Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

6ΜΗΝΟ ΟΑΕΔ, ΑΠΟΛΥΣΗ , ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ?

bilys

Recommended Posts

Πήρα και μου είπανε πως όντος είναι έτσι , την Δευτέρα θα πάω και βλέπουμε .

κορίτσια το έχω γράψει και κάπου αλλού....''ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ''

έχει ακούσει καμιά σας για εκτακτο επίδομα στους ανέργους 1100 ευρώ?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 93
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κορίτσια το έχω γράψει και κάπου αλλού....''ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ''

έχει ακούσει καμιά σας για εκτακτο επίδομα στους ανέργους 1100 ευρώ?

βάλε λινκ να το δούμε, σεν άκουσα κάτι και να ισχύει σίγουρα όσοι παίρνουν ταμείο δεν θα το δικαιούνται

βάλε λινκ να το δούμε, σεν άκουσα κάτι και να ισχύει σίγουρα όσοι παίρνουν ταμείο δεν θα το δικαιούνται

Δεν ξέρω να κάνω αυτό που λές

Πάτε στο forum μετά ΙΚΑ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ-EKTAKTO ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

κορίτσια το είπε πριν 2 εβδομάδες ο αυτιάς αλλα επιδή κάτι έγινε εκεινη τη στιγμή με το μωρό δεν το παρακολούθησα...πήγα εντωμεταξυ στι οαεδ και μου ειπαν ότι τους ρωτήσαν πολοι αλλά δεν έχουν καμία ενημέρωση

Λοιπόν πήγα σήμερα στον ΟΑΕΔ και τελικά από ότι φαίνετε θα γίνει η δουλιά μου , μου είπε πως θα πάρω παραπάνω ταμείο και ετσι του άφησα τα χαρτιά για να μου τα φτιάξει (άυριο παρακαλώ) σήμερα δεν μπορούσε θα κουραζόταν ο άνθρωπος .

Την τετάρτη θα τον πάρω τηλέφωνο να δω τι έκανε γιατί δεν τον εμπιστέυομε και θα σας ενημερώσω και πάλι.

Ακόμα περιμένω εδω και 10 μέρες να μου κάνουν τα χαρτιά , αίσχος , μου είπανε να τα αφήσω εκεί , και καλά ότι θα μου τα κάνουν και ακόμα περιμένω.

Αυριο θα πάω , καλά έχει να γίνει της Πόπης.

Διαφημίσεις

κορίτσια επομένως αφού τα ένσημα του Οαεδ είναι κανονικά πλέον και όχι συντάξημα επομένως αν γεννήσεις τώρα πχ.και μετά απο ένα χρόνο μείνεις πάλι έγκυος και για κάποιο λόγο πρέπει να μείνεις στο κρεβάτι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σου,δικαιούσαι απο το ΙΚΑ χρήματα,γιατί πρίν λόγω του ότι δεν είχες τα ένσημα που πρέπει της προηγούμενης χρονιάς το ικα δεν σου έδινε μια...Ρωτάω καθώς το έχει αναφέρει και άλλη κοπέλα αυτό το περιστατικό

Q03fp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΛΑ .

ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΟΥ ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ .ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝΩ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ (ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝΕ .ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΩ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ Η ΟΧΙ .?

ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΛΛΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕ ΤΟ ΜΟΥ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ .

ylSkp1.pngrwLVp1.png

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΛΑ .

ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΟΥ ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ .ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝΩ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ (ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ) ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝΕ .ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΩ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ Η ΟΧΙ .?

ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΛΛΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕ ΤΟ ΜΟΥ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ .

αφροδίτη μπορείς να τους πείς να σου κάνουν εικονική απόλυση και μετά βγαίνεις σε ταμείο...την ετήσια άδεια θα την πάρεις μαζεμένη και θα σου μένει ένα τρίμηνο και καλά να δουλέψεις.αυτούς τους συμφέρει να σου βάζουν τα ένσημα για τους τρεις μήνες και να τους μείνει μετά η αοζημιωση (εσυ θα υπογραψεις ότι την πήρες) και μετά οαεδ...και είναι για ένα χρόνο. κάτι άκουσα απο τον παπανδρέου ότι θα το κάνει 2 χρόνια μάλλον προεκλογικά θα ήταν

είναι μεγάλη εταιρία δεν νομίζω να μπορώ να κάνω τέτοια συμφωνία .

άρα αν δεν έχω ένσημα έστω 3 μηνών δεν παίρνω το επίδαν

αν βγαινεις πρωτη φορά θέλει 125 έενσημα χωρις να υπολλογίσεις τους 2 τελευταίους μήνες αν έχεις ξαναβγει 200.μπες στον οαεδ και ψαξτο να μην σου πω κάτι λάθος.

μου έχουν κάνει 2 φορές εικονική σε μεγάλες εταιρείες...για να καταλάβεις η μια είναι μεγάλη φαρμακοβιομηχανία γνωστη μπαμ στην εθνική οδο.σε όλα τα νοσοκομειο ορούς απο αυτην την εταιρεία έχουν.και η άλλη εκτυπωτική εταιρεία πάλι γνωστή...

Διαφημίσεις

Ραφαέλ συγγνώμη που σε πρήζω .

α)δεν χω ξαναβγεί στο επίδομα .

β)πιο πάνω έγραψες ότι τώρα πια τα ένσημα του εξάμηνου πιάνονται για το επίδομα με αυτά τα ένσημα δεν μπορώ να βγω στο επιδομα?125 ένσημα είναι 5 μήνες .

μήπως δεν κατάλαβα κάτι καλά .?

κατάλαβα που δούλευες .εκεί είναι και ένας καλός μου φίλος .

ylSkp1.pngrwLVp1.png

Για να πήρες το 6μηνο σημαινει ότι είχε 200 ένσημα λογικα βγαινεις και με αυτά απο το 6μηνο.πόσοκαιρό δούλευες?σου στελνβ το αρχειο που ειναι αποθηκευμένο απο το οαεδ και θα δεις για τα ενσημα

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Μισθωτοί των οποίων καταγγέλθηκε από τον εργοδότη ή έληξε η σύμβαση εργασίας και που έχουν ασφαλισθεί στον κλάδο ανεργίας του ΟΑΕΔ μπορούν με ορισμένες προϋποθέσεις να εισπράξουν από τον ΟΑΕΔ επίδομα ανεργίας.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Οι νόμοι και οι αποφάσεις που καλύπτουν την παροχή είναι οι εξής:

• ν.δ.2961/1954 (άρθρα 11-38)

• ν.1545/85 (άρθρα 3-:cool:

• ν.1836/89 (άρθρα 15-24)

• ν.1892/1990 (άρθρο 37)

• ν.3552/4.4.07 (άρθρο 5)

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

Η αίτηση υποβάλλεται εντός 60 ημερών από την ημερομηνία απόλυσης στην αρμόδια Υπηρεσία του τόπου κατοικίας του δικαιούχου.

Οι περιπτώσεις, που οι αιτήσεις υποβάλλονται κατά το πρώτο 7ημερο μετά την απόλυση, επιδοτούνται από την 7η ημέρα, ενώ όσες υποβάλλονται σε μεταγενέστερο διάστημα επιδοτούνται από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

Αν επιδοτείται για πρώτη φορά:

• Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες.

• Επίδομα ανεργίας δικαιούται και ο ασφαλισμένος που έχει πραγματοποιήσει στα δύο προηγούμενα, πριν από την απόλυσή του χρόνια, 200 ημέρες εργασίας (χωρίς να υπολογίζονται οι δύο τελευταίοι μήνες), από τις οποίες 80 ημέρες, το λιγότερο το χρόνο.

Αν επιδοτείται για δεύτερη φορά:

Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας το τελευταίο 14μηνο, πριν από την απόλυσή του, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας των δύο τελευταίων μηνών.

Για τους απασχολούμενους σε τουριστικά επαγγέλματα (ή και εποχιακά π.χ. μουσικοί, ηθοποιοί κ.α ) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ:

Η διάρκεια της επιδότησης εξαρτάται από το πόσες ημέρες εργασίας έχει πραγματοποιήσει ο ασφαλισμένος στα προαναφερόμενα κρίσιμα χρονικά διαστήματα (14μηνο, 12μηνο ή διετία).

ΠΙΝΑΚΑΣ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓ/ΤΑ

ΑΛΙΕΡΓΑΤΕΣ

14ΜΗΝΟ 12ΜΗΝΟ 14ΜΗΝΟ

Ημέρ. Εργας Ημέρ. Εργας Ημέρ. Εργας

125-1491 100-149 100-149 5 μήνες

150-1792 150-179 150-179 6 μήνες

180-2193 180-219 180-219 8 μήνες

220-249 220-249 220-249 10 μήνες

250 και άνω 250 και άνω 250 και άνω 12 μήνες

210 και συμπλήρωση 210 και άνω 210 και συμπλήρωση 12 μήνες

του 49ου έτους ηλικίας του 49ου έτους ηλικίας

1. Ή 200 στη διετία

2. Ή 250 στη διετία

3. Ή 300 στη διετία

Το επίδομα καταβάλλεται μια φορά το μήνα για 25 ημέρες.

Από 01.05.2009 το μηνιαίο επίδομα ανεργίας ανέρχεται στα 454,25 Ευρώ.

Για κάθε μέλος της οικογένειας το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10%.

Παρέχεται η δυνατότητα στους μισθωτούς, της μεταφοράς του δικαιώματος ανεργίας, στα Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αναζήτηση εργασίας, με βάση στον Κανονισμό 1408/71/ΕΟΚ (Έντυπο Ε303 για μεταφορά επιδότησης) με την προϋπόθεση ότι:

• Έχουν εγγραφεί πριν από την αναχώρησή τους στην αρμόδια Υπηρεσία Απασχόλησης για αναζήτηση εργασίας και έχουν παραμείνει στη διάθεση των Υπηρεσιών αυτών τουλάχιστον 4 εβδομάδες μετά την έναρξη της ανεργίας τους.

• Έχουν εγγραφεί εντός 7 ημερών στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους – Μέλους όπου μεταβαίνουν. Το δικαίωμα μεταφοράς διατηρείται για 3 μήνες , κατά ανώτατο όριο.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

1. Έγγραφο Καταγγελίας Σύμβασης Εργασίας ή βεβαίωση Λήξης Σύμβασης Ορισμένου χρόνου.

2. Βιβλιάρια ενσήμων του (της) ενδιαφερομένου (-ης) της τελευταίας διετίας.

3. Οικογενειακό βιβλιάριο Ασθενείας, εφόσον υπάρχουν συντηρούμενα μέλη.

4. Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας ή εφόσον δεν υπάρχει, επικυρωμένο αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης εισοδήματος.

5. Αστυνομική Ταυτότητα του ασφαλισμένου.

6. Υπεύθυνη Δήλωση Ν. 1599/86, την οποία θα συμπληρώσει ο ενδιαφερόμενος σύμφωνα με τις υποδείξεις της Υπηρεσίας.

7. Λογαριασμό Εθνικής Τραπέζης (ΙΒΑΝ) στον οποίο είναι πρώτος δικαιούχος.

από το 07 στον ίδιο εργοδότη ,αχ μακάρι γιατί θα είναι καλύτερα με το επίδομα .

δεν έχει σχέση αν δουλευεις στον ιδιο εργοδότη απλά να έχεις τα ένσημα.νομίζω ότι το πέρνεις σίγουρα να μετρήσεις τα ενσημά σου.να φανταστεις εγώ δουλευα μόνο 8 μηνες δηλαδή ενα μήνα μετα που πήγα στην δουλεια έμεινα έγκυος (μου κάναν πόλεμο και να φανταστεις είχα πάθει αποκολλήσεις και πήγαινα γιατι δεν βγαιναμε...απλά καθόμουν στο γραφειο).μετα πήρα το 6μηνο και τους ειπα μετα για εικονικη και δουλεψα 1 μηνα και τον άλλον τον πήρα για την κανονική μου αδεια και έβγαινα για 5 μήνες ταμειο και τώρα πήγα ξανα και θα συνεχιστει γαι 1 χρόνο αφού αλλάξαν τα ένσημα μητρότητας.

• 4 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια τι έγινε τελικά με το επίδομα ανεργίας;Μήπως βρήκε κανείς την εγκύκλιο αυτή;;;Στο δικό μου το ΟΑΕΔ λένε ότι τα ένσημα του 6μήνου δεν μετράνε...Τι πρέπει να κάνω;

Διαφημίσεις

Γεια σας

Απο την Παρακευη μπηκα και εγω στο club των μολις εκλεισε χρονος και ενω ειχα παρει το 6μηνο οαεδ απολυθηκα!

Η απαντηση που πηρα εγω ειναι η εξης

Τα ενσημα ασθενειας ή του 6μηνου του οαεδ ΔΕΝ μετρανε ΟΜΩΣ αν στο χρονικο διαστημα των 14 ή 24 μηνων πριν την απολυση υπηρχε ασθενεια ή τοκετος πηγαινεις μαζι και το βιβλιαριο ασθενειας και μετρανε τα ενσημα απο πιο παλια...

Στον οαεδ μου το επιβεβαιωσαν και μου ειπαν να παω μαζι φωτοτυπια απο τις σελιδες του βιβλιαριου που φαινεται η ασθενεια και ο τοκετος!

ΖΗΤΩ!!!!!!!

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

Λοιπόν μετά από εντατική έρευνα και ψάξιμο βρήκα τα εξής και είναι σίγουρο:οι 6 μήνες υπολογίζονται κανονικά για το ταμείο ανεργίας! Άλλαξε όπως είπε και η κοπέλα στις προηγούμενες σελίδες και υπολογίζονται κανονικά.Βρήκα και αυτή την εγκύκλιο:

http://www.power-tax.gr/upload/saloni/pinakas_azax/asfalistika/EG_20_2009.pdf

Μίλησα τηλεφωνικώς και με τον ΟΑΕΔ της περιοχής μου και μου το επιβεβαίωσαν! Οπότε, όσες βρείτε την ιδια τύχη με εμάς... μην αφήσετε να σας λένε μ@#@#ιες στον ΟΑΕΔ, δώστε τους την εγκύκλιο και αυτοί θα σας δώσουν το ταμείο ανεργίας!Τόσο απλά!

εννοείται οτι μετρσνε τα ενσημα του εξαμηνου για το ταμειο. Εγω εκανα τα χαρτιά μου στις 7/10/2009 και σήμερα πήγα στον ΟΑΕΔ και μου δωσανε την εγκριτική απόφαση και πληρώθηκα και την πρώτη δόση

δεν ξέρω αν καμια σας ξέρει αλλά εγω εργάζομαι σε ενα ασφαλιστικό γραφείο και πριν λίγο καιρο ειχα μια παλλινδρομη κυηση.Σκεφτομαι να βάλω μπροστά πάλι (ελπίζω να μην προλάβει με απολυσει μεχρι τότε).Στο γραφειο ειμαι η μονη υπαλληλος με εμμισθη σχεση οι αλλοι ειναι εξωτερικοι συνεργατες και πληρωνονται με προμηθειες.Δικαιουμαι το εξάμηνο ή επειδη δεν υπάρχει αντικαταστατης μου και ειναι μικρη η επιχειρηση(βαση υπαλλήλων) να μην το δικαιούμαι??help!

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

• 4 εβδομάδες μετά...

ΑΠ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΩΞΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΦΟΥ ΓΥΡΙΣΕΙΕΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.ΑΝ ΣΕ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ,ΟΙΚΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ.ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ!!:shock:

ΑΠ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΙΩΞΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΦΟΥ ΓΥΡΙΣΕΙΕΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ.ΑΝ ΣΕ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ ,ΟΙΚΙΟΘΕΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ.ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ,ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ!!:shock:

Καλό είναι αν δεν είμαστε ενημερωμένοι , να μη δίνουμε συμβουλές:

ΑΠΟΛΥΣΗ=με διώχνουν χωρίς τη θέληση μου

ΟΙΚΙΟΘΕΛΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ= αποχωρώ με τη θέληση μου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ= ενημερώνεται ο ΟΑΕΔ ότι δεν εργάζεσαι πλέον εκεί. Η καταγγελία σύμβασης κατατίθεται στον ΟΑΕΔ, είτε πρόκειται για απόλυση , είτε για οικιοθελή αποχώρηση.

Αποζημίωση παίρνεις μόνο αν σε διώξουν , αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να πάρεις επίδομα ανεργίας.

Το 6μηνο υπολογίζεται σαν πραγματιοκός χρόνος εργασίας για τον υπολογισμό της αποζημίωσης.

Για αναλυτικές προϋποθέσεις , δες εδώ :

http://www.oaed.gr/Repository/FI_1362.file

και εδώ

http://www.oaed.gr/Repository/FI_1040.file

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Aκριβως οπως τα λεει η xuito.

Eπισης να συμπληρωσω οτι επίδομα ανέργιας παίρνεις ΜΟΝΟ αν σε διώξουν ή αν λήξει συμωαση ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ χρόνου.

Σε περίπτωση οικιοθελούς αποχωρησεις δεν δικαιουσαι τίποτα,Ουτε αποζημίωση ,ούτε επίδομα!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Επειδή ρώτησα πρόσφατα στην Επιθεώρηση Εργασίας για να ξέρω τι γίνεται μου είπαν τα εξής:

1) ο εργοδότης έχει δικαίωμα να σε απολύσει ένα χρόνο μετά από την ημερομηνία τοκετού είτε κάνεις τη χρήση εξαμήνου είτε όχι

2) όταν επιστρέψεις στην εργασία σου δεν έχει δικαίωμα ο εργοδότης να σου μειώσει το μισθό ή να σε υποβιβάσει σε θέση

3) αν σε απολύσει μετά το πέρας του 1ου χρόνου δικαιούσαι αποζημίωση κανονικά (στην περίπτωσή μου μου είπαν ότι από 3 έως 6 χρόνια εργασίας στον εργοδότη δικαιούμαι 3 μικτούς μισθούς και το 1/6 αυτού).

4)με την επιστροφή σου στην εργασία διακαιούσαι μειωμένο ωράριο για 30 μήνες. Η μορφή που θα το πάρεις εξαρτάται από τη συμφωνία που θα κάνεις με τον εργοδότη δηλ. μπορεί για 30 μήνες να δουλεύεις μία ωάρ λιγότερο κάθε μέρα ή 2 ώρες για τον πρώτο χρόνο και μια ωρα για ένα εξάμηνο ή να πηγαίνεις κανονικά οχτάωρο και μια μερα την εβδομάδα ρεπό ή να σου δώσει 3 1/2 μήνες επιπλέον άδεια αλλά όταν επιστρέψεις θα δουλέψεις κανονικά οκτάωρο.

Τώρα αυτό με το ότι αν πάρεις αποζημίωση δεν διακούσαι επίδομα, πρώτη φορά το ακούω. Εγώ το 2002 που απολύθηκα και αποζημίωση πήρα και επίδομα ανεργίας, άλλαξε κάτι από τότε???

Δεν πιστεύω ότι ισχύει γιατί αλλιώς δεν υφίσταται η έννοια του επιδόματος στην περίπτωση απόλυσης. Ελπίζω να βοήθησα.

Αν θελήσεις να κάνεις χρήση εξαμήνου, λίγο πριν το τέλος της άδειας του ΙΚΑ ενημερώνεις προφορικά τον εργοδότη σου, ο οποίος πρέπει να συμπληρώσει ένα συγκεκριμένο χαρτί που σου δίνει ο ΟΑΕΔ. Ο εργοδότης δεν μπορεί να σου πει κάτι έχεις δικαίωμα να το κάνεις.

Ο ΟΑΕΔ είναι πολύ τυπικός στις πληρωμές του κάθε πρώτη του μηνος μπαίνουν τα χρήματα στην τράπεζα, είναι 690 ευρώ. Οταν τελειώσει και το εξάμηνο αυτό δικαιούσαι να πάρεις και την κανονική σου άδεια.

Η γνώμη μου είναι ότι αν δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος για να μην πάρεις το εξάμηνο, να το κάνεις. Εγώ το πήρα και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Είχα το χρόνο μου με το μωρό και το απόλαυσα. Τα χρήματα δεν είναι πολλά ούτε και λίγα όμως γιατί δεν πολυβγάινεις ούτως ή άλλως οπότε ισοβαθμίζουν τα πράγματα με τον πρότερο βίο μας!!!!

• 1 month later...

Κοριτσια να ρωτησω παλι...

πραγματικα ειστε θυσαυροσ!!!

εμενα το 6μηνο μου τελειωνει τον Μαρτιο, τοτε περνω τα τελευταια χρηματα...ακομη δεν εχω συζητησει με την δουλεια μου ομως δεν θλω να επιστρεψω καθολου, μιας και δεν εχω που να αφησω τον μπεμπη μου και θα μεινω κοντα του.

Τι να κανω? Για να παρω αμεσως μετα το επιδομα του ΟΑΕΔ λιγο πριν τελειοσει το 6 μηνο πρεπει να ζητησω εικονικη απολυση..και μετα?????????????

τι ακριβως τρεχει με την αδεια..αυτο δεν το καταλαβα...

κοριτσια βοηηηθειααααααα:):):):):):_

MZw9p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...