Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρυζάλευρο "φτιάχτο μόνη σου"

xrysalis

Recommended Posts

Εμεις αρχισαμε τις στερεες τροφες πριν 4 μερες. Αρχισα να του δινω μηλο, αλλά δεν του αρεσε, (ισως να του φανηκε ξινό, αν και μπανανόμηλο) και σήμερα έβρασα το μήλο (το εκανα σαν κομπόστα χωρις ζαχαρη), το ελιωσα στο μουλτι και ο μικρος ξετρελάθηκε. Αυριο θα βαλλω στην κομπόστα εκτος μηλο και αχλάδι.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 98
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Marle, τί ωραίο όνομα που έχει ο γιός σου! εμείς ακόμη το ψάχνουμε... any way!!

Εvita, θα μπω κι εγώ στο site για να το ψάξω!!

Ilonka, πολύ καλή η ιδέα σου!

Πάντως, εγώ έχω ακόμη την απορία τί το θέλουν το ρυζάλευρο! Είναι π.χ. θρεπτικό; είναι για να τα "πιάνει" ή απλά είναι το πρώτο βήμα για να συνηθίζουν το κουτάλι; Αν είναι τόσο απαραίτητο, γιατί κάποιοι γιατροί λένε πως μπορείς και να μην το δώσεις και να ξεκινήσεις με τα φρούτα;

Όσο σκέφτομαι μετά που θα έρθει η ώρα για το σιτάλευρο... "γύρος Νο 2" !!!

Α! και κάτι ακόμη, σκέτο νεράκι τους δίνετε να πίνουν; και αν ναι, βρασμένο ή όχι;

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

xrysalis, η παιδίατρος μου είπε ότι το ρυζάλευρο είναι απαραίτητο για να προετοιμάσει το πεπτικό σύστημα του μωρού να δεχτεί καλύτερα τις υπόλοιπες τροφές.

Ειδικά για το δικό μου παιδί που είχε έντονους κολικούς και πίνει υποαλλεργικό γάλα θεωρεί ότι είναι εντελώς απαραίτητο να περάσουμε αυτό το στάδιο. Αλλά απ'ότι θα έχεις διαβάσει, άλλες μανούλες δεν έδωσαν ρυζάλευρο και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.

Όσο για το νερό, εμείς θα ξεκινήσουμε μαζί με τις στερεές τροφές. Η παιδίατρος μας είπε να πίνει το νερό που πίνει η οικογένεια, όχι βρασμένο. Εμείς πίνουμε εμφιαλωμένο, οπότε και ο μικρός αυτό θα πιει.

Αν είναι τόσο απαραίτητο, γιατί κάποιοι γιατροί λένε πως μπορείς και να μην το δώσεις και να ξεκινήσεις με τα φρούτα;

ο καθε γιατρός εχει και τι θεωρία του :roll:

η παιδίατρος μου είπε ότι το ρυζάλευρο είναι απαραίτητο για να προετοιμάσει το πεπτικό σύστημα του μωρού να δεχτεί καλύτερα τις υπόλοιπες τροφές

ισως να ισχυει για τα παιδιά που δεν θηλάζουν

εγω δεν σκοπευω να βαλλω στη διαιτά του ρυζαλευρο γιατι σε 1-2 εβδομαδες σκοπευω να του δώσω πατατες οπότε τις θερμιδες θα τις παιρνει απο εκει.

η παιδίατρος μου είπε ότι το ρυζάλευρο είναι απαραίτητο για να προετοιμάσει το πεπτικό σύστημα του μωρού να δεχτεί καλύτερα τις υπόλοιπες τροφές

ισως να ισχυει για τα παιδιά που δεν θηλάζουν

εγω δεν σκοπευω να βαλλω στη διαιτά του ρυζαλευρο γιατι σε 1-2 εβδομαδες σκοπευω να του δώσω πατατες οπότε τις θερμιδες θα τις παιρνει απο εκει.

Εμένα πάλι μου είπε ότι είναι σημαντικό να το φάει έστω και για λίγο (ένα μήνα) για να ξέρουμε ότι δεν έχει αλλεργία και προχωράμε παρακάτω μετά σε άλλες τροφές :roll:

Εγώ δοκίμασα να της δώσω σκέτο ρυζάλευρο με νερό και το φτυσε μετά με δικό μου γάλα και το φτυσε μετά άλλαξα μάρκα ρυζάλευρο και τα ίδια πήρα την nutricia ( :roll: ) και έφαγε 3 κουταλιές μόνο... μάλλον γενικά το ρυζάλευρο δεν μας πάει...

Από φρούτο μόνο μήλο-αχλάδι και τρώμε (η μπέμπα, η σαλιάρα, το φορμάκι, ο μπαμπάς που περνάει τυχαία) σε ποσότητα 1/4 μήλου και σχεδόν μισό αχλάδι :shock::shock::shock:

Στο τέλος βέβαια θηλάζουμε κανονικά. :D

Αυτή η εισαγωγή στις στερεές τροφές μας έχει διαλύσει !!!!!!

Είναι 2 εβδομάδες που νιώθω ότι κάνω πειράματα στο παιδί μου...

Μαμάδες έχετε και εσείς τόσες δυσκολίες ή εγώ είμαι τελείως ηλίθια :?:

WLn5p2.png

Διαφημίσεις

Από φρούτο μόνο μήλο-αχλάδι και τρώμε (η μπέμπα, η σαλιάρα, το φορμάκι, ο μπαμπάς που περνάει τυχαία) σε ποσότητα 1/4 μήλου και σχεδόν μισό αχλάδι :shock::shock::shock:

Στο τέλος βέβαια θηλάζουμε κανονικά. :D

Στην αρχή τα ίδια περάσαμε κι εμείς!!! Ένα - δύο κουταλάκια στο στόμα και το υπόλοιπο οπουδήποτε αλλού!!! Τώρα 'ομως τρώει κανονικά την φρουτόκρεμά του με όρεξη. Κι εγώ ένιωθα πως έκανα πειράματα αλλά τελικά μπήκαμε σε μια σειρά!!

Χαχα... πειραματα... Τι λετε βρε... ετσι ειναι το φυσιολογικο... και που να σας φτυσουν με μπουκωμένο στόμα (αν δεν το χουν κανει ηδη !!!) χαχα !!

Εμενα αυτη η περιοδος μου αρεσε και τωρα ανηπομονω να ξεκινησει ο μπεμπης... πιστευω σε εναν μηνα... :D

Marle, τί ωραίο όνομα που έχει ο γιός σου! εμείς ακόμη το ψάχνουμε... any way!!

Ευχαριστούμε πολύ xrysalis! Το σκεφτόμασταν πολύ καιρό πριν γεννήσω και ήμασταν ανάμεσα σε διάφορα....

Να χαίρεσαι το μωράκι σου!!!

Εγώ λέω πως μάλλον πρέπει να χαλαρώσεις... Σε ένα δυό μήνες θα τα θυμάσαι και θα γελάς (όπως όλες μας!) :wink:

Μαμάδες έχετε και εσείς τόσες δυσκολίες ή εγώ είμαι τελείως ηλίθια

felinidoc ξέρεις πόσες φόρες και για πόσα πράγματα έχω κάνει αυτή τη σκέψη! :D:D. Απλά είμαστε ψάρια μωρέ ακόμα, θα την βρούμε σιγά σιγά την άκρη.

Να σου πω εμείς πως τα πήγαμε χτες που ξεκινήσαμε για πρώτη φορά ρυζάλευρο. Του έδωσα το βιολογικό που γράφω σε προηγούμενο post μου με ξένο γάλα 50ml για αρχή. Για 10 λεπτά δεν άνοιγε το στόμα του. Για άλλα 10 του έβαζα το κουτάλι στο στόμα και με την γλώσσα του το έσπρωχνε προς τα έξω. Πάνω λοιπόν που ήμουν έτοιμη να τα παρατήσω γιατί είχε αρχίσει να εκενευρίζεται (με κοιτούσε με ένα ύφος "αυτό που παιχνίδι που παίζουμε είναι βλακεία"), σηκώνω το κουτάλι σχεδόν κάθετα και τότε άρχισε να το πιπιλάει μαζί με την κρέμα. Μόλις τραβούσα το κουτάλι δεν ήξερε τι να κάνει με την κρέμα που είχε στο στόμα του :D. Του κρατούσα λοιπόν το κουτάλι πάνω στα χείλη του και προσπαθώντας να το γλείψει κατάπινε και την κρέμα. Έτσι την έφαγε όλη.

Σήμερα ήταν πιο εύκολο. Άνοιγε μόνος του το στόμα, αλλά μόλις του έβαζα την κρέμα την έβγαζε πάλι, εγώ όμως έτοιμη περίμενα με το κουτάλι και του την ξαναέδινα. Προς το τέλος άρχισε να ψιλιάζεται τι πρέπει να κάνει. :D

Αυτό που νομίζω ότι είναι το δύσκολο είναι να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν με αυτό που έχουν στο στόμα τους. Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα αν τους αρέσει ή όχι γιατί σ'αυτή τη φάση τα μωρά δεν έχουν δοκιμάσει κάτι άλλο εκτός από γάλα για να έχουν προτιμήσεις.

Διαφημίσεις

Και εγώ έκανα αυτό το κόλπο με το κουτάλι (στην προσπάθεια γινόμαστε εφευρετικές τρομάρα μας :D ) αλλά έπιασε για λίγο και μετά σφράγισε το στόμα της, κουνούσε πέρα δώθε το κεφάλι τσαντισμένη οπότε σταμάτησα την προσπάθεια γιατί δεν ήθελα να την πιέζω.

Αυτό που δεν έκανα ήταν να επιμείνω με το βιολογικό ρυζάλευρο και το γάλα μου για το οποίο μετανιώνω γιατί δεν μου αρέσει καθόλου η ιδέα να τρώει ζάχαρη η μικρή. Αύριο θα ξαναδοκιμάσω κάνοντας το κόλπο με το κουτάλι (γι αυτό λέω ότι κάνω πειράματα βρε κορίτσια).

Ο άντρας μου τα χει παίξει με την αναποφασιστηκότητα μου με δουλεύει κιόλας γιατί έχω κάνει συλλογή τα ρυζάλευρα (των οποίων την ύπαρξη αγνοούσα παντελώς μέχρι πριν από λίγους μήνες), μάλλον και το μωρό το χει πάρει χαμπάρι και γελάει μαζί μου κάτω από την σαλιάρα του :shock::shock::shock:

Έχετε δίκιο, είμαι για γέλια και για κλάματα μαζί και μάλλον θα το θυμάμαι και θα γελάω αλλά το μενού ρυζάλευρο αλλάζει κάθε μέρα στο σπίτι μας :?

WLn5p2.png

:lol::lol::lol:

Κοριτσια καλη συνεχεια!Ολες τα περασαμε!!Εμενα ο δικος μου το καλο ηταν οτι ανοιγε το στομα διαπλατα απο την πρωτη κουταλιτσα :shock: !!Ηταν πολυ ορεξατος!!Αυτο βεβαια δε σημαινει οτι δεν εκανε (και κανει ακομη ως ενα βαθμο) τον τοπο χαλια γυρω του!!!

bxBwp2.png EgDTp2.png

:lol::lol::lol:

Κοριτσια καλη συνεχεια!Ολες τα περασαμε!!Εμενα ο δικος μου το καλο ηταν οτι ανοιγε το στομα διαπλατα απο την πρωτη κουταλιτσα :shock: !!Ηταν πολυ ορεξατος!!Αυτο βεβαια δε σημαινει οτι δεν εκανε (και κανει ακομη ως ενα βαθμο) τον τοπο χαλια γυρω του!!!

:lol::lol::lol: Rena, μια από τα ίδια...η μικρή τρελένεται για το κουτάλι..

ότι της έχω δώσει με κουτάλι ως σήμερα το έχει καταβροχθίσει...

αλλά μου το χρωστούσε νομίζω...αρκετή ταλαιπωρία έχω τραβήξει που δε θέλει με τίποτα το μπιμπερό-και το νερό μόνο με το κουτάλι το πίνει-...και να φανταστείς ότι εγώ έπινα γάλα με το μπιμπερό μέχρι την πρώτη δημοτικού,μιλάμε για λατρεία στο μπιμπερό..αλλά το καμάρι μου το σιχαίνεται βλέπεις...σε τίποτα δε μου χει μοιάσει αυτό το παιδί :cry::)

Εμεις αρχισαμε τις στερεες τροφες πριν 4 μερες. Αρχισα να του δινω μηλο, αλλά δεν του αρεσε, (ισως να του φανηκε ξινό, αν και μπανανόμηλο) και σήμερα έβρασα το μήλο (το εκανα σαν κομπόστα χωρις ζαχαρη), το ελιωσα στο μουλτι και ο μικρος ξετρελάθηκε. Αυριο θα βαλλω στην κομπόστα εκτος μηλο και αχλάδι.

Ilonka πόση ώρα βράζεις το μήλο;

Το δοκίμασα κι εγώ σήμερα, γιατί του το έδινα και τον ξίνιζε. Σήμερα με τη φρουτόκρεμα με το βρασμένο μήλο κάπως καλύτερα, αλλά μάλλον το ζέστανα (το μήλο) μέχρι να σκουρήνει ο φλοιός του. :?:

Τα πειράματα με το ρυζάλευρο τα σταματήσαμε γιατί όταν αναμιγνύεται με το μητρικό γάλα αραιώνει. Του δίνω φρουτόκρεμα το πρωί (συνήθως μετά από το θηλασμό ή λίγη ώρα μετά) και το απόγευμα σούπα λαχανικών- εδώ μπορεί να βάλω και ρύζι αλλά το αποφεύγω γιατί παρουσίασε δυσκοιλιότητα - (ξεκινήσαμε και το κοτόπουλο) Επίσης κάποιες φορές του δίνω βρασμένο κουάκερ και αλεσμένο με αχλάδι για να είναι πιο γλυκό.

Διαφημίσεις

Τα πειράματα με το ρυζάλευρο τα σταματήσαμε γιατί όταν αναμιγνύεται με το μητρικό γάλα αραιώνει.

Υπάρχει και εξήγηση γι αυτό κάπου το διάβασα, το μυστικό είναι να φτιάχνεις λίγο λίγο, μόλις τρώει 50 ml να φτιάχνεις και άλλο απλά είναι τρομερά χρονοβόρο :roll:

Μόλις το βρω θα το παραθέσω

Εμείς σήμερα φάγαμε λίγο καλύτερα, βέβαια ακόμα δυσκολευόμαστε με το κουτάλι (και οι δύο :oops: ) αλλά που θα πάει θα τα καταφέρουμε :D

WLn5p2.png

Κορίτσια καταρχήν ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Μίλησα σήμερα με την παιδίατρο και μας είπε να ξεκινήσουμε με φρουτόκρεμα και ρυζόκρεμα με βανίλια.

Το πρωί στις 10:00 θα τρώει αλεσμένα 1/2 μήλο, 1/2 αχλάδι και λιγότερο από 1/2 χυμό πορτοκάλι.

Όσο για τη ρυζόκρεμα, μας πρότεινε της nutricia αραιωμένη με νερό, κατα τις 16:00 το μεσσημέρι.

Το θέμα είναι οτι κι εγώ θέλω να της δώσω χωρίς ζάχαρη και προτιμώ βιολογικό.

Καλή Χρονιά κι από μένα!!!

Το θέμα είναι οτι κι εγώ θέλω να της δώσω χωρίς ζάχαρη και προτιμώ βιολογικό.

Vaspy κι εμένα ο παιδίατρος μου είπε να δώσω ρυζάλευρο βανίλια της Νεστλε, αλλά προτίμησα να του δώσω βιολογικό ρυζάλευρο. Για τον γιατρό είναι το ίδιο (αυτοί θέλουν να προετοιμαστεί το πεπτικό σύστημα του μωρού), για μένα και το μωρό είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω. Μη σου πω πως ήθελα να ξεκινήσουμε με βρώμη και κριθάρι (τα έχω προμηθευτεί ήδη) αλλά αφού βρήκα άλευρο ρυζιού βιολογικό, είπα να μην πειραματιστώ πολύ, ίσως αργότερα τον εισάγω και στα άλλα δημητριακά.

Να σας πω και εγώ την εμπειρία μας από τις στερεές τροφές. Εμείς ξεκινήσαμε με ρυζάλευρο βανίλια το οποίο και έφαγε από την πρώτη μέρα με μεγάλη ευκολία και απολάμβανοντας την νέα εμπειρία. Στη συνέχεια ξεκινήσαμε την φρουτόκρεμα για δεκατιανό.Με το μήλο που ξίνηζε έκανε πάρτυ μόλις έβαλα αχλάδι την έτρωγε αλλά όχι με κέφι γιατί έγινε πιο γλυκιά με την μπανάνα την έφαγε πάλι έυκολα αλλά απογοητευμένος που γλύκαινε και άλλο.Μόλις έβαλα και πορτοκάλι που ξαναξίνησε πέταξε την σκούφια του ψιλά. Τελευταίο βήμα ήταν η χορτόσουπα με πατάτα-καρότο-κολοκύθι-λάδι ομώ και λεμόνι.Όσο πιο πολύ λεμόνι βάζω τόσο πιο πολύ απολαμβάνει το φαγητό του.Από τότε που δοκίμασε χορτόσουπα έκοψε την κρέμα βανίλια από μόνος του.Συμπέρασμα ότι του έδωσα τα πάντα ακόμα και κρέμα έτοιμη με ζάχαρη και το μωρό από μόνο του έκανε τις επιλογές του.Έκοψε την κρέμα βανίλια απλά γιατί προτιμάει τα ξινά και όταν το είπα στην παιδίατρο μου είπε κανένα πρόβλημα από την άλλη βδομάδα που θα γίνουμε 6 μηνών θα τρώμε γιαούρτι αντί για κρέμα βανίλια.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Καλημέρα κορίτσια, τί αγχος κι αυτό με τις τροφές του μωρού!!

Εγώ ακόμη δεν έχω καταλήξει!!! Σας είχα πει πως του έδινα μόνο φρουτόκρεμα μήλο-αχλάδι και αυτή το απόγευμα (το πρωϊ τον κρατάει η μαμά μου -ανάθεμα τη δουλειά που με κρατάει μακριά του :evil::evil:) και ξέρετε ήθελα να σιγουρευτώ πως ο πριγκιπάκος μου δεν έχει κανένα πρόβλημα και να την κατατοπίσω αναλόγως για τα συνήθειά του!!

Από την Τρίτη έχουμε ξεκινήσει τη φρουτόκρεμα για 10τιανό και το απόγευμα του δίνω κρέμα βανίλιας/ρυζάλευρο Νutricia. Όσο και να μη θέλω του εμπορίου πράγματα, υπέκυψα αυτές τις 2 μέρες, γιατί το βιολογικό που έχω πάρει γράφει πως θέλει νερό & γάλα και εγώ δεν κατάφερα να "αρμεχτώ!!!!" καί για απόγευμα, ξένο δεν του δίνω, και με σκέτο νερό, εγώ τουλάχιστον, χαλάστηκα... Βέβαια πάλι "στραβώνω" γιατί η Νutricia μπορεί να γράφει πως δεν έχει ζάχαρη (έχει σουκρόζη) αλλά περιέχει γάλα 2ης βρεφικής ηλικίας = ξένο..... Διάλεξε και πάρε!!

Είπα να μην του δώσω καθόλου ρυζάλευρο, αλλά ξέρω 'γω; αγχώθηκα κοντευεί 7 μηνών! του φτάνει λίγο φρούτο και το γαλατάκι μου;;;;; Τί λίγο δηλαδή... του βάζω 1 μήλο και 1 αχλάδι, βγαίνει περίπου 300ml, ένα μπολ γεμάτο και άντε να μου αφήνει το πολύ 100ml!! Δηλαδή, μου τρώει πάνω από το μισό!!!

Καλά να 'μαστε πάντως, σήμερα θα προσπαθήσω να του δώσω το βιολογικό με δικό μου γάλα... Έχουμε αύριο και το ραντεβού με την παιδίατρο... θα την πρήξω λίγο!! Αν και η δικία μας είναι της ευκολίας :evil: (...ακόμη και για το θέμα θηλασμός & εργασία, μου είχε προτύνει να ξεκινήσουμε ξένο γιατί πίστευε πως ήταν σχεδόν αδύνατο να τα καταφέρω.... ευτυχώς που είμαι πεισματάρα και για άλλη μια φορά ακολούθησα το ένστικτό μου σχετικά με το μωρό!)

Τέλος πάντων, θα επανέλθω και θα σας πω τα νέα μας!

Όσο και να μη θέλω του εμπορίου πράγματα, υπέκυψα αυτές τις 2 μέρες, γιατί το βιολογικό που έχω πάρει γράφει πως θέλει νερό & γάλα και εγώ δεν κατάφερα να "αρμεχτώ!!!!"

Xrysalis κι εγώ δεν μπορώ να βγάλω γάλα και του δίνω σκέτο βιολογικό ρυζάλευρο βρασμένο με νερό και το τρώει μια χαρά! Γίνεται και με σκέτο νεράκι, το γάλα το κάνει πιο γλυκό. Μπορείς να του βάζεις λίγη μπανάνα.

:wink:

καί για απόγευμα, ξένο δεν του δίνω, και με σκέτο νερό, εγώ τουλάχιστον, χαλάστηκα... Βέβαια πάλι "στραβώνω" γιατί η Νutricia μπορεί να γράφει πως δεν έχει ζάχαρη (έχει σουκρόζη) αλλά περιέχει γάλα 2ης βρεφικής ηλικίας = ξένο.....

και η σουκρόζη ζάχαρη μεταμφιεσμένη είναι :evil:

Είπα να μην του δώσω καθόλου ρυζάλευρο, αλλά ξέρω 'γω; αγχώθηκα κοντευεί 7 μηνών! του φτάνει λίγο φρούτο και το γαλατάκι μου;;;;;

μην αγχώνεσαι καθόλου! το γάλα σου του φτάνει και του παραφτάνει. Γι'αυτό όλοι οι σύμβουλοι θηλασμού λένε πως οι στέρεες τροφές είναι συμπληρωματικές της βασικής διατροφής, που είναι το γάλα.

ευτυχώς που είμαι πεισματάρα και για άλλη μια φορά ακολούθησα το ένστικτό μου σχετικά με το μωρό!)

Ο καλύτερος σύμβουλος μιας μητέρας είνια το ένστικτό της :wink:

Marle, σ' ευχαριστώ για την απάντηση!

Το απόγευμα θα δοκιμάσω με γάλα ή χωρίς... όσο για τη μπανάνα θα ρωτήσω και τη γιατρό μας, γιατί δε μου την έχει προτείνει ακόμη και να σου πω ψιλοφοβάμαι, όχι τόσο για αλλεργία όσο για δυσκοιλιότητα μιας και ο μικρός μερικές φορές έχει πρόβλημα...

και η σουκρόζη ζάχαρη μεταμφιεσμένη είναι :evil:

Το ξέρω, γι' αυτό νευριάζω.... έτσι μου 'ρχεται να κάνω καταγγελία σε όλες τις εταρείες βρεφικών-παιδικών τροφών για τη ζάχαρη ή σουκρόζη ή όπως άλλιως τη βαφτίζουνε ή ότι άλλες μαλ...ες περιέχουν. Όχι τίποτε άλλο, αλλά παινεύονται για τα πιστοποιημένα συστήματα που έχουν.... :evil::evil::evil:

Θα μου πεις, μπορώ πάντα να μην τις αγοράσω ποτέ... ναί αλλά υπάρχουν και μανούλες που μπορεί να μην ξέρουν τί είναι η σουκρόζη...

Άστα - βράστα!! :twisted:

Τα νέα μας!

Το πρωί τρώμε 1/3 μήλο και μισό αχλάδι (το αχλάδι το προτιμάμε το μήλο σκέτο δεν το τρώμε με τίποτα) :?

Το απόγευμα τρώμε ή Nutricia όταν λείπω εγώ ή βιολογικό με δικό μου γάλα (της υπομονής :roll: ) όταν είμαι εκεί. Τη Nutricia την προτιμαμε :cry: , το άλλο το τρώμε το μισό :cry:

Ελπίζω να την κόψω όταν αρχίσουμε χορτόσουπα....

Γιαούρτι πότε μπορούμε να δώσουμε και τι γιαούρτι είναι αυτό (πρόβειο, παιδικό, κλπ) :?:

WLn5p2.png

Το απόγευμα τρώμε ή Nutricia όταν λείπω εγώ ή βιολογικό με δικό μου γάλα (της υπομονής ) όταν είμαι εκεί

felinidoc, τί εννοείς της υπομονής; έτσι έχω σκοπό να του το δώσω το απόγευμα!!

Υ.Γ. και ο δικός μου με τη Nutricia το σκουπίζει το μπολ!

όλα τα βρώμικα είναι νόστιμα!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...