Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πίεση για δεύτερο παιδί

Recommended Posts

ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ. ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΕΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΒΙΩΝΕΤΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΕΧΩ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 3 ΕΤΩΝ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΩΡΑΚΙ ΑΛΛΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ. ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ (ΑΝ ΘΕΛΕΙ). ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΕΞΩ. ΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΕΣΑΙ ΚΑΙ ΟΛΗ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ "ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ" ΟΚ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΕΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΙΕΣΗ."ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ". ΔΗΛ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ (ΟΧΙ ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ) ΑΛΛΑ ΤΟΝΙΖΩ ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ 1 Η 10 ΠΑΙΔΙΑ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ. ΕΓΩ Π.Χ. ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΤΟ ΖΟΥΖΟΥΝΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ?

.png

Διαφημίσεις

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

sasa1, δεν έχω κλείσει ακόμη χρόνο παντρεμένη και με πρήζουν όλοι εκτός από τους γονείς μου και τον πεθερό μου.

Όπου βρεθώ κι όπου σταθώ όλοι λένε το ίδιο πράγμα.

Και σε όλους δίνω την ίδια απάντηση "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙ".

Η πεθερά μου διαρκώς λέει "αχ, μακάρι να σε βόηθαγε ο θεός να κάνεις ένα γιο". Θέλει και γιο, κατάλαβες?

Δεν της απαντώ, την γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου.

Είμαι 37 χρονών και ξέρω ότι τα περιθώρια στενεύουν. Ε, δε θέλω και την πίεση των απέξω. Όλοι προσπαθούν να με αγχώσουν. Με άγχος και πίεση δε γίνεται τίποτε.

Εγώ είμαι συμβιβασμένη με την ιδέα ότι μπορεί να μην καταφέρω να κάνω και κανένα.

Αλλά μου τη δίνει όμως που πρέπει να με βάζουν στη θέση να δίνω απαντήσεις και να κοιτάνε την κοιλιά μου.

Μια μέρα είδα ένα ωραίο φόρεμα ριχτό σε οινοπνευματί χρώμα. Ήταν αεράτο, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.

Δεν το αγόρασα. Και ξέρεις γιατί? Γιατί σκέφτηκα ότι όλοι θα φαντάζονται πως είμαι έγκυος. Και θα περιμένουν την κοιλιά μου να φουσκώσει. Κι αυτή δε θα φουσκώνει και μετά θα λένε ότι απέβαλα.

Και μ' αυτές τις σκέψεις έβγαλα το φόρεμα, το άφησα και πήγα στην ευχή του Θεού, για να αγοράσω κάτι πιο στενό.

Άμα πια!:evil::evil::evil::evil:

5f27b8bd0c.png

Αυτό το πράγμα πραγματικά δεν αντέχεται και συνήθως όσοι πιέζουν είναι και αυτοί που είναι απλοί θεατές στην ανατροφή. Τον γιό μου τον έκανα στα 23 γνώριζα το συζυγο μου μονο 9 μήνες, έμεινα εγκυος και προχωρήσαμε στο γάμο, με το που χρόνισε όλοι και ο σύζυγος (εκτός από τους γονείς μου) λύσσαξαν για 2ο μωρό χωρίς βέβαια να με ρωτήσουν αν ήθελα. Εγώ σκεφτόμουν ότι έγινε ο γάμος πολύ γρήγορα, το παιδί ήρθε αμέσως θα έκανα και 2ο;;; με τίποτα, φυλαγόμουν όσο πιο πολύ μπορούσα και με κάθε τρόπο προσωπικά και όταν μου έλεγαν γιατί δεν κάνουμε άλλο παιδάκι έλεγα ότι απλά δεν έιχε τύχει. Ο σύζυγος λόγω δουλειάς δεν με βοηθά ούτε στο σπίτ ούτς στα παιδιά και εγώ μέχρι πρότεινως εργαζόμουν.. Από τότε πέρασαν 5 χρόνια και θεώρησα ότι αφού και ο γάμος μας βαίνει καλώς ήταν καιρός να αφεθώ και ήθελα πραγματικά ένα 2ο παιδάκι. Ετσι και έγινε πριν 4 μήνες απέκτησα την κόρη μου που την περίμενα πως και πως, πλέον νιώθω πιο έτοιμη για οτιδήποτε. Σημασία για εμένα έχει να νιώθεις εσύ έτοιμη γιατί ουσιαστικά όλο το ψυχολογικό βάρος το τραβάμε εμείς.

και το 2ο να κανεις σε πρηζουν για 3ο. Οποτε τους γραφεις και κανεις οσα θες ή κανεις ενα λοχο μπας και πουνε φτανει :-)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

sasa1 και BP-IOLI σας καταλαβαίνω απόλυτα!!!!!!!

Εγώ έχω ένα κοριτσάκι 15,5 μηνών, και επειδή ήρθε

με εξωσωματική, με πρίζουν για δεύτερο μωρό.

Λες και είναι το ευκολότερο πράγμα για εμάς.

Για να κάνω την κόρη μου να φανταστείτε πέρασαν

8 ολόκληρα χρόνια!!!!!!

Το θέμα βέβαια αγόρι το έχω βιώσειπολύ έντονα,

γιατί μόλις έμαθαν τα πεθερικά μου ότι έχουμε κορίτσι μόνο

που δεν έκλαιγαν. Ήθελα βλέπεις να βγεί αγόρι για να βγεί

το όνομα του πεθερού μου!!!! Λες και είμαστε 100 χρόνια πίσω.

Για εμάς βέβαια σημασία είχε να κάνω παιδί και να είναι γερό, τίποτε άλλο:D:D:D

Γι΄ αυτό μην υπολογίζετε τη λένε οι " καλοπροαίρετοι" και κοιτάξτε

μόνο την ευτυχία σας!!!!!!

Με το καλό στίς προσπάθειές σας!!!!

Φιλάκια

Διαφημίσεις

sasa1 και BP-IOLI σας καταλαβαίνω απόλυτα!!!!!!!

Εγώ έχω ένα κοριτσάκι 15,5 μηνών, και επειδή ήρθε

με εξωσωματική, με πρίζουν για δεύτερο μωρό.

Λες και είναι το ευκολότερο πράγμα για εμάς.

Για να κάνω την κόρη μου να φανταστείτε πέρασαν

8 ολόκληρα χρόνια!!!!!!

Το θέμα βέβαια αγόρι το έχω βιώσειπολύ έντονα,

γιατί μόλις έμαθαν τα πεθερικά μου ότι έχουμε κορίτσι μόνο

που δεν έκλαιγαν. Ήθελα βλέπεις να βγεί αγόρι για να βγεί

το όνομα του πεθερού μου!!!! Λες και είμαστε 100 χρόνια πίσω.

Για εμάς βέβαια σημασία είχε να κάνω παιδί και να είναι γερό, τίποτε άλλο:D:D:D

Γι΄ αυτό μην υπολογίζετε τη λένε οι " καλοπροαίρετοι" και κοιτάξτε

μόνο την ευτυχία σας!!!!!!

Με το καλό στίς προσπάθειές σας!!!!

Φιλάκια

Καλά, Μαρία, εσένα τα πεθερικά σου ήθελαν ένα βρωμόξυλο, μα τι βρωμόξυλο!

Άκου τα έβαψαν μαύρα! Δε ντρεπόμαστε λέω εγώ.

5f27b8bd0c.png

Μαρια με το καλο να κανεις κ αγορι αλλα .....να μην βαλεις το ονομα τους!!!!!!!!!!!!!8)8):cool::shock::shock::shock::lol::lol:...φανταζεσαι;;;;!!!!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ....ΛΑΤΡΕΙΑ ΜΟΥ!!!!!!29.11.03

ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΑΝΤΡΑΚΙ ΜΟΥ !!!!!!04.08.10

sasa1, δεν έχω κλείσει ακόμη χρόνο παντρεμένη και με πρήζουν όλοι εκτός από τους γονείς μου και τον πεθερό μου.

Όπου βρεθώ κι όπου σταθώ όλοι λένε το ίδιο πράγμα.

Και σε όλους δίνω την ίδια απάντηση "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙ".

Η πεθερά μου διαρκώς λέει "αχ, μακάρι να σε βόηθαγε ο θεός να κάνεις ένα γιο". Θέλει και γιο, κατάλαβες?

Δεν της απαντώ, την γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου.

Είμαι 37 χρονών και ξέρω ότι τα περιθώρια στενεύουν. Ε, δε θέλω και την πίεση των απέξω. Όλοι προσπαθούν να με αγχώσουν. Με άγχος και πίεση δε γίνεται τίποτε.

Εγώ είμαι συμβιβασμένη με την ιδέα ότι μπορεί να μην καταφέρω να κάνω και κανένα.

Αλλά μου τη δίνει όμως που πρέπει να με βάζουν στη θέση να δίνω απαντήσεις και να κοιτάνε την κοιλιά μου.

Μια μέρα είδα ένα ωραίο φόρεμα ριχτό σε οινοπνευματί χρώμα. Ήταν αεράτο, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.

Δεν το αγόρασα. Και ξέρεις γιατί? Γιατί σκέφτηκα ότι όλοι θα φαντάζονται πως είμαι έγκυος. Και θα περιμένουν την κοιλιά μου να φουσκώσει. Κι αυτή δε θα φουσκώνει και μετά θα λένε ότι απέβαλα.

Και μ' αυτές τις σκέψεις έβγαλα το φόρεμα, το άφησα και πήγα στην ευχή του Θεού, για να αγοράσω κάτι πιο στενό.

Άμα πια!:evil::evil::evil::evil:

Κοπελιά νά'ξερες πόσο σε νιώθω. Κι εγώ είμαι στην ίδια θέση με σένα, βέβαια εγώ είμαι δύο χρόνια παρά κάτι μήνες παντρεμένη, και 9 χρόνια μικρότερη, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Η πεθερά μου ξέρεις τι έκανε μια φορά? Έφτιαξε φανουρόπιτα και ζήτησε από τον Άγιο Φανούριο να μας στείλει ένα μωρό !! Λες και της είπε κανείς ότι δεν μπορούμε να το "φανερώσουμε" μόνοι μας και χρειαζόμαστε βοήθεια. Για να μη σου πω ότι σε κάθε γιορτή, γεννέθλια, Χριστούγεννα, 25η μαρτίου μία είναι η ευχή : Άντε και με ένα μωράκι !! Φτάνει πια :evil:

και το 2ο να κανεις σε πρηζουν για 3ο. Οποτε τους γραφεις και κανεις οσα θες ή κανεις ενα λοχο μπας και πουνε φτανει :-)

ας το πάρουμε από την αρχή:

γνωρίζεσαι με τον καλό σου και τα φτιάχνετε.. περνάει λίγος καιρός: "πότε θα αρραβωνιαστείτε...??" μετά τον αρραβώνα: "άντε να βάλετε μπρος, περνάει ο καιρός, να παντρευτείτε, να νοικοκυρευτείτε"... παντρεύεστε: "να ζήσετε ΚΑΛΟΥΣ ΑΠΟΓΟΟΟΟΟΟΟΝΟΥΣ", έρχεται ο πρώτος απόγονος: "τι??? με ένα θα μείνετε?? δεν κάνει!!!!! να 'ναι το παιδί χωρίς αδέρφια". έρχεται και ο δεύτερος απόγονος (μερικές φορές το ίδιου φύλου με τον πρώτο): "άντε να βάλετε μπρος να κάνετε και το κοριτσάκι/αγοράκι τώρα!!!" :evil::evil:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

ας το πάρουμε από την αρχή:

γνωρίζεσαι με τον καλό σου και τα φτιάχνετε.. περνάει λίγος καιρός: "πότε θα αρραβωνιαστείτε...??" μετά τον αρραβώνα: "άντε να βάλετε μπρος, περνάει ο καιρός, να παντρευτείτε, να νοικοκυρευτείτε"... παντρεύεστε: "να ζήσετε ΚΑΛΟΥΣ ΑΠΟΓΟΟΟΟΟΟΟΝΟΥΣ", έρχεται ο πρώτος απόγονος: "τι??? με ένα θα μείνετε?? δεν κάνει!!!!! να 'ναι το παιδί χωρίς αδέρφια". έρχεται και ο δεύτερος απόγονος (μερικές φορές το ίδιου φύλου με τον πρώτο): "άντε να βάλετε μπρος να κάνετε και το κοριτσάκι/αγοράκι τώρα!!!" :evil::evil:

τι μου θυμιζει... τι μου θυμιζει :lol:

Διαφημίσεις

χαχαχα κορίτσια έχουμε ποοοοολύ πλάκα!!!! είναι τελικά ψυχοθεραπεία το να μιλάς με μανούλες που είναι ακρίβώς μέσα στο μυαλό σου!!! γιατί η ελληνική οικογένεια βρίσκεται ακόμα στη δεκαετία του '60!!! σε λίγο θα ακούσω κ κανένα "κυρία κουκουβίκου" από την γνωστή ελληνική ταινία!!!

εγώ πάντως έχω ένα μόνο παιδάκι κ νομίζω πως με αυτό θα μείνω γιατί απλά: αυτή είναι η επιλογή μας!!!!

Ιάσονας, "Ο μικρός πρίγκιπας .. :-D μου"

τι μου θυμιζει... τι μου θυμιζει :lol:

αντε βρε elenik, να βάλετε κι εσείς μπρος (εμάς έχει χαλάσει η μίζα, θέλει σπρώξιμο...) να κάνετε κι ένα κοριτσάκι! τι?! με τις νύφες θα γεράσεις??!! :lol::lol:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Οι περισσότεροι τα λένε αυτά απλώς για να πουν κάτι, γιατί τελικά πολύ λίγο τους αφορά πόσα παιδιά θα κάνουμε, εκτός από τους παπούδες στους οποίους αναγνωρίζω κάποια ελαφρυντικά. Εγώ έχω τρία παιδιά και τις περισσότερες βλακείες τις ακούω τώρα, του στυλ άντε τώρα και την κόρη, κάνε κι ένα τέταρτο να γίνετε πολύτεκνοι κλπ, λες και τα παιδιά δεν είναι ευθύνη, αλλά τα κάνεις για συλλογή, ή για να μαζεύεις επιδόματα.

Το αν θα κάνει κάποιος παιδιά και πόσα είναι θέμα μόνο του ζευγαριού.

Το να παραπονιέται δε κάποιος για το αν το μωρό είναι αγόρι ή κορίτσι, το θεωρώ τρομερή αχαριστία.

4 έχω και ακόμα μου λένε... "άντε και στο επόμενο" :lol: Μη μασάτε! Κάντε όσα θέλετε κι αφήστε τους να λένε. ;)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

και φυσικά υπάρχει συνέχεια....

τα παιδιά είναι καλοί μαθητές;;; Πέρασαν στο Πανεπιστήμιο;;; Έχουν καλή δουλειά;;; Τακτοποιήθηκαν;;; Θα παντρευτούν;;;; Θα κάνουν παιδιά;;;;;

Δυστυχώς το μαρτύριο δεν θα τελειώσει ποτέ...

[U][COLOR=#22229c][url=http://www.xarakas.gr][img]http://www.xarakas.gr/baby/line_m121_beg_17_time_1169182800_text_cf20ccdcf1eaeff220e5dfede1e920.gif[/img][/url][/COLOR][/U][URL="http://www.xarakas.gr]"][url=http://www.xarakas.gr][/URL][img]http://www.xarakas.gr/baby/line_flow_rose_beg_39_time_1232946000_text_4820cde9fce2e720e5dfede1e9.gif[/img][/url]

Διαφημίσεις

Alcyon, διαγωνισμός πεθεράς 2009;;; Αχ, ελπίζω να βρω χρόνο και ηρεμία να καταθέσω και εγώ τις εμπειρίες μου...

Πεθεροκαμένη και εγώ...

[U][COLOR=#22229c][url=http://www.xarakas.gr][img]http://www.xarakas.gr/baby/line_m121_beg_17_time_1169182800_text_cf20ccdcf1eaeff220e5dfede1e920.gif[/img][/url][/COLOR][/U][URL="http://www.xarakas.gr]"][url=http://www.xarakas.gr][/URL][img]http://www.xarakas.gr/baby/line_flow_rose_beg_39_time_1232946000_text_4820cde9fce2e720e5dfede1e9.gif[/img][/url]

Περιμένουμε συμμετοχές! :)

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

αντε βρε elenik, να βάλετε κι εσείς μπρος (εμάς έχει χαλάσει η μίζα, θέλει σπρώξιμο...) να κάνετε κι ένα κοριτσάκι! τι?! με τις νύφες θα γεράσεις??!! :lol::lol:

Γιατι καλε? Τι εχουν οι νυφες? Τις εχω διαλεξει απο τωρα :lol::lol: Μιλα ρε alcyon σου κραζει την κορη :grin::cool:

Καλά... σπίρτο εγώ... βρεγμένο. Κοιτάζω τοοοοση ώρα το ποστ της elenik και αναρωτιέμαι τι να εννοεί......... :confused::?:

Μέχρι που μου έρχεται η αναλαμπή! :idea: Συμπεθεραααααααααα :lol:

Μετά κάηκε το ένα και μοναδικό εγκεφαλικό κύτταρο που μου απέμεινε σήμερα (και το οποίο κάνει υπερωρίες τελευταία) κι έτσι δεν έχω να πω ... τίποτα! :shock::lol:

και φυσικά υπάρχει συνέχεια....

τα παιδιά είναι καλοί μαθητές;;; Πέρασαν στο Πανεπιστήμιο;;; Έχουν καλή δουλειά;;; Τακτοποιήθηκαν;;; Θα παντρευτούν;;;; Θα κάνουν παιδιά;;;;;

Δυστυχώς το μαρτύριο δεν θα τελειώσει ποτέ...

Αυτό πάλι που το πας?

Πήγαινα σχολείο, ρωτούσαν αν είμαι καλή μαθήτρια.

Έδινα πανελλαδικές, ρωτούσαν αν πέρασα.

Δεν πέρασα την πρώτη φορά, ρωτούσαν με κακεντρέχεια και ικανοποίηση αν θα περάσω τη δεύτερη.

Πέρασα, ούτε συγχαρητήρια δεν άκουσα, παρά μόνο πότε θα πάρω το πτυχίο.

Αφού φαγωθήκανε πότε θα πάρω το πτυχίο, το πήρα και μετά άρχισαν πότε θα βρω δουλειά. Βρήκα δουλειά, δεν είναι καλή δουλειά, όλοι διορίζονται στο δημόσιο, πότε θα διοριστώ?

Διορίστηκα αλλά μετά λυσσάξανε πότε θα παντρευτώ.

Παντρεύομαι, τώρα λύσσα κακιά πότε θα κάνω παιδί.

Και η συνέχεια είναι γνωστή.

Δε γλιτώνει κανείς από τα λόγια του κόσμου.

Στην ουσία κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά, απλώς θέλουν κάτι να λένε.

5f27b8bd0c.png

από τα 24 η μαμά μου άρχισε: Στην ηλικία σου είχα ένα γάμο και ένα παιδί

Στα 28: Στην ηλικία σου είχα ένα γάμο ένα διαζύγιο και ένα παιδί

Στα 30: Στην ηλικία σου είχα δύο γάμους, ένα διαζύγιο και δύο παιδιά

Μπορείτε να καταλάβετε τι περνάω, μέχρι που μια φορά με σύγχυσε τόσο πολύ πριν κανένα μήνα που της είπα: Και που ξέρεις εσύ αν εγώ προσπαθώ και δεν μπορώ να κάνω παιδιά;;;

qrgjp2.png

Είναι πολύ σπαστική αυτή η κατάσταση. Πριν παντρευτώ, όλοι μου εύχονταν να βρω ένα καλό παιδί. Παντρεύτηκα και ορισμένοι άρχισαν να λένε το κλασσικό, ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε και νέο μέλος στην οικογένεια. Έκανα παιδάκι,μετά αρχίσαν να μου λένε άντε βάλτε μπρος για το δεύτερο.

Το θέμα είναι ότι κάτι τέτοια ποτέ δεν σταματούν. Πάντα θα βρεθούν άτομα που θέλουν να σε αγχώσουν ή να σε πληγώσουν, για να νιώσουν αυτοί καλύτερα. Πάντα θα σου υπενθυμίζουν ότι υπάρχει κάτι το οποίο δεν έχεις καταφέρει να κάνεις ακόμα. Μην δίνετε την ευχαρίστηση σε τέτοια άτομα να σας επηρρεάζουν και πολύ περισσότερο μην τους δίνετε τη δύναμη να κανονίζουν τη ζωή σας και τις επιλογές σας. Να τους απαντάτε με ειρωνία και αν το παρακάνουν να τους βάζετε στη θέση τους υπενθυμίζοντας τι δεν έχουν κάνει εκείνοι ή που έχουν αποτύχει. Ε, ναι λοιπόν. Χρειάζεται θράσος στο θράσος.

εχω δυο μπουμπουκακια

εμείς δεν έχουμε ακόμα παιδάκια και είμαστε 4 χρόνια παντρεμένοι, λίγο πριν το γάμο μας εγώ είχα μια παλίνδρομη οπότε στον γάμο μας κανείς δεν τόλμησε να αναφέρει για μωρά. Όταν πέρασε ένας χρόνος περίπου, πήραν θάρρος και άρχισαν τα γνωστά, <<άντε με ένα μωράκι και εσείς>>, <<δεν θα κάνετε εσείς κανένα παιδί?>>, <<κοιμόσαστε μου φαίνεται, άντε κάντε κανένα παιδάκι τώρα που είστε νέοι, τα παιδιά θέλουν τρέξιμο>>. Μας το είπαν μια, μας το είπαν δύο, είδα το άντρα μου να κοκκινίζει, να μαυρίζει. Σε κάποια άλλη γιορτή ήρθε ο πατέρας του και άρχισε πάλι τα ίδια, οπότε στο τέλος του λέει ο άντρας μου <<εντάξει ρε πατέρα, και εσύ καλά στερνά να έχεις>>!!! Απο τότε κανείς μα κανείς δεν μας έχει ξαναπει κουβέντα, ούτε τί κάνετε, ούτε τι δεν κάνετε!!Μακάβριο το σχόλιο του, αλλά δεν γινόταν αλλιώς!!

Κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα λέγαν οι γονείς μου "Άντε και του χρόνου να είμαστε περισσότεροι" και από κάποια χρονιά και μετά απαντούσα "οκ θα φέρουμε και φίλους".

καλέ γιατί χωλοσκάτε ???

εγώ επειδή μου τι δίνει αφάνταστα να σχολιάζετε έστω και καλοβουλα η προσωπική μου ζωή απαντάω ή κοιτάω κατάλληλα...διακριτικά μεν αλλά γίνομαι "σκύλα" δε, βέβαι το κάνω τόσο με τρόπο και με τόσο κατάλληλες λέξεις που κανένας δεν μπορεί να πει τίποτα....

α καλά με τη γνωστή ατάκα "αντε και με ένα κοριτσάκι " η απάντηση μου είναι " τι λέτε καλέ εγώ 3 γιους θέλω, θέλετε κοριτσάκι άντε βάλτε μπρος"

rQGhp3.png