Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παρουσία του μπαμπά στο δωμάτιο των ωδίνων - στο τοκετό

Recommended Posts

ευχαριστω για την απαντηση honey, αυτο ρε παιδια με τα βλαστοκυτταρα καινουργιο παραμυθι ειναι σε χρεωνουν χωρις να δικαιολογουν? το διαβασα και σε αλλο θεμα ανοιγμενο που υπηρχε

Διαφημίσεις

deppie η αληθεια ειναι οτι κι εμεις πηγαμε στο ΛΗΤΩ ετοιμοι να μαλωσουμε γι αυτο, αλλα τελικα δεν θεωρω οτι ειναι αδικαιολογητη η χρεωση...κι αυτοι γιατι την ωρα της επεμβασης μου, προσωπικο του μαιευτηριου απασχοληθηκε για να μου παρει αιμα, να φροντισει να συλλεγει σωστα ο ομφαλιος λωρος, να συννενοηθει με τον γιατρο και το κουριερ κλπ. Δεν ηταν υποχρεωμενοι να τα κανουν αυτα για λογαριασμο μιας ιδιωτικης εταιρειας, με την οποια εγω υπεγραψα συμβαση για κατι....

Απλα θεωρω οτι 225 ευρω ηταν πολυ ακριβα γι αυτες τις υπηρεσιες.

• 2 εβδομάδες μετά...
Στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα δεν αφήνουν τους συζύγους να μπαίνουν στις αίθουσες τοκετού/καισαρικής. Αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι ΓΙΑΤΙ δεν τους αφήνουν. Για ποιο λόγο δεν τους αφήνουν; Είμαστε στον 21ον αιώνα και τίποτε δεν έχει αλλάξει στο Αλεξάνδρα.

Αυτή την απορία έχω και εγώ! Ο άντρας μου ήθελε να έρθει μέσα αλλά δεν τον άφησαν.Βέβαια αν μπεις στην αίθουσα τοκετών θα δεις ότι έιναι πολλά δωμάτια και είναι δυο δυο στο ίδιο δωμάτιο.Πάντως ο άντρας μου ήταν έξω από την αίθουσα τοκετών και με άκουσε το πουλάκι μου την ώρα που έκανα τον Κωσταντή!Φαντάσου πως είχα και μέσο τη μάνα μου που ήταν νοσοκόμα στο Αλεξάνδρας και ήταν όλοι γνωστοί!Η μάνα μου ήταν κοντά μου όμως!Θα δω την επόμενη φορά θα επιμείνω μήπως και αλλάξει κάτι!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ 29 ΕΒΔ. ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΣΤΟ ΕΛΕΝΑ ΜΕΣΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ(ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΝΔΙΑΣΜΟΥΣ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑ).ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΕΛΕΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΝΩΔΥΝΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ,ΠΟΣΟ ΠΡΙΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙΣ???ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ??

Τα μαθήματα στο Έλενα είναι 4 + 1 για τον θηλασμό. Ο σύζυγος πρέπει να παρακολουθήσει τα 2 από αυτά για να πάρει το χαρτί παρακολούθησης. Πρέπει όμως να πάρεις νωρίς να κλείσεις γιατί έχουνε πάρα πολύ κόσμο: τηλ. 210 6402366 (αν δεν απαντάει αφήνεις μήνυμα και σε παίρνουν αυτοί). Τώρα για τον γιατρό σου δεν ξέρω γιατί όντως θεωρητικά θα μπορούσε να αρνηθεί.

Αλλάζω την γκαρνταρόμπα μου δημιουργικά!

.pngpLWrp3.png

Διαφημίσεις

Είναι καλό να τα παρακολουθήσεις νωρίς για να έχεις χρόνο να κάνεις πρακτική στις αναπνοές. Το μάθημα του θηλασμού βέβαια ίσως να ήτανε καλύτερα να το χεις πιο πρόσφατο αλλά πιστεύω αυτό θα το μάθεις καλύτερα στην πράξη!

Αλλάζω την γκαρνταρόμπα μου δημιουργικά!

.pngpLWrp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

εγω σημερα ρωτησα τον γιατρο μου που ειναι στο ελενα αν επιτρεπεται να ειναι μεσα στον τοκετο και ο πατερας και μου ειπε οτι γινεται αρκει να ειπαρακολουθησει υποχρεωτικα και αυτος δυο μαθηματα ανωδινου τοκετου.εχω κλεισει ηδη για τον αλλο μηνα και μαλλον θα ερθει και το αντρακι μου μαζι

eQMGp2.png

Αν και έχω 3 μήνες μπροστά μου με απασχόλησε πολύ το συγκεκριμένο θέμα αυτές τις μέρες με αφορμή μία συζήτηση που είχα με την αδελφή μου που είναι νοσηλεύτρια οτι καλύτερα να μην είναι οι μπαμπάδες στην αίθουσα τοκετού γιατί πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα στην σχέση τους μετά απο το θέαμα που αντικρύζει ο σύζυγος, το ζόρι της γυναίκας τους, τους πόνους της κτλ. Λένε οτι μερικοί άντρες μετά την γέννα βλέπουν με άλλο μάτι την γυναίκα τους, δεν μπορούν να την πλησιάσουν και άλλα τέτοια. Απ΄ότι διαβάζω εδώ μέσα πάντως δεν υπήρξε πρόβλημα σε κάποιο ζευγάρι. Θα γεννήσουμε σε ιδιωτικη κλινική και η γιατρός μου του έχει πει οτι θα είναι μέσα στη διάρκεια του τοκετού. Τον βλέπω οτι θέλει άλλα επειδή ξέρω οτι είναι και φοβιτσιάρης σε ιατρικά θέματα, (ούτε το DR90210 δεν μπορει να δει) έχω τους ενδιασμούς μου. Κοιτάζει την κοιλιά μου που κάνει συσπασούλες και παίρνει διάφορα σχήματα απο τις κινήσεις του μωρού(είμαι πολύ αδύνατη και φαίνονται όλες πολύ καθαρά) και σαστίζει, τρέμει ολόκληρος... Τον ρώτησα σήμερα αν είναι σίγουρος αν θέλει να είναι μέσα και μου είπε πως θα είναι 100%, δεν με αφήνει με τίποτα. Πόσο ασφαλές είναι βρε κορίτσια? Που κάθεται δηλαδή ο σύζυγος για να μην βλέπει σοκαριστικά θεάματα?

image.php?id=13e70a

zscxunssnc.png

Διαφημίσεις

εμενα ο ανδρας μου εκ των προτερων δεν απαντουσε με σαφηνεια αν θα θελε να ειναι στον τοκετο η οχι γιατι ηταν κατι που ο ιδιος δεν ηξερε πως θα αντιδρασει, ωστοσο επειδη οι συνθηκες το επετρεψαν και ετυχε να ειναι και εκεινος σε χαλαρη φαση ηρθε τελικα στις ωδινες και παρολο που υπεγραψε χαρτι που αποδεχεται οτι στην τελικη φαση δνε επιτρεπεται να ειναι τελικα ο γιατρος επειδη τον εκοψε ψυχραιμο τον αφησε off the record μεχρι και την τελικη εξωθηση.

Αφενος εντυπωσιαστηκα για την ψυχραιμια του αλλα και για την βοηθεια που μου εδωσε χωρις καν να χει κανει μαθηματα ψυχοπροφυλακτικης αφετερου για εκεινον ηταν το πιο συγκλονιστικα ομορφο πραγμα που εζησε. Για μερες με ευχαριστουσε,με φροντιζε και ηταν συγκινημενος..ανελπιστα..

Ξερω ομως πολλες αλλες περιπτωσεις που δεν ανεδρασαν ετσι λογω αδυναμιας στο θεαμα..

και σαφως δεν επηρεασε την ερωτικη μας ζωη.

themi, μια από τα ίδια και ο άντρας μου στο θέμα "φόβου". Εγώ ήθελα πολύ να είναι, αλλά όχι και να τον ζορίσω, γιατί δεν ήθελα να "τρέχουν" αυτόν αντί για μένα...Τελικά θα σου πω ότι όχι μόνο ήταν, αλλά κινηματογράφησε όλη τη διαδικασία κια μάλιστα από "κάτω". Εγώ να του λέω "ΕΣΥ δίπλα μου" και αυτός να ακούει το γιατρό που του έλεγε "εκεί(δίπλα στο κεφάλι μου) θα κάτσεις?εκεί δεν βλέπεις τίποτα!Εδώ είναι όλη η υπόθεση!". Και πήγε και είδε όλη τη φάση της εξώθησης, από τη στιγμή που φάνηκαν τα μαλλάκια μέχρι τέλους, και έβγαλε και βίντεο το οποίο εγώ βέβαια δεν είδα, γιατί όπως του είπα, "θέλω να κάνω κι άλλο παιδί!".

Αυτά τα περί "προβλήματος στη σχέση" και εγώ τα άκουγα, αλλά από καμία φίλη μου δεν το έχω δει σε "πρακτικά θέματα". Ίσα ίσα μπορώ να πω ότι ο άντρας μου νιώθει πάρα πολύ όμορφα που όλο αυτό το ζήσαμε μαζί και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στο ερωτικό κομμάτι...

Κορίτσια αν και είχα ακούσει απο φίλη μου οτι καλό θα ήταν να μην είναι ο άντρας μου μέσα μαζί μου, και αν και εκείνος στην αρχή το σκεφτόταν αρκετά αν θα έμπαινε ή όχι, τελικά όχι μόνο ήταν μέσα, αλλά μου έδινε δύναμη και μόνο η παρουσία του πέρα απο ότι μου κράταγε το χέρι και μου έδινε κουράγιο. Επίσης ήταν μέχρι το τέλος μαζί μου και η στιγμή που ήρθε ο γιός μου και μου το έβαλαν πάνω μου και μας κοίταξε για πρώτη φορά, είναι κάτι που μας ένωσε για πάντα. Ότι πιο όμορφο έχω νιώσει ποτέ.

Αν κάνω και δεύτερο παιδάκι, σίγουρα θα ήθελα να ξαναήταν δίπλα μου.

bunbunsbu20080415_-1_My+child+is.png

dev272prs__.png

Κορίτσια και εμένα ο σύζυγος ήταν μέσα και στις ωδίνες και την ώρα του τοκετου. Καθόταν πίσω από το κεφαλάκι μου και μόνο η αίσθηση της παρουσίας του μου έδινε δύναμη. Ακόμη επειδή είδε τι πέρασα, μετά ήταν πολύ ευαισθητοποιημένος και περιποιητικός μαζί μου. Το μόνο που τον ανατρίχιασε (όπως μου είπε μετά) ήταν η στιγμή που βγήκε ο πλακουντας και μαζί μια μεγάλη μπάλα αίματος. Δεν αηδίασε αλλά φοβήθηκε λίγο..Και το σημαντικό ήταν ότι έκοψε τον ομφάλιο λώρο με τρεμάμενα χερια!!

Αν ο σύζυγος μπορεί και το αντέχει κορίτσια, είναι ωραίο να μπει στον τοκετό..

Ο δικός μου σύζυγος ήταν μέσα και στους δύο τοκετούς από την αρχή. Στον πρώτο τοκετό μου έσπασαν τα νερά στις 00:00 και έμεινε ξάγρυπνος δίπλα μου μέχρι όλη την επόμενη ημέρα, και στον δεύτερο που πήγα με πρόκληση κανόνισε η γιατρός μου να μείνω μετά την γέννα σε δωμάτιο ωδινών πάλι μαζί με τον άντρα μου και το μωρο αντί στο δωμάτιο της ανάνηψης. Αυτό ήταν το καλύτερο μιας και μισή ώρα μετά την γέννα ήμουν σε ένα δωματιάκι με το μωρό και τον άντρα μου και όχι στο θάλαμο της ανάνηψης. Αν και το φοβόμουν, δεν επηρεάστηκε καθόλου από αυτό και εκείνος λέει ότι χάρηκε αφάνταστα που το έζησε! Εγώ για να είμαι ειλικρινής θα μπορούσα να μην το ξαναζήσω ποτέ μου!

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Διαφημίσεις

themi, μια από τα ίδια και ο άντρας μου στο θέμα "φόβου". Εγώ ήθελα πολύ να είναι, αλλά όχι και να τον ζορίσω, γιατί δεν ήθελα να "τρέχουν" αυτόν αντί για μένα...Τελικά θα σου πω ότι όχι μόνο ήταν, αλλά κινηματογράφησε όλη τη διαδικασία κια μάλιστα από "κάτω". Εγώ να του λέω "ΕΣΥ δίπλα μου" και αυτός να ακούει το γιατρό που του έλεγε "εκεί(δίπλα στο κεφάλι μου) θα κάτσεις?εκεί δεν βλέπεις τίποτα!Εδώ είναι όλη η υπόθεση!". Και πήγε και είδε όλη τη φάση της εξώθησης, από τη στιγμή που φάνηκαν τα μαλλάκια μέχρι τέλους, και έβγαλε και βίντεο το οποίο εγώ βέβαια δεν είδα, γιατί όπως του είπα, "θέλω να κάνω κι άλλο παιδί!".

Αυτά τα περί "προβλήματος στη σχέση" και εγώ τα άκουγα, αλλά από καμία φίλη μου δεν το έχω δει σε "πρακτικά θέματα". Ίσα ίσα μπορώ να πω ότι ο άντρας μου νιώθει πάρα πολύ όμορφα που όλο αυτό το ζήσαμε μαζί και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στο ερωτικό κομμάτι...

Να σου κάνω μια ερώτηση:Επειδή είμαι πολύ του βίντεο και θέλω πάρα πολυ να τραβήξω αν όλα πάνε καλά(μακάρι Πναγιά μου)τη γέννα σε ποιό μαιευτήριο γέννησες?

Αφήνουν να τραβήξεις ή παίζει ρόλο ο γιατρός?

Λυπάμαι γλυκιά μου, αλλά θα σε απογοητεύσω.Είμαι από επαρχία και γέννησα σε μια από τις δυο κλινικές της Καβάλας...

Πάντως είναι θέμα γιατρού, γιατί και άλλες φίλες μου που γέννησαν στην ίδια κλινική, ο γιατρός δεν τους άφησε -μη φανταστείς, δυο φίλες μου θέλαν, σε δυο διαφορετικούς γιατρούς.Δεν ξέρω καμία άλλη που να ήθελε.Εγώ ήθελα από την αρχή φώτο και βίντεο, οπότε το συζήτησα με το γιατρό και είπε "κανένα πρόβλημα!".

Όλα θα πάνε καλά, απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου και σύντομα θα έχεις το μωρό σου αγκαλιά και δεν θα το πιστεύεις!

To Σαββατο 9 παρα το πρωι ηρθε στον κοσμο η κορουλα μας.. Αν και ειμουν μεσα απ τις 12 το βραδυ ως της 8+ και ηθελα να ειμουν και την κρισιμη στιγμη ο γιατρος που τυχαινει να ειναι και φιλος μου ειπε να βγω εξω γιατι θα χρησιμοποιουσαν βεντουζα καθως δεν κατεβαινε οπως θα επρεπε και φοβηθηκε μην τα <<παιξω>>

ετσι καλως ή κακως δεν ειδα κατι το xtreme... παντως με το που βγηκε και ακουσα το κλαμα μπουκαρα μεσα και την ειδα στην αγκαλια της...

πιστευω οτι εαν πηγαινει καλα η διαδικασια και μπορεις να εισαι μεσα ειναι εμπειρια που δεν χανεται και που τυχαινει μια δυο φορες στην ζωη ενος ανθρωπου.

τωρα τι γινεται μετα στο <<αλλο>> θεμα ειναι κατι που σηκωνει μεγαλη συζητηση και εξαρταται πιο πολυ απο αλλα πραγματα παρα απ την παρουσια ή απουσια στην διαδικασια τοκετου.....

• 3 εβδομάδες μετά...

ΕΓΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΤΟ ΙΑΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΗΠΥΡΕΤΗΣΗ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΔΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΗΤΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΕΙΡΑ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΟΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ.ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΠΟΛΥ

εμενα παλι ο αντρας μου ηταν στις οδινες αλλα και την ωρα που ερχοταν στον κοσμο ο γιος μου...φοβομουν βεβαια αν θα αντεχε ή θα τον μαζευαν απο τα πλακακια αλλα ο γιατρος του ειχε πει οτι θα ειναι παρον στη γεννηση του γιου μας!!!φανταστητε οτι ζητουσα χαρτι για να σκουπισει τα ''ζουμια'' απο τα ματια του και την μυτη του, ειχε πλανταξει στο κλαμα, εγω κυρια!!!μοναδικη εμπειρια και για τους δυο γονεις, πιστευω οτι εαν οι συνθηκες το επιτρεπουν και υπαρχει η διαθεση απο τους μπαμπαδες ειναι ομορφο να ζησουν. Εξαλλου θα ειναι και η πρωτη συναντηση της οικογενειας:lol:

Dz0Up3.png

Είμαι ένα από το κορίτσια που στα δύσκολα αλλά και στα εύκολα ψάχνουν πρώτα από όλους την ΜΑΜΑ τους. Προς μεγάλη μου έκπληξη στην διάρκεια της εγκυμοσύνης είχα ανάγκη να είναι δίπλα μου πρώτα από όλους ο ΠΑΤΕΡΑΣ του παιδιού μου! Είχα αποφασίσει πως θα προχωρήσω σε απόλυτα φυσιολογικό τοκετό. Με δεδομένο λοιπόν αυτό συν τα ακούσματα περί απίστευτου πόνου παραμόρφωσης της γυναίκας, φωνών και της αδυναμίας του άντρα μου να με βλέπει να «υποφέρω», (όπως έλεγε), από τους πόνους, είχαμε πει πως ο ίδιος θα μείνει μαζί μας μόνο για λίγο στην αρχή στις οδύνες . Ο ΜΠΟΜΠΙΡΑΣ όμως είχε διαφορετική άποψη, μας ήθελε και τους δύο στην πρώτη του επαφή με τον έξω κόσμο, ήθελε όλη μαζί την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ από την πρώτη του στιγμή & το κατάφερε, με μια απότομη σύσπαση έσκασε μύτη! Θυμάμαι που είπα στον άντρα μου πως αν ήθελε τώρα ήταν η ώρα να φύγει & εκείνος μου απάντησε πως τώρα ότι του ήταν δύσκολο να δει το είχε δει και πως δεν υπήρχε περίπτωση να μας αφήσει μόνους μας. Μου κρατούσε το χέρι και φώναζε και αυτός ΣΠΡΩΞΕ ΣΠΡΩΞΕ……..έσπρωχνα εγώ έσπρωχνε και κείνος & μέσα σε όλο αυτό ακούω κάποια στιγμή τη μαία να λέει: Κώστα είσαι καλά??????????? Ναι, ναι εγώ καλά είμαι ο προβολέας χάλασε!!!!!!!!!

18μήνες μετά ακόμα μου συζητά εκείνες τις στιγμές και τα απίστευτα συναισθήματα που τον πλημμύρισαν όταν πήρε αγκαλιά το ΠΑΙΔΙ του, ποσό πιο δεμένος νιώθει μετά από αυτό με το παιδί, πως αισθάνεται ότι βοήθησε πραγματικά και εμένα και το μικρό για πρώτη φορά από όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης & αν μπορούσατε να τον ρωτήσετε θα σας έλεγε πως δεν μετάνιωσε που έμεινε μαζί μας μέχρι το τέλος και πως ήταν η ωραιότερη εμπειρία της ζωής του!

Όσο για ʽμένα………………….Δεν το συζητώ!!!!!!!!!!!!! Η παρουσία του ήταν το μόνο που πραγματικά χρειαζόμουν, ήταν η επισκληρίδιός μου!!!!!!!!!!! Ήταν όλα………… Τώρα νιώθω ακόμα μεγαλύτερη αγάπη για κείνον, για το μωρά, για ʽμας.

Η δική μου λοιπόν απάντηση στο ερώτημα Παρουσία του μπαμπά στο δωμάτιο των οδυνών - στο τοκετό……………….είναι ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

Συγνώμη για το κατεβατό αλλά πιστέψτε με έγραψα ελάχιστα μπροστά σε αυτά που θα ήθελα να σας γράψω.

themi, με το καλό και μ' ένα πόνο να υποδεχθείτε το νέο μέλος της οικογενείας σας. Λοιπόν, ο άντρας σου θα κάθετε πίσω από το κεφάλι σου και ελαφρός στο πλάι σου ενώ εσύ είσαι ξαπλωμένη και με τα πόδια ψιλά και μαζεμένα, οπότε εκ των πραγμάτων λόγω θέσης δεν βλέπει τίποτα από τα χειρουργικής φύσεως θέματα, (αν το δοκιμάσετε σπίτι θα το καταλάβετε καλύτερα).

Μην έχεις κανένα άγχος, όλα θα πάνε καλά για όλους σας!!!!!!

Εγώ γέννησα στο Ιασώ και οι εντυπώσεις μου είναι οι καλύτερες! Όλες οι κοπέλες ήταν άψογες απέναντί μου. Χαίρομαι που είχα μια καλή γέννα και που οι καταστάσεις μας επέτρεψαν να είναι και ο άντρας μου μαζί μου από την πρώτη στιγμή. Και στο δωμάτιο των ωδινών και στην αίθουσα τοκετού.

Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει και ο σύζυγος να είναι μέσα στην αίθουσα τοκετού. Είναι μια στιγμή που πρέπει να την μοιράζονται και οι δύο. Εμάς μπορώ να πώ ότι μας έδεσε ακόμα περισσότερο η παρουσία του άντρα μου στην γέννηση της κόρης μας. Εκείνη την στιγμή ήταν εκείνος που με ηρεμούσε και που μου έδινε κουράγιο να συνεχίσω για να φέρω εις πέρας την «αποστολή μου». Ήμουν συγκεντρωμένη στον γιατρό μου και τι μου έλεγε, γιατί ήξερα ότι υπήρχαν τα μάτια του άντρα μου που κοιτάζαν ο,τι άλλο συνέβαινε.

Στις κοπέλες που δεν έχουν κάνει μαθήματα ανώδυνου τοκετού έχω να πώ να μην αγχώνονται καθόλου. Εγώ στενοχωριόμουν που δεν είχα κάνει γιατί νόμιζα ότι «δεν είχα προετοιμαστέι για τις εξετάσεις μου». Αυτά δεν έχουν σημασία το παν είναι να συνεργαστείς με τον γιατρό σου. Εγώ αυτό έκανα και όλα πήγαν τέλεια!!!

Καλή λευτεριά σε όλες τις εγκυούλες!!! Κορίτσια μην φοβάστε καθόλου όλα θα πάνε καλά!!!:-P

8HH6p3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα. Εγώ γέννησα στο Έλενα. Ο άντρας μου επειδή είναι πολύ τρεμοσκατούλης, ελεγε οτι ήθελε να μπει, αλλα δεν ηξερε αν θα τα καταφερνε. Παρακολουθησε τα 2 μαθηματα που χρειαζονται στον Ελενα για να παρει τη βεβαιωση, εβλεπε βιντεακια στο youtube και αναμεναμε.

Όταν ήρθε η ώρα του τοκετού, έμεινε μέσα και στις ωδινες, και στον τοκετό, χωρίς να πει κουβεντα. Την ώρα των εξωθησεων μου στηριζε το κεφαλι μετα απο καθοδηγηση της μαιας και του γιατρού, αλλα φυσικά τον ειχαν στριμωγμενο με το φορείο απο πισω μου. Ούτε βόλτες προς τα κατω, ούτε φωτο ούτε τίποτα. Έβλεπε ότι εβλεπα. Το ευχαριστηθηκε παρα πολυ αν και αγωνιουσε πολυ για μενα (παρολο που ειχα ευκολο και γρηγορο τοκετό) και στο τελος η μαια με ρωτησε αν ο αντρας μου ασχολείται με παραϊατρικα επαγγελματα γιατί τον ειδε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ψυχραιμο.

Απλά τα γεγονότα σε ξεπερνανε εκείνη την ωρα και αφηνεις όποιους φόβους και ενδοιασμους πίσω σου. Αυτό καταλαβα εγω.

CYaip2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Γειά σας. Εγώ γέννησα στο Γένεσις. Ήξερα από φίλη μου που γέννησε εκεί ότι άν δεν θέλει ο σύζυγος να είναι μέσα στο δωμάτιο ωδινών-τοκετού δεν αφήνουν κανέναν αλλόν εκτός από την μαία. Χαζολογόντας του έλεγα "Μα θα με αφήσεις μόνη μου με μια ξένη γυναίκα?" Όταν έφτασε η μεγάλη ώρα ήταν μέσα μαζί μου μέχρι την επισκληρίδιο που τον έβγαλαν στην πόρτα. Επειδή δεν γενούσε καμία αλλή εκείνο το βράδυ και επειδή εγώ είχα τοκετό εξπρές και δεν το περίμεναν ήταν μέσα στο δωμάτιο 5 μαίες και ο γιατρός μου και έτσι ο άντρας μου έμεινε στην πόρτα. Σε όλη την διάρκεια των εξωθήσεων γυρνούσα και τον έβλεπα και μου έδεινε κουράγιο. Εκείνο που δεν περίμενα να κάνει ήταν όταν λίγο πριν βγεί το παιδί τον φωνάζει ο γιατρός "έλα να τον δείς πώς ήταν τηλιγμένος με τον λόρο" και μπήκε μέσα να τον δεί πώς βγαίνει. Τελικά είναι ποιό δυνατός από ότι νόμιζα. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία που την ζήσαμε μαζί. Στο επόμενο όμως θα τον θέλω ακριβώς δίπλα μου και ας έχει πολύ κόσμο στο δωμάτιο. Το συνηστώ ανεπιφύλακτα.

xAh6.png h1d6.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...