Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ SOS

rena

Recommended Posts

elenak , μην ανησυχείς , δεν ενοχλήθηκα καθόλου και γνωρίζω πως δεν είχες κακιά πρόθεση! Απλώς σε αυτή τη φάση είμαστε τόσο στριμωγμένοι με το δάνειο κατοικίας που το θεωρώ πολυτέλεια να πάρουμε αυτοκίνητο. Και ειλικρινά άσχετα από το μηνυμά σου και πολύ πιο πριν από αυτό, ενώ "φλέρταρα" με την ιδέα να αγοράσω καινούριο αυτοκίνητο, θυμήθηκα κάποιους οικογενειακούς φίλους των γονιών μου που είχαν 3 παιδιά και... κανένα αμάξι!!!!!Μιλάμε για μεγάλα ζώρια! Είχαν "απλώς" υιοθετήσει ένα διαφορετικό τρόπο ζωής. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω μάθει διαφορετικά, σε μεγαλύτερες ανέσεις. Απλώς όταν προκύπτουν ανάγκες που δυστυχώς δεν μπορώ να υλοποιήσω προσπαθώ να σκέφτομαι λογικά: παντα υπάρχουν και χειρότερα...Αυτά τα γράφω όχι αποκλειστικά για να πω κάτι σε σένα. Απλώς μετά το post σου μου δόθηκε η αφορμή να εκφράσω κάποιες σκέψεις μου. Απευθύνομαι σε όλες τις μαμάδες, κυρίως τις μέλλουσες που έχουν αγχωθεί να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε όλο αυτό το κόστος που προκύπτει με τον ερχομό του νέου μέλους και συχνά υπερβαίνει τις δικές τους οικονομικές δυνατότητες. Διότι κάπου μας έχουν βάλει στο τρυπάκι του να αγοράσουμε τα πάντα:και το καρότσι των 600 Ευρώ και και...και...και....Τί λέτε εσείς κορίτσια?

Διαφημίσεις

Έχεις απόλυτο δίκιο... Ευτυχώς που υπάρχουν γονείς, φίλοι, συγγενείς γιατί αλλιώς τα ζόρια όλων των νέων γονιών θα ήταν απείρως μεγαλύτερα... Εξάλλου αν υπάρχει θέληση όλα λύνονται. Στην τελική με μια μπαγκαζιέρα οροφής και το micra γίνεται mega! :lol:

Και πίστεψε με, όσα προβλήματα κι αν έχουμε εμείς σα γονείς, αρκεί μια ματιά στις φατσούλες τους για να τα ξεχάσουμε όλα!

Μαμά της Ναταλίας και της Λυδίας...

Και πίστεψε με, όσα προβλήματα κι αν έχουμε εμείς σα γονείς, αρκεί μια ματιά στις φατσούλες τους για να τα ξεχάσουμε όλα!

Ωραία το εξέφρασες και το πιστεύω απόλυτα, άσχετα αν εγώ ακόμα δεν το έχω ζήσει!

Κι εγώ συμφωνώ μαζί σας κορίτσια!

Συμφωνώ και για το τριπάκι που μας έχουν επιβάλλει!

Τώρα είμαι σε μια φάση που προσπαθώ να απεξαρτηθώ! Δεν γίνεται να πάρω τα καλύτερα κομμάτια από όλα όσα θα χρειαστώ και προσπαθώ να δω τι θα κόψω!!!

.png

Αριάδνη,απλά να σε ενημερώσω αν δεν το έχεις ήδη δεί ότι έχει μόλις ανοίξει κατάστημα Λητώ στο Βόλο,επομένως μπορείς να δεις και από κοντά καροτσάκια και να έχεις αμεσότερη επαφή.

Διαφημίσεις

Εlli, βεβαίως όχι απλώς το είδα αλλα το έχω επισκεφτεί ήδη 2 φορές! Καθόλου άσχημο!Βρίσκεις τα πάντα...!Βέβαια εκεί ήταν και το καροτσάκι των 600 Ευρώ αλλά έχει και πιο οικονομικά.

Από εκεί θα ψωνίζω κι εγώ τουλάχιστον τα μικροπράγματα όπως πιπίλες,μπιμπερό κλπ.

Αν όχι για άλλο λόγο,επειδή είναι δίπλα στο σπίτι.Με τις παντόφλες θα πηγαίνω :D:D:D

• 1 month later...

και εμείς πηραμε το pliko 3 σε 1!! το port bebe το χρησιμοποιησαμε ελάχιστα, 2 μηνες (ο δικός μας γεννηθηκε ψηλός και δεν χωραει πλέον) και η αληθεια ειναι οτι ταλαιπωρηκα αυτους τους 2 μηνες για να τον βγάλω βόλτα. Έπρεπε να εχω μαζιμου και το καθισματακι και το port bebe στο αμαξι, μαζι και η βαση του καροτσιου μαζι και η μαμα μου πολλες φορες, δεν χωρουσε με τιποτα. Μου ειπε μια φιλη μου για το pramette της perego που ειναι σαν το venezia απλα ειναι μπαστουνι. Νομιζω βολευει καλυτερα. Η αληθεια βεβαια ειναι οτι τους πρωτους μηνες δεν εχεις πολλες επιλογες για το κορμακι του μωρου και εγω δεν ηθελα με τιποτα να τον βαλω σε σκληρο καροτσι. Εστω λοιπον για τις λιγες φορες που το χρησιμοποιησα το port bebe, ο μικρος ηταν καλα εκει μεσα. Πρεπει να υπολογιζετε επισης, οτι λογω χειμωνα, πρεπει το καροτσι γυρω-γυρω να ειναι καλα κλεισμενο για να μην κρυωνει το μωρο. Το port bebe δεν το προτεινω για υπνο στο σπιτι, ουτε την καλαθουνα προτεινω, διοτι επρεπε να σηκωνομαι σε καθε τσικ που ακουγα στις αρχες - ακομα και τωρα - για να δω τι συμβαινει στο μωρο. Το κρεβατακι του αν χωραει στην κρεβατοκαμαρα σας ειναι οτι πρεπει, γιατι απο τα καγκελα βλεπεις το μωρο, χωρις να χρειαζεται να σηκώνεσαι όλη την ώρα.. Αγόρασα για την καλαθουνα στωματακι latex πολυ ωραιο απο τα όνειρα στη Θεσ-νικη. Για Αθηνα: http://www.oneira.gr/?cat=61. Νομιζω ειχε και στα Mothercare. Δειτε το.

3OaPp3.png CNKep3.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Λοιπον....θα σας πω τον πονο μου στο θεμα καροτσια....ισως βοηθησω και τις μελλοντικες μαμαδες....

σημερα πηρα το 4καροτσι του γιου μου.

Το πρωτο μας το χαν φερει δωρο,τριτροχο, το προβλημα?

η μπροστα ροδα ηταν σταθερη,δεν εστριβε ,μην κανετε ποτε αυτο το λαθος :D ελιγμοι μηδεν δεν περναει απο πουθενα ....

Το δευτερο maclaren το πηρα πιο πολυ για καρεκλακι αυτοκινητου recaro που τα εδινε μαζι το προβλημα?

μικρο σε μεγεθος καροτσι αρα λιγος χωρος οταν μεγαλωσαι λιγο ο μικρος δεν βολευοταν για υπνο,μικρο καλαθι καθολου πρακτικο για ψωνια.

το εχω για μεσα στο σπιτι μενω στο ιδιο κτιριο με τους γονεις μου πανω κατω με το καροτσι,τρωμε και σε αυτο οποτε τα χει βγαλει τα λεφτα του :D

το τριτο peg perego uno απιστευτα καλο καροτσι ολα καλλα σε αυτο, εχω ομως προβλημα με την μεση μου και το γεγονος οτι εχει μικρες μπροστα ροδες οποτε σε καθε πεζοδρομιο η λακουβα πρεπει να κανω σουζα το καροτσι με εχει κουρασει πααααρα πολυ,επισης αυτες οι ροδες εχουν το εξης προβλημα κολλανε στην παραμικρη ανομαλια που υπαρχει στον δρομο ....

το τεταρτο το πηρα σημερα θα ερθει σε καμια εβδομαδα quinny freestyle

http://www.mulan.pl/product_info.php?products_id=13

αν θελετε να το δειτε :D

και μια φιλικη συμβουλη :D το πηρα απο το γερμανικο ebay απο καταστημα καινουργιο....η τιμη του 277 ευρο, ειχα βρει και το buzz στα 290ευρο (το λητω το εχει 460....) αν θελετε καροτσι ψαχτε το και το θεμα ebay :D

Το πρώτο καρότσι που πήραμε ήταν της play 170 ευρώ το οποίο

- Ξαπλώνει τελείως για νεογέννητο

- Έχει ποδόσακο, μεγάλο καλάθι και χερούλι που αλλάζει θέση (συμφωνώ ότι βολεύει πιο πολύ για τον ήλιο και όχι μόνο για να βλέπεις το μωρό!)

- Δεν είναι πολύ ογκώδες όμως όπως και να 'χει πιάνει το μισό πορτμπαγκάζ του ibiza!!

Μόλις περπάτησε ο μικρός το στείλαμε στο χωριό και πήραμε ένα "μπαστούνι" το οποίο είναι απίστευτα εύχρηστο, ελαφρύ και "εξαφανίζεται" όταν κλείσει!! Το κακό είναι ότι δεν μπορείς να φορτώσεις πάνω του ψώνια, μόνο 2-3 σακούλες. Επίσης δεν είναι τόσο ζεστό όσο το άλλο για τον χειμώνα κι έτσι απλώς ντύνεις το παιδί πολύ καλά.

Πριν γεννήσω επίσης αγοράσαμε το πορτ μπεμπέ της play 150 ευρώ με το οποίο μπορείς

- να μεταφέρεις το νεογέννητο ως και 3 μηνών (λόγω βάρους) ενώ κοιμάται χωρίς να το ξυπνήσεις

- να το δέσεις ανάποδα στο κάθισμα του αυτοκινήτου από καθιστό ως τελείως ξάπλα (η πλάτη κούμπωνε σε 3 θέσεις) και να είναι απόλυτα ασφαλές

- να το χρησιμοποιήσεις σαν ρηλάξ σταθερό αν κατεβάσεις το χερούλι μεταφοράς

- να το χρησιμοποιήσεις σαν "κουνίτσα" αν το αφήσεις σαν πορτ μπεμπέ κάτω. Ο γιος μου από 5 μηνών χτύπαγε τα πόδια του και κουνιόταν συνέχεια! Το λάτρευε! Τον έβαζα πάντα στο πάτωμα βέβαια για να μην φάει τούμπα.

Σ' αυτό χώραγε μέχρι 8 μηνών περίπου (10 κιλά) και μετά πήραμε κάθισμα αυτοκινήτου της chicco για 0-18 κιλά 100 ευρώ. Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι πώς βάζεις το νεογέννητο σ' αυτό το κάθισμα. Δεν θα 'πρεπε να ξαπλώνει η πλάτη; Εμείς πάντως το "δουλεύουμε" πολύ το κάθισμα αυτοκινήτου γιατί, εκτός απ' την καθημερινή μεταφορά από και προς την μητέρα μου, κάνουμε πολύ συχνά ταξίδια στο χωριό του άντρα μου και τον μικρό τον έχουμε ΠΑΝΤΑ στο κάθισμα (έστω και μέχρι την γωνία να πάμε!)

5dyVp3.png

Γεια σας κορίτσια!

μια και μιλάτε για καρότσια να σας πω και εγώ την εμπειρία μου. Εμείς πήραμε ένα του Mothercare (Urban Sahara ή κάτι τέτοιο). Είναι τριτροχο, πολύ εύκολο στον χειρισμό του, ακόμα και με ένα χέρι, έχει σχετικά καλούς χώρους και άνετους για να βάζεις πραγματάκια κάτω από το κάθισμα του παιδιού, επιπλέον καρεκλάκι αμαξιού που προσαρμόζεται πάνω από το καροτσι, άνετο σαν καρότσι για το παιδί, και έχει αρκετά αξεσουάρ. Η τιμή αν θυμάμαι καλά είναι μέτρια, περίπου 450.

Μου είχαν πει διάφορα για καρότσια ότι τα τρίτροχα δεν είναι βολικά κλπ...

Το βασικό είναι πριν αγοράσει κάποιος καρότσι να το δοκιμάσει αν τον βολεύει. Να το κάνει μια βόλτα μέσα στο ίδιο το μαγαζί να δει αν στρίβει καλά, αν μπορεί να το χειριστεί άνετα κλπ. Τώρα σχετικά με το βάρος όλα από ότι είδα είναι στα ίδια κιλά πάνω κάτω (13 περίπου). Απλά σε κάποια πρέπει να υπολογιστεί και το βάρος του πορτ-μπεμπε όταν αυτό μπαίνει επιπλέον πάνω στο καρότσι (είναι κάποια, όπως το quinny, που μένει μόνο ο σκελετός και μπαίνει το πορτ μπεμπε, ενώ όπως σας είπα στο δικό μου είναι το καρότσι με το κλασικό καθισματάκι και προσθέτεις το πορτ μπεμπε). Σίγουρα πρέπει να χωράει στο αμάξι και στο ανσασέρ.

Αν έχετε 1 παιδάκι, προτιμήστε κάτι σε ουδετερο για να μην σας δεσμέυει στο επόμενο.

Αυτά

ποκκλα φιλιά σε όλες/ολους

Πριγκίπισσα θα σε αγαπώ ότι και να γίνει!!!!

Mamaccita Madness

Μου είχαν πει διάφορα για καρότσια ότι τα τρίτροχα δεν είναι βολικά κλπ...

Πιστευω οτι το τι καροτσι ταιριαζει στον καθενα μας εχει να κανει με τον τροπο ζωης

εγω παρεδειγμα σωθηκα με τριροδο (η τετερτη αγορα)

καθε μερα παω τον μικρο βολτα περιπου 1ωρα περπατημα

αρα ηθελα ενα καροτσι που να μην μασαει :D ουτε σε πεζοδρομια ουτε σε λακουβες ουτε σε χαλια δρομους και πανω απο ολα να ναι ανετο για τον μικρο :D

το μειωνεκτιμα ειναι οτι ειναι ογκωδες αρα πολυ χωρο στο αμαξι

εγω παλι δεν ειμαι πολυ του αμαξιου (αν και το rav δεν εχει προβλημα :D ) οποτε δεν με χαλαει το μεγεθος του...

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα,

ελπίζω να απολαμβάνετε το καφεδάκι σας με ασπρο φόντο στο σπίτι και όχι στη δουλεία. :):):)

Λοπόν έχω άλλη μια απορία και χειάζομαι τη βοήθειά σας.

Πήγαμε το Σαββατο στο Mothercare και ρίξαμε και μια ματια στα καροτσακια και ενω πίστευα οτι είχαμε καταλήξει στο τετραροδο το 3 σε 1 της chicco μας εδειξε η κοπέλα και το αντιστοιχο τριροδο της chicco το οποίο με την εκπτωση εβγαινε στα ιδια λεφτα με το τετραροδο (545 το τετράροδο δεν εχει εκπτωση και το τριροδο απο 740 περίπου 560).

Βεβαια απο εκει που δεν το ειχαμε λόγω τιμης και μονο κοιταξει καθόλου τωρα μπήκαμε σε διλλημα. Α! εννοειται πρεπει να το αποφασίσουμε μεχρι την αλλη εβδομαδα γιατι μετα εκπτωσεις παπαλα.

Είναι στα ιδια κιλά με το αλλο περίπου 2-3 ισως πιο βαρύ και πιο ογκώδες αλλα εχει ανετο χειρισμό απο οτι είδα και είναι και πιο ανετο μέσα για το μωρο.

Εσείς τι λέτε?

Υ.Γ.

Δεν έχω πολύ μεγάλο αυτοκίνητο, ένα φιεστα έχω.

db0ip3.png

Διαφημίσεις

To τρίροδο της συγκεκριμένης εταιρείας μου φανηκε πολύ όμορφο. Οταν όμως ηταν διπλωμένο μου φανηκέ τεράστιο και πολύ βαρύ. Δεν ειναι μόνο να χωραει στο πορτ μπαγκαζ, αλλά σκέψου τον εαυτό σου στο ενα χερι να κρατάς το μωρο και με το αλλο να προσπαθεις να διπλώσεις το καρότσι και να το βάζεις στο πορτ μπαγκάζ.

Αθηνα΄,

Εμείς έχουμε το 4ροδο της Chicco. Ξεκινήσαμε για 3ροδο αλλά δεν το πηραμε λόγω ογκου. στο C3 (citroen) δεν χώραγε

Είναι πιο ευρύχωρο από τα maclaren η δικιά μας το έχει βολευτεί πολύ. Οι ρόδες είναι δυνατές και αντέχουν (έχει πάει χωματόδρομο το καλοκαίρι φουλ, αλλά και στην Αθήνα με τις λακούβες, πεζοδρόμια, ανηφόρες αντέχει. Το έχουμε λιώσει κυριολεκτικά. Το Portbebe αν έχεις καλαθούνα δεν έχει νόημα υπάρξης τον χειμώνα, το καλοκαίρι περισσότερο βέβαια..

Εγώ δεν είχα καλαθούνα και τον 1ο μήνα κοιμήθηκε εκεί (είμασταν σε νησί) και μετά στο παρκοκρέβατο

Για το 3ροδο δεν ξέρω. Θα είναι βαρύ και αν ο μωρό μεγαλώσει λίγο θα έχεις αρκετό βάρος να κουβαλας, σκέψου το και αυτό.

WLn5p2.png

To τρίροδο της συγκεκριμένης εταιρείας μου φανηκε πολύ όμορφο. Οταν όμως ηταν διπλωμένο μου φανηκέ τεράστιο και πολύ βαρύ. Δεν ειναι μόνο να χωραει στο πορτ μπαγκαζ, αλλά σκέψου τον εαυτό σου στο ενα χερι να κρατάς το μωρο και με το αλλο να προσπαθεις να διπλώσεις το καρότσι και να το βάζεις στο πορτ μπαγκάζ.

Αν επιτρέπεται εσυ πιο καρότσι έχεις πάρει γιατί απ' όσο ξέρω όλα τα τριροδα είναι γενικά πιο ογκώδη και πιο βαριά απο τα τετράροδα.

Υπάρχει και πιο ελαφρύ τρίροδο?

db0ip3.png

Τελικά αγόρασα ενα quinny buzz, ειναι πιο συμμαζεμένο απο το S3 chicco. Εκανα πολλές βολτες σε χωματοδρομους, ειναι πολύ ευελικτο, αλλά και πάλι μου φαίνεται βαρυ. Εγω ειμαι 160 και 50 κιλά, ισως τα καρότσια αυτά να προορίζονται για πιο δυνατές γυναίκες.

Τελικά αγόρασα ενα quinny buzz, ειναι πιο συμμαζεμένο απο το S3 chicco. Εκανα πολλές βολτες σε χωματοδρομους, ειναι πολύ ευελικτο, αλλά και πάλι μου φαίνεται βαρυ. Εγω ειμαι 160 και 50 κιλά, ισως τα καρότσια αυτά να προορίζονται για πιο δυνατές γυναίκες.

Δηλαδή όπως και να έχει χρειαζόμαστε και εναν αντρα μαζί μας ε? :lol:

Εγω (με τα δεδομένα προ της εγκυμοσύνης) είμαι στα φυσιολογικά μου 1.70 και 57-58 κιλά περίπου. Ευτυχώς που έχω γυμνασμένα μπρατσάκια, χεχε :lol::lol:

Βασικά λόγω εγκυμοσύνης δεν με αφήνουν να σηκώσω τα καροτσάκια ωστε να έχω προσωπική απόψη για το βάρος και για αυτό χρειαζομαι τις απόψεις σας.

Στα καταστήματα προωθούν οτι θέλουν αυτοι και επειδη προκειται και για αρκετα μεγάλο κονδύλι (600 ευρω περιπου) δεν είναι να το αφήσουμε στην τύχη.

db0ip3.png

Καλημερα κ απο μενα..

ευχομαι να περνατε καλα με το χιονι σημερα, κριμα για μας που δεν ειμαστε Αθηνα. Αγορασαμε κ εμεις προσφατα ενα, το LOOLA της BEBE CONFORT. 4ροδες, βγαινει απο τον σκελετο το κυριως καθισμα και μπαινει το καθισμα αυτοκινητου που ειναι ιδανικο για νεογεννητα. Το σημαντικο ειναι ακριβως αυτο, οτι δλδ βγαινει το ενα κομματι για να μπει το αλλο, οπως κ το γεγονος οτι γυριζουν κ μπροστα κ προς εσενα. Γινεται μπαστουνι οταν κλεινει και ειναι πολυ βολικο στο αυτοκινητο (εμεις μαλιστα εχουμε ενα μικρο STARLET). Επισης εχει κ το PORTBEBE αλλα δεν το αγορασαμε γιατι υπολογιζουμε να μην το χρειαστουμε. Δειτε το αν θελετε κ αυτο.

maclaren και πάλι maclaren!!

τα πιο ελαφριά και συμμαζεμένα καρότσια!

Δεν είναι λιμουζίνες...με όλα τα comfort ,αλλά εμείς έχουμε καταβολευτεί.

Είναι στενό και περνάει από παντού -μπάινει και στα πιο μικρά ασανσερ :wink:

...και το έχουμε κάνει και 4χ4...όλο βόλτα στους χωματόδρομους είμαστε -μένουμε στο Λυκαββητό και ο λόφος είναι από τις αγαπημένες μας βόλτες. :lol:

και δεν σου βγαίνει και η μέση όταν χρειάζεται να το σηκώσεις.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Αχ, κορίτσια τι πρόβλημα και αυτό μεσα σ'όλα τα τόσα γλυκά προβλήματα της εγκυμοσύνης...Πρίν ένα μήνα περίπου η μαμά μου μαζί με την πεθερά μου αποφάσισαν να τρέξουν για τα του μωρού...Μέσα στα τόσα που μας πήραν για την μπεμπούλα μας(άπειρα ρουχαλάκια,κούνια ,αλλαξιέρα μπιμπερό,σαλιάρες,και πάρα πολλά άλλα :P ),μας αγόρασαν και καρότσι το trio της chicco.Κορίτσια δεν ξέρω τίποτα για αυτό το καροτσάκι ούτε βάρος,ούτε όγκο τίποτα μήπως μπορείται να με διαφωτίσετε? :)

Κορίτσια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Τελικά είναι πολύ μπερδεμένο και καθαρά υποκειμενικό το θέμα.

Τώρα μου φαίνεται οτι θα ξεκινήσω την ερευνα απο το μηδεν.

Και φαναστείτε οτι το είχα σίγουρο το 3 σε 1 της chicco , απλά είχα μπερδευτεί όσον αφορά 3ροδο ή 4ροδο.

Μάλλον θα πάω στο Λητω που τα έχει όλα και θα κάνω ενα ξεκαθάρισμα.

Πάντως αν κάποια μανούλα έχει ήδη το συγκεκριμένο καρότσι θα με βοηθούσε με τηνεμπειρία της όσον αφορά τη λειτουργικότητά του.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. :D:D:D

db0ip3.png

εγω ψηφιζω τριροδο :D:D μετα απο 3 τετραροδα καροτσια πηρα αυτο

http://www.detskydum.cz/detail/quinny-freestyle-3-xl-comfort-138601/

και εσωσα την μεση μου :D

παει παντου δεν καταλαβαινει λακουβες και σημερα με το χιονι δεν κολλησε πουθενα.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...