπνισμα , απλά έχουν ένα χώρο μακριά από τα παιδιά με καλό εξαερισμό!!!

Έχω ήδη γράψει μια μικρή λίστα πιο πάνω αν ενδιαφέρεσε!

Εκεί ο εξαερισμός είναι τόσο καλός που δεν μυρίζεις απολύτως τίποτα!

Αν δεν είχα πάει δε θα τα συνιστούσα γιατί έχω άσμα!

Αγαπητή μου φίλη δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα κανένας παιδότοπος δεν απαγορεύει το κάπνισμα , απλά έχουν ένα χώρο μακριά από τα παιδιά με καλό εξαερισμό!!!

Έχω ήδη γράψει μια μικρή λίστα πιο πάνω αν ενδιαφέρεσε!

Εκεί ο εξαερισμός είναι τόσο καλός που δεν μυρίζεις απολύτως τίποτα!

Αν δεν είχα πάει δε θα τα συνιστούσα γιατί έχω άσμα!

Μόνο που είναι στην Αθήνα, ενώ εγω στην Θεσσαλονίκη.

Εντάξει δεν είμαι παράλογη, ας μην απαγορεύετε αλλα ας έχουν τουλάχιστον όλα τα παραπάνω :D

[quote name="mtheo

Μόνο που είναι στην Αθήνα, ενώ εγω στην Θεσσαλονίκη.

:D[/quote]

Ούπς το είχα ξεχάσει :lol:

Πάντως τώρα που μιλάμε για το κάπνισμα διαβάστε και αυτό το άρθρο:

http://www.myworld.gr/browse/20553

• 1 month later...

Ειμαι ιδιοκτητης ενός παιδότοπου στην θεσσαλονικη...στο κεντρο της πόλης...ο νόμος μας απαγορευει να καπνίζουν οι πελάτες μέσα στο μαγαζί αλλά ειλικρινά σας λεω οτι αν το επιχειρήσω να το κάνω θα μείνω μόνο εγώ μέσα στο μαγαζί...συντομα όμως προς ενημέρωση σας θα ανοίξω το δεύτερο κατάστημα μου στην περιοχή του κοσμος medeteranian και εκει οι καπνιστές θα καθονται σε ειδικό χωρο

Μπράβο για αυτή σου την απόφαση. . .. μόλις έχεις νέα γράψε τα στοιχεία εδώ!

Ευχαριστούμε!

R.I.P. Michael Jackson.

• 2 εβδομάδες μετά...

Ειλικρινα και γω δεν εχω δει κανεναν παιδοτοπο που να μην καπνιζουν και πλέον δεν βλέπω καν χωρους μη καπνιζόντων σε καφετεριες εστιατορια κλπ. Θελω ομως να κανω για λίγο το δικηγορο του διαβολου που λένε.

Αυτο όμως που με παραξενευει ειναι το εξης... Παω σε μια καφετερια οπου υπαρχει χωρος για καπνιζοντες και χωρος για μη. Ο χωρος για τους καπνιζοντες ειναι παντα γεμάτος και απο αυτους που καθονται στα συγκεκριμενα τραπέζια ενα ποσοστο 25-30 % καπνιζει.Δηλαδη σε μια παρεα τεσσαρων ατομων συνηθως καπνιζει ο ενας αντε το πολύ οι δυο... Αναμεσα τους και μικρα παιδια!!! Εγω καπνιζω... Ο χωρος για τους μη καπνιζοντες αδειος.

Βγαινω με μια παρεα με συναδελφους (7 ατομα το συνολο) που καπνιζει άλλη μία. Στο γραφειο εγω δεν καπνιζω ουτε η συναδελφος και παμε σε ξεχωριστο χωρο η βγαινουμε εξω σεβομενη της άλλες. Στην καφετερια όμως παντα καθόμαστε στον χωρο καπνιζοντων. Ποτε καμία δεν εχει εκδηλωσει την επιθυμια να καθισουμε καπου που απαγορευετε το καπνισμα.

Εγω προσωπικα, δεν εχω κανενα προβλημα να καθισω 2 ωρες με τις κοπελες χωρις να καπνισω... Απλα δεν θα πιω καφε γιατι το εχω συνδιασει με το τσιγαρο. Θα πιω εναν χυμο, θα φαω ενα παγωτο, μια βαφλα κατι τελος παντως εκτος απο καφε.. παντως σιγουρα δεν προκειτε να φαω φρικη αν μεινω για δυο ωρες χωρις τσιγαρο. Γιατι λοιπόν κατηγορουμε τον καπνιστη οτι μας επιβάλλει φασιστικα να αναπνέουμε τον καπνο του τη στιγμη που ο μη καπνιστης ποτε δεν εχει το θαρρος να διεκδικήσει το αναφαιρετο δικαιωμα του να μην τον αναπνέει.. Γιατι ο μη καπνιστεις να παει να κατσει σε τραπεζι καπνιζοντων τη στιγμη που δεν καπνιζει και να μην απαιτησει απο τον καπνιζοντα φιλο του να κατσει σε τραπεζι για μη καπνιζοντες? Για σκεφτητε το λίγο? Μηπως η δική σας ανοχη ειναι υπευθυνη για την σταση των άλλων απέναντι σας?

Θα σας πω ενα περιστατικο που μου συνεβει προσφατα. Πηγα με τον αντρα μου για καφε. Η καφετερια εχει και χωρο για μη καπνιζοντες ο οποίος ειναι αδειος σχεδον. Καπνιζουμε και οι δυο. Στο διπλανο τραπέζι (πολυ κοντα) κάθεται μια κυρια που δεν καπνιζει και καπνιζει ο συνοδος της. Ο καπνος απ΄το τσιγαρο μου πηγαινει πάνω της . Γυρναει και μου λέει... "Μπορειτε να πάρετε το τσιγάρο σας.. ο καπνος ερχεται πάνω μου." Δεν της δινω ιδιαιτερη σημασια, παιρνω το τσιγαρο απο το αριστερο χερι που το κρατουσα και το αφηνω στο τασακι. Ο καπνος ομως εξακολουθει να πηγαινει επάνω της (προφανως γιατι προς αυτην την κατευθυνση τραβουσε το εξαεριστικο). Οπότε γυρναει και μου κανει δευτερη παρατηρηση.. "Κυρια μου ο καπνο σας ερχεται πανω μου και με ενοχλει!!!"

Φυσικα αναγκαζομαι να της απαντησω. "Αν σας ενοχλει ο καπνος ειναι δικο σας προβλημα. Υπαρχει και χωρος για μη καπνιζοντες στον οποίο μπορειτε να καθισετε.." "Οχι ΚΥΡΙΑ μου (το τονιζει) δεν μπορω γιατι ο συζυγος μου καπνιζει και εχει δικαιωμα και αυτος να απολάυσει τον καφε του!!!" :shock:

Ε τι της λες τωρα? Ο συζυγος της εχει δικαιωμα να απολαυσει τον καφε του αλλα εγω δεν εχω??? :twisted: Τα εχω παρει στο κρανιο.

"Ε τοτε ΚΥΡΙΑ μου (το τονιζω και εγω) αφου δεν μπορειτε να αλλαξετε τραπέζι αλλαξτε συζυγο!!!

Τα συμπερασματα δικά σας.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...