Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

γρουμπουλακι στο στηθος του μωρου


Recommended Posts

...Σημερα το πρωι ψηλαφισα στο δεξι στηθος της μικρης μου κορης που ειναι 2,5 μηνων ενα γρομπαλακι κατω απο τη δεξια θηλη και πιεζοντας το βγηκε υγρο , σαν πρωτογαλα. Φοβηθηκα και πηρα τη γιατρο μας τηλεφωνο, η οποια μου ειπε να μην ανησυχω και οτι ειναι απο τις ορμονες μου... οσο παραμενει ετσι και δεν κοκκινιζει σημαινει οτι δεν υπαρχει φλεγμονη (που θα σημαινε μαστιτιδα..) και οτι παλια αυτο το ελεγαν "το γαλα των μαγισσων"!!!!

Θορυβηθηκα πολυ και ευτυχως που εχουμε προγραμματισμενο ραντεβου τη Δευτερα να τη δει κι απο κοντα. Ηρεμησα ομως , γιατι την ακουσα καθησυχαστικη. Εχει τυχει σε καμια κοπελα σε τοσο μικρη ηλικια? Βρηκα καποια παλιοτερα posts, αλλα παρατηρησα οτι αναφερονταν σε αρκετα μεγαλυτερα απο τη δικη μου μωρα!!!

 Θήλασα το Βικάκι μου για 7 μήνες!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


σ'ενα βιβλιαρακι του θηλασμου που διαβαζα το ανεφερε αυτο... οτι δηλ. πολλα μωρα μπορει να εμφανισουν γαλατακι, αλλα δεν ειναι τιποτα ανησυχητικο...

me and my men...

Link to comment
Share on other sites

Έχω διαβάσει ότι είναι φυσιολογικό, μην ανησυχεις :D .

Μην προσπαθήσεις να πίεσεις/τσιμπήσεις τις θηλές για να βγει, γιατί μπορεί να γίνει φλεγμονή.

 

Αυτο ξερω κι εγω!

Link to comment
Share on other sites

λοιπον σου αντιγραφω τι ακριβως γραφει το βιβλιαρακι του θηλασμου που πηρα απο το Ελενα...:

O κυκλος του Μαστου

 

Στη νεογνικη ηλικια

Οι ορμονες που κυκλοφορουν στο αιμα της μητερας, μερικες φορες προκαλουν διογκωση των μαστων του νεογεννητου και εκκριση πρωτογαλα, "το γαλα της μαγισσας" που λεει και ο λαος. Αυτο κρατα λιγες μερες και περνα μονο του. Οι μητερες δεν πρεπει να πειραζουν τους διογκωμενους μαστους των μωρων τους γιατι υπαρχει κινδυνος να τους μολυνουν.

 

ελπιζω να βοηθησα...

me and my men...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

κι εμεις ειχαμε το ιδιο θεμα...δεν το πειραξα γιατι φοβηθηκα πηρα τον γιατρουλη τηλ και μου ειπε το ιδιο οτι ειναι οι ορμονες μου... να δω τι αλλο θα κανει απο τις ορμονες μου... :oops:

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια καλημερα και καλη εβδομαδα.

Σας ευχαριστω ολες παρα πολυ για τα καθησυχαστικα σας μηνυματα. Δεν το πειραζω καθολου, μου το πε κι η γιατρος. Ειχα ακουσει για πρωτογαλα σε μωρα , αλλα δεν ηξερα οτι συνοδευεται απο τετοιου ειδους διογκωση. Vera εκανε μηνες για να φυγει???? τι τραβανε κι αυτα τα μωρα απο τις ορμονες μας... για να μην πω βεβαια τι τραβαμε και μεις απο αυτες τις κ@$@ορμονες!!!!

 Θήλασα το Βικάκι μου για 7 μήνες!

Link to comment
Share on other sites

Nai εκανε λιγους μηνες.....μου ειχε πει να προσεχω μη σκληραινουν οι θηλες......

 

Ξερεις το ειχα κι εγω μικρη και η γιαγια μου μου τα ζουληξε να βγει το γαλα, οπως εκαναν εκεινη την εποχη...το αποτελεσμα ηταν να παθω μολυνση και να χρειαστω χειρουργειο......ακομα εχω μια μεγαλη ουλη στη θηλη..... :roll:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πηγαμε στη γιατρο μας χτες και επιβεβαιωσε οτι ειναι ορμονικο. Με διαβεβαιωσε οτι δεν εχω λογο να ανησυχω και οτι ακριβως επειδη παλια οι γιαγιαδες ζουλαγαν τις θηλες να βγει το γαλα, εκανε υποτροπη και μολυνση. Παντως μου ειπε να το παρακολουθω για φλεγμονη. Αν κοκκινισει δηλαδη. Πιστευω οτι δεν θα χει προβλημα... αν ηταν να κοκκινισει δεν θα χε συμβει ηδη; Εχουν περασει 4 ημερες απο τη στιγμη που το πηρα χαμπαρι τουλαχιστον.. Ελπιζω να παραμεινει ετσι, γιατι αλλιως θελει ενδοφλεβια αγωγη... Παντως και η γιατρος μου πε οτι εχει να δει αντιστοιχη περιπτωση να καταληγει σε φλεγμονη 12 χρονια...

 Θήλασα το Βικάκι μου για 7 μήνες!

Link to comment
Share on other sites

και εγώ το έχω δεί σε ασαράντιστο αγοράκι και θυμάμαι πως μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση.

Πάντως δεν είναι κάτι ανησυχητικό :) οπότε όλα καλά

Άλλαξε συνήθειες... ΟΧΙ πλανήτη!!!!

Link to comment
Share on other sites

εμενα παλι μου το εδειξε η παιδιατρος στην πρωτη της επισκεψη αλλα μου ειπε να μην το κανω ποτε γιατι δεν κανει.το εχουν τα νεογεννητα,και αγορακια και κοριτσακια λογω των ορμονων της μαμας

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

καλημερα, εδω και κατι μερες εχω προσεξει ενα γρουμπουλακι κατι σαν λιπωματακι μικρο στην δεξια ρωγα του μωρου μου. το επιασα καλυτερα να δω πως ειναι και ειδα οτι μετακινηται λιγο. την αλλη εβδομαδα θα παμε στον γιατρο για το εμβολιο και θα του πω να το κοιταξει να δουμε τι ειναι αλλα εχω φοβηθει.

οταν ηταν νεογεννητο, στην πρωτη επισκεψη στον παιδιατρο μας ειπε οτι απο τις ορμονες στην εγκυμοσυνη εχει παθει μαστιτιδα και εκανα κομπρεσες με χαμομηλι και της περασε. αλλα απ'οτι θυμαμαι δεν ηταν το ιδιο γιατι τοτε ηταν σαν διογκωμενα και τα δυο ενω τωρα αυτο ειναι εσωτερικο. καθε μηνα παντως την εξεταζει παντου και αναρωτιεμαι δεν θα το ειχε δει?

 

δεν ξερω τι μπορει να ειναι και εχω αγχωθει πολυ!

binvp2.png ZVLBp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

 

 

δες κι εδω αν θελεις... εγω παντως πιστευω οτι ειναι απο τις ορμονες σου οπως ειπε κι ο παιδιατρος σου κι εμας ετσι ειναι και σιγα σιγα φευγει... εμενα μου ειπε να μην κανω τιποτα

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

Link to comment
Share on other sites

  • 3 εβδομάδες μετά...

:D

 

Τελικά ο γιατρός είπε πώς δεν είναι τίποτα γιατί δεν είναι πρισμένο η κόκκινο οπότε θα φύγει απο μόνο του, μπορεί να φτάσει 3 ετών και μετά να φύγει.

binvp2.png ZVLBp2.png
Link to comment
Share on other sites

Kαλησπέρα και ο γιός μου που είναι τώρα 4 ετών έχει ακόμα ένα μικρό λιποματάκι στη δεξί του ρώγα στο στήθος. Ο γιατρός μου είχε πει ότι δεν είναι τίποτε όταν ήταν μωράκι και θα φύγει μόνο του κάποια στιγμή. Ακόμα δεν έχει φύγει τελείως αλλά φαίνεται λίγο.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 χρόνια μετά...

Ξαφνικά σήμερα το πρωί έπιασα ένα μικρό σγρομπαλακι στην αριστερή θηλή της μπέμπας μ που είναι 6 μηνών . Δεν ποναει από ότι κατάλαβα ούτε έδειξε ενόχληση . Έχει συμβεί και σε άλλη μανούλα κάτι τετοιο ; 

Link to comment
Share on other sites

 μίλησα με την γιατρο μ αυτό μ είπε ότι δεν είναι κάτι αλλά καθόλου πίεση εκεί .  Όπως και να έχει όμως έχω φρικάρει ενώ η γιατρος μου λέει ότι δεν είναι τπτ ανησυχητικό . Αν κάποια μανούλα το έχει περάσει ας μ στείλει εμπειρία . Ευχαριστώωωωωω 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...