Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οφέλη "παρατεταμένου" θηλασμού

Recommended Posts

Αγλαία μου αυτό που κάνεις εσύ είναι λειτούργημα :)

Aρχοντούλα, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια αλλά δεν είναι έτσι. Κάποια στιγμή χρειάστηκα βοήθεια και τη βρήκα από έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλά. Δεν μπορώ να ανταποδώσω στην ίδια την προσφορά όμως μπορώ να το κάνω προσφέροντας σε άλλες μητέρες και αυτές με τη σειρά τους στηρίζοντας άλλες μητέρες.

Η ενότητα του θηλασμού εδώ μέσα στηρίζεται κυρίως από τις μητέρες που που βρήκαν στήριξη, ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και με τη σειρά τους προσφέρουν σε άλλες.

Η δική μου συμμετοχή είναι μικρή πια αλλά η προσφορά της ενότητας μεγάλη χάρη στις μητέρες που συμμετέχουν.:D

Άλλωστε οι περισσότερες μητέρες χρειάζονται την κοινωνική στήριξη που δεν βρίσκουν στο περιβάλλον τους, χρειάζονται να μοιραστούν κάποιες εμπειρίες και να νιώσουν λιγότερο μόνες.

Είναι λίγες αυτές που αντιμετωπίζουν προβλήματα που θέλουν ειδική στήριξη.

Βρε Αγλαία μου , ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει μέσα μου το γιατί υπονομεύεται τόσο πολύ ο θηλασμός στην Έλλαδα;:-( Ίσως και να ξέρω ,και τελικά να μη θέλω να το πιστέψω πως οι άνθρωποι δεν έχουμε ηθικούς κώδικες και προσκυνάμε τόσο πολύ το χρήμα παρασύροντας και το θηλασμό μαζι.

Κι όμως Αρχοντούλα, στη Σουηδία ο Κώδικας έχει γίνει νόμος, εδώ είναι μόνο ένα χαρτί που έχει υπογράψει η χώρα μας.

Η χώρα μας έχει υπογράψει τον Κώδικα:

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ KΩΔΙΚΑ

• Απαγορεύεται η διαφήμιση όλων των υποκατάστατων του μητρικού γάλακτος (κάθε προϊόντος που διατίθεται στην αγορά ή αντιπροσωπεύεται σε αντικατάσταση του μητρικού γάλακτος), των μπουκαλιών θηλασμού και των θηλών.
  • Απαγορεύονται τα δωρεάν δείγματα ή η δωρεάν ή με χαμηλή τιμή τροφοδοσία.
  • Απαγορεύεται η προώθηση προϊόντων μέσα ή μέσω υγειονομικών υπηρεσιών.
  • Απαγορεύεται η επαφή του προσωπικού προώθησης των προϊόντων με τις μητέρες (συμπεριλαμβανομένου του υγειονομικού προσωπικού που πληρώνεται από την εταιρία για να συμβουλεύσει ή να διδάξει).
  • Απαγορεύονται τα δώρα ή τα προσωπικά δείγματα σε εργαζόμενους υγείας ή στις οικογένειές τους.
  • Οι ετικέτες πρέπει να είναι γραμμένες στην κατάλληλη γλώσσα και να μην έχουν λέξεις ή εικόνες που εξιδανικεύουν τον τεχνητό θηλασμό.
  • Μόνο επιστημονική και τεκμηριωμένη πληροφόρηση να δίνεται στους εργαζόμενους υγείας.
  • Οι κυβερνήσεις οφείλουν να διασφαλίσουν ότι παρέχεται αντικειμενική και συνεπής πληροφόρηση σε θέματα βρεφικής και νηπιακής διατροφής.
  • Κάθε πληροφορία σχετική με την τεχνητή βρεφική διατροφή πρέπει να εξηγεί με σαφήνεια τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού, να προειδοποιεί για τις επιβαρύνσεις και τους κινδύνους που σχετίζονται με τον τεχνητό θηλασμό.
  • Ακατάλληλα προϊόντα, όπως το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα, δεν επιτρέπεται να διαφημίζονται για βρέφη.
  • Όλα τα προϊόντα πρέπει να είναι άριστης ποιότητας και να λαμβάνονται υπ' όψη οι κλιματικές και αποθηκευτικές συνθήκες στη χώρα όπου προορίζονται να χρησιμοποιηθούν.
  • Κατασκευαστές και διανεμητές οφείλουν να συμμορφώνονται με τον Κώδικα (και όλες τις μεταγενέστερες αποφάσεις της WHA), ανεξάρτητα από τις κυβερνητικές ενέργειες για την εφαρμογή του.

Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) Ευρωπαϊκή Έκδοση Νο 87, 2000, σελ. 150

Αυτά που έχω τονίσει είναι όλα όσα παραβιάζονται κάθε μέρα.

Οι μαίες των κρατικών νοσοκομείων ξεπουλιούνται για έναν καφέ (οι γαλατάδες τους πληρώνουν τους καφέδες...), οι γιατροί παίρνουν τα ατέλειωτα δώρα και κοροϊδεύουν τους ελάχιστους συναδέλφους που δεν παίρνουν...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 447
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ποτέ μην αμφιβάλλεις ότι μια μικρή ομάδα συνειδητών, αφοσιωμένων πολιτών μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, στην πράξη μόνο αυτό συμβαίνει.

Margaret Mead, Ανθρωπολόγος

Σε πολλά μαιευτήρια μέχρι πριν λίγα χρόνια συνιστούσαν στις μητέρες να ξεκινούν το θηλασμό μετά το 3ο 24ωρο γιατί μέχρι τότε δεν είχαν γάλα. Και μόνο εξαιτίας αυτού, πολλές μητέρες δεν κατάφερναν να έχουν αρκετό γάλα.

Μετά αρχίζουν οι επιθέσεις από τη μαμά, την πεθερά και κάθε σχετικό και άσχετο.

Ο γυναικολόγος προτείνει χάπια απογαλακτισμού πριν το 3ο 24ωρο λέγοντας "δεν έχεις γάλα και δεν θα έχεις, πάρε αυτά τα χάπια να το κόψεις"

Δυστυχώς είναι ελάχιστες οι μητέρες που έχουν απαντήσει "δεν υπάρχει λόγος να πάρω χάπια για να κόψω κάτι που δεν έχω..."

Ο φαρμακοποιός λέει ότι είναι κακό το γάλα μετά τους 6 μήνες (ενώ ο ίδιος πουλάει ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ μητρικού γάλακτος για το 2ο εξάμηνο της ζωής του μωρού)

Ο παιδίατρος ψάχνει κάθε λίγο και λιγάκι μια ευκαιρία να υπονομεύσει τη μαμά και κοροϊδεύει και τη μαμά που θηλάζει και τους ελάχιστους συναδέλφους του που υποστηρίζουν το θηλασμό.:?

:? Κάποιοι εδώ μέσα έχουν πει ότι ψαρεύω πελάτες (άσχετα που δεν έχω δουλέψει μέχρι τώρα σαν σύμβουλος).:roll:

Παντως aglaia και εγω τις πρωτες 3 μερες απο αγνοια μαλλον δεν μπορουσα να θηλασω το μωρο γιατι μου ειχε πει καποια απο τις μαιες του νοσοκομειου οτι το γαλα θα ερθει σε 3 μερες και ετσι τελικα συμφωρηθηκε υπερβολικα ακομη και την 2η μερα ο μαστος με αποτελεσμα ολες μου οι προσπαθειες να το θηλασω απετυχαν, ακομη και με το θηλαστρο δεν εβγαζα τιποτα, οποτε ειχα κατααγχωθει την 3 μερα και οταν πηγα σπιτι πια με τομωρο δεν ημουν σιγουρη αν θα τα καταφερω .Κυκλοφορουσα με το στηθος 4-5 νουμερα μεγαλυτερο και το θηλαστρο μπας και τα αδειασω τελικα σε 1-2 μερες τα αδειασα και τον θηλασα μεχρι τον 18 μηνα χωρις καθολου συμπληρωμα ,εκτος απο αυτο που του δοθηκε στο νοσοκομειο απο τις πολυ 'προθυμες "μαιες που οι περισσοτερες αδυαφορουσαν για το οτι δεν μπορουσα τελικα να θηλασω το μωρο ενω μου το αφηναν για πολλες ωρες ,το μονο που ισως με ηρεμουσε ειναι οτι σκεφτομουν πως επειδη επερνα αντιβιωση αλλα και πολλα αντιφλεγμονωδη ειναι καλυτερο να μην το θηλαζω το μωρο πολυ εκεινες τις 3 μερες μετα τη γεννα......αυτα για τις συγκεκριμενες μαιες-νοσοκομες.

Ο δικος μου παιδιατρος απο την πρωτη μας επισκεψη σε αυτον μου ειχε δωσει 2 κουτια γαλακτος ,ετσι για να τα εχω, ενω ηξερε οτι θηλαζω αποκλειστικα .Προφανως πολλοι παιδιατροι προμηθευονται απο τις εταιριες με γαλατα και τα διαφημιζουν με αυτον τον τροπο, λογικα με καποιο ανταλλαγμα.

Τι οφελος ειχαμε απο τον θηλασμο ¨ενω το παιδι ειναι 27 μηνων δεν εχει παρει ουτε μια φορα αντιβιωση παρολο που ημασταν θαμωνες σε παιδοτοπους

δεν ξερουμε τι σημαινει να μπουκωνει η μυτη

καπου διαβασα πιο πανω για ψυχολογικες επιπτωσεις ,φανταζομαι εννουν το δεσιμο με τη μαμα ,δεν ξερω εαν εχει αμεση σχεση αυτο που θα πω αλλα το παιδι μας δεν ζηλευει καθολου κανενα απο τα μωρα που εχει τυχει να παρω στην αγκαλια μου για οση ωρα και αν το παρω ,οταν φευγουμε απο το σπιτι και τον αφηνουμε δεν κλαιει γκρινιαζει για δευτερολεπτα.

δεν αγχονωμουν οταν το μωρο δεν ηθελε να φαει τις στεραιες του τροφες γιατι ηξερα οτι μετα θα θηλασει και θα συμπληρωσει τα διατροφικα του κενα

θα μπορουσα να γραψω και πολλα αλλα ,αλλα αυτα ειναι που μου ερχονται τωρα και ειναι απο τα αμεσα και εμφανεστερα οφελη.

Διαφημίσεις

Παντως aglaia και εγω τις πρωτες 3 μερες απο αγνοια μαλλον δεν μπορουσα να θηλασω το μωρο γιατι μου ειχε πει καποια απο τις μαιες του νοσοκομειου οτι το γαλα θα ερθει σε 3 μερες και ετσι τελικα συμφωρηθηκε υπερβολικα ακομη και την 2η μερα ο μαστος με αποτελεσμα ολες μου οι προσπαθειες να το θηλασω απετυχαν, ακομη και με το θηλαστρο δεν εβγαζα τιποτα, οποτε ειχα κατααγχωθει την 3 μερα και οταν πηγα σπιτι πια με τομωρο δεν ημουν σιγουρη αν θα τα καταφερω .

Valeri, είναι έτσι ακριβώς όπως τα γράφεις. Η έλειψη θηλασμού τις πρώτες μέρες κάνει το λεμφικό οίδημα τραγικό και επώδυνο. Είναι πάρα πολλές οι μητέρες που δεν αντέχουν τόσο πόνο και διακόπτουν το θηλασμό αμέσως ή έχουν τόσα προβλήματα και νιώθουν πια τόσο χάλια σωματικά και ψυχολογικά, που αναγκάζονται να ζητήσουν βοήθεια από το γυναικολόγο, τον παιδίατρο ή τη μαία. Η συνήθης "λύση" που προτείνουν είναι η διακοπή του θηλασμού.

Ο δικος μου παιδιατρος απο την πρωτη μας επισκεψη σε αυτον μου ειχε δωσει 2 κουτια γαλακτος ,ετσι για να τα εχω, ενω ηξερε οτι θηλαζω αποκλειστικα .Προφανως πολλοι παιδιατροι προμηθευονται απο τις εταιριες με γαλατα και τα διαφημιζουν με αυτον τον τροπο, λογικα με καποιο ανταλλαγμα.

Σε διαβεβαιώ ότι το αντάλλαγμα είναι τόσο μεγάλο που οι περισσότεροι παιδίατροι δεν θέλουν να σκέφτονται ότι υπάρχουν μητέρες που επιθυμούν να θηλάσουν και τις υπονομεύουν συστηματικά. Μερικοί της υπονομεύουν από άγνοια κι ελάχιστοι τις υποστηρίζουν. :?

Να δώσω και την δική μου απόδειξη πως το μητρικό γάλα θωρακίζει το παιδί:

Μέχρι σήμερα που είναι 19 μηνών, κόλλησε μόνο 3 φορές ιωσούλα και την πέρασε μόνο με πολύ ελαφρύ συνάχι που κράτησε 2 μέρες.

Επίσης πριν λίγο καιρό που κόλλησε ανεμοβλογιά την πέρασε με ελάχιστο πυρετό και ελάχιστα σπυράκια.

Αυτον τον κώδικα Αγλαια πρεπει να τον σουλουπώσουμε και να τον αναρτησουμε στον τοκετό ωστε καθε εγκυουλα να το εκτυπώνει και να το κολλαει στο πυρεξ του μαιευτηρίου!!!!

Και εγω για να μην υπερβαλλω το μωρο μας εκανε 1-2 ιωσεις αλλα τις περασε ελαφρα ,αυτο που ειναι σημαντικο ειναι οτι δεν ειχαν επιπλακει με μικροβιακες λοιμωξεις και ετσι δεν χρειαστηκαν αντιβιωσεις που ανηκουν στην χειροτερη κατηγορια φαρμακων κατα τη γνωμη μου.

• 2 εβδομάδες μετά...
Σοφία, θα σου πώ μόνο αυτό.

Στην ηλικία των 15 μηνών, η μικρή μου Αλίκη που θηλάζει είναι πολύ περισσότερο ανεξάρτητη απ' ότι ήταν η Μελίνα μου (που θήλασε μέχρι τον 7ο μήνα) και η Εύα μου (που θήλασε μετά βίας 3 μήνες).

Για να καταλάβεις τι εννοώ θα σου δώσω ένα παράδειγμα: ήδη ζητάει το φαγητό της και τρώει μόνη της με πιρούνι και κουτάλι, κάτι το οποίο τα μεγαλύτερα παιδιά μου κατέκτησαν μετά τα 2 τους χρόνια.

Η κορη μου που τοσο πολυ μου εχουν πει οτι ειναι κολλημενη επανω μου λογω θηλασμου κλπ ετρωγε μονη της απο 15 μηνων.

Στον παιδικο τα παιδακια της ταξης της τωρα μαθαινουνε

Eγώ διαφωνώ και με αυτούς που λένε στις κοπέλες στο δρόμο για την πιπίλα. Πρώτα απ' όλα δεν έχουν κανένα δικαίωμα να το κάνουν και δεύτερον γιατί να τους ενοχλεί αυτό;

Συμφωνω. Δεν εχω καταλαβει ποτε με ποιο δικαιωμα σχολιαζουν αγνωστοι στο δρομο την πιπιλα, το θηλασμο ή οτι αλλο τους κατεβει.

Μια με ειχε σχολιασει μια φορα σε μεγαλο εμπορικο κεντρο "μα εδω βρηκε να θηλασει?' Δυστυχως δεν κρατηθηκα (εχω αποφασισει να μην απαντω σε κανεναν) και της ειπα "εσεις 100 κιλα ανθρωπος δεν ντρεπεστε να τρωτε εδω δημοσιως?" Ηταν πολυ σκληρο και το μετανιωσα την ιδια στιγμη, αλλα ηταν τοσο κακο το βλεμμα της που δεν αντεξα.

Εκεινη δηλαδη μπορει να τρωει δημοσιως, το παιδι μου οχι.

Εκεινη δεν την πειραζε καθολου που παρα τα 100 κιλα της, ξεχειλιζε το στηθος της απο το αβυσσαλεο ντεκολτε που φορουσε.

Εγω ομως ημουν επαισχυντη που φαινοταν λιγο το στηθος την ωρα που θηλαζα.

κοριτσια θα ηθελα να σας ρωτησω και ειδικα την Αγλαια, αν υπαρχει καπου σε βιβλιογραφια οτι ο παρατεταμενος θηλασμος μπορει να συσχετιστει με ψυχολογικα προβληματα του παιδιου μελλοντικα.

ειμαστε 8 μηνων και θηλαζουμε (ταυτοχρονα με τα γευματα φρουτων και λαχανικων-κρεατος) και εχθες που πηγα στη γυναικολογο για ΠΑΠ μου ειπε να κοψω σιγα σιγα το θηλασμο γιατι ειναι και αγορι και αργοτερα θα τρεχουμε σε παιδοψυχιατρους.....

τι λογω ειχε ομως η γυναικολογος για να μου πει τα παραπανω?

Δεν ξερω τι λογους ειχε η γιατρος να στο πει.

Απο τους καλυτερους (να το πιστευει πραγματικα και να θελει να σε "προστατευσει") μεχρι τους χειροτερους.

Ξερω ομως κατι αλλο και θελω να το πω.

Στην ελληνικη επαρχια της δεκαετιας 4ο και 50 οι γυναικες θηλαζαν. Πολυ και παρατεταμενα. Δεν το εψαχναν το θεμα. Αυτο ηξεραν, αυτο εκαναν.

Οι γελαδες θηλαζαν τα μοσχαρια και οι γυναικες τα μωρα. Απλα πραγματα χωρις φιοριτουρες.

Απο αυτες τις γυναικες (μια εκ των οποιων η πηλιορειτισσα γιαγια μου) τραφηκαν και μεγαλωσαν αντρες, αυτοι που σημερα ειναι 50-60 χρονων.

Οχι μονο ψυχολογικα προβληματα δεν απεκτησαν απο τον παρατεταμενο θηλασμο, αλλα ειναι αντρες κανονικοι, με τσαγανο, με παντελονια που ανελαβαν πολυ νωρις ευθυνες και στηριξαν τα σπιτια τους και τα παιδια τους.

Δε θελω να σχολιασω καν τους σημερινους 30ρηδες που δηθεν απογαλακτιστηκαν νωρις.

Νομιζω οτι ολες πιανετε το υπονοουμενο μου περι ανδρισμου...

Μπορει να το βρει με τις εμπειριες των πελατισσων του:γιατι δηλαδη μια μελετη ειναι πιο αξιοπιστη απο την πραγματικη ζωη?Αλλωστε μπορει να το συστηνει ως αποψη γνωριζοντας την ψυχολογια της λεχωνας.

Φυσικα μια μελετη δεν ειναι σωνει και καλα καλυτερη απο την πραγματικη ζωη.

Παραπανω γι αυτην την πραγματικη ζωη μιλαω.

Εχω βαρεθει να βλεπω μπουληδες που δεν μπορουν να αναλαβουν ευθυνη καμμια και δεν ξεκολλανε απο τη φουστα της μαμας ουτε στα 35.

Δεν το επαθαν απο θηλασμο, αλμιρον επιναν και νουνου:D

Δεν ξερω κοριτσια για τον συγκεκριμενο γυναικολογο...Αλλα ο γυναικολογος και ο παιδιατρος υποτιθεται οτι ειναι προσωπο εμπιστοσυνης μας, τους εμπιστευομαστε καθολη την εγκυμοσυνη μας και καθολη την διαρκεια της παιδικης ζωης του παιδου μας.Δεν καταλαβαινω απλα γιατι κανουμε "επιλεκτικη" χρηση των συμβουλων τους και αλλοτε τους θεωρουμε καλους επιστημονες κι αλλοτε ασχετους...Αν θεωρουμε οτι δεν μας καλυπτουν παντου,τοτε δεν θα πρεπει να ακουμε τιποτα απο οσα μας λενε ή να τους αλλαζουμε...

Ενας γιατρος σωστος που δεν ειναι κομπλεξικος και δε θεωρει τον εαυτο του τουλαχιστον Θεο, σου συνιστα απο μονος του πολλες φορες να κανεις επιλεκτικη χρηση των συμβουλων.

Τι εννοω? σου προτεινει πολλα και επιλεγεται μαζι αυτα που ταιριαζουν σ' εσενα.

Ετσι γινεται σωστη αντιμετωπιση και θεραπεια.

Να μη πούμε τώρα και για τα φρούτα του κλάδου που ενώ υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα επιλόχειας κατάθλιψης αυτοσχεδιάζουν και δεν παραπέμπουν τη μαμά εκεί που πρέπει διακινδυνεύοντας τις ζωές παιδιών και μαμάδων.... ή θα ανοίξη άλλη μια συζήτηση.

Οχι μονο δεν τις παραπεμπουν, αλλα συχνα τις κανουν να νιωθουν και ενοχες που ενω εγιναν "μανουλες" αυτες οι χαζες στενοχωριουνται...:confused:

Επίσης έπρεπε να ρωτήσω τη φαρμακοποιό αν το τάδε προιόν είναι συμβατό με το θηλασμό κι εκείνη γούρλωσε τα μάτια της έτσι :shock: για να μου δηλώσει ότι μετά τους 9 μήνες κάνει κακό στο παιδί. Της έδωσα βέβαια τις ανάλογες απαντήσεις, το έψαξε κι εκ των υστέρων διαπίστωσε πως έκανε λάθος...

Εσυ μωρε γιατι απαντας???:P

Εχεις καμμια υποχρεωση να πεισεις κανεναν?

Τα σχολια δεν τα γλιτωνεις οπως και να χει.

Η πλάκα είναι πως μέχρι πριν λίγο καιρό όλοι έλεγαν μπράβο, καλά κάνεις κλπ. κλπ. Τώρα μάλλον γύρισε ο διακόπτης και χάλασε το γάλα (ξίνισε ή κάτι τέτοιο) και θα με βρουν οι συμφορές του κόσμου.

Ευτυχώς που τουλάχιστον κατάφερε να πειστεί η μαμά μου πως δεν θα πάθει κάτι το παιδι.

Εμενα η μανα μου ακομα...

Και δεν ξερεις ΠΟΣΟ πιεστικη ειναι η μαμα μου:P

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Οχι μονο ψυχολογικα προβληματα δεν απεκτησαν απο τον παρατεταμενο θηλασμο, αλλα ειναι αντρες κανονικοι, με τσαγανο, με παντελονια που ανελαβαν πολυ νωρις ευθυνες και στηριξαν τα σπιτια τους και τα παιδια τους.

O Κολοκοτρώνης 5 χρόνια θήλαζε και ο Μακρυγιάννης το σχολίασε στα απομνημονεύματά του πολύ θετικά, γράφοντας ότι έγινε θρεφτάρι!

Δε θελω να σχολιασω καν τους σημερινους 30ρηδες που δηθεν απογαλακτιστηκαν νωρις.

Νομιζω οτι ολες πιανετε το υπονοουμενο μου περι ανδρισμου...

Γιατί υπονούμενο;

Ανελυσέ το!

Πόσοι 30άρηδες είναι σήμερα ανεξάρτητοι συναισθηματικά για να ανταπεξέλθουν;

Πόσοι είναι μαμάκηδες;

Φυσικα μια μελετη δεν ειναι σωνει και καλα καλυτερη απο την πραγματικη ζωη.

Παραπανω γι αυτην την πραγματικη ζωη μιλαω.

Εχω βαρεθει να βλεπω μπουληδες που δεν μπορουν να αναλαβουν ευθυνη καμμια και δεν ξεκολλανε απο τη φουστα της μαμας ουτε στα 35.

Δεν το επαθαν απο θηλασμο, αλμιρον επιναν και νουνου:D

;)

Ενας γιατρος σωστος που δεν ειναι κομπλεξικος και δε θεωρει τον εαυτο του τουλαχιστον Θεο, σου συνιστα απο μονος του πολλες φορες να κανεις επιλεκτικη χρηση των συμβουλων.

Τι εννοω? σου προτεινει πολλα και επιλεγεται μαζι αυτα που ταιριαζουν σ' εσενα.

Ετσι γινεται σωστη αντιμετωπιση και θεραπεια.

Η στάση αυτή δείχνει προπάντων σεβασμό στην προσωπικότητα και τις επιλογές του ασθενούς. Δυστυχώς οι περισσότεροι δεν είναι έτσι...

Σε λίγες ημέρες ο 2ος γιος μου γίνεται ενός έτους και ακόμη θηλάζει...παρότι ταξιδεύω συχνά και για αρκετές ημέρες από τον 9ο μήνα και μετά. Χρειάστηκε βέβαια, εξαιτίας της απουσίας μου, ορισμένες ημέρες να τραφεί αποκλειστικά με ξένο γάλα αλλά με την επιστροφή μου ξεκινούσαμε και πάλι τους πολλούς θηλασμούς για την ανάκτηση του γάλακτος στο στήθος μου και την ικανοποίηση του μικρού. Έτσι τώρα, έφτασε να μην θέλει το συμπλήρωμα και να τον καλύπτει ξανά το μητρικό γάλα. το ξενύχτι βέβαια είναι απίστευτο....

Όλα αυτά δεν θα τα χα καταφέρει αν δεν διάβαζα με μεγάλη προσοχή αυτή την ιστοσελίδα. Ένα ευχαριστώ σε όλες τις μανούλες που έχουν τη θέληση να μάθουν να θηλάζουν . Να μάθουν, γιατί παραστάσεις από τις μανάδες μου εγώ τουλάχιστον δεν είχα.... δεν θήλασε σχεδόν καθόλου ούτε εμένα ούτε τα άλλα μου αδέλφια (δεκαετία του 70). Ούτε συμπαράσταση από τους-τις γυναικολόγους έχουμε. Θυμάμαι την γυναικολόγο μου να μου λέει το πρώτο 24ωρο της ζωής του νεογνού μου: "μα δώστο λίγο συμπλήρωμα δεν το λυπάσαι; θα αφυδατωθεί!" Να ναι καλά όμως οι γιαγιάδες μας, όσες ζουν ακόμη και θήλασαν βρέφη πολλά και ορισμένοι πατεράδες που θυμούνται ότι έγιναν νήπια στο βυζί της μάνας τους. Να 'στε καλά κι εσείς κορίτσια, και Αγλαΐα, να δίνετε γνώσεις, κουράγιο και αισιοδοξία στις γυναίκες. Καλή χρονιά σε όλες σας.

Τι να αναλυσω Αγλαια????

Καμμια δεν ειδε τη χτεσινη εκπομπη οπου 35 και 40 ετων βγηκαν προς αγρα νυφης, συνοδεια της μανουλας?

Να τους ρωτησουμε τι γαλα επιναν?:P

Η γενια η δικη μας των 35αρηδων που τραφηκαν και ανατραφηκαν με τις τοτε νεες ιδεες (ξενο γαλα, κλαμα και οχι πολυ αγκαλια για να μην κακομαθει κλπ) ειναι που δεν ξεκολλανε σημερα απο τη φουστα της μαμας, που δε νιωθουν (ποτε?) ετοιμοι για παιδι και οικογενεια, που ψαχνουν ακομα να δουνε τι να κανουν με τη ζωη και το επαγγελμα τους, που...

Παντως θα ηθελα να γραψω για οσες διαβαζουνε οτι ουτε η δουλεια εμποδιζει, ουτε τα ταξιδια, ουτε οι κοινωνικες εξοδοι, ουτε η διαιτα, ουτε τιποτα. Ουτε βεβαια ο παιδικος σταθμος.

Δεν ειναι ιδιος ο θηλασμος του βρεφους με αυτον του μεγαλυτερου παιδιου.

k9Tap3.png

Τι να αναλυσω Αγλαια????

Καμμια δεν ειδε τη χτεσινη εκπομπη οπου 35 και 40 ετων βγηκαν προς αγρα νυφης, συνοδεια της μανουλας?

Να τους ρωτησουμε τι γαλα επιναν?:P

:lol::lol::lol:

Η γενια η δικη μας των 35αρηδων που τραφηκαν και ανατραφηκαν με τις τοτε νεες ιδεες (ξενο γαλα, κλαμα και οχι πολυ αγκαλια για να μην κακομαθει κλπ) ειναι που δεν ξεκολλανε σημερα απο τη φουστα της μαμας, που δε νιωθουν (ποτε?) ετοιμοι για παιδι και οικογενεια, που ψαχνουν ακομα να δουνε τι να κανουν με τη ζωη και το επαγγελμα τους, που...

Mια χαρά το αναλύεις!:wink:

Διαφημίσεις

Sorry ρε κορίτσια αλλά εγώ ακόμη προσπαθώ να καταλάβω πως συσχετίζεται αν ένας άντρας γίνει μαμάκιας ή όχι, με το εάν θήλασε, πόσο θήλασε, τι γάλα έπινε, πόσο έπινε.....:confused:

Για όνομα....

αν ένας άντρας είναι να γίνει μαμάκιας χωρίς στόχους, χωρίς αξίες θα γίνει είτε πίνει γάλα μανούλας, είτε πίνει almiron, είτε πίνει glikon....

rQGhp3.png

Sorry ρε κορίτσια αλλά εγώ ακόμη προσπαθώ να καταλάβω πως συσχετίζεται αν ένας άντρας γίνει μαμάκιας ή όχι, με το εάν θήλασε, πόσο θήλασε, τι γάλα έπινε, πόσο έπινε.....:confused:

Για όνομα....

αν ένας άντρας είναι να γίνει μαμάκιας χωρίς στόχους, χωρίς αξίες θα γίνει είτε πίνει γάλα μανούλας, είτε πίνει almiron, είτε πίνει glikon....

Ακριβως αυτο το νοημα ειχε η αποψη μου.

Οτι δεν μπορει να εχει καμια σχεση τι γαλα ηπιε καποιος με το αν εγινε τελικα μαμοθρεφτος η οχι.

Δεν ξερω αν εχεις διαβασει τα παραπανω, η συζητηση εγινε με αφορμη την ερωτηση μιας φιλης που η γυναικολογος της ειπε οτι αν θηλαζει το γιο της για πολυ καιρο, θα χρειαστει παιδοψυχολογο, θα γινει μαμοθρεφτος και εξατρημενος κλπ.

Ακριβως αυτο το συσχετισμο ειναι που δεν μπορω να δεχθω.

k9Tap3.png

Δεν ξερω αν εχεις διαβασει τα παραπανω, η συζητηση εγινε με αφορμη την ερωτηση μιας φιλης που η γυναικολογος της ειπε οτι αν θηλαζει το γιο της για πολυ καιρο, θα χρειαστει παιδοψυχολογο, θα γινει μαμοθρεφτος και εξατρημενος κλπ.

ναι τα διάβασα αλλά εμένα προσωπικά κάτι τέτοια άστοχα χωρίς ουσία σχόλια δεν με αγγίζουν καν, λαικιστί τα ακούω βερεσέ, να'χαμε να λέγαμε..:D

αν είμαι και στις καλές μου ρίχνω και πολύ γέλιο με το διάλογο που ανοίγω :cool::cool:

rQGhp3.png

Συμφωνω κι εγω γελαω πια πολυ με τα διαφορα που ακουω κατα καιρους, οχι μονο για το θηλασμο αλλωστε, αλλα για πολλα που εχουν να κανουν με τα παιδια.

Αλλα θεωρω οτι το μελος που το ακουσε μαλλον επηρεαστηκε απο την ακρως επιστημονικη αποψη της γυναικολογου και ειπα να δωσουμε και μερικα απτα παραδειγματα, απο την πραγματικη ζωη, ετσι για να δουμε ποιοι τελικα χρειαζονται ψυχολογο...

k9Tap3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Γεια σας κορίτσια! Σαν ψέμα μου φαίνεται πως ανήκω στο κλαμπ του παρατεταμένου θηλασμού κι εγώ! ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα! Βέβαια αυτό το site και οι συμβουλές που πήρα είναι ανεκτίμητες, όπως και η υποστήριξη από τη μαία μου και την παιδίατρό μας!

Με αφορμή τους άνδρες που θήλασαν καιρό, θα αναφέρω κι εγώ την περίπτωση του πατέρα μου (80 χρονών) καιτου θείου μου και αδερφού του πατέρα μου (84 ετών) που η γιαγιά μου τους θήλασε μέχρι 4 χρονών. Κι οι δυο τους χαίρουν άκρας υγείας σε αυτή την ηλικία!

GJMap2.png

Ευη με αυτό το σκεπτικό ο παρατεταμένος θηλασμός θα κλείσει όλα τα ασφαλιστικά ταμεία!!!

LOL Melita! Σκέψου όμως ότι δεν παίρνουν φάρμακα και δεν έχουν κάνει εγχειρήσεις, οπότε δεν έχει τέτοιες δαπάνες η ασφάλειά τους! ;)

Δεν σας έγραψα και για πώς έγινε ο αποθηλασμός:

Όταν ο θείος μου είχε περάσει τα 4 η γιαγιά βαρέθηκε και αποφάσισε να αποθηλάσει η γυναίκα.:P Εκείνη την εποχή (προπολεμικά λέμε, δεκαετία του '30) στα χωριά αλείφανε το στήθος με κατράμι για τις ...δύσκολες περιπτωσεις, ώστε να απωθούνται τα παιδιά και να σταματήσουν το θηλασμό. Μαντέψτε ποιον έστειλε στο μπακάλη να αγοράσει το κατράμι:-P

GJMap2.png

• 1 month later...

Καλημέρα κι από μένα

Σε λίγες μέρες θα μπούμε κι εμείς στο κλαμπ! Μετά από πολύ αρχικό κόπο και πάμπολλες κοτσάνες (!) φτάσαμε αισίως τον χρόνο και συνεχίζουμε ακάθεκτοι!

Ήθελα να κάνω μια ερώτηση σε όσες μπορεί να ξέρουν: ο μικρός μου δεν τρώει σχεδόν καθόλου στερεές παρόλο που δεν έχει παρουσιάσει αλλεργία σε τίποτα μέχρι σήμερα. Σταματάει στις 2 κουταλίτσες φαγητό (και μόνο σε κομματάκια), τρώει μισή μπανάνα στη διάρκεια όλου του απογεύματος και γύρω στα 70 γραμ. γιαούρτι ή ελάχιστο τυρί. Και φυσικά θηλάζει ανεμπόδιστα πρωί βράδυ.

Μέχρι τον χρόνο ήμουν ήσυχη ότι τρέφεται σωστά. Τώρα όμως που συνεχίζει το πρόβλημα, ήθελα να μου πείτε αν το γάλα καλύπτει ακόμη τις ανάγκες ενός ολιγόφαγου παιδιού, ή θα πρέπει να σταματήσω πια τον "ανεμπόδιστο" θηλασμό με σκοπό να φάει περισσότερες τροφές. Μπορεί αυτή η αφαγία να του δημιουργήσει ελλείψεις; Να σημειώσω ότι επειδή είναι τέτοια η κατάσταση, προσπαθώ να έχω τροφές πλούσιες σε σίδηρο κάθε μέρα στη διάθεσή του... αλλά μάταια....

sonar, αν το παιδί δεν έχει κάνει αιματολογικές εξετάσεις, καλό είναι να κάνει και να δείτε το σίδηρο, τον αιματοκρίτη και τη φερριτίνη. Αν επιμένει να μην τρώει και οι εξετάσεις δεν είναι ικανοποιητικές, θα πρέπει να πάρει κάποιο συμπλήρωμα σιδήρου και να επαναλάβει τις εξετάσεις σε εύλογο χρόνο για να αξιολογηθεί ξανά η κατάσταση.

Αν το παιδί έχει ήδη αναιμία, μπορεί να μην έχει όρεξη γι αυτό το λόγο.

Θα το ξανασυζητήσουμε αφού κάνει τις εξετάσεις.

sonar, αν το παιδί δεν έχει κάνει αιματολογικές εξετάσεις, καλό είναι να κάνει και να δείτε το σίδηρο, τον αιματοκρίτη και τη φερριτίνη. Αν επιμένει να μην τρώει και οι εξετάσεις δεν είναι ικανοποιητικές, θα πρέπει να πάρει κάποιο συμπλήρωμα σιδήρου και να επαναλάβει τις εξετάσεις σε εύλογο χρόνο για να αξιολογηθεί ξανά η κατάσταση.

Αν το παιδί έχει ήδη αναιμία, μπορεί να μην έχει όρεξη γι αυτό το λόγο.

Θα το ξανασυζητήσουμε αφού κάνει τις εξετάσεις.

Σ' ευχαριστώ πολύ. Θα το κανονίσω άμεσα για να δούμε που βαδίζουμε.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...