Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΕΙΩΣΗ 50% ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

Recommended Posts

ευχαριστω πολυ για την αμεσση απαντηση σου G.STONE.ξεχασα να γραψω οτι οταν ηταν να επιστρεψω στην δουλεια μου εγω παραιτηθηκα καθοτι δεν ειχα που να αφησω το μωρο........να κανω τα χαρτια μου εστω και για αυτους τους 4 μηνες?εχει καμια σχεση το γεγονος οτι εγω δεν δουλευω τωρα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 440
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΣ ΟΙΤ ΕΧΕΙΣ ΕΝΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΟΧΕΙΑΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΣΟΥ ΣΕ ΕΙΧΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ.

Καλημέρα.

Να ενημερώσω και εγώ ότι πήρα τα χρήματα. Είχα κάνει αίτηση 19/3 και μου είχαν πει ότι θα λάβω την απόφαση ταχυδρομικώς. Τελικά, τους πήρα χθες τηλέφωνο και μου είπαν ότι είναι έτοιμη η απόφαση. Πήγα σήμερα το πρωϊ, μου έδωσαν την απόφαση και πήρα τα λεφτά από τα ταμείο.

Καλημέρα.

Να ενημερώσω και εγώ ότι πήρα τα χρήματα. Είχα κάνει αίτηση 19/3 και μου είχαν πει ότι θα λάβω την απόφαση ταχυδρομικώς. Τελικά, τους πήρα χθες τηλέφωνο και μου είπαν ότι είναι έτοιμη η απόφαση. Πήγα σήμερα το πρωϊ, μου έδωσαν την απόφαση και πήρα τα λεφτά από τα ταμείο.

Μπραβο... αντε και σε καλη μερια, ευχομαι να ειναι ικανοποιητικο το ποσο.

Εγω εκανα την αιτηση μου την προηγουμενη εβδομαδα, οποτε ειμαι ακομη σε αναμονη.

Διαφημίσεις

Μαρίτα, εγώ πήγα στο ΙΚΑ Νέου Κόσμου. Μπορείς να υπολογίσεις πόσα χρήματα θα πάρεις (ειδικά εάν έχεις τα ένσημά σου), πολλαπλασιάζοντας το μικτό σου μισθό με το 3,335%. Εγώ, επειδή είχα και όλα μου τα ένσημα, τα είχα υπολογίσει ακριβώς και τόσα πήρα.

Εγώ κορίτσια κατέθεσα στο ΙΚΑ Καλαμαριάς (Βότση) στις 23 Απριλίου,

υπάρχει κάποια μανούλα που να έκανε την αίτηση σε αυτό το υποκ/μα???

Πληρώθηκε καμμία και σε πόσο χρόνο?

Ευχαριστώ

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Κοριτσάκια γειά σας...Εγώ γέννησα στις 3/10/2009 και τώρα είμαι στο 6μηνο του Οαεδ το οποίο λήγει στις 22 Ιουνίου..Εγώ δηλαδή δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα αφού ο εργοδότης θα μου κρατάει μειωμένες εισφορές???Καταλαβά καλά ή πρέπει κι εγώ να κάνω τα χαρτιά μου στο Ικα αφού λήξει το 6μηνο...Α, και κάτι άλλο, όπως είπα το 6μηνο λήγει 22 Ιουνίου και σκέφτομαι να γυρίσω Σεπτέμβρη δουλειά, να πάρω ένα μήνα την κανονική άδεια και ένα μήνα άνευ αποδοχών..Οι μειωμένες εισφορές θα μετρούν και για την άδεια και για την άνευ ή όχι, δηλαδή 12 μήνες μειωμένων που δικαιούμαι μείον 6 μήνες περισσεύουν άλλοι 6 μείον άδεια και μείον άνευ μένουν 4 ή 5 αφού με την άνευ δεν θα πληρώνομαι???...Επίσης το μειωμένο ωράριο το χάνω για 2 μήνες αφού θα έχω άδεια και θα πάρω άνευ ή θα ξεκινήσει το μειωμένο ωράριο να μετράει όταν επιστρέψω καλό Σεπτέμβρη δουλειά???Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν σας μπέρδεψα..

an1cF1XNw360030Nzc3NzlkaHw2NzI5MTUwZGF8VG8gZ2x1Zml0em91cmFraSBtYXMgZWluYWk.gif

Διαφημίσεις

Μαρίτα, εγώ πήγα στο ΙΚΑ Νέου Κόσμου. Μπορείς να υπολογίσεις πόσα χρήματα θα πάρεις (ειδικά εάν έχεις τα ένσημά σου), πολλαπλασιάζοντας το μικτό σου μισθό με το 3,335%. Εγώ, επειδή είχα και όλα μου τα ένσημα, τα είχα υπολογίσει ακριβώς και τόσα πήρα.

τι δικαιολογητικα τους πηγες

εκτος απο βεβαιωση εργοδοτη και ληξιαρχικη πραξη γεννησης

και να ρωτησω κατι αλλο εγω που εχω διδυμα και εχω γεννησει 26-3-2008

θα παρω 2πλα λεφτα

Τα δικαιολογητικά που πήγα ήταν -εκτός της ληξιαρχικής πράξης γέννησης και της βεβαίωσης του εργοδότη - μία αίτηση προς το ΙΚΑ όπου αναφέρονταν οι ημερομηνίες γέννησης του παιδιού και η ημερομηνία που επέστρεψα στο γραφείο. Είχα επιπλέον μαζί μου το βιβλιάριο μου και μου ζήτησαν και μία φωτοτυπία της σελίδας όπου αναφέρονται οι ημερομηνίες των αδειών μου τοκετού και λοχείας.

Α, μου ζήτησαν και το χαρτί από το ΙΚΑ που μου είχαν δώσει όταν είχα πάει να πάρω το επίδομα λοχείας (το οποίο ανέφερε αναλυτικά την άδειά μου και τα χρήματα που πήρα) αλλά δεν το είχα και δεν επέμεναν.

Δεν ξέρω εάν δικαιούσαι διπλά λεφτά, φαντάζομαι όμως πως όχι. Διάβασα πολύ αναλυτικά την εγκύκλιο του ΙΚΑ και δεν αναφέρει τίποτα. Ίσως θα έπρεπε να τους ρωτήσεις.

Τα δικαιολογητικά που πήγα ήταν -εκτός της ληξιαρχικής πράξης γέννησης και της βεβαίωσης του εργοδότη - μία αίτηση προς το ΙΚΑ όπου αναφέρονταν οι ημερομηνίες γέννησης του παιδιού και η ημερομηνία που επέστρεψα στο γραφείο. Είχα επιπλέον μαζί μου το βιβλιάριο μου και μου ζήτησαν και μία φωτοτυπία της σελίδας όπου αναφέρονται οι ημερομηνίες των αδειών μου τοκετού και λοχείας.

Α, μου ζήτησαν και το χαρτί από το ΙΚΑ που μου είχαν δώσει όταν είχα πάει να πάρω το επίδομα λοχείας (το οποίο ανέφερε αναλυτικά την άδειά μου και τα χρήματα που πήρα) αλλά δεν το είχα και δεν επέμεναν.

Δεν ξέρω εάν δικαιούσαι διπλά λεφτά, φαντάζομαι όμως πως όχι. Διάβασα πολύ αναλυτικά την εγκύκλιο του ΙΚΑ και δεν αναφέρει τίποτα. Ίσως θα έπρεπε να τους ρωτήσεις.

σε ευχαριστω παρα πολυ

μολις ζητησα την βεβαιωση απο τον εργοδοτη μου

θα την παρω και παω να καταθεσω τα χαρτια

Κοριτσάκια γειά σας...Εγώ γέννησα στις 3/10/2009 και τώρα είμαι στο 6μηνο του Οαεδ το οποίο λήγει στις 22 Ιουνίου..Εγώ δηλαδή δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα αφού ο εργοδότης θα μου κρατάει μειωμένες εισφορές???Καταλαβά καλά ή πρέπει κι εγώ να κάνω τα χαρτιά μου στο Ικα αφού λήξει το 6μηνο...Α, και κάτι άλλο, όπως είπα το 6μηνο λήγει 22 Ιουνίου και σκέφτομαι να γυρίσω Σεπτέμβρη δουλειά, να πάρω ένα μήνα την κανονική άδεια και ένα μήνα άνευ αποδοχών..Οι μειωμένες εισφορές θα μετρούν και για την άδεια και για την άνευ ή όχι, δηλαδή 12 μήνες μειωμένων που δικαιούμαι μείον 6 μήνες περισσεύουν άλλοι 6 μείον άδεια και μείον άνευ μένουν 4 ή 5 αφού με την άνευ δεν θα πληρώνομαι???...Επίσης το μειωμένο ωράριο το χάνω για 2 μήνες αφού θα έχω άδεια και θα πάρω άνευ ή θα ξεκινήσει το μειωμένο ωράριο να μετράει όταν επιστρέψω καλό Σεπτέμβρη δουλειά???Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν σας μπέρδεψα..

1) Από 1/4/2010 οι εργοδότες θα καταβάλλουν μειωμένες εισφορές , άρα δεν χρειάζεται να κάνεις αίτηση , αφού θα γυρίσεις αργότερα.

2) Όταν παίρνεις κανονική άδεια είναι σαν να έχεις επιστρέψει στην εργασία σου , καταθέτονται εισφορές κανονικά. Για άνευ αποδοχών , δεν γνωρίζω .

3) Αφού το εξάμηνο τελειώνει 22/6 , το διάστημα που εργοδότης σου θα καταβάλλει μειωμένες εισφορές είναι 23/6/10 έως 22/12/10 που συμπληρώνεται χρόνος από τη λήξη της άδειας λοχείας.Αυτά τα χρήματα θα πρέπει να σου τα δίνει κάθε μήνα στο χέρι διότι πρόκειται για εισφορές εργαζόμενου (δικά σου δηλαδή).Για να τα παίρνεις όμως απαιτείται να ασφαλίζεσαι , άρα το μήνα που θα πάρεις άνευ αποδοχών τον αφαιρείς.

4) Σε ότι αφορά το μειωμένο ο νόμος λέει ότι ισχύει από τη λήξη της άδειας λοχείας κι αν πάρεις το εξάμηνο , τότε ισχύει από τη λήξη του εξαμήνου.Αυτό το έχω διαβάσει στον οδηγό ασφαλισμένου ΙΚΑ, ένα μπλε βιβλιαράκι που το είχα πάρει από το ΙΚΑ , αλλά δεν μπορώ να το βρω σε ηλεκτρονική μορφή για να βάλω link. Αν εσύ μετά τη λήξη του εξαμήνου πάρεις άδεια , ο χρόνος της άδειας συνυπολογίζεται στο διάστημα του μειωμένου.

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Κορίτσια σήμερα πήγα κι εγώ - επιτέλους - και κατέθεσα την αίτηση στο ΙΚΑ.

Είχα πολλά χαρτιά μαζί μου, αλλά τελικά μου ζήτησαν (ΙΚΑ Πύλης Αξιού, να ξέρετε) τα εξής:

- Αίτηση

- Φωτοτυπία σελίδας βιβλιαρίου όπου αναφέρονται οι άδεις και τα επιδόματα λοχείας, κλπ

- Βεβαίωση εργοδότη (που την ετοίμασα εγώ και μου τη σφραγίσανε)

- Ληξιαρχική πράξη γέννησης

Εκτύπωσε και τα ένσημά μου η υπάλληλος και τα κατέθεσα στο πρωτόκολλο. Όταν ρώτησα ΠΟΤΕ, έκανε ένα μορφασμό του στυλ "τι με ρωτάς τώρα; Στις 32 του άλλου του μηνού", οπότε καταλαβαίνετε ;).

xcYlp2.png?ab2FYc5BKIjjp3.png?Uc4YgY5u

Διαφημίσεις

ακόμα τίποτα από 19/02 ... μου ζήτησαν και το χαρτί γνωμάτευσης του ικα που αναφέρει τις ημερομηνιές λοχείας και κυοφορίας ... για να δουμε αυριο - μου είπαν να τους καλέσω μετα τις 11.00 - Μήπως είναι έτοιμα και πάω - το ικα από την δουλειά είναι 15 περπατημα - Με μια ελπίδα ζω!!!!!!!!!!!!

1gGKp3.png

Κορίτσια καλησπέρα,

Γέννησα στις 28/09/2010 και επέστρεψα στην εργασία μου στις 08/12/2010 (δεν έκανα χρήση του 6μήνου). Ενημέρωσα την εταιρεία μου για την εν λόγω εγκύκλιο του ΙΚΑ. Μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να κάνουν την μείωση των κρατήσεων γιατί έχουν πρόβλημα με την υποβολή της ΑΠΔ. Γνωρίζετε κάτι σχετικά?

• 3 εβδομάδες μετά...

Kορίτσια καλημέρα!πήγα σήμερα στι ικα που ανηκω (ΙΚΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)για να ρωτησω αν ειναι ετοιμη η αποφαση και μου ειπαν οτι δεν εχουν πληροφοριεσ πως να το διαχειριστουν το θεμα και οτι μπορει και να μην γινει και αλλα τετοια κουλα!!!

Τις λεω πως πολλες κοπελεσ πηραν την επιστροφη απο αλλα ΙΚΑ και μου ελεγε πως αποκλειεται και χαζομαρες τετοιεσ!!

Οσες ανηκετε εκει δυσκολο το βλεπω να παρουμε χρηματα....

JgiCp3.pngv9Xtp3.png

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΗΗΗΗ!

Θα ξαναπας με την απόφαση εκτυπωμένη..... και θα ζητήσεις να μιλήσεις με τον προιστάμενο ή την προισταμένη την ξανθια. Εγω δεν πήγα ακομα θα παω απο βδομάδα

Δεν θα δεχτεις να φυγεις χωρις να μιλήσεις με τον/την προισταμένη! Και εγω εκει ανήκω.

Την απόφαση την ξέρουν και για αυτο μου είπε δεχονται τις αιτησεις μας!!Δεν εχουν ομως οδηγιες για το πως θα το διαχειριστουνε!!!Ετσι μου ειπε kalamaraki οταν πας εσυ κοιτα μηπως μαθεις κατι παραπανω!Εχω 1 1/2 μηνα που εκανα την αιτηση!

JgiCp3.pngv9Xtp3.png

Κορίτισια εγώ σήμερα κατάφερα επιτέλους να τα πάρω τα χρήματα από το ΙΚΑ Ηλιούπολης. Την αίτηση την έκανα 24/03 και σήμερα μου δώσαν τα λεφτα. Πάντως μην το αφήνετε και παίρνετε συνέχεια τηλ. Εγώ είχα βάλει τον άνδρα μου και το τελευταίο καιρό τους επαιρνε περίπου κάθε μέρα.

Κορίτσια, σήμερα πήρα επιτέλους τα χρήματα από τις 19/02

Για να είμαι ειλικρινής τους είχα λίγο πρήξει με σχεδόν καθημέρινά τηλεφωνήματα.. και σήμερα .. η κυριά με βοήθησε πάρα πολύ - ταμειο δεν περίμενα μου τα δώσανε από την πίσω πόρτα/...

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά - παντως κορίτσια θέλει καθημερίνο κυνηγητό...

1gGKp3.png

Οι κοπέλες που ανήκουν στο ΙΚΑ Αμαρουσίου μήπως πήραν τα χρήματα;;Επίσης ξέρετε σε ποιο τηλέφωνο πρέπει να τους παίρνουμε γιατί από όσο ξέρω το ΙΚΑ Αμαρουσίου μετακόμισε στο ΙΚΑ Κηφισιάς και κανείς δε ξέρει το τηλέφωνο...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...