Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΧΑΜΟΓΕΛΟ,ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ,ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ,ΦΩΛΙΤΣΑ Νότια προάστια

Recommended Posts

ARMICH

ΑΠΟ 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΕΓΓΑΡΟΣΤΡΑΤΑ

Η ΞΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ

ΦΕΤΟΣ ΠΗΓΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ , ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΕΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ευχαριστώ πολύ. Κι εμείς πήγαμε από εκεί, οι καινούργιες εγκαταστάσεις είναι εντυπωσιακές, αλλά δεν μου άρεσε ο χώρος που θα είχαν τα μικρά. Η 'τάξη' του γιου μου θα ήταν σκοτεινή, γιατί ήταν σχεδόν ημιυπόγειο. Οπότε επιλέξαμε κάτι άλλο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 81
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συμφωνώ απόλυτα ως προς τη Λιλιπούπολη, αισθάνομαι και εγώ ακριβώς το ίδιο όταν πήγα για ενημέρωση, είναι ο καλύτερος με διαφορά. Δυστυχώς εμείς είμασταν βρεφάκια που δεν δέχονταν και επιλέξαμε άλλον σταθμό, απο τον οποίο όμως είμαι απόλυτα ευχαριστημένη!! Και το εισπράττω και απο το παιδί!

• 2 εβδομάδες μετά...

Έκανα αυτή την εβδομάδα μια εκτεταμένη έρευνα αγοράς για τα Νότια Προάστια και είδα περίπου 10 σταθμούς. Διαβάζοντας προηγούμενα ποστ δεν ήμουν σίγουρη ότι θα καταλάβαινα τη διαφορά μεταξύ φύλαξης και διαπαιδαγώγησης που γίνεται σε ένα παιδικό σταθμό και είχα πολύ άγχος γιατί με ενδιαφέρει πολύ ο χώρος, η υγιεινή, το φαγητό κλπ και δεν ήξερα αν μπορώ να τα βρω όλα σε ένα χώρο σε συνδυασμό με ζεστασιά, σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους...

Σας γράφω λοιπόν τις προσωπικές μου εντυπώσεις. Ό,τι θεωρηθεί μη πρέπον σχόλιο ας διαγραφεί.

Από τους σταθμούς που είδα ξεχώρισα τη Φωτεινή, τη Φεγγαρόστρατα, το Χαμόγελο, και την Αναγέννηση. Η Φωτεινή είναι ένα καλά οργανωμένο σχολείο, λίγο συντηρητικό με έμφαση στην προετοιμασία για το Δημοτικό (από άποψη γνώσεων που πρέπει να έχει ένα παιδί). Οι χώροι είναι πολύ καλοί και είναι οικογενειακή επιχείρηση παλιά στο Χώρο.

Η Φεγγαρόστρατα νομίζω από άποψη χώρων είναι η χαρά του γονιού. Το κτήριο μου άρεσε πάρα πολύ, ο κήπος όχι και τόσο. Οι αίθουσες όμως είναι πολύ καλές γενικά (ειδικά το ισόγειο). Παρ'όλα αυτά το ραντεβού μου διήρκησε 1 τέταρτο και με είχαν στην 'ξεπέτα'. Μου τα είπαν όλα φαρσί, μου είπαν στο τέλος, σκεφτείτε το και αποφασίστε το (αλλά λίγο σύντομα γιατί δεν υπάρχουν πολλές θέσεις). Σε καμιά περίπτωση δεν είδα κάποιο ζεστό χαρακτήρα στο σχολείο και γενικά κάποια συγκεκριμένη παιδαγωγική φιλοσοφία και κουλτούρα...

Το Χαμόγελο ήταν πάνω από το μέσο όρο σε κτιριακή υποδομή, όχι όμως και στο 10. Οι αίθουσες ήταν αρκετά ευρύχωρες και ζεστές. Ο κήπος μικρός αλλά για 8 παιδάκια που έχει ανά τμήμα αρκετός. Η κουλτούρα τους βέβαια με εντυπωσίασε, σε σχέση με τις αξίες που θέλουν να δώσουν το παιδί και τα εφόδια για την ενήλικη ζωή του κλπ, λίγο πολύ ό,τι θα ήθελε ένας γονιός να ακούσει. Δεν είμαι σίγουρη αν αυτό είναι στημένο, ένιωσα οικογενειακή ατμόσφαιρα, συνειδητή παιδαγωγική φιλοσοφία και αρκετή γνώση του αντικειμένου. Μακάρι να είναι και αλήθεια όλα αυτά.

Αν κάποια μαμά που πάει το παιδάκι της εκεί μπορεί να μας πει είμαι όλη αυτιά :)

Η Αναγέννηση είναι οικογενειακή επιχείρηση αλλά από υποδομή και παιδαγωγική μου έδωσε περισσότερο την εντύπωση πολύ καλού επιπέδου φύλαξης (λίγα παιδιά ανά τμήμα, λίγες δραστηριότητες - ψιλοάδειες αίθουσες από παιχνίδια), καλό φαγητό (πληρες διαιτολόγιο) ξεχωριστός χώρος ανά ηλικιακή ομάδα. Πάντως για να είμαι δίκαιη είναι αρκετά καλύτερη από πολλούυυυυς άλλους μικρούς παιδικούς σταθμούς.

Στις Γλυκές Φατσούλες περιμένω να με δεχτούν για ραντεβού... και θα σας ενημερώσω για το υπόλοιπο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη!

Μarilu που γραφτήκατε τελικά?

Το Χαμόγελο ήταν πάνω από το μέσο όρο σε κτιριακή υποδομή, όχι όμως και στο 10. Οι αίθουσες ήταν αρκετά ευρύχωρες και ζεστές. Ο κήπος μικρός αλλά για 8 παιδάκια που έχει ανά τμήμα αρκετός. Η κουλτούρα τους βέβαια με εντυπωσίασε, σε σχέση με τις αξίες που θέλουν να δώσουν το παιδί και τα εφόδια για την ενήλικη ζωή του κλπ, λίγο πολύ ό,τι θα ήθελε ένας γονιός να ακούσει. Δεν είμαι σίγουρη αν αυτό είναι στημένο, ένιωσα οικογενειακή ατμόσφαιρα, συνειδητή παιδαγωγική φιλοσοφία και αρκετή γνώση του αντικειμένου. Μακάρι να είναι και αλήθεια όλα αυτά.

Αν κάποια μαμά που πάει το παιδάκι της εκεί μπορεί να μας πει είμαι όλη αυτιά :)

Είναι ακριβώς όπως τα λές. Ο εωτερικός χώρος δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να ... τριγυρίσουν σε διάφορες δραστηριότητες, αερίζεται φυσικά ακόμα και τον Ιούλιο και είναι χαρούμενος. Κι εμένα με είχε προβληματίσει ο μικρός εξωτερικός χώρος, όμως τελικά ο γιος μου παίζει μία χαρά, όπως μου λέει. Η φιλοσοφία είναι αυτό που σου λένε. Πρώτα το παιδί. Δεν θα σου δώσουν και πολύ λογαριασμό, κάνουν το πρόγραμμά τους, απαντάνε πρόθυμα σε ερωτήσεις, μπορείς να πας όποια ώρα θέλεις και να μπεις μέσα, φυσικά να μιλήσεις στη δασκάλα. Δεν σε ενημερώνουν κάθε μέρα, παρά μόνο αν κάτι δεν πάει καλά (αν δεν φάει, αν βήχει κλπ.). Φροντίζουν την καθαριότητα των παιδιών πάρα πολύ. Το φαγητό είναι σε μεγάλο βαθμό βιολογικό, και πολύ σωστό. Έχουν κανόνες που τα παιδιά έχουν μάθει να τις σέβονται από μόνα τους και ανεξάρτητα από εσένα. ΠΧ με ΤΙΠΟΤΑ δεν μπόρεσα να πείσω το γιο μου να βάλει τα καινούργια του παπούτσια, που τα λατρεύει, στο σχολείο. 'Δεν επιτρέπονται τα κορδόνια στο σχολείο μαμά, είπε η Σπυριδούλα'. Και τελείωσε. Δεν κάνουν πάρτυ για γονείς, όμως κάνουν μεταξύ τους. Δεν κάνουν τίποτα εξωσχολικό (αγγλικά, κολυμβητήριο, μπαλέτο), πηγαίνουν όμως πολύ συχνά θέατρο. Αν σου αρέσουν όλα αυτά, ή τα περισσότερα, το επιλέγεις. Απλά εγώ να σου πω ότι, ό,τι φαίνεται αυτό και είναι.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα, θέλω να γράψω τις μπέμπες μου σε σταθμό από το Σεπτέμβριο και επισκέφτηκα το σταθμό "Μαρη Ρετζέπη" στην Καλλιθέα. θα ήθελα αν κάποια κοπέλα στέλνει τα παιδάκια της εκει να μου πει τη γνώμη της. Ευχαριστώ

Δεν το πιστεύω οτι είναι δικές μου

Αλεξάνδρα 3/3/2008

Ζέτα 3/3/2008

Εγώ, όταν έψαχνα, πέρασα κι από εκεί. Είχα πολύ καλές συστάσεις από μία γνωστή (απλή γνωστή, αλλά από τις μαμάδες που ενδιαφέρονται πολύ), που είχε στείλει κι εκείνη τα κοριστάκια της εκεί. Η δική μου εντύπωση ήταν ότι απλά ήταν λίγο μεγάλο για τα γούστα μου. Ήθελα κάτι πιο 'συμμαζεμένο' για αρχή. Κατά τα άλλα μου άρεσαν οι χώροι και το πρόγραμμα και η αυλή και η οργάνωση του σταθμού.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...